![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Темата замина с потопа преди няколко дни, но мисля, че имаше какво още да се каже по въпроса... та ето я отново.
Как гледате на комбинацията между електрокитарна и класическа музика? Напоследък все повече състави записват албуми съвместно с класически ансамбли или цели оркестри (Therion, Rhapsody, Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Heavenly, Dark Moor, Haggard, Kamelot, Anorexia Nervosa са само някои) и смея да твърдя, че резултатите често са зашеметяващи. Оркестралното звучене не просто разнообразява и обогатява метъла - често тези два аспекта в музиката на някои групи са така неразривно свързани, че съществуването на единия без другия е немислимо... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Ами тези класически мотиви в музиката са особено интересно,най-вече в готик и блек музиката...
п.п.Аве Therion и Therion Deggal една и съща група ли са ве? -------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Доколкото съм наясно, Deggial е предпоследният студиен албум на Therion. За друга група с таква име не съм чувал...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Добре...аз съм се пообъркал...та какво свирят тея?Готик ли какво правят?
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз му викам симфоничен метъл. Че имат готик елементи - имат, но като цяло музиката им съвсем не се изчерпва с похватите на този стил... има и малко пауър, и щипка дет за разнообразие.
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Одобрявам. Това е една интересна посока в която може да се развива метъла.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Ia kazhi niakoi sample tracks da chuem nezapoznatite, che ot tia grupi, deto si izbroil ni edna ne sam chuwal.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Отиваш в http://mm.gen.wazzzup.net/music/ и теглиш произволно парче... Всъщност нека все пак да препоръчам:
Rhapsody - The Wizard's Last Rhymes Dimmu Borgir - Progenies Of The Great Apocalypse Dark Moor - Dies Irae Amadeus Haggard - Prophecy Fulfilled Therion - To Mega Therion Cradle Of Filth - An Enemy Led The Tempest -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аве войне ти направо го изгаври ве...
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 21-March 04 Град: Varna Потребител N: 434 ![]() |
nqkoi 4uval li e Thor na Therion.?
ako mi dadete nqkakvo info za neq 6te sam mnogo blagodaren. a pak za simfoni4nite elementi v metala-spored men po princip se polu4avat mnogo spolu4livo. I po-izvestnite grupi izpolzvat tozi priom:naprimer Nightwish go pravqt umereno no s golqm uspeh(spored men de). -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Satyr_ @ Mar 21 2004, 10:44 PM) Ами тези класически мотиви в музиката са особено интересно,най-вече в готик и блек музиката... п.п.Аве Therion и Therion Deggal една и съща група ли са ве? Абе... гледах им една таблатура съвсем случайно... та ми стана смешно, че е досущ като Блъд ъф дъ кингс. Но след секунда видях, че китариста им е Рос дъ Бос. ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Elleshar @ Mar 21 2004, 11:00 PM) nqkoi 4uval li e Thor na Therion.? ako mi dadete nqkakvo info za neq 6te sam mnogo blagodaren. Thor (The Powerhead) първо на първо е песен на Manowar от албума Sign Of The Hammer (една от най-добрите им изобщо, според мен). Кавърът на Therion е сравнително близък до оригинала - доста силен. Както се подразбира, в парчето иде реч за нордическия бог на гръмотевиците Тор и за битките му с гигантите.... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Да де... ама тва хич не ми отговори на въпроса
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Рос никога не е бил китарист на Therion, доколкото знам. Китарист и вокалист е маестро Christofer Johnsson, а от известно време имат и нов солист - Kristian Niemann.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Цитат Чак ме е гнус от идеята да се смеси единствения съществуващ в момента стил, свързан с европейското класическо музикално наследство ... Ae, wie woabshte ne znaete kwo goworite, twa ^ e istinata za metala.h3h3h3 Copyright - Count Grigorackh (or something) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Да, определено не знаят.
![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 21-March 04 Град: Varna Потребител N: 434 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 22 2004, 11:27 AM) Цитат(Elleshar @ Mar 21 2004, 11:00 PM) nqkoi 4uval li e Thor na Therion.? ako mi dadete nqkakvo info za neq 6te sam mnogo blagodaren. Thor (The Powerhead) първо на първо е песен на Manowar от албума Sign Of The Hammer (една от най-добрите им изобщо, според мен). Кавърът на Therion е сравнително близък до оригинала - доста силен. Както се подразбира, в парчето иде реч за нордическия бог на гръмотевиците Тор и за битките му с гигантите.... hahah-vednaga razbra kakvo me interesuva-na koi e originala. MERSI. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Warrior, в момента гледам тяхна таблатура, на която пише, че Рос им е китариста... ще проверя по-обстойно сега.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:00 AM |