![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 66 Регистриран: 24-September 08 Град: Варна Потребител N: 3003 ![]() |
Та, поради ред причини или обстоятелства от около 2 седмици са ме налегнали едни философски мисли и по-специално дали всичко се връща в тоя свят? Или ако щете дали след смъртта (не го избивам на религия тука) има нещо дето ни съди за делата ни?
Или защо, след като се имам за добър човек и на никого нищо лошо не желая и не правя, ми се случват все на мен гадориите, предимно направени от хора? Егоизъм, лицемерие, желание все да си отгоре... Гадно племе сме т'ва хората. Нямам предвид само себе си, най-вече себе си, но напоследък това се случва с доста хора от моето обкръжение, така че не е лична драма, така да се каже. Интересно ми е какво имате да кажете вие по въпроса. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
На метафизично ниво (в което аз вярвам) получаваме това, за което най-много мислим. И когато се имаме за добри хорица, ама все жертви - е, точно такива се оказваме.
Същевременно вярвам, че всяко зло е за добро и има един универсален баланс винаги се възцарява на всяко едно равнище - психическо и навън. Кога - не знаем. Как... Ами лошото е, че дори когато балансът е постигнат, ние не го оценяваме. С което, де факто, пак ще получим, какво сме си заслужили. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 66 Регистриран: 24-September 08 Град: Варна Потребител N: 3003 ![]() |
Честно ако ми и доизясниш какво искаш да кажеш няма да е зле, че доста противоречиво ми се стори мнението ти.
Аз само да уточня, че в никакъв случай не става въпрос за отмъщение под каквато и да е форма, а за възмездие (ега ти думите). Защо жертви? Ако да си добър човек значи да си жертва, което може би в днешно време на 75% си е вярно, може и да сме. Кога ще го видим тоя баланс?! Една приятелка днес ми каза, след като й зададох същия въпрос (верно много ме мъчи това), че нейните наблюдения са, че "нашите" грешки или прегрешения се предават на децата ни. Не знам, аз лично искам хората, които са грешни спрямо мен да си плащат сами за греховете си, децата им не са ми виновни. Сложна тема, много мислене... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
Справедливост има, но ако си прекалено задълбан в себе си няма как да я забележиш. Има някакъв необясним баланс, както гадабаут посочи. А относно това колко сме добри и тн. и аз много съм си мислил по въпроса и стигам до извода, че сами си градим идеалите и сами си ги нарушаваме. Един вид думата "добър" е доста вариращо понятие, така че без кахъри. Такива сме, каквито сме.
-------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Тц.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Трябва да поживея още 40-50 години, за да ви кажа. Най-добре ще ни отговорят няколко човека с дълъг житейски опит. ДЪЛЪГ и мъдър..
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А относно това колко сме добри и тн. и аз много съм си мислил по въпроса и стигам до извода, че сами си градим идеалите и сами си ги нарушаваме. Един вид думата "добър" е доста вариращо понятие, така че без кахъри. Такива сме, каквито сме. Е, те това е другото, което ме тормози. Оказва се, че явно или моята ценностна/морална/к'вато и да е система е сбъркана или на болшинството хора, с които се сблъсквам е. Ами, нормално, аз си мисля, че не аз съм сбърканата и че не моето възпитание е грешното, ама все пак по-големия процент хора постъпват грешно, според мен. Дали спрямо себе си или други хора няма значение, за мен е грешно. И аз почвам да се чудя на мен ли нещо не ми е наред? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не, не вярвам, че "всичко се връща". Нещата в живота са такива, каквито сам си ги направиш и, разбира се, каквито другите ги направят. Всичко останало са наивни приказки за възпитаване на морал и прочие.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Едва ли.
Но нека си мислим, че има. Така може и да изградим нещо. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Какво ще изграждаш и на основата на какво?
Иска ми се да знам, че всеки си получава заслуженото, включително и аз самата, независимо от цената. Исках да знам, според вашите наблюдения/ретроспекции дали това се случва. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Бръщолевя си бря, като дойде нощта и тъй правим :Д
Идеята е, че дори да няма, ако ние си мислим, че има, ще си имаме някакъв вътрешен мир, дори той да не съответства на реалността (която пък може всъщност да не е реалност). Същото, което ти искаш - че всеки си получава заслуженото да ти бъде казано, въпреки че може и да не е точно така. Успокоение, което може да няма почвата на сигурност под себе си, но пак УСПОКОЯВА и дава мир и спокойствие. И удовлетворение, естествено. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Всичко си се свръща и въобще не се бави дори. Минеш ли метър, чака те напред.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Една фраза от един филм, не помня кой:
"There are always consequences." Звучи доста интересна. -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 408 Регистриран: 21-June 08 Потребител N: 2811 ![]() |
Справедливост и възмездие ,такива каквито ти ги търсиш няма-универсални и всераздаващи правосъдие.
А всеки е такъв , какъвто си е.Нищо повече или по-малко.Нема смисъл да се напъваш да бъдеш нещо друго. И като такъв си получаваш от живота ,точно това ,за което се бориш и точно толкова , колкото можеш да постигнеш . |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th August 2025 - 01:53 PM |