![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Много ми харесва, още не съм го слушал достатъчно ама много зарибява. А песента с Виле Вало е СУПЕР!
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Определено е по-смислен от "Nymphetamine", който от своя страна беше съвсем нелош албум. Доста е музикантски също така, което вече стана типично за Cradle Of Filth. Също като "Damnation And A Day", не грабва от първите няколко слушания, но впоследствие влиза под кожата. "Thornography" не е праволинеен албум и както си говорихме с Киро, няма много мелодии, които да грабнат слушателя веднага. Не знам дали ще се нареди до останалите шедьоври на Cradle, но поне за мен е едно от най-добрите неща за тази година.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Имаше една странна емоция в предните албуми, която не ми харесваше. Някак твърде мрачно-епични ми бяха. Сега новото творение на Дани и компания е много готино, тежичко и яко влизащо под кожата.
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Имаше една странна емоция в предните албуми, която не ми харесваше. Някак твърде мрачно-епични ми бяха. Мен точно това неповторимо усещане ме очароваше. Сега е намаляло значително, за сметка на което от групата са станали по-добри музиканти и са се сработили отлично. Едното компенсира другото, поне донякъде. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вече ги искам в България... сори за въпроса, нищо не схващам от текстовете и... концептуален ли е тоя албум? Може да е било казвано в новините ама не помня. На концептуален ми прилича.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мисля, че не е. Ако беше, щеше да се знае предварително. Не съм сигурен, само предполагам, поне доколкото мога да хвана текстовете...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Албумът е добър, това е. Сега да видим дали ще спечели сърцето ми. Само професионализъм не стига. Можеше и повече да направят, но нямам право да се оплаквам.
А иначе няма албум на Крейдъл, който да не е концептуален. Цялото им творчество е строго концептуално. А вече всеки албум си има своя фабула. По-трудно се схваща, но го има. Ще трябва обаче да почакам да излензат и тези текстове. Тогава ще обсъждаме докъде е стигнал Дани в размишленията си относно хората и техните недостатъци. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Нужни са още слушания естествено, но поне на този етап ми се струва доста добър албумът, попроменили са се малко, втежнили са звученето. Каквото и да си говорим, албумът си е доста пипнат...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Неприлично силен албум, както (почти) всичко друго на тази банда.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Засега впечатленията ми са положителни. Интрото е великолепно...
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Добър албум. От първото слушане не толкова, но след това хваща ухото.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Новият Cradle е добър, не е нещо кой знае какво, но все пак добър, стегнат и изпипан, много добре изсвирен. Много ме радва, че има песни, на които да си клатя главата и да барабаня по бюрото. Наистина го няма по-тържественото и епично звучене от миналите албуми и по този начин албумът някак си не претендира да е кой знае какво, а всъщно да не е, следователно е скромен, а това е качество, което ценя.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Шедьовър си е "Thornography". Cradle така и не спряха да се развиват - продължават да го правят и в този албум. Страхотно свирене, доста нови за бандата похвати... Клавирите и въобще симфоничните пасажи звучат много интересно, Dani се представя на ниво. Добре, че Ville се включва съвсем за кратко.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Е добре, някой ще ми каже ли къде е Виле, така и не успях да го намеря?
![]() Албумът е добър,признавам. Може би скорошната ми апатията към групата ме караше да очаквам нещо доста не приятно, но майната им и апатии, Thornography ми хареса,усещам някакво разнообразие. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
^ Byronic Man... май
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно в тази песен е. Припява за малко, колкото да не е без хич. При първото слушане и аз не го забелязах.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
албума е добър не сам очаквал от кредъл такъв албум това е единствения албум на кредъл в който абсолютно всяка песен ми допада
![]() -------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 63 Регистриран: 7-September 06 Град: The True Forest Of The True Metal And The Other Heavy Minerals Потребител N: 1557 ![]() |
В едно сайтче видях един коментар за творчеството на Крадеца От Филиповци и доста ми хареса
OK, in fairness, they have had three good songs. Wait, no,...one. And yes, we all know they’re not black metal. They are Faggoth Metal, a close cousin of black metal. Айде със здраве -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
^ Не могат да се нарекат блек, но все пак от човек, който си няма представа от този стил, такива коментари са смешни..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе, от целия списък с налични метъл поджанрове Блек, определено, е най-близо до творчеството на бандата, със сигурност по-близо от Готика, например. А това, че нямат много общо с класическите блек банди, или че "трю" феновете на стила се засягат от факта че Cradle имат повече от 3-ма фена ни е пределно ясно.
![]() Ео ви един прекрасен пример защо не трябва да се занимаваме със стилове. Дани и компания правят красива музика. За мен това е достатъчно. Дреме ми, че фронтменът приличал на педерас... примерно. Btw, умрях от смях когато се залушах в припева на Byronic Man, където с повечко фантазия човек може да чуе "They call me faget"... особено като се има предвид кои пеят във въпросната песен. ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Не съм им хич фен на Креидъл, но като видях темата и реших да го слушам. И съм приятно изненадан. Особено песента The foetus of a new day kicking ме разбива.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аз го усетих Вало от първия път, ама той наистина пя съвсем за малко, спокойно могат и да не го споменават според мен
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Asha'man ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 13-July 06 Град: София Потребител N: 1454 ![]() |
Албумът страшно ми харесва! Има доста интересни нови елементи - мелодия в тежките вокалите, чисти вокали...
-------------------- Blade hails you...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Яко! Ще го чуя с голяма надежда... сигурен съм, че ще е добър албум!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 12-September 06 Потребител N: 1563 ![]() |
Албума си го бива за песента с Вили Вало няма кво да говорим яка е има още какво да кажат момчетата.добро хрумване да каниш гост-Вокали.Въобще Крейдъл Форевър-много яко
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Трябва да призная, че доста добър албум са спретнали. Особено след разочароващия Nymphetamine.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Абе разочароващ... Всеки го плюеше, но аз откакто е излязъл доста често си го пускам. Не мога да разбера кво не му харесвате.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^ Че кой казал таквоз нещо, бре момко
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
За толкова изпипан албум не виждам какво лошо би могло да се каже. Всеки има право да не го харесва, но дори тогава няма как да обвини бандата, че й липсват идеи, техника и т.н.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Той е метъл, бре. Свикнал е да не го харесват.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() муза ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 8-July 04 Град: Русе/София Потребител N: 553 ![]() |
Страхотен албум! Най-накрая вчера се свъртях да го прослушам. По принцип не слушам Кредъл, но имам чувството, че тепърва ще ги "открия".
И аз като Vlad -->The foetus of a new day kicking просто мачка ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук можете да гледате клипа на "The Foetus of a New Day Kicking".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Да не кажа любимото ми парче от албума, но поне ЕДНО от най-любимите.
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
убийте ме заради предръзсъдъците ми. Дори те могат безпроблемно да оуннат кредъл и вильо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 128 Регистриран: 23-July 07 Град: dolni dubnik obl. Pleven Потребител N: 2245 ![]() |
Мрачното усещане ме кефи до n-та степен в старите албуми. Но "Thornography" десетина пъти съм го слушала и пак не ми хваща ухото, само звученето е изпипано, но вокала е доста слаб в сравнение със старите албуми.
-------------------- miroslava dinova
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно пък във вокално отношение "Thornography" е може би най-съвършеният албум на Cradle...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Така е, Дани направо ме смая в тази песен точно, особено като чух албума за първи път!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 30-August 07 Град: Hueco Mundo Потребител N: 2312 ![]() |
определено е добро албумчето с кеф си го прослушах и соу фар съм доволен
след няколко дни може да дам някво по-обстойно мнение ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 121 Регистриран: 17-June 07 Град: гр. София Потребител N: 2140 ![]() |
![]() ![]() Логично...,едва ли бих могла да кажа нещо негативно,за групата и музиката им.Колкото до последния албум,наистина адски ми допада,и това е факт.Има много нови елементи,и парчетата са наистина завладяващи... Когато,едно гълъбче ![]() ![]() Дани и Ville Vallo ![]() -------------------- †I see hell in your eyes
Taken in by surprise Touching you makes me feel alive Touching you makes me die inside† ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Клипът е тъп.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето че излезе Godspeed on the Devil's Thunder! За мен това е най-силният албум на Cradle от Damnation and a Day насам. Не че съм недоволен от Thornography - напротив, албумът е уникален, но новият успява да надгарди с една степен всичките му силни черти. Страхотни клавири, повече скорост, повече тежест...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нещо нямам желание да го слушам, не мога да си обясня точно защо. Тея дни може да се чуе, все пак. Позагубиха си чара момците за мен напоследък, но ще дойде време, когато пак ще си ги отцикля.
Все пак винаги така става ![]() Иначе открих, че Нимфетамин ми харесва като цяло повече от Дамнейшъна о___O. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Наистина добър е, нещо като микс между Midian и Damnation and a Day, но докато го слушам имам чувството, че нещо му липсва. Колегите им дарк метълисти от Португалия извадиха нещо наистина доста по-качествено
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Изключителен албум. Хем продължават да звучат модерно, хем са върнали доста от класическия си стил в музиката. "Godspeed on the Devil's Thunder" ми харесва дори повече от "Thornography", а той беше много силен и изпипан.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Да не кажа любимото ми парче от албума, но поне ЕДНО от най-любимите. ![]() ![]() ![]() Наистина изключително здраво парче... да взема да се жертвам и да чуя албума ли... ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Godspeed on the Devil's Thunder" е може би най-трудносмилаемият опус, който Cradle са записвали до момента. Страшно много музика има вътре, но по-голямата част от композициите не са толкова директни, колкото бяха тези в "Nymphetamine" и дори в "Thornography". Не че са Dani и компания са се хвърлили в някакъв бесен авангардизъм, но сега определено звучат с една степен по-сложно, а и въобще тавата си е доволно музикантска. Всичко това настрана, изключително съм доволен. Албумът е интелигентен, дълбок, с достатъчно елементи от характерното звучене на бандата, както и с достатъчно нови идеи. Има да се слуша още много, разбира се, но за момента като че ли ме радва наравно с предшественика си, да не кажа и малко повече...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Албумът е страхотен, тези дни едва се откъсвам от него. Не само, че в него са събрани вероятно най-хубавите за мен мотиви на Cradle. Освен това мрачината, както хубавите стари писъци на Дани (не онези диуретични чисти вокали в предишния), са комбинирани с някаква изключителна доза бързина и екстремност, която сякаш не е била така силно изразена накуп, за сметка на симфоничната част на моменти, но нищо, аз лично съм доволна. А и звучи свежо, което беше първото очудващо за мен. Аз лично от Damnation (включително) досега направо не издържах албумите (с изключения, разбира се, но...), това е един страхотен, да кажем, обрат в творчеството им, въпреки че при тях няма кой знае каква константа в музиката принципно.
Слушането с пълна сила продължава и подкрепя първоначалната ми теза, че са доста малко незапомнящите се песни в албума. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мно'о интродукции и бля-бляканици от време на време, но Дани е в по-добра форма от предишните неща според мен. Има нещо от старите Кредъл, макар и да е МНОООГО малко. (тва е малко странен параметър при мен, не питайте.)
Засега - окей, по-нататък по обстойно мнение. Тая The death of love ми е попърска о_O -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Абе хич не е малко, мен ако питаш... Просто наистина си съчетава едни от най-силните предишни черти, но не може и дума да става за циклене на едно място, далеч не. Страшен си е албумът, изпипан до последната подробност до такава степен, че не знам към какво бих отправила каквато и да е критика. Относно The Death Of Love - тя и Tragic Kingdom се очертават да ми станат любими песни в албума въобще. Интродукциите и "бля-бляканицитe" пък са достатъчно кратки, така че въобще не дразнят, даже напротив. Прави ми впечатление, че включванията на Sarah този път са по-различни и звучи така, сякаш слушам по-скоро Angtoria, тук са доста по-ограничени, примерно в сравнение с един Thornography са сведени до някакъв минимум. Звучи съвсем на място, обаче, което може само да ме радва. Въобще чакам Godspeed да се появи тук и да потъна в гениалните болни текстове, които разбира се отново не липсват.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Като чета на Уориъра (а и не само) хвалебствията на тема Кредъл, си викам кой знае какви прогресивно-симфонични чудеса творят, най-после се наканих да изтегля цялата дискография и цял ден въртях Midian и Bitter Suites to Succubi на плейъра, обаче изобщо не отговориха на очакванията ми. Доскоро бях чувала само десетина техни песни от различни албуми и ми бяха смешни с техния имидж, сега вече ми стават леко скучни и безразлични. Не мога да не си призная обаче, че женските вокали в Her ghost са наистина запомнящи се.
![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интродукциите и "бля-бляканицитe" пък са достатъчно кратки, така че въобще не дразнят, даже напротив. Не съм казал, че ме дразнят, те така или иначе Кредъл си използват голямо количество такива мотиви. Просто си отбелязвам. То въпросът е доколко си свикнал да ти се поднасят такива неща в музиката - ти наблягаш на повече готик и симфоник, така че няма как да те дразнят дори и да са малко над нормата. ![]() Абе як е, връткам си го. Много е... нежно-демоничен. Атмосферата му е много силна, такава, каквато в Нимфетамин я имаше само в няколко песни, а в Торнографи напълно липсваше (но по отношение на него никак не мога да съм обективен). Може, може да влезе в топ 10, мисля че ще ми влезе под кожата. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Накратко, и аз съм много доволен от албума, но си имам известни задръжки. Ще изчакам обаче поне месец, месец и нещо преди да слагам етикети на тавата - трябваше ми доста време докато разбера "Thornography", с този явно също ще е така. На мен лично "Godspeed..." ми се вижда леко праволинеен, разбира се не по нормалните стандарти, а само в сравнение с отминали албуми на групата, която е известна със страшното разнообразние дори вътре в самите песни. Мистицизмът си го има, симфоничността също е тук, готини парчета, исках нещо повече обаче сякаш. От друга страна не мога да не се зарадвам на втежняването, на лекия завой към по-старото звучене, на бързината.
Един от най-важните албуми за тази година. Не знам дали ще се пребори за място в десятката ми, но със сигурност ще е в нейна непосредствена близост. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Поредният шедьовър на англичаните. Cradle наистина са от малкото банди, които не ме разочароват, каквато и музика да извадят. "Godspeed..." е по-мрачен и тежък от това, което очаквах, въобще по-екстремен като цяло на фона на определено хеви метълския "Thornography". Много атмосферичен запис е иначе, концептуалността се усеща и в музиката. Директно в годишната класация.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 9-March 06 Град: In Abhorrence Потребител N: 1204 ![]() |
Това е най-смисленият им албум от доста години насам. Яко бяха нагазили с разните мелодични хитови песнички, но най-сетне пак звучат като сериозна метъл банда.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Dani Filth: Yeah, Gilles de Rais. Well, basically he was a French aristocrat war hero who fought alongside Joan of Arc. He became Grand Marshall of France in the 15th century. After Joan was burnt at the stake, he went back to his castle. He was the wealthiest person in Europe. He started venerating her death by staging a huge play which he took around various parts of France. Thousands of people went and it would be a three day event, and all the food and beer was paid for by him. So it was an enormous amount of money that he just blew, so because his enormous fortune wasn't lasting, he turned to alchemists. He was trying to find the philosopher's stone to turn base metal into gold in order to refill his coffers. He then slid into demonology and eventually murder and sexual excess. He pretty much ended up at the gates of hell. It's a pretty full-on story. The myth kind of turned into a dark fairytale. In the end the church actually forgave him. He was excommunicated, and the records from his trial were used to buffer out the tracks. Originally we used Tony Todd from "Candyman" [as the narrator for the album], but something went quite wrong there. He wasn't told exactly what the score was, so he came to the studio and said "I'm not doing this." Fortunately at the eleventh hour we were bailed out by a friend of Doug Bradley [The actor who plays "Pinhead" in the "Hellraiser" films. — Ed]. We setup a makeshift studio at my house before he was set to jet off to some comic convention.
Останалата част от интервюто е ТУК. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук можете да гледате видеоклипа на "Honey and Sulphur".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пак нискобюджетно изпълнение, но бива.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Gilles de Rais... The perverted son... The Holy Man... INTO THE CRYPTS OF RAYS ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук можете да гледате видеоклипа на "The Death Of Love".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това Жана д'Арк ли трябва да е?
|
|
![]()
Коментар
|
|
о боже, Жана д'Арк като порно актриса.
Дани е ужасно смешен за пореден път, просто визията му е под всякаква критика. Дори с тея високи платформи пак е зле. Иначе клипът има хубави моменти. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Бива, но най-красивият им клип си остава този на Nymphetamine.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За красив... да, връзва си се идеално със самата песен. Но ако търсим по-силен от "From the Cradle to Enslave", здраве му кажи.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Последните два албума на една от най-любимите ми групи ,за всеобщо съжаление, са провал.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st July 2025 - 04:48 AM |