![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Това е другата група на всеизвестния Кинг Даймънд. Но тя някак си остава в сянка въпреки, че по нищо не отстъпва на групата King Diamond, а според мен е дори много по-добра. Mercyful Fate е създадена през 1983 когато издава култовия албум Melissa. Скоро след това обаче настъпва разединение сред тях. Едните искат да свирят по-особена сатанинско-окултна музика, докато другите се придържат повече към стандартния хеви матъл. Вокалът Кинг Даймънд взима решение да създаде две отделни групи от тях, като той самия участва едновременно и в двете. King Diamond станаха много известни дори и в щатите, така че те не се нуждаят от представяне.
Двете групи доста си приличат като настроение и звучене, най вече заради вокалите и клавирите. Mercyful Fate се отличават с това, че имат по-тежък и плътен звук и особено с невероятните сола на Ханк Шърман. Абе въобще много може да се говори за тях само като се проследи огромното им творчество и развитие. През 1999 обаче те издадоха деветия си студиен албум озаглавен "9" (Nine - изключително добър) и изведнъж прекъснаха. Оттогава насам просто не излизат нови неща и незнам дали групата още съществува и дали се предвижда нов албум. Вече от 6 години Mercyful Fate мълчат докато другата група King Diamond продължава да бълва гигантска продукция издавайки албуми всяка година. Знаете ли защо така е станало и въобще кажете си какво мислите за тази велика група. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Mercyful Fate не е другата група, ами групата, с която започна кариерата на King Diamond. Някъде през 1984-85, не се сещам точно кога членове от Mercyful Fate решават, че трябва малко да се покомерсиализират и да свирят нещо от сорта на Kiss, което противоречи с идеите на King Diamond и това налага тяхното разпадане. През 1985 King Diamond основава собствена група, кръстена на неговия псевдоним и продължава идеите от първите албуми на Mercyful Fate.Групата почти няма постоянен състав, освен китариста Andy LaRocque, защото King Diamond е перфекционист и е доста капризен по отношение на способностите на музикантите.
Мене лично албумите на King Diamond ме радват много повече, макар че албумите на Mercyful Fate преди първото разпадане също не са лоши. Melisa най-ме радва. През 90-те пак се събират Mercyful Fate, но вече по-новите им албуми вече не ме лепят -хубаво изсвирени, но прекалено мейнстриймски и повтарящи се. Единствено Time успява да ме зарадва. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Любимият ни администратор е написал една биографийка по повода. Приятно четене.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
На теб ти е по-любим.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Въщност Mercyful Fate не са създадени през 1983, а през 1980-1981, защото имат мини албум от четири песни, излязъл през 1982!
Най-добрият и известен албум техен е вторият им албум от 1984 (сори, ама в момента не се сещам името му). Иначе мен най ме радват Time i Into The Unknown. Колкото до 9 - този албум има едни от най-глупавите текстове, които някога съм чел. По принцип всеки един албум на Кинг Даймънд ми харесва много повече от който и да е албум на Мърсифул Фейт ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Това е Краля...просто най-добрият вокалист за всички времена
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th July 2025 - 06:16 AM |