![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Feather даде отличното предложение вместо да обсъждаме емоционалните проблеми на Нийло, да поговорим (попишем) за новия Evergrey. Мислех да напиша ревю за него, но предполагам, че Feather или WoI вече са го сторили и ще можете да го прочетете в очакващото се да излезе скоро ново българско метъл списание. Затова просто ще кажа какви са ми впечатленията. Това е един страхотен албум и определено се превръща в любимия ми. За моя радост той е много по-хеви\пауър, отколкото предишните и съответно доста по-малко прогресив. Това на някой може да не им хареса, тъй като песните звучат малко по-праволинейно, ама са си здрави резачки и това е от мен, чакам да чуя (прочета) и вашите мнения.
ЕDIT: да видим сега дали тук ще се изсипят толкова мнения, колкото в гореспомената тема на Нийло ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 ![]() |
Албума е просто страхотен, песни като still in the water и At loss for words са просто феноменални
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 505 Регистриран: 11-October 04 Град: гр. София Потребител N: 630 ![]() |
Албумът е много силен, със здрави рифове и запомнящи се мелодии. За негов лош късмет обаче, много скоро след като го чух, се натъкнах на новия Queensryche и оттогава биде изместен от плейлиста ми
![]() -------------------- Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com www.zrockbg.com www.myspace.com/brutallicashow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
mort, глупавите теми предизвикват повече спорове и дискусии. А за албума на Evergrey не знам какво повече може да се каже от това, че е един наистина добър албум. Не съм перфектно запозната със стила и творчеството на групата, но от това, което съм слушала не са ми направили лошо впечатление, дори напротив. Според мен това е едно прекрасно продължение на миналите албуми, дано да бъде така и занапред.
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Ето това, според мен, е банда, която се развива! От личните предпочитания вече зависи дали насоката на промените, които правят ще ви хареса...
И понеже става въпрос за конкретен албум ще напиша главно за него. Наистина големи очаквания имах за качествата му и, за моя радост, се оправдаха. Признавам, че имаше един период точно след като се появи, в който го асимилирах и не се решавах да дам конкретна оценка. Сега, след десетките слушания съм убедена, че "Monday Morning Apocalypse" е невероятен! За тези, които още не са го чули, а иначе познават творчеството им, може да изглежда странен...Аз обаче съм прекалено екзалтирана, за да отбелязвам някои дребни липси в него. Има ги тук-таме...Не ми допада, например, прекалената мелодичност на някои песни и то в конкретни техни пасажи, но това е защото разглеждам новия албум като част от цялостното им развитие. Та така - силно препоръчително е да се разбиете от слушането на всички песни в него. ![]() ![]() ![]() ![]() Заглавното парче също е безумно яко. А бе ебаси албума са изпраскали... ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Поредният шедьовър на Evergrey! Хем запазва характерния стил на групата, хем звучи доста различно от предшественика си "The Inner Circle", в който доминираха главно мрак и отчаяние. Не мисля, че бандата е станала по-малко прогресив, но в по-голямата си част новите композиции наистина са по-директни. Саундът е доста нетипичен и интересен... Като цяло, радващо е, че шведите не стоят на едно място.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Феноменален албум! Отново.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Колосален албум, както и другите.
Както казва WOI, албума звучи по-разно от предшественика си, но е запазен стила. Албума е също толкова мрачен, колкото предшественика си, но преобладават бързи рифове и вокални партии. Има повече напрежение и вокалите са доста по-неспокойни. Пианото отново преобладава и акомпанира почти във всяка песен. Още от началото, слушателя бива размазан от първите две песни - Заглавната и Unspeakable. В Lost има повече оптимистични усещания, които биват промити в Obidience. В In Remembrance преобладават носталгичните чувства. Двугласията в припева са размазващи - Том наслагва ниско и по-високо пеене. Същото се получава и в Still In The Water - може би най-емоционалната песен в албума и моя личен фаворит. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ето го и клипът на заглавното парче.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Типичен евъргрейски клип. Хубав е, но можеха да измислят нещо по-различно този път.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Тоя интерфейс на немски език ми изяде нервичките.
А за клипчето - време е да измислят нещо ново. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Ето, че дойде време и аз да пиша...
Албумът е едно бижу! Не знам как е на мп3-ки, но на една уредба с мощни тонколони звучи просто перфектно!!! Личи си една директност в музиката, която влагат. Всички знаем, че Evergrey могат да се харесват от прог, траш, хеви, готик... фенове. И макар думичката директност да контрастира с дълбокост, Evergrey не правят подобна грешка. Парчетата са достатъчно дълбоки, с много красиви текстове, а самата директност е в мелодиите и инструменталите - разнообразни и бъркащи с нокти в мозъка! Албумът е една поредна крачка напред! Monday Morning Apocalypse Мощно начало! Резачката си реже, мелодията си се заклещва в съзнанието - резултатът е налице! Unspeakable Тука припевът е наистина заразителен, а самото парче е прекрасно! Lost Много интересно звучене с интересни китари - качествено балансирана! Obedience Чудесна мелодия, разнообразна и силна песен! The Curtain Fall Началото със затишието и постепенното "надигане" на звука ми напомня на едно парче на Металика (The Outlaw Torn май). Изключителен текст, подплатен с брилянтни инструменти! In Remembrance Различна и все пак - отлична! At Loss For Words Ех, тук имах "нещастието" да надуя звука, мислейки, че ще е някоя балада - все още ми ехтят ушите... Абсолютна резачка! Такива песни могат да се пеят от цялата публика при някой нов "A Night To Remember"! Till Dagmar Красиво пиано с дълбок замисъл! Still In The Water Зверско парче! Трудно е да се коментира - просто владее! The Dark I Walk You Through Идеална песен за равносметка! Невероятен замисъл, изпълнение и резултат! I Should Задължителен headbanging на припева! Абсолютен култ! Closure Тук нещо много познато и адски любимо - пиано и гласът на Том! Нарочно не споменах досега Том - Той не се нуждае от коментар! И макар да не се изявява максимално в този Албум - в тази песен го прави достатъчно силно, магическо и феноменално! |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Най-после и аз да чуя новия албум.Някои ще кажат "ами ти се сети"-да, сетих се, чаках, успях да взема и чух.
Чух и прочетох доста противоречиви мнения за този албум, някои казаха, че в сравнение със старите този е ужасен, други го обожествиха...Ето тук идва моето мнение- може да е нещо ново и различно, но е фантастичен, не мога да си представя фен на Еvergrey, който не би го харесал. Няма песен, която да е слаба вътре, някои са грабващи и мощни, други по-меланхолични и запазили в себе си тъмната и красива атмосфета, която само Еvergrey могат да пресъздадът.Още с първата песен-Monday Morning Apocalypse ми стана ясно какво слушам, страхотно начало! В Lost,Unspeakable,The curtain falls ктарите и солата направо ми подействаха като балсам,сцепих се от кеф.После идва една по-емоционална част песни,по-меки, с пияно, а гласът на Том е невероятен,продължава да прави едни от най-изразителните и емоционални вокали, които съм чувала. От миналата седмица не спира да звучи в главата ми почти всяка песен от Monday Morning Apocalypse, и макар че дойде в неподходящо за мен време, албума е разкошен, а музиката на групата продължава да е все така лична, разглеждаща едно основно нещо-човека и проблемите му. След всичко, което написах, май спадам към втората група,която посочих горе,а,замалко да забравя,единственото което не ми харесва е...обложката. ![]() ![]() ![]() Еdit: не съжалявам чакането. Edit: пише се пиАно, мерси за поправката шапкарче |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Много ми хареса,като го изслушах за първи път.Като ги изслушах за 2 път,още повече.И така си градираха нещата
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
музиката на групата продължава да е все така лична, разглеждаща едно основно нещо-човека и проблемите му. Точно. И не само излага проблемите и мрака ами те кара да ги приемеш и разбереш. Затова и не звучат прекалено депресиращо ами по-скоро прочистващо. ;) Поздравления че дочака и изтърпя, като една истинска фенка, и се радвам че ти хареса толкова много. Хубавото си е хубаво, без значение дали е различно. ![]() Аз днес например цял ден си бича "In Search Of Truth" и си цъкам с език, колко гениален е, но не бих искал да направят втори такъв. Просто защото групата следва естествения си и качествен процес на развитие... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Затова и не звучат прекалено депресиращо ами по-скоро прочистващо. ![]() На мене никога не са ми звучали прекалено депресиращо. Дори и само депресиращо е прекалено силна дума. Винаги са ме карали да се замислям. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
![]() просто интересна снимка, а и се връзва донякъде с темата... готина мацка бай дъ уей ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
От кога не съм ровичкал Гугъл Видеос. Бях забравил, че има там маса готини работи
![]() Дано им изсъхнат половите органи на тези, дето са правили това: http://video.google.com/videoplay?docid=12...&q=evergrey ![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Аз да ти кажа не го приех като гнусна гавра, ами като нещо забавно. Все пак това са Evergrey, не са Manowar че да има за какво да се гаврят с тях... А и клипа е доста интересен и разнообразен, "displaying different types of emotion and points of view."
![]() Пък то на такава хубава песен и подскачащи бабички да сложиш все ще е яко. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
За Феновете Крем, внимавай с оргазмите. ![]() Питаш ли ме, щом чак сега пиша... ![]() ![]() ^^^ Според мен не е чак такава гавра, дори не е направено добре ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Time to speak.
OR TO FOREVER BE SILENT! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Страхотен албум... но като че ли не ми е толкова любим, колкото някои други от техните. Всичко си му е наред, обаче не мога да го слушам винаги, атмосферата му е такава, че в дадени настроения не ми се отразява добре.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 28th July 2025 - 09:27 PM |