![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Я кажете какво мислите ?!!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Какво са ти направили? Какво са направили по принцип?
![]() EDIT: Опа. Видях. Става дума за това, нали? Ами да, наистина е тъпо. Бих казал, че е твърде странно решение. Сега не ми се мисли задълбочено. ще се изкажа утре. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Не гледате ли новини.Искат да наложат така да се каже цензура!!От 6:00 до 23:00 да не се излъчват новини включващи насилие, убийства, и т.н т.н тоест да затворят устата на медиите, и обществото съответно ще остава неинформирано за всички по важни събития.Това се прави с цел да се опзят децата, макар че едно средностатистично дете едва ли по цял ден седи и чака да почнат новините?!И едва ли от това идва проблема де.Гледайте новините (NOVA ви препоръчвам понеже са най открити така да се каже)...
вище -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Когато някой се опитва да направи нещо откровено малоумно, то по принцип не успява.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(feather @ Nov 9 2005, 01:40 AM) Виждам...в и Ж Т е... ![]() офффф закфо' само се заяждаш ![]() Вместо да спамиш ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Подобна грешка не е маловажна и си вземи забележка, а не се обяснявай кой се заяждал...
![]() Все още не мога да си кажа мнението, защото не съм се запознала с проблема. Имам навика първо да знам за какво става дума и след това да говоря за него. От кога ти преценяваш кое е спам и кое не? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(feather @ Nov 9 2005, 01:54 AM) Подобна грешка не е маловажна и си вземи забележка, а не се обяснявай кой се заяждал... ![]() Все още не мога да си кажа мнението, защото не съм се запознала с проблема. Имам навика първо да знам за какво става дума и след това да говоря за него. От кога ти преценяваш кое е спам и кое не? ![]() хихихи честно да ти кажа ми някак забавно да се заяждаме ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абсолютно те разбирам и подкрепям когато пускаш хубави теми и си пишеш...аз с това проблем нямам. Нито дебна някого, въпреки че сигурно така изглежда...
![]() Просто държа на правилния правопис. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrer @ Nov 9 2005, 01:37 AM) Когато някой се опитва да направи нещо откровено малоумно, то по принцип не успява. бих казал че няма да успее.Но май това зависи не само от журналистите(главните потърпевши-глоби от 2 000 до 15 000) Обществото би трябвало да си каже думата и да ги подкрепи.Все пак за него се води този спор малко или много. Общество къде сте ? ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Мнения 12
stage 6 feather 3 Sturmfuhrer 1 SepulTeraHead 1 Slash 1 ... Цитат Когато някой се опитва да направи нещо откровено малоумно, то по принцип не успява. Същото. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Slash @ Nov 9 2005, 04:04 AM) Мнения 12 stage 6 feather 3 Sturmfuhrer 1 SepulTeraHead 1 Slash 1 temata e pusnata v 1:00 prez NO6TA sega e 4:40.Ti kakwo iska6 ![]() a osven towa polvinata mneniq ne se broqt ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Ем надали ще се осъществи тоз замисъл реално. Пък и в последно време често гледах новини и се отвратих хаха Колко голяма част от нещата са прекалено преекспонирани и целящи отвличане на общественото внимание от по-значими неща хаха
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Аз не гледам телевизия, още по-малко новини.
Така или иначе няма да ни осветлят с кой знае колко важна информация, най много да съобщят че са гръмнали някого или да ни пуснат клипче снимано в някое студио в сащ ... те важните работи дето не трябва хората да ги знаят и без това не ги дават по новините. ![]() с други думи - боли ме фара. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
само се вдига излишен шум
това е препоръка, а не забрана разликата е огромна инче и аз съм съгласен, че новините за битово насилие могат да бъдат спестявани. Мисля, че съставителите на препоръката тъкмо това са имали предвид, но явно не ги бива да се изказват правилно. От медиите да не се правят,че не знаят, за какво става дума. Същата работа е сега и с директорите на клиниките. Министърат казва: "виновни са, защото на твърде скъпо са закупували жизнено важните медикаменти, апарати и услуги" те се правят, че е казал "виновни са, защото са закупували жизненоважни медикаменти, апарати и т.н." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
мммм не мисля че това беше добро сравнение.Едното се отнася за възможност а другото за правото на обществото да бъде информирано и за правата и свободата на медиите
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(RazorJack @ Nov 9 2005, 12:05 PM) Аз не гледам телевизия, още по-малко новини. Така или иначе няма да ни осветлят с кой знае колко важна информация, най много да съобщят че са гръмнали някого или да ни пуснат клипче снимано в някое студио в сащ ... те важните работи дето не трябва хората да ги знаят и без това не ги дават по новините. ![]() с други думи - боли ме фара. по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!!Абе това заедно с Задължителното гласуване е поредната простотия която се случва в РБ. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Това е абсурдно.Не мисля,че цензурата е начинът,дори и да се наложи(което е малко вероятно)това не би спряло насилието и прочие,освен това медиите трябва да отразяват ВСИЧКО,за да се знае какво става.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Цитат по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!! Ти явно не си разбрал какво са имали предвид от СЕМ (или поне какво каза, че искали да кажат СЕМ, говорителката им ![]() ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(_TNT_ @ Nov 9 2005, 09:02 PM) Ти явно не си разбрал какво са имали предвид от СЕМ (или поне какво каза, че искали да кажат СЕМ, говорителката им ![]() ![]() ![]() Едит:май и ти не си го разбрал ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(stage @ Nov 9 2005, 03:54 PM) по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!! Пич, мерките, които СЕМ налага са с цел примерно да не показват обезглавяването на човек по телевизията в споменатият часови диапазон. Мисля, че преди 4-5 години имаше един случай, когато по BTV показах едни чеченци как клъцват един руснак. Ама абсурдното е, че тоя случай е от преди 5 години примерно, а от тогава едва ли има подобен прецедент. И именно затова мярката е безумна според мен. Министърът на Вътрешните Работи (ако не се лъжа) каза нещо в смисъла на това, че медиите ще показват една хубава и уредена България, когато тя наистина стане такава, а не като им забраним да отразяват реалността. Честно казано още не мога да разбера от какво е провокирана тази идея на СЕМ. ![]() Цитат(stage @ Nov 9 2005, 03:54 PM) Абе това заедно с Задължителното гласуване е поредната простотия която се случва в РБ. Задължително гласуване? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
1.Случая с чеченците беше по БНТ-то майче
2.Ми нашите политици мислят да направят гласуването задължително.В смисъл имат такъв замисъл но още не е приет закон.Още... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прости офтопика, но защо по дяволите да не е задължително? Дай един сериозен шибан аргумент, различен от аз съм тъпо апатично копеле и сички са маскари.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
НП.Можеше и без псувни първо. Как да ти обясна.Не смяташ ли че се нарушава личната свобода до някаква степен.Мисля че всеки сам трябва да решава дали да гласува или не а не да го задължават насила...
Пък и примерно може да ме хване разтройството в деня на гласуването и да не мога да отида до Урната да си пуснем листчето ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 09:30 PM) Прости офтопика, но защо по дяволите да не е задължително? Дай един сериозен шибан аргумент, различен от аз съм тъпо апатично копеле и сички са маскари. Дочух за някакво задължително гласуване, но не разбрах за какво става дума... та ако е за това, когато хората гласуват на избори (първо помислих, че става дума за някво вътрешнопартийно или за депутатите) е безумно. По принцип само истински тъпак би предложил закон, който просто няма КАК да бъде спазван. Не можеш да накараш хората да гласуват. Ако някой не желае да гласува ще отиде и ще надраска бюлетината или ще сложи няколко (зависи от типа на бюлетини). Наистина такова предложение е смешно и безумно. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Задължителното гласуване е практика в редица демократични страни(като Гърция например) и въобще не е толкова безумно, колкото го изкарваш. [/madafakin offtopic]
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Рязането на главата беше по БНТ, а водеща на новините тогава беше Милена Милотинова, която понастоящем е депутатка...но не съм абсолютно сигурна.
Разбира се, че е погазване на човешките права. (говоря за задължаването за гласуване) Това е основно човешко право - на избор. Този избор може да бъде както една от възможните кандидатури, така и правото ти да не упражниш тази си привилегия. Защото каквото и да си говорим - правото на глас в едни избори е привилегия. Аз така виждам нещата. Че в конкретния момент всичко се е опорочило не искам и няма да коментирам. А сега по темата - до колкото и аз разбрах медиите за пореден път преувеличават исканията на СЕМ. Че не мога и аз да открия източникът на провокацията им за подобно решение - така е. Вътрешният министър беше абсолютно прав в изказването си, което Стефан е цитирал - и аз съм на това мнение. Но има и малко по-различна гледна точка. И аз искам да съм информирана, всеки има това право. Въпреки това не искам когато е станало дадено убийство да виждам размазания труп на паважа, не искам да завират камерата където е неуместно и грозно. Мисля, че няма човек, на когото това да му е приятно...или греша? ![]() От това, което наблюдавам общата реакция, включително и на премиера, е абсолютно негативна. Смятам, че за пореден път се прави излишно раздухване на иначе не чак толкова голям проблем. (ако той изобщо съществува) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 10:15 PM) Задължителното гласуване е практика в редица демократични страни(като Гърция например) и въобще не е толкова безумно, колкото го изкарваш. [/madafakin offtopic] А, какво следва ако не гласуваш? Не е толкова безумно, просто е смешно. Не говоря за това, че трябва да имаш право да не гласуваш. От чисто практическа гледна точка е забавно. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Само да допълня че и журналистите са на това мнение НО не са съгласни със самата формулировка
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, между другото логично е това, което са написали да не е това, което са имали предвид.
За това, че има неща, които не трябва да се ПОКАЗВАТ (не казват, а показват) в дадени моменти съм напълно съгласен. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 10:43 PM) feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно. Точно от такъв човек като теб, който почти всичко подлага на съмнение и го разглежда от различни гледни точки, не съм очаквала да вярваш толкова сляпо в някакви "принципи на самоконтрол", та било то и в журналистическата гилдия... ![]() Наистина ли си убеден, че това е приоритет на големите медии? (говорим в частност за тях, защото тях си опоменал) Отдавна този вид институции (защото мисля са се превърнали в такива) имат съвсем друга задача, функции и цели. Зад всяко тяхно действие има конкретна умисъл, която, повярвай ми, в повечето случаи е далеч от представата на зрителите за нея. Имай предвид, че това е личната ми позиция и не гарантирам истинност и обективност. За това до колко съществуват принципи и дали се прилагат може да се поспори много. Е, има и неща, които никога няма да бъдат пуснати в тези медии, въпреки, че случая с тази отрязана глава доказа противното, но да се надяваме, че ще остане в графата "случайни изключения". ![]() ![]() Това беше отклонение... Искам да кажа, че когато се говори за подобни медии нещата са доста относителни. И те в много случаи не са обектвини - били сме свидетели неведнъж. Все още обаче твърдя, че няма да загубим с нищо ако не виждаме трупове, кланета, екзекуции...Който иска да знае повече подробности и такива детайли за тях винаги ще има начин да ги получи. За останалите са важни само фактите и конкретната информация. Също така не искам да ме занимават с битовизми - доста често затъват ненужно в такива само за запълване на доста скъпо за всеки време... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
днес чух следният коментар че това не било политически или някакъв друг проблем а нравствен проблем.Честно да кажа съм слконен да повярвам тъй като в България има тенденцията всичко да се политизира.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Откровено казано това е до толкова тъпо....едва ли не така ще бъдем лишени от информация,не че и сегашната понякога не я спестяват...колкото до вулгарни картини в ефир..за тфа би трябвал да си има ограничение ....
-------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За наша радост това се случва много рядко. Именно за това оставам в сферата на голите понятия....
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 10 2005, 09:54 PM) Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол. Имено затова предложенията на СЕМ намирисват на цензура ![]() Едит:някой ако има да ме пита нещо да го напраии лично ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Цитат(stage @ Nov 9 2005, 01:01 AM) хихихи честно да ти кажа ми някак забавно да се заяждаме ![]() ![]() Абе офтопик като за начало. Ама feather е права stage ![]() Сега за СЕМ.... епа....цензура с 300 демидж и берсерк. И второ абе за бога какво значи да цензурираш новините? То по тая логика трябва да спрат и 99% от всичко, което се излъчва по която и да е телевизия, барабар със сапуна дето се пени целодневно, щото и там има кръв и насилие чат-пат. А това със сапунките вече наистина е нравствен и психически проблем. А СЕМ е скъращение от Ставай си Ебавай Майката или респективно Сядай си Ебавай Майката. Май. -------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Каква ти цензура? Колко по-цензурирано? Относно цензурата сме много добре в България. Не съм мислил на какво се дължи.
Погледайте СИЕНЕН. Тоя канал трябва да е забранен както за лица под 18 години така и за хора със слаби сърца. Нашите медии са си мнго добре даже. И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство? Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден... -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
така си е.медиите ни са си достатъчно цензурирани.
не беше ли казано,че знанието е сила?пък и всеки знае,че децата само чакат да почнат новините и да гледат кървища вместо да изгледат филм като земята на мъртвите и 13 призрака примерно ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(InsArt†ure @ Nov 10 2005, 10:38 PM) И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство? Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден... Wyprostnoto ubiistwo za koeto stawa6e w1pros po rano.Prosto moje da ne sa go zasneli te da re4em a nqkoi 4e4enci ili muhamedini ili tam kwito i da sa glaworezi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
НЕ дочетох темата докрай... Всъщност мернах първите мнения и направо се засилих да пиша отговора.
Та... да, цензура ТРЯБВА да има! Аз обаче, доколкото разбрах, във въпросните часове телевизиите ще се задължават да излъчват просто материали олекотени откъм насилие, а не се забранява напълно "сензационната информация", както се тръби отвсякъде. Явно именно това е разлютило толкова журналистическата гилдия, за която да снимаш трупа, петното кръв и т.н. е върха на сензацията. ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Онзи ден гледах едно предаване със участието на доц.Лозанов.Темата беше за СЕМ като цяло и доста интересни неща се изговориха.Доц. Лозанов изказа и няколко тези между които и тази че СЕМ нарочно вдигат толкова шум понеже наближава приемането на бюджета им
![]() Другото интересно нещо беше че във основата си СЕМ имат за цел да предпазят децата но във самата регулировка те се споменават само веднъж, в началото и после няма и думичка за тях...също така трябва да се има предвит и какво точно гледат децата и по кое време и там да се ПОМОГНЕ на родителите ТЕ да упражняват контрол.А новините не са основното което гледат децата и мисля че това е повече от ясно... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:00 PM |