![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Става дума за истинските звезди, тези на небето. Тази година ни очаква слънчево затъмнение и две лунни. Нека поговорим за апаратурата, с която се наблюдават или по-точно как е най-удачно и зрелищно да се прави това. Както и кои са според вас най-големите и атрактивни звездни събития в историята и има ли вероятност да ги видим пак? : )))))
През 1054г е избухнала звезда-гигант и е образувала в днешно време мъглявината Рак. Било е адски красиво, небето е било осветено ден и нощ в продължение на 23 дни. Такова събитие мисля, че може да стане по всяко време, но не съм чувала да го предвиждат скоро. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
До колкото знам всъщност го предвиждат, но четох книгата отдавна и не помня. Иначе аз успях дори да заснема предното затъмнение, но беше голяма епопея, а качеството е все едно рисувано на пейнт. С две дискети, фокус върху друга част от небето и стойка. Лунното затъмнение няма шанс с моя апарат.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd June 2025 - 05:17 PM |