![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Ще си призная, че не съм чела абсолютно всички стари теми и не знам дали въпросът не е обсъждан и преди, но със сигурност няма скорошни постове по темата, така че... Очаквам да чуя мнението ви. За или против? Ако имате някакво отношение кажете какво е... и най вече защо сте на тази позиция.
-------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
ne e mnogo po temata no ako si mislq za ne6to 4esto go pravq taka 4e nqma6e da otgovorq na tozi vupros xexe
![]() -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
На този въпрос много хора биха посочили наркотиците...'Младите се самоубиват....погубват си здравето..живота...шансовете'Аз не искам да говоря за всеизвестни неща.Искам да ви разкажа за човешкото отчаяние.Учените водят статистика на самоубииците....има изследвания за това кои са податливи на самоубийство и тем подобни.Хората се самоубиват само при пълно отчаяние,когато нямат за какво да се заловат.Затова се самоубиват и бедни и богати, и известни и безизвестни,и вискообразовани и 'необразовани' и влюбени и мразещи......ДА!Аз съм против самоубийството!Аз съм проклет оптимист,които не се предава от живота,колкото и да се разочаровам понякога. И ако някой се намери да ми каже,че това което казвам не е истина, жестоко се лъже. Защото аз познавам хора...който бяха на прага на смъртта и тя ги чакаше с отворени обятия...те гаснеха пред мене и наистина не виждаха живота,който ги заобикаляше. Стигаше им само малкко внимание, за да се съвземат...Ако всеки от тия проклети научни работници спираше за малко с многото си статиски и поговореше с човека отсреща......не това е глупаво.Статиски винаги ще се водят.Нека поне ние спасим тлеещите души. И да вярваме,че светът може да се види и в розово......все някога
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат За или против? !?!?!? ........... ????????? ? .... !??!?!? Абе вие някви тъпаци ли сте или да? Що за въпрос? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Само безволева личност, страхуваща се от отговорностите и неспособна/нежелаеща да се изправи срещу проблемите си, би прибягнала до самоубийство... или някой, за който животът е съвсем лишен от смисъл. А за да е безсмислен нечий живот, това говори твърде зле за притежаеля му. И в двата случая съм против - това според мен е глупост. Но в крайна сметка всеки сам си решава... Не отричам, че през главата ми са минавали мисли за самоубийство, но се е случвало рядко и никога насериозно.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 55 Регистриран: 18-September 03 Потребител N: 268 ![]() |
![]() Май изпуснах основната тема - самоубийството. Не го правете, дори не си го и помисляйте, живота е твърде крехък и ценен, за да се подограваме с него... -------------------- I'm running free!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Не съм съгласен с горните две менния! Никак не е лесно да се самоубиеш, поне според мен... Човек трябва да е в много "особено" състояние, за да посегне на собствения си живот. Все пак това противоречи на всички инстинкти и прпродни закони. От една страна решението, коетов зимаш е изключитено трудно, от друга по този начин - бягаш от проблеми. Въпросът никак не е елементарен!
Факт е, че и най-големите оптимисти минават през периоди, когато им се отщява всичко. Това състояние може да бъде породено както от външни, така и от вътрешни фактори. И в такива критични моменти в съзнанието на хората се заражда идеята да приключат с живота си, да се спасят от болката и проблемите си. След размисъл и борба със себе си (Да суспееш да пребориш себе си... Това белег на слабия чоек ли е?) те взимат окончателното решение!! Изглежда лесно, но не е (както вече споменах). Тук възниква един много интересен въпрос: Кой е по слаб? - Този който, в следствие на различни проблеми, се е самоубил или този, който не е успял да го стори и е останал сред живите. Как мислите вие? -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Beelzebub нека дам един положителен отзив на твоя отговор,защото съм сигурна че много хора няма да са съгласни.А не съм обедена кой е правилния отговор на въпроса ти... По принцип сме създадени за да живеем.нали така? И аз вярвам,че всеки се ражда с някаква цел...не просто заради самото съшествуване.Така погледнато самоубийците са слаби...... Само дето мен ме е страх от смъртта.Признавам си!Страх ме от самотата...от това да бъда сама (не да не оставям сама в къщи..надявам се схвашате какво искам да кажа) ....за мен това е един вид слабост.... Но не мога да 'съдя' за всички хора..... а твоето мнение!?
P.S За това в какво вярвам...не ме съдете...не исках да се включвам в религиозните ви тълкования..... -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Не мисля че може да бъде даден конкретен отговор на въпроса. Точно затова го зададох, след като прочетох постовете преди моя
![]() Мен пък не ме е страх от самотата... някак понякога умирам от желание да остана насаме с мислите си и дори компанията на близки приятели, на които по прицип имам голямо доверие, ме дразни! -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Цитат(Beelzebub @ Nov 12 2003, 04:48 PM) Кой е по слаб? -Този който, в следствие на различни проблеми, се е самоубил или този, който не е успял да го стори и е останал сред живите. Интересен въпрос, Beelzebub, радвам се, че някой се е сетил да го зададе.... и че не само аз се питам. Всъщност, като се има предвид кое е първосигналният инстинкт и кой човек е по-силен :този, който го следва, или този който го преодолява... мисля, че аз имам отговора за себе си. Но до обективна истина едва ли може да се стигне... защото човешките разбирания и възгледи са твърде различни и никой не може да каже вместо другия човек кое е правилно и кое- не.... Това обаче не пречи да продължим с обсъждането, нали? Сега се сетих за една мисъл на Кърт Вонегът: "...Определил му бях (на героя си) едно съществуване, дето не си струваше усилието, но му бях дал и желязна воля за живот. Тази комбинация се срещаше често на планетата Земя..." Повече няма какво да кажа, поне за сега.... -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Зависи от случая-понякога то е начин да се спасиш от друго унищожение.По-добре ти сам да сложиш край на живота си отколкото да го живееш зле и в постоянни унижения.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Az sum za, praktikuwam go chesto
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Beelzebub, решението наистина е трудно от гледна точка на преодоляването на инстинктивното... Всъщност инстинктът за самосъхранение е може би най-силният, но мисля, че човешкият разсъдък е доказал, че е в състояние да надмогва животинското в доста случаи. Колкото до това дали се изисква воля, въпросът е спорен. Какво печелиш от отказа да изживееш живота си? Какво постигаш по този начин? Само се лишаваш... и то защото не ти достига смелост или упоритост да вдигнеш глава, да плюеш в лицето на гадната си съдба и да продължиш някак напред. Да, животът може да бъде унизителен. Може да е направо отвратителен, но винаги има за какво да се живее. Искрено съжалявам този, чийто живот е изгубил смисъл. Дори когато всичко, което си обичал, ти е отнето (не че съм го изпитвал), пак трябва да потърсиш нещо, което да осмисли съществуването ти. Спасението от болката и проблемите не е в смъртта, а в борбата, поне така мисля...
Цитат Кой е по слаб? - Този който, в следствие на различни проблеми, се е самоубил или този, който не е успял да го стори и е останал сред живите. Ако този, който е избрал да живее, не се е оставил на течението, а се е преборил с проблемите си поне в някаква степен, то той несъмнено е по-силният. Иначе е еднакво зле да си мъртъв и да си жив, но да се оставяш на обсоятелствата да те подмятат, да не отстояваш позицията си. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат Кой е по слаб? - Този който, в следствие на различни проблеми, се е самоубил или този, който не е успял да го стори и е останал сред живите. Трудно е да се живее. Този който остава тук и продължава да се бори е по-силен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
и на мен по някого ми се е искало да се самоубия ... ама като си припомня .. колко много работи сам изживял ... и ми е било хубаво и няма да може това да се случи пак ако се самоубия ... или пък да си помисля колко още неща имам да правя през живота си .. и веднагта се отказвам от самоубииството ...
от една страна ... по силен е този който е бил на ръба от самоубиство .. но се е спрял ... но от др. стрна е и слаб защото не е имал воля да го направи .. в смисал не е имал смелоста .. и е бил слаб ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Супер фен! ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 20-January 03 Град: София Потребител N: 16 ![]() |
Нещо не мога да схвана каква смелост(пък и смисъл) има в самоубийството...Който има такива "странни" желания не бих казал,че е много в ред.Кой нормален човек би казал за себе си,че е нищожетво,боклук,който не става за нищо,кой би решил,че няма за какво да живее освен един "леко" чалнат?!
-------------------- You think you own
I take away Take it with me You think you own I took away Made it my own |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 24-September 03 Потребител N: 273 ![]() |
ХА ХА ХА ХА ХА на n .....
идва ми да се самоубия само като чета и слушам колко е тежък живота и как понякога няма друг изход ![]() -------------------- In order to form an immaculate member of a flock of sheep one must, above all, be a sheep. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 139 Регистриран: 27-October 03 Потребител N: 314 ![]() |
Ами лично аз не съм пробвал...
-------------------- Ortodoxy is the death of intelligence.
Bertrand Russell |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
I want to wake up in your
White, white sun I want to wake up in your world With no pain But I’ll just suffer in a hope to die someday While you are numb all of the way ------------ I am so all-american, I’d sell you suicide... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Хех... честно казано до откровено желание или опит за самоубийство никога на съм стигал. Прекалено съм положително настроен, за да се отчаям до толкова!
When you think I'm on the top I'll reverse and tell you all to f*ck off. I will not be destroyed. I refuse to be destroyed. -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 237 Регистриран: 2-September 03 Потребител N: 250 ![]() |
imam 2 neuspe6ni opita i edin uspe6en.
Abe kak moje da prawite takawa tema tva e pulna prostotiq , samoubiicite sa tapanari i tiq , koito si mislqt za takowa ne6to su6to... -------------------- It's more than our religion it's the only way to live
But the enemies of metal we can't forgive!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
мерси Ed_Hun†eR...А за теб мога да кажа само.....не ще си замълча
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 24-September 03 Потребител N: 273 ![]() |
Beelzebub,
Цитат When you think I'm on the top I'll reverse and tell you all to f*ck off. I will not be destroyed. I refuse to be destroyed. HYPOCRISY RULZ !!!! ![]() -------------------- In order to form an immaculate member of a flock of sheep one must, above all, be a sheep. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
dokato si pytuwah taq sedmica wyw wlaka ... se setih nai kultowiqna4in da se samoubie 4owek
pie6 5 ili 6 9moje i powe4e biri ) bez da hodi6 do kenef prez twa wreme .. sled twa wlarwa6 tok w ednakofa i kato ti se pripikae pikae6 wyte az li4no ne bih go probwal ... ako ima jelae6ti dawaite ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 114 Регистриран: 6-November 03 Град: Deicide's Town 666 Потребител N: 323 ![]() |
spored men horata koito se samoubiwat sa bezwolewi i slabi lichnosti koito ne mogat da produlzat da se borqt s ziwota.
![]() kude kude po lesno e da prikluchish otkolkoto da produlzish napred makar i malko poomachkan, no da produlzish. az nikoga ne sum si mislil za samoubiistwo i nqma da si mislq prosto sum si golqm optimist ![]() ![]() -------------------- 127.0.0.1; there is no place like home !!!!
42 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Аз по тази тема предпочитам да си замълча по-добре.Няма да казвам защо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
ами като мина 70 години ще се замисля, нещо не пи се ще да бъда уязвим.
-------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Спамер! ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 204 Регистриран: 23-September 03 Град: в АДА Потребител N: 271 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 12 2003, 01:40 PM) Цитат За или против? !?!?!? ........... ????????? ? .... !??!?!? Абе вие някви тъпаци ли сте или да? Що за въпрос? ![]() -------------------- Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 108 Регистриран: 28-November 03 Потребител N: 337 ![]() |
Цитат(M-16A2Rifle @ Nov 27 2003, 12:11 PM) Цитат(SepulTeraHead @ Nov 12 2003, 01:40 PM) Цитат За или против? !?!?!? ........... ????????? ? .... !??!?!? Абе вие някви тъпаци ли сте или да? Що за въпрос? ![]() да ти си определено,но не говори от името на всички! а що се отнася до темата ще кажа само :със самоубииство няма да се реши нищо,освен ако не си смъртно болен или се гърчиш в неизлечима агония,това е! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 13 Регистриран: 25-January 04 Потребител N: 377 ![]() |
ne ste cheli Nicshe...
ne che i az sum go chel lichno no daskalksta po filosofia ni pliampashe za neshto.... ta znachi unishtojenieto bilo niakakvo vurhovno izgrajdane... ta horata kato si pomisliat che sa postignali vsichko i reshavat stiga tolkova... kato FAUST naprimer...picha bil super umen ama si prodal dushata na diavola... a kakvo moje da se ochakva ot tazi postupka??? SAMOUNISHTOJENIE.... -------------------- TELL YOUR PEOPLE HOW WE DIE!!!
WE DON'T NEED TO MULTIPLY!!! WE DON'T NEED TO NULIFY!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 24-January 04 Град: Shadow Zone Потребител N: 375 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 12 2003, 01:46 PM) Само безволева личност, страхуваща се от отговорностите и неспособна/нежелаеща да се изправи срещу проблемите си, би прибягнала до самоубийство... Absolutno sym syglasen se tebe Warrior.Da si priznaq 4estno i az sam si go mislel(za samoubiistwoto).Na 4ovek problemite vse se natrupwat i natrupvat i togawa po4va6 da si misli6 ne e po-lesno ako samo napravi6 edna"pogre6na" stupka i padne6 na platnoto s fu4a6tite koli ili da padne6 ot visoko ili da se natrovi6 s ne6to.Oba4e ponqkoga 4ovek dori i da ne pravi ni6to problemite si se re6avat s hoda na vremeto.Taka 4e opredeleno ne sym za samoubiistwoto.nekaksi glupavo mi zvu4i:) ![]() -------------------- YOu PusH Me I WOnT go Down
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 13 Регистриран: 25-January 04 Потребител N: 377 ![]() |
az ne sum kazal che sum za...
i az sum mnogo protiv... i poneje sum religiozen shte ti kaja neshto interesno... v minaloto sa otkazvali da pogrebvat samoubiicite shtoto sa si misleli che diavola se e vselil v tiah i ne iskali da gi pogrebvat oshte po malko da im se prochete nadgrobno slovo...ottuk proizliza mita za vampiri vurkolaci i tn nespokoini duhove... po kusno obache prosto sa reshili che horata ne sa dobre s glavata i ot okolo 300 godini niamame svedenia za vampiri:))) -------------------- TELL YOUR PEOPLE HOW WE DIE!!!
WE DON'T NEED TO MULTIPLY!!! WE DON'T NEED TO NULIFY!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
абе хора Живота може и да е безсмислен, но не повече от това да се откажеш от него!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
Не прибягвайте до това, моля ви. винаги настъпва отново светлина, само изчакайте.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Хах, след като възроди тази тема заспала отпреди 6 години... отивам да сложа край на живота си xD
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Ха-ха, по-брутална форумна некрофилия не бях виждал до сега. По-добре щеше да е само ако беше и цитат към някой вече умрял член на форума :д
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
аз съм мислила,но НЯМА да го направя НИКОГА.
Единственото,заради което живея е да създам семейство и да дам на децата си това,което аз съм нямала.И заради това бих направила всичко,но не и самоубийство! -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 11-May 10 Потребител N: 3824 ![]() |
Ако ще си правя такива експерименти, то те ще бъдат единствено с иследователска цел, шегувам се. В книжките на тате по психология пише, че самоубийството е форма на привличане на внимание и най-често се извършва от хора получили шизофреничен пристъп, т.е. ако си помислиш да се самоубиваш не трябва да го правиш, естествено това не помага много когато гласа в главата ти казва, че е готин пич който ще излезе, само тогава когато си забиеш главата в паважа пред блока. Народната медицина казва да се напиеш току виж, пича се оказал гей и не държи на пиене, но книжката на тате казва никога да не правим такова нещо, а да се разходим до най-близката лудница. Също недейте да вярвате на текстовете на нашата, тъй обичана музика, тя е за забавление.
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
За да се стигне до самоубийство, значи трябва да е имало някаква сериозна причина. Никой нормален няма току-така да си каже: "Аппффф, оти да живея, писна ми - дай да се метна от терасата главешката надолу!"
Разбира се психичните заболявания са друго нещо, но аз не говоря за това. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 11-May 10 Потребител N: 3824 ![]() |
Никой не е застрахован от психични заболявания, те са като бомба със закаснител, може дори най-прости неща, като телефонен звън (естествено преди това е трябвало да има доста силен въздейстащ фактор като стрес) може да отключат нещо и да хванеш автомата и да разтреляш дечицата пред блока. Видове стрес има колкото песъчинките по плажа и е почти невъзможно да бъде определено кой и кога ще изкукурига.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 19-May 10 Град: Русе Потребител N: 3832 ![]() |
Това е безмислена смърт, и на всичкото отгоре е грях. Живота ни е даден за да го живеем и да се борим, а не да умрем безславно. Не трябва да прибягваме до самоубийство.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
да дам на децата си това,което аз съм нямала. Мога да ти предложа една стара Нокия от времето преди да се родиш. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Само безволева личност, страхуваща се от отговорностите и неспособна/нежелаеща да се изправи срещу проблемите си, би прибягнала до самоубийство... или някой, за който животът е съвсем лишен от смисъл. А за да е безсмислен нечий живот, това говори твърде зле за притежаеля му. Ц ц ц...колко тежко. Даже баба ми не говори така от достолепието на 90-те си години. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^Това го е написал преди 7 години, а сега?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
А-ха...
Най-малкото, няма логика в това притежаването на безсмислен живот да говори зле за притежателя, а не за живота, примерно. Възможно е животът да не може да бъде опредметен смислено. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Е то живота поначало няма някакъв особен "смисъл"...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сексуалната енергия е много силен стимул, ако не смисъл.
Иначе за смисъла съм съгласна - йок. И ще ти цитирам Том Габриел: Is it stupidity, shortsightedness, ignorance, that keeps me from leaving here, and leaving instantly, from abandoning this storm which threatens at every given moment to consume me, to destroy me? Or is it professionalism, determination, vision? I can't decide. What I know is that what is happening here is Celtic Frost, in all its characteristic and parallel beauty and destructiveness. It is us. It is me. And that is perhaps more than I can bear. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Преобладаващата част от хората мислещи за самоубийство днес са тийнейджърки, слушащи блек метъл и не знаещи какво точно да правят с хормоните си все още.
Съжалявам за грубия език, но като си помисля колко сериозно нещо е самоубийството и как някои хора наистина могат да бъдат докарани на ръба, се вбесявам от този тип изключително некоректна пасивна агресия за привличане на внимание, практитувана от горепосочената от мен група. Веднъж в психиатрията на "четвърти" един човек бе запитан след опит за самоубийство: "Не се ли страхуваш от ужасния край", а той отговори - "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край". Има хора, чиито проблеми са наистина сериозни, което прави игричките с тази тема, просто защото е интересна, доста жалки. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прав си, но не бъди сигурен, че всички се базикаме.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Докажи, че не се бъзикаш
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
да дам на децата си това,което аз съм нямала. Мога да ти предложа една стара Нокия от времето преди да се родиш. ![]() добре ![]() ![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако аз намина към Монтана или ти към София, ще го уредим. Ноооо, внимавай като я видиш да не се включиш по темата
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Докажи, че не се бъзикаш ![]() Няма какво да доказвам, не се шегувам. Когато човек спре да му пука за себе си, единственият начин да се откаже от намеренията си е да помисли какво би причинил на хората, които обича и които го обичат, от там нататък всичко си тръгва, отново започва да се бори. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Само безволева личност, страхуваща се от отговорностите и неспособна/нежелаеща да се изправи срещу проблемите си, би прибягнала до самоубийство... или някой, за който животът е съвсем лишен от смисъл. А за да е безсмислен нечий живот, това говори твърде зле за притежаеля му. Ц ц ц...колко тежко. Даже баба ми не говори така от достолепието на 90-те си години. Аз пък съм напълно съгласна! Само някоя пълна отрепка, която не осъзнава стойността на това, което притежава, може да извърши подобна глупост. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
Какво самоубийство бе?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 326 Регистриран: 17-November 09 Град: Бургас/Варна Потребител N: 3636 ![]() |
при всички положения е форма на егоизъм
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Самоубийството е изходът на страхливците.
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
един приятел на една позната се е самоубил
![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Всеки ден се случват такива неща, споко.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
^Съжалявам! Така и не мога да разбера и усетя (може би за щастие) какво кара хората да правят това.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
при всички положения е форма на егоизъм По какъв начин САМОубийството е форма на ЕГОизъм?!?!?! В това няма никаква логика... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти ако търсиш смисъл и логика в такива изказвания и като това на Диаболито по-горе...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Пълно безумие, според мен. Винаги има по-добър изход. Оправдавам само избора за евтаназия в случай на някакво мъчително и нелечимо заболяване.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Виж, за евтаназията се присъединявам и аз, а наложените законови забрани продължават да ми се струват все така безумни. Даже наскоро ми попадна един съвсем нелош филм с Пачино по въпроса, хвърли му едно око при наличие на време и желание.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 187 Регистриран: 28-March 10 Потребител N: 3783 ![]() |
Избягвам да се замислям по този въпрос. Нещо трябва да е много сбъркано в главата на човек, за да си посегне на живота.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Направо го ненавиждам това да си посегнеш на живота.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Хм...аз пък одобрявам,и не виждам нищо не-нормално или не-морално...
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Ма разбира се, какво по-нормално от това да си пръснеш мозъка един прекрасен ден?
![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Шарън, +1 за филма с Пачино. Много добре пресъздава събитията около процеса, а и играта на бай Ал Кръстника е на завидно високо ниво. Доколкото имам бегли спомени, т.нар. Доктор Смърт накрая го пускат предсрочно от пандиза.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
От самоубийство до самоубийство има голяма разлика. И в зависимост от причини и обстоятелсва- може да се определи като слабост , или като смелост. Но така поставено " за или против" звучи някак повърхностно и несериозно. Не става дума за цигарите например, а за живот. Нещо отговорно е. А примери могат да се намерят както срещу, така и в подкрепа.
-------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
До самоубийство прибягват само страхливците, защото така е най-лесно да избягаш от отговорностите, проблемите и грешките си. Наистина съдбата понякога е много жестока спрямо някои, но трябва да имаш смелостта и силите и да се изправиш срещу нея... По-лесно е да сложиш край на всичко веднъж завинаги, но не осъзнаваш колко болка може да причиниш на близките си... затова смятам, че по някакъв начин самоубийството е егоизъм
-------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
Некролозите... прави впечатление, че в тях хората се вайкат, колко им е кофти без тоя, който е починал. Какво щели да правят те без него, как щели да се справят... Егоизъм. Що те (страдащите) може да са егоисти, а този, който иска да се самоубие да няма това право. Колкото и да е грубо, страдащите са егоисти. Дали се замислят умрелия къде ли е, как би се чувствал... Едва ли. Или малцина го правят.
Ако пробваш да се самоубиеш, може и да забележиш нещо - ми не е толкова лесно и просто. И не, не смятам, че самоубийството е нещо добро. Но и не вярвам, че е дело само на страхливци. Ако щеш - хората, които се самоубиват, заради загубена чест... -------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
А защо не се изправиш пред причината, която те подтиква към самоубийство? Не е ли проява на слабост да загърбиш всичко просто така?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не. Някои неща няма как да се обяснят на/разберат от 16 годишни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Това с годините е супер изтъркано.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И все пак си е така независимо дали ти/ни харесва, изтъркано ли е или е хлъзгаво.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може и така да е,но за сега са ми такива разбиранията
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 11-October 06 Потребител N: 1622 ![]() |
Който иска, да го прави - още една точка в полза на естествения подбор.
|
|
|
Гост Volt Thrower (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Ма разбира се, какво по-нормално от това да си пръснеш мозъка един прекрасен ден? ![]() АХАХААХАХААХАХААХАХАХАХА roflmao ![]() Има една песен на Fear Factory посветена на тази тема. В края на краищата самоубийството си е личен избор. За или против... пфф... против, предполагам. Винаги може да се пробваш още 1 път. Ако ли не - ![]() Но името на песента говори достатъчно за самоубийството - Последен Изход. Трябва да е мнооооооОоОооОооооОго сложна, невъзможна ситуация за да се стигне до самоубийство. Съгласен съм, че това е последният изход от нещата. Но не си заслужава така или иначе. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 12:18 AM |