![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Налага ми се да търся доста чуждестранни заглавия на английски, руски (и френски, хехе, там и преводач трябва да си търся). Пишещите тук доста четат, така че ако можете да ми кажете някой качествен сайт за теглене на книги, ще съм много благодарен. Тъпо ми е да пиратствам така, но се утешавам от факта, че на месец си купувам поне по 2-3 книги.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 8-August 08 Потребител N: 2911 ![]() |
Защо не Замунда и останалите известни световни тракери?
Има много книги, все повече се качват и модерни заглавия тъкмо излезли на книжният пазар. И на английски и на български има, на всякакви теми. Ето и нещо от мен. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
какъв тип книги?
ebookvortex.com bitme.org demonoid едно време доста ги знаех, това само ми е останало в главата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page е едно добро начало, но по-скоро бих препоръчал gigapedia.com. А и, между другото, пробвай bookdepository.com / co.uk, цените на повечето неща са доста примамливи, предвид безплатната доставка.
![]() -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
Доста от книгите, които съм искала, съм ги намирала тук- http://thepiratebay.org/
![]() -------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Gigapedia.com е супер, благодаря
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Chitanka.info
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Светъле, ако ти трябва нещо конкретно (или конкретна тема), мога да помогна. Имам достъп до колекции на някои от най-реномираните западни издателства (Oxford, Cambridge, Routledge).
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Благодаря ти, трябват ми неща, свързани с историята на Франция по времето на Луи IX (1226-1270). Франция през XIII век го кажи направо. Та ако можеш да копираш някой списък със заглавия, които имаш възможност да ми осигуриш, цена няма да имаш
![]() P.S. Elnahir, благодаря ти за gigapedia, прекрасен сайт! -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
Svetyl, не знам къде следваш, но разпитай за JSTOR; сигурен съм, че ще ти е доста полезен, а и би трябвало всеки университет да го предоставя безплатно на студентите.
![]() А gigapedia е наистина уникално място, тамън днес се облажих с една книга от 2007-ма, която ще си чета сладко-сладко. :Д -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Благодаря ти, трябват ми неща, свързани с историята на Франция по времето на Луи IX (1226-1270). Франция през XIII век го кажи направо. Та ако можеш да копираш някой списък със заглавия, които имаш възможност да ми осигуриш, цена няма да имаш ![]() Ще прегледам утре за това. Интересуват ли те глави от книги и статии в исторически журнали, защото предполагам, че не е твърде пълно с литература точно за тоз момент от френската история. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
О, да, интересуват ме
![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Не съм сигурен, че пиша в правилната тема, но все пак:
Драги съ-форумци, някой може ли да ми даде линк към научни статии на български език (ако има такива достъпни в нета), свързани с викингските нашествия? Или просто да ми препоръчате някой известен автор, писал във връзка с походите на викингите, техният бит и култура. Ще бъда безкрайно благодарен, в случай че някой се отзове и ми даде насоки. ;Д |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Питай в раздел Общи приказки ето тук.
![]() -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Специално за викингите има една кратка история - ето я.
Иначе май имаше и някакви истории на Норвегия, Исландия, Дания, където сто процента е засегната сериозно темата за викингите. Освен това, в по-дебелите истории на Русия има интересни мнения, свързани с Викингската теория за произхода на руската държава. Иначе имам един атлас на викингите, на английски, доста добре направен, ако проявяваш интерес пиши ЛС да видим как да ти го пратя. Като цяло темата е обширна и съм убеден, че във всеки сайт с книги ще намериш доста заглавия. Проблемът е, че на български почти няма подробни изследвания. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
^ Книжката на Клемънтс я имам, като за начало обаче е постна и доста разбъркана. Кофти периодизация и т.н. В общи линии, не се вписва точно в понятието научна литература.
@Кравата - понеже писах курсова работа на подобна тема, мога да ти кажа, че на български литература има, обаче книги няма. Единият вариант е да намериш път до библиотеката на НГДЕК, където аз поне знам за 5-6 курсови работи, които са достъпни, ако не се лъжа, за външни лица. Другият вариант е да потърсиш някой по-усърден студент от историята, който да ти измъкне от историческа библиотека. Там не знам какви курсови има. За книги, има английски, датски, немски, руски. Каквото се сетиш. Аз разхождам из вкъщи няколко интересни файла, които обаче няма да са много интересни за общообразователни цели. Отделно има доста електронни книги, пак започват от общи приказки и стигат до сериозни трудове. В общи линии, на български подобни неща няма. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
^ & ^^ & ^^^
Тенк ю гайз, appreciate the help. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Gigapedia.com е супер, благодаря ![]() От доста време търся да си купя една книга - Public Choice III от D. Mueller. Поне 5 пъти досега са ме глобявали от библиотеката, че не я връщам на време. Тук я свалих безплатно! Нямам думи да ти благодаря! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Gigapedia мести цялата информация на нов адрес: library.nu, който не изисква регистрация. След пълната миграция би трябвало да е дори по-удобен за ползване. =) Възползвай се, народе.
P.S. Радвам се, че сте си свършили работа. : ) -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Tърси се "Война и мир"
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
На какъв език???
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Български...
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
Търся Wake Up Dead:A Heavy Metal Memoir,ако може със свободен даунлоуд.
-------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 11:30 PM |