![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Та идеята е да се задават въпроси от обща култура и да им се отговаря. История, математика, физика, химия и всичките им сфери. Без конкретни задачи, а просто въпроси. Първият отговорил правилно задава следващия въпрос. Ще е по-смислено, ако е без гугъл. Не, че мога да се изразявам, но ето ви въпрос за пример.
Йордан Йовков е роден в кое село? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Би било забавно ако можеш да измисляш въпроси, на които google трудно би могъл да отговори. Инак е доста безсмислено.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Да, но смятам, че форума е с достатъчно умни хора и оставам всичко е в съвестта им. Рожденното място на Йовков?
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Аз признавам, че не го знам, срам и позор с оглед на това, че майка ми предава по литература..но ще се радвам ако някой ме светне.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Аз го знам, но дори на себе си не вярвам, че не съм проверил в google
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 408 Регистриран: 21-June 08 Потребител N: 2811 ![]() |
С Гугъл или без ,да го приемем на доверие- Жеравна.Айде дайте нататък,ако не ви е срам.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Кой е отбелязал първият гол в историята на Световните Първенства ( по футбол ) ?
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Значи ако знаеш отговорите на такива въпроси си интелигентен?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Абе не му мисли много,игра е тва се пак... да утрепеш малко време с нея
![]() Таа ? -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Да си отговорил, че да задаваш? :>
Значи ако знаеш отговорите на такива въпроси си интелигентен? ![]() Обща култура се нарича, страх те е от тестовете, да не си развалиш фалшивото мнение за себе си или..? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Е, този въпрос е доста специфичен, няма ли жокер?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не съм отговорил но malleus е написала 'Айде дайте нататък,ако не ви е срам' затва постнах аз,а иначе подсказка :
Играча е бил от отбора на Франция -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 66 Регистриран: 24-September 08 Град: Варна Потребител N: 3003 ![]() |
Люсиен Лорен или нещо такова? Не си спомням много добре, но '94 бяхме луди фенове на футбола с брат'чеда та бяхме наизустили всичко де що има за футбол. Вече не помня толкова добре.
И едно предложение: няма ли да е по-добре този, който отговори вярно на въпроса да задава следващия? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Съгласна съм, който отговори, той да пита, така ще е по-яко.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 29-September 08 Град: SGC, Cheyenne Mountain Complex Потребител N: 3015 ![]() |
^ Да си отговорил, че да задаваш? :> Значи ако знаеш отговорите на такива въпроси си интелигентен? ![]() Обща култура се нарича, страх те е от тестовете, да не си развалиш фалшивото мнение за себе си или..? Е*ах я и общата култура, тогава... ![]() ![]() Death for football! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 66 Регистриран: 24-September 08 Град: Варна Потребител N: 3003 ![]() |
Това беше идиотски тъпо изказване честно!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 29-September 08 Град: SGC, Cheyenne Mountain Complex Потребител N: 3015 ![]() |
'Що да е идиотско? 'Щото не понасям футбола ли? Самият ти пост е доказателство за изпростяването от футбола - хората, които не обичат футбол ги обявявате за идиоти.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, бе, човек, просто всяко едно нещо си има фенове. Аз сега не гледам футбол, щото е продаден и тъп, ама преди време бях фен. Не беше честно така да обобщаваш нещата, това ми беше мисълта.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
Не, бе. човек, просто всяко едно нещо си има фенове. Аз сега не гледам футбол, щото е продаден и тъп, ама преди време бях фен. Не беше честно така да обобщаваш нещата, това ми беше мисълта. Е, крайна си. Гледай квалифкациите за Световното и ще видиш, че все още се правят доста любопитни мачове. ![]() -------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може, може, но нали ти казвам спрях го и аз футбола, много фалш напоследък.
Пък и аз по прицип съм си F1 фен, но така и не разбрах отговора ми верен или грешен е? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
^ Да бе права си, обаче не се отчайвай съвсем за футбола, смисъл гледай си от време на време, ама не го генерализирай колко е тъп, само защото има някакви отрепки, които го съсипват.
![]() -------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Да си отговорил, че да задаваш? :> Значи ако знаеш отговорите на такива въпроси си интелигентен? ![]() Обща култура се нарича, страх те е от тестовете, да не си развалиш фалшивото мнение за себе си или..? Е*ах я и общата култура, тогава... ![]() ![]() Death for football! КЪДЕ ВИДЯ ФУТБОЛ И САМО И ЕДИНСТВЕНО ФУТБОЛ БЕ!??!?! И КВИ БЪЛГАРИ БЪЛНУВАШ?!?!? И КОИ СМЕ НИЕ И КОИ СМЕ ВИЕ?!?!? СПРИ С ФУТБОЛА ДЮД, ИТЦ МЕЙК Ю МОРЪН!!! -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Темата, инак хубава, биде осрана! Тенкс тууу... Сиренье_фен! (енд съм мор нърдс)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Heidevolk и Сирене_фен един и същи ли са? О.О
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Към L.B.
Верен отговор Lucien Laurent е ! Ти задаваш въпрос ПП : В темата се задават въпроси от различни сфери,не само от футбол -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, това измислих аз:
Коя е най-малката позната медуза и какво лечение се прилага при ужилване от нея? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 333 Регистриран: 26-April 08 Град: Paradise City Потребител N: 2726 ![]() |
Е ебати..мен това дори не ме е срам, че не го знам.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, това измислих аз: Коя е най-малката позната медуза и какво лечение се прилага при ужилване от нея? Амм това плаче за google.com.. -------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами, вие си знаете, аз гледам Animal Planet непрекъснато и от там го знам. Мога да дам жокер, въпреки че май не трябва:
Около Австралия се среща, заради нея опъват прегради в морето близо до брега, иначе никой не би могъл да ходи на плаж ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тва съм го гледал,ама не помня как се казваше
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 408 Регистриран: 21-June 08 Потребител N: 2811 ![]() |
Ами, вие си знаете, аз гледам Animal Planet непрекъснато и от там го знам. Мога да дам жокер, въпреки че май не трябва: Около Австралия се среща, заради нея опъват прегради в морето близо до брега, иначе никой не би могъл да ходи на плаж ![]() Бе то и аз го гледам, но тоя епизод за желеподобните явно съм го пропуснала. Ма и въпроса си го бива. Ето и един от мен: Какъв е процентът шанс на този въпрос да отговори някои, който не е професор по биология в съответния факултет на някой престижен университет? ![]() И вече сериозно. Нали играта беше с въпроси от обща култура ,не от специфично задълбаване в определена сфера на познание. Нямам предвид нещо от рода на "Колко пръста има на едната ви ръка?", но все пак... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Медузката е известна, бтв. Ируканджи. Бях гледал и аз едно филмче, опитваха се да направят противоотрова, ама става трудно, защото се хваща в малки количества, а и ако се блъсне в стената на аквариума, умира.
Не ми се мисли въпрос сега, който иска, да дава. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^
![]() Ето едно лесно въпросче: Колко метра е висок най-високия връх на Земята? Обявявам състезание по скоростно отговаряне на този въпрос. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
8848м май.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не е май,а е точно така.Айде сега е твой ред,май.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Нобелова награда по математика не се присъжда. Кой е аналогът й все пак?
Edit: Тъй като явно не съм бил достатъчно ясен: Коя награда се счита за "равносилна" на Нобелова награда за математика? ... -------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
Информационни технологии?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Err... не. Наградата е друга, но е се счита за сравнима с Нобеловата. Нобелови награди се присъждат за химия, физика, литература, медицина и мир.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нобелова награда по математика не се присъжда. Кой е аналогът й все пак? Физика е логично да е ? ![]() EDIT : Не се бях загледал мн внимателно в пояснението ;D ,таа не се сещам,иначе за аналог... -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така зададен въпроса, се получава двусмилица. Както и да е, 6тата награда, нововъведената е Информационни технологии. Но аналогът на нобеловата не се сещам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ОФФ- Ta' Zhal, браво! Аз не очаквах да е толкова труден въпроса, но може би сте прави. За последния и аз мисля, че е физика, ако е така е хубаво, че LordZombie е отговорил преди мен, за да не задавам аз въпрос
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, не е физика, погледни поправката на поста ми.
Хм, как да подскажа? Наградата е кръстена на името на канадски математик. Интересното е, че се присъжда веднъж на 4 години и то на хора ненавършили 40 години до началото на съответната година. -------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъй като играта запецна, мисля че е най-добре да кажа отговора: въпросната награда е "Field's medal". Следващият желаещ да заповяда.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ето още един лесен въпрос: Какво е това и къде се намира в момента? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Това е Богинята на Победата, Нике, ама къде се намира....е***а ли го
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Лувъра, може би?
|
|
![]()
Коментар
|
|
С общи сили към победа
![]() Да ,това е Нике от Самотраки и да в Лувъра е. Айде нататък...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Mago, дай ти.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Нещо лесно, някой да изброи първите 5 владетели от династията на Асеновци
![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И другите мислим, че е лесно
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Грешна подредба и един си изтървала, аз казах, че има уловка
![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Под уловка да нямаш предвид факта, че Теодор се е възцарил повторно (макар и за няколко седмици) след убийството на брат си Асен?
-------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не е това, въпреки, че може да мине за уловка....има нещо, което много, много хора пропускат около тази династия
![]() А и в горният си пост съм дал много сериозен жокер ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Ми, освен оня прословут Иванко, ако имаш предвид...или не, всъщност той хич не се е добрал до короната, след убийството на Асен. Я подскажи по-ясно
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Бинго ! Добрал се и още как...царувал е около 2-3 месеца (според други източници половин година) , но е бил коронясан и това е факт. Но не знам защо много хора и учебници пропускат този факт...
Значи ако ги подредим , какво излиза Цар Петър IV 1185 – 1197 Цар Иван Асен I 1190 – 1196 съвладетел Цар Иванко 1196 Цар Калоян 1197 – 1207 Цар Борил 1207 – 1218 -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Хм, аз пък все си мислех, че е бил далечен родственик на династията Асеневци и не бях сигурен дали може да се обособи като един от тях.
Такаам... я да ви задам едно простичко литературно въпросче: Воланд (Woland) е един сравнително известен литературен герой в две, също тъй известни произведения. Та значи, пита се - кои са тези произведения и превъплъщение на какво е въпросният персонаж? (да не сте посмяли да зяпате Уикипедия или лично ще дойда да закуся с карантиите ви!!! ![]() ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Аз се сещам само за "Майстора и Маргарита" на Булгаков, където Воланд всъщност е Дяволът.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Мдам, това е едната книга! Булгаков е взаимствал това име от ''легендите'' в едно друго по-ранно и доста известно произведение на един немски автор, който всички знаете!
![]() Е, хайде де! Адски известно произведение! Главният герой е един склонен към маниакална депресия доктор... -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Хм, аз пък все си мислех, че е бил далечен родственик на династията Асеневци и не бях сигурен дали може да се обособи като един от тях. Той и Борил са племеници на братята, синове са на сестрите им... -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам към кого да се обръщам за историята
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ха, тая игра нещо съвсем замря, като че ли! Е, хайде сега, никой ли от вас не е чел Гьотевия ''Фауст'' !!?
-------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Някой да даде някъв отговор, че явно сме яко прости без гугъл, усещате ли? : )
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
никой ли от вас не е чел Гьотевия ''Фауст'' !!? Някой да даде някъв отговор Не сме го чели... -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти пък си най-тъп от всички, за кво изобщо пишеш тогава!? Те еба в спамера, 1500поста, а в нито един не казваш нещо смислено, го шут юорселф.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тц, ш'се избиете тука, бре момци! Я по спокойно! Ходете пийте една бира и ш'се оправите.
Та значи именно Гьотевият ''Фауст'' е отговора. Това е произведението, в което Сатаната се появява като Воланд за пръв път ( в първата част, сред цялата менажерия немски фолклорни герои), пък след Булгаков за втори път използва това превъплъщение в ''Майсторът и Маргарита'' . ...Там, който иска да задава нов въпрос, да действа, иначе тая игричка с приличен потенциал, ще потъне в тотално забвение. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Айде още едно лесничко от мен :
Кой е тоз ? ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sade Van Loo - Автора на Маркиз Дьо Сад ?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Айде простено ти е,много си малък! Махни първите две думички,МОЛЯ!(демек "автора на..") И марш в Уикипедия или некъде на друго място с подобна тематика да се просветиш по въпроса,чи инак штъ напляскам по дупето! ![]() edit И тоя път да четеш внимателно!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
преди години бях гледал филм за маркиза,ама явно не съм догледал...
впрочем сега аз ли трябва да задавам ? -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() ^ Такъв е реда , да. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
По времето на кой император е построена църквата Света София в Константинопол ?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Юстиниан?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно така
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Тесла
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бърз.
![]() -------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
В Европа съществувало виждането, че определена част от тялото е особен знак за благородство, като е било най-разпространено в периода 16-18 век. Коя е тази част?
Едва ли въпросът е кой знае колко труден. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Некъв нос ми се върти,ма не съм сигурна на 100 %....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В Европа съществувало виждането, че определена част от тялото е особен знак за благородство, като е било най-разпространено в периода 16-18 век. Коя е тази част? Едва ли въпросът е кой знае колко труден. Във Франция са били краката и ръцете, за това ли става дума? -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би трябваше да уточня какво имах предвид, ама ще стане 'ептен лесно сиг...
Част от главата. Инак това било виждане на аристокрацията от цяла Европа, не само отделни страни, като съществувала дори мода тази част изкуствено да се уголемява, при кралските особи най-вече. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми косата да не е ? Нали са носели разни перуки
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Да не е носът?
![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дотук няма верен отговор. Или поне не е това, което имам предвид, но и не знам нищо за носове, при'ерно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 1-October 08 Град: Варна Потребител N: 3023 ![]() |
Опс, извинете, загледах се във въпросче от предишната страница. А за благородническите изгъзици... да не е всеизвестната австрийска бенка под нопслето?
![]() -------------------- Where are the plastic doves ready to kill
The inspiration I try to fulfill Cry for me sister on Valentine`s day You`ll find me lying on Hollywood Hills |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Абе и аз това си мислех, ама нещо не ми се връзва с въпроса .....само Гада може да каже дали си прав/а
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Мустаците.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^дa............
|
|
![]()
Коментар
|
|
Принцпино има не един знак/част по тялото, които благородниците са избирали за отличително аристократични. Може би грешката е моя, че избрах такъв въпрос, защото, де факто, дотук няма грешен отговор - всичките ви предложения отговарят на критерия в някаква степен. Най-малкото ще избройм тези знации части от тялото, докато стигнем до тая, дето аз имам предвид, хах. Но...
Жокер може да е това, че, докато бенката е нещо, което природно не всеки има, а ако има - не е на едно и също място и затова се слага, частта, която аз имам предвид, я има всеки, но просто я прави особено голяма, ако иска да тежкарее. И е не само част от лицето, но и от главата... тъпо звучи, ама е така. А, и, тази, ако е голяма, винаги (и днес) се е приемала като белег за особен интелект и начетеност. Е, сега вече... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Очила
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Монокъл
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Монокъл; ^^ Част от тялото, байко.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Челото ? Какво друго може да е ?!
![]() ![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Алилуя!
Челото, да. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ок, айде нещо много , много лесно :
От кой е проектирана, кога и по какъв повод започнала да се строй, спонсорирана от кого като за начало, е Статуята на Свободата -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Некъв французин беше май...
Хах, без гугъл толкова се сещам. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 1-October 08 Град: Варна Потребител N: 3023 ![]() |
Знам само, че е подарена на САЩ от франсетата, донесена в Ню Йорк на части и сглобена там.
-------------------- Where are the plastic doves ready to kill
The inspiration I try to fulfill Cry for me sister on Valentine`s day You`ll find me lying on Hollywood Hills |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Направена е от същия,който е направил Айфеловата кула,тоест Гюстав Айфел.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st August 2025 - 09:17 PM |