![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
За мен industrial метъла е един от най-любимите стилове в музиката, а може би дори най-любимия! Когато обаче реших да обсъдя въпроса с вас, открих, че подходяща тема за целта във форума няма, за това реших да проима!
![]() Та интересно ми е кой от вас слуша industrial metal, кои са му любимите групи и т.н... Аз лично едва ли ще ви изненадам, като започна с Rammstein... Със сигурност тези от вас, които са чели повечко, от моите мнения из темите, са забелязали моята болна пристрастеност към тях! Именно те ме насочиха въобще към метъла, а по-късно и в частност към индъстриъла и към немските групи, които са ми може би най-любимите от всички... След това се зарибих и по Oomph!, Knorkator, Stahlhammer, Eisbrecher, KMFDM, Treibhaus, Turmion Katilot, Ruoska, Sybreed и т.н. , а после постепенно започнах да откривам и групи успешно смесващи industrial елементите с други стилове в метъла, като например Tanzwut, Katar, Zerokarma, Malmonde, Subway To Sally, Machinae Supremacy...... Наистина бях доста зарибен преди време, и макар че това време вече отмина отдавна, винаги ми е приятно да поговоря и разменя мнение с някой за industrial метъла! Така, че който има желание - това е темата! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аз не слушам толкова индъстриъл но си имам групи, които харесвам. Рядко си пускам индъстриъл точно, явно трябва да съм в по-особено настроение за да имам нужда от нещо такова.
Rammstein, KMFDM, Die Krupps; От смесващите, Machinae Supremacy не са никак лоши. Мисля да чуя и Turmion Katilot защото чувам добри неща за групата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Съвсем скоро се появи една тема, в която се получиха известни обърквания във връзка с индъстриъл метъла...
Преди всичко, трябва да се прави ясна разлика между реалния индъстриъл и метъл с електронни елементи, и, колкото и да ми харесва първото от двете, второто е един от любимите ми жанрове. Уважавам немската сцена, като се започне от Laibach ![]() ![]() Това, което е преди всички, за мен, обаче, са две имена от Швеция - небеизвестните Pain на добре известния Peter Tägtgren, и Deathstars. Също толкова обожавам настоящото звучене на Samael, и двата албума на The Kovenant, Animatronic и SETI. -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Как може два поста и да не споменати LAIBACH и MINISTRY
![]() Иначе имаше един индъстриъл проект с Шейн Ембъри и прочее, помня беше добринка ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Как може два поста и да не споменати LAIBACH и MINISTRY ![]() Кой не четееее? ^^ А точно Ministry споменах в онази същата тема... V ![]() -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Ти не четеш
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Не слушам много индъстриал, като изключим Рамщайн
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
Ministry не са ми сред баш фаворитите, а Laibach по-скоро не бих ги нарекъл метъл, пък и също не сами е чак толкова любими, за това не съм ги споменал...
За TK и Ruoska знам, че са финландци, все пак са 2 от най-най-любимите ми групи! (като гледам не съм се изразил правилно, има се предвид, че повечето от избориените групи са немски, а не всички ![]() Освен това техните албуми се явяват сред главните industrial metal събития на 2008 според мен... Rabies на Ruoska вече излезе, и поне за мен е 11 по десетобалната, а първите 2 песни на TK от новия албум, който се чака близките седмици, също откъртват всичко възможно! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Минах покрай индъстриала и заминах... Но като се спомене за Pain and SAMAEL , наострям уши. Ministry, при всичките ми напъни, не можах да ги възприема като звучене. А Rammstein ми звучи вече твърде спекулативно. Те всъщност са една от групите, които не понасям главно заради вокала. А е добър. И си му се разбира почти всичко. Ама...
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 67 Регистриран: 26-January 08 Град: София Потребител N: 2559 ![]() |
Хе хе! Напоследък и аз съм зарибен по стила. Sybreed, Malmonde, Herrschaft са групите които не слизат от плейъра ми. Иначе съм фен и на Nine Inch Nails въпреки че го водят индъстриъл алтернативен рок.
-------------------- "При завръщането си космонавтите донесоха снимки на света, заобикалящ нашата планета. Погледнато отгоре, от човека няма и следа. Така че спокойно можем да се самоунищожим - ще бъде все едно. Без нас може би планетата ще бъде още по-хубава, още по зелена и никой не ще пророни сълза подире ни" Алберт Сент-Дьорди от книгата "Последният човек" на Петер Богати
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Knorkator
![]() ![]() ![]() Zum Glück bin ich ein alter Mann, Das geht mich alles nichts mehr an, Und wenn die Erde explodiert, Entschuldigt dass es mich nicht interessiert. ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... а Laibach по-скоро не бих ги нарекъл метъл... Ъ? ![]() САМАЕЛ индъстриъл? Айде моля ти се... ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам къде са родени Laibach. Не че на мен са ми толкова любими, но, както написах, с тях се започва - влиянието им върху Rammstein, например, е очевидно. Може и да не са метъл, но нали става въпрос за смесване на стилове.
Samael за мен са еталонът в жанра, което ни най-малко не изключва авангардизма. Някак не ми звучат като "класически" експериментален метъл. -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според мен са по-скоро чист industrial, отколкото да се вместват в определеноето "метъл"!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Laibach са велики!! А от индъстрил метъла харесвам много малко неща... Или чист индъстриъл, или чист метъл
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разбира се че са велики!
Чистия "industrial" си е супер също, но все пак темата тука, която обсъждаме е "indstrial metal"... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Ако PAIN са индъстриъл, това значи, че ми е любим стил.
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Eisbrecher Албум: Sunde Година: 2008 Жанр: Industrial Metal Държава: Германия Език: Немски Формат: mp3, ~224 kbps Третия албум на една от любимите ми немски industrial групи вече се пръкна из нета, нищо, че излиза официално след повече от месец! В момента съм още на първо преслушване и не мога да дам по-конкретно мнение, от това да кажа, че е добър, както се и очакваше! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 11-August 08 Град: Berlin Потребител N: 2918 ![]() |
Определено май това ми е любимия стил. Започнах да слушам Rammstein това лято и мога да кажа, че са големи таланти. Песни като Der Meister, Sehnsucht, Tier и Azche zu Azche определено са страхотни. Но тези дни пък за първи път чух Ruoska... нямам думи да ги опиша... просто новият им албум е страхотен. До сега съм слушала само industrial metal... не мога да кажа дали чистият industrial e по-хубав
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
Pain не са точно индъстриъл, по-скоро са близко до онова, което Менсън прави (то те са един, ама нейсе). Иначе наистина: Ministry, Laibach и Rammmstein са велики, а от добрите можем и Ruoska да включим, и Tanzwut. А и родителите (KMFDM, Skinny Puppy) са адски изроди.
-------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 14-August 08 Град: берген,норвегия Потребител N: 2931 ![]() |
Гледам, абе споменали сте куп банди, от които половината ми са известни, защото не съм чак такъв индъстриъл фен, а защо никой не спомена една простичка група, една от първите и световноизвестна - FEAR FACTORY? Или не са чист индъстриъл. Мен пък си ме кефят най-много, още от самото начало. От 92. Това бих го нарекъл пропуск от ваша страна. Защото фиър фекчъри са си баш бая по здрави от рамщаин например, или пейн. Поздрави. По принцип дет метъл фен, слушаш всичко което го кефи, без скрупули към стиловете. Че чак и ванжелис и жар.
-------------------- Ето ме и мен в центъра на снимката
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 79 Регистриран: 26-April 13 Град: София Потребител N: 4363 ![]() |
Включвам се по още една стара тема. Не мога да разбера как можете да говорите за индъстриъл метъл и 90% от бандите, които нареждате в този стил всъщност да не са такива. Понятието "чист индъстриъл" дори няма да го коментирам. И всъщност за две теми не видях никой да е споменал едно простичко нещо - NDH.
-------------------- Yes, we got the groove, got the beats, got the bass, baby!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 02:17 AM |