![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 71 Регистриран: 29-April 07 Град: София Потребител N: 2042 ![]() |
Мина известно време откакто излезе Systematic Chaos и реших да ви попитам за мнения за него.
Моето все още не е напълно оформено, колкото повече слушам, толкова повече се засилва усещането ми, че изпускам нещо съществено... -------------------- Dreams they come and go, ever shall be so,
Nothing's real until you feel... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Странен албум. Хем музикантски и перфектно изготвен, хем му липсва нещо... Не е като да са слаби композициите. Просто сякаш бандата е решила да стои на едно място, вместо да търси новото и да се развива.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Не бих се съгласил. Вярно е, че на места стилово напомня на Train of Tough, но като оставим това настрана не бих го оприличил на някой друг албум. За мене това е един от най-добрите албуми на годината. Препоръчвам внимателно и детайлно прослушване - това не е албум, който можеш да слушаш докато чатиш или играеш на игри.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 5-June 07 Потребител N: 2125 ![]() |
Преди няколко дни си свалих албума и го пресушах на бързо, хареса ми но не съм го пручил по щателно, но като цяло ми хареса.
Единственото което малко ме подразни е продължителноста на песните. Все пак тря да сме и малко критични. ![]() ![]() ![]() -------------------- An Angel's kiss now fallen
Descending scarlet cuts the sky Faded names left on the wall Honor the fighting leave life to die Remembered is the sacrifice but No praisal of blood still flowing Who were the leaders? what controlled the Killing Hand that caused this mourning? Crossing over... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Най-интересното е, че аз не изпитвам желание да го слушам. А умирах за тази група едно време
![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
^ значи си порасла
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
По принцип много харесвам музиката на Dream Theater, но този нов албум ... чух го няколко пъти, не го разбрах и повече едва ли ще си го пусна... Но обложката ще я запомня.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
^ значи си порасла ![]() Защо да съм проспала?! Просто това въздейсвие и чувство което имаха едно време върху мен тази група, го няма вече ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Верно спиш ...
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хъ, ето какво става като не четеш, това е заради гадния италик на Боби
![]() ![]() ![]() Както и да е факт е, че тази група престана да ме кефи long long time ago ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Too bad!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Хъ, ето какво става като не четеш, това е заради гадния италик на Боби ![]() ![]() ![]() уууу, отричанка! това заради дето ни кара да ходиме 244764 километра оня нощ, след МЕЙДЪН ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Too bad! Кое точно, че когато аз съм слушала Theater, ти си слушал собствения си рев ![]() ![]() ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 5-June 07 Потребител N: 2125 ![]() |
no comment http://www.youtube.com/watch?v=rzTsJPLFg28#
![]() -------------------- An Angel's kiss now fallen
Descending scarlet cuts the sky Faded names left on the wall Honor the fighting leave life to die Remembered is the sacrifice but No praisal of blood still flowing Who were the leaders? what controlled the Killing Hand that caused this mourning? Crossing over... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
^ ХАхахахахаха ...да си призная мечтата ми е да си направя DVD на групата дето 20 минути фенове ми правят четки....наистина би говорило много за мен.....нищо против THEATER, но точно това ме е дразнило винаги в тях....
вместо да дадат едно обикновенно био или просто интервю с някой музикант, да каже какво мисли за музиката си ...те пускат фенове дето ръсят .."Oh He is God He is complete Genius...there is no-one like him... If god can play drums or guitar he will be playng in Dream Theater" ШИБАНО АМЕРИКАНСКО САМОЧУВСВСТВИЕ...което лъха дори от албума....никакво уважение към слушателите... със риск да се повторя...мразя музика за музиканти! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Too bad! Кое точно, че когато аз съм слушала Theater, ти си слушал собствения си рев ![]() ![]() ![]() Знам, че можеш да ми бъдеш майка... дори и баба... всъщност не знам защо се хвалиш с това ![]() със риск да се повторя...мразя музика за музиканти! Тва, че ти не можеш да я разбереш си е твой проблем и по-добре не говори глупости. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Моят е по-дълъг!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
^^Момче, прост си като задача по математика за 3-ти клас с правописна грешка...
и номерата ти да се правиш на интересен и на умен във форума изобщо не минават и не променят факта, че си глупавичък, Данчо ![]() а наистина мога да си представя какво ще ти направи Нели като те види заради начина по който и говориш ![]() Пък не си ли съгласен с това което казах малко по-нагоре или и ти ще ръсиш "Oh He is God He is complete Genius... there is no-one like him... If god can play drums or guitar he will be playng in Dream Theater" ората като на малоумник са ти показали колко са гениални така чи ти ПОМИСЛИ колкото и да ти е трудно преди да пишеш |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абе ще напиша и аз нещо. Въобще, ама въобще не харесвам Dream Theater. Сигурно не мога да ги разбера. Сигурно има 100-ина избрани от цялата планета, които могат да разберат гениалността на тези извънземни. Е не съм от тях. Тъпичко съм явно за тази иначе толкова възвишена музика...
А къде? Къде? Къде е емоционалния заряд? Или всичко вече е "Ще задмина скоростта на касите като свиря повече тонове за една секунда!" Защото Dream Theater за мен са хора, които демонстрират, а не свирят... -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам, че можеш да ми бъдеш майка... дори и баба... всъщност не знам защо се хвалиш с това ![]() Да, Дани, определено мога да съм ти майка, то лайно на всякаква възраст може да изсереш ![]() ![]() ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пхахахахахахахахахахахах!!!11
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Момче, прост си като задача по математика за 3-ти клас с правописна грешка... и номерата ти да се правиш на интересен и на умен във форума изобщо не минават и не променят факта, че си глупавичък, Данчо ![]() а наистина мога да си представя какво ще ти направи Нели като те види заради начина по който и говориш ![]() Пък не си ли съгласен с това което казах малко по-нагоре или и ти ще ръсиш "Oh He is God He is complete Genius... there is no-one like him... If god can play drums or guitar he will be playng in Dream Theater" ората като на малоумник са ти показали колко са гениални така чи ти ПОМИСЛИ колкото и да ти е трудно преди да пишеш Батее... по-добре замълчи. "Музика за музиканти" ![]() ![]() Нели аз не съм искал да те обидя. Просто казах, че е жалко, че си спряла да слушаш DT. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нека някой друг от форума ме оспори а не някои малоумник ...които дори не знае за какво се заяжда..за разлика от теб аз съм слушал по-дълго THEATER ..и даже съм слушал всичко
![]() ![]() Така че нека някой... С ПОКРИТИЕ се опита да ме оспори, а не ти, който си въздух под налягане ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Нико, престани!
Дани, ДТ съкращението позволявам да се изпозлва само за ДАРК ТРАНКУИЛИТИ? ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нека някой друг от форума ме оспори а не някой малоумник ...който дори не знае за какво се заяжда..за разлика от теб аз съм слушал по-дълго THEATER ..и даже съм слушал всичко ![]() ![]() Така че нека някой... С ПОКРИТИЕ се опита да ме оспори, а не ти, който си въздух под налягане ![]() ![]() Ти дори не знаеш какво си чул... просто е безмислено да споря с теб! И да, всичко съм им слушал и явно доста по-внимателно от теб! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хахахаха Брато усещаш ли, че говориш глупости ..и сриваш целия форум от смях ... откажи се
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Спирам да споря с теб. Явно тази музика ти е прекалено сложна за разбиране и за тва е "музика за музиканти" и я мразиш
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Браво, добро момче
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъп съм, но все пак се радвам, че им и по-тъпи от мен, като теб!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Спорът придоби някакви страшно грозни пропорции. Почвам да се чудя дали и когато аз храня някого, изглежда толкова гадно отстрани... Защото напоследък нещо много караници инициирах...
А по темата за Theater - не вярвам някога да разбера "Systematic Chaos" изцяло. Което от своя страна е нещо хубаво, стига и самият албум да беше поне малко по-запомнящ се. Въпреки това тавата ми харесва и то много. Определено има музика в него, определено е як и е с пъти по-добър от предния. Аз лично не се чувствам "измамен" от бандата, въпреки че великите им години си остават доста назад във времето. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Момчета, престанете, ще ви накажа
![]() ![]() ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
|
|
![]()
Коментар
|
|
А по темата за Theater - не вярвам някога да разбера "Systematic Chaos" Нормално, Венци, явно и ти не си кой знае какъв музикант ![]() ![]() И обратно на темата: Theater никога няма да могат да направят шедьовър като Images And Words например защото явно им е "под нивото" и се целят твърде високо, не че неуспяват но си ограничават аудиторията И стига спам ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^Напоследък доста често се съгласявам с теб. Така е и сега.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми самият албум е много силен, трудно ми е да го сравня с "класическия" Theater, защото е доста различен. Попринцип е много трудно за една група да достигне върха си и за това хората ще казват, че не било, както преди. Този Theater според мен е направил именно това, а и музикално не отстъпва на никой от старите албуми, даже напротив! Според мен Dream Theater винаги ще ни изненадват с нещо ново и (по-) добро!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Последната изненада, която тази група поднесе, носеше заглавие "Train Of Thought". Лично за мен това е и най-силният им албум. След него - нищо кой знае колко интересно, камо ли ново.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Theater са си Theater, няма смисал толкова да се спори кой я разбира и кой не тяхната музика. И едва ли някой от нас ще я разбере. Все пак това са някакви "извънземни" музиканти. Според мен трябва да се наслаждаваш на музиката и ако я разбереш, добре ако ли не карай да е весело, важното е да ти харесва и това е. Да са живи и здрави музикантите от Тheater и да ни радват с музиката си. Все пак са си на годинки.
![]() ![]() ![]() -------------------- An Angel's kiss now fallen
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Не проумявам какво толкова се мъчите да вникнете в музиката на Тиътър, то не, че и аз не го мъча от един месец
![]() Новият албум е перфектен от музикантска гледна точка. Групите, които могат да достигнат това ниво сигурно се броят на пръсти. Обаче липсва живеца, емоцията. Ей, на, от близо 80 минутен албум, истински успях да "почувствам" единствено Forsaken, която пък по някаква странна ирония се оказа най-кратката песен от тавата. ![]() Интересно, докато го слушам, в съзнанието ми изникват асоциации с Операта на Камелот, който на първо слушане ми звучеше като полуфабрикат и постепенно ми влизна под кожата, а новият Дрийм Тиътър няма лабава нотка, но, уви, от него лъха единствено студен професионализъм. ![]() -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... а новият Дрийм Тиътър няма лабава нотка, но, уви, от него лъха единствено студен професионализъм. ![]() като концерт на МЕЙДЪН в София ![]() иначе съм силно на мнението на Никс и музиката за музиканти - да си ги слушат сами; аз предпочитам музикантите да се кефят на музиката заради самата музика ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Само не знам какво всички сте се хванали с това самоцелно свирене и надсвирване, искали само да покажат какви музиканти са и т.н.
Някой напише някъде нещо и всички вкупом продължават.. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
В интерес на истината, Dream Theater е една от съвсем малкото банди, в които "музикантстването" не ме дразни изобщо. Напротив, дори им отива.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^Абсолютно съгласен. Да не говорим, че "Systematic Chaos" далеч не е толкова маниакално скорострелен или натрапващо музикантски колкото "Train of Thought", например. Theater никога не са ме дразнили с майсторството си. Какво самоцелно видяхте в "In The Presence Of Enemies Pt.1" примерно? Проблемът на групата не е, че се изчерпват или че са скучно музикантски. Проблемът им е, че напоследък нещо липсва.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напоследък им липсва уважение към слушателите им...за сметка на гордост
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не знам дали има голямо място за сравнение, но да речем новият Symphony X след еднократното преслушване не съм си го пускал отново и нямам желание, а в тоя Systematic Chaos има нещо, което да те кара да го въртиш.
Определено доста добър албум, не ни предлагат нещо особено ново, може би дори е нещо като обективен преглед на старите неща. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Странно, защо при мен е обратното?
А със старите им неща няма почти нищо общо... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Не знам дали има голямо място за сравнение, но да речем новият Symphony X след еднократното преслушване не съм си го пускал отново и нямам желание, а в тоя Systematic Chaos има нещо, което да те кара да го въртиш. Не че намирам сравнението между двете групи за особено уместно, но според мен Symphony X винаги са правели доста по-целенасочена и "грабваща" музика. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сравнението ми дойде от един коментар, който четох преди това за двете групи.
Всеки с вкусовете си.. Ама слушам си албума и се чудя как така да няма емоция?! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Проблемът на бандата въобще не е в много свирене. Това е нещо, което винаги са правили и предполагам, винаги ще правят. Проблемът е, че от всеки нов албум на група, издала шедьоври като Images & Words, Metropolis Pt. 2 и Train of Thought, хората очакват нещо гениално. Е, просто не може всеки запис да е такъв...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето го видеоклипът на "Constant Motion".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Нещо на метъли се правят...
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Ох, сигурно аз съм луда, ама на места тази песен ми напомня Metallica. Иначе DT не успяват да ми изместят Симфонията. "Systematic Chaos" е добър албум. Но не мога да ги сравня със Symphony X по композиции. Явно съм пристрастна.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Обаче песента наистина напомня. Поне първия куплет.
Иначе аз исках клип на друга песен, според мен "Constant Motion" не изобразява новия албум достатъчно добре, въпреки, че явно им е било най-лесно да направят клип на такава песен. Самият клип е скучноват, но не е безкрайно лош. Аз обаче очаквах клип на "Prophets of War" или "Forsaken". ПП: А албума взе, че ми хареса, особено "The Ministry Of Lost Souls". -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Прилича, да
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Композиционно погледнато, диалогът си го има, ако се заслуша човек. Просто миксът е такъв...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Може би е от миксирането. Но ми се струва, че в първите 5 песни точно това липсва ...
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Както казах и в друга тема, тоя албум е абсолютна черна дупка, слушах го 'найсе пъти и не та не, кат не флаа - не флаа...
Ако можех щях да им дам съвет да си направят всеки по един проект и да не се излагат повече. тая група е почнала да регресира от 89-та насам... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ТОЧНО! БРАВО!
![]() ![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Ха-ха! Албумът си е много добър даже, просто изглежда не е за всеки вкус, и на мен също не ми харесват всичките им албуми. Освен това изисква наистина съсредоточено прослушване. За мене е много по-добър от "Paradise Lost" на Symphony X, който си е чисто тъпчене на едно място. А това, че били деградирали след 89-та нещо не мога да го приема насериозно, още повече, че макар и "When Dream and Day Unite" да е доста хубав албум, той все пак си е донякъде имитаторски (нямам предвид, че крадат, а че стилът там не е изграден окончателно), докато при следващите два това не е така.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Абе докато програмирам - да се съсредоточавам,
доката запоявам -да се съсредоточавам докате чета - да се съсредоточавам докато свиря - да се съсредоточавам... ...ама докато слушам музика да се съсредоточавам е адски противоречиво ![]() Никога няма да се съглася , че музиката на някой си била сложна и затова не я разбирали другите - дрън дрън та пляс... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не става дума за това, че музиката е твърде сложна, а за това, че има албуми, които трябва да се изслушат по-внимателно, за да се вникне в това, което е "под повърхността". Казвам това, защото този албум не ми хареса, когато го слушах пред компа или в колата, а след като си го пуснах, заех хоризонтално положение и го слушах отначало докрай.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
И такива неща стават като си на турне по цяла година: http://www.youtube.com/watch?v=hzBCsWv2jfQ
И разни други: http://www.youtube.com/watch?v=BzsSZly1FZU http://www.youtube.com/watch?v=ywPuWyh-gCU http://www.youtube.com/watch?v=ep2vadeM9nY |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
ПХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА! Представям си LaBrie как би реагирал, ако беше намерил боксерки на сцената! -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аууу чак сега виждам темата
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
DREAM THEATER, които ще посетят за втори път България, за да закрият тазгодишния "Kaliakra Rock Fest" в Каварна на 3 юли (поръчай билет онлайн), пуснаха специални "мийт енд грийт" пакети на цена от 125 EUR. Ето какво могат да получат почитетелите на Театралите срещу около 250 лв. (по курса на деня):
# Ексклузивна среща с групата # Персонална снимка с групата # Автографи с включена картичка # Официален "мийт енд грийт" бадж # Специална DT-кърпа за глава # Комплект перца на DREAM THEATER # Колекционерска нашивка "Black Clouds & Silver Linings" # Ваучър на стойност 25 долара за официалния онлайн магазин на DREAM THEATER Ако имах толкова кинти и бях още такъв фен на грпата какъвто бях преди 6-7 години... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поизхвърлят се.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Такива са си цените по света - http://www.dreamtheater.tickets.musictoday...r/calendar.aspx
Какво да се прави... 125ЕUR+билет+пътни= не мерси. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе не знам... Да искаш пари от феновете си, за да им дадеш автограф, да се снимате и да си кажете няколко приказки... Колкото и велик музикант да си, това са грозни изпълнения.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Само в България...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Точно такива изпълнения ме отблъскват в тях :п
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 137 Регистриран: 15-September 08 Град: Parts Unknown Потребител N: 2983 ![]() |
Циганска работа, явно Gene Simmons не е сам в такива абсурдни начинания.
-------------------- If there was a single day I could live...
A single breath I could take... I'd trade all the others away... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Пичовете имат пълното право да са задници. Важното е, че правят велика музика, мен главно това ме интересува.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Там е работата обаче - не са задници. Имам и приятели и познати, които ги познават директно или косвено. От случайни срещи в заведения до бекстейдж пропуски и т.н. - пичове са. Дори МП :д.
btw, задава се трети Трансатлантик. Не че съм фен, но ако има - да знаете. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
По-добре нов Liquid Tension Experiment.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Особен смисъл няма, то LTE е инкорпориран в групата вече. Така или иначе 70% от песните им са инструментали :д
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
http://www.demonoid.com/files/details/1882298/775222/
Две песни от новия албум 128кбпс. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Албума още не е изтекъл целия, но се очертава много добър от това, което чух.
Ето тук съм качил първите 2 песни. Песните звучат значително по-добре от последните 2-3 албума, които не се харесаха на всички. Dream Theater пак звучат малко излишно модерно и въпреки това песните са много добри. Чакаме с нетърпение албума! ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Има тема за бандата, в която така или иначе не се пише почти, така че няма май особен смисъл от такава специално за албума. Иначе слаба ракия са песните, но все пак по-добре от всичко в последните два умопомрачително слаби албума. Някой обаче трябва да зашие устата на Портной, че с тея рап секции преебава всяка песен допълнително. И вокалните мелодии на ЛаБри не са нищо особено (макар че съм 100% сигурен, че повечето от тях са всъщност създадени от Портной, както миналия албум). Едно средно положение, никаква динамика, леко дрезгавко и това е.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Иначе слаба ракия са песните, но все пак по-добре от всичко в последните два умопомрачително слаби албума. Общо взето съм съгласен с това. "A Nightmare to Remember" ми допада малко повече, все пак, приятна е. И да, бек вокалите на Portnoy наистина са ужасни. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Едно "ревю" от Рич Уилсън, човека който написа биографията на бандата "Lifting Shadows". Не съм особено съгласен с него относно вече изтеклите песни, но може би ще е интересно да се прочете. А и според него Trial of Tears и Lines in the Sand са сред слабите места на FII, така че няма как да взема на сериозно нещо казано от него.
A Nightmare To Remember Opening with a creepy piano introduction before some dark and imposing chords, some truly blistering kick drums appear before a weighty riff takes control. A few minutes on, and the headlong pace breaks into a lighter guitar motif, before another guitar melody drifts in. LaBrie’s vocals sound controlled and as with the rest of the album, this is Dream Theater sounding just so much bigger than before. This song lasts a mesmerising sixteen minutes, but at no time does it sound contrived or laboured. With that amount of time to play with, the track has a flurry of time signature changes. John Petrucci is inspired and delivers a fret melting solo nine minutes in, directly followed by keyboard wizard Jordan Rudess cranking out some crazy riffs of his own, before the pair trade off licks and unisons. There are a few of the growling vocals that caused a certain amount of controversy on their last album Systematic Chaos, but they are fleeting and quickly disappear as more curveballs are thrown in. Some typically wacky Jordan Rudess melodies take the track in a new direction before a more explosive version of the original riff from all of ten minutes ago returns. For an opening album tracks, it’s an enthralling and exhausting musical journey. A Rite Of Passage How can you follow a song that’s sixteen minutes long? How about one that extends to eight and a half? There’s an eastern influence in the calm guitar opening which lasts for a matter of seconds before catchy riffs take over. Again there are a few growling vocals in there that might raise a few eyebrows. The chorus is a true arms-aloft anthem, which is no doubt why an edited five-minute version has been chosen as the album’s lead single. The production is also noticeably slick and James LaBrie hasn’t sounded this solid in years. Two thirds of the way in, a new ferocious riff grabs you by the shirt and throws you in another unanticipated direction. Petrucci delivers another killer solo in a flurry of tempo changes. He then passes the baton to Jordan Rudess who produces some hyperactive fingerwork of his own. This song encompasses everything that Dream Theater detractors loathe but everything that their fans will adore. Wither Wither is a break from all the intensity, with a five-minute ballad that’s harmonious and intensely hummable. Much like Vacant on the band’s Train Of Thought album it’s a welcome intermission. There’s even a string section accompanying the immediately infectious chorus and it’s likely to appeal to old-school DT fans. This leads into a lilting piano section before Petrucci provides an almost Brian May like triumphant, song-ending solo. The Shattered Fortress This is the final piece of the so-called AA saga, which has seen a musical and lyrical of linking of tracks spread over the last few albums. It will eventually be fixed to the end of Repentance to form a gargantuan concept album to be performed live. The track opens with its own distinctive riff before nodding at the musical motifs from the previous songs in the piece. There are some truly juddering riffs as well as a fleeting return of those growling vocals that might have some fans (who want Dream Theater to sound like Dream Theater and not Opeth) questioning the band’s motives. There’s a muscular reprise of the opening riff from The Root Of All Evil before another change of pace to an almost symphonic, film-score section. There are more melody changes and frenetic keyboard workouts before the track breaks down into a wonderfully clean guitar sound. It’s another exhilarating and unremitting twelve-minute ride. The Best Of Times This opens with a beautifully mellow piano motif, before being joined by a string section. The track then rapidly increases in tempo with a driving riff reminiscent of Rush’s Spirit Of Radio. The song is crammed with uplifting melodies, soaring guitars and keyboards and is arguably the most old-school Dream Theater track on the album. It’s also the album’s finest track that will have you straining to press the repeat button. Lyrically, it’s a touching and heartfelt tribute to Mike Portnoy’s father, Howard, who died at the end of last year. There’s a rousing finale with an extended Petrucci flurry of notes before returning to the tracks signature melody. Utterly bewitching. The Count Of Tuscany This is the monster – an epic track that extends over nineteen minutes. The opening section sounds like Yes with bite, before heavier riffs take over the song’s direction. It’s typically Dream Theater, with a vast array of time signature changes and intermingling melodies – and that’s just in the first three minutes. There are some bombastic heavy riffs that all blend seamlessly with countless melodies. In fact in that regard, it’s reminiscent of the similarly expansive A Change Of Seasons and is destined to become a Dream Theater classic. The latter few minutes are dominated by an almost Pink Floyd guitar elegance, with an acoustic guitar then building to a formidable – if mellow – finale to a compelling album. There will be plenty of areas of discussion about the merits of the album by the Dream Theater die-hards. But taken as a whole, this is Dream Theater’s finest and most balanced album in a decade. If Systematic Chaos helped them to partially lose the cult band tag, then Black Clouds & Silver Linings with surely take them to the next level. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Абе и тия улетяха в разни измерения незнайни...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Download http://www.roadrunnerrecords.com/ariteofpassage/ Цитат Dream Theater fans, it's time. Black Clouds & Silver Linings is out June 23rd. Get an exclusive FREE download of "A Rite of Passge" from that album right now!
Fill in your info below, click "Submit My Details" and you'll get a nice, red link to click and download your copy. Enjoy! In a few days we'll email you to tell you where to watch the brand new video for "A Rite of Passage." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
^ I Like it
![]() Приятна песничка, зарибяваща темичка и Петручи пак е заформил кичарка - перфектно ![]() Очаквам ги с огромно нетърпение в Каварна. Седем години чакане... Още не съм изровила албума да го чуя като хората, така че по-късно ще се отчитам с по-сериозно мнение ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много разпилян и отнесен ми се вижда Black Clouds & Silver Linings. Има някои силни моменти, но не и цяла песен, която да ми хареса от начало до край.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Албумът си е много добър!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Явно отново всички без мен са разочаровани. Албума е гениален!!!
![]() ![]() ![]() Всички песни са невероятни, а албума е смесица между стила на последния им албум и Metropolis! След 10-ина слушания се превърна в любимия ми техен албум, след Metropolis и Images And Words! Мелодиите са супер запомнящи се и респектиращи. Ясно е, че за мен това ще е един от албумите на годината. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хареса ми албума но няма да влезне в топ 3.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така и ще направят.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Албума е гениален!!! Далеч не е, за съжаление. Много свирене и препрочит на изтъркани идеи, с една дума - скука. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
^Не е пускано, но е много добро. Изненадвам се как така толкова добър вокал е масово нехаресван, докато други са ужасно надценявани.
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В Каварна направиха перфектен концерт, въобще на живо мачкат... Де да бяха и последните им студийни неща на такава висота.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
Новото видео на групата (Wither): http://www.youtube.com/watch?v=PpMDEQSwXjw
-------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 28th July 2025 - 07:33 AM |