![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 21-March 04 Град: София Потребител N: 435 ![]() |
Понеже съм много запалена по концептуалните албуми, ми е интересно да чуя вашето мнение по въпроса.. Аз не мога да сложа мойте любими в класация, затова няма да ви карам и вас...
![]() Queensryche - Operation Mindcrime Dream Theater - Scenes From A Memory Savatage - Streets: A Rock Opera, Dead Winter Dead, The Wake Of Magellan, Poets And Madmen Shadow Gallery - Tyranny Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Pain Of Salavation - там всичките са концептуални, но все пак най-вече The Perfect Element Pt1 Pink Floyd - The Wall WASP - The Crimson Idol ..... more to follow:) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
MountainQueen, съвпаденията във вкусовете ни започват да ме плашат...
![]() Всички на Rhapsody ( ![]() ![]() Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Cradle Of Filth - Damnation And A Day и Cruelty And The Beast SymphonyX - V: The New Mythology Suite Dream Theater - Scenes From A Memory Bruce Dickinson - The Chemical Wedding Двете Авантазии Shadow Gallery - Tyranny Gamma Ray - No World Order (тук няма разгърната фабула, но всички текстове са подчинени на една идея, така че го считам за концептуален) Queensryche - Operation Mindcrime Bathory - Blood On Ice Wizard - Odin Kamelot - Epica Rage - Soundchaser Албумите на Bal-Sagoth, разбира се... ![]() ![]() Stormbringer Ruler на Domine и The Cainian Chronicle на Ancient също са отчасти концептуални, а са ми много любими, та ги споменавам... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 21-March 04 Град: София Потребител N: 435 ![]() |
Мдаа като чета поста ти и се хващам какви неща съм изпуснала.. примерно Kamelot, Avantasia, Symphony X, Dickinson...
![]() Сега се сещам за Marillion - Misplaced Childhood (също е концептуален по-скоро на идейно ниво...). Nightwish - Century Child също може да се брои за концептуален според мен... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
King Diamond също има невероятни концептуални творби... Двата Abigail-а и новият - The Puppet Master, са ми любими както текстово, така и музикално.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Само The Wall съм слушал и ми хареса, но по принцип това не е точно моя вид музика....
Сега се сетих... Brutal Planet на Alice Cooper май се води концептуален... Въпреки че според мене песните имат твирде малко общо помежду си. Както и да е - велик албум! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Мystic Circle- Infernal Satanic Verses
Nargaroth- Herbstleyd и подобни -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
iron maiden powerslave , the number of the beast
edguy vaingloryopera bruce dickinson scream for me brazil iced earth somethig wicked this way comes |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth
RAGE - Ghosts WASP - The Crimson Idol Demons & Wizards Ужас за момента само за тези се сещам. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
brave_new_world τи ме озадачаваш... знаеш ли какво е концептуален албум???
Но покрай твоя пост се сетих за още два страхотни концептуални албума: Iced Earth - The Dark Saga Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз се сетих за още няколко:
Threshold - Wounded Land Grave Digger - Excalibur и Rheingold Therion - Secret Of The Runes (концептуален е в един по-общ смисъл, иначе - страхотен албум!) -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
az go razbiram kato albumi koito za men sa nai wajni w twor4estwoto na nqkoq grupa ... ne sym kritik da se pridyrjam kym opredeleniqta im
edisikoi si bil edikolko si wajen 6toto bil nowatorski .... nanaici towa sa albumite koito SPORED MEN imat nai wajno mqsto w twor4estwoto na izpylnitelite |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Концептуален албум означава албум в който песните имат идейна връзка помежду си, разказват една история.... като глави на книга. Това мисля че е определението.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 28 2004, 04:38 PM) Концептуален албум означава албум в който песните имат идейна връзка помежду си, разказват една история.... като глави на книга. Това мисля че е определението. Ne znam... ne sum 4el tova opredelenie v u4ebnika... qvno sum otsustval tozi den... hahaha ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sep е прав. Концептуален е албум, в който текстовете са подчини ако не на някаква фабула, то поне на обща идея.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 3-January 04 Потребител N: 364 ![]() |
Еми ако е така мисля че и на Епизод - Българксият Бог се брои за концептуален албум
-------------------- "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV
will be fought with sticks and stones." -- Albert Einstein |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
определено новият King Diamond - The Puppet Master влиза в класацията - мнооого силна творба.
мога да включа и God Hates Us All на Slayer, който ме впечатли със злобното забиване с чук в главата своята идея - но не е любим. Rhapsody праскат приятни историики. Въпреки , че с Guardian започнах, не мога да похваля Nightfal..., просто не е за мен...предпочитам да ги помня в другаТА светлина. Finntroll-овете са ми нещо като фаворит в тази тема. за друго не се сещам. -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
izmisleno ot kriticite opredelenie .za men pod konceptualno razbiram album ot koito se opredelq twor4estwoto na grupata
bruce - opredelq6t za nego za6toto bruce e bruce zaradi sceni4noto si prisystwie vaingloryopera - opredelq stila na edguy something wicked this way comes - dokolkot do iced earth wseki edin tehen album se razkazwa po istoriq powerslave e izklyu4itelno wzaimstwam ot egipetskite istorii razni .... welikiq nqma werem za powe4e obqsneniq ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Beoulf @ Mar 28 2004, 07:51 PM) определено новият King Diamond - The Puppet Master влиза в класацията - мнооого силна творба. мога да включа и God Hates Us All на Slayer, който ме впечатли със злобното забиване с чук в главата своята идея - но не е любим. Rhapsody праскат приятни историики. Въпреки , че с Guardian започнах, не мога да похваля Nightfal..., просто не е за мен...предпочитам да ги помня в другаТА светлина. Finntroll-овете са ми нещо като фаворит в тази тема. за друго не се сещам. Защо Год Хейтс ъс ол се води концептуален? То по тая логика всички на Слеър са концептуални един с друг ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредната тема задръстена с невежи изказвания. Brave - това е определението за концептуален албум. Това означава. Като отвориш речника на "концептуален албум" това ще прочетеш. На никой не му дреме ти какво мислиш че значи.
Според мене портокали им се вика на онея неща с които циганите мият улиците. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
sepultera - az mrazq opredeleniqta na kriticite i mrazq awtoritettite i wijdfam ne6tata prez swoi ygyl
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
То е все едно да изказваш лично мнение, че водата е суха, ама нейсе... Живеем в свободна държава.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
1 = 1
2 = 2 Кур = Кур София = София Концептуален албум = албум в който песните разказват една история или имат обща идея -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
imenno jiweem w swobodna dyrjawa i imam prawo da ne slu6am re4nicite
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Навсякъде не само критиците, но и музикантите и слушателите използват термина концептуален албум в един и същи смисъл, brave_new_world. Но щом си решил да се правиш на интересен, твоя си работа... Твоето е все едно да кажеш, че Хари Потър е научно-популярна книга, защото така си решил... Или пък не пожела да си признаеш, че не знаеше какво е концептуален албум?
Напомняш ми на един колега, който твърдеше, че косинусът може да не се движи от -1 до 1, ако го дефинираме по различен начин. То бива бива антиконформизъм, ама... Поне кажи ти как наричаш албум, който е подчинен на една история (или на една идея), че ми стана интересно... Между другото Something Wicked не е концептуален - само последните 3 песни там са вързани... Horror Show обаче може да се каже, че е... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
v interes na istinata az do dnes ne znaeh kakuv e termina za takuv tip albumi - izbroenite dosega podkrepqm s dve ruce, no gledam, che ne ste se setili za edin...
edna... edna pesen - edno pesnishte - Manowar - album: The Triumph of Steel - Achilles Agony And Ecstasy. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
sega re4i 4e i 95 ne e i 6e me utrepe6
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И защо 95 да е?? 92 - да, 95 - не мисля...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора.
![]() А това Achilles Agony And Ecstasy е само част от The Triumph of Steel. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 23-March 04 Град: Sofiq Потребител N: 436 ![]() |
Neznam dali Judgement na Anathema se vodi konceptualen...no spored men pesnite imat mnogo dulboka vruska po mejdu si....dori kogato go slu6a6 ima6 4uvstovto 4e prelivat ot edna pesen v druga ...nqma qvna granica mejdu tqh
ina4e...da opredeleno THE WALL na Pink Floyd....neveroqten film...strahoten album....suglasna sum....po-dobur ne moga da se setq v momenta..... ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ........Violent Sex Addict..... .....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Hansi @ Mar 30 2004, 12:49 PM) Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора. ![]() А "Seventh Son..." какво е? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 30 2004, 03:11 PM) Цитат(Hansi @ Mar 30 2004, 12:49 PM) Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора. ![]() А "Seventh Son..." какво е? ![]() Един нескопосан опит за концептуален албум. ![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 27-September 03 Град: SOFIA Потребител N: 282 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 30 2004, 01:11 PM) Цитат(Hansi @ Mar 30 2004, 12:49 PM) Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора. ![]() А "Seventh Son..." какво е? ![]() Takuv e baz Can I play with madness (Tq si e otdelna) Za men : Edin na Crimson Glory ima6e Rage - Soundchaser Wasp Crimson Idol -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат(Hansi @ Mar 30 2004, 10:49 AM) А това Achilles Agony And Ecstasy е само част от The Triumph of Steel. pesenta e velika i zaslujava takova priznanie -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Аз пък се кефя, когато албума няма концепция..?! т.е. когато песните са с различна насока и нямат много общо една с друга (по концепция става въпрос).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Jicata @ Apr 1 2004, 08:48 PM) Аз пък се кефя, когато албума няма концепция..?! т.е. когато песните са с различна насока и нямат много общо една с друга (по концепция става въпрос). Да, но какво по-лесно от това... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Jicata @ Apr 1 2004, 08:48 PM) Аз пък се кефя, когато албума няма концепция..?! т.е. когато песните са с различна насока и нямат много общо една с друга (по концепция става въпрос). То така е лесно. Все едно да ти харесва повече да четеш сборник от разкази а не роман. ![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
страховито сравнение прасна, Hansi!
-------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Kamelot - Epica & The Black Halo - power/progressive - най-качествените два концептуални албума, правени до момента.
Avantasia - води се метъл опера, първата се доближава, но втората част си е чист power. Cradle Of Filth - Damnation And A Day разчупен блек/готик - изключителен албум, може би най-силният на Cradle - трябва да се чуе от всеки, независимо фен ли е или не. Heavenly - Dust to Dust много приятен speed/power с история за вампири и кръв ![]() Rage - Soundchaser Rage са си Rage - албумът е по история на H. P. Lovecraft Pyramaze - Legend Of The Bone Carver изключително мелодично хеви, отлична музика, историята не е нищо особено Aina това може би вече се доближава най-много до понятието метъл опера. има и още но нека и другите понапишат някоя ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Queensryche - Operation: Mindcrime (и двете части)
Rage - Ghosts Kamelot - Epica и The Black Halo Dream Theater - Metropolis Part II: Scenes From A Memory Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Bruce Dickinson - The Chemical Wedding Iced Earth - The Dark Saga Grave Digger - Excalibur -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Cruelty And The Beast на Cradle of Filth
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Virgin Steele - House of Atreus Act I & Act II
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Evergrey - In Search Of Truth
Nevermore - This Godless Endeavor Dream Theater - Scenes From A Memory Nile - Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka Edge Of Sanity - Crimson II Septic Flesh - A Fallen Temple Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Pain Of Salavation - The Perfect Element Pt.1 Symphony X - V:The New Mythology Suite Queensryche - Operation Mindcrime Kamelot - Epica Iced Earth - The Dark Saga Threshold - Wounded Land Dawnrider - Fate Is Calling Pt.1 Aina - Days Of Rising Doom Amorphis - Tales From The Thousand Lakes Pyramaze - Legend Of The Bone Carver Redemption - The Fullness Of Time Domine - Emperor Of The Black Runes Existence - Reign In Violence II Nomans Land - The Last Son Of The Fjord |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хех..интересна тема.
Blind Guardian-Nightfall in Middle Earth ![]() Bal Sagoth-всичко тяхно Bathory-Blood on ice Cradle of Filth-Damnation and a Day,Cruelty and the Beast -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Nevermore - This Godless Endeavor Сега научавам, че е концептуален. Четох тяхно интервя, където споменаха, че само Dreaming Neon Black е концептуален. Ето и мойте: Nevermore - Dreaming Neon Black Queensryche - Operation: Mindcrime Orphaned Land - Maabol Dream Theater - Scenes From A Memory Pink Floyd - *.* Angel Dust - Enlighten The Darkness Iced Earth - The Dark Saga Kamelot - Epica Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son King Diamond - Abigail, Conspiracy, House Of God, The Puppet Master Amorphis - Tales From The Thousand Lakes Necromancer - Seven Ways To Die Bal Sagoth - *.* Evergrey - In Search Of Truth, The Inner Circle Stratovarius - Visions -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Аз четох (може би в същото интервю), че между песните на This Godless Endeavor наистина има някаква обща идея (най-изразена в Sentient 6), но принципно албума не е концептуален.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
A,забравих и още един албум,ако той наистина е концептуален-Logar's Diary-Book I(Iostros)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Късно я откривам тази тема, но мисля, че си струва да се възроди. Ето моите любими концептуални албуми:
Всички на Rhapsody Cradle Of Filth - Cruelty And The Beast, Damnation And A Day Queensryche - Operation Mindcrime Kamelot - Epica и The Black Halo Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Avantasia I и II Nevermore - Dreaming Neon Black Dream Theater - Scenes From A Memory Evergrey - The Inner Circle SymphonyX - V: The New Mythology Suite -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДОЛЕН ЧАЛГАР ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 573 Регистриран: 17-March 06 Град: ПЛОВДИВ. BG Потребител N: 1220 ![]() |
MESHUGGAH- Catch 33
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
А сега да ви питам: КАКВО РАЗБИРАТЕ ПОД КОНЦЕПТАЛЕН АЛБУМ?
Ако е това да има сходна концепция между песните-на ви Manowar-всеки албум е концептуален. Затова може би трявба да изясним понятието-албум, който има сюжет или нещо подобно. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Dream Theater - Metropolis Pt.II: Scenes From A Memory
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 16-October 06 Потребител N: 1629 ![]() |
Отбелязвам два, които сте пропуснали:
Trans-Siberian Orchestra - Beethoven's Last Night и Nikolo Kotzev's Nostradamus |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
Присъединявам се към горните два албума и към многократно споменатите:
Avantasia - The Metal Opera и Queensryche - Operation: Mindcrime I и II. И добавям.. Ayreon - The Final Experiment Ayreon - Into The Electric Castle Ayreon - The Human Equation \m/\m/\m/ Благодарение на тоя човек залюбих безкрайно метъл оперите. А благодарение на The Story of Aina залюбих Aina - Days of Rising Doom, което ми беше и първата такава опера. ![]() Те такива красоти. :р -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А сега да ви питам: КАКВО РАЗБИРАТЕ ПОД КОНЦЕПТАЛЕН АЛБУМ? Ако е това да има сходна концепция между песните-на ви Manowar-всеки албум е концептуален. Затова може би трявба да изясним понятието-албум, който има сюжет или нещо подобно. На всеки поне средноинтелигентен човек му е ясно какво е концептуален албум. Това, че половината хора не са такива е друг проблем. Тва не е тълковен речник тука. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Virgin Steele - The House of Atreus - Act I & Act II
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 316 Регистриран: 28-June 05 Град: София Потребител N: 851 ![]() |
PINK FLOYD - The Wall
DIO - Magica (много любим) DREAM THEATER- Scenes From A Memory KING DIAMOND - Abigail |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Avalanch - Mother Earth
Доста свежо албумче от Испания. Стилът е пауър с прогресив наченки или прогресив с пауър наченки...много станаха такива. Историята пак не блести много с оригиналност - как се прецаква живота на един човек и съответно жената го зарязва. Поне по хубав начин я пресъздават. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не мога да повярвам, че съм пропуснал да спомена гениалния "Dust To Dust" на Heavenly. Много силна полуфентъзи вампирска история...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
![]() ![]() Mежду другото, бати глупостите са писали някои хора едно време ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"Dust To Dust" на Heavenly Наистина е феноменален албум. Като текстове, а още повече като музика... -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Винаги съм се чудел, "At War With Satan" и "2112" броят ли се за концептуални албуми
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Мисля, че ги водят концептуални...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Pain Of Salvation-Remedy Lane
W.A.S.P.-Crimson Idol Dream Theater-Scenes From The Memory Savatage-Streets:Rock Opera Някой да каже такъв албум с интересна история за превеждане с изключение на тези,които написах по-горе -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Тези са доста интересни:
Shadow Gallery - Tyranny + Room V Queensryche - Operation: Mindcrime Ayreon - The Human Equation Riverside's Reality Dream Trilogy - Out of Myself, Second Life Syndrome and Rapid Eye Movement Frameshift - An Absence of Empathy Marillion - Clutching at Straws Evergrey - The Inner Circle Nevermore - Dreaming Neon Black Pain of Salvation - BE (като албум може да не е най-доброто, но идеята зад него е интересна) Kamelot - The Black Halo Leonardo: The Absolute Man Porcupine Tree - In Absentia Amaran's Plight - Voice In The Light Vanden Plas - Christ 0 Royal Hunt - Eyewitness и т.н. Доста интересни има, повечето (ако не всички) от тези са споменати по-рано (както и други). Разгледай темата и си харесай. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Dream Theater - Scenes From A Memory
Pink Floyd - The Wall Iced Earth - The Dark Saga Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son Threshold - Wounded Land Evergrey - In Search Of Truth Kamelot - Epica -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Ех...
Virgin Steele - House of Atreus Act I & Act II Pain of Salvation - BE W.A.S.P.-Crimson Idol Dream Theater - Metropolis Part II: Scenes From A Memory Savatage-Streets:Rock Opera Pink Floyd - The Wall Threshold - Wounded Land Queensryche - Operation: Mindcrime Ayreon - The Human Equation Vision Divine - The Perfect Machine Avantasia - Metal Opera 1 & 2 -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
Bathory - Blood On Ice Cradle of filth - Cruelty and the Beast Nevermore - Dreaming Neon Black King Diamond - The Puppet Master Countess - The Book of the Heretic -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Определено, както доста хора вече написаха, Dark Saga - любимият ми албум, историята за Споон е изпята по един великолепен начин, атмосферата е поглъщаща, в албума няма нито една слаба песен, абе просто велик.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 13-September 08 Град: София Потребител N: 2978 ![]() |
Cradle of Filth - Cruelty and the Beast & Midian. За сега са тези
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Kamelot - Epica
Avantasia - The Metal Opera 1 & 2 Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Iced Earth - The Dark Saga |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
In Search of Truth и The Inner Circle, супер мрачни са и двата!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 365 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3317 ![]() |
Stratovarius-Visions
![]() Avantasia-The metal opera pt. 1/2 Iced Earth-Horrow Show/The Dark Saga Blind Guardian-Nightfall in Middle Earth -------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Shadow Gallery - Tyranny, Room V
Savatage - Streets Queensryche - Operation Mindcrime Pain of Salvation - The Perfect Element Pt. 1, Remedy Lane Porcupine Tree - Deadwing Pendragon - Pure Leonardo - The Absolute Man Ayreon - The Human Equation, 01011001 Fates Warning - A Pleasant Shade of Gray Kamelot - Epica, The Black Halo Marillion - Clutching at Straws Symphony X - V: The New Mythology Suite Peter Gabriel - Passion (ако този саундтрак може да считаме за концептуален албум). Evergrey - The Inner Circle За тези се сещам в момента. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Тези дни се присетих за "Weltendammerung" на Winterdome, един от любимите ми въобще.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Queensryche - Operation: Mindcrime
Marillion - Misplaced Childhood Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory Ayreon - The Human Equation Threshold - Clone SymphonyX - V: The New Mythology Suite Shadow Gallery - Tyranny, Room V Nevermore - Dreaming Neon Black Evergrey - The Inner Circle |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Pestilence - Testimony of the Ancients
Blind Guardian - Nightfall in tha Middle Earth Excorcist - Nightmare Theatre (първият концептуален траш албум) Amorphis - Tales from the Thousand Lakes (ако е такъв) -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
"Концептуален албум означава албум в който песните имат идейна връзка помежду си"
"Концептуален албум = албум в който песните разказват една история или имат обща идея " Кажете един неконцептуален албум? ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
St. Anger
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Е, че те Метлица кога след 86-а година са имали идея
![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 347 Регистриран: 9-December 07 Потребител N: 2474 ![]() |
Аре FOAD, a?
![]() -------------------- Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets Medallion noose, I hang myself Saint Anger round my neck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Не причинявайте толкова огромен когнитивен дисонанс на детето!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хахаха...като го гледам детето, има 50 години?
Даже се научило да казва ФОАД. ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
"Elvenking - The Scythe" безпорно ми е любимия такъв!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Темата е излишна.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 365 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3317 ![]() |
Определено, както доста хора вече написаха, Dark Saga - любимият ми албум, историята за Споон е изпята по един великолепен начин, атмосферата е поглъщаща, в албума няма нито една слаба песен, абе просто велик. ![]() Наистина велик,даже уникален албум ![]() пасва идеално на историята за Spawn. -------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
Dahmer е прекалено силен.
Любим мой остава обаче King Diamond - The Eye, на второ, трето и четвърто място ( неподредени ) се нареждат и The Puppet Master, Them и VooDoo. -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
Един от най-добрите концептуални албуми за мен :
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 10 Регистриран: 2-June 09 Потребител N: 3440 ![]() |
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^^
![]() Този е още по-добър, даже. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
Да-всички са весели/
А този ? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 9-December 07 Град: Toronto, Canada Потребител N: 2473 ![]() |
Turisas - The Varangian Way
Epic ![]() -------------------- Ungir kallar, kátir kallar, gangið upp á gólv dansið lystilig!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Безспорно най-любимият ми концептуален албум е Wolfchant - Bloody Tales of Disgraced Lands, невероятен е.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Vreid - Milorg - същински епос!
Edge Of Sanity - Crimson. Hail Of Bullets - ...Of Frost And War. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Повечето от тези, за които се сещам, са вече споменати неведнъж. Направо допълвам с още любими неща напосоки:
Mystic Prophecy - Vengeance - първият и респективно любимият ми албум от трилогията за монах по времето на Тъмните Векове, обявен за еретик и изгорен на клада. Едно доста добро начало, преди да се завърне и да види сметката на виновниците, с което се превръща от герой в тотален антагонист. Вторият запис описва подробно въпросните ритуални убийства, а третият приключва с разфасоването му на четири части от страна на конниците на Апокалипсиса. Лошата новина е, че пичът е "благословен" от боговете с вечен живот... After Forever - Invisible Circles - социална идея, засягаща проблемите в семейството и за това как чистите чувства постепенно приемат облика на омраза - към съпруга(та), детето и т.н. Гледната точка идва тъкмо от момиче, което израства с постоянните проблеми на родителите си, търси "утеха" и "приятели" в Интернет и постепенно се затваря в свой собствен лъжлив свят, в чиито рамки може да живее "нормално" според представите си. Краят ни пренася години наред, когато девойката е вече майка на свой ред и тепърва започва да допуска същите грешки като родителите си, оттам и връзката със заглавието на албума. Lacrimosa - Elodia - третата (заключителна) част, посветена на едноименната гръцка полубогуня, с която се занимават и предишните два записа на Tilo и Ann. Идеята за повелителката на едновременно любовта и обречеността се използва буквално, опирайки се на факта, че едно прекалено експлоатиране би придобило пагубни измерения и може да погуби не един или двама души. Перфектно композиран албум, разделен условно на три части, записан с участието на многочислен хор, Хамбургската опера и Лондонския симфоничен оркестър. Помня, че преводите и проучванията към текстовете от немски ме измъчиха много сериозно, добре поне, че финската реч присъстваше в много минимални количества. Carach Angren - Lammendam - момчетата са се вдъхновили от стара легенда за замък, намиращ се в родната им Холандия. Разказват историята на обитаващия го призрак (Бялата дама) с всичките възходи и падения преди фактическата й смърт, чак до опожаряването на едноименната крепост и самоубийството на дамата. Добра концепция, чиято паранормална основа се усеща лесно чрез болната музика на Carach Angren, дори ако не разполгаш с текстовете. Музикално не им липсват чужди влияния, но затова пък записът е наистина прекрасен; Чакам втория тези дни. Dekadent - The Deliverance of the Fall - пропит отвсякъде с уникална атмосфера и емоции. Чисто човешка идея за концепцията, представена по доволно интересен начин. Личностен катарзис, преживян след загубата на твърде скъп човек и една психираща разходка из съзнанието, пресъздаваща целия хаос по време на процеса. Artur Felicijan и компания са майстори на илюстрирането на такива истории, в случая чрез един дълбок, много мрачен и красив (почти изцяло инструментален) албум. Един голям поклон и за филма, който заснеха към албума. Celesty - Vendetta - четвъртата и най-изпипана част от фентъзи сагата, започнала още с първото демо на бандата. По-голямата част от историята е представена от лицето на архизлодея (който е прав за себе си във всичките желания и стремеж за "вендета", разбира се). Интересно ми е само как ще се измъкнат следващият път, като с края на албума добрият тип разруши света под влиянието на въпросния злодей, другите двама основни герои (звездите на трите предишни албума) също го отнесоха и общо взето нещата не изглеждат никак весело... Lunatica - Fables & Dreams - следва историята на дебюта, като най-общо представлява един полет на въображението из легендарната Атлантида. Много свежа музика, страхотни вокали на Andrea и симфоничност на килограм. Подобна идея експлоатират и Atrocity със завръщането си към дет корените чрез Atlantis, но най-любими от тях ми остават дебютната тава Hallucinations (наркотици, болести, смърт и една абсолютно пасваща рисунка на Х. Р. Гигер) и най-вече Blut, придаващ още една зловеща нотка към "Дракула" на Стокър. Shade Empire - Zero Nexus - девет души, от които всеки трябва да изпълни по една особена задача, за да бъдат отворени портите на Ада и да си осигурят живот "отвъд", макар и не точно в човешка форма. Деветте (задължетелен брой за бандата) песни описват съперничеството, което се заражда между тях с всичките им подли игри и прецаквания, както и това, което се случва с тези, които така и не успяват да изпълнят куеста докрай ("What is end to others is total victory for some!"). Оттук идва и идеята за заглавието, значещо едновременно "празнота" и "начало". Epica - The Divine Conspiracy - религиозна тематика, в която бог разпространява няколко вида религии из света с експериментална цел да се установи дали човечеството ще разбере, че всъщност имат много общи черти и далеч не са толкова различни, което важи и за самите хора. Допълнетелен плюс е и заключителната част на десетте песни от мини-сагата "The Embrace That Smothers", която Mark Jansen започна още в дебюта на After Forever и продължи под "The Phantom Agony" на Epica. Концепцията им често се свързва с религиозното сектанство и всякакви подобни извращения ала "The Inner Circle" на Evergrey, впрочем. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
Има доста добри концептуални творби, но
KING DIAMOND - "The Eye" винаги ми е бил фаворит. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Аз ще си добавя Epica и The Black Halo към списъка, а също и In Sorte Diaboli на Borgir.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 73 Регистриран: 15-December 09 Потребител N: 3669 ![]() |
The Crimson Idol и The Neon God на W.A.S.P. са ненадминати! Иначе и Seventh Son на Maiden не мога да не кажа.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Еidolon-ът на Dark Fortress ми е сред големите фаворити. Още с дебютния си диск Morean изкърти рибата с текстове.
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Аз пък никаква връзка не видях между текстовете в Еidolon, че да го нарека концептуален. А като музика е добър.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 06:36 AM |