![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Боби - мерси че ми даде тоя диска - най-сетене чух истинския Untouchables, а не някви глупости като "When Balls Touch"...
Korn са ебати великата група. Не мога да повярвам колко лайна се изсипват по техен адрес от разни "trve metal" фенове. Групата е супер оригинална и уникална. Когато са се появили отначало - това е музикална революция, нищо не е звъчало така. Днес са се нароили десетки клонинги, но това не прави самите Korn по-малко яка банда. Ето какво мисля албум по албум: KORN Are you ready!?!?!?!??! Най-бруталния. Недостижима класика. Каквото и да ми обяснявате това е нео-метъл албумЪТ. А Blind е нео-метъл химнЪТ. Clown и Predictable също цепят. Всъшност целия албум цепи. Дъски. И строи бараки после. И ги срива. И построява нови бараки! LIFE IS PEACHY Това е най-дивашкия албум. 100%. Twist е най-безумното парче въобще. Кавъра на Ice Cube(не съм сигурен всъшност) Wicked е съпер забавен, а за Lowrider просто нямам думи..... Скъсвам се от смях всеки път. Може да не е толкова тежък и оригинален като първия албум, но затова пък e адски забавен. FOLLOW THE LEADER Това е другата класика. Може да е защото сигурно това е първия албум кйто съм си купил в живота си, или защото имаше един период в който слушах предимно това, или заради адски многото спомени които ми навява, но това е един супер маниакален албум. Fred Durst да го духа, но в All In The Family ме разбива! Най-яките песни са It's On, Freak On A Leash(клипа, Господи!!!), Got The Life, Seed, My Gift To You... \m/ My Gift To You \m/.......не......... \m/ MY GIFT TO YOU \m/.... \m/ MY MOTHERFUCKING GIFT TO MOTHERFUCKING YOU, MOTHERFUCKER!!!!! \m/ ISSUES Тук се връщат към по-тежкия звук след доста по лекия и експериментален Follow The Leader. Dead е нещо велико, продсто нямам думи. Други яки песни са Trash, Wake Up, Make Me Bad и сигурно най-любимата ми - Dirty. UNTOUCHABLES Много ми харесва как са вплели абсолютно нови елементи в този албум. По джазовите песни като Hollow Life, Alone I Break и No One's Therе ме разбиват. А в същото време Blame и Bottled Up Inside(и тва са само 2 примера) са сред най тежките китарни песни които са правили въобще. Любимата песен тук е Hating. просто обожавам подобни "балади". ГЕНИАЛЕН АЛБУМ!!!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
mi da we ama nali znae6 vajnoto e nqkoi koito se ima za "mnogo vurl metul" da narugae KoRn za6toto sa pooleknali i predavat negovata ideq za tva kakvo e tejka muzika
sme6nici .... sega dekemvri im izliza noviq i album i novata im pesen koqto e v net-a Right Now zvu4i dosta obe6tava6to -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Най-доброто парче на КоЯn за мен е Got The Life... Като цяло са ми малко еднообразни и леки, абе стават горе-долу!
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() proof 101 ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 23-October 03 Потребител N: 313 ![]() |
Определено не ме кефят
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Вокала има интересен глас..може би най забележително за цялата група е това...наистина са сполу4или на глас..но като цяло не са ми интересни..просто не ги слушам
![]() -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Един човек казваше така за KORN-"кефят ме, нищо че вокалът им прилича на изпаднал наркоман".Аз съм горе-долу на същото мнение-наистина имат някои добри песни и за тях мога да твърдя,че са единствената група от тоя сорт,която не ме дразни чак толкова.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
И мен ме кефят, но не чак толкова, че непрекъснато да ги слушам:)Имам им всичките албума без последния,но ще си го намеря скоро:)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 31-October 03 Потребител N: 318 ![]() |
а в този ред на мисли какво ви е мнението за "Queen of the damned" OST ?
доколкото знам е творенийце на Jonathan Davis .. -------------------- Microsoft Certified CopyPaster ;-)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
5-6 pesni da
mi opredelno negovite[avtorskite] pesni sa dobri:) lo6oto e 4e kato cqla drugite pesni vutre sa stari ..Papa Roach i Dusturbed novata togava be6e na Static X -Cold -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Цитат Определено не ме кефят no.gif .Прекалено мноо рапиране има в текстовете им. Ако исках рап щях да слушам Ванко 1 laugh.gif uaaaaaaaa avatara rulzzzzzzzzzzzzzzz otwsqkyde |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат($$Waffe @ Nov 3 2003, 02:06 PM) Прекалено мноо рапиране има в текстовете им. Хм... интересно мнение. За мен рапиране е нещо съвсееем друго... Хип-хопи мотивите им идват не от пеенето на Джонатан. А пък заради хора, които като теб смятат, че да приказваш "гангстерски" простотии `щото така го правят негротата по ЮЕсЕй-то е рап в БГ е пълно с видиотени позьорчета... Жалко, че толкова малко хора знаят какво всъщност е рапа... и че може и той да бъде качествена музика... Но да не се отклонявам. ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 81 Регистриран: 8-October 03 Град: in the middle of no where Потребител N: 297 ![]() |
postiskaite oshte malko we:
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Дам, ще го дочакаме сигурно. В тоя ред на мисли вижте тва:
http://www.roarezine.com/features.php?page...=read&FeatId=56 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 139 Регистриран: 27-October 03 Потребител N: 314 ![]() |
Ами почнах да ги слушам в 3ти клас като бях - Едноименния тъкмо беше излязъл. Това е една от първите ми по-сериозни групи - преди това по своя воля слушах само Sepultura и Primus. Много добра неангажираща група са. За мен Untouchables е най-силния а Follow The Leader - най-слабия. Също много се дразня от храчките на "върлите фенове" по посока на последния за сега албум.
-------------------- Ortodoxy is the death of intelligence.
Bertrand Russell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(Grishnackh @ Nov 11 2003, 12:05 AM) Много добра неангажираща група са. Ами точно това определение не може да се свърже с Кояn, но щом си казал... ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 9-October 03 Потребител N: 299 ![]() |
Куул груп-за мен са идоло(не ме целете с яйца)
![]() -------------------- Соло китаристът на System Of A Down Дарон Малакиян приветства тези, които го приветстват, но запазва тежката си артилерия за тези, които са го разбрали грешно. Колкото и да е "човекомразещ", той е винаги благодарен....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много бунтарски го каза.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 139 Регистриран: 27-October 03 Потребител N: 314 ![]() |
Цитат(Metanoia @ Nov 13 2003, 07:42 PM) Цитат(Grishnackh @ Nov 11 2003, 12:05 AM) Много добра неангажираща група са. Ами точно това определение не може да се свърже с Кояn, но щом си казал... ![]() Е зависи в сравнение с какво. -------------------- Ortodoxy is the death of intelligence.
Bertrand Russell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 81 Регистриран: 8-October 03 Град: in the middle of no where Потребител N: 297 ![]() |
Thats it.. its OUT :]
Korn - Take A Look In The Mirror download: data.bg not bg Korn - Right Now (3:10) Korn - Break Some Off (2:35) Korn - Counting On Me (4:49) Korn - Here It Comes Again (3:33) Korn - Deep Inside (2:46) Korn - Did My Time (4:04) Korn - Everything I've Known (3:34) Korn - Play Me (featuring Nas) (3:21) Korn - Let's Do This Now (3:1 Korn - Alive (4:30) Korn - I'm Done (3:23) Korn - Y'all Want A Single (3:17) Korn - When Will This End + One (Live (14:23) are sq kazvaite ko mislite... az li4no sam skipti4no nastroen... neshto ne mi haresa mnogo kato go 4uh 1viq put |
|
|
![]()
Коментар
|
|
6te ti kaja sled 1 4as kato izdurpam albuma
-------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
a we az ve4e za 3ti put go preslushvam.. i ne nam.. nekvo sredna rabota e
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз свалям нещо друго сега(Cypress Hill). Може би утре, другиден.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 16-November 03 Град: nothingness Потребител N: 328 ![]() |
Ami sled 2-3 slu6aniq mi dopada dosta...6te vidim po natam
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sega go slu6am za 1vi pat. Na parvata pesen sam. Ne zvu4i nikak zle....
V zala sam, za tva pi6a taka. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 104 Регистриран: 3-September 03 Град: The Frozen Throne,Icecrown Потребител N: 252 ![]() |
Хахаха Korn правят кaвър на One ! Китариста им на тези мом4ета знае ли що е соло ?
-------------------- Deep Green Dark Chaos
Blinded I run down these paths By heart I know them They lead to the searing cliffs Stout they stand above the water's edge Lifeless The Emperor Is Dead ! Long Live The Emperor ! |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 17-November 03 Потребител N: 329 ![]() |
COUNTING ON ME
Това е ПАРЧЕТО. Тавата става, но Counting On Me просто рулира SPARK . Това от вече 2-3 слушане на албума и 15-16 на песента. Има добри песни, може би защото очаквах нещо гадно и комерсиално ми се струва така... Лично аз съм доволен. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 9-October 03 Потребител N: 299 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 14 2003, 12:19 PM) Много бунтарски го каза. ![]() Мда вярно е ![]() -------------------- Соло китаристът на System Of A Down Дарон Малакиян приветства тези, които го приветстват, но запазва тежката си артилерия за тези, които са го разбрали грешно. Колкото и да е "човекомразещ", той е винаги благодарен....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
koi po dqvolite se kefi na sola
tva e nai tupoto v muzikata ![]() ![]() -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Въпрос на гледна точка, бих казал... Все пак можеха да проявят елементарно уважение към Metallica и да научат солото, вместо да се правят на сектанти от типа "ние не свирим сола".
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Истината е че те, както и много други нео-метал групи просто не могат да изсвирят едно соло поради това, че просто не са учили инструмента като хората, ако изобщо са го учили. Естествено има и изключения, но Korn, Limp Bizkit, Linkin Park и Static-X примерно изобщо не са сред тях.
Та за Korn ще дръпна новия албум, въпреки че съм 100% сигурен, че няма да ми хареса, имайки в предвид вече някои от песните. Много е тъпо, че не изсвириха солото на One. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Static-X - The City, тук има едно доста прилично соло. Виобще не е вярно че не могат да ги свирят. Истината според мен е, че на хората им беше писнало адски много от хеви метъла на 80-те и неговите безкрайни сола. Сякаш през 90-те на никой не му беше до сола. Вижте всички нови групи - Fear Factory, Korn... не знам кой си още, имам предвид модерната вълна в метъла. Никой не свири сола. Всичко идва от anti-gay-glam-metal-from-the-80s настроенията в САЩ през 90-те. Но това което ме кефи е че сега това преодоляно и отново е cool да имаш солца в песните(справка Evanescence - Going Under, Static-X - The City).
Warrior - моля те не ми обяснявай сега как в Европша не е така. Всичко се движи от запад на изток, европа е по-назад. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат справка Evanescence - Going Under Ако наричаш неколкосекундния бъзик с китарата във въпросното парче соло, направо нямам думи... ![]() Цитат Warrior - моля те не ми обяснявай сега как в Европша не е така. Всичко се движи от запад на изток, европа е по-назад. Хаха, ако си въобразяваш, че европейските метъл групи в момента се учат от американските - в голяма грешка си. От траш и дет вълната насам Америка няма практически никакъв принос към развитието на метъла като цяло, камо ли пък към европейската сцена. Прогресивът го оставяме настрана в случая. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Извинявай - не се изказах правилно. Всъшност никак. Исках да кажа че на мен лично за европейските групи не ми пука почти никак. Някак си се опитах да обясня че това което говоря се отнася само за САЩ.
А за Evanecsence - соло е. Наистина не е Vim на Machine Head, но си е соло. А фактът че е в песен която е едва ли не поп и се върти адски често по телевизията и радиото, мене лично адски ме радва. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
s solo bez solo se mi e 2 ako e qko :]
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Jicata @ Nov 18 2003, 09:33 PM) Естествено има и изключения, но Korn, Limp Bizkit, Linkin Park и Static-X примерно изобщо не са сред тях. Хм... много решително ги сложи всички в една категория... стига да имаха нещо общо всичко щеше да е наред. Да не говорим, че Static-X смениха предния си китарист с един фен на Manowar... aма стига съм говорил глупости, а да мина по същество... Свиренето на сола съвсем не ми се вписва в представата за единствен начин за добро свирене на китара, да не говорим, че половината от най-популярните песни със сола са по-лесни за свирене от рифовете... А иначе ако някой от вас беше слушал Jingle Balls (няма грешка) щеше да чуе, че Хед свири сола прилично... Warrior Of Ice - това, че не харесваш почти нищо от американската музика не значи, че тя не е значителна. Сега кажи, че Tool примерно са банални например... или да давам други примери. Просто американците оставиха идеята за "стария хеви метъл" като тотално изчерпана (добавянето на класически инструменти и дигитални ефекти към една музика и опитите да се вкара по един допълнителен акорд на песен ми се струва, че не се броят за особен прогрес) и се ориентираха към напиращата вълна на кор, готик и индъстриъл за освежаване. За щастие и групи като Paradise Lost, Anathema, Katatonia etc. се устетиха също, че да ни отсрамят. Grishnackh, ако смяташ, че музиката на Корн е повърхностна и "за между другото" си е чиста загуба на време да я слушаш - силата им е точно в това, че са напълно искрени и доста сериозни... макар за всичко да се говори само от гледната точка на Джонатан, а не се правят опити за "философски" изявления... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат А иначе ако някой от вас беше слушал Jingle Balls (няма грешка) щеше да чуе, че Хед свири сола прилично... Слабо, много слабо... ![]() Цитат това, че не харесваш почти нищо от американската музика не значи, че тя не е значителна. Напротив, има доста американски банди, които харесвам... Все пак не всички от тях са се юрнали да "свирят" нео. А сцената там като цяло е значителна единствено за самата Америка. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Така е Ицо в сравнение с теб са като 2 годишно дете което си играе с опънат ластик, добре че сме в една група
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Солата на Machine Head са гениални! \m/ VIM \m/
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
ей са като си взема кабелен ще си дръпна и другите че само с burn my eyes и the more things change не се живее
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз последните 2-3 години живях предимно с тях.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да сте ме чули за Machine Head нещо лошо да казвам?!
![]() Цитат В неото солата не са самоцелно демонстриране на "ский къв съм луд кат` джимарата с китарата" а са точно място и перфектно връзващи се. В редките случаи, когато ги има. ![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не. Той просто ги спомена, а аз като ми подадат пръст захапвам до рамото!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 20 2003, 06:57 PM) И не ми говори за самоцелни демонстрации, приятелю, не си слушал прогресив... Хехе... този стил е демонстрация как музикално неграмотни се опитват да правят сложна музика от 3 акорда... ![]() Метъла(както и всяка друга музика) е нещо различно заради настроението, чувството и философията си, а не заради инструментите си и умението да се свири с тях (но това и сами си го знаете - аз само припомням). Цитат Напротив, има доста американски банди, които харесвам... Все пак не всички от тях са се юрнали да "свирят" нео. А сцената там като цяло е значителна единствено за самата Америка. Без заяждане това не го разбрах. Ако намекваш, че никой от Европа не харесва и не се влияе от американските групи това би значело, че съвсем не си в час, което определено не е така. В Европа се чувстват и добрите и лошите влияния от американската музика в изобилие. -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 17-September 03 Потребител N: 267 ![]() |
noviq korn == total shit.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Хехе... този стил е демонстрация как музикално неграмотни се опитват да правят сложна музика от 3 акорда... В случая ще използвам едни твои думи - вземи се скрий някъде... ![]() Цитат Без заяждане това не го разбрах. Ако намекваш, че никой от Европа не харесва и не се влияе от американските групи това би значело, че съвсем не си в час, което определено не е така. Първо, говоря за метъл групите. Това, че в Европа се чувства влиянието на американския поп, много добре го знам. А от края на 80-те насам по отношение на метъла (пак изключвам прогресива) Америка почти нищо ново не е дала на Европа. Иначе още си има банди, които се учат от осемдесетарския траш, което е похвално. Творбите на групи като Slayer, Death, Morbid Angel и др. от 90-те също имат своето влияние, но каквото и да си говорим, това са си групи от 80-те и носещи духа на 80-те. Което не им пречи и да експериментират, разбира се... Нещо се отнесох. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(jago @ Nov 20 2003, 10:58 PM) noviq korn == total shit. koe mu e total -a ??????? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 16-November 03 Град: nothingness Потребител N: 328 ![]() |
Koe mu e shit-a !?!?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() proof 101 ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 23-October 03 Потребител N: 313 ![]() |
Съгласен
Цитат noviq korn == total shit.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
korn СА ВРЕЩЯЩИ НЕКАДЪРНИЦИ!
ей това ми е мнението. Чуствам че онова хленчещо човече зад микрофона ще се разпадне. -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 17-September 03 Потребител N: 267 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 21 2003, 10:03 AM) Това, че прогресарите не бичат рифове до безумие, не значи че не могат. бичат те най-добре ![]() ![]() Цитат(Metanoia @ Nov 20 2003, 12:43 AM) Свиренето на сола съвсем не ми се вписва в представата за единствен начин за добро свирене на китара, да не говорим, че половината от най-популярните песни със сола са по-лесни за свирене от рифовете... тъпо тъпо... ми по цял свят доброто свирене в повечето случаи го определят от солото (там е времето за изява), общо прието е, но е хубаво човек да има собствено мнение, а т'ва за тия песни със солата дето били по-лесни от рифа сигурно за корн се отнася. Цитат(Sw1tched @ Nov 20 2003, 01:05 PM) В неото солата не са самоцелно демонстриране на "ский къв съм луд кат` джимарата с китарата" а са точно място и перфектно връзващи се толкова перфектно се връзват, че може спокойно е без тях да минат песните, без на никой да му липсват. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредния голям разбирач на този форум.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
ми как
![]() ![]() аман от разбирачи нали ? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Президент на Република България ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 26-November 03 Потребител N: 335 ![]() |
Цензура рулзззз!!!!!!!!!!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 7-February 03 Потребител N: 31 ![]() |
I az se kefq na Korn.Tuka vidqh nqkoi stranni za men mneniq,4e rapirali i muzikata im bila neangazhirashta,ama nqma zna4enie...vseki s tezata si:)A ina4e noviqt album mnogo mi haresva,vokalite sa prosto ubiez
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Гледай сега - тук всички които не са облечени в черно, целите в шипове, с клоунски грим и не творят музика в името на негово величество сатаната, са абсолютни бездарници.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Груб пропуск - ами тия, дето се разхождат бронирани в средновековен стил и търсят дракони за трепане?! Те също спадат към групата на не-бездарните.
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прости, учителю.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 7-February 03 Потребител N: 31 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 7 2003, 07:50 PM) Гледай сега - тук всички които не са облечени в черно, целите в шипове, с клоунски грим и не творят музика в името на негово величество сатаната, са абсолютни бездарници. E,vse pak mai se namirat i izklu4eniq,koeto e obnadezhdavashto ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Цитат korn СА ВРЕЩЯЩИ НЕКАДЪРНИЦИ! ей това ми е мнението. Чуствам че онова хленчещо човече зад микрофона ще се разпадне. ti go kaza .... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(jago @ Nov 29 2003, 01:48 AM) Цитат(Metanoia @ Nov 20 2003, 12:43 AM) Свиренето на сола съвсем не ми се вписва в представата за единствен начин за добро свирене на китара, да не говорим, че половината от най-популярните песни със сола са по-лесни за свирене от рифовете... тъпо тъпо... ми по цял свят доброто свирене в повечето случаи го определят от солото (там е времето за изява), общо прието е, но е хубаво човек да има собствено мнение, а т'ва за тия песни със солата дето били по-лесни от рифа сигурно за корн се отнася. Пич, като те гледам не си ти този, който може да ме определя за тъп... Освен това - солото е място и за изява и колко НЕможеш да свириш... ![]() ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да...някои рифове са си сто пъти по-трудни от свирене от кое да е соло...не говоря за нео-метъл рифове де...
![]() -------------------- Ortodoxy is the death of intelligence.
Bertrand Russell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Grishnackh @ Dec 10 2003, 10:36 PM) Да...някои рифове са си сто пъти по-трудни от свирене от кое да е соло...не говоря за нео-метъл рифове де... ![]() Повечето песни на System of a Down са по-сложни от едно средностатистическо хеви например... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Metanoia @ Dec 10 2003, 09:45 PM) Повечето песни на System of a Down са по-сложни от едно средностатистическо хеви например... Аз бих дал за пример Aborted, Morbid Angel, Pestilence, Edge Of Sanity (и по-ярки примери има де) а не точно SOAD...при тях (доколкото ми издържаха нервите да разуча песните им, не мога да слушам такава музика и това е) други достойнства освен синкопът на места и яко разчупените структури не открих...изглеждат им интересни нещата обаче защото рифовете им не са свирени по схема (или поне не е толкова очевидно колкото при Cannibal Corpse да кажем)а са подредени независимо ако не и разхвърляно. -------------------- Ortodoxy is the death of intelligence.
Bertrand Russell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат рифовете им не са свирени по схема (или поне не е толкова очевидно колкото при Cannibal Corpse да кажем)а са подредени независимо ако не и разхвърляно Вярно, но сами по себе си въпросните рифове са крайно семпли. Та като стана въпрос, SOAD са типичен пример за музикална некомпетентност в най-изкристализирал вид... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
По-точно китариста на SOAD е доста некомпетентен, горе-долу на нивото на тези от Static-X, но това не пречи да имат някоя и друга яка песен.
ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ПО ММ ЩЕ ДАВАТ ЕДИНИЯ ДЕН САМО SLIPKNOT, А ДРУГИЯ - САМО KORN. Ще се гледа SLIPKNOT. Дано да е Събота ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 11 2003, 07:28 PM) Та като стана въпрос, SOAD са типичен пример за музикална некомпетентност в най-изкристализирал вид... Бухахахахахахаха. Мога да те припратя към Myrtviqt_zvqr за да ти обясни (защото тя е професионалист) защо точно това е една от най-генералните глупости, които си изричал през живота си... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А, не се и съмнявам, че ще ми бъде обяснено надлежно...
![]() ![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
soad imat hubawi ne6ta ama wse pak 6a sa syglasq s nqkoi deto kaza 4e bili absolyutren xaos ... syglasen sym ne mi s a tyrsi koi go kaza ama 6e piq edna bira za negowo zdrawe ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чуйте Meshuggah ако искате хаос. SOAD са за дечица.(сори ама такова ми е мнението. За Slipknot също)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 11 2003, 10:39 PM) А, не се и съмнявам, че ще ми бъде обяснено надлежно... ![]() ![]() ![]() Хихик... ама нямаш уши на музикант, това е видно. ![]() SepulTeraHead, май не съм допрочел темата, но не видях някъде от SOAD да се търси хаос... май просто качествена музика... Ама така и така темата не е за тях... ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Хихик... ама нямаш уши на музикант, това е видно. Е, ако не друго, то поне се опитвам да свиря... ![]() ![]() Има и друго, обаче. Не мисля, че е нужно човек да е музикант, за да може да анализира музиката. Всеки, достатъчно дълго време слушал една група, е в състояние да направи паралел между нея и други от жанра. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 12 2003, 06:30 PM) Е, ако не друго, то поне се опитвам да свиря... ![]() ![]() Първо - за казаното по-горе от мен - всеки има право на мнение, дори и да не е правилно. Дали слуха ти е музиканстки ще го определи някой по-компетентен от мен, онова беше лек бъзик, въпреки че като го гледам изглежда като заяждане... Идеята ми беше да ти обясня, че някои (повечето не толкова известни песни) на SOAD имат повече акорди и то за по-малко време от 99% от съвременната музика. Другото подлежи на коментар и е обект на споменатото по-горе от мен (мнението на всеки). Второ - след целия куп простотии, които изписах в "Първо" дошли в резултат на някакво странно вдъхновение да ти кажа, че да се опитваш е едно, а да свириш е друго. ![]() ![]() ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мерси, работя по въпроса...
![]() Цитат някои (повечето не толкова известни песни) на SOAD имат повече акорди и то за по-малко време от 99% от съвременната музика. Е, и? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чакай бе човек! Съвсем за друго ти говорех! Каква ти бързина!?!? Просто в песен, ЕДНА песен, от 3-4 мин. е изключително трудно да се сложат повече от 5-6 акорда, просто защото няма място за тях... освен ако не искаш да получиш какафония (или не сменяш постоянно гамата, което пък се прави доста трудно ако искаш да звучи като една песен) нямаща нищо общо с музиката!
Уффф... не мога да ти го обясня съвсем точно (така че да не изглежда смешно за човек, който е напълно наясно с нещата), за това ти казах, че трябва да ти го каже Myrtviqt_zvqr... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Просто в песен, ЕДНА песен, от 3-4 мин. е изключително трудно да се сложат повече от 5-6 акорда, просто защото няма място за тях... Е, недей така, де... В "Blessings Upon the Throne of Tyranny" (съвсем тривиален пример) на Dimmu има повече акорди, отколкото мога да преброя, но песента си звучи цялостно и завършено. Или пък "Honor Thy Father" на Dream Theater (тази наистина е малко по дълга ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 12 2003, 09:27 PM) В "Blessings Upon the Throne of Tyranny" (съвсем тривиален пример) на Dimmu има повече акорди, отколкото мога да преброя, но песента си звучи цялостно и завършено E па мое да не моеш да броиш до могу... ![]() ![]() В Forest има 12 акорда, Myrtviqt_zvqr ги брои... ама не мога да я накарам да преслуша цяла песен на Dimmu Borgir, че да ги изброи и там... Ще пробвам с Dream Theater. ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Хехехе, ама голям дебат, голямо нещо сте заформили тук за SOAD
![]() Metanoia, ще те разочаровам малко, като няма да застана зад гърба ти и да те подкрепя със зъби и нокти както всеки път го правим, но няма да се намеся в тази тема, поне не и открито да споря с хора, които няма да убедя, че съм права. Може би ако се видим скоро с Warrior Of Ice наживо, тогава ще говорим... Но не искам да е тук. Когато не виждаш лицето и реакциите на човека отсреща, често си правиш грешни изводи за цялостното му поведение, затова смятам, че не е редно точно тук да говоря нещо, което ще обиди много хора. Често ми става болно като гледам как всеки си има мнение по всички въпроси и обсъжда и политиката, и икономиката, и религията, и музиката, и всичко останало, все едно е всезнаещ, непогрешим и разбира от всичко. Всеки от нас си позволява да се изказва за неща, които не разбира, и дори нещо по-лошо - да спори с другите хора, без да знае какви са фактите... За мен лично част от стремежа ми за самоизграждане е да се науча да не говоря за неща, които не са в областта на моите познания, както и да не споря с хора, които нямат доводи, а просто си държат на някаква теза, защото подобен спор е безмислен.... Това обяснява достатъчно, предполагам, защо няма да се включа в обсъждането на темата. Ще кажа само, че аз от блек не разбирам и не мога да сравня която и да е група с Dimmu Borgir. Dream Theater също не слушам, така че и тук оставам без мнение... А колкото до System Of A Down.... Има си музика - сложна за свирене, има си музика - сложна за композиране, има си музика - сложна за възприемане. Всеки влага в понятието "сложност" съвсем различно нещо. За мен SOAD са група, заслужаваща внимание с това, че песните им са изключително лени за възприемане, нормални за свирене и сложни за композиране с излизащите им извън стандарта построения.... Но това е, което харесва на мен. Не е задължително другите да са на същото мнение. Да не говорим, че всеки си има изграден вкус, и в съответствие с него е предубеден.... т.е. ако един стил не ти харесва, винаги ще намериш слаби песни на всяка от групите. И съответно ако нещо те кефи... винаги ще пренебрегнеш недостатъците му.... Така че нека не продължаваме спора, а да се върнем на темата за KOЯN. Става ли? -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днеска по ММ дават яко KORN. бати якото. Добре че не гледах Slipknot!
Сега си слушам първия албум и си умирам от кеф. Приятен ден. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 135 Регистриран: 25-August 06 Град: Пирдоп Потребител N: 1529 ![]() |
по тази групичка ме зариби един мой приятел оше преди 6 години
и честно казано си я уважавам и харесвам много ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Защо пишеш в две теми за Корн едновременно и защо изравящ стотици погребани още преди 2-3 години теми не мога да разбера...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() A Legendary Blood Knight ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 12-November 06 Град: Шумен Потребител N: 1670 ![]() |
Защото може
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 135 Регистриран: 25-August 06 Град: Пирдоп Потребител N: 1529 ![]() |
защото не погленах темата от коя година е
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Абе все още ги пробвам, и все още не мога да ги харесам нещо. Имат обаче някои много добри парчета.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 12-October 08 Град: София Потребител N: 3044 ![]() |
Тази банда има точно 1 добро парче и това е Evolution (или поне така се казваше) всичко друго SUX! Определено трябва да разкарат това животно "nu" метъла или поне да му измислят някакво друго име, защото това не е метъл.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Blind всъщност е доста психарско ако му усетиш есенцията. Freak on a leash също.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st July 2025 - 03:37 PM |