![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Уникално добра група. Всичко за Амон Амарт-слагайте в тази тема.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Mnogo se kefq na Amon Amarth wypreki che imam samo edin album.Naistina sa mnogo dobri.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
AMON AMARTH!
-------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Една от любимите ми банди изобщо - тежки, технични, мелодични, емоционални... Излизат извън стереотипното (вече) шведско звучене, което само по себе си е похвално.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Да наистина мога да заявя,че са добри въпреки малкото,което имам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Албумът им от миналата година е албум на годианата според www.uraniummusic.com. Работата е сериозна.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 20 Регистриран: 14-August 05 Град: Sodom Потребител N: 900 ![]() |
Най-здравия албум им е без съмнение Versus The World
А Death In Fire просто я обужавам,според мен тва им е и най-великата ![]() -------------------- I'm gonna cut myself
and watch the blood hit the ground |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
BLEED FOR ANCIENT GODS
Най-якото парче, създавано някога! Супер, мега, убер емоционална и красива песен! -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Ами първият техен албум, който чух беше Versus the World, щото ми го похвалиха и наистина страшно много ми хареса, невероятно добър албум. За съжаление като си изтеглих и останалите останах малко разочарован, защото другите им албуми не са такава хомогенна маса от добри песни.
-------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Once sent from the Golden Hall -
![]() ![]() Versus the World, за мен е от най-слабите им албуми. Най-малко викингски, така да се каже. А що се отнася до последният - ето така трябва да звучи популярният мелодичен дет ![]() О да, забравих - The arrival of the Fimbul Winter ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(RazorJack @ Aug 22 2005, 10:25 PM) Ами първият техен албум, който чух беше Versus the World, щото ми го похвалиха и наистина страшно много ми хареса, невероятно добър албум. За съжаление като си изтеглих и останалите останах малко разочарован, защото другите им албуми не са такава хомогенна маса от добри песни. Според мен последният - "Fate Of Norns",е най-малкото не по-лош от култовия "Versus The World". -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Страшни са, няма дет или блек група, която да ме кефи повече от AMON AMARTH!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
"Versus The World".
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Death in fireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Мене много ме впечатли The Pursuid of Vikings от последния албум, може да му видите и клипа на официалната страница. Лудница! Вокала просто е нечовек!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^ Човек е, човек е. Ама е северен!
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Една приказка на място! Amon Amarth къртят, чистят и извозват и не само и с други думи браво. Ама от сърце браво, че сте се сетили за тях.
-------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поздрав с Across the Rainbow Bridge!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Aug 22 2005, 07:51 PM) Според мен последният - "Fate Of Norns",е най-малкото не по-лош от култовия "Versus The World". Ами всъщност си прав ![]() Аз говорех за по-старите албуми, Fate Of Norns не го бях слушал още. Тоя кърти ![]() бтв ... ААААХАХАХАХАХАХААХХАХАХАХАХАХААХХААХАХХА ![]() Какво ли му мислят на момичето .... ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Bleed for ancient gods в изпълнение на живо
![]() ![]() -------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малеее, страшни са на снимката!
![]() ![]() А, да не забравя да ви поздравя с ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Bleed for ancient gods в изпълнение на живо ![]() ![]() А откъде може да се намери това нещо? -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами да ти кажа нямам спомен от къде съм го дръпнала, но ако много държиш, ще измисля някакъв начин да ти го шитна да му се радваш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз гледах The Pursuit of Vikings на офицялния им сайт, ама много сече там бе мама му стара.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат(ManOwaRadO @ Oct 30 2005, 12:45 PM) Аз гледах The Pursuit of Vikings на офицялния им сайт, ама много сече там бе мама му стара. Принципно го имаше тук, за free download, но сега не го намирам... Иначе го имам клипа, ако си много на зор - мога да ти го пратя по ICQ, примерно... EDIT: А, да... Amon Amarth! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
InsArt†ure, дете, ти си яко неконтактен в кю-то, ма все пак ш ти го кача тфа нещо някъде да му се къдриш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия клипчета всички ги знаем.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 137 Регистриран: 20-November 05 Потребител N: 1031 ![]() |
Цитат(InsArt†ure @ Oct 28 2005, 05:39 AM) Цитат Bleed for ancient gods в изпълнение на живо ![]() ![]() А откъде може да се намери това нещо? http://www.data.bg/f.php?fid=9043002 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Става дума за клип. Музиката я имам всичката разбира се.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 550 Регистриран: 28-November 05 Град: Козлодуй/Правец Потребител N: 1048 ![]() |
пф .. тая група я слушам сигурно вече 2-3 години и не ми е омръзнала .. от както я чух за първи път .. ай поздрав за сички Thousand Years Of Oppression
-------------------- I min ensomhet vet jeg likevel
At jeg ikke har noen andre å takke enn meg selv Derfor er jeg rolig når Repet strammes rundt min nakke -------------------------------------------- http://myspace.com/thesameidiot |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Няма да говоря разни клишета като "една от най-добрите шведски групи" и пр. Amon Amarth са си Amon Amarth и късат християнски глави до немайкъде. Една от любимите ми групи, може да се каже, вкарващи ЕБАСИ емоцията във всяка своя песен и албум.
Любим албум - Once sent from the golden hall/With Oden on Our Side, силно се колебая... Най-любимите ми песни ще да бъдат - Without Fear, The Dragons' Flight Across the Waves, Runes to my memory, Valhall Awaits Me... А да, сигурен съм, че като загинат тея момчета, валкириите ще ги вземат във Валхала. В Мьолнир им е вързано на копелетата ![]() ПОКЛОН! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Новият албум е адски як, старите не съм ги слушал обстойно, но казват, че и те били много яки. Абе яката групичка
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Много яка песен.Слушах само последния албум.Любима песен The Pursuit of Vikings.
-------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Абе...аз се чудя, защо като пуснах търсачката и търсих "Amon Amarth" не ми намери нищо о.О?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Християнска конспирация, Сашо.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
По дяволите, да ги вземе Тор дано
![]() Поздрав за всички фенове с "The Sound Of Eight Hooves" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Amon Amarth така и не ме грабнаха, но иначе не са лоши. Просто не са нищо особено, поне за мен де :
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 18-May 08 Потребител N: 2757 ![]() |
Бързи, технични, мелодични, епични, смазващи и повдигащи духа, това са Amon Amarth - всичко,което една група може и иска да бъде. Чакам с нетърпение новия им албум и се надявам че няма да ме разочарова, както и останалта част от феновете, защото те са група от класа (лично мнение).
-------------------- I am war, I am pain
I am all you've ever slain I am tears in your eyes I am grief, I am lies I am pure, I am true I am all over you I am laugh, I am smile I am the earth defiled I am the cosmic storms I am the tiny worms I am fear in the night I am bringer of the light |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Много любима група.
The Avenger Fate Of Norns! ... и т.н. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Страшна работа. Щом си ги пусна, се чувствам по средата на викингски поход.
![]() ![]() -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
С риск да бъда тотално оплют, ще кажа, че след Once Sent from the Golden Hall Amon Amarth се изтъркват в геометрична прогресия с малко изключения, като песни говоря. За мен те просто нямат какво да предложат вече. Предъвкват едно и също, а музиката им не печели от това, така мисля.
Да вземем песни от With Oden on Our Side - там повече парчета съдържат по два рифа, чуйте Cry of the Black Birds. Надъхващо, да, но до един момент и после започва да прозира, че от музикална гледна точка не е нищо особено, нищо, което да не могат други групи... Просто изчерпаха потенциала си. Лично мнение! Смирено моля за прошка! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С риск да бъда тотално оплют, ще кажа, че след Once Sent from the Golden Hall Amon Amarth се изтъркват в геометрична прогресия с малко изключения, като песни говоря. За мен те просто нямат какво да предложат вече. Предъвкват едно и също, а музиката им не печели от това, така мисля. Прав си за това, че в стилово отношение развитие почти липсва. Обаче не мога да се съглася, че са се изтъркали. За мен Amon Amarth са една от съвсем малкото групи, които успяват да звучат все така силно и да останат интересни, при все че не променят нищо в звученето си. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Песните им са като агресивен транс. Много луд барабанист и вокалист имат. Песните им, макар, както каза gadabout, да не се нещо кой знае колко сложно, са надъхващи. Имам моменти, в които не бих заменил Vs. The World или А Fury Divine за нито една друга песен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
А, и вие сте прави. Просто имам нужда да усещам развитието на дадена група от техния тип, за да й остана фен, докато те предлагат по много от същото.
Такова "самоповтаряне" ме кефи при друг тип дет метъл, който е създаден за куфеене. Амон Амарт са музика с коренно различно въздействие. Затова според мен те не трябва сами да се клишират. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 18-May 08 Потребител N: 2757 ![]() |
Еднотипните прости рифове но същевремено надъхващи и пълнещи с енергия тяхните почитатели може да се кажеш че музиката им е една и съща но това не е знак за творческо изчерпване а за едно голямо професионално утвърждаване и усъваршенстване това показва че са група която си вади хляба с това което сътворяват а доколкото за With Odin On Our Side е албум направен с невероятно качество като композиция аранжимент и звучене понякога не се цени сложноста на едно изпълнение като песен а въздействието й върху хората защото музиката която се правила и се прави независимо от какъвто и да е жанр или стил е за забавление на хората а Amon Amarth умело го могат това като музиканти са страхотен отбор с илкючително много въображение и практика в дет метала така че се предполага че знаят какво правят.
-------------------- I am war, I am pain
I am all you've ever slain I am tears in your eyes I am grief, I am lies I am pure, I am true I am all over you I am laugh, I am smile I am the earth defiled I am the cosmic storms I am the tiny worms I am fear in the night I am bringer of the light |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аз ще си призная без бой, че досега не съм слушала тази група. Не се сърдете много за оф-топика - имам намерение да ги чуя и после ще се изкажа
![]() Не знам защо досега не съм се "престрашила", трябва да поправя тази грешка. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Един от най-чаканите за мен албуми тази година е именно наследникът на With Oden on Our Side.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Amon Amarth са абсолютни машини. Били еднообразни, много групи ги превъзхождали... Я ми кажете макар и една банда, която да звучи по подобен начин! Стилът им е уникален и ако бях на тяхно място, също щях да се придържам неотлъчно към него.
За мен шедьовърът им е "With Oden On Our Side" и ми е много любопитно дали ще успеят да го надминат с новия си материал. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Ейй, за малко да не се разпиша за една от любимите ми групи! Не бих приел мнения, твърдящи, че тез момци се били изчерпали или пък не търпели никакво развитие, ама знам ли...може и наистина последните няколко албума да звучат малко еднотипно, но поне на мен хич не ми пука! Получавам това, което ми харесва от тази група т.е. убийствената, надъхваща атмосфера, звучене, което може да накара човек да грабне вехтата викингска брадва и да поеме на унищожителен поход из близките села!
Определено е една от най-утвърдените шведски групи, умирам си от кеф кат' дочуя Йохан да съ дере и т.н и т.н , вече се изказаха подобни, заслужени хвалебствия. Иначе най-любими албуми за мен са The Avenger, Once Sent from the Golden Hall,Fate Of Norns и последния също си го бива. Чакам с нетърпение онуй, което ще бъде сътворено от великите северни войни! ![]() Само с добро за тях! -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Един от най-чаканите за мен албуми тази година е именно наследникът на With Oden on Our Side. Колко е лесно да се каже с малко, много ! Една от малкото дет метъл банди, която обичам, толкова! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
кога ще излиза нов албум?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Ми началото на май влязоха в студио, прави сметка кога трябва да излезе...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Amon Amarth са една от най-оригиналните групи в мелодичния дет метъл (не съм сигурна дори дали спадат към стила, звученето им е просто уникално). Вярно е, че като изразни средства не са мръднали много от дебюта, но също така е вярно, че самите им композиции станаха много по-силни оттогава. Момчетата са повече от добри в това, което правят, така че смисъл от самоцелни напъни за "развитие" не виждам. Такива съсипаха не една и две хубави банди.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
Супер са! Всички албуми ми харесват много! Старите ги имам от бая време
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Половината нов албум лийкна!
![]() ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ С теб съм, остава да се появи и останалата част и да ни довършат. При все уникалността на бандата, не мога да повярвам колко силно звучат "Free Will Sacrifice" и "Guardians Of Asgaard", но пък там им е и магичността, да създават перфектно изпипани песни, които те грабват още от първия миг. Чакаме и останалите, но положението май вече е ясно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Магичността им беше в OSFTGH, с по-напредъчните неща просто изкарват повече брутални като атмосфера и настроение неща, с редки изключения като Runes to my memory.
Иначе и аз съм доста доволен от парчетата, типичните АА сгазващи химнове ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Зверски, както винаги!
![]() ![]() Много се израдвах на Guardians Of Asgaard, Where Is Your God? и Free Will Sacrifice. Дано скоро да се появи и остатъка от албума, щото хич не ми се чака до Септември.. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Едно нещо обединява горните постове, по повод лийкналите песни - споменава се, че "те отново", "както винаги" и прочее, са направили хубави песни. Да, песните са чудесни, много ми харесаха, но някак наред с доброто старо звучене, исках нещо по-така от тях.
Всъщност забравям какво харесвам в тях, - че правят грабващи парчета - ама хайде. Песните са заредени със завидна енергия, правят впечатление и грабват вниманието, текстовете само допринасят за което. Целият албум междувременно се появи в някакъв странен рип. =) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нещо не бачка в керазито. От къде го дърпате?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Харесва ми, определено.
Не очаквах точно Amon Amarth да се изложат, и се оказах прав. ;р "Where Is Your God" ми е най-любима (още от първото слушане на албума), баси разкъртващата песен! Повече такива трябва да правят. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И в мининова е пуснато, с доста як сийд => http://www.mininova.org/tor/1719356
Иначе сега се тегли. Тъкмо докато ми цвъкат на олимпийските игри закриването ще им вкараме един чукО со АА звучене. Twilight of the thunder god солото ме накара да изтръпна. ![]() Edit след два часа Оф...трудно. Хубав албум, доста даже, но му липсва нещо... ... ... А, да, викаше му се ЕМОЦИЯ. Много е ниска тук. Освен горепосоченото соло и закриващата Embrace of the endless ocean не намерих такава емоция, каквато имаше в Once sent.., With oden..., че и в Versus the world, Fate of norns примерно. Хубав, стабилен албум, АА отново оправдават високите очаквания. Просто ми липсва прекалено много лично на мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Щом не ме разби на първо слушане значи има хляб в него. Коментар обаче още нямам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
"Twilight of the Thunder God" направо убива! Какво да говоря, перфектен албум, направо изданието на годината засега. Ако не излезе Wintersun и Cradle не надминат себе си, няма какво да го измести. Дори по-мощни са станали отпреди, ако въобще е възможно. Много енергия и агресия, много запомнящи се мелодии, култови (пак!) текстове... Това са си Amon Amarth - не могат да разочароват!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Чух го два-три пъти. По-тежък е, но това е единственото, което мога да кажа. Не забива от първо слушане и не вкарва в агресивен транс, както всички предишни на АА. Ще го въртя още де, току-виж е просто по-трудносмилаем и ми хареса с повече слушания.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Албумът е жесток! Едва ли ще ми стане по-любим от великия "With Oden On Our Side", но в никакъв случай не е и отстъпление от уникалния стил и високия стандарт, присъщи на Amon Amarth. "Twilight of the Thunder God" е сигурно най-енергичният и мощен албум на шведите въобще, а парчета като "Free Will Sacrifice" и "Guardians Of Asgaard" са сред най-силните, създавани някога от тях. Няма какво, влиза директно в годишния Топ.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Като го слушам в ръката ми се материализира меч, а под краката кораб. Впервам жаден поглед към брега в очакване на опустошението на поредното християнско село и задоволяването на определени нужди на тамошното женско население.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 ![]() |
Нямам какво да кажа освен - Невероятен албум!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 26-August 08 Потребител N: 2951 ![]() |
Абе, вие сте ебати комерсиалните путки обаче.
![]() Като цяло форумът ви е интелигентен, обаче такива изцепки ме разбиват. В албума няма никаква истинска емоция. Шведите просто са се СТАРАЛИ по всякакъв начин да прекопират старите песни. Не разбирам как може да се радвате на такъв албум! Всъщност има една възможност: ако сте комерсиални путки: и се дървите на всичко, което MetalBlade ви продава. Ужаст. ПП: Съжалявам за грубия език. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Я, още един човек, който мисли тъй за емоцията. Обаче в WOOOS я имаше на две-три места ;]
И си малко краен, вместо да се извиняваш за грубия език, пооправи местата, където е употребяван ;р -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Бабината ти.
![]() Не винаги "комерс" е етикет за "лайна", но ти си TRVE и няма как да го знаеш. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^^ Чак пък толкоз....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 ![]() |
^^За к'фо изобщо му отговаряш?
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Като го слушам в ръката ми се материализира меч, а под краката кораб. Впервам жаден поглед към брега в очакване на опустошението на поредното християнско село и задоволяването на определени нужди на тамошното женско население. ![]() ![]() Добре беше, че не ти дойде пауъра и не ни заби в някоя пропаст на фона на това преди няколко дни! ![]() Май вече споделих впечатления, невероятно грабващ албум с уникално звучене, напълно разбирам поривите. Има си откровено хитови песни, всъщност далеч не са малко, наред с по-сложните композиции и убийствените рифове, които просто чакат да ги пуснеш и да се пренесеш нанякъде. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Twilight of the Thunder God за мен е един от най-добрите албуми на Amon Amarth. Поставям го редом до With Oden On Our Side и Versus The World. В него има всичко, което прави тази банда велика. Има уникалност, има емоция, има тежест. За пореден път не разочароват!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хм, явно са тръгнали в такава насока, и са поизоставили битовото. То и в така озаглавен албум няма как..
![]() Все пак ще се дореди сред първите редици албуми на годината, много ме кефят включванията на Латвала, Апокалиптика... Хубави гости са си поизбрали викингерите. Father, I'm coming home! Embrace of the endless ocean наистина е много красива. Може би единственото нещо в албума, което съкрушава предишните неща на Амон и ги надминава... доста. Сърцераздирателна е, наистина. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
...и са поизоставили битовото. Уааааау. Наистина бих искал да коментирам този израз, но човекът, към когото би бил насочен коментарът, вече не е във форума, така че май няма смисъл. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия момчета вече сърцераздирателно почват да се изчерпват. Скоро няма да има смисъл да си пускам някой нов албум, щото предварително ще знам какво има в него. Трети албум подред въртят едни и същи постройки, едни и същи ладове ползват, едни и същи, едни и същи, едни и същи... общо взето всичко може да им се сведе до една изходна композиция, от която натам всичко е просто развиване на мелодиите. Не че други не правят същото, но с тоя мелодичен стил, дето са избрали, направо е ушеизвадно. Давам им още макс един албум слава, оттам пътят е надолу, ако продължават така.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ама, човече, те това го правят кажи-речи от дебюта си насам. В смисъл, стилово развитие при тях почти няма, което досега по никакъв начин не им е попречило да издават жестоки албуми. Аз поне не виждам смисъл да се променят самоцелно, само за да не рече някой, че се повтарят, след като са докарали звученето си до съвършенство.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мне мисля, че е от дебюта... Fate oV Norns, With Oden on Our Side и настоящия са адски сходни помежду си, като разбира се, по един или друг начин наследяват Върсус..., но! Темпото е все по-бавно, мелодиите се повтарят по такъв начин, че не просто избягват самоцелни промени, а самоцелно следват формулата, която беше печеливша за Versus the World. Още Фейт ъв Норнс обаче е огромна крачка назад и оттам насам... не вярвам да се върнат.
Amon Amarth са Once Sent from the Golden Hall - първични, искрени, надъхани, внушителни, изпълнени с мощ. След това започват все повече да си мислят "Какво би се харесало?..." И резултатът е все по-еднакви албуми и все повече закърняване на истинската музика. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не знам, аз един албум като "Versus The World" никога не бих го нарекъл комерсиален, сиреч направен с оглед на това да се хареса на всяка цена... Достатъчно оригинално и емоционално звучи, ако не друго. Относно наследниците му може би има повече място за спор, макар че и у тях подобни слабости не откривам. Пък и в крайна сметка, когато музиката е на ниво, едва ли си струва да гадаем какво си мислят или не си мислят в бандата, докато я пишат.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така е, не си струва, но идеята ми беше, че Versus the World беше последният им албум, направен от сърце, а не заради професията.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Хм, явно са тръгнали в такава насока, и са поизоставили битовото. Кога пък въобще е имало нещо битово в творбите на Amon Amarth? ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Личи си кой колко е слушал и е фен на бандата, явно.
Така, препоръчвам ти да прочетеш As his life's blood leaving I hold my son, my only son And tears fill my burning eyes While his skin turns pale as snow Butchered he lies here bleeding in my arms Slewn by the men of the single god Hatred burns in my chest Ride for vengeance е това. Типичната сцена, трагедия не само за главата на семейството, а може би за цялото село. Детето, символът на живота, бъдещето, развитието - мъртво. Болката от загубеното отроче, всичко. The dragon's flight across the waves - раздяла на главата на семейството, нуждата да е сред редиците на воините си. Описването на това как седи пред вратата, гледа децата си, жена си, осъзнавайки че може да не ги види пак. Arson, както си говорихме с един приятел, е историята на село, нападнато от нашественици. Описва се трагедията как само ЕДИН човек оживява след палежа, единствен, и личната драма, описана простичко само в това: My closest friends died that day Only I made it out alive В Once sealed in blood имаме продължение на тази предишна БИТОВА трагедия - It's five years since I left this land Since I left my friends to burn Five years making bitter plans Preparing my return Батално е, да, войнствено, споменават се Богове, Один, бла-бла, но всичко идва от битови неща. Говоря за по-ранните неща на АА. Както отбелязах, от няколко албума насам те намаляват драстично. Има и още примери, сигурно, давам ти само няколко. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе, смешко, не ми обяснявай колко съм фен на бандата, а марш обратно в училище да се научиш на елементарни понятия, които очевидно даскалите не са ти обяснили добре. Битово ще рече ежедневно, житейско, банално ако щеш. Това, за което Amon Amarth пеят, е героично, патетично, фиктивно. Аман... Иначе същите сюжети, които ти наричаш битови, присъстват и в With Oden On Our Side - на ти Under The Northern Star, Runes To My Memory и т.н. Всеки два реда, извадени от контекста на една песен, могат да се тълкуват както ти изнася, но не са показателни за цялостното звучене.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Беше женен, нали? Ако някой път се наложи да пътуваш за далечни земи, и може да загубиш живота си - тогава наречи това героично, фиктивно и патетично. Раздялата ви ще е такава, явно. П.П. Моля, вместо Amon AmarT, напиши Аmon AmartH. Мерси. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това са идеализирани тематики и послания, които са безкрайно далеч от въпросното ежедневие, което битът олицетворява, особено пък в наши дни. А дори да бяха "битови" (
![]() ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дай ми текстовете на песните и ще обсъдим доколко са битови.
Иначе аз освен горния поуст нямам какво повече да кажа по спора с теб. Идеализирани, неидеализирани - това е положението. "Скъпа, фиктивно и патетично ще замина за една година и няма да мога да съм до теб. Но ти не се притеснявай, това е героично и няма нищо общо с нашия досега изграден бит да сме заедно, да сядаме да вечеряме заедно, да си говорим, после да заспиваме също заедно." -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Продължавай да се самонавиваш с измислени аргументи, явно си го овладял добре.
![]() ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сционе, Ролф е прав. Разбирам какво искаш да кажеш, но това не е битово.
Ае стига сте се карали за простотии. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре бе, знам, че винаги си прав, оставям те с твоята сюпириърщина. Вече от теб ще знам, че нещата, свързани със семейството и домашното огнище в никакъв случай не са свързани с битовото пространство. Те са просто една фикция.
^ За мен дома и семейството спадат към бита на човек, начинът му на живот. И не е особено патетично и героично това: Alone he stands in the doorway His family still asleep Gazing at the starlit horizon And the moonsparkling sea When dawn comes he must leave them His home, his children and loved ... He returns to his bed kissing His sleeping wife goodbye And as he leaves his youngest son A tear rolls from his eye Но ако човек ми го каже нормално като теб, а не като превеликий Ролф с неговото "смешко" и надути фразички, бих се съгласил и видял къде ми е грешката. И ако ми се обясни с нещо повече от лични нападки, които, между другото УЖ бяха за бан в този форум. :Р Но затова трябва и малко да си контактен и да имаш чувство за такт. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Такаааам... Чел ли си "Чичовци"? Ето това е битово. И друго няма общо взето в тая книжка.
А "Под игото"? Ето там не е просто битово, това те подвежда - там е точно героизъм, саможертва, подвиг в името на родовото - преплетени с ежедневието. Същото е и при Амон Амарт. Защото ако "Под игото" отразява напрегнат период от историята на българите, Амон Амарт пеят за живота на викингите, който по дефиниция си е бил препълнен с такива ситуации. Надявам се дадох добър и ясен пример. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Семейството и домашното огнище никога не са били централни в текстовете на групата, а винаги контекстуални. Затова и текстовете им могат да се нарекат битови точно толкова, колкото тези на Sabaton, например. И после ще ми говори за фенщина...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мхм. Имах предвид, че творчеството на Амон Амарт не е само "битка", "меч", "Один", "богове", "бла-бла". Има доста голямо количество лична драма, която за мен е най-трогваща в цялата работа с групата. Объркал съм се.
И да, примерът ти беше добър. ![]() ^ аз къде съм казал, че са централни ;]? Не си спомням да съм го. Казах, че от Уанс сент насам НАМАЛЯВАТ. Не съм казал, че там са ВОДЕЩИ и ГЛАВНИ. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, прав си, за мен също това в концептуално отношение това ги прави много по-силни, отколкото ако просто пееха за битки, грабежи, палежи и кланета из Британия, при'ерно, хах.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мхм, точно. И дори бих им простил продължаване на монотонността откъм стил, ако ми поднасят нови такива. В историята на гръмотевичния Тор няма как да има такива неща особено, но пък следващият дано ни предложи и такъв аспект.
Аз сега съм на Victorious March, поздрав. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
След като го изтърках от въртене през последните две седмици, вече мога да кажа убедено: "Twilight of the Thunder God" е един от най-силните албуми, които Amon Amarth са създавали някога. Поставям го директно зад "With Oden On Our Side", плътно до "Versus The World". Страхотно свирене и жестоки рифове, много атмосфера и емоция, въобще абсолютна викингска сеч!
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Я, чак сега виждам...и разбира се, заради една дума Александър трябваше да се яде с парцалите...По параграфа с битовото - съгласна съм с него, но словосъчетанието емоционално-битов план като че ли повече приляга. gadabout, само за едно бих поспорила с теб и то е off - "Чичовци" не е само битовизъм, има си ги онези вътрешни противоречия дали, защо, кога и струва ли си да се прекрачи една граница, която за някои шаблонизирани герои като Огнянов, Рада и т.н. може би е сантиметри, но за хората като чичовците тя е нещо голямо... ; )
Сега малко on - албумът не ме грабна нито от първо слушане, нито от пето. Затова и си въртя With Oden постоянно ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Опитай, специално "Twilight Of The Thunder God" в голяма степен съдържа доста от чертите на предишните албуми. Какво точно ти липсва тук иначе? Не си пояснила, а ще ми е интересно да прочета.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th May 2025 - 01:19 PM |