![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Мейтове и мейтки, какво мислим за тези тук, пък?
Леле, днеска пак си подхванах Mabool-a и си викам, че това е един страашно запленяващ и трогващ албум. То не е фолк, не са извисявания на гласовете и маниакални мелодии, какво ли не е! Никак не съм фен на групата от Тъмните векове и другите албуми поне на този етап не са ме впечатлили така, ама.. к.ъ.р.т.я.т бе брато о_O И вокалистът им говори добре в глобалния метхул, не е като да не е свестняк ![]() ТHE STORM STILL RAGES INSIDE!!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Продължението на Mabool бе сред най-очакваните ми албуми за 2008ма, но уви не се появи. Сега става сред най-очакваните за 2009. А и Стивън Уилсън ще го продуцира, което само засилва очакванията ми. Не съм слушал чак толкова другите им албуми, но Mabool е уникален.
Добър заместител докато чакаме новия е Amaseffer - Slaves For Life. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Мдааа много добра група.Наискина правят великолепна El Meod Na'ala,Aldiar Al Mukadisa,The Kiss of Babylon (The Sins),Mabool (The Flood),Halo Dies (The Wrath of God),Ocean Land (The Revelation) и The Sahara's Storm са ми едни от любимите песни.Хубаво е да чуеш традиционни мелодии за Близкия изток в метъл вариант.Още се пазя тениската им.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Много, много добра група. Наистина невероятни музиканти, Mabool: The Story of The Three Sons of Seven ми е любимец, обаче Sahara и El Norra Alila не му отстъпват. Аз съм си кръстил този вид метъл mediterranean metal, където попадат и Rotting Christ, Salem, Septic Flesh, Moonspell (нищо, че са на Атлантика)...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Уникална банда са Orphaned Land, правят едно наистина специално съчетание от влияния. "Mabool" е безценен запис, но и предишните два са си шедьоври. Най-хубавото е, че и на живо успяват да сътворят същата магия, която струи от студийните им записи... че дори повече.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Без линк към музиката им нищо не мога да кажа!
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аз му пратих 3-4 неща по скипитууУуУуУ :р
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 238 Регистриран: 20-June 08 Град: Велико Търново Потребител N: 2810 ![]() |
ААААА, аз днес въртя само The Storm Still Rages Inside..
и сега, като видях темата, хах. ![]() Много добра група. Mabool-а си ми е любимият, но и другите албуми не отстъпват. Уникална група просто.. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Невероятно големи! Прекрасни музиканти с много идеи и собствено лице. Открих ги сравнително късно - с "Mabool". Това е един от записите, за които ми е трябвало най-много време докато осмисля, за сметка на това оттогава имам страшен сантимент към него. Чакам новия им албум с голямо нетърпение, много бих искал да видя как са се развили текстово и като импресия в музиката, защото потенциалът им в това отношение е много голям.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Чудесна група, която имах щастието да чуя и видя live преди година-две, останах шокирана от това как, по дяволите, успяват да пресъздадат магията на записите си на сцената с още по-голяма сила. Присъединявам се към отзивите за "Mabool", всъщност за мен всеки следващ албум на Orphaned Land е даже по-силен от предшественика си, нещо ми подсказва, че и предстоящият няма да е изключение. Ще ги видим с какво ще се разпишат.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Чудесни, наистина. Концертът им преди няколко години в читалище Средец е едно от най-непосредствените и впечатляващи лайв изпълнения, на които съм бил. Чакам с нетърпение новия албум, не се съмнявам, че ще е убийствен!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
А след тях и потоп /имаше лятото/!
Присъединявам се към групата впечатлени от концерта им. Загряха малката залица на читалището тъй буквално, че снега беше започнал да се топи около сградата - ако бяха продължили да угаждат на ненаситната публика, минусовите температури навън щяха да вледенят ручейчетата разтопен сняг в зловещо иглу, директно след концерта... -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Чудесна група. Само се чудя, само аз ли имам опасения (безпочвени засега, разбира се), че новият албум има потенциал да бъде прецакан? Т.е. от това, което съм чел за него, идеята не ми се струва особено огиринална. Името също. Но все пак де, очаквам го с голямо нетърпение.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Добри са, да. Особени. Тази седмица пък усилено слушам албума на Amaseffer, в който гостува Kobi Farhi. Магичен е!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Тц.
Мелекеш по ме кефят. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Интересна добра банда, мен ме кефят.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
пълна хуйня
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А!
Имаме си ново тру във форума, честито да ни е ;p Добре дошъл, колегаХ. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 15-July 08 Град: Ловеч-София Потребител N: 2863 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=q_nhraOxv3w
нямам какво повече да кажа :Р -------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 16 Регистриран: 26-July 08 Град: София Потребител N: 2894 ![]() |
Песен от предстоящия албум The Never Ending Way of ORwarriOR, който излиза януари:
Part I: Godfrey's Cordial – An ORphan's Life 01. Sapаri 02. From Broken Vessels 03. Bereft In The Abyss 04. The Path Part 1 – Treading Through Darkness 05. The Path Part 2 – The Pilgrimage To Or Shalem 06. Olat Ha'tamid Part II: Lips Acquire stains – The WarriOR Awakens 07. The Warrior 08. His Leaf Shall Not Wither 09. Disciples Of The Sacred Oath II 10. New Jerusalem 11. Vayehi Or 12. M I ? Part III: Barakah – Enlightening The Cimmerian 13. Barakah 14. Codeword: uprising 15. In Thy Never Ending Way (Epilogue) -------------------- Фолкь съм
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
В момента ме отнася за първи път...
![]() На втората песен съм - яко прогресария...и невероятни мелодии.... ![]() По-късно цялостно мнение,като го изцикля хубаво... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Мисля, че шестте години чакане си заслужаваха. Прекрасен албум са изкарали Сираците, директен наследник на шедьовъра "Mabool". Вече е на рипийт при мен.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Съгласен съм напълно с Венци - "The Never Ending Way Of ORwarriOR" е разкошен запис! Песните стоят много добре една спрямо друга, а и поотделно са изпипани до дупка. Да не говорим, че с всяко следващо слушане хваща още повече.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Тези дни само него слушам. И засега няма изгледи да бъде оставен.
Наистина много добър албум. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 126 Регистриран: 25-December 09 Град: София Потребител N: 3678 ![]() |
Много добър албум. Засега любимата ми песен от него е From Broken Vessels.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Отсега се нарежда сред албумите на 2010 за мен.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Много силен албум, колкото пъти го слушам, откривам нещо ново. Браво на Orphaned Land!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
След тия хвалби се наканих и аз да му обърна внимание преди няколко дни.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мнооого тежък албум.
Прекалено пространствен и епичен е за често слушане. Хубав е, обаче на малки дози. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първата част на "The Path" - ако Opeth бяха израелци, щяха да звучат точно така!
![]() ![]() А албумът ме кефи все повече и повече. И повече! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук е качен видеоклипът на "Sapari".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Баба му е от България, ако не ме лъже паметта.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Тотално обладан съм от албума! Не знам колко труд им е струвало, но албумът е истинска музикална съкровищница.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Не знам дали мен пък точно това не ме дразни. Където са себе си - намериам го за привлекателно, където са "заемали"от музиката на колегите си, ако и добре замислено... просто не са Orphaned.
Приятен албум, но нищо повече за главата ми ![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Според мен това е развитие на групата и на музиката. Разбира се всеки си има предпочитания. Някои харесват една група да прави по-еднотипни песни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Да, прав си, това е хубавото на хората, че имат различни мнения
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На наше време е много трудно да се появи нещо супер оригинално, има много групи и все някой е изсвирил или изпял нещо подобно преди това. Като се вземе предвид подражателство, крадене и т.н., всеки успешен опит за по-оригинален подход ме радва.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sapari на живо - без женски вокали, но с култова танцьорка.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
^ Харесва ми.
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И на мен, хах...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Оооооще не мога да разбера, защо трябва да се ръгат кълчещи се мацки на метъл сцена. И в на Терион Live Gothic много дразни и тук също.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според зависи, както върви приказката. Винаги съм намирала някаква екзотична красота в тези танцови извивки под звуците на подобна ритмика както е тази на Orphaned Land в случая, като се замисля. Да не говорим, че далеч не е лесно откъм изпълнение, вече кой и дали одобрява е отделен въпрос. Сетих се за една сходна концертна реализация с танцьорка по време на "Seif al Din" на Epica - може и да е до групата, но една степен атмосфера и колорит отгоре никога не са ми пречили да се насладя на цялостната музика. Още повече когато е нацелен подходящ баланс между елементите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Не, аз много бих го одобрила ако е цялостна 'пиеса', всичко е изградено до последния детайл и танца си е на мятсото. Не казвам, че ме дразни връзката между метъл и танц, дразни ме, че имаме една проста сцена, в добри дни с чаршав зад нея, изведнъж излиза една добре облечена мацка, кълчи се 4мин и се прибира пак зад сцена... без НИКАКВА връзка.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, за липса на каквато и да е връзка по-скоро бих говорила, ако изтъпанчат такава по време на дет метъл концерт, а не по време на сгодна за такава експресия музика, както в случая е тази на Orphaned Land и въпросното парче, което посочих горе. Виж, вече за цялостното впечатление съм съгласна, че трябва да се изпипа в детайли, но често не всяка групи (камо ли пък въпросните израелтяни) имат на разположение добър бюджет. Така че и на това съм доволна, знам ли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С танцьорка или без - бих им отишла с кеф на концерт, т.е. време им е да дойдат насам.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук е качен видеоклипът на песента "Brother" от новия албум - "All Is One".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интервю с бандата по повод "All Is One" можете да прочетете тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Евреи! Евреи!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Видеоклипът на заглавното парче от новия албум е качен тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Как ви се струва новия албум? На мен ми хареса и бих казал, че са задобрели. Звучат ми доста по-уверено и по-изпипано от предишните албуми.
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Надмина дори любимия ми "Mabool", какво да кажа. Великолепен албум, който може да се слуша наистина много. Не е толкова пpогресарски колкото предишната тава, но затова пък се разписаха с най-красивите мелодии в дискографията си. Загрях с техен концерт в чужбина и нямам търпение за този в София.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Хубав е албумът, но предният ми хареса повече. В този Коби реве малко, липсва ми агресията, много мир и любов, ще се разтекат направо.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Надмина дори любимия ми "Mabool", какво да кажа. Великолепен албум, който може да се слуша наистина много. Не е толкова пpогресарски колкото предишната тава, но затова пък се разписаха с най-красивите мелодии в дискографията си. Загрях с техен концерт в чужбина и нямам търпение за този в София. Чудесен албум!! Апропо, предостатъчно прогресивен. Това, което най ме кефи, е изобилието на ориент. Не държа дори и метъл да свирят (честно казано, доскучава ми - тези им елементи звучат доста клише). Поздравих ги с Офра Хаза и им "хареса". ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Пускаш саундтрака на някоя близкоизточна сапунка и се наслаждаваш.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Хаха... ама те дават ли други освен тези на комшиите? О, имаше верно някакъв 'Клонинг', баба ми го гледа... потресаваща смесица на жанрове.
Иначе в латино-сапунките наистина има много - това Изаура, Росалинда, Есмералда... В Росалинда самата героиня е певица - и във филма, и в живота... ![]() Поздрав ![]() http://www.youtube.com/watch?v=BR9LOeGwvnE П.П. Някой ще ходи ли в Сърбия? Мелекеш щели да празнуват 20 години. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Хахаха, много яко изпълнение.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Честито!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
О, мерси!! Джо Лин, Орфанд, Самаел, Сатирикон, сръбския фест... до края на годината няма да скучаем
![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 75 Регистриран: 5-September 13 Потребител N: 4388 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 03:40 AM |