![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Наскоро излезе четвъртият албум на шведските мелодет метъли SKYFIRE, наречен ESOTERIC.
![]() Предполагам повечето от вас вече са го чули. Какво ще кажете? Аз все още не мога да му се нарадвам. Първото ми впечатление е наличието на оркестрални елементи в някои от песните им (Esoteric, Darkness Descending). Не мога да не спомена и убийствените сола на Johan Reinholdz! Много мелодия притежава Esoteric! Нееднократно съм заявявала пристрастия към Mind Revolution, но този не му отстъпва по нищо. Сигурна съм, че ще ми стане любим. С песни като Rise And Decay, Seclusion, Under A Bitch Black Sky, The Legacy Of The Defeated просто е гарантирано! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Никой ли не е чул новия Skyfire?
![]() За мен той е един от най-добрите албуми за годината! Много мелодичен, приятно агресивен, понякога и повече, на места толкова чувствен, че чак ми идва тъжен... Добре са се справили момчетата, след 5-годишна пауза и серия от персонални промени, смяна на лейбъл и т.н. Заслужаваше си чакането. Аз съм доволна. Темата е за бандата като цяло, споделяйте впечатления и за предишни албуми! Ако, разбира се, имате такива. Timeless Departure (2001) Mind Revolution (2003) Spectral (2004) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Албума наистина е много качествен - от първото слушане ме хвана. Страхотен мелодичен дет, който на моменти е дори прогресивен а на други бавен и меланхоличен. За това дали е един от най-добрите албуми на годината бих се замислил, но може би след още няколко слушания ще попадне в топ 20.
Иначе предишните албуми също ми харесват изключително много, като всеки следващ предлага по нещо повече от предходния. Новия продължава традицията е досегашния им връх в творчеството. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
На мен не ми хареса толкова. Малко изсмукан от пръсти ми се вижда, предишните бяха по-интересни.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изсмукан от пръсти? Изобщо не съм съгласна!
Такава може би маааалко идва Darkness Descending, тъй като е по-дълга и по-претрупана, по-мрачна... Но след нея идва по-добрата част от албума. Една силна поредица от песни, започващи от Seclusion до края ни поднася истински прогресивен мелодичен дет - много музика, по-тежки рифове, хорово пеене, много прогресив звучене. Феновете на прогресива може би ще разпознаят влияние на любима група в Seclusion и най-вече в Misery`s Supremacy! Esoteric изисква повече слушане, за да се вникне в него. Защото този път наистина ни предложиха и нещо ново. Нещо, което не сме чували досега в дискографията им. Нещо наистина качествено. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Албумът е добър, и то много, но не мога да го сравня с нещо толкова силно, колкото "Spectral", или дори с първите два. Музиката е изпипана отвсякъде, от техническа гледна точка всичко е перфектно, но парчетата някак не са толкова грабващи. Иначе определено е най-сложният и амбициозен запис, който са издавали досега.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 04:25 AM |