Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
5 страници V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> \m/ Мангали-и-и-и \m/
jamaicaxek
коментар Apr 13 2003, 08:45 PM
Коментар #1

Хекър
*

Група: Потребители
Коментари: 44
Регистриран: 21-February 03
Потребител N: 49

Айде сега да видим какво ще каже метълскта общност от народа в Бг относно ромското население.
Изразете някакво положително или отрицателно мнение за ромите ,но нека то да бъде поне малко аргументирано ,
щото няма смисъл от "Циганите да мрът..." и разни такива реплики. А и все пак не се знае кои може да остане засегнат!

Аз лично имам противоречиво ,и неясно дори за мен самия мнение по въпроса. Начи , има една чааст от циганите ,които така да се каже са за "под ножа" .Крадът безразборно ,не спазват ни най-малка хигиена дори да имат възможност ,не си търсят работа ,бият жените и децата си ,и въобще допринасят за негативизма спрямо тях насаден сред българите. Те карат хората да мислят ,че всички цигани не струват. За съжаление ,има друга значително по-малка(но все пак има) част от ромите ,които имат някакви амбиции и възможности ,но са доста възпрепятствани за да се реализират. Познавам такива хора ,достатъчно прилежни и работливи ,на които държавата не открива никаква преспектива ,та дори биват потъпквани и усмивани от сънародниците си. На мен лично ми се струва глупаво да се слагат всички по общ знаменател .Все едно да кажа че всички метали са наркомани(хаха ,тва е една друга тема). Трябва да се намери пълноценен начин за общо съжителство ,от което да има някаква полза ,а не само ненужни дразги.
Go to the top of the page

+Quote Post
falio`
коментар Apr 13 2003, 09:38 PM
Коментар #2

Burned from hope

Група: Приятели
Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Град: София
Потребител N: 45

prav si 4ove4e. i az mislq 4e ima nqkakvo koli4estvo romi ( ne malko moje bi) deto ot rajdaneto im praat gluposti. ama taq 4ast deto sa umni, talantlivi, deto iskat da postignat neshto.... vposledstvie stavat sushtite. zashtoto edin takuv rom kato otide da si tursi rabota mu kazvat: "ne moje, ti si ciganin"... i za sled vreme toi stava takuv za kakuvto go mislqt i taka postoqnno se vurti lentata i nqma progres.. kakto se vikashe v edin film "hakunamatata" laugh.gif . abe da si kaja ina4e ne sum mnogo za ciganite ama ne sum i nekuv rasist.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 14 2003, 07:58 AM
Коментар #3

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Съгласен съм с 4овека Не4овек. Не е справедливо да се казва : "Всички цигани са такива и такива..." Винаги има изключения, за жалост сред ромската общност те са рядкост.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
RazorJack
коментар Apr 15 2003, 10:38 AM
Коментар #4

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

От циганче - сапунче, от циганката - две,
от циганската махала - прах за пране laugh.gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 15 2003, 01:22 PM
Коментар #5

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

И те са хора. Заслужават отношението към тях да е същото като към нас.
Цялата работа е един затворен кръг. Но всичко произлиза от дискриминацията.

--------------------

+Quote Post
RAPTOR
коментар Apr 15 2003, 09:19 PM
Коментар #6

Member

Коментари: 478
Регистриран: 11-January 03
Град: Manchester, UK
Потребител N: 2

Те не ме харесват. Трябва ли аз да ги харесвам? mad.gif

--------------------
From Wishes to Eternity
IPB Image

[00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm

[10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111
[10:18] <@phoebe> chao kurvo typa
[10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano

+Quote Post
Zombie
коментар Apr 15 2003, 09:44 PM
Коментар #7

Човекът с пръснатата глава, чийто мозък се стича по стената зад

Коментари: 333
Регистриран: 6-March 03
Потребител N: 51

kfi sa tiq temi be hora
egati prostotiite
na koi mu puka za 6ibanite romi
romite sa gadni 6ibani pedali
bulgarite sa gadni 6ibani pedali
indiqncite sa 6ibani pedali
kitaicite, afrikancite i induneziicite su6to
kakto i si4ki ostanali hora na taq zemq

/tfa me depresira
otivam da si popla4a

--------------------
There is nothing wrong with me
I'm not trying to see things your way
I'm not lost, I'm not drowning, I'm not lost
I'm just waiting, waiting to die

+Quote Post
falio`
коментар Apr 16 2003, 01:14 PM
Коментар #8

Burned from hope

Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Потребител N: 45

e v tva otnoshenie si prav.
si4ki hora na toq svqt sme shibani, tupi kopeleta. ama are kvo ni dreme, da se vurti metala pa kvoto stane punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 16 2003, 08:46 PM
Коментар #9

Balance Guardian

Честно казано, ако утре някой реши да прочисти България от циганите, никак няма да възразя... Свестните сред тях се броят на пръсти.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 16 2003, 09:30 PM
Коментар #10

Facepalmer

Коментари: 13270
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

^^^^^^^^^^ mat.gif FUCKIN' NAZI!!!!!!!!! mat.gif
j/k

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 17 2003, 08:21 AM
Коментар #11

Balance Guardian

Само не ми казвай, че държиш на тях...

--------------------

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар Apr 25 2003, 11:25 PM
Коментар #12

Просветен

Коментари: 372
Регистриран: 19-April 03
Потребител N: 76

romite sa kato....ogunq.kato sa malko i sa dale4 ot teb, ne ti puka mnogo, oba4e kato gi ostavi6 da se porazprostranqt i po4ne da ti pari na zadnika...trqbva da gi zalee6 s voda.tupa metafora...nevermind...

--------------------
Free your body and soul
Unfold your powerful wings
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to this earth
Unless you feel good where you are!

+Quote Post
beatlejuice
коментар Apr 26 2003, 09:51 PM
Коментар #13

Непросветен
*

Коментари: 20
Град: Plovdiv
Потребител N: 64

Ми аз да ти кажа падам малко расистка,та затова по-добре да не говоря!

+Quote Post
RAPTOR
коментар Apr 27 2003, 09:32 AM
Коментар #14

Member

Коментари: 478
Регистриран: 11-January 03
Град: Manchester, UK
Потребител N: 2

Ако не ми се пречкат да правят каквото щат!
btw Когато бях малък имах едно газово устройство - "Оса"; стреля с два газови 8 мм патрона. Е, двама мангала на пресрещнаха с един приятел и тъй и не видяха как им изгърмях един патрон. Е, след това офейках, ама ко да се прави. rolleyes.gif

--------------------
From Wishes to Eternity
IPB Image

[00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm

[10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111
[10:18] <@phoebe> chao kurvo typa
[10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano

+Quote Post
jamaicaxek
коментар Apr 28 2003, 05:45 PM
Коментар #15

Хекър
*

Метафората е точна ,но дали се отнася за всички ... се питам Тя може да оприличи също една не малка част от белия народ...не мислиш ли?!

Raptor ти си много лош братле... тва е съдистично от твоя страна ,без никаква основателна причина...

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар Apr 28 2003, 11:28 PM
Коментар #16

Просветен

Коментари: 372
Регистриран: 19-April 03
Потребител N: 76

da, razbira se, 4e ne se otnasq za vsi4ki.ne moje nqkakva ogromna masa hora da se sloji pod edin znamenatel i da se otujdestvqva s ka4estva,koito da sa harakterni za vsi4ki...nevuzmojno e.no ve4e malko se iz4erpa tazi tema- ima i svestni romi, no se broqt na prusti.a i za da otkrie6 takiva, trqbva da mine6 prez mnogo ot drugiq vid romi, koeto puk absoljutno iztriva vsqkakvo jelanie za ob6tuvane s tazi rasa...kum tqh vinagi 6te ima specialno otno6enie, spored men

--------------------
Free your body and soul
Unfold your powerful wings
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to this earth
Unless you feel good where you are!

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 29 2003, 12:30 AM
Коментар #17

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Потребител N: 8

Не мога да кажа, че харесвам циганите... дори напротив! Но да се изцепиш: "Мангалите да мрът!!"... е това е ВЪРХЪТ НА ПРОСТОТИЯТА!! Погледнете се отстрани бе хора... циганите ви били проблема. Да не мислите, че без тях извенъж ще цъфнеме и вържеме и че ще станеме "част от Европа"... ДРУГ ПЪТ!!! В темата за никовете някой демонстрираше познания по несмски. Този някой сигурно е чувал за т.нар. Gastarbeiter-и в Германия. Пояснявам: това са работници (турци, предимно) които обикновено работят като боклукчии, почистват канализации, улици и т.н. И знаете ли какво е отнощението на хората към тях? По време на земетресенията в Турция, когато повечето от въпросните хора са били в отпуск и главно по родните си места (както казах главно в Турция)?? Никой от тях не губи работата си, въпреки изтеклия отпуск и неявяването на работа. Дават им време да се съвземат след шока, да погребат близките си, да възтановят имуществото си... Могат да проявяват разбиране германците, за разлика от нас!! Солидарност, братче!!
Тръгнали сме били към Европа... К'ВА ТИ ЕВРОПА БЕ СЕЛЯКО!!!

--------------------
meh.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 29 2003, 08:08 AM
Коментар #18

Balance Guardian

Ако си въобразяваш, че като видят европейците толерантното ни отношение към малцинствата, ще се втурнат да ни приобщават... Пък и никой не твърди, че заради циганите държавата ни е на това равнище, те проста са една досада.

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 30 2003, 02:52 PM
Коментар #19

protocol down

Коментари: 1855
Град: Пловдив
Потребител N: 4

Добре, кажете ми как да харесвам мангалите? Ще дам само 3 примера:

1. Има 3ма, 4рима мангала, които редовно се качват във 2 часа през деня в някой автобус (защото тогава има мнооооого народ) и в мелето пребъркват някое старче, вемат му пенсията и са доволни... И тва го правят от 2 години, всички ги знаят и никой не прави нищо по въпроса, от което следва, че и ние имаме вина, но все пак, главната е на мангалите!!!

2. Вчера, сутринта, в 6:30 както винаги си бях на зала (интернет) и след като свърших към 7и 5 някъде тръгнах към училище... Но охраната не пуска преди 7 и 10 и аз си викам: "Айде, ще направя една обиколка и ще стане време..." И тъкмо съм на 10 метра от входната врата на училището (онова дето го даваха в "Море от любов" зимата) и 3ма мангала ме спират и ми искат пари, аз разбира се казвам, че нямам, въпреки че имам около 3лв. + стотинки... Обаче единия ми вика: "Ей, я са бръкни, да ни тъ бръкнъ ас, че харабия..." И аз извадих някви стотоинки и му ги дадох... Щях да побегна, ама те бяха 3ма и то надрусани, пък и ме бяха оградили... Мамка им!!!

3. Майка ми по принцип има навикът да си държи ръката върху чантата и един път както си разглеждала разните му работи в панаира става следната ситуация: Тя се е опряла до една витрина и чантата и била пред нея... До мамчето имало още 2 жени и изведнъж иска да си вземе портмонето, но забелязва някаква черна ръка как е извадила портмонето преди нея и то през другите 2 жени... Ух, дано да сте разбрали нещо....

Има и още... Мангали ми задигнаха колелото, и на брат ми... Мангали откраднаха колата на баща ми... Мангали откраднаха колелото на братовчед ми... Мангали разбиха къщата на една съученичка и още и още... Но не мога да отреча, че познавам роми (1), които са наистина свестни, учат (учи) и е супер точен...

Тва е... Иначе до някъде и аз съм за "На сапун, в газови камери, и циганите на батут..." smile.gif Ама не всички!!! Но повечето!!!

--------------------

+Quote Post
Gandalf
коментар May 4 2003, 08:26 AM
Коментар #20

сив
**

Коментари: 68
Регистриран: 4-May 03
Град: Варна
Потребител N: 90

Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 16 2003, 09:46 PM)
Честно казано, ако утре някой реши да прочисти България от циганите, никак няма да възразя... Свестните сред тях се броят на пръсти.

И все пак живеем в реалния свят. А в реалния свят нещата не са такива каквито често изгледат на пръв поглед. Ако наистина някой прочисти всички цигани в България изведнъж. Положението ще е лошо зарди самия факт на тази чистка. Живеем в 21 век но още си оставаме диваци. Имаше една мъдрост, не я помня точно но гласеше нещо от рода на: "Насилието е оръжието на некомпетентния"!

--------------------
The Road goes ever on and on
Down from the door where it began.
Now far ahead the Road has gone,
And I must follow, if I can,
Pursuing it with eager feet,
Until it joins some larger way
Where many paths and errands meet.
And whither then? I cannot say.

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 4 2003, 02:38 PM
Коментар #21

Хекър
*

Това че се опитваме все още да решим проблемите си с насили ,показва колко заслужаваме да ни приемат в Европа...
Назад сме си в развитието и така ще остане за дълго време . ДАЙТЕ ЩОМ НЯМА МНОГО СВЕСТНИ РОМИ ДА ГИ ИЗБИЕМ !!!
Трябва първо да оправим държавната си икономика и система ,и заедно с това да започнем да възтановяваме социалните нужди ,нашите и тези на ромите. Най-лошото е че това всеки го знае ,ама народа си е зациклил в омраза и ненавист ,без да просперира почти по никакъв начин . Хаха ,да продължаваме все така ...щом така искат хората...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 4 2003, 04:15 PM
Коментар #22

Balance Guardian

Гандалф, никой не подтиква към насилие, просто констатирах, че няма да ми липсват. Това по какъв начин ще изчезнат никак не ме касае.

4oBeKa_He4oBek, ние отдавна СМЕ в Европа, независимо дали разни дебелогъзи политици го признават, или не. Пък и прехвалените западни добродетели пет пари не струват, мен ако питате. Ха, толерантност - и днес повечето американци си остават расисти.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар May 4 2003, 05:32 PM
Коментар #23

Da schlägt es links

@Warrior Of Ice: Одавна сме били в Европа... Ха! И по какво си личи? Толкова сме далече от стандарта на повечето западни страни (всъщност говоря за няколко държави, като Швеция, Германия и др.)... А дебеозгъзите политици от много време се опитват да ни убедят, че вече сме там... видите ли колко са добро за България са направили!! Хахаха!! А за американците изобщо не ми се говори. Това е може би най-дебилната и зомбирана нация. Точно с тях никакви сравнения!!!
Съжалявам, но сега нямам време да напиша повече... и по-смислено sad.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 4 2003, 05:39 PM
Коментар #24

Balance Guardian

Beelzebub, ти ако предпочиташ да се изживяваш като азиатец или някакъв друг - давай. Фактът е, че България се намира в Европа и не можеш да твърдиш, че само защото сме изостанали икономически, не сме европейци. Имаме достатъчно богата история и култура (друг въпрос е че последната днес е поизчезнала), за да се считаме за такива.

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 5 2003, 11:26 AM
Коментар #25

Хекър
*

Ти човече не схавана мисълта ми . Териториалното ни разположение верно граничи с Европа , но аз имах предвид че не сме узрели да се наричаме истинскиевропейци ,просто защото както казах сме назад в развитието си. В сравнение с някои по напреднали страни ,ние приличаме на някви варвари със закърняло развитие...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 5 2003, 12:38 PM
Коментар #26

Balance Guardian

Би ли ме просветлил с какво толкова ни превъзхождат на запад - не съм бил там и не знам.

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 6 2003, 12:16 PM
Коментар #27

Хекър
*

С какво ни превъзхождат ли ??!! Еми най малкото с това че по голямата част от европейските народи не тънат в мизетия и са подпомагани в значително по голяма степен от правителството си. Като социална стуктура са доста по напред ,пример за това са доста по слабата безработица , липсата на бедност , насилие и постоянно развиващото се градоустройство ,което до голяма степен помага на хора с недъзи. Разбира се ,не всичко е постигнато 100% ,но в сравнение с bg си е рай направо. Мноо се дразня също че тая пуста страна не позволява на компетентните хора да се развиват и получават съответстващо на уменията им заплащане,а биват принудени да търсят реализация извън родината. Каква е тая страна дето 100000 години не може да се справи с този проблем ?!
Не може да стабилизира икономиката си и да направи така че тя да действа изцяло в нейна полза , можештите и надарени хора ще се махат на запад и няма да искат да погледнат назад!!! Ми то само в учебния материал има хиляди безумици ,които само лагват развитието на младите. Не ми се говори повече щото зимам да се нерва ,а най лошото е че нищо не може да се направи!!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 6 2003, 01:11 PM
Коментар #28

Balance Guardian

Като цяло - така е, поне що се отнася за икономическото развитие. Но не мисля, че обществената им структура е по-съвършена, просто държавите на запад са богати и това решава повечето им проблеми. Виж, за образователната система съм напълно съгласен - тъпчат мозъците ни с какви ли не ИЗЛИШНИ неща, с информация, която нито е полезна, нито интересна... и претендират че ни учат да мислим.

А дали положението би могло да се оправи... съмнявам се. Това зависи в най-голяма степен от държавниците, които имат всички възможности да работят за развитието на страната, но не го правят, защото вместо това предпочитат да се наядат хубаво докато са на власт... Пък хората кучета ги яли!

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 6 2003, 08:59 PM
Коментар #29

Хекър
*

Еми те са по богати точно защото икономическата им структора е по засилена и най- важното ДЕЙСТВА!
Ако едното е развито добре на другото ще му е по лесно да върви напред.

Познавам хора на по 15-16 години които владеят доста добре различни типове уеб програмиране и дизайн ,но помогнало ли им е училището с нещо ,помага ли им да се развиват ,открива ли пътища за реалиазация пред тях ,ми НЕ! Пълна простотия ,аз съм записал профил информатика ,немски ,математика ,а те ми слагат още 4 часа няква долна химия ,която не мога да понасям и не ми увеличават часовете по информатика ,кво да ги направя ? Освен да ги еба !пък после майка ми мрънка що не учиш ,как бе братче ,то тва министерсто ми изтръгна и последното щелание да се образовам.

Да се ебат всички мръсни политици и шефове !!!!!!!!!!!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 7 2003, 07:44 AM
Коментар #30

Balance Guardian

А, така - както са го казали The Exploited: "Fuck the System!"

--------------------

+Quote Post
bgm
коментар May 9 2003, 06:29 PM
Коментар #31

Anti-Everything

Коментари: 536
Потребител N: 91

Ето как стоят нещата...в България образованието е безплатно, следователно е всеки има достъп го него.А колко цигани ходят на училище (друг въпрос е дали там се образоват или това им е терен да крадат)...надали хващат 1000.Дори може да се каже, че държавата насърчава циганите да се образоват, усигорява безплатни учебници, дава помощи и така нататък.От този факт следва, че ромите имат равен старт в живота и социума.Вероятно сега ще кажете, че хората имат предразсъдъци (основателно е да има), но замислете се...ако вие сте работодател и при вас дойде един добре облечен, чист и образован циганин, не бихте ли се замислили.При това, в днешно време не се дава работа с оглед на партиини заслуги, вярност на каузата и т.н, а чрез оценка на реалните качества и способности на човека, както е и на запад.Затова и циганина може да се издигне в обществото, да забогатее по честен начин.Всичко това ме навежда на мисълта, че няма чак такава расова дискриминация, има просто недоверие към онези социални паразити.Тук не се включват само циганите, познавам доста българи, които живеят на същия принцип...не искат да работят, не си плащат тока, чакат социални помощи....що за мекотели са това?Въпросът с циганите се обостри сериозно, след демократизацията на държавата и хаосът на реформите, който още продължава.Сигурен съм, че след около 10 години, когато политиката ни се отвърди, ще се спре безразборното размножаване и паразитиране на ромите.А дотогава, може би трябва да се увеличи полицейското присъствие в циганските квартали, да им покажат, че свободията свършва (това важи не само за ромите, но и за други прослойки на обществото, но това е тема на друг разговор).

+Quote Post
xskacorex
коментар Sep 4 2003, 05:39 PM
Коментар #32

protocol down

Коментари: 1855
Град: Пловдив
Потребител N: 4

Bella, разбрах, че и ти не си им фенка tongue.gif !

--------------------

+Quote Post
BELLA
коментар Sep 4 2003, 07:04 PM
Коментар #33

Прогресиращ

Коментари: 564
Регистриран: 30-July 03
Потребител N: 220

АМИ аз съм глобалист в някой отношения- смятам , че ние всички сме земляни независимо от какъв цвят е кожата ни или какъв език говорим. тук обаче е малко сложно- не ме притеснява това, че те са малцинство или прочие. някога да е имало в пресата статия- малки арменски лепиларчета извършиха обир- ами не е имало и няма да има, защото въпреки, че те също са много малко в българия те са с друг манталитет, народ с пшринципи, чест и доплест доказана през вековете. не мога да отрека, че в циганската култура- говоря във световен мащаб има много интересни неща. баба ми ми разказваше как навремето циганите са си имали занаяти- ножари, кожари, калайджий и , че поради това, че сега тези професий са умрели има такъв бум на престъпност при тях. въпреки всичките ми вярвания за това, че всички сме земляни като видя малките смърдящи мърлйовци омазани в бяло лепило по устите им единственото, което ми се иска е да ги наритам, а пък да не говорим за изтупаните мангалки които ходят на групи по превозните средства и те джобят. истината е , че те са мързеливи- не искат да работят защото не биха могли да изкарват толкова пари колкото ще спечелят като крадат, а дори и да са изключение и да искат да работят благодарение на гадния имидж създаден им от години от смръдливите братя никой не би ги допуснал на престижна длъжност и не би им се доверил. не мога да забравя как един куц циганин- просяк вечер се ка4ваше в готино такси и се прибираше в къщи. но има една истина, че за разлика от нас те много се поддържат. да ние сме си в българия и тук сме много, но какво става в чужбина- бягаме едни от други като от болест. това е много тъжно.
да истина е , че работата за циганите и отношението ни към тях е в порочен кръг, но не мога да преглътна факта , че всички в семейството ми са с више образование и въпреки това са бачкали като луди от 18 годишни, а сега взимат мизерна пенсия, а някаква мангалка която е крала и е народила милиони малки мърлйовци защото неще да си купи един презерватив или защото трябва да се множи стадото ще живее на гърба на държавата, ще иска да не плаща ток и да взима пенсия- дори и мизерна да е ще е малко повече от тези които по време на комунизма са си давали по 15 % от заплатите за ергенски данък- защото не са били женени или са нямали деца, а пък да не говорим за всички други безумия за които са страдали и са били в менгеме. а мангалите единственото което правят е да се множат и да пълнят държавата с тъпи непросветени потенциални наркомани и крадци- и навсичкото отгоре всичко граждани плащат те да си живеят . е как да ми харесваттттттттттт
дразня се най- много от факта, че има толкова много интелигентни деца- чисти българчета които едва свързват двата края и живеят в мизерия - държавата не им помага с нищо, а тези гадове полочават толкова повече от колкото заслужават

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Sep 4 2003, 08:25 PM
Коментар #34

Прослушващ метъл
**

Коментари: 237
Регистриран: 2-September 03
Потребител N: 250

awe prekaleno blagosklonno govorite za taq smrudliwa papla4.o6te malko 6te izkarate 4e socialnoto im polojenie gi predrazpolaga kum kradene i prosene i lepilo.Kato se mnojat kato hlebarki 6te se otnasqme s tqh kato s hlebarki. Te izpolzwat durjawata i za tva sme na toq hal samo pomislete 4e wsqko manglsko semeistwo wzima pomo6ti i coca ot biudjeta samo za6toto ima po 5-6 narodeni mrusni i smrudliwi kopeldaka
Otgore na wsi4koto w4era nekvo lainar4e ima6e naglostta da mi poiska cigara i dobre 4e ima6e babki na spirkata 6toto 6tqh da mu naprawq glawata meka.A kato se zagledate po ulicite 6te widite mnogo powe4e mangaleta otkolkoto bulgar4eta i kakto e trugnala taq sgan skoro nie 6te sme malcinstwoto ne te.Taka 4e dori i da nqmate rasowi predrasuduci trqbva da pomislite za towa
bggg

--------------------
It's more than our religion it's the only way to live
But the enemies of metal we can't forgive!!!

+Quote Post
Peter
коментар Sep 4 2003, 09:43 PM
Коментар #35

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Edna pesen na LAST HOPE zapo4va po sledniq na4in:

Ne trqbva da sudite horata po cveta na tqhnata koja ili rasa!

Use6tam 4e tuk malko go izbihte na rasizum. No pomislete malko. Sled kato imate takiva predrazsuduci edva li nqkoi ot vas bi vzel na rabota "mangal", nali? Emi togava kak o4akvate da si namerqt rabota i da ne kradat?

Prosto vsi4ko e edin poro4en krug: ne mogat da si namerqt rabota (a nqkoi prosto spirat i da tursqt, za6toto vijdat 4e nikoi nqma da im predloji) => nqmat pari => kradat + ne pra6tat decata si na u4ili6te => ne sa obrazovani i ne znaqt za ne6ta kato "kontraceptivi" => rajdat po 8-10 deca, a ot fakta, 4e ne sa obrazovani => ne mogat da si namerqt rabota.

Цитат
държавата не им помага с нищо, а тези гадове полочават толкова повече от колкото заслужават

BELLA kolko pove4e polu4avat? Socialnite pomo6ti sa ednakvo malko za vsi4ki. A tova 4e za razlika ot nas se poddurjat e napulno vqrno, no na nas qvno do tuk ni stiga "patriotizma"...

I o6te ne6to... sled kato vsi4ki sme takiva patrioti i rodoljubci za6to tolkova narod se iznese ot BG i re6i da se spasqva poedini4no, a ne da pomogne na milata si rodina? Tova li ni e patriotizma?

Ed_Hun†eR ti nali si Sturmfuerera, ada6a mi? Predpolagam 4e si ti... Ta.. da, i socialnoto im polojenie e edin ot faktorite. No mnogo mi e interseno misleneto na teb i na raznite podobni individi, nari4a6ti sebe si skinheads. Za6to po dqvolite ska4at na malki bezza6titni rom4eta, a kogato vidqt 4e qvno silite se izravnqvat palqt djapankite? I 6to za velik podvig e da razbie6 glavata na edno malko cigan4e? Na tova az mu vikam kompleksar6tina. Za6toto edva li ciganite sa osnovniq ni i nai-mo6ten vrag. Vragut sme samite nie, za6toto si podlivame voda edin na drug i nikoga ne si pomagame i vse drug ni e vinoven: ciganite, SDS, BSP, NDSV. I taka 6te e dokato ne se nau4im, 4e vsi4ko idva ot nas samite.

Ne opravdavam romite 4e kradat, no i za tova si ima pri4ini i mi e tupo kogato obvinqvat nqkoi prosto zaradi cveta na kojata, rasata ili ne6to tolkova drebnavo.

+Quote Post
ISTORIK
коментар Sep 4 2003, 10:42 PM
Коментар #36

Keeper of Time
**

Коментари: 217
Град: XIII век
Потребител N: 218

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат
Ако "малцинството" продължава да я кара по "цигански", проблемите му няма да свършат, а ще се задълбочат - защото то само си ги поражда

Миналия месец получих едно отвратително писмо от човек, който очевидно беше българин, по адрес на циганите. Конкретният повод за него бяха погромите в "Столипиново". Но конкретната причина съвсем ясно се разбра, че съвсем не беше една и бе засилена като мотивационен фактор от доста дългото търпение и понасяне на несправедливостите. Няма да публикувам това писмо, защото то очевидно е расистко. Тази статия обаче вероятно ще бъде наречена от мнозина "анти-циганска". Който е следовник на правозащитния фундаментализъм, нека да не я чете. Но нея ще я има, защото когато бе създадено това издание, бе решено, че то ще казва истината в най-чист вид. 1:1. Ще я казва, колкото и грозна да е тя. Защото не е расизъм, когато казваш, че черното е черно и го аргументираш с факти. Истината не е расизъм, дори и да звучи расистки. Расизъм - това е когато на основание само на един маловажен аргумент (примерно цветът на кожата), чрез невъобразими спекулации с емоциите, се предизвикват отношение и действия спрямо отделни хора или групи. Но не е расизъм, когато аргументите не са маловажни, емоциите отдавна са унизени, подтиснати и пренебрегнати от безкрайното търпение, и оценките се оформят на основание на очевадни и неопровержими факти.
Огромният грях на българския етнически модел е, че си затваря очите пред греховете на някои от етносите. По принцип компромисите може и да са приемливи с цел да се поддържа мира и в крайна сметка - нали самият мир е въпрос на жертви и отстъпки. Но всяка толерантност си има граници. И като те се прекрачат, това става вече грях.
Цигански проблем в България съществува. Нека се знае и се чуе на висок глас, че това е така. Такъв проблем има и той е точно ЦИГАНСКИ, а не някакъв друг. Има го и тормози обществото съвсем не по-малко от ограбването на държавата и икономическата разруха. И дори е по-опасен, защото за разлика от тях, при него нищо не се прави за разрешаването му и не се вижда какво да се направи. Няма реформи, каквито има в стопанството, няма съд, който поне да се опитва да осъди някого, няма идеи какво да се прави... няма дори и едни "шибани" досиета с компромати, които поне да правят шоу от време на време. Има само една котва, която виси на шията на нацията, задрала е яко в дъното и мъчи кораба, който е без това плава със скъсани платна.
Няма какво да се лъжем - положението в България е докарано дотам, че масовият народ да не може да понася ромската общност и тайно всеки да се надява ако може някак си нея да я няма. Тя да изчезне. Това е истината 1:1. Отделният българин, ако срещне циганин на улицата не би го убил, но обществото като цяло, ако би могло, би се отървало от циганите като цяло. И на това общество му се повръща като дойде някой правозащитник от Европа и заговори за "интеграция на ромите". Или пък като някоя застаряваща дама от някоя фондация започне да обяснява колко малко се правело за тях и как всички ние, всъщност предимно ние, абе направо само ние - българите, сме били виновни за дереджето на циганите. Държавата не правела нищо, нямало работа, медиите пишели само лоши неща, полицията биела... И т.н. А обществото стои насреща и нищо не смее да каже, защото каквото и да каже, се оказва, че сбърква и истината се оказва забранена по привилегията на етническата принадлежност. Помия.
Истината е, че проблемът на циганите са самите цигани. Не са българите, не е правителството, не са медиите. Циганите тук са случили на всичко, много по-добре, отколкото някъде другаде, включително и в цивилизования свят. Българите векове наред проявяват толерантност към тях, докато на запад имаше поне една Света Инквизиция и поне един Фюрер. Българите и в момента проявяват тотална толерантност към тях. Правителството, не само сега, но и преди, да не говорим по "татово" време какво беше, отделя огромни суми в помощ на "малцинството". Грижи се за него, осигурява му същите възможности като на българите. А понякога и по-големи. А медиите - нека не забравяме, че те са свободни само от 12 години. А циганският проблем не започва оттогава. Оправданието с медиите, които пишели заглавия от типа "Циганин уби еди кого си", е оправдание срещу това, че се казва истината. От същият грозен тип, чрез който на политиците вестниците са им виновни, че не били разбрани. Пренасянето на проблема с ромите извън ромската общност е пренасяне на главата от въздуха в пясъка.
Огромният проблем на циганите е, че те са неинтегрируеми. Те не могат да станат част от нормалното общество и да заживеят според неговите правила. Не могат, не защото нямат възможности, а защото не искат и това неискане им е почти генетично вродено и предавано чрез възпитанието от поколение на поколение. Циганинът се ражда циганин и не иска да става друг. И колкото и една държава да се опитва да променя нещо или да им осигурява възможности, това са усилия "на вятъра", защото отсреща го няма желанието, мотивацията и съгласието да се прави нещо. Има само един извечен стремеж към консумация.
Когато попитаха ромите от Столипиново, защо толкова години не са си плащали тока, те отговориха:"Нема работа, немаме пари".
Като попиташ ром защо краде, отново:"Нема работа, немаме пари, да гладуваме ли".
Като ги попиташ защо се самозаселват в чужди жилища и защо живеят в мърсотия, отговорът е... "Нема работа, немаме пари".
И винаги има и една добавка:"Държавата да ни намери работа".
Много е лесно в днешно време да се оправдаваш с безработицата. Обаче то и колко българи са без работа? А само преди 15 години всички граждани задължително имаха работа. По закон. Но и тогава си имаше цигански проблем. Безработицата е най-гадното оправдание, което може да се измисли. Защото това е болезнен проблем на цялото общество и да се използва той, за да се изкарва една негова група жертва и това да и позволява да се държи нагло спрямо други групи и спрямо мнозинството, е гавра с ценностите ни.
Не е работа на държавата да намира работа на когото и да било. Тя просто не може да го направи. Държавата е структура, която съществува за сметка на работещите и на обществото, а не е нещо, което го храни. Не може да съществува и да е конкурентна икономическа система, която се управлява изцяло от държавата и е подчинена на намирането на работа. Ние имахме такава система и тя не издържа на световната конкуренция. Смазаха ни. И телевизорите им бяха по-хубави, и колите им, и жилищата, и всичко... Държавата не е ефективен стопанин и затова не може да се гледа към нея с надеждата за работа. Източникът на работата са самите хора - те сами са длъжни да си намират работа, да работят, и да си плащат данъците на държавата. А ако няма работа, са длъжни да си създадат - да проявяват творчество и изобретателност, и да създадат сами работните места. Да открият нов бизнес. Това е единственият работещ модел. Няма друг. Всеки друг бива смазан от този. Който някой достатъчно умен, и с достатъчно отговорно население, го е въвел някъде. Това е. Циганите трябва сами да си намерят работа и да насочат силите си към това, а не към другото - как да откраднат, как да се самонастанят, как да не плащат за нищо.
Когато някой заговори за безразличието ни към ромските проблеми, нека преди това да погледне собственото им безразличие. Когато стана скандалът с изселващите се към Норвегия цигани, русенският кмет отговори и на въпроса, защо не се намери работа за тези хора. Въпреки, че очевидно това не е задължение на общината, човекът посочи, че такива опити са ПРАВЕНИ. Опитали са се да им дадат парцели и възможност да обработват земя. Но циганите се отказали и предпочитали да си получават социалните помощи... Това не е ли собствено безразличие към собствените проблеми. Ето - държавата се опитва да се грижи, измисля нещо. И какво - не щем. Хем искаме работа, хем не я щем. Дали всъщност не искаме точно определен тип работа? Или дали просто като казваме "искаме работа", ние всъщност казваме "искаме пари". И в добавка някаква формална работа. Работата на ромите е въпрос на трудови навици. Един циганин би си казал:"Защо да работя, като и без това няма да ми платят много? По-добре да си живея на помощи, вместо да им слугувам..." Логично, нали? Ама проблемът с жизнения стандарт е проблем и на българите. И мизерните 100 долара средна заплата, дето ги отчита статистиката всяка година, са заплатите на българите. Българите си бачкат на малките заплати и с тях и с тежките данъци крепят държавата. Българите експлоатират сами себе си и знаят, че е така. Но го правят - това е начинът да си плащат сметките. И ги плащат, а не я карат на "няма да работим за малко и затова няма да си плащаме тока". Истината не е расизъм.
Според възможностите си, България е направила твърде много за циганите. Много повече от повечето западни държави. Който не вярва, нека да провери в учебниците. Да види какво е било отношението не само на държавата, но и на общественото мнение в Западна Европа. И да провери кога за последен път в САЩ държавата е подарявала земя на някого. И да провери откъде са дошли циганите тук, имало ли е гонения през Средновековието и избил ли е 500 хиляди от тях Хитлер. Просто да провери.
Като се поизчерпи мотивацията с безработицата, ромите и легионът от наемни правозащитници скоква на въпроса за образованието. Работа всъщност нямало, защото циганите били неграмотни. И за това е виновна държавата.
По времето на Тодор Живков държавата осигуряваше напълно безплатно образование. Нещо повече - средното образование беше не само достъпно, но и задължително. И сега правителството и Конституцията гарантират БЕЗПЛАТНО средно образование. За да не си мисли някой, че това е нещо слабо, ще припомним, че 3/4 от населението на България в момента не са висшисти. Т.е. те работят и живеят с максимум средно образование. Същото това, дето е достъпно за всички.
Циганите не се образоват. Те имат същия достъп до училищата като българите. Но не заставят децата си да учат. Оправданията - дискриминационно отношение и липса на пари... Пълни глупости. За всички е ясно, че българските училища общо взето са отделени от циганските. И циганетата могат спокойно да си учат със свои сънародници и да получат добро образование в техните си класни стаи. Така както го правят турците. В много училища в смесените райони си учат само турци. Българите са отделно. Но това не е основание да се каже, че турците са дискриминирани. Ромите могат дори да учат майчин език. И всичко за сметка на държавата. Българското средно образование, което е едно от най-качествените в Европа и света, е напълно достъпно и за циганите...
И липсата на пари също не е оправдание. По линия на различни програми се правят опити цялостната издръжка на децата да се поеме от разни фондации и спомоществователи Осигурява се транспорт до училищата, облекло и ХРАНА. Само и само малките да учат. Но тези пилотни програми се провалят с гръм и трясък. Защото циганетата ходят само да си изядат закуските и след това си тръгват. Не може да се напълни и една класна стая.
При циганите липсва родителският контрол и заставянето на хлапетата да ходят на даскал. Всяко дете на света не ще да учи. Но в нормалните общности майките и бащите ги заставят да го правят. А специално за българската общност е известно колко свята е просветата - "ще гладувам, но ще те изуча". При ромите е наопаки - "няма да учиш, за да не гладувам, ще те науча аз как да изкарваш пари".
Вместо да осигурят възможност на децата си за интелектуално развитие, родителите им ги изтеглят и ги учат да са джебчии, да крадат и да просят. Учат момичетата да раждат на 13-14 години. Това си е чиста педофилия. Някои деца дори се осакатяват умишлено още докато са малки, за да могат като пораснат да бъдат по-добри просяци. Това е брутално и варварско нарушение на човешките права, реализирано вътре в самата общност и е много по-тежко от скалъпените и изфабрикувани "репресии" от страна на държавата.
Циганските проблеми продължават и по линия на количествените натрупвания, неизбежно водещи и до качествени изменения. Гадното на безразсъдната раждаемост е, че след като един човек се роди, вече няма как да му кажеш, че това не е трябвало да става. Но факт е, че циганският начин на живот, който включва в себе си и доста мизерия, се преумножава с всяко поколение, защото мизерията на бащата след това става голяма мизерия за децата. И така нататък. Ромите не са податливи на никакво семейно планиране. Можеш да ги заведеш при специалист и да им се обяснят абсолютни всички начини за контрацепция. И след няколко месеца да видиш как циганката "пак надула корема". Във време, в което светът все повече се пренаселва и в което борбата за ресурсите става все по-жестока, да се поддържа висока раждаемост е престъпление. Престъпление спрямо самия себе си и спрямо собствените деца, защото няма кой да ги храни. И когато по телевизията някой каже "добре, че са ромите - да ни позакрепят демографските показатели", нека не се съмнява, че предизвиква ужас у българите, а не ги успокоява.
Тоталната размножаемост в комбинация с фактора, наречен "човешки права" е в състояние да ликвидира всяко едно общество. И нека никой не си мисли, че българското е застраховано. Защото добре е в хартите и законите да пише кой какви права има и колко е добре да бъдеш човек, а не куче например. Но вътре не пише как да стане това. И на все повече места по света това започва все повече да не става. Все по-малко обществата имат възможност да се грижат за всички. И наличието на огромни маси от хора, за които някой трябва да се грижи, повлича всички надолу. Точно затова цивилизованите народи издигат призиви за цялостно ограничаване на раждаемостта в света. Но това трудно ще се осъществи без сътрудничеството на отделните общности. Т.е. въпросът е преди всичко поведенчески и индивидуален, отколкото на закони. Всеки трябва да се ограничи сам с ясното съзнание, че това е пътят. А не да се плоди като заек. Защото популацията на зайците се ограничава от естествения подбор, а при човека този подбор не действа. Или по-точно, ако се задейства, е изключително зловещ.
Но може ли някой да си представи как циганите си ограничават раждаемостта? Истината не е расизъм.
Ако сега България каже:"Разделяме държавата на две и даваме половината на циганите - 55 хиляди квадратни километра - да си направят своя държава и да си живеем отделно", та ако го каже, това очевидно няма да бъде справедливо, защото все още тази група не е 50% от населението. Но ако го каже, по-важно ще бъде не това, а нещо друго - само след няколко години циганската държава няма да я има. Тя ще се реинтегрира обратно или ще се присъедини към някоя от съседните. Защото това е единственият начин хората вътре да просъществуват - да виснат на шията на някой друг. Жестоко е, но е истина. Представяте ли си как държавата Цигания започва сама да се бори на международния пазар за всичко - за това да произвежда, да продава, да получава приходи, да има пазари, да има по-изгодни мита и пр. Изобщо да се пребори за своето парче от световната баница. И това го прави една циганска държава. Вярва ли някой? Аз не вярвам. Вярва ли някой, че циганите ще си опазят собствената електрическа компания от фалит? Или че няма да крадат собствените си кабели за телефон? Или че ще си плащат всички сметки навън - защото шейховете и братушките искат да им се плаща за нефта, газта и ядреното гориво. И нема лабово. Вярва ли някой, че това може да стане. Ако над 50% повярват, дайте да им направим държавица...
Ама такова нещо няма да го бъде. Ромите никога няма да се справят и пак ще виснат някъде. На тях им е по-добре между тях и шейховете да стои една анонимна и неприпознавана като тяхна организация (примерно НЕК), която да им осигурява безплатно ток (примерно), и тя да плаща. И да има едно БТК, което да заравя кабели в земята, които те да изкопават. Между впрочем, според някои неофициални информации, като заговорихме за БТК, се оказва, че истината там може и да е малко по-различна. Някои слухове твърдят, че телекомът си бил разрешил частично проблема като плащал на циганите, за да не крадат! Така излизало по-евтино от ремонтите! Без коментар.
Абе как без коментар. Ако това е вярно, то е направо отвъд всичко. Задъхваща се от трудности България прави какви ли не компромиси заради циганите. Това е направо светотатство. Но и да го няма този случай, и без него си е позор. Може ли пенсионерите - нашите родители, които са изградили всичко, върху което сега живеем, да получават мизерни пенсии и да са принудени да плащат ток, парно и всичко, а циганите с години да го получават без пари. Само защото се казват цигани и имали права. А нашите баби и дядовци нямат ли права? Отврат.
Може ли по Нова Телевизия с месеци да тече една отчаяна кампания за набиране на пари за операции на три деца в чужбина на обща стойност около 500 хиляди долара, а само "Столипиново" да дължи на НЕК 6-7 милиона лева? И то при положение, че на тях са им давани т.нар. "енергийни помощи". Може ли да няма пари за децата - които са беззащитни и точно за тях трябва да се грижим, а в същото време безброй пари да изтичат за издръжката на млади и здрави хора, които са длъжни да работят. И не го правят и само се оправдават? Това е умопомрачително. И е истина, защото се случва. И не е никакъв расизъм.
Изобщо излишно е да се изброяват всички цигански изпълнения в тази държава, които са придали на думата циганин отрицателно значение. Всъщност не е излишно, но няма да ми стигнат силите. И именно собственото поведение на "малцинството" е това, което му вреди и го дискриминира, а не нещо друго. Българите са нормални хора и просто реагират нормално на нещо, което им вреди. И мисля, че го правят много по-културно, отколкото са го правили други народи.
Циганите сами са тези, които си лепят "дамгата". Правят го с арогантно и нахално поведение в едно общество, което се бори за оцеляването си. Правят го като не си плащат тока и казват, че няма да го плащат в едно общество, в което на всеки му е трудно да си го плаща. Крадат, джебчийстват и ограбват по най-нагъл начин и упорстват, че ще го правят, защото от това живеят. И това в едно общество, настръхнало срещу всякаква престъпност. Е как искате думата "циганин" да бъде добра. Като безброй цигани се държат по цигански?
Нека не забравяме, че в света ни лепнаха дамгата на убийци на папата само от едно съмнение, че сме съучастничели. Това са световните стандарти. И ние сме далеч от тях, но при купища доказателства и факти, е - дори и ние безкрайно търпеливите, да не го направим, самото битие да им лепне съответната дамга. И това не е расизъм. Защото аз не съм направил нищо лошо на никой циганин и не съм му окрал керемидите, или жицата дето му доставя тока. И искам и той да не го прави спрямо мен. И ако го направи - законите да важат и за него и да влезе в затвора. А не да ползва "ромско-малцинствен" имунитет. Това е истината и не е расизъм. Точно циганите са расисти спрямо българите, защото те тях ощетяват, а не са ощетени. Между другото в самите цигански среди има някои много лоши мнения за качеството на българите като хора. Точно за "качеството" - нацисткият термин. Ние за тях сме "втора ръка" хора. Нека само си спомним с какви долни и "мръсни" методи бяха прогонени българите от "Столипиново". Дето бяха сбъркали да си вземат апартаменти там. Нека си спомним за жертвите, които са жертви по всички правила на морала и закона, а не само по логиката комплексирани правозащитници...
И най-сетне - в интерес на истината трябва да се отбележи, че не всички цигани са такива. Има мнозина между тях, които се опитват да се променят. И успяват. Аз лично съм виждал такива случаи. И стават много стабилни хора. И което е по-важното - направили са го сами и без чужда помощ. Без да чакат държавата да им свърши работата. И са го направили точно от същия старт, на който са сега събратята им. Тези хора доказват, че циганинът не е роден престъпник и може да бъде добър и полезен на обществото. Стига да иска. И ако подавляващото мнозинство не иска, това със сигурност не е проблем, породен от другите етноси, които живеят на същата територия.
Цялостното поведение на ромите е такова, че ако то се приложи повсеместно, ще загинем или ще избухне гражданска война. Това не е поведение от универсален тип, което ако се спазва, ще има справедливост. Ако и българите започнат да не си плащат тока и ако започнат да излизат с контрааргументи от типа на "нема пари, нема да плащаме, ще крадем и ще се бунтуваме", тогава България ще се разпадне. И циганите ще бъдат едни от първите пострадали. Трябва ясно да се каже - "ТАКА НЕ МОЖЕ" и никой не може да си го позволява, независимо от етническата си принадлежност, от международните харти и от малцинствените си права.
Може и да съм бил доста краен в тази статия, но крайна е и истината. И ми се иска тя като бъде назована, да бъде и чута от някого. Защото произнасянето на глас на нещо гадно не е това, което ще го направи по-гадно. То е нещо, което ще помогне да се преборим с него. Или поне да опитаме. Защото ако циганите не вземат мерки, ако не издигнат за свои лидери посочените вече "свястни" и ако не тръгнат по техния път, те си отглеждат своя Фюрер. Той вече е отгледан в съзнанието на хората, след като на всички им е писнало от тях. И по правилата на демокрацията между съзнанието и бюлетината крачката е съвсем малка. Видя се колко лесно Симеон без никаква партия взе властта. Защото на хората им беше писнало от всичко. Така ще им писне и от циганиите и ще гласуват за някой ненормален. Правено е в миналото, ще се случва и пак. Хитлер е дошъл на власт с избори. А селския кмет, дето лично бие престъпниците, погазвайки всеки закон, също те са го избрали. Процесите могат да излязат от контрол, защото обществото ни в момента се бори за оцеляване и при такава борба по принцип не се допускат никакви разсипии и разхищения на ресурси. И ако се допуснат, обществото има вътрешни механизми, по които да ги спре. Тези механизми могат да бъдат цивилизовани, но могат и да не са чак такива. Факт е обаче, че ще бъдат приложени някакви механизми, защото изчезването на обществото като цяло е още по-лошо. И така както отчаянието избра царя и кмета-бияч, така утре ще избере и някой главорез. И няма да го избере моя самотен глас, опитващ се да каже истината и затова ще бъде наказан чрез дамгосване в расизъм, а ще го изберат 2-3 милиона отвратени и до крайност изнервени гласа, които никой няма да може да спре. Аз лично няма да гласувам за Фюрер, и дори сигурно ще се озова в един лагер с ромите, защото те фюрерите не обичат и свободата на словото. Но това ни най-малко не значи, че той няма да бъде избран. Такава е истината и тогава тя наистина ще се окаже расизъм.

Европарите - има ли ги, и кой и защо ги дава?

Европейският съюз е много наясно с т.нар. "цигански проблем" не само в България, но и в цяла Източна Европа. Говори се, че на чехите им били казали в прав текст, че с тези цигани няма как да влязат. На чехите! Но логиката е много проста - ако влезем с циганите, те ще се пренесат в по-богатите региони. Защото е много по-доходно да просиш и да крадеш в Германия. Не че немците няма бързо да ги сложат на мястото им, но те не са длъжни да го правят. Може би ако се стигне дотам, ромите пак в крайна сметка ще се окажат обратно тук, защото там ще им "таковат майката". Но Германия не иска да се връща към нацистките методи на нарушение на човешките права. Все пак 21 век сме. А и като се помисли колко е висока в момента ксенофобията там - при горе-долу нормални имигранти, които просто са много, можем да си представим ако се изсипят циганите. Хайдер вече се промъкна в Австрия. На немците политическата им система е много уязвима откъм национализъм и фашизъм. Те нямат интерес да рискуват стабилността си с каквито и да било рискови фактори. Поради тази и причина Европа дава помощи, за да стоят те тук. Никой не може да упрекне европейците, че си затварят очите и са ни изоставили. Не и по този проблем. Дори и само за да предпазят себе си. Но тези помощи нищо не помагат, защото само се изконсумират и не променят същността на нещата - трудовите навици, образованието, манталитетът. И затова доста трудно ЕС ще се навие да даде достъп до територията си на роми. Защото тяхното общество е доста по-нетърпеливо от нашето.

Добри Божилов
25.02.2002 г.

Принтерски формат Изпрати на приятел | Още от "Общество"

Ако не виждате бутона за добавяне на коментар, разположен непосредствено над това поле, значи не сте се регистрирали или не сте се логнали. Анонимни потребители не могат да коментират... Коментарите и личните мнения принадлежат на пусналия ги. Изданието не носи отговорност за съдържанието им.

Re: Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат (Резултат: 1)
от wildmiss Изпрати съобщение
Pravilni i totshni misli. Tova e istinata. I vse pak misli, a ne zadalbotshen i podkrepen s fakti komentar...

[ За да коментирате, регистрирайте се от тук... ]

Re: Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат (Резултат: 1)
от bojidarjankov Изпрати съобщение
Много прави думи пишеш, българино. Напълно те подкрепям.Имам една идея: нека тия цигани с "Мерцедес"-ите и златните вериги да дават на братята си пари,образование и работа. Защото на ман никой не ми е дал нищо даром, всичко съм постигнал с двете си ръце и главата си. Която за разлика от циганските не е празна и не мисли само за разплод и пиене, и трошене на социални помощи по игралните зали. Да хващат мотиките и на нивата! Никой не им е крив, че бягат от училище и са неграмотни. Скоро гледах по телевизията как един директор на училище вдига ръце от това, че циганетата отивали само да си вземат бележка, че учат за да може "майките" им да вземат помощи. И това далеч не е единствения случай. А какви сватби правят! По 3 дни, по над 100 човека, ядене, пиене, всичко. Ако си спомняте миналата или по-миналата година в Русе се вдигна такава сватба, дето и на Европа царските фамилии не са виждали. И т.н....

Oshte malko za rasizma. (Резултат: 1)
от Eltimir Изпрати съобщение
Prez 2000g beshe razprostranena edna svodka ot CIA bez da se davat cifri - Svodkata glaseshe che ot 1994g ot kakto na vlast v South Africa sa chernite do 2000g sa izbiti poveche beli ( pri obiri i hijack ) ot kolkoto cherni sa bili izbiti za cjaloto sushestvyvane na rasistkata durzhava.V sushata tazi 2000g. na policijata beshe zabraneno da iznasja za presata rasovata prinadlezhnost na prestupnicite ( v 99.99% cherni ).Njakude po tova vreme se pojavi edno dvizhenie za vrushane na smurtnoto nakazanie - koeto razbira se che ne se prie zashtoto trjbvashe da budat beseni cherni.

Re: Oshte malko za rasizma. от T_anas
от T_anas Изпрати съобщение
Ромът е лакмусова хартийка,
първи се изнесе за Полша още преди 1990, първи си внесе "лъскава" кола(за разлика от мнозинството българи),първи опъна кабела от съседа без електромер, и закачи прахосмукачката за водомера... пръв сложи и ланците и завартя "далаверката", тя тая дума май те я откриха. Ромът първи се светна че ако имаш 2деца ще вземеш 2х20лева ама ако имаш 6??? и после защо да си изпраща децата да учат... по добре да просят "бате дай лефчи... арееее бббеееее батиии" или 12годишно момиченце с бебе в ръце на центара на Варна... тя неможе да е майката !!! тя е дете. и полицаят минава мъмреики... "Я да се махаш чееее... " Че какво??? ще я прибере на топло и нахрани???

Ромът живее в коптор, както винаги е живял,
Ромът го подритва всеки и той ромът е най-накрая на опашката... щот е ром,
ромът се напива щот да му е "кеф" и щот 6-те ромчета ревът за нови обуща, и ромката за шалвари...
Ромът няма какво да губи... питаи го кои е баща ти? "ми... бате незнам..." това ще е отговорът. няма кои да му помогне, просто няма, за разлика от нас. Някой да е виждал "дърт" циганин??? защото аз само съм чувал за такъв.

Питам ако това е вашият живот!!! вие какво бихте направили?

А за ЕО, те и роми и без роми ако искат ще ни приемат.

от rende Изпрати съобщение
Taka si e.
Predi 3 godini w edno selo otdelili zemjata na romite i gi nakarali da si naprawjat sobstwena kooperacija. W rezultat na towa, tja prosyshtestwuwala celi 4 meseca, sled koeto falit.
Syshtoto neshto shte se sluchi w proekcija za stranata Ciganija.
Ciganite sa pijawici, smucheshti ot krywta na normalnite danykoplatci!

от cotarc, Изпрати съобщение
e.....tove naistina e e evargreen-bravo napredva6!
no predi tova si napravi geneti4en analiz i DNK-
proba,za da vidi6 kam koq rasa spada6 i ti?-i za da ne se izma4va6 i vliza6 v izli6ni har4ove,az 6te ti kaja"Kam Anadolo-Ziganskata Rasa-Inreresno:NALI...!"
p.s. ne koi si sin4e,ta da se pravi6 na komentator...
bre,bre,bre-otkade izpalzqxte,4e i sait si napravil-
selsko-smradlivo:VELIGDEN4E!!!

http://www.komentari.com/

--------------------
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

+Quote Post
ISTORIK
коментар Sep 4 2003, 10:51 PM
Коментар #37

Keeper of Time
**

Ромите в България
С развитието на масовото производство и организираната търговия традиционните дейности на циганите престават да носят достатъчно доходи и икономическото им състояние се влошава

Когато казваме, че мухата е безкрайно нахална и дръзка, имаме предвид всички мухи;когато казваме, че заекът е безкрайно страхлив, това се отнася за всички зайци; когато казваме, че агнето е безкрайно кротко и наивно, това важи за всички агнета... Едва ли има животно, което да не може да се охарактеризира само по една негова черта, превърнала се в стереотипно определение. Но за човека подобни определения не могат да бъдат използвани. Всеки има своята индивидуалност и дори да принадлежи към някаква общност или група, то сходствата с другите членове на тази група не трябва да се абсолютизират.
А тъкмо такова абсолютизиране е налице в отношението към ромите. Отваряш произволен всекидневник, страницата за полицейска хроника- “Ром убит с нож в сърцето”(в.”24часа”,3.V.2003г.), “Хващат роми, пременени като майори”(в.”Труд”,16.V.2003г.), “Цигани прехвърлят на сираци фирми с борчове”(в.”Труд”,28.V.2003г.), “Заклаха ром заради жена”(в.”24часа”,4.VI.2003г.). Медиите умишлено подчертават етническата принадлежност и й придават смисъл на качествена характеристика. А да се придават на цялото черти, с които може да се определи една негова част противоречи на логиката. Действително ромската общност има много проблеми- по редица културни, исторически, социални, политически и икономически причини циганите са в неблагоприятно положение по отношение на образование, здравеопазване, трудова заетост. Българското общество е поставено пред предизвикателствата на ромския въпрос, който включва не само положението на самата общност, но и взаимоотношенията й с националното мнозинство.
За да спре процеса на маргинализация на ромите и криминализирането им, държавата започва предприемане на ефективни мерки за привличане на циганите в държавните институции и в местните органи на властта. Стимулира се процесът на самоорганизация в параметрите на кварталите, населени от малцинствени групи. Насърчава се обучаването на роми за социални работници в своята общност, повишаване на знанията и уменията за семейно планиране, търсене на решения за равностойно им участие в културния и обществения живот на страната. Създадените граждански сдружения през последните няколко години се стремят да реализират проекти за интегриране на малцинствата и за подпомагане на тяхната социална адаптация с помощта на международни организации. Търсят се начини за връзки и сътрудничество между групи от ромския етнос от различни държави с цел да се създаде една интернационална общност, чрез която по-лесно да бъдат преодолени бариерите на неразбирателство и расизъм от страна на обществото.
Хубави идеи, но тяхната реализация някак куца. Получава се един омагьосан кръг на взаимна нетърпимост, в който всеки мисли другия за враг. Ромите упрекват държавата, че не се грижи за тях. Управляващите приемат решения за финансови облекчения и помощи. Обществото реагира остро, считайки, че тези привилегии са незаслужени... И пак отначало... Най-трудно се оказва определянето на границата. Трябва ли да има специално отношение и в какво да се изразява то? Целта е равнопоставеност- равни права и задължения, равни възможности (разбира се, въз основа на уменията и знанията на всеки поотделно). Как да се постигне това? Дали целта оправдава средствата?
Ромите в цяла Европа споделят общо етническо и културно наследство. Хората от тази малцинствена група представляват около 6% от населението на България. Около 10% от ромското население е неграмотно. Приблизително 8% са със средно образование, 47%- с основно, 36%- с начално. Неквалифицирани са три четвърти от циганите в трудоспособна възраст. През 50-те и 60-те години на миналия век се разработва програма за ликвидиране на неграмотността и повишаване на образователното ниво на цялото население. Започва изграждането на система от интернати, в които се настаняват главно деца от малцинствените групи, а местната власт поема разходите за храна и облекло на учениците. След 1958 г. правителството забранява просията и скитничеството, което принуждава ромите да установят постоянно местожителство, а това помага държавните институции в насърчаване на обучението и трудовата заетост.
На всички тези облекчения ромската общност реагира по специфичен начин, възприема ги като масиран натиск. За циганите училището е чужда и враждебна институция, насочена към културна асимилация на етническите малцинства. С премахване на голяма част от социалните придобивки за учащите се през 1989 г. и отпадането на административната принуда родителите да изпращат децата си на училище става все по-трудно да се осъществи проектът по ограмотяване. Липсата на мотивация за грижа за образованието води не само до нежелание да се посещава учебно заведение, на и до недисциплинираност и разпуснатост на ромските деца. Изграждането на членовете на малцинствената група като равнопоставени и равноправни граждани на Република България се оказва невъзможно без сериозна държавна и обществена ангажираност. Понижаването на и без това ниското образователно и квалификационно равнище на ромите ги затваря в омагьосан кръг на безработица, маргинализация и престъпност.
Традиционно циганите се свързват с професии като музиканти, тенекеджии, ковачи, въглищари, майстори на медни съдове. Тези занаяти са доходоносни до началото на XX век. С развитието на масовото производство и организираната търговия те престават да носят достатъчно доходи и постепенно са забравени. Икономическото състояние на ромите се влошава. Криза обхваща всички параметри в индивидуалното и групово развитие, наблюдава се тенденция към растяща дезинтеграция. Рязкото свиване на трудовия пазар и засилването на дискриминационните нагласи спрямо тях правят трудно намирането на добре платена работа, независимо от наличието на необходимата квалификация. Това демотивира родителите да пращат децата си на училище и ги ориентира към незаконни източници на доходи като кражби, просия, проституция и др. Нараства тенденцията към увеличаване на раждаемостта с цел осигуряване на постоянни средства, отпуснати от държавата.
Липсата на хигиенни условия на живот при ромите допълнително усложнява здравословното състояние на повечето от тях. Жителите на ромските квартали в голямата си част са социално слаби, не са здравно осигурени, което води до невъзможност да ползват специализирана медицинска помощ. Поради ниската здравна и сексуална култура нежеланата бременност е често срещано явление. Характерна особеност е по-високата раждаемост, която често се възприема от българското население като демографска инвазия, застрашаваща развитието на обществото. Абортите стават единствения начин за семейно планиране. Често срещано явление е забременяване и раждане в ранна възраст- 15-16 годишни момичета стават майки. Рязко се увеличава броят на децата със сериозни увреждания и хронични заболявания, както и на изоставените от родителите си деца. Междуродствените бракове, обичайна практика при малцинствените групи, са причина за редица вродени аномалии. Българската Асоциация по семейно планиране и сексуално здраве разработва проект за здравно и сексуално ограмотяване на населението от ромски произход в България. Проектът, финансиран от Европейския съюз, има три открити специализирани центъра на територията на ромските квартали. Доверието към подобни инициативи обаче клони към нула.
Въпросът за интеграцията на ромското население остава неясен. Малцинството не може само да намери своето място, не може, както барон Мюнхаузен да се хване за плитката и да издърпа нагоре сам и себе си, и коня си. Проблемите на обществото от друга страна, не могат и да бъдат решавани само от държавните институции. Държавата е създадена в услуга на гражданите, тя реализира и съблюдава организацията на социалните взаимоотношения, но не може да определя тяхната посока. Всеки един член на обществото трябва да определи своята позиция спрямо останалите въз основа на своя личен опит. В това отношение ключова е ролята именно на медиите. “Четвъртата власт” има важна роля в оформянето на общественото мнение, което пък в една демократична държава оформя избора на посока на управление.

Наталия Димитрова
17.07.2003 г.

Принтерски формат Изпрати на приятел | Още от "Общество"

Ако не виждате бутона за добавяне на коментар, разположен непосредствено над това поле, значи не сте се регистрирали или не сте се логнали. Анонимни потребители не могат да коментират... Коментарите и личните мнения принадлежат на пусналия ги. Изданието не носи отговорност за съдържанието им.

Re: Ромите в България (Резултат: 1)
от alx, Изпрати съобщение
Да, дескриптивно описание за състоянието на нещата. За съжаление не се предлага някакво разумно решение.

Вероятно би пробудило доста полемики, но единственият според мен реален, ефективен изход е следния:

А) Семейства или лица под определен праг на доходи, ще имат право за отглеждане на само едно дете.
Дори бих усилил това изискване с поне средно образование на един от родителите (може да има изключения в слабо-населените райони). Ако искат поколение, бъдещите родители първо да развият качества как да го издържат и възпитават.

Б) Паричен стимул от държавата за мъжете да се подложат на доброволна, обратима стерилизация. Става дума за лека интервенция за прекъсване на семенните канали. (За бивши девойки, може да се стимулира поставянето на спирала, например).
При неизпълнени условия в т.А, тази интервенция е задължителна (и без паричен стимул).

Времето работи против образованото население на България. Първо и най-важно е да се контролира раждаемостта на примитивните малцинства с хуманни но ефективни методи. После може да се работи по дългосрочни програми за тяхното интегриране.

Re: Ромите в България от Komentarov
от Beco Изпрати съобщение
Spored men ima podobrenie v stila na avtorkata, makar che, vse oshte ima mesta na koito e prekaleno "suho". Predpolagam, che chrez akademichniya stil na izrazyavane se celi da se postigne useshtane za obektivnost i bezpristrastnost. Na men obache po mi dopadat angajiranite komentari, kudeto avtora ima yasno opredelena lichna poziciya. (Za sravnenie: statiyata na Dobri po sushtata tema). Inache si ostava edno opisanie na problema bez nikakvo angajirane i nayak si "visi vav vuzduha".
Temata e interesna i zaslujava obstoen debat. Dobre e da se chue i "otsreshnata strana" t.e. kak romite vizdat integraciyata si v obshtestvoto. Kak mogem da im pomognem - mislya che i dvete strani tryabva da izvurvyat svoyata chast ot putya za da se sreshnem i da produljim zaedno. Za sujalenie imame golemi razlichiya v cennostnite sistemi i prioritetite i shte e neobhodima mnogo cherna "apostolska" rabota ako iskame da postignem realni rezultati, a ne prosto da "otbiem nomera" i da "usvoim sredstvata". Mislya che, pomagajki na tyah, moge bi shte uspeem da pomognem i na sebe si v tezi "razdelni" vremena. Vse nyakoj tryabva da napravi purvata krachka ...
S radost bih obsuzdal konkretni idei po vaprosa.

от kent Изпрати съобщение
Даже не ми се четат вече красиви статии за тази интеграция на ромите. Живея принудително над тях в един жилищен блок в ж.к. Люлин и всички се чувстваме дискриминирани.
Тези цигани /роми/ живеят, крещят, пикаят, псуват, чукат железа и т.н. на улицата под прозорците ни. Тъй като нарушават правата ни и ние като граждани, данъкоплатци и гласоподаватели решихме да се защитим със съответна забележка, но бяхме грубо заплашени със саморазправа.
Аз лично не желая да се превръщам в жертва на тази псевдо интеграция. Не искам да бъда толерантна с простотията. Чувствам се унизена, че шепа дрипави, боси и полуголи цигани не само нарушават правата ни на спокоен живот, но и заплашват сигурността ни. Пиша това и от името на недоволните ми съседи, чийто живот се превърна в ежедневен стрес, заради неразумието на Люлинския кмет, който също защитава техните права, но на наш гръб.
Засега се борим със жалби до кмет, до полиция, до прокуратура и после пак отново...
А авторите на красиви статии, организациите с обществени изяви и всякакви защитници на малцинства се борят просто за медийно присъствие и ми приличат на защитниците на бездомните животни. Предлагат се много рецепти, проекти, програми, но никой не се интересува от отсрещната страна.
А кой ще защити правата на мозинството?

от Sandokan Изпрати съобщение
При сегашния темп на раждаемост населението на България към 2050 ще се стопи до около 4.5 милиона. по проучвания на ООН.

От това население Българите ще станат малцинство поради ниската раждаемост, а ромите мнозинство - поради вискота раждаемост.

Какво да правим при това положение?

Ще стане актуален проблемът как да се интегрира Българското малцинство към ромското мнозинство.

Всяко разумно решение на междуетнически въпроси трябва да включва като под-цел и резултат, дългосрочното съществуване на Българския етнос.

от AbadjieFF Изпрати съобщение
Всеки хули държавата че не била правила това, не била правила онова, за този или за онзи. Аз лично не мога да видя решение на проблемите на това 6 %-тно малцинство, което до няколко годими може да стане и 10%-тно, ако те не си помогнат сами. Винаги е било по - лесно да обвиниш другия (в случая държавато) за своето лично нещастие.

от Erigkan Изпрати съобщение
Уважаема госпожо Димитрова, преди да говорите за българската толерантност към ромите, би следвало да проучите каква е циганската толерантност към българите. Това като начало.
Уважаема госпожо Димитрова, известно ли Ви е откъде идва имато "роми"? Известно ли Ви е, че то е плод на една лъжа, когато навлизайки в Европа циганските орди се представяли за потомци на римляните, т. е. Рома. А да сте проучили какво е общото име на всички цигани? Чандала, госпожо Димитрова, чандала. Да сте запозната кога, как и защо са изгонени от своята прародина Индия? Да сте се запитали защо там още никой не иска и да чуе за тях въпреки изминалите столетия?
Не сте. Не сте, иначе нямаше да пишете безмислици. За Европа говорите. Ами че там са ги клали, горили са ги на клади, не са ги допускали в пределите си. Знаете ли през коя година в свръхултрадемократичната Швеция например е отменен закон, забраняващ влизането на цигани в страната? Не, нали?
Сега ме чуйте! До гуша ми дойде от такива набедени интелектуалци като вас. Гади ми се, повръща ми се, срамувам се, че сте мои сънародници. Проблемът на циганите, или на мангалите ако предпочитате е в тяхното собствено поведение. Не мразя никоя раса. Не изпитвам лоши чувства към линчуваните в демократичните САЩ негри, индусите също са ми симпатични. Имам приятели, принадлежащи към тази велика нация. Аз, както и все повече българи мразя престъпния манталитета на една паразитираща общност, въобразила си, че вечно ще живее върху гърба на "слугите". Да, именно на слугите, скъпа ми госпожо Димитрова. Защото точно това означава думичката "даса", с която те ни наричат. И това не Ви беше известно, нали? То пък какво ли Ви е известно?
Всъщност защо Ви пиша? Пиша Ви, за да Ви уведомя докъде ще докарат такива циганоцащитници и кримизащитници България. Пиша Ви, за да Ви съобщя, че ще има кръв, много кръв. Ще има гниещи по улиците трупове. Ще има смърт и разрушения, защото това чудо вече не се търпи!

от Puncho Изпрати съобщение
Na Alex: Pragmatizmat ti stiga do sadizam, predlozheniata ti sa nerealni fantasmagorii ot srednovekovieto.
V Evropa prez 21 vek nasilstveno ogranichavane na razhdaemostta i sterilizacia ne mozhe da ima. Zabravi za tezi idei.

Na drugite nasturveni: reshenieto e samo edno - nie bulgarite da rabotim i da se zamognem, za da ima i poveche rabotni mesta, taka she ima rabotni mesta i za zigani, ta da ne skitat po ulizite, shte ima i pari za zdravna pomosht i prosveta, ta da se prosvetiat i da uchat vmesto da praviat deza. Shte ima i pari za red i polizia, koiato kato ti vdigat shum na ulizata da doide i da spre bezredizite. Tova e reshenieto. Za da se realizira to, triabva da sprem da pishem gluposti, da se oplakvame che niakakvi si 6% ni bili vinovni za deredzheto, da rabotim umno, organizirano i chestno i da gledame napred i da se uchim ot po-naprednalite.

http://www.komentari.com/

--------------------
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

+Quote Post
Peter
коментар Sep 4 2003, 10:56 PM
Коментар #38

Poisoned

ISTORIK i sega moje bi trqbva da go pro4eta tova cqloto?! wacko.gif blink.gif

+Quote Post
BELLA
коментар Sep 4 2003, 11:14 PM
Коментар #39

Прогресиращ

историк ти за пореден път се оля тотално- от тва дори и 5 реда не бих про4ела като гледам колко е огромно.
петър- ами тва за изнасянето в чужбина е факт- и аз съм един от последователите, но това не значи , че тези хора са тотално загубени . познавам много коите вече събрали средства и постигнали нещо се връщат и го влагат тък. повремето на моя прадядо е било нормално повечето вишисти да учат в германия- повечето са се върнали. а за патриотизма- какво да ти кажа преди 3 години изпуснах страхотен шанс за обу4ение заради патриотизъм, ама повече няма да направя тази грешка. няма значени в коя точка на света аз ще бъда винаги българка и ще се гордея с това, а когото му дойде времето и взема всичко, което ми е необходимо ще се върна.

+Quote Post
ISTORIK
коментар Sep 5 2003, 01:46 AM
Коментар #40

Keeper of Time
**

Ako iskayte, printirayte tezi neshta, ako iskate, vseki pqt, kato vlezete, 4etete po 2 reda...

kakvo ochakvate da kaja za svoe opravdanie?

Az kak prochetoh vsi4ko, postnato predi i sled men?

--------------------

+Quote Post
BELLA
коментар Sep 5 2003, 09:27 AM
Коментар #41

Прогресиращ

абе чове4е ок, ама никой не поства такива километрични неща каквито постваш ти, а и да ти кажа 4естно когато нещо е чак толкова огромно просто ми действа психологически да не го прочитам. тва не значи , че нечета обемни материяли, напротив правя го с голям кеф ама не и когато са свързани с циганите biggrin.gif

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 5 2003, 11:13 AM
Коментар #42

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

еее отчаяхте ме бе хора, мислех да чета тая тема ама като видях...

+Quote Post
Hansi
коментар Sep 5 2003, 01:57 PM
Коментар #43

Bard

Коментари: 1140
Регистриран: 30-May 03
Потребител N: 123

Вярно е че ISTORIK се е поолял, но все пак прочете първата статия от първия пост, страхотна е и изразява на 100% и моето и на още доста хора мнение.

--------------------
1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit.
3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image.
4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat.
5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right.
6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it.
7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid.
8. Thou shalt never assume.
9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you.
10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost.

+Quote Post
Peter
коментар Sep 5 2003, 02:02 PM
Коментар #44

Poisoned

Цитат(Hansi @ Sep 5 2003, 02:57 PM)
Вярно е че ISTORIK се е поолял, но все пак прочете първата статия от първия пост, страхотна е и изразява на 100% и моето и на още доста хора мнение.

Ako gonamerq 6te go pro4eta... wink.gif

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Sep 5 2003, 11:43 PM
Коментар #45

Прослушващ метъл
**

Цитат(Peter @ Sep 4 2003, 07:43 PM)
Ed_Hun†eR ti nali si Sturmfuerera, ada6a mi? Predpolagam 4e si ti... Ta.. da, i socialnoto im polojenie e edin ot faktorite. No mnogo mi e interseno misleneto na teb i na raznite podobni individi, nari4a6ti sebe si skinheads. Za6to po dqvolite ska4at na malki bezza6titni rom4eta, a kogato vidqt 4e qvno silite se izravnqvat palqt djapankite?

1. Ne sum Sturmfuehrer-a (makar 4e predi izwestno wreme se pi6eh taka i toq pi4 mi e tupnal nick-a).
2.Ne sum skin.
3. Ne sum stanal to4no po tazi pri4ina 4e imat prekaleno razwito stadno 4uvstwo. Silni sa kogato sa mnogo. Wqrno e 4e dwija w takawa kompaniq i sum s brusnata glawa(ama tva e 6toto ne ti trqbva da me wijda6 s dulga) oba4e kato se zamish skinarite sa si napulno prawi da se borqt s wsi4ki sredstwa za "4ista" rasa za6toto ciganite sa edno breme , koeto trqbva da se premahne i sa nujni radikalni merki.
Ako za teb wurgala na cigane zna4i skin , to za men ozna4awa nacionalist.
4. Kato mi gowori6 za uravnowesqvena na sili wednaj kato me gepiha 2ma kofermani i samo kato mi kazaha "dawai parite" znae6 li kvo im se slu4i kato gi pognah s kubinkite i edna durvena buhalka. Da ne goworim puk i kolko puti mene sa me bili kato sme bili w grupi4ka ot 4-5 du6i. Taka 4e ne mi gowori za palene na japanki ka6oni ili tam kvoto kaza

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 6 2003, 12:38 AM
Коментар #46

Da schlägt es links

Цитат(Hansi @ Sep 5 2003, 01:57 PM)

АБСОЛЮТНО!!
ranting.gif bggg ranting.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
t0xIc
коментар Sep 6 2003, 10:06 AM
Коментар #47

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

hahah 4e zabavno ama
be vijte v kva durjava jiveem pak kato se opravi togava mislite za 6ibanite romi
haha
gorki4kite
sqka6 nqkoi gi e karal da idvat da i da se priselqt tuka ..
a za6to stoqt li ?
"v bg e gadno..nikoi ne ni uvajava ..6te se izselim" ..a za6to li ot 4ujbina ne gi puskat kato sa tolkova sustradatelni i se grijat za malcinstvata ...a i za6to pove4eto cigani sa v BG ..6toto v evropa tehnite lainqni nomera da kradat tok i kvo li ne minavat
da mrat hi4 ne me ebe za malkata 4ast ot tqh koito sa svestni...
ami bulgarite koito nqmat 6ans za realizaciq ?
FUCK THE MUTHA FUCKIN GYPSYYYYYYYYYYYYYYYYYY
kato mine6 pokrai ciganskata mahala i navsqkude satelitni 4inii i lanci
a prez tva vreme se redqt za socialni pomo6ti kato muha na laino
ako zavisi6e ot men 6tqh da gi zaveda na bezplatna po4ivka v irak
........

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
hab. MpeHa
коментар Sep 6 2003, 11:17 AM
Коментар #48

Непросветен
*

Коментари: 43
Регистриран: 21-July 03
Град: Sofia
Потребител N: 204

БНС
Е те там е обсъдено сичкото...
За неколкото мангусти (нема да им викам роми, щото ром обичам) дето задявали жената на Расате...
И други случки има ама още спа и не мога да цитирам

--------------------
hab. Team
a nii valim
a nii gromim
Shishe Vartim

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 6 2003, 10:04 PM
Коментар #49

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

tiq mangali .... taq papla4 ... ne zaslujawa daje da s egowori za tqh ranting.gif ranting.gif ranting.gif

+Quote Post
Peter
коментар Sep 6 2003, 10:16 PM
Коментар #50

Poisoned

Цитат(Ed_Hun†eR @ Sep 6 2003, 12:43 AM)
1. Ne sum Sturmfuehrer-a (makar 4e predi izwestno wreme se pi6eh taka i toq pi4 mi e tupnal nick-a).
2.Ne sum skin.
3. Ne sum stanal to4no po tazi pri4ina 4e imat prekaleno razwito stadno 4uvstwo. Silni sa kogato sa mnogo. Wqrno e 4e dwija w takawa kompaniq i sum s brusnata glawa(ama tva e 6toto ne ti trqbva da me wijda6 s dulga) oba4e kato se zamish skinarite sa si napulno prawi da se borqt s wsi4ki sredstwa za "4ista" rasa za6toto ciganite sa edno breme , koeto trqbva da se premahne i sa nujni radikalni merki.
Ako za teb wurgala na cigane zna4i skin , to za men ozna4awa nacionalist.
4. Kato mi gowori6 za uravnowesqvena na sili wednaj kato me gepiha 2ma kofermani i samo kato mi kazaha "dawai parite" znae6 li kvo im se slu4i kato gi pognah s kubinkite i edna durvena buhalka. Da ne goworim puk i kolko puti mene sa me bili kato sme bili w grupi4ka ot 4-5 du6i. Taka 4e ne mi gowori za palene na japanki ka6oni ili tam kvoto kaza

Sorry 4ove4e... qvno sum se oburkal. rolleyes.gif Pomislih te za drug. Izvinqvai ako sum te obidil s ne6to, no prosto si mislih 4e si edin drug... smile.gif

Цитат
БНС
Е те там е обсъдено сичкото...
За неколкото мангусти (нема да им викам роми, щото ром обичам) дето задявали жената на Расате...
И други случки има ама още спа и не мога да цитирам

BNS sa tupi skinheads.

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 6 2003, 11:17 PM
Коментар #51

Прослушващ метъл
**

Коментари: 122
Регистриран: 28-July 03
Потребител N: 215

Ami...te prechat.

--------------------
A fatal disguise is what you call holy.
Where is god? I want you to show me.

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 6 2003, 11:21 PM
Коментар #52

Прослушващ метъл
**

Loshoto e che ako ne se napravi neshto...neshto, i to nezabavno, te shte ni nadhvurljat po broj.
sega, tuk ima njakolko varianta kakvo da pravim:
1.) iznos za chujbina
2.) massacre
3.)pregrajdane v ghetto ot koeto njama murdane
...
vsjako si ima minusi razbira .
Po djavolite ne moje da otrechete che trjabva da se napravi neshto, nali?

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 6 2003, 11:26 PM
Коментар #53

алфонс

emiiii
az imam ideq goworete s ministyra na otbranata da mi dade za nqkolko dena tank iswoboda da se razhojdam iz stoliponow naprimer ... rolleyes.gif
6e si napraa takyw kupon i posle edin den w fakulteto w sofiq робокоп
aaaax me4tiiii rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

+Quote Post
Aryan
коментар Sep 9 2003, 04:25 PM
Коментар #54

Непросветен
*

Коментари: 3
Регистриран: 25-August 03
Потребител N: 244

Мисля, че размислите на Eraser в отговор на философите от Анархия в БГ, и публикувани впоследствие във форумите на БНС са доста изчерпателни по темата, затова ги пускам целите:

Цитат(Eraser)
@ всички "защитници на човешките права":

Колкото и да се пънете няма как да ви убягва факта, че НЕ ние МРАЗИМ циганите, а те МРАЗЯТ нас българите. (мен лично просто ме отвращават, но докато си седят в гетото в собствената си кочина, не са ми проблем)

Защо е така ли?
Това е в природата на скота, който живее като паразит в държава с хилядолетна история и създадена не от него, а от нас българите. Това е омразата на неуспелия, който не е създал никога нищо за целия период на съществуването си, и винаги е живял като гост и паразит в държавите на други бели нации.

Това е циганският народ!

Народ, който за хилядолетното си съществуване не е създал НИЩО!
Нямат цивилизация, нямат писменост, дори своя религия и вяра не са създали, камо ли някакъв вид по-висше обществено устройство, от родово-племенният строй в който живеят и досега!
На тях винаги някой друг им е виновен, че живеят като скотове, но и на ум не им идва да направят нещо за да го променят освен да отправят обвинения към другите(ние-българите в случая), които не са като тях.

Ще дам един прост пример за циганска наглост.

Преди около месец (може и повече да е било) имаше предаване "Искрено и лично" по БТВ, в което се обсъждаше темата за циганите. Гости бяха представители на цигански фондации, които както се оказа са над 30 !!!
Та тези представители (чиято фондация между другото беше под бащиното крило на ОО на Сорос, но това е случайност, няма как иначе да е, нали?) за пример на лошо отношение на българската държава към циганите дадоха циганската махала в Кюстендил(може и да беше Костенец или Костиброд, вече не помня).

Та госпожата от циганската фондация плачеше как на така наречените онеправдани и перманентно потискани "роми", общината не им събирала боклука и цялата махала се била заринала в мръсотия. А това си е направо дискриминация (нали много я обичате и вие тази думичка?).

Да, ама в хода на разговора стана ясно, че общината не изхвърляла боклука, просто защото няма контейнери за боклук. И познайте сега ... ами те циганите си ги били нарязали и върнали за вторични суровини! На всичкото отгоре общинарите седят и си губят допълнително времето да мислят как да разрешят проблема и обмислят поставянето на големи, масивни контейнери, които циганите да не могат да нарежат!!! Дори и на присъстващите обаче това им се видя като временно решение, защото за циганина като е решил да нареже нещо за вторични просто няма пречка.
Да си спомним как цяла София беше под угрозата да остане без ток, защото цигани (о! това разбира се пак е случайност, те са толкова добри и работливи хора иначе) бяха откраднали незнам си колко КИЛОМЕТРА(!!!) кабел, и бяха прекъснали резервното захранване на столицата.

Но разбира се, те не са виновни.
А кой? Може би филанкишията?
НЕ, разбира се, НИЕ българите! Ние по подразбиране сме си виновни за всичко, нали?

Продължаваме по темата.

Циганите не само нищо не са направили за България, а напротив, когато целокупният БЪЛГАРСКИ народ (в който ВИЕ включвате и тях, щото били тук от незнам си кога) се е борил срещу потисничеството на турските изверги (о, пардон! да не обидим сега и турците ... не било турско робство или иго, а било османско "присъствие" - това не е смешно, децата го учат в училище, в часовете по история), циганите винаги са били на страната на поробителите!
  • Как пък няма ЕДИН циганин заклан по време на Априлското въстание ?

• Как няма ЕДНА циганска къща запалена в градовете Перущица, Батак, Панагюрище?

• Как няма ЕДИН циганин хайдутин?
Отговорът е много прост. За Родината си и за свободата й се бори само този, който чувства България като свой дом! Само той е готов да жертва живота си в святото име на Майка България! А за циганина тези думи не значат НИЩО! Нещо повече, ЦИГАНИТЕ са клали българите, така както и турчин не го е клал!

Така, че @narchik, като пишеш "...те живеят тук откакто се помнят и тази земя е колкото наша, толкова и тяхна родина" (Родина се пише с главна буква, но само от хората, които осъзнават смисъла й), си опресни познанията по БЪЛГАРСКА история.
Защото народ, който не познава историята си и не пази националните си ценности, без национално достойнство и управляван от предатели е обречен на ново робство.

Можеш да започнеш с "Как станах хайдутин" на Панайот Хитов, който пише така:

Цитат
Цитат:
"... Много бели направи и Мустафа Шибилията - турски циганин ...
... В продължение на 8-10 години населението от Бургас до Сливен, в Котел и Елена кански виеха. Като чуеха името "Шибилията", всеки трепереше. Няколко пъти залавяха Шиблията - Мустафа и го караха в Едирне, но той пак избягваше и пак ходеше да обира и безчести. Хората отиваха жътва да жънат, а той с другарите си - в село. Щом се върнат вечерта, излавя ги, обира ги в дома им и ги изколва. ..."

Целият текст може да прочетеш тук:
http://bgns.net/Bg/otech/history/turigo/do...ocs/phitov.html

Между другото, няма да ме изненадате като напускате плоски отговори от рода на "още един наци постинг", "расист" и прочее тъпотии.

Отдавна съм се убедил, че очетата са ви плътно затворени и си живеете в собствените утопични мечти за анархия и безвластие, и ...
равенство на всички раси.

Но какво е това равенство?

Както може би сте учили по математика, равенството е знак за еднаквост между две величини. С прости думи ще ви дам пример. Като поставиш на двете теглилки на кантара две величини и тежестта им е еднаква теглилката се уравновесява.
Като поставиш на двете блюда на везната циганският народ и българският, кажете ми кое да ги уравновеси?
  • Как да уравновесиш културата и цивилизацията на българите с нещо, което един циганин даже не може да ти обясни какво означава.
  • Как да уравновесиш трите високоразвити държави, които създаде българският народ на картата на Евразия, и две от които заплатиха висока цена, като буфер на нашествието на турските и монголските орди към Европа, с родово-общинният строй, в които все още се намират циганите.
  • Как да уравновесиш монументалното строителство, кирилицата, огромното литературно и културно наследство на българина, с неграмотният циганин, който живее в къща от шперплат.
Кажете ми къде видяхте "равенството" тук?

И затова всичко друго мога да разбера, но не мога да проумея само как можете да наречете циганина "ЧОВЕК"?!?

Но има и един друг начин, и той се нарича "уравнивиловка", т.е. насилствено изравняване на несравними величини. Измислиха го вашите другарчета комунистите, а смисълът му беше девиз на целия комунистически "рай" - "всекиму според възможностите, всекиму според потребностите".
Но за целите на "уравнивиловката" се нарушават природните закони, чрез насилствено наклоняване на везните. Как ли? Много просто - организацийки като ОО наливат кинти в разните многобройни цигански фондации, които започват да раздухват истории като "расизъм", "нетолерантност", нарушаване(?!?) на "човешки права". А такива като вас го правят даже и без пари!

Що бе? Кои права им нарушихме?
  • Нямали работа и ние сме виновни щото не сме ги били взимали на работа.

Ми то и аз да нямам зъби в устата, да се къпя веднъж в годината(ако се сетя), да нямам образование и да живея в кенеф, и почти да не мога да си кажа името ... че КОЙ да ме вземе на работа?
    А и си спомням много добре навремето как "работеха" чистачките циганки в училище - идваха в 16.00 и си тръгваха към 17.30-18.00. Но за сметка на това пък взимаха заплати, колкото взимаха родителите ми, които са висшисти и професионалисти в областта си, и които си скъсваха задниците от бачкане. На мангалите им даваха четиристайни апартаменти за да ги интегрират сред българите, а ние чакахме с десетки години за гарсониерка.
    Но тогава не плачеха, като взимаха заплата без почти никаква работа, апартаментите и помощите за многодетни майки.
    Плачат сега, защото няма кой да се грижи вече за тях.
    А за НАС българите кой да се грижи?

• Били необразовани, щото ние сме им пречели да ходят на училище навремето, пък сега нямали възможност.

Как пък не си спомням навремето някой да е попречил на циганин да учи или да следва, дори НАПРОТИВ!!! Имаше специални квоти за тях и за турците, и беше достатъчно да изкарат нещо различно от 2-ка на изпитите за да влязат да учат в университет. Но за сметка на кого? За сметка на БЪЛГАРИ, които имаха "много добър" или отличен "успех" на приемните изпити, и които оставаха навън, защото не им стига балът. По подобен начин ги избутваха и да завършат, докато ние се скапвахме от учене за да се образоваме.
ЕЙ НА ТОВА АЗ МУ ВИКАМ "РАСИЗЪМ"!

Така че когато излезе някой по-лъскав мангал и каже, че имал образование пък не го взимали на работа щото бил "ром" ... коментарът е излишен, правете си сами изводите! Пропуска се отново факта, че никой не взима на работа САМО по образование, трябва да докажеш и какво можеш.
А мангалът размахва по БТВ само диплома, но не ни показва дори какво има в нея. Едно е дори само да завършиш с отличен успех, а друго - едвам с "тройка". Но това не е интересно, ВАЖНОТО е че той е "образован" и към него българите се държат "дискриминационно". Защото отново чака някой да го настани в удобно кресло на топло местенце, без много бачкане и висока заплата, а той да си закачи "дипломата" на стената (без страницата с оценките разбира се).

И накрая да ви попитам, ако някой българин излезе по телевизията и почне да разправя как краде (било ток, жици, или каквото и да било), щото бил гладен, колко време ще се разхожда по улиците свободен? Едва ли колкото "онеправдания ром". Т.е. законите на България и наказанията са за нас българите, а благата - за мангалите.

ЕЙ НА ТОВА АЗ МУ ВИКАМ "ДИСКРИМИНАЦИЯ"!

Може още много да ви напиша по темата, но нещо ми писна, така или иначе твърдите ви @нархо-комунистически чутури едва ли ще схванат за какво става въпрос.

източник: http://www.bgns.net/phpBB2/viewtopic.php?t=47

+Quote Post
t0xIc
коментар Sep 10 2003, 09:27 AM
Коментар #55

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

am na 110% sum suglasen
4estno ako bqh prezident i imah vlast 6tqh da se opitam da gi izselq vsi4kite bez da me ebe za mnenieto na Evropa..da vidim 6tom te sa tolkova humanni dali 6te gi priutqt v tqhnite si durjavi kato gi vidqt kva sbir6tina sa .......

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
Hansi
коментар Sep 10 2003, 05:25 PM
Коментар #56

Bard

Коментари: 1140
Регистриран: 30-May 03
Потребител N: 123

Нов "крал на всички цигани"

--------------------
1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit.
3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image.
4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat.
5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right.
6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it.
7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid.
8. Thou shalt never assume.
9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you.
10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost.

+Quote Post
Peter
коментар Sep 10 2003, 08:58 PM
Коментар #57

Poisoned

Aryan tva izbiva na rasizum ne misli6 li?

+Quote Post
hab. MpeHa
коментар Sep 10 2003, 09:34 PM
Коментар #58

Непросветен
*

Коментари: 43
Регистриран: 21-July 03
Потребител N: 204

massacreto e nai-dobroto re6enie sre6tu ..........................."romite"...............................
Az sam s 4.1,1.3,8.2 i MNOOOOOOOOOOOOOGOOOOOOOOOOOOOOO 8.4

--------------------
hab. Team
a nii valim
a nii gromim
Shishe Vartim

+Quote Post
widowmaker
коментар Sep 10 2003, 11:06 PM
Коментар #59

Прослушващ метъл
**

te sa murzelivi...te sa bezsramni...te sa nenujni...to i nie sme nenujni de, ama te puk suvsem

--------------------

+Quote Post
Inferno
коментар Sep 10 2003, 11:28 PM
Коментар #60

Status Seeker

Коментари: 304
Регистриран: 4-April 03
Град: Kingdom Of Loss
Потребител N: 56

Цитат(Peter @ Sep 10 2003, 08:58 PM)

И така да е...
Но кажи не е ли истина това, което е постнал Aryan?

+Quote Post
Peter
коментар Sep 11 2003, 01:14 PM
Коментар #61

Poisoned

Цитат(Inferno @ Sep 11 2003, 12:28 AM)
Цитат(Peter @ Sep 10 2003, 08:58 PM)

И така да е...
Но кажи не е ли истина това, което е постнал Aryan?

NA tova mu se kazva demagogiq i populizum.

+Quote Post
Aryan
коментар Sep 17 2003, 05:44 PM
Коментар #62

Непросветен
*

Цитат(Peter)

Много добре си схванал, Петре, това което се извършва в България е расизъм спрямо българите.

Цитат(Peter)
NA tova mu se kazva demagogiq i populizum.

Така му викате само вие, анархистите, когато няма какво друго да кажете. А че ви е ясно какво е демагогия и популизъм не се и съмнявам - цялата ви идеология е такава.

Фактите обаче са си факти и те са цитирани много точно в поста - но явно не си си направил труда да го прочетеш, щом е нещо което не е срещу българите на вас не ви е интересно нали?

И понеже гледам, че и други анархо-философи се вихрят тук ето ви да четете (почти)пълната си диагноза:

http://www.bgns.net/phpBB2/viewtopic.php?t=45

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 17 2003, 06:03 PM
Коментар #63

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Относно темата за циганите-не ме разбирайте погрешно ама не ми се опитвайте да ги защитвате-не ги обичам и това си е!

+Quote Post
Peter
коментар Sep 17 2003, 08:36 PM
Коментар #64

Poisoned

Aryan "nie anarhistite" mnogo dobre znaem kakvi sa ni ideite i za kakvo se borim. Za razlika ot taka nare4enite skinheads, smqta6ti se za neveroqtni patrioti, a vsu6tnost si nqmat i ponqtie ot kude idva cqloto Oi! Skinhead dvijenie. No za kakvo im e da znaqt, nali trqbva prosto da se mrazi nqkogo, nezavisimo zaradi kakvo...

Kakto vijdam ot nick-a ti i ti si otqvlen patriot... No moje bi sega mu e vremeto da ti kaja edin mnogo tujen i ujasqva6t fakt: nie ne sme ariici, a smesica mejdu slavqni i prabulgari. Ne znam dali ti si nazi skin ili ne, no mislq 4e dokato vsi4ki takiva ne osuznaqt tozi fakt, 6te blagogoveqt pred lika na edin izvraten psihopat (Hitler) i 6te se zalugvat 4e za vsi4ko sa im vinovni evrei, romi i ne znam o6te kakvi...

O6te ne6to. Ne znam ti kakvo razbira6 ot anarhiq, no ne mi e qsno kak moje vie da podkrepqte durjava, na koqto ne i puka za nas (nezavisimo ot etni4eska prinadlejnost ili kakvoto i da e). Tova izbiva na mazohizum: te vi lujat, kradat, mamqt, a vie iskate o6te.
Osven tova edva li romite sa vinovni za ujasqva6toto polojenie v Bulgaria. Ne te kradat milioni, a tvoi i moi sunarodnici - bulgari. I dokato si zatvarq6 o4ite i se poddava6 promivkata na mozuci edva li 6te stignem dale4.

Az ne sum "sre6tu bulgarite" (kakto ti kaza), a sre6tu durjavata i podtisni4estvoto, za6toto anarhiq ozna4ava istinska svoboda.
I kakto pi6e na mnogo mesta iz Sofiq: Obi4am rodinata, mrazq durajavata!

Цитат
Edna pesen na LAST HOPE zapo4va po sledniq na4in:

Ne trqbva da sudite horata po cveta na tqhnata koja ili rasa!

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 19 2003, 03:50 PM
Коментар #65

алфонс

wsi4ki hora po sxweta .....
trqq si pla6tat toka
w bylgarioq zakonite oblagodetestwam gadnite romi po wsqkakayw na4in ..
da nare4em dyrjawat ciganiq nai dobre ranting.gif ranting.gif ranting.gif ranting.gif ranting.gif cigan4e --->boksa

+Quote Post
Peter
коментар Sep 20 2003, 01:39 PM
Коментар #66

Poisoned

I vsi4ki bulgari si pla6tat i toka, i parnoto i vsi4ko?
Ne za6titavam romite, no tazi tema e rasistka!

+Quote Post
Crafter
коментар Sep 20 2003, 11:58 PM
Коментар #67

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Знаете ли какво, адаш и ариан?

Всъщност...

няма смисъл да се карате!

Положението е такова:

Адаша е анархист и т.н., но надали е почитател на мангалите, а? Няма значение, че е анархист... анархия НЯМА да има!

Ариан, ти обичаш родината си и т.н.! Кво лошо има!

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 21 2003, 10:22 AM
Коментар #68

алфонс

wsy6nmost i bylharite ne go pla6tata ama im go spirat za twa ne6to ne kazwam, 4e si4kite mangali sa dolni jiwotni ama powe4e ot 1/2

+Quote Post
Inferno
коментар Sep 21 2003, 12:35 PM
Коментар #69

Status Seeker

Коментари: 304
Регистриран: 4-April 03
Град: Kingdom Of Loss
Потребител N: 56

Цитат(Peter @ Sep 17 2003, 08:36 PM)
Kakto vijdam ot nick-a ti i ti si otqvlen patriot... No moje bi sega mu e vremeto da ti kaja edin mnogo tujen i ujasqva6t fakt: nie ne sme ariici, a smesica mejdu slavqni i prabulgari.

Ако беше чел малко повече за нашите корени нямаше да отричаш арийския ни произход. Българите са издънка на древните арийски племена, от които произлизат също германците и келтите... Вече почти не съществуват теории, които да отричат ирано-езичната общност, към която сме спадали wink.gif
Така че... направи си някакви изводи wink.gif
Аз не съда хората по цвета на кожата им и расата, съдя ги по делата им, а от циганите нищо хубаво не съм видял...
И аз съм отявлен патриот... Проблем?

+Quote Post
Aryan
коментар Sep 21 2003, 01:12 PM
Коментар #70

Непросветен
*

Цитат(Peter)
Za razlika ot taka nare4enite skinheads, smqta6ti se za neveroqtni patrioti, a vsu6tnost si nqmat i ponqtie ot kude idva cqloto Oi! Skinhead dvijenie.

Както честичко обичате да правите, когато нямате какво да кажете - отклонявате темата. АЛООО, Петре, темата е за мангалите, а не за скиновете.
Ако с това лирично отклонение искаш да направиш някакви аналогии само ще те уведомя, че никога не съм бил и няма да бъда скин.
Историята на тази субкултура виждам те интересува живо, и с нея си запознат добре. Аз се интересувам от БЪЛГАРСКАТА история!

Цитат(Peter)
nie ne sme ariici, a smesica mejdu slavqni i prabulgari

Дори така да е, според теб славяните какви са бе, Петре? Китайци? Монголоиди? Семити? Не Петърчо, и те са арийци. Та според теб като събереш арийци с арийци какви стават - таджикистанци ли?
Прелагам ти да се върнеш в ПЪРВИ клас да си доучиш българска история, а не да си хабиш зрението над литературният "гений" на Кропоткин и останалите умствено-неуравновесени типове.

Цитат
O6te ne6to. Ne znam ti kakvo razbira6 ot anarhiq, no ne mi e qsno kak moje vie da podkrepqte durjava, na koqto ne i puka za nas (nezavisimo ot etni4eska prinadlejnost ili kakvoto i da e). Tova izbiva na mazohizum: te vi lujat, kradat, mamqt, a vie iskate o6te.

Отново показваш непознаване не само на старата българска история, но и на съвременната. Доказваш неспособността ви да оцените какво се случва тук и сега. КОЙ ти каза че аз подкрепям ДНЕШНАТА държава? Я се поразходи до сайта на БНС и виж на първа страница колко се обичаме с този модел на държава, която брутално преследва патриотите и цялата й политика е АНТИБЪЛГАРСКА!

Да ти го кажа ли по-ясно:
ДНЕШНАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ Е НАШ ВРАГ!

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 21 2003, 06:19 PM
Коментар #71

Архидемон

Относно арийците-чела съм,пък и съм чувала,че всички индоеврепейски народи са арийци.Да ама съм чувала,че и циганите идват от Индия,което малко противоречи на тази теория.Пък и немците и скандинавците са ариийци следователно следва,че и те произхождат от Азия или по-точно хуните(странно аз си мислех,че хуните са били монголоидни т.е жълти).И защо ние сме по-тъмни и не приличаме на германските и скандинавски народи?Поисках същото обяснение от човека,немски националист,развил ми тази теория, и естествено той не можа да ми отговори.Не че мисля ,че не сме чиста раса(напротив)но ми е интересно да получа отговора на тези въпроси,свъpзани с толкова много противоречия

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Sep 21 2003, 08:13 PM
Коментар #72

Прослушващ метъл
**

За това , 4е мангалите идват от Индия спор няма(защото я ги погледни там кви са всички , пък и е всеизвестно че Александър Македонски ги е довел thumbdown.gif ).А доколкото знам германците са западни готи(ако така се казва на български) а пък скандинавците са били там и там са си останали (или поне аз съм останал с такова впечатление)

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 21 2003, 08:15 PM
Коментар #73

Архидемон

И аз ама онзи немски националист твърдеше друго.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 21 2003, 08:16 PM
Коментар #74

Архидемон

opa postnah 2 pyti-sorry

+Quote Post
alpha prime
коментар Sep 21 2003, 09:08 PM
Коментар #75

алфонс

Цитат
Както честичко обичате да правите, когато нямате какво да кажете - отклонявате темата. АЛООО, Петре, темата е за мангалите, а не за скиновете.

i ko skinowete sa po golenmi otrepki ot ciganite daje w4era okolo 7 mi se praiha na myje dokato bqh padnal na zemqta i ko ... twa li sa golenmite krasawci a ranting.gif a i o6te ne6to radwam se 4e ediniq sled twa sa go narygali
kato kopae56 grod drugimo sam pada6 w nego typi skinowe fuck you

+Quote Post
ISTORIK
коментар Oct 4 2003, 12:23 AM
Коментар #76

Keeper of Time
**

Osven ot Indiya, chast ot ciganite idvat i ot Egipet.
Prez 1492 ispancite progonvat arabite (kray na rekonkistata), ciganite i evreite.
V sqshtata godina, otkrivat i Noviya svyat.
Tova e godina na shtastieto za Ispaniya.

U nas, ciganite se poyavyavat malko predi osmanskoto nashestvie.

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 4 2003, 11:06 AM
Коментар #77

Архидемон

Аз съм чувала,че са дошли като слуги на османците.

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Oct 4 2003, 01:57 PM
Коментар #78

Спамер!
**

Коментари: 204
Регистриран: 23-September 03
Град: в АДА
Потребител N: 271

Nz koi na koi slugi oba4e pove4eto mangali sa tapi lajci i izmmnici ranting.gif mat.gif

--------------------
Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!

+Quote Post
alpha prime
коментар Oct 4 2003, 09:35 PM
Коментар #79

алфонс

Цитат
Nz koi na koi slugi oba4e pove4eto mangali sa tapi lajci i izmmnici

glasuwam s 2 ryce za twa

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 4 2003, 11:03 PM
Коментар #80

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(brave_new_world @ Oct 4 2003, 10:35 PM)
Цитат
Nz koi na koi slugi oba4e pove4eto mangali sa tapi lajci i izmmnici

glasuwam s 2 ryce za twa

И АЗ! Почти всички трябва да умрат! СМЪЪЪЪЪРРРРРРТТТТ!

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
M-16A2Rifle
коментар Oct 5 2003, 03:51 AM
Коментар #81

Спамер!
**

Коментари: 204
Регистриран: 23-September 03
Град: в АДА
Потребител N: 271

[quote=Sturmfuhrera,Oct 4 2003, 09:03 PM] glasuwam s 2 ryce za twa [/QUOTE]
И АЗ! Почти всички трябва да умрат! СМЪЪЪЪЪРРРРРРТТТТ! [/quote]
ta zna4i kade 6te gi besim tea lajci i izmamnici mad.gif za6tot ve4e mi pisna ot tqh ranting.gif kat 4uq za mangal i puke.gif

--------------------
Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!

+Quote Post
Beoulf
коментар Oct 9 2003, 03:13 PM
Коментар #82

Просветен

Коментари: 430
Регистриран: 7-October 03
Град: sof
Потребител N: 293

Ясно е, че ще мрат!
Сега да измислим само как, това е по-важно, пък накрая ще действаме.

--------------------
Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all
Feasting on the guts of both stallions and goats
No animal in there stands tall

Spears were thrown at the raging wolfhorde
So hard to select them all out (in the night)
Running with bloodied fangs and fierce eyes
It sure doesn't help much to shout

In from wilderness came death
Wolves in the pound!!!

+Quote Post
Arthas
коментар Oct 9 2003, 04:45 PM
Коментар #83

Прослушващ метъл
**

Коментари: 104
Регистриран: 3-September 03
Град: The Frozen Throne,Icecrown
Потребител N: 252

Цитат
Ясно е, че ще мрат!

Само така ! Ще ги убием после ще ги изядем smile.gif
Бре като не работят да се разкарат от държавата мама им мръсна.

--------------------
Deep Green Dark Chaos
Blinded I run down these paths
By heart I know them
They lead to the searing cliffs
Stout they stand above the water's edge
Lifeless

The Emperor Is Dead ! Long Live The Emperor !

+Quote Post
bgm
коментар Oct 9 2003, 06:27 PM
Коментар #84

Anti-Everything

Цитат(_SiegfrieD_ @ Sep 21 2003, 07:19 PM)
Относно арийците-чела съм,пък и съм чувала,че всички индоеврепейски народи са арийци.Да ама съм чувала,че и циганите идват от Индия,което малко противоречи на тази теория.Пък и немците и скандинавците са ариийци следователно следва,че и те произхождат от Азия или по-точно хуните(странно аз си мислех,че хуните са били монголоидни т.е жълти).И защо ние сме по-тъмни и не приличаме на германските и скандинавски народи?Поисках същото обяснение от човека,немски националист,развил ми тази теория, и естествено той не можа да ми отговори.Не че мисля ,че не сме чиста раса(напротив)но ми е интересно да получа отговора на тези въпроси,свъpзани с толкова много противоречия

Nie sme ariici, sushto kato turcite, siriicite i oshte takiwa.1/3 ot swetownoto naselenie e ariisko.Ama nazitata mraziat tucholia i arabi?Be towa za ariicite si e tashak i polowina.Slawianite sa doshli ot Scandinavia.I wprochem nie sme si tochno slawiani i to chisti.Prabulgarite samo sa ni donesli swoiata bogata kultura, no sa se pretopili dori predi na 2-rata bulgarska durzhawa.A towa, che sme po-tumni se dulzhi na geografskoto mestopolozhenie.Wsichkite tezi ariiski gluposti idwat ot Hitler, koito e imal izbiratelno razbirane za ariec.Naprimer surbite ne sa bili ariici, a bulgarite sa.Demek slaga si opredeleniata kakto mu padne.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 9 2003, 07:16 PM
Коментар #85

Архидемон

Цитат(Arthas @ Oct 9 2003, 04:45 PM)
Цитат
Ясно е, че ще мрат!

Само така ! Ще ги убием после ще ги изядем smile.gif
Бре като не работят да се разкарат от държавата мама им мръсна.

Абе да ги убием ама само да не ги ядем,че ме е гнус puke.gif Аре да направим нещо като концлагери!:) headbang[1].gif ranting.gif

+Quote Post
bgm
коментар Oct 9 2003, 07:19 PM
Коментар #86

Anti-Everything

Problemat s tiah (po-tochno sas sashtestwuwaneto im) ne e wazmozhno da se reshi.Edinstweniat nachin da se naprawi malko po-bezboleznen e da se integrirat, kazano inache da se obrazowat i ciwilizowat.Nasoka, w koiato ne sa polozheni nikakwi usilia ot 100 godini nasam.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 9 2003, 07:24 PM
Коментар #87

Архидемон

Напротив по "Тошово" време са били задължени да ходят на училище.Но циганите са си цигани и ще си останат такива.
Учила съм с 3 циганета в 33 СОУ кв."Люлин".Не искам пак да уча с такива нито децата ми да учат.Да си стоят в гетата и това си е.Вери ги,печи ги от тях нищо не става.

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Oct 9 2003, 07:56 PM
Коментар #88

Прослушващ метъл
**

Цитат
Вери ги,печи ги от тях нищо не става

Става - Сапун

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 9 2003, 08:17 PM
Коментар #89

Архидемон

Теб няма ли да те е гнус да се миеш с такъв сапун?

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Oct 9 2003, 08:25 PM
Коментар #90

Прослушващ метъл
**

Ти никога не бъди сигурна с к'во се миеш smile.gif puke.gif

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 9 2003, 08:34 PM
Коментар #91

Архидемон

Мноо ме успокой.Аз не съм от гнусливите де:)

+Quote Post
Beoulf
коментар Oct 9 2003, 08:35 PM
Коментар #92

Просветен

Коментари: 430
Регистриран: 7-October 03
Град: sof
Потребител N: 293

да, наистина, внимавайте с какво си миете разните му работи.
И все пак да правим сапун е по неудачен вариант дори и от това да ги изядем.
Затваряме ги в гето, без никакъв, ама НИКАКЪВ достъп до останалия свят и да се култивират сами, т.е. с темпото с което се множат може и сами да се изядат, че и сапун да си правят!

--------------------
Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all
Feasting on the guts of both stallions and goats
No animal in there stands tall

Spears were thrown at the raging wolfhorde
So hard to select them all out (in the night)
Running with bloodied fangs and fierce eyes
It sure doesn't help much to shout

In from wilderness came death
Wolves in the pound!!!

+Quote Post
bgm
коментар Oct 9 2003, 08:38 PM
Коментар #93

Anti-Everything

Niama smisal da si goworim prazni prikazki, znaete che towa e newazmozhno.Triabwa traina strategia za obrazowane (ne samo shkolsko) na romskata populacia i integriraneto im w ciwilozowania swiat.

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Oct 9 2003, 08:40 PM
Коментар #94

Прослушващ метъл
**

Цитат(Beoulf @ Oct 9 2003, 06:35 PM)
да, наистина, внимавайте с какво си миете разните му работи.
И все пак да правим сапун е по неудачен вариант дори и от това да ги изядем.
Затваряме ги в гето, без никакъв, ама НИКАКЪВ достъп до останалия свят и да се култивират сами, т.е. с темпото с което се множат може и сами да се изядат, че и сапун да си правят!

Тва за самоизяждането ми хареса , оба4е е малко трудно осъществимо.
Оба4е тия индивиди(не хора) са като хлебарките - и след атомна бомба ще издържат thumbdown.gif

--------------------

+Quote Post
Ed_Hun†eR
коментар Oct 9 2003, 08:44 PM
Коментар #95

Прослушващ метъл
**

Цитат(bgm @ Oct 9 2003, 06:38 PM)
Niama smisal da si goworim prazni prikazki, znaete che towa e newazmozhno.Triabwa traina strategia za obrazowane (ne samo shkolsko) na romskata populacia i integriraneto im w ciwilozowania swiat.

Това пък с интеграцията е напулно невъзможно. Те сами не изкат да се обу4ават. Не може6 да ги вкара6 наро4но в у4илищата и да им налива6 по 2 при4ини:
1. Няма да "попият" нищо понеже няма моментална пари4на аванта от това.
2. Поради първата при4ина 6те из4езнат със скоростта на светлината от у4или6тето!

--------------------

+Quote Post
bgm
коментар Oct 9 2003, 09:16 PM
Коментар #96

Anti-Everything

Ne gowori naisusteni neshta, purwo na purwo nikoi ne se e opitwal da go naprawi, zatowa i ne znaesh kakwo bi se poluchilo.Towa po Zhiwkowo wreme e sawsem razlichno, towa e brutalna, bezmislena i bezplanowa "integracia", neshto kato wuzroditelnia proces.Ne mozhe po takaw naciski nachin da se integrira niakoe malcinstwo.Stiga edinstweno wsichki cigani da mogat da chetat i pishat na bulgarski, towa bi promenilo korenno situaciata.Wiarwam, che sled chlenstwoto ni w EU, shte se naprawi budget i programa za mashtabna integracia.Towa shte dowede do niakolko znachimi plusa, a imenno normalizirane na bezkontrolnata razdaemost, drastichen spad na lekata prestupnost i kato cialo podobriawane na obstanowkata w Bulgaria.

+Quote Post
Peter
коментар Oct 9 2003, 09:17 PM
Коментар #97

Poisoned

Цитат(Ed_Hun†eR @ Oct 9 2003, 08:56 PM)
Цитат
Вери ги,печи ги от тях нищо не става

Става - Сапун

Цитат
Теб няма ли да те е гнус да се миеш с такъв сапун?

Ebati rasistkite izkazvaniq!

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Oct 9 2003, 09:27 PM
Коментар #98

Архидемон

Е как.На нашата пощенска кутия веднъж даже е имало изрисувана свастика и майка ми веднага я е изтрила:)
Ein Volk,Ein Reich,Ein Fuehrer!Deutchlald ueber Alles!Heil Hitler!
това последното бяха ебавки(да не си помислите,че съм скинарка)

+Quote Post
bgm
коментар Oct 9 2003, 09:27 PM
Коментар #99

Anti-Everything

Rasizmat winagi e reshenie na slabite, na tezi, koito ne mogat da se preboriat sas situaciata.Zashto mislite e doshla NSDAP na wlas prez 30-te?Zaradi slabostta na nemskia narod da se prebori s polozhenieto si.Mnogo po-lesno e da se wuorazhim i da pretrepem wsichki cigani, otkolkoto da se sprawim s problema.Iskreno se nadiawam, che towa e prosto humor.

+Quote Post
Peter
коментар Oct 9 2003, 09:30 PM
Коментар #100

Poisoned

Цитат(bgm @ Oct 9 2003, 10:27 PM)
Rasizmat winagi e reshenie na slabite

Suglasen sum.

A vie kato tolkova gi mrazite romite kakvo ste napravili po vuprosa? Ili samo govorite? wink.gif

+Quote Post

5 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd July 2025 - 12:40 AM