Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
5 страници V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Приятелството
xskacorex
коментар Sep 24 2003, 04:37 PM
Коментар #1

protocol down

Група: Потребители
Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

Сам за себе си аз съм много странен човек, понякога се нуждая силно от приятели [истински], а понякога не ми трябва никого! Но какво точно е истинската дружка? wink.gif Има си "приятели" и "приятели"! Ените са тези, които просто са ти близки, с които прекарваш част от свободното си време и така... но нищо повече, а другите са онези, с които можеш да споделиш всичко и, от които можеш да очакваш разбиране! Аз чак сега осъзнавам кой... по - точно коя... е истинския ми приятел, тя е човек с който ми трябваше малко време, за да вникна в нея... и тя в мен, предполагам. Въждам се значително по-рядко с нея, отколкото със другите ми 'приятели' (в единични кавички, защото другите не са чак толкова истински), но ми е много по-приятно да си говорим, и може да го правим много дълго, на нея мога да споделя ВСИЧКО! Всъщност ние (всички от форума) можем да се наречем приятели, защото също споделяме неща от личния живот, дори понякога много лични. Но както беше казал някой (не помня кой) - "Колкото повече опознаваш един човек, толкова по-малко ти се иска да го познаваш..." Пък и в днешната шибани времена и наистина трудно да намериш някой, на който да можеш да се довериш, понякога е по добре да го направиш (да се довериш) на някой зад монитора, по-лесно е да му кажеш това, което ти тежи, но той не може да ти ппомогне...много! Кажете и вие какво мислите по въпроса?!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 24 2003, 05:48 PM
Коментар #2

Архидемон

Група: Приятели
Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Цитат(Abbath @ Sep 24 2003, 05:37 PM)
тя е човек с който ми трябваше малко време, за да вникна в нея... и тя в мен, предполагам

опа извинете за просташкия цитат smile.gif.

Темата е добра, аз лично не мога без приятели - не мога да не споделям времето си с някого, не мога и да не споделям мислите си с някого. Не мога и да избирам между двете.

При всички случаи - човече, монитора не е решението, той е само отдушник и местенце в което обичаме да се крием от бруталната реалност

+Quote Post
abigor
коментар Sep 24 2003, 06:28 PM
Коментар #3

Непросветен
*

Коментари: 36
Регистриран: 24-September 03
Потребител N: 273

well, приятелство...
Abbath, не се познаваме, но като чета поста ти придобивам впечетлението, че за теб "приятелство" е най-вече да споделяш, да говориш и тем подобни, а за Sw1tched- по-приятен вариянт за прекарване на времето от самотата. естествено не си и мисля, че го изчерпвате с това, обаче в действителност за мен лично това е всичко, което приятелството може да бъде- неща като безрезервност и жетвоготовност ми се струват абсолютно не свързани с приятелството. или човек има мекошавостта и си няма самоуважението да дава безусловно, или наглостта да очаква приятелят му да заслужи да му се даде. май единствения добре-говорещ за характера начин е да даваш само на хора, на които заслужават и в бъдеще можеш да очакваш и ти да получиш... а това е далеч от всякаква чиста духовна връзка, на каквато има слава приятелството...
а и кой в края на краищата би могъл да те разбере и види изцяло
"Човек сам се ражда и сам умира, а през останалото време някакви хора непрекъснато се опитват да му досаждат."
Любен Дилов-син
извинявам се за многословието btw

--------------------

In order to form an immaculate member of a flock of sheep one must, above all, be a sheep.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 24 2003, 07:39 PM
Коментар #4

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Град: София
Потребител N: 3

Да, хубаво е да има с кого да споделяш. Добре е да знаеш, че има някой, който те разбира и с когото можеш да си искрен, някой на когото можеш да разчиташ, някой на когото държиш...

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 24 2003, 09:42 PM
Коментар #5

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Аз никога не съм имала близък приятел,а само познати.Не обичам много,много да си споделям проблемите.

+Quote Post
black_coffin
коментар Sep 24 2003, 09:42 PM
Коментар #6

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 20-July 03
Град: In the mist of the shadows..
Потребител N: 203

Цитат
Сам за себе си аз съм много странен човек, понякога се нуждая силно от приятели [истински], а понякога не ми трябва никого!
da. syshtoto e i pri men. ponqkoga moga da ne goworq s nikogo s dni i da si pisha neshtata, koito mi se iska da kaja po prostata prichina, che nqma koi znae kakyw shans nqkoi ot blizkoto obkryjenie da gi razbere i imam chuwstwoto, che moga da izkaram dosta wreme-bez NIKOI ,koito da mi razwalq idiliqta. i imam edin liubim citat ot "Trainspotting" -"Wsyshtnost priqtelite sa chista zaguba na wreme. Winagi opitwat da te prirawnqt kym niwoto na sobstwenata si socialna, seksualna i intelektualna posredstwenost"...e estestweno ako wyprosnoto niwo e razlichno ot twoeto de....i towa e nai-trudnoto w sluchaq-da namerish nqkoi,koito da wyzpriema neshtata po blizyk do twoq nachin ..inache s obshtuwaneto stigate do "ti twa domashno napisa li go" i razni drugi obshti prikazki.ne che i w hora, koito si mislel za ogranicheni poziori naprimer ne mojesh da namersh neshto naistina swqstno,koeto da te iznenada i obratnoto-w nqkogo, koito mislish che shte te razbere winagi ne namerish edno golqmo nishto i ne se razocharowash.
a moite istinski priqteli..mi te sa dwama-trima i kolkoto i rqdko da gi wijdam sa strashno cenni.ima i hora, koito oshte dori ne moga da ocenq prawilno...am za wsichko si ima wreme.a za priqtelstwoto-za men e po skoro razbirane i obshtuwane, zashtoto chowek ima nujda da byde razbiran pone ot nqkogo, za da ne se chuwstwa sam i totalno otkachen.a razbiraneto e nai-wajnoto i nai-sigurnoto uslowie za nqkakwa duhowna blizost - takiwa priqtelstwa sa cenni,wajni i for life.

--------------------
Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon...

+Quote Post
black_coffin
коментар Sep 24 2003, 09:47 PM
Коментар #7

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 20-July 03
Град: In the mist of the shadows..
Потребител N: 203

da..towa nakraq beshe ligawo..loshi wliqniq ot klasnata po lit

--------------------
Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon...

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар Sep 24 2003, 10:40 PM
Коментар #8

Просветен

Коментари: 372
Регистриран: 19-April 03
Потребител N: 76

Аз не мога да карам без приятели, просто се побърквам.Като гледам, всички имат по един-двама истински приятели...миии...аз имам поне 10!късметлийка, предполагам...понякога обаче се чувствам задушена, крадат ми цялото време и едва смогвам, защото всички са от различни компании..в такива моменти ставам същински мизантроп!!! wink.gif за споделянето на чувствата - един приятел веднъж ми каза нещо много умно:"за какво по дяволите да споделям с някой?най-много да ми каже:ебаси, въобще не ти личи..."естествено зависи.на някои помага...а за приятелите по нета-наистина никога ни съм предполагала, че може да станеш толкова близък с някой, който дори не си виждал или на когото не знаеш истинското име...айде наздраве за истинските приятели! drinks_drunk.gif

--------------------
Free your body and soul
Unfold your powerful wings
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to this earth
Unless you feel good where you are!

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 25 2003, 10:00 AM
Коментар #9

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

priqteli ...... uf az nai dobre da spra da pytuwam 6toto mi pisna ... imam priqteli kyde li ne a w edin moment se oakaza 4e w plowdiw nqma ds koi da ida e dna kafe da piq ama ne6tatat s epoopraiha ... a po wyprosa za istinskite poriqteli ... twa e mnoo trudno da go opredeli6 ... az takiwa imam nqkolko izwyn dupkata nare4ena mainaland ..... uffffffff are stiga tolkoz ne 6ta da si tormozq glawata s seriozni temi smile.gif

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Sep 25 2003, 11:44 AM
Коментар #10

Спамер!
**

Коментари: 204
Регистриран: 23-September 03
Град: в АДА
Потребител N: 271

Priqtelstvoto e mnogo otnositelno i bezkraino ne6to i ne smqtam 4e moje da se opie6e ili izkaje ranting.gif mat.gif hahahahaha brickwall.gif

--------------------
Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 25 2003, 03:04 PM
Коментар #11

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

YOU'RE COMING TO THIS WORLD
WITH NOTHING EXCEPT YOURSELF
YOU'LL LEAVE THIS WORLD
WITH NOTHING EXCEPT YOURSELF

Истинските приятели... са малко. Аз например винаги съм си падал малко социопат: единствените хора сред които се чувствам наистина добре ги познавам от повече от десет години. Ходихме на училище заедно и сега пак сме заедно. Наистина с тях винаги мога да излезна и да се напия, напуша и кво ли не и да си прекарам супер добре. Но да споделя нещо лично с тези хора... едва ли. Никога ням а да ме рзберат. Хах! Опитвал съм... стоига се до комични ситуации.
Единствения ми истински приятел който съм имал някога въобще всъшност е момиче. Гаджето ми. Моето мониче wub.gif . Винаги е била до мен когато ми е трябвал някой. Винаги ме е изслушвала. Винаги е понасяла всичките глупости които правя. Заедно сме от година и половина, а се познаваме... от както се помня. Винаги съм я познавал...

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Sep 25 2003, 03:37 PM
Коментар #12

protocol down

[/SIZE]
Цитат
Цитат(Sw1tched)
тя е човек с който ми трябваше малко време, за да вникна в нея... и тя в мен, предполагам
опа извинете за просташкия цитат smile.gif .
Не в този смисъл! laugh.gif

[SIZE=1](Sw1tched)
Цитат
При всички случаи - човече, монитора не е решението, той е само отдушник и местенце в което обичаме да се крием от бруталната реалност
Разбира се, че не е решението, иеята ми е, че понякога е много по-лесно да споделиш с някой непознат в чата! [примерно]

(abigor)
Цитат
Abbath, не се познаваме, но като чета поста ти придобивам впечетлението, че за теб "приятелство" е най-вече да споделяш, да говориш и тем подобни
Абсолютно! Разбира се не е само това... Естествено обаче, че ако някога наистина закъсаш, можеш да очакваш от приятеля си помощ, била тя финансова или някакъв друг вид материална, но не и да ти стане навик... Тъпо е!

(_SiegfrieD_)
Цитат
Аз никога не съм имала близък приятел,а само познати.Не обичам много,много да си споделям проблемите.

На моменти и аз чувствам, че нямам толкова близки хора/приятели. Понякога като съм в сгомнясано настроение ми се струва, че съм тотално сам и е много гадно! Може да не обичаш да споделяш, но понякога е нужно... олеква!

(black_coffin)
Цитат
-"Wsyshtnost priqtelite sa chista zaguba na wreme. Winagi opitwat da te prirawnqt kym niwoto na sobstwenata si socialna, seksualna i intelektualna posredstwenost"...e estestweno ako wyprosnoto niwo e razlichno ot twoeto de...
Точно това е най-гадното, в днешния мизерен свят е много трудно да намериш някой истински приятел. Повечето гледат да имат полза от теб и нищо повече.

(FuckMeJesus)
Цитат
аз имам поне 10!
10... ?! истински... ?! smile.gif лол, предполагам ти е много трудно!

(SepulTeraHead)
Цитат
Единствения ми истински приятел който съм имал някога въобще всъшност е момиче. Гаджето ми. Моето мониче  . Винаги е била до мен когато ми е трябвал някой. Винаги ме е изслушвала. Винаги е понасяла всичките глупости които правя. Заедно сме от година и половина, а се познаваме... от както се помня. Винаги съм я познавал...
Това е прекрасно smile.gif ! Но ще бъде наистина кофти, ако се разделите, още повече, че в повечето случаи след раздяла следва не особено приятелски отношения между хората, точно затова и аз не искам да стигаме до по-задълбочени взаимоотношения с нея!

--------------------

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 25 2003, 03:47 PM
Коментар #13

Прослушващ метъл
**

Коментари: 122
Регистриран: 28-July 03
Потребител N: 215

hej, tuk neshto opredeleno ne e kakto trjabva.
shto za tupa tema ?!?
sigurno sum se poburkal...tova MetalWorld li e? ili e foruma na More ot Ljubov?!?
normalno e da iskash da ima njakoj s kojto da spodeljash, no zashto sa vsichki tezi ligavshtini, STEGNETE SE !
razocharovan sum

--------------------
A fatal disguise is what you call holy.
Where is god? I want you to show me.

+Quote Post
xskacorex
коментар Sep 25 2003, 03:49 PM
Коментар #14

protocol down

Това е общия форум, където НЕ СЕ ГОВОРИ за метъл, а за разни общи теми!

--------------------

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 25 2003, 03:51 PM
Коментар #15

Прослушващ метъл
**

aha, kakto kajesh. No vse pak...abe kakto i da e.

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Sep 25 2003, 03:57 PM
Коментар #16

protocol down

Цитат(widowmaker @ Sep 25 2003, 01:51 PM)
aha, kakto kajesh. No vse pak...abe kakto i da e.

huh.gif wink.gif laugh.gif laugh.gif Абе няма лошо от време на време да поговорим и за нещо по... така happy.gif blink.gif

--------------------

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 25 2003, 04:04 PM
Коментар #17

Прослушващ метъл
**

po...kak ?

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Sep 25 2003, 04:08 PM
Коментар #18

protocol down

Еми... по... незнааааааааам, може би по-сериозна!?! unsure.gif wacko.gif huh.gif Абе за всеки случай си имаме нужда и от такива дискусии!

--------------------

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Sep 25 2003, 05:18 PM
Коментар #19

Спамер!
**

E 4e e ob6t forum nema samnenie rolleyes.gif e hubavo e da zasqgat takiva temi bowdown.gif

--------------------
Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!

+Quote Post
deadsoul
коментар Sep 25 2003, 07:40 PM
Коментар #20

Прослушващ метъл
**

Коментари: 209
Регистриран: 18-August 03
Град: Popovo / VT
Потребител N: 237

Имаше едина мисъл, която си спомням четох я в една книга : "Той нямаше приятели, само познати, защото неговата оценка за приятелството е твърде висока...". В моя случай е може би нещо подобно. Приятелите са нещо много повече, от хора с които да излизаш на кафе, да комуникираш, да се забавляваш..., а повечето хора се залъгват че това било приятелство. Но не е така (поне според мен).
Всъщност излиза така, че просто аз не възприемам никой като приятел и очаквам нещо прекалено голямо и самата аз не допускам да станат такива.
Не е така, но като се замисля по дълбоко... приятели?... Поне истински, незнам може би само един. Другите са група от хора с временни общи интереси, може би...
А забравих кой беше казал следната мисъл, нея ще я използвам като заключение, на моето песимистично мнение по този въпрос:
"Ах, приятели... Няма на света приятели!"

--------------------

user posted image

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 25 2003, 08:19 PM
Коментар #21

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Потребител N: 3

Цитат
"Ах, приятели... Няма на света приятели!"

Е, намират се, стига да потърсиш. smile.gif Истинските приятели, тези които чувстваш едва ли не като част от себе си, са рядкост. Но за да се сприятелиш с някого, трябва да го допуснеш до себе си, да му дадеш шанс, а не да се дистанцираш, отнасяйки се с пренебражение... Иначе можеш да се разминеш с духовно близък човек, без дори да подозираш. Не казвам, че трябва да търсиш приятелството на всеки - това е също толкова глупаво, колкото да подхождаш предубедено към всяко ново познанство.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
deadsoul
коментар Sep 25 2003, 08:25 PM
Коментар #22

Прослушващ метъл
**

Коментари: 209
Регистриран: 18-August 03
Град: Popovo / VT
Потребител N: 237

Цитат(Warrior Of Ice @ Sep 25 2003, 04:19 PM)
Не казвам, че трябва да търсиш приятелството на всеки - това е също толкова глупаво, колкото да подхождаш предубедено към всяко ново познанство.

Съгласна съм, най - добре си е в златната среда smile.gif

--------------------

user posted image

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Sep 26 2003, 08:08 AM
Коментар #23

Спамер!
**

Цитат(deadsoul @ Sep 25 2003, 06:25 PM)
Цитат(Warrior Of Ice @ Sep 25 2003, 04:19 PM)
Не казвам, че трябва да търсиш приятелството на всеки - това е също толкова глупаво, колкото да подхождаш предубедено към всяко ново познанство.

Съгласна съм, най - добре си е в златната среда smile.gif

laugh.gif

--------------------

+Quote Post
fondunqa
коментар Sep 26 2003, 10:04 AM
Коментар #24

Непросветен
*

Коментари: 42
Потребител N: 275

eei ti pyk kakvo se smee6 samo laugh.gif q napi6i ne6to ne se izlagai salut.gif salut.gif

--------------------
krasotata 6te spasi sveta-koito zabravi tova e obre4en v adskata deistvitelnost na sivoto ni ejednevie

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Sep 26 2003, 10:07 AM
Коментар #25

Спамер!
**

ko da ti kaja pritelsstvo mnogo rqdko ima ama istinsko priqteltvo . mnogo rqdko se sre6tat istinskiski priqteli brickwall.gif

--------------------

+Quote Post
fondunqa
коментар Sep 26 2003, 10:34 AM
Коментар #26

Непросветен
*

ee da ama kato nameri6 nqkoi istinski priqtel(dori i da ne e savsem 100%istinski)e golqm got nali feb walkman.gif feb happy.gif bggg

--------------------
krasotata 6te spasi sveta-koito zabravi tova e obre4en v adskata deistvitelnost na sivoto ni ejednevie

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Sep 26 2003, 10:38 AM
Коментар #27

Спамер!
**

brickwall.gif headbang[1].gif e da no ti kaam 4e istinski na 100% sa rqdkost

--------------------

+Quote Post
fondunqa
коментар Sep 26 2003, 10:42 AM
Коментар #28

Непросветен
*

saglasna sam rolleyes.gif no to pyk ne moje tyi si4ko da e na 100% ni6to ne e na 100%v toz skapan jivot smoke.gif smoke.gif

--------------------

+Quote Post
lordborken
коментар Sep 26 2003, 11:27 AM
Коментар #29

Непросветен
*

Коментари: 11
Регистриран: 26-September 03
Град: pod mosta
Потребител N: 279

Vsi4ki hubavi ne6ta sa rqdko sre6tani
taka e i s istinski priqteli, no vse pak gi ima i tezi hora, s koito moje6 da se razbira6 bez dumi, a prosto s pogledi, po radi prostata pri4ina 4e se poznavate prekaleno dylgo vreme i ste prejiveli mnogo ne6ta zaedno i nqma taini mejdu vas

--------------------
the truth of all predictions is always in your hands

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 27 2003, 11:00 AM
Коментар #30

Facepalmer

Цитат
Това е прекрасно  ! Но ще бъде наистина кофти, ако се разделите, още повече, че в повечето случаи след раздяла следва не особено приятелски отношения между хората, точно затова и аз не искам да стигаме до по-задълбочени взаимоотношения с нея!

Ами всъшност това се случи преди около 2 години, обаче не ни отчужди...

--------------------

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 19 2005, 11:07 AM
Коментар #31

....

Коментари: 617
Регистриран: 17-February 05
Потребител N: 747

...
Говорихме си за различието, за зодиите, за какво ли още не, и се сетих да попитам, какво е приятелството за вас...Важно , не толкова и какви хора могат да ви бъдат приятели...

И каква е разликата между приятели и познати? - аз мисля, разликата е голяма, Вие какво мислите? smile.gif

Съществува ли истинското приятелство? rolleyes.gif

Този коментар е бил редактиран от Warrior Of Ice на Jun 19 2005, 11:11 AM

+Quote Post
Drummer
коментар Jun 19 2005, 11:58 AM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 366
Регистриран: 15-March 04
Потребител N: 427

Цитат
Съществува ли истинското приятелство?

Ne, makar che ne znam kakvo razbirash pod "istinsko".

Този коментар е бил редактиран от Warrior Of Ice на Jun 19 2005, 12:00 PM

--------------------
Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Jun 19 2005, 12:20 PM
Коментар #33

трансгалактически гаргаробластер

Коментари: 1440
Регистриран: 2-May 05
Град: ...на Луната
Потребител N: 800

о,искам да те поздравя за страхотната тема...
значи истинско приятелство и за мен не съществува...то е като "любоФта"...с времето се изпарява бааавно но постепенно...хората си омръзват...няма какво да ги държи един за друг...но наистина,обясни какво означава За теб "истинско"...

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 19 2005, 12:23 PM
Коментар #34

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Тая тема е обсъждана супер много... приятелство има, дори между момче и момиче. Но все пак приятелите се броят на пръсти.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
|the_devil|
коментар Jun 19 2005, 12:25 PM
Коментар #35

Прослушващ метъл
**

Коментари: 52
Регистриран: 13-June 05
Град: the Hell
Потребител N: 829

amii..priqtelstvoto...za men to e nai-hubavoto ne6to... openwidehug.gif biggrin.gif i mn se radvam za6toto v momenta ima dosta hora ,koito s4itam za mn dobri priqteli i na koito znam 4e moga da raz4itam vuv vseki edin moment biggrin.gif openwidehug.gif ..no sus sigurnost ima razlika m/u priqteli i poznati...imam dosta "priqteli" ,koito po skoro sa mi dobri poznati... excl.gif

--------------------
"Nothing could be more natural than roots sucking nourishment from the dead."

+Quote Post
Drummer
коментар Jun 19 2005, 12:26 PM
Коментар #36

Просветен

Коментари: 366
Регистриран: 15-March 04
Потребител N: 427

Цитат(Ro6ava GarGa @ Jun 19 2005, 10:20 AM)
о,искам да те поздравя за страхотната тема...

O, i az ia pozdravih za strahotnata tema, no gledam WOI mi e redaktiral posta. biggrin.gif
Цитат
с времето се изпарява бааавно но постепенно...хората си омръзват...няма какво да ги държи един за друг...но наистина

Ami, tova ne e tochno taka, kakto si go mislish. V povecheto sluchai vsichki priateli se okazvat litzemeri i dvulichni kopeleta, zatova niama priatelstvo. Tova e.

--------------------
Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 19 2005, 12:34 PM
Коментар #37

....

Приятелството такова каквото би трябвало да бъде, съществува..

Първо на въпроса дал има разлика между приятели и познати..:
Какво за мен е познат..Познат е човека, който познаваш много бегло и то когато примерно го видиш на улицата му кажеш едно "Здрасти"..и отминаваш, просто познаваш го , но...

И когато някой ни каже..ами аз имам много приятели..мисля , че по - точната дума е имам много познати, като имам малко приятели. Да имаш малко приятели , а дори и да имаш само един приятел или двама да са не е срамно според мен, защото това са хората, може да не е един човек, на които истински държиш

Кой пък е казал, че любовта се изпарява бавно и постепенно..това откъде го чухте? Аз не мисля така...

И в повечето случаи, когато считаш, че имаш много приятели и изведнъж някой те предаде ( всъщност разбираш, че си имал само познати ) ти става много кофти, нормално е мисля. Именно затова е важно да се осъзнае , кои са ти приятели, кои познати и т.н.

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Jun 19 2005, 12:34 PM
Коментар #38

е да де...забелязала съм че на някои хора повече им пука за непознатите от колкото за приятелите им...абе приятелството е за да доказваш колко може да си добричък и да правиш услуги и т.н. накрая ти писва...а и да,опознаваш хората... ph34r.gif ...тъпо...
за това наистина много се говори,много се е спорело...след 10 поста темата ще е има ли приятелство м-момиче и момче...после каде свършва приятелството и т.н. tongue.gif но нищо де...всеки път ми е забавно biggrin.gif

*научно е доказано че любовта...(КОЯТО Е СЛЕДСТВИЕ НА БЕСНИ ХОРМОНИ)
продължава максимум 3години....(в наи-добрия случаи),всичко останало е привързаност...лоялност...бля бля...но не и любов!

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
|the_devil|
коментар Jun 19 2005, 12:45 PM
Коментар #39

Прослушващ метъл
**

Цитат(Drummer @ Jun 19 2005, 12:26 PM)
Ami, tova ne e tochno taka, kakto si go mislish. V povecheto sluchai vsichki priateli se okazvat litzemeri i dvulichni kopeleta, zatova niama priatelstvo. Tova e.

huh.gif ...tva 4e ne si sre6tnal hora ,na koito da raz4ita6 ne zna4i,4e te ne su6testvuvat...prosto ne si sre6tnal podhodq6tite hora.... rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
RazorJack
коментар Jun 19 2005, 12:53 PM
Коментар #40

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

Ами приятелите са такива с които мога да споделя всичко и на които мога да разчитам че ще ме разберат и че ще ми помогнат когато имам нужда. И които с мен споделят такива неща, които не биха казали на никой друг и които вярват че няма да ги предам.
Познати са всички останали - тези с които се виждам и им казвам здрасти, без да ми пука особено как са, тези с които сме се засекли случайно в някоя кръчма и сме пили по едно и т.н. ...
Обикновено лесно преценям кой човек има потенциал да отиде в първата категория (стига да го иска) , но за съжаление понякога се случва така че преценката ми да не е много правилна и човек от първата категория ако веднъж не оправдае доверието ми автоматично отива във втората. Завинаги.

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
pi4
коментар Jun 19 2005, 01:32 PM
Коментар #41

Прогресиращ

Коментари: 560
Регистриран: 19-November 04
Град: München
Потребител N: 667

приятел е някой, който ти е приятен, еднакъв корен имат, не е случайно.
познат = някой, който познаваш.

--------------------
no more credits from the liquor store

+Quote Post
Slash
коментар Jun 19 2005, 02:32 PM
Коментар #42

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

В живота на един мъж - жените и приятелите са нещо преходно. Говоря от моята гледна точка.

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 19 2005, 02:38 PM
Коментар #43

....

Цитат(Slash @ Jun 19 2005, 02:32 PM)
В живота на един мъж - жените и приятелите са нещо преходно. Говоря от моята гледна точка.

Това изказване, което преди малко направи, беше тъпо...нещо непреходно в живота ти да има? Жените и приятелите били преходно.. thumbdown.gif no.gif

+Quote Post
feather
коментар Jun 19 2005, 02:47 PM
Коментар #44

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Човека си казва какво е за него - ти защо се месиш? Имаш си собствено гледище и си го отстояваш, а той представя своето. Проблем? dry.gif

+Quote Post
falio`
коментар Jun 19 2005, 02:51 PM
Коментар #45

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

Цитат(Nightwish @ Jun 19 2005, 02:38 PM)
Цитат(Slash @ Jun 19 2005, 02:32 PM)

Това изказване, което преди малко направи, беше тъпо...нещо непреходно в живота ти да има? Жените и приятелите били преходно.. thumbdown.gif no.gif

правиш тема за да си кажат хората мнението и след тва 'тва е тъпо'. ти си като У4ИТЕЛКАТА ми по Психология. сякаш за такива неща трябва да има едно строго определено мнение.

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 19 2005, 03:00 PM
Коментар #46

....

Най - малко пък съм искала да наложа своето мнение, така , че какво сте се нахвърлили над мен като някакви хищници...

Както и да е ....то ако не се нахвърлите няма да сте вие... sad.gif

+Quote Post
Slash
коментар Jun 19 2005, 03:06 PM
Коментар #47

Сатана

Недейте се нахвърля бе, ще смачкате момичето.

Nightwish, порасни! Живота не се живее чрез това, което го пише в книгите...

Цитат
нещо непреходно в живота ти да има?

Всичко е преходно.

Днес си влюбена и обградена с приятели. Утре си сама. Е?
Единственото тъпо нещо в случая е да се твърди, че любовта и приятелството са вечни. Е, не са! Защото сме хора, не богове. Не държа да ме разбирате. Аз казвам какво мисля, за своя си живот.

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 19 2005, 03:07 PM
Коментар #48

Архидемон

Цитат(pi4 @ Jun 19 2005, 02:32 PM)
приятел е някой, който ти е приятен...

Цитат
Съществува ли истинското приятелство?

Да.

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Jun 19 2005, 03:34 PM
Коментар #49

Боби ме кефи с тия цитати причина-следствие... wub.gif
колкото до преходността...да всичко е за момента,...едно нещо ако остане същото за дълго втреме значи едва ли е от значение...

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Jun 19 2005, 03:35 PM
Коментар #50

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Цитат(Nightwish @ Jun 19 2005, 04:00 PM)
Най - малко пък съм искала да наложа своето мнение, така , че какво сте се нахвърлили над мен като някакви хищници...

Както и да е ....то ако не се нахвърлите няма да сте вие...  sad.gif

Къде тук видя заяждане? И аз, и Вальо искахме да ти кажем, че когато създаваш една тема се подразбира, че искаш да прочетеш мнението на другите по нея. Когато обаче мигновено отречеш чуждата позиция, някак си се губи тази толерантност. Ако не смяташ, че можеш да приемеш и другата гледна точка без да я определяш като "тъпа", тогава не създавай теми. Считам въпроса за приключен. dry.gif

И за да се върна пак на темата...
Много сложна работа са това човешките взаимоотношения. (или поне ни харесва да смятаме, че е така) Не съм сигурна, че има приятелства, които са абсолютно безрезервни и не се променят с годините. Няма начин нещата да си останат същите както преди години, защото всички се променяме - приоритети, начин на живот, мисленето ни се променят и с това и ситуацията с обкръжаващите ни.
Рецепта за идеално приятелство май няма. Хората се събират по някаква случайност и нещата са изключително индивидуални. В голяма част всичко зависи само от нас (и от познатите/приятелите ни, разбира се).
Казвайки по-горното не твърдя, че едно приятелство се разбива, защото се променяме - не е задължително това да стане, зависи пак от желанията и чувствата ни.
Не мисля, че е задължително и другото - да си бил непрекъснато близко до един човек, за да те счита за свой приятел. Всеки е имал етапи, в които е прекарвал много време с някого, споделял е дните си с приятелите си, но по стечение на обстоятелствата пътищата им са се разделили. Мисля, че ако не се е стигнало да спорове, противоречия и големи скандали, и от двете страни остава доброто чувство към отсрещния и спомена за добре прекараните дни, радостите и несполуките, които сте споделили.

+Quote Post
The Forsaken
коментар Jun 19 2005, 05:12 PM
Коментар #51

Прослушващ метъл
**

Коментари: 195
Регистриран: 5-March 05
Потребител N: 759

Много се израдвах на темата! Мое лично мнение- има, просто трябва да ги намерим, истинските приятели. Все пак, който търси, намира smile.gif Човешкият живот наистина е преходен, така че суперлативи от рода на "вечен" "най-добър" приятел са относителни....разбира се, много хора са спорили над тази тема, както вече беше казно по-горе, аз наскоро четох откъс от едно есе на Мишел дъо Монтен "За приятелството"...много бих искала цялото да го публикувам, но едва ли някой ще иска да го прочете, така че...
"Няма, струва ми се, нищо друго, към което природата да ни подтиква толкова настойчиво, както към общуването помежду ни. Аристотел казва, че добрите законодатели са се грижели повече за приятелството, отколкото за справедливостта...Защото изобщо всяко приятелство, породено от наслаждението или изгодата, обществената нужда или частния интерес, е толкова некрасиво и неблагородно и толкова неистинско, колкото в него се примесват странични причини, цели и съображения. Не съвпадат с истинското приятелство следните 4 вида отношения между хората, установени в Античността: родствените, обществените, породените от гостоприемство и любовните...."

"Изобщо онова, което обикновено наричаме приятели и приятелство, не е друго освен връзки и познанства, завързани случайно или за някакво удобство, чрез които нашите души общуват. В приятелството, за което аз говоря, душите се смесват и сливат една в друга в нещо толкова общо, че шевът , който ги обединява, изчезава......"

и т.н
Реших да го напиша, защото предполагам, че гледната му точка е много по-интересна, отколкото моята- съгласна съм за някои нща с него, но досега не съм се сприятелявала с някого по този начин, за съжаление... Дали изобщо е възможно такова приятелсво?

--------------------
Abandoned by the Light

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 19 2005, 05:19 PM
Коментар #52

....

Цитат(feather @ Jun 19 2005, 03:35 PM)
Къде тук видя заяждане? И аз, и Вальо искахме да ти кажем, че когато създаваш една тема се подразбира, че искаш да прочетеш мнението на другите по нея. Когато обаче мигновено отречеш чуждата позиция, някак си се губи тази толерантност. Ако не смяташ, че можеш да приемеш и другата гледна точка без да я определяш като "тъпа", тогава не създавай теми. Считам въпроса за приключен. dry.gif

Съжалявам...реагирах прибързано, разбрахме се rolleyes.gif

+Quote Post
Lethe
коментар Jun 19 2005, 06:38 PM
Коментар #53

not your bitch

Коментари: 1195
Регистриран: 11-August 04
Потребител N: 586

Не съществува такова нещо.
И много хора са ме убедили в това. И няма начин,по който да се докаже обратното. Просто е факт и част от действителността.
Приятелство не съществува.

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 19 2005, 06:46 PM
Коментар #54

Архидемон

Цитат(Lethe @ Jun 19 2005, 07:38 PM)
Не съществува такова нещо.
И много хора са ме убедили в това. И няма начин,по който да се докаже обратното. Просто е факт и част от действителността.
Приятелство не съществува.

С нищо не го доказа.

+Quote Post
Lethe
коментар Jun 19 2005, 06:54 PM
Коментар #55

not your bitch

Всеки мислещ индивид, живеещ на Земята, сам се е убедил в това.
Няма какво да ти обяснявам.
Омръзнало ми е от изказвания тип 'приятелството е вечно'.
На 16-18 може да мислиш ,че има нещо вечно.На 20-25 може би още го мислиш,но фактите сочат обратното. Говори с баща си,дядо си или изчакай достатъчно дълго ,за да се убедиш сам.
На мен ми омръзна вече.

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 19 2005, 07:09 PM
Коментар #56

Архидемон

Не съм несъгласен с твърдението ти, че не е вечно, а с това, че не съществува.

+Quote Post
Lethe
коментар Jun 19 2005, 07:15 PM
Коментар #57

not your bitch

Добре де,признавам си ,че имаше неточност в изказа ми.

редактирам:
За мен не съществува приятелство и това не е естествено мое състояние,а убеждение,което ,както всяко друго, беше изградено в последствие на сблъсъци с реални лица и събития. И сега ако кажеш, че не може да отнеса това твърдение към всяко лице, ще отговоря-мога. И мисля, че това не е печелившата стратегия,но е най-реалистичната такава.

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 19 2005, 07:31 PM
Коментар #58

Архидемон

Не, не можеш да го отнесеш към всички. Приятелството съществува, това че вероятностите да го срещнеш не са равно разпределени и съответно едни могат да го срещнат на 15 години други и на 150 не могат, не значи, че не е така. Можеш да кажеш "не съм срещнала приятелство", но не и да считаш личните си преживявания за нещо, около което се формира действителността.

+Quote Post
falio`
коментар Jun 19 2005, 07:48 PM
Коментар #59

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

ами ква па е тая рабтоа. приятелствтото не съществува.
Според мен съществува, но не е тази Идеализирана идея която пове4ето имат впредвид. т.е. 'аз съм ти приятел, ще умра за теб' за мен приятелсвто е 4овек, на който държа и ме е грижа за него, 4овек на който да имам поне малко доверие. тва е Basic Приятелство хехе. пък ако мога да умра за него е Advanced примерно и така гкаегкаг

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 19 2005, 08:23 PM
Коментар #60

Архидемон

Нека не се забъркваме в темаза за егоцентризма. Все пак това е движещата сила на организмовия свят. И не, не мислиш за някого преди себе си, мислиш за себе си и своето удовлетворение било то душевно и материално, но просто обстоятелствата изискват да помислиш за другия.

+Quote Post
ivomag
коментар Jun 19 2005, 08:37 PM
Коментар #61

Прогресиращ

Коментари: 502
Регистриран: 14-May 04
Потребител N: 486

И аз съм на мнение,че приятелството и то истинското го има,но доколко то е вечно,е никой не е вечен та да отговори!

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free
I can't resist a Touch of Evil

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Jun 19 2005, 10:52 PM
Коментар #62

това последното ми хареса...но колкото се отнася до мен...не е имало човек които да ме накара да му повярвам че ми е истински приятел:

Когато си останал сам,
когато си попаднал там,
където ти си минало
и всичко е истинало.
Когато вече нямаш път,
когато леден е дъхът,
когато те прегръща мрак
и чувстваш се оглозган пак..... там ще съм аз....

това много ми хареса...(от подписа на anonimna_dx),само че съм сигурна че при моето "там" няма да има никои...

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Jun 20 2005, 08:46 AM
Коментар #63

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

казва се приятел пръв,
но защо е той такъв?
затова, защото пръв полита,
в огъня да те спаси,
пръв и без да се запита,
прав ли си или не си,
пръв за теб леда пролазва,
пръв за теб пролива кръв,
ето затова се казва,
че приятелят е пръв!

+Quote Post
Slash
коментар Jun 20 2005, 12:25 PM
Коментар #64

Сатана

Когато света около теб се обърка,
когато се чувстваш хванат в капан,
когато усещаш, че в теб нещо се къса,
когато се блъснеш ненадейно в стена.

Когато загубиш спечелена битка,
когато честта ти стъпчат в калта,
когато с памук ти напъхват нашийника
когато ти забиват ножа в гърба.

Когато останеш сам в тишината
когато болка сърцето ти гори,
когато опиташ вкуса на лъжата,
когато приятел ти изневери.

Когато бавно потъваш в забвение,
когато няма мъката с кого да споделиш,
когато се луташ във мрачно безвремие,
когато мечтаеш за по-хубави дни.

Когато сълзите отвътре напират,
когато тъжно притваряш очи,
когато твоето щастие бавно умира,
когато си буден, но душата ти спи...

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 20 2005, 12:32 PM
Коментар #65

....

Mоже би винаги има някой, който да се опитва да ти забие ножа в гърба и да те предаде...значи не си срещнал подходящия човек може би..На този свят винаги ще има хора, които ще стъпкват хризантемата на Люцкан ( Йордан Йовков ) , но не трябва да се отказваш да търсиш - така разсъждавам аз, това се отнася за всичко, не само за приятелите. . .

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Jun 20 2005, 12:55 PM
Коментар #66

ако се е случило да имаш приятел с които не се карате...и които още нищо не ти е направил...не те е предал...то просто е зашото тои е от онзи тип добри хора които не биха постъпили така...но това е заради човека,...не заради приятелството,...защото не може едно приятелство да се крепи само на гърба на единия...и то защото тои е добър по природа...

--------------------

+Quote Post
Валкирия
коментар Jun 20 2005, 03:21 PM
Коментар #67

Прослушващ метъл
**

Коментари: 236
Регистриран: 20-July 04
Град: Sofia
Потребител N: 564

Да ,приятелството съществува.Доказало се е в годините.Поне при мен.Познати,с които да пиеш по бира-мноого...а приятели малко-те са онези ,с които можеш да правиш всичко,без да те е скучно,да излезеш с тях навсякъде- и да споделяш,без да те наебат,сори за израза.....Но за да може човек да се докосне до него,трябва да е готов да дава,без да очаква да взема в замяна-не знам как точно да се изразя...трябва да изчезне понятието АЗ,аз и само аз...Забелязала съм,че с напредването на годините поне аз приемам в графата приятели по-трудно ...по-трудно се отварям за нови хора.Но все пак е по-добре човек да преценява по-дълго,вместо да се заблуждава smile.gif

--------------------
В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."

+Quote Post
Everblack
коментар Jun 21 2005, 05:04 PM
Коментар #68

Просветен

Коментари: 319
Регистриран: 4-February 05
Град: Велинград
Потребител N: 733

Не помня на кой принадлежаха думите, някакъв политик беше: "Няма вечни приятели, има вечни интереси". Все повече започвам да се убеждавам в тяхната достоверност, след като хората, на които вярвах се оказаха fuck you

+Quote Post
Nightwish
коментар Jun 21 2005, 05:36 PM
Коментар #69

....

Това:

Когато си останал сам,
когато си попаднал там,
където ти си минало
и всичко е истинало.
Когато вече нямаш път,
когато леден е дъхът,
когато те прегръща мрак

На кой принадлежеше? Кой е авторът, някой знае ли? Не се сещам, а ми е много познато

+Quote Post
Lethe
коментар Jun 21 2005, 06:39 PM
Коментар #70

not your bitch

Цитат(Everblack @ Jun 21 2005, 03:04 PM)
Не помня на кой принадлежаха думите, някакъв политик беше: "Няма вечни приятели, има вечни интереси". Все повече започвам да се убеждавам в тяхната достоверност, след като хората, на които вярвах се оказаха fuck you

openwidehug.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
|the_devil|
коментар Jun 21 2005, 07:25 PM
Коментар #71

Прослушващ метъл
**

Цитат(Slash @ Jun 20 2005, 12:25 PM)
Когато света около теб се обърка,
когато се чувстваш хванат в капан,
когато усещаш, че в теб нещо се къса,
когато се блъснеш ненадейно в стена.

Когато загубиш спечелена битка,
когато честта ти стъпчат в калта,
когато с памук ти напъхват нашийника
когато ти забиват ножа в гърба.

Когато останеш сам в тишината
когато болка сърцето ти гори,
когато опиташ вкуса на лъжата,
когато приятел ти изневери.

Когато бавно потъваш в забвение,
когато няма мъката с кого да споделиш,
когато се луташ във мрачно безвремие,
когато мечтаеш за по-хубави дни.

Когато сълзите отвътре напират,
когато тъжно притваряш очи,
когато твоето щастие бавно умира,
когато си буден, но душата ти спи...

crying.gif crying.gif crying.gif iskam i moite stihotvoreniq da zvu4aha taka.... crying.gif crying.gif crying.gif

--------------------

+Quote Post
ivomag
коментар Jun 21 2005, 07:30 PM
Коментар #72

Прогресиращ

Коментари: 502
Регистриран: 14-May 04
Потребител N: 486

Цитат(Nightwish @ Jun 20 2005, 10:32 AM)
Mоже би винаги има някой, който да се опитва да ти забие ножа в гърба и да те предаде...значи не си срещнал подходящия човек може би..На този свят винаги ще има хора, които ще стъпкват хризантемата на Люцкан ( Йордан Йовков ) , но не трябва да се отказваш да търсиш - така разсъждавам аз, това се отнася за всичко, не само за приятелите. . .

Напълно съм съгласен!Много точно го каза!

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free
I can't resist a Touch of Evil

+Quote Post
pi4
коментар Jun 21 2005, 10:39 PM
Коментар #73

Прогресиращ

нямам приятели...
... живи.

--------------------

+Quote Post
The Forsaken
коментар Jun 22 2005, 08:00 AM
Коментар #74

Прослушващ метъл
**

Коментари: 195
Регистриран: 5-March 05
Потребител N: 759

Добре, много от вас говорят, "Нямам приятели"...и т. и няма приятелство... за да има приятелство, трябва и двамата приятели да са готови да се подкрепят в трудни моменти. "Приятел в нужда се познава"- не че моеа напълно да разчиташ на някого- аз поне не мога, но доверието и взаимната подкрепа за признаци за едно стабилно приятелство. Ако всички си мислят, че няма истински приятели, никога няма да намерят такива, защото ако те самите не са готови да предложат подобно "обвързващо" приятелство, как могат да очакват това от съседния човек?
Aз не змятам, че имам кой знае какви добри приятели, но мисля, че мога да разчитам на някои от тях да ме подкрепят. Няма идеално приятелство, но приятелство има.

--------------------
Abandoned by the Light

+Quote Post
Валкирия
коментар Jun 22 2005, 02:07 PM
Коментар #75

Прослушващ метъл
**

Цитат(Nightwish @ Jun 21 2005, 03:36 PM)
Това:

Когато си останал сам,
когато си попаднал там,
където ти си минало
и всичко е истинало.
Когато вече нямаш път,
когато леден е дъхът,
когато те прегръща мрак

На кой принадлежеше? Кой е авторът, някой знае ли? Не се сещам, а ми е много познато

Май че беше от някоя книга на Кинг или Кунц,звучи ми много познато и на мен.Обаче да не те излъжа,защото изобщо не съм сигурна,че съм срещала стихчето точно там unsure.gif

Този коментар е бил редактиран от Валкирия на Jun 22 2005, 02:07 PM

--------------------
В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."

+Quote Post
giggle
коментар Jun 22 2005, 02:41 PM
Коментар #76

Прогресиращ

Коментари: 848
Регистриран: 27-February 04
Потребител N: 408

A....priqtelstvo ,tova e puk tolkova otnositelna duma. Priqtel mi e tozi, s koito mi e priqtno da izlizam,priqtno da se veselq ili da si izkaja mukite..
poznati sa mi ostanalite...zdrasti-4ao. a da ne govorim s kolko priqteli sme se zaebali ve4e...otnositelna rabota, smenqt se jelaniqta interesite-> smenq se kompaniqta i priqtelite. Imam 3-4 priqteli, koito sa mi ostanali za dulgo vreme i koito sa verni priqteli...

--------------------
Wake up

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 24 2005, 08:39 AM
Коментар #77

Facepalmer

Приятелството съществува, но пък за пореден път се убедих, че не значи нищо за някои хора.

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар Jun 24 2005, 11:15 AM
Коментар #78

not your bitch

^ Аз ще те обичам винаги.
Welkome back.
wub.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
rage`girl
коментар Jun 24 2005, 09:20 PM
Коментар #79

Просветен

Коментари: 293
Регистриран: 27-April 05
Град: Варна
Потребител N: 797

Както обичам да кзвам: Имам много познати малко приятели.Много малко са( всъщност двама) хората, които с ръка на сърцето бих нарекла приятели, на кооито вярвам безрезервно.И след размисли установих,ч е ваобще не се учудвам, че и двамата са момчета.Момчетата са много по-добри и верни приятели от момичетата.ПОне от личен опит знам че момичетата сме интригантки, макар и сред момчетата да ги иам такива.Момчетата ще се карат, ще се бият, но няма да се клюкарят така гадно както е между момичетата.Евала.
Лично мнение.

--------------------
All I see is killing
Another day, another vendetta
There is so much suffering
Another day, another vendetta

All you can do is stay close to what is true to you
Stay close to what is true to you.

+Quote Post
Валкирия
коментар Jun 24 2005, 10:49 PM
Коментар #80

Прослушващ метъл
**

Цитат(rage`girl @ Jun 24 2005, 07:20 PM)
Момчетата са много по-добри и верни приятели от момичетата.ПОне от личен опит знам че момичетата сме интригантки, макар и сред момчетата да ги иам такива.Момчетата ще се карат, ще се бият, но няма да се клюкарят така гадно както е между момичетата.Евала.
Лично мнение.

Подкрепям

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 24 2005, 10:51 PM
Коментар #81

Facepalmer

Аз пък по-добре се разбирам с жени.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 24 2005, 10:58 PM
Коментар #82

Архидемон

Цитат(SepulTeraHead @ Jun 24 2005, 11:51 PM)

Заради стимула да топнеш чушката? biggrin.gif

Цитат
Момчетата са много по-добри и верни приятели от момичетата.ПОне от личен опит знам че момичетата сме интригантки, макар и сред момчетата да ги иам такива.Момчетата ще се карат, ще се бият, но няма да се клюкарят така гадно както е между момичетата.

И аз така мисля, женската злоба е доста по страшна от разкървавени устни или счупен нос ..

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 24 2005, 10:59 PM
Коментар #83

Facepalmer

Цитат(Sw1tched @ Jun 24 2005, 11:58 PM)

Шибан повърхностен тъпак wub.gif

--------------------

+Quote Post
pi4
коментар Jun 25 2005, 12:36 AM
Коментар #84

Прогресиращ

Цитат(SepulTeraHead @ Jun 24 2005, 10:51 PM)

и аз. smile.gif
сред момчетата има също клюкари, интриганти, хора всякакви... не е до пол.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 25 2005, 11:35 AM
Коментар #85

Архидемон

Цитат(SepulTeraHead @ Jun 24 2005, 11:59 PM)
Цитат(Sw1tched @ Jun 24 2005, 11:58 PM)

Шибан повърхностен тъпак wub.gif

Убеди ме, че няма влияние това, колкото и да е подсъзнателно..а то често си е и направо съзнателно smile.gif .

Цитат

Е, е. Има ги, но са далеч по-малко, то и мъже с бръснати крака има, но това не значи, че е еднакво присъщо това за мъж и за жена.

+Quote Post
pi4
коментар Jun 25 2005, 12:27 PM
Коментар #86

Прогресиращ

Цитат(Sw1tched @ Jun 25 2005, 11:35 AM)
Цитат

Е, е. Има ги, но са далеч по-малко, то и мъже с бръснати крака има, но това не значи, че е еднакво присъщо това за мъж и за жена.

...и жени с бръснати крака...
нашето прекрасно време: конвергенция на половете - unisex, мъжете се вженяват (поради изобилието на женски хормони в храната), жените се омъжават (не знам поради що?). пренеселението води до намаляване броя на хетерогенните, затова процентно китайците са на първо място по хомоизявени индивиди.
идеалното общество е едно такова на едни червеи, най-веселите гейове в познатата вселена. при тях съществуват 11 (единадесет) пола. това означава, като се срещнат два такива червея, първата им работа е да се опознят, от коя страна трябва да се обърнат (имат си съответно всякакви органи) и чак после започват старата игра. ако случайно са от един пол (от 11-те) се сбиват и пак победителят има право да си избере местото. на това отгоре полът им не остава и постоянен, променя се.

сега, дали някой още остана да мисли, че човекът е короната на творението върху тъпата земя, която споделяме metal.gif

--------------------

+Quote Post
Верседка
коментар Aug 18 2005, 02:54 PM
Коментар #87

Непросветен
*

Коментари: 14
Регистриран: 2-August 05
Град: Утапау
Потребител N: 890

Много дълго съм размишлявала на тази тема и все пак не мога да кажа със сигурност какво мисля. Може би съществува...понякога ми се струва, че имам страхотни приятели, че бих направила всичко за тях и обратното, а понякога мисля, че всички са ужасно лицемерни и не си заслужава да живееш...И все пак имам си едно любимо стихче от Айнщайн, гласящо: "Не вярвам аз на думичката "ние", не може тя двамина в едно да скрие. Зад всяко разбирателство стои дълбока бездна, скрита от очи." Може би наистина е така...а и като се замисля, вярно е. Аз рядко говоря зад гърбовете на хората, но да случвало се е...предполагам, че с вс е така. И все пак-познати много, приятелите са малко. smile.gif

--------------------
You and i - forever in darkness.
you are my queen of forbidden pleasures.
i need your body - your blood and bones.
i want your fear - i trink your tears.

+Quote Post
Aglarana
коментар Aug 18 2005, 09:37 PM
Коментар #88

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Приятелство има.Сигурна съм, че всеки един от вас има приятел,на който дори да му е говорил някога зад гърба,или се е държал тъпо в някои моменти,все пак му пука за него!Имам и приятели,и познати и разлика е доста голяма.С познатите съм на "здравей,кфо става", а с приятелите се шлая някъде и когато ми каже някой от тях "бе дай ми 5 лв че ми трябват" аз ще му дам,а няма да се правя на fuck you .И обратното.

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Sw1tched
коментар Aug 28 2005, 01:35 AM
Коментар #89

Архидемон

Аз скоро се замислих, че имам и приятел, който никога не ми е говорил зад гърба нито се е държал тъпо с мен, когато и да било и със същото съм му отговорил и това вече 10-ина години. Не го бях виждал сигурно 2 месеца, днеска се видяхме и си беше както преди 5 години, но без детските идеи и пироманството biggrin.gif. Този пример ме кара да си мисля, че все пак има истинско приятелство, макар и да е въпрос на шанс да го срещнеш.

+Quote Post
_TNT_
коментар Aug 29 2005, 11:28 PM
Коментар #90

Knight

Коментари: 1361
Потребител N: 784

Поддържам идеята ,че приятелство има.Не мога да се съглася с това ,че всичко се свежда до интереси,до някакъв вид изгода.Имам многогодишни приятели,имали са възможност да ме използват, но не са, имали са изгода да ме използват, но не са.Да, вярно е че има "временни" - такива, които до ато си малък са ти "най-добри приятели", правите заедно дивотии и т.н. , но с това не се изчерпват.Тези, които го отричат, или не са имали шанса да срещнат такива хора, или са били предавани и са решили, че такова нещо като приятелство няма.Заключенията на Lethe,например,бяха строго индивидуални, а тя изкара, че важат за всички,е да ама не...

" Не съществува такова нещо.
Приятелство не съществува."

Не ние трябва да докажем, че приятелството съществува, а ти обратното.

" Всеки мислещ индивид, живеещ на Земята, сам се е убедил в това.
Няма какво да ти обяснявам.
Омръзнало ми е от изказвания тип 'приятелството е вечно'.
На 16-18 може да мислиш ,че има нещо вечно.На 20-25 може би още го мислиш,но фактите сочат обратното. Говори с баща си,дядо си или изчакай достатъчно дълго ,за да се убедиш сам.
На мен ми омръзна вече.
"
Приятелството може да не е вечно.Да говори с баща си, казваш.Ами моят, ако има приятел от 30-40 години?Просто да отхвърляш с лека ръка нещо толкова голямо е пълен абсурд...

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 2 2005, 09:10 AM
Коментар #91

not your bitch

Къде пък се изсили бе момко smile.gif
Всъщност откакто се отвори тази тема минаха около 2 месеца и тези,които си бяха тъпи п***и си останаха такива. Този форум също така ме срещна с няколко човека ,които мога да нарека приятели, но и Боби има време да се окаже тъпа п***а bye.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 2 2005, 08:24 PM
Коментар #92

Архидемон

Пича много правилно каза:
Цитат
Не ние трябва да докажем, че приятелството съществува, а ти обратното.

Цитат
Липсата на доказателства за съществуването на нещо не е доказателство за неговата липсa.

Това всъщност дори не е нужно в случая, защото ти сама даде доказателство:

Цитат
Този форум също така ме срещна с няколко човека ,които мога да нарека приятели, но и Боби има време да се окаже тъпа п***а  bye.gif

Теоретически е възможно, но това не е от значение за спора, защото ме нарече приятел => приятели има => приятелството съществува.

PS. wub.gif

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 2 2005, 08:28 PM
Коментар #93

Facepalmer

Темата е тотално изчерпана.

--------------------

+Quote Post
````````
коментар Sep 3 2005, 12:17 AM
Коментар #94

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

Щом Сеп го казва..няма второ мнение по въпроса:")

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Nightmare
коментар Sep 3 2005, 12:38 AM
Коментар #95

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Цитат(```````` @ Sep 2 2005, 10:17 PM)
Щом  Сеп го казва..няма второ мнение по въпроса:")

... Нима? biggrin.gif

Темата ме дразни изключително много /за това и до сега се въздържах да пиша в нея/. Съжалявам всички от вас, които не вярват в истинското приятелство, в любовта, в честните и добри хора. Умът ми не го побира ... как може да сте такива ужасни песимисти, да подлагате на съмнение и проверка всичко ... толкова ли е лесен животът ви, за да го втежнявате допълнително с подобни глупости - "всички ни използват", "всички имат задни мисли".
Дори да е така, дори целият този шибан свят да е зъл, отмъстителен, лицемерен, аз ще продължа да вярвам. Имам истински приятели, обичала съм и са ме обичали истински и няма да позволя на никой да се опитва да ме убеждава в противното.
Който иска да живее пълноценно и както някой ще кажат "в лъжа", да живее, другите - майната им, убедена съм, че всички самоубийци са си теглили ножа с някакво умопомрачаващо заключение за всички истини в живота.

С това вече темата е изчерпана.
drinks_drunk.gif

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 3 2005, 12:59 AM
Коментар #96

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Потребител N: 8

Защо изобщо спорите?
И аз обичам да споря по принцип, но вслучая няма никакъв смисъл... Защо просто не приемете че има хора, които не споделят вашите виждания, които смятат че истинско приятелство не съществува в толкова захаросана и идеализирана форма? И най-вече, защо това да е признак на песимизъм или каквото и да е друго, различно от лично мнение?
Темата не се е изчерпала... Тя поначало е такава.

--------------------
meh.

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 3 2005, 10:15 AM
Коментар #97

not your bitch

^ Ето за това харесвам Стрелци.Толкова са ..справедливи.Между другото според Магическото колело си Бухал,носител на Мъдрост wink.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 3 2005, 12:00 PM
Коментар #98

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Потребител N: 8

Цитат(Lethe @ Sep 3 2005, 11:15 AM)
Между другото според Магическото колело си Бухал,носител на Мъдрост wink.gif

Ааъ?

--------------------
meh.

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 3 2005, 12:12 PM
Коментар #99

not your bitch

Цък.

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 3 2005, 03:36 PM
Коментар #100

Архидемон

Не, темата не е изчерпана, изчерпани са аргументите на върлите песимисти...опа и те не са изчерпани, защото ги няма по начало. Идват и казват "няма приятелство щото не съм имал такова" и всички трябва да го приемем като свършен факт.

+Quote Post

5 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 08:14 AM