![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Айде кажете си мнението сега за рифовете и тяхното използване. И особено тия дето се мъчат да композират музика ...
![]() Аз например доста се дразня на такива песни дето авторите са измислили един кратък риф, и в началото на песента го изсвирват тоя риф 4 пъти по абсолютно идентичен начин, после се включват барабаните и рифът се изсвирва още 4 пъти, после евентуално се включват и чинелите и така още 4 пъти и така ... в общи линии леймърска работа ![]() Ама кви идеи за теми ми идват само след двулитрова мариана в някоя градинка ![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Рифове
![]() ![]() Момента с използването на рифовете е като с използването на всеки един елемент изграждащ метъл песните. Точно по тази причина ще избегна да говоря общи приказки, всеки има свое гледище по въпроса пък и зависи от много неща. ![]() Лично аз обичам композиции с по-голямо разнообразие от рифове. Всъщност е индивидуално и според настроението ми. Има моменти, в които има и по-простички неща, които да ме зарибяват уникално. Дург е въпроса, че голямото количество, не винаги е гаранция за качество. Брей, ама и аз едно мнение дадох. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Цитат(RazorJack @ Jul 29 2005, 08:38 PM) Аз например доста се дразня на такива песни дето авторите са измислили един кратък риф, и в началото на песента го изсвирват тоя риф 4 пъти по абсолютно идентичен начин, после се включват барабаните и рифът се изсвирва още 4 пъти, после евентуално се включват и чинелите и така още 4 пъти и така ... в общи линии леймърска работа ![]() В такива случаи рифът се записва един път и се възпроизвежда из цялата песен. Това е характерно за гадни неометълски групи, при които също така барабаниста е кекав и дисторта е вдигнат до небесата. Обикновенно към песента има добавен някой скреч или електронно зипюлкване, защото иначе издрънчано само с инструменти звучи много постно. Цитат(feather @ Jul 29 2005, 09:00 PM) . Всъщност е индивидуално и според настроението ми. Има моменти, в които има и по-простички неща, които да ме зарибяват уникално. Дург е въпроса, че голямото количество, не винаги е гаранция за качество. Не е задължине в песента да има много и разнообразни рифове, за да радва. Не е задължително и да има рифове. Но много се дразня, когато в песента в преден план се цикли едно и също нещо, примерно рифа. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ама вие всички разбирате от звукозапис и композиране!
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ти също. С 666 албума зад гърба си, наистина си велик.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Аз ще се съглася с feather за по-голямото разнообразие на рифове в една песен. Ама не всички групи може да са като Children...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 04:43 AM) Ама вие всички разбирате от звукозапис и композиране! Въпроса на човека е дали харесваме използването на повече рифове или не, а не как записваме или композираме с наличие на рифове. Споменал е хора, които се опитват да композират, за да види и тяхното мнение. ![]() Мисля, че не е нужно да разбирам от композиране и звукозапис, за да кажа кое ми харесва в дадена песен. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Рифовете са хубаво нещо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^Това беше единственото, което разбрах дотук.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Количеството на рифовете (и, разбира се самите рифове) зависи много от стила на музиката
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(feather @ Jul 30 2005, 11:24 AM) Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 04:43 AM) Ама вие всички разбирате от звукозапис и композиране! Въпроса на човека е дали харесваме използването на повече рифове или не, а не как записваме или композираме с наличие на рифове. Споменал е хора, които се опитват да композират, за да види и тяхното мнение. ![]() Мисля, че не е нужно да разбирам от композиране и звукозапис, за да кажа кое ми харесва в дадена песен. ![]() не, просто чета някакви коментари за това как се записвал един риф и че се копирал всичките пъти във песента от хора, които и грам не разбират от звукозапис и ми звучат доста смешно. Sep, а ти скъпи, по-добре не се обаждай на места, в които не можеш да кажеш нищо смислено... макар че тогава може би трябваше да имаш не 5к а стотина поста... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 02:10 PM) Sep, а ти скъпи, по-добре не се обаждай на места, в които не можеш да кажеш нищо смислено... макар че тогава може би трябваше да имаш не 5к а стотина поста... Обективно погледнато си прав, но субективно погледнато на подобен твой тъпашки коментар няма как да отговоря по друг начин. Сигурно ако го нямаше твоя първи пост, щах да кажа нещо смислено(или поне да се опитам де), но просто ти заличи всякаква такава възможност. ![]() EDIT`666: Какво да ви кажа за рифовете пък аз? Аз слушам предимно рифово ориентиран метъл и за мен това си е най-якото нещо. Обаче всякакви категоризации и обобщения по този въпрос според мен са ненужни. Може едно парче да си е яко, дори и принципно да е базирано на един повтарящ се риф(чуй Soulfly). Това естествено не е най-якото нещо, но пък може и да се получи добре и песента да си е яка. Обратното пъ(тоест натрупването на 7537872348 рифа в 1 песен) си е също ненужно, когато е самоцелно. ..... ........ ...... Всъщност не знам за какво по дяволите въобще е пусната тази тема? За да каже RazorJack "Аз слушам групи с много рифове, моята музика е по-яка от вашата, гадни нео-метъли"? За да си мерим пишките за пореден път кой колко по-яка и сложна музика слуша? ???? Ако е така имам само един коментар - ZzzzZzzz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Цитат(abductor @ Jul 30 2005, 10:51 AM) Що се отнася до цикленето - ами някои хора харесват индъстриал например, значи харесват и циклещи рифове. Това, което се опитвам да кажа по такъв сложен начин е, че въпроса с рифовете е абсолютно субективен (както и всичко свързано с музиката). Абе има индъстриал групи с доста разнообразни рифове. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Което само допълва тезата, че тук говорим пълни глупости.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Сега си слушам Guns N Roses, и мога да ви серам на рифово ориентираната музика...
![]() В момента си мерим пишките. Хубаво ли е?! Ако не е, то тази тема е излишна. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Еми нали затва са форумите всеки да си изкаже мнение. Тва че моето не съвпада с това на някои от вас е нормално, мен не ми пречи, ако на някой му пречи тва мен не ме вълнува.
![]() ![]() Колкото до тва кой от кво разбира - мога да кажа че още по-малко разбирате от политика ама тва не ви пречи да плюете по Атака в продължение на сума ти страници в онази тема ![]() п.с. абе като го пусках това ама въобще съм нямал в предвид темата да става нео метъл vs. метъл ма щом кат ви влече обърнете го натам ... -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 30 2005, 02:20 PM) Обективно погледнато си прав, но субективно погледнато на подобен твой тъпашки коментар няма как да отговоря по друг начин. Сигурно ако го нямаше твоя първи пост, щах да кажа нещо смислено(или поне да се опитам де), но просто ти заличи всякаква такава възможност. ![]() Ситуацията е такава, че след първите 2 коментара в тази тема, просто няма шанс тя да бъде смислена. Изобщо хора нямащи си и представа от звукозапис изказват тотално безумни и некомпетентни мнения... edit: не първите 2 точно, но като цяло wolf и razor коментарите. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кой говори за звукозапис ВЪОБЩЕ?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат В такива случаи рифът се записва един път и се възпроизвежда из цялата песен.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 01:13 PM) Ситуацията е такава, че след първите 2 коментара в тази тема, просто няма шанс тя да бъде смислена. Изобщо хора нямащи си и представа от звукозапис изказват тотално безумни и некомпетентни мнения... edit: не първите 2 точно, но като цяло wolf и razor коментарите. Я се обоснови, а недей да даваш само оценки. Като знаеш, можеш да опишеш целия процес на звукозапис, за да вдянем и ние нещо. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Ами като начало в студио си свириш като пич всичките повтарящи се рифове от началото до края на песента. Ако някъде сбъркаш - пак отначало. Ако си пък чак толкова сакат, че да не можеш да си изсвириш нещата, чак тогава - Copy-Paste !
Не съм наясно (и държа да си остане така) с нео-метъла, но дори и при повтарящи се рифове може да се получи достатъчно разнообразна музика - все пак китарата е само един от 4-5-те инструмента в групата !!! Да не говорим, че един добър китарист може да изсвири един и същ риф по доста различни начини (т.е. дори и да са еднакви като ноти, рифовете могат да се различават по дължина на нотите и паузите, по това, дали са стакато или легато изсвирени, по ползваните ефекти... комбинации базброй !). Всъщност, за какво ТОЧНО е темата ??? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много си прав.
Но като слушаме качествена музика и като си я избиаме ние, лека-полека забравяме за боклуците, които се въртят из пазара всеки ден. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(wolfheart @ Jul 30 2005, 05:33 PM) Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 01:13 PM) Ситуацията е такава, че след първите 2 коментара в тази тема, просто няма шанс тя да бъде смислена. Изобщо хора нямащи си и представа от звукозапис изказват тотално безумни и некомпетентни мнения... edit: не първите 2 точно, но като цяло wolf и razor коментарите. Я се обоснови, а недей да даваш само оценки. Като знаеш, можеш да опишеш целия процес на звукозапис, за да вдянем и ние нещо. "Рифовете" се записват десетки пъти... свириш си цялата пичка след това свириш същата работа още веднъж и след това още 3-4-5-6-7-8 колкото искаш. след това тия неща се наслагват и има хиледи варианти какво се прави. но ще стигна само до момента, в който рифовете се свирят по много пъти и от тях се избират яките изсвирвания и тн и тн и тн -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Demiurg @ Jul 30 2005, 03:34 PM) Ако си пък чак толкова сакат, че да не можеш да си изсвириш нещата, чак тогава - Copy-Paste ! Някои нео-метъл груи сигурно наистина са толкова сакати ![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(Demiurg @ Jul 30 2005, 06:34 PM) Ами като начало в студио си свириш като пич всичките повтарящи се рифове от началото до края на песента. Ако някъде сбъркаш - пак отначало. Ако си пък чак толкова сакат, че да не можеш да си изсвириш нещата, чак тогава - Copy-Paste ! Всъщност не си съвсем прав, освен ако не говориш за демо-записи. Вярно е, че преди десетина години нещата стояха горе-долу така, с малката подробност, че след като успееш да си изсвириш парчето що-годе читаво (демек с евентуални малки грешчици) после си ги закърпваш като свириш заедно със записа и човека на пулта натиска REC-а в нужния момент ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lord Ash @ Jul 30 2005, 04:08 PM) "Рифовете" се записват десетки пъти... свириш си цялата пичка след това свириш същата работа още веднъж и след това още 3-4-5-6-7-8 колкото искаш. след това тия неща се наслагват и има хиледи варианти какво се прави. но ще стигна само до момента, в който рифовете се свирят по много пъти и от тях се избират яките изсвирвания и тн и тн и тн Е, с изключение на пичката нищо ново не каза ![]() Аз поне си мислех, че някои групи (които не претендират за качество) си спестяват зора, като копи-пейстнат някое рифче -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
в зависимост от търсеният ефект рифовете могат и да се копи пействат.
най-вече за да се сложат един върху дръг. междудругото както често казвам: не мислете... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Тва с copy-paste нещо не ме кефи. Не си ли изсвирва групата песента с всички инструменти, без някви копирания и тн?
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Не. Хората нямат нужда да губят време. А и става много, много по-прецизно. Обикновено от там идва разликата в лайв звука(освен при Вейдър, разбира се.)
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Хи-хи, много забавна тема. бъмп
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 03:59 AM |