Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> За СЕМ, да си го н*****т или ...
stage
коментар Nov 9 2005, 12:04 AM
Коментар #1

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Я кажете какво мислите ?!!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 12:06 AM
Коментар #2

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Какво са ти направили? Какво са направили по принцип? unsure.gif

EDIT: Опа. Видях. Става дума за това, нали? Ами да, наистина е тъпо. Бих казал, че е твърде странно решение. Сега не ми се мисли задълбочено. ще се изкажа утре.

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 12:15 AM
Коментар #3

Не гледате ли новини.Искат да наложат така да се каже цензура!!От 6:00 до 23:00 да не се излъчват новини включващи насилие, убийства, и т.н т.н тоест да затворят устата на медиите, и обществото съответно ще остава неинформирано за всички по важни събития.Това се прави с цел да се опзят децата, макар че едно средностатистично дете едва ли по цял ден седи и чака да почнат новините?!И едва ли от това идва проблема де.Гледайте новините (NOVA ви препоръчвам понеже са най открити така да се каже)...

вище

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 9 2005, 12:37 AM
Коментар #4

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Когато някой се опитва да направи нещо откровено малоумно, то по принцип не успява.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 12:40 AM
Коментар #5

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Цитат(stage @ Nov 9 2005, 01:15 AM)

Виждам...в и Ж Т е...wink.gif

offtopic.gif

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 12:46 AM
Коментар #6

Цитат(feather @ Nov 9 2005, 01:40 AM)
Виждам...в и Ж Т е...wink.gif

офффф закфо' само се заяждаш mad.gif грешка та грешка голяма работа.Няма безгрешни хора та били те модератори,админи или там къкъвто и да е...како feather
Вместо да спамиш wink.gif можеше да си кажеш мнението да речем no.gif wink.gif

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 12:54 AM
Коментар #7

какво ме гледаш, а?

Подобна грешка не е маловажна и си вземи забележка, а не се обяснявай кой се заяждал...wink.gif
Все още не мога да си кажа мнението, защото не съм се запознала с проблема. Имам навика първо да знам за какво става дума и след това да говоря за него.
От кога ти преценяваш кое е спам и кое не? wink.gif Спираме дотук.

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 01:01 AM
Коментар #8

Цитат(feather @ Nov 9 2005, 01:54 AM)
Подобна грешка не е маловажна и си вземи забележка, а не се обяснявай кой се заяждал...wink.gif
Все още не мога да си кажа мнението, защото не съм се запознала с проблема. Имам навика първо да знам за какво става дума и след това да говоря за него.
От кога ти преценяваш кое е спам и кое не? wink.gif Спираме дотук.

хихихи честно да ти кажа ми някак забавно да се заяждаме laugh.gif и да си отварям очите на четери откъде ще изкочш за следващата ми волна-неволна грешка fish.gif все пак не съм дошъл тук да се карам с някой си а де се запозная с всички които посещават този форум

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 01:06 AM
Коментар #9

какво ме гледаш, а?

Абсолютно те разбирам и подкрепям когато пускаш хубави теми и си пишеш...аз с това проблем нямам. Нито дебна някого, въпреки че сигурно така изглежда... evil.gif Айде казвайте за СЕМ и стига отклонения.
Просто държа на правилния правопис.

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 01:37 AM
Коментар #10

laugh.gif "пич" си feather wink.gif мир и любов бих казал

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 02:12 AM
Коментар #11

Цитат(Sturmfuhrer @ Nov 9 2005, 01:37 AM)
Когато някой се опитва да направи нещо откровено малоумно, то по принцип не успява.

бих казал че няма да успее.Но май това зависи не само от журналистите(главните потърпевши-глоби от 2 000 до 15 000) Обществото би трябвало да си каже думата и да ги подкрепи.Все пак за него се води този спор малко или много.
Общество къде сте ? happy.gif stage до обществото salut.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Nov 9 2005, 03:04 AM
Коментар #12

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Мнения 12
stage 6
feather 3
Sturmfuhrer 1
SepulTeraHead 1
Slash 1

...

Цитат

Същото.

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 03:41 AM
Коментар #13

Цитат(Slash @ Nov 9 2005, 04:04 AM)
Мнения 12
stage 6
feather 3
Sturmfuhrer 1
SepulTeraHead 1
Slash 1

temata e pusnata v 1:00 prez NO6TA sega e 4:40.Ti kakwo iska6 dry.gif
a osven towa polvinata mneniq ne se broqt laugh.gif

--------------------

+Quote Post
cunt
коментар Nov 9 2005, 10:03 AM
Коментар #14

Modify my water pistol, fill it with piss.

Коментари: 1652
Регистриран: 12-March 05
Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана.
Потребител N: 765

Ем надали ще се осъществи тоз замисъл реално. Пък и в последно време често гледах новини и се отвратих хаха Колко голяма част от нещата са прекалено преекспонирани и целящи отвличане на общественото внимание от по-значими неща хаха

+Quote Post
RazorJack
коментар Nov 9 2005, 11:05 AM
Коментар #15

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

Аз не гледам телевизия, още по-малко новини.

Така или иначе няма да ни осветлят с кой знае колко важна информация, най много да съобщят че са гръмнали някого или да ни пуснат клипче снимано в някое студио в сащ ... те важните работи дето не трябва хората да ги знаят и без това не ги дават по новините. biggrin.gif

с други думи - боли ме фара.

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
autumn
коментар Nov 9 2005, 02:38 PM
Коментар #16

Просветен

Коментари: 363
Регистриран: 16-September 03
Град: Виена
Потребител N: 264

само се вдига излишен шум
това е препоръка, а не забрана
разликата е огромна

инче и аз съм съгласен, че новините за битово насилие могат да бъдат спестявани. Мисля, че съставителите на препоръката тъкмо това са имали предвид, но явно не ги бива да се изказват правилно. От медиите да не се правят,че не знаят, за какво става дума.

Същата работа е сега и с директорите на клиниките.
Министърат казва: "виновни са, защото на твърде скъпо са закупували жизнено важните медикаменти, апарати и услуги"
те се правят, че е казал "виновни са, защото са закупували жизненоважни медикаменти, апарати и т.н."

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 03:47 PM
Коментар #17

мммм не мисля че това беше добро сравнение.Едното се отнася за възможност а другото за правото на обществото да бъде информирано и за правата и свободата на медиите

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 03:54 PM
Коментар #18

Цитат(RazorJack @ Nov 9 2005, 12:05 PM)
Аз не гледам телевизия, още по-малко новини.

Така или иначе няма да ни осветлят с кой знае колко важна информация, най много да съобщят че са гръмнали някого или да ни пуснат клипче снимано в някое студио в сащ ... те важните работи дето не трябва хората да ги знаят и без това не ги дават по новините. biggrin.gif

с други думи - боли ме фара.

по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!!Абе това заедно с Задължителното гласуване е поредната простотия която се случва в РБ.

--------------------

+Quote Post
`Xandria`
коментар Nov 9 2005, 04:39 PM
Коментар #19

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

Това е абсурдно.Не мисля,че цензурата е начинът,дори и да се наложи(което е малко вероятно)това не би спряло насилието и прочие,освен това медиите трябва да отразяват ВСИЧКО,за да се знае какво става.

+Quote Post
_TNT_
коментар Nov 9 2005, 08:02 PM
Коментар #20

Knight

Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 784

Цитат
по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!!

Ти явно не си разбрал какво са имали предвид от СЕМ (или поне какво каза, че искали да кажат СЕМ, говорителката им wink.gif ).За да разбереш,че кулите са паднали или поредния мафиот е убит не е нужно да видиш некви турпове или не знам кво още(не че на мен ми пречи, но това е тяхната логика).А що се отнася до ефекта от това предложение-препоръка-не-знам-си-кво - не виждам никаква полза smile.gif

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 08:09 PM
Коментар #21

Цитат(_TNT_ @ Nov 9 2005, 09:02 PM)
Ти явно не си разбрал какво са имали предвид от СЕМ (или поне какво каза, че искали да кажат СЕМ, говорителката им  wink.gif ).За да разбереш,че кулите са паднали или поредния мафиот е убит не е нужно да видиш некви турпове или не знам кво още(не че на мен ми пречи, но това е тяхната логика).А що се отнася до ефекта от това предложение-препоръка-не-знам-си-кво - не виждам никаква полза smile.gif

laugh.gif Аз тва съм го разбрал.Но това е проблема че някоя леличка от СЕМ може да не го е разбрала
Едит:май и ти не си го разбрал tongue.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 08:23 PM
Коментар #22

Facepalmer

Цитат(stage @ Nov 9 2005, 03:54 PM)
по тая логика ако този "закон-проект-препоръка" беше влезнал в сила преди 4-5 години никой от нас нямаше да разбере за Кулите близнаци или  днеска за безредиците във Франция защото някой чичко или леличка от СЕМ би го сметнал за "Сензация"!!!

Пич, мерките, които СЕМ налага са с цел примерно да не показват обезглавяването на човек по телевизията в споменатият часови диапазон. Мисля, че преди 4-5 години имаше един случай, когато по BTV показах едни чеченци как клъцват един руснак. Ама абсурдното е, че тоя случай е от преди 5 години примерно, а от тогава едва ли има подобен прецедент. И именно затова мярката е безумна според мен.

Министърът на Вътрешните Работи (ако не се лъжа) каза нещо в смисъла на това, че медиите ще показват една хубава и уредена България, когато тя наистина стане такава, а не като им забраним да отразяват реалността.

Честно казано още не мога да разбера от какво е провокирана тази идея на СЕМ. unsure.gif

Цитат(stage @ Nov 9 2005, 03:54 PM)
Абе това заедно с Задължителното гласуване е поредната простотия която се случва в РБ.

Задължително гласуване? blink.gif Тва пък откога. Да си призная - идеята ме дърви...

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 08:28 PM
Коментар #23

1.Случая с чеченците беше по БНТ-то майче
2.Ми нашите политици мислят да направят гласуването задължително.В смисъл имат такъв замисъл но още не е приет закон.Още... dry.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 08:30 PM
Коментар #24

Facepalmer

Прости офтопика, но защо по дяволите да не е задължително? Дай един сериозен шибан аргумент, различен от аз съм тъпо апатично копеле и сички са маскари.

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 08:42 PM
Коментар #25

НП.Можеше и без псувни първо. Как да ти обясна.Не смяташ ли че се нарушава личната свобода до някаква степен.Мисля че всеки сам трябва да решава дали да гласува или не а не да го задължават насила...
Пък и примерно може да ме хване разтройството в деня на гласуването и да не мога да отида до Урната да си пуснем листчето
angel.gif

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 9 2005, 09:07 PM
Коментар #26

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 09:30 PM)
Прости офтопика, но защо по дяволите да не е задължително? Дай един сериозен шибан аргумент, различен от аз съм тъпо апатично копеле и сички са маскари.

Дочух за някакво задължително гласуване, но не разбрах за какво става дума...
та ако е за това, когато хората гласуват на избори (първо помислих, че става дума за някво вътрешнопартийно или за депутатите) е безумно.

По принцип само истински тъпак би предложил закон, който просто няма КАК да бъде спазван.

Не можеш да накараш хората да гласуват. Ако някой не желае да гласува ще отиде и ще надраска бюлетината или ще сложи няколко (зависи от типа на бюлетини).
Наистина такова предложение е смешно и безумно.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 09:15 PM
Коментар #27

Facepalmer

Задължителното гласуване е практика в редица демократични страни(като Гърция например) и въобще не е толкова безумно, колкото го изкарваш. [/madafakin offtopic]

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 09:18 PM
Коментар #28

какво ме гледаш, а?

Рязането на главата беше по БНТ, а водеща на новините тогава беше Милена Милотинова, която понастоящем е депутатка...но не съм абсолютно сигурна.
Разбира се, че е погазване на човешките права. (говоря за задължаването за гласуване) Това е основно човешко право - на избор. Този избор може да бъде както една от възможните кандидатури, така и правото ти да не упражниш тази си привилегия. Защото каквото и да си говорим - правото на глас в едни избори е привилегия. Аз така виждам нещата. Че в конкретния момент всичко се е опорочило не искам и няма да коментирам.

А сега по темата - до колкото и аз разбрах медиите за пореден път преувеличават исканията на СЕМ. Че не мога и аз да открия източникът на провокацията им за подобно решение - така е. Вътрешният министър беше абсолютно прав в изказването си, което Стефан е цитирал - и аз съм на това мнение. Но има и малко по-различна гледна точка. И аз искам да съм информирана, всеки има това право. Въпреки това не искам когато е станало дадено убийство да виждам размазания труп на паважа, не искам да завират камерата където е неуместно и грозно. Мисля, че няма човек, на когото това да му е приятно...или греша? hmm.gif Според моята преценка масово хората не харесват това. Да, вярно е, че всички тези неща са част от живота ни, но едно престъпление, убийство от каквато и да е степен си има 1000 начини да бъде отразено и това да не е вулгарно и неприятно за масовия зрител. Това каза и Иво Атанасов, който е шеф на парламентарната комисия в парламента, отговаряща за медиите. Мерките на СЕМ и тяхното прилагане трябва да бъдат подложени на основен преглед. Трябва да стане ясно (дори и на самите тях, защото мисля, че и те не знаят достатъчно добре) какви точно са техните оплаквания и какви конкретни мерки искат да предприемат.

От това, което наблюдавам общата реакция, включително и на премиера, е абсолютно негативна. Смятам, че за пореден път се прави излишно раздухване на иначе не чак толкова голям проблем. (ако той изобщо съществува)

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 9 2005, 09:28 PM
Коментар #29

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 10:15 PM)
Задължителното гласуване е практика в редица демократични страни(като Гърция например) и въобще не е толкова безумно, колкото го изкарваш. [/madafakin offtopic]

А, какво следва ако не гласуваш?
Не е толкова безумно, просто е смешно.

Не говоря за това, че трябва да имаш право да не гласуваш. От чисто практическа гледна точка е забавно.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
stage
коментар Nov 9 2005, 09:32 PM
Коментар #30

Само да допълня че и журналистите са на това мнение НО не са съгласни със самата формулировка

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 09:43 PM
Коментар #31

Facepalmer

feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 9 2005, 09:45 PM
Коментар #32

Да, между другото логично е това, което са написали да не е това, което са имали предвид.
За това, че има неща, които не трябва да се ПОКАЗВАТ (не казват, а показват) в дадени моменти съм напълно съгласен.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 10:57 PM
Коментар #33

какво ме гледаш, а?

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 10:43 PM)
feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно.

Точно от такъв човек като теб, който почти всичко подлага на съмнение и го разглежда от различни гледни точки, не съм очаквала да вярваш толкова сляпо в някакви "принципи на самоконтрол", та било то и в журналистическата гилдия...wink.gif
Наистина ли си убеден, че това е приоритет на големите медии? (говорим в частност за тях, защото тях си опоменал) Отдавна този вид институции (защото мисля са се превърнали в такива) имат съвсем друга задача, функции и цели. Зад всяко тяхно действие има конкретна умисъл, която, повярвай ми, в повечето случаи е далеч от представата на зрителите за нея. Имай предвид, че това е личната ми позиция и не гарантирам истинност и обективност.
За това до колко съществуват принципи и дали се прилагат може да се поспори много. Е, има и неща, които никога няма да бъдат пуснати в тези медии, въпреки, че случая с тази отрязана глава доказа противното, но да се надяваме, че ще остане в графата "случайни изключения". wink.gif Примера ти с обложка на Cannibal е абсолютно неуместен. Ако имаше специализирано предване с точно тази насоченост показването на новата обложка на албума им нямаше да е никакъв проблем - в това съм сигурна. Много ли неслушащи и нехаресващи метъла хора гледат подобни предвания...wink.gif Искаш да ми сравниш обезглавяването на шофьорите ни в Ирак пред камера с обложка на метъл група? Смехотворно.
Това беше отклонение...
Искам да кажа, че когато се говори за подобни медии нещата са доста относителни. И те в много случаи не са обектвини - били сме свидетели неведнъж.
Все още обаче твърдя, че няма да загубим с нищо ако не виждаме трупове, кланета, екзекуции...Който иска да знае повече подробности и такива детайли за тях винаги ще има начин да ги получи. За останалите са важни само фактите и конкретната информация. Също така не искам да ме занимават с битовизми - доста често затъват ненужно в такива само за запълване на доста скъпо за всеки време...

+Quote Post
stage
коментар Nov 10 2005, 03:48 PM
Коментар #34

днес чух следният коментар че това не било политически или някакъв друг проблем а нравствен проблем.Честно да кажа съм слконен да повярвам тъй като в България има тенденцията всичко да се политизира.

--------------------

+Quote Post
giggle
коментар Nov 10 2005, 08:40 PM
Коментар #35

Прогресиращ

Коментари: 848
Регистриран: 27-February 04
Потребител N: 408

Откровено казано това е до толкова тъпо....едва ли не така ще бъдем лишени от информация,не че и сегашната понякога не я спестяват...колкото до вулгарни картини в ефир..за тфа би трябвал да си има ограничение ....

--------------------
Wake up

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 10 2005, 08:54 PM
Коментар #36

Facepalmer

Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол.

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Nov 10 2005, 08:58 PM
Коментар #37

какво ме гледаш, а?

За наша радост това се случва много рядко. Именно за това оставам в сферата на голите понятия.... biggrin.gif

+Quote Post
stage
коментар Nov 10 2005, 09:13 PM
Коментар #38

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 10 2005, 09:54 PM)
Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол.

Имено затова предложенията на СЕМ намирисват на цензура biggrin.gif

Едит:някой ако има да ме пита нещо да го напраии лично laugh.gif ина4е тва за дмг си прав лельо.Но забрави и 150% енхейдж и 100 % пойзън демич.А дали знам бг правопис пак ще повторя че всеки греши.Особено аз laugh.gif

--------------------

+Quote Post
lelqLora
коментар Nov 10 2005, 09:33 PM
Коментар #39

Просветен

Коментари: 312
Регистриран: 29-August 05
Потребител N: 919

Цитат(stage @ Nov 9 2005, 01:01 AM)
хихихи честно да ти кажа ми някак забавно да се заяждаме laugh.gif и да си отварям очите на четери откъде ще изкочш за следващата ми волна-неволна грешка fish.gif все пак не съм дошъл тук да се карам с някой си а де се запозная с всички които посещават този форум

Абе офтопик като за начало. Ама feather е права stage biggrin.gif Има ли дума в българския, която можеш да напишеш правилно? Ти български правопис учил/а ли си? Извинявай не се сдържах.
Сега за СЕМ.... епа....цензура с 300 демидж и берсерк. И второ абе за бога какво значи да цензурираш новините? То по тая логика трябва да спрат и 99% от всичко, което се излъчва по която и да е телевизия, барабар със сапуна дето се пени целодневно, щото и там има кръв и насилие чат-пат. А това със сапунките вече наистина е нравствен и психически проблем. А СЕМ е скъращение от Ставай си Ебавай Майката или респективно Сядай си Ебавай Майката. Май.

--------------------
balkan hardcore turbofolk

+Quote Post
InsArtTure
коментар Nov 10 2005, 09:38 PM
Коментар #40

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Каква ти цензура? Колко по-цензурирано? Относно цензурата сме много добре в България. Не съм мислил на какво се дължи.

Погледайте СИЕНЕН. Тоя канал трябва да е забранен както за лица под 18 години така и за хора със слаби сърца. Нашите медии са си мнго добре даже. И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство?
Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден...

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
MadHatter
коментар Nov 10 2005, 09:54 PM
Коментар #41

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

така си е.медиите ни са си достатъчно цензурирани.
не беше ли казано,че знанието е сила?пък и всеки знае,че децата само чакат да почнат новините и да гледат кървища вместо да изгледат филм като земята на мъртвите и 13 призрака примерно laugh.gif

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
stage
коментар Nov 11 2005, 12:52 AM
Коментар #42

Цитат(InsArt†ure @ Nov 10 2005, 10:38 PM)
И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство?
Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден...

Wyprostnoto ubiistwo za koeto stawa6e w1pros po rano.Prosto moje da ne sa go zasneli te da re4em a nqkoi 4e4enci ili muhamedini ili tam kwito i da sa glaworezi icon_axe.gif

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Nov 11 2005, 01:52 AM
Коментар #43

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

НЕ дочетох темата докрай... Всъщност мернах първите мнения и направо се засилих да пиша отговора.

Та... да, цензура ТРЯБВА да има! Аз обаче, доколкото разбрах, във въпросните часове телевизиите ще се задължават да излъчват просто материали олекотени откъм насилие, а не се забранява напълно "сензационната информация", както се тръби отвсякъде. Явно именно това е разлютило толкова журналистическата гилдия, за която да снимаш трупа, петното кръв и т.н. е върха на сензацията. dry.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
stage
коментар Nov 16 2005, 01:41 AM
Коментар #44

Онзи ден гледах едно предаване със участието на доц.Лозанов.Темата беше за СЕМ като цяло и доста интересни неща се изговориха.Доц. Лозанов изказа и няколко тези между които и тази че СЕМ нарочно вдигат толкова шум понеже наближава приемането на бюджета им huh.gif ...иди се сети.
Другото интересно нещо беше че във основата си СЕМ имат за цел да предпазят децата но във самата регулировка те се споменават само веднъж, в началото и после няма и думичка за тях...също така трябва да се има предвит и какво точно гледат децата и по кое време и там да се ПОМОГНЕ на родителите ТЕ да упражняват контрол.А новините не са основното което гледат децата и мисля че това е повече от ясно...

--------------------

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 10:00 PM