Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Пушенето на обществени места от 1 януари, 2005..., kill `em all
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:05 PM
Коментар #1

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

От 1 януари, 2005 година, тютюнопушенето на обществени места ще бъде строго ограничено. Тъй като все пак сме в България, а както знаем Ганьо Балкански види ли надпис НЕ..., той веднага почва да прави това нещо, все ми се струва, че поне в начлото тази ПОЛЕЗНА за обществото ни инициатива ще бъде малко алтава.

Вие какво мислите за висчко това?
Подкрепяте ли идеята, че НАГЛОТО племе на пушачите трябва да бъде мачкано?
Как мислите, че би трябвало най-ефективно да се подходи, за да се ограничи наистина пушенето на обществени места?

Абе като цяло изкажете мнение...

пушачи thumbdown.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
4 страници V   1 2 3 > »   
Start new topic
Отговори (1 - 99)
_SiegfrieD_
коментар Dec 20 2004, 02:15 PM
Коментар #2

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Е,аз съм от "наглото племе на пушачите",което е някъде около 80% от населението на цялата страна laugh.gif
Мислиш ли,че тази забрана ще откаже половин свят от цигарите?

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:19 PM
Коментар #3

Pirate

Цитат

мисленето, че пушачите са много и затова трябва да са безнаказани и да продължават да тровят непушачите, като цяло е грешно...

проблема ви на вас е, че сте адски нагли същества - абе тук не се пуши - абе аз само една цигарка - ми като искаш само една ходи навън да пафкаш, да си вмирисваш устата, дрехите, живота и да си пожълтваш зъбите...

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Dec 20 2004, 02:23 PM
Коментар #4

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Добре,човек.Това си е наш избор.
Иначе в някои заведения и сега има "Пушачи","Непушачи".

П.С.това "пушач" станало нов вид.Трябва да се класифицира...

+Quote Post
abductor
коментар Dec 20 2004, 02:25 PM
Коментар #5

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Като се има предвид, че по-голямата част от населението (вкл. и аз) принадлежи към наглото племе на пушачите - не знам как ще се приложи въпросният закон, който между другото се отнася за закрити обществени места - административни сгради, заведения за обществено хранене и т.н. , където трябва да се обусловят места за пушене. Това добре, но ако направим една елементарна сметка нещата нещо не се връзват. По статистически данни над 50 % от българите пушат, значи от една компания от 5 човека поне един пуши, в общия случай - повече. И какво - когато тези 5 човека решат да отидат на заведение половината трябва да седнат на масите за пушачи, а другата - в частта за непушачи. Но тъй като те вероятно ще искат да бъдат заедно остават 2 варианта - да седнат или при пушачите, или при непушачите. Поради факта, че пушачите при всички положения ще искат да пушат, варианта с масата за непушачи отпада и какво става в крайна сметка? В частта за непушачи няма да има почти никой. Глупава работа, напълно безмислена.

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
Javor
коментар Dec 20 2004, 02:26 PM
Коментар #6

Прослушващ метъл
**

Коментари: 69
Регистриран: 6-July 04
Потребител N: 550

Цитат(_SiegfrieD_ @ Dec 20 2004, 12:15 PM)

Ами с подобни забрани в нормалните страни може и да не са отказали половината население от пушенето(това никой и не го иска - който иска да се трови - никой не може да го спре), но са постигнали добри успехи във възпитанието на пушачите, които тровят другите хора, хвърлят си фасовете навсякъде, одимяват всяко помещение и се правят на силно засегнати, ако случайно посегнеш на тия техни "свободи".

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:28 PM
Коментар #7

Pirate

пич, безмислено е за хората, които са достатъчно нагли да одимяват - както ти каза пушачите са около 50% и малко нагоре - и искаш да ми кажеш, че другата част от населението трябвада ви диша гадостите и да си осмърдява дрехите щото има много хора с просташки навик ли?!

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 20 2004, 02:30 PM
Коментар #8

Da schlägt es links

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8

Абе... да завалят наистина честичко глобите, пък ще видим дали няма да се замислят преди да палнат цигарата в някоя забранена зона... или направо да ги откажат.
Аз приветствам закона с всички налични крайници.

Цитат(_SiegfrieD_ @ Dec 20 2004, 02:23 PM)
Добре,човек.Това си е наш избор.

Обаче 'вашият' избор не е и 'наш', диър. Не за това става дума!

--------------------
meh.

+Quote Post
abductor
коментар Dec 20 2004, 02:31 PM
Коментар #9

Undead

Цитат
пич, безмислено е за хората, които са достатъчно нагли да одимяват - както ти каза пушачите са около 50% и малко нагоре - и искаш да ми кажеш, че другата част от населението трябвада ви диша гадостите и да си осмърдява дрехите щото има много хора с просташки навик ли?!

Не бе, пич, не съм казал, че трябва да ти димя, щом ти пречи толкова можеш да си седиш при непушачите, само че едва ли твойте приятели са само непушачи, затова ще трябва да сте разделени, защото, повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт!

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:34 PM
Коментар #10

Pirate

Цитат
Ами с подобни забрани в нормалните страни може и да не са отказали половината население от пушенето(това никой и не го иска - който иска да се трови - никой не може да го спре), но са постигнали добри успехи във възпитанието на пушачите, които тровят другите хора, хвърлят си фасовете навсякъде, одимяват всяко помещение и се правят на силно засегнати, ако случайно посегнеш на тия техни "свободи".

точно за това говоря и аз - в повечето европейски страни, когато са в затворено помещение, пушачите имат културата да се съобразяват с желанието на непушачите да не се пуши в стаята - и това се спазва на 100%, дори в случаите, когато от в стаята от 10 човека само един е непушач, при изразено то него желание да не се пуши в стаята - НЕ СЕ ПУШИ...

отделно, че за престъпването на тези забрани има адски високи глоби...

например във Финландия може да си пушиш само у вас, а глобата беше 1 000 евро (ако не се лъжа, а може и повече да беше)...

Аз мисля, че тук трябва да бъде около 50 лева за първо нарушение и за всяко следващо да нарства....

Айде тогава да видя, дали ще смееш да запалиш в салона за непушачи...

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:37 PM
Коментар #11

Pirate

Цитат
Не бе, пич, не съм казал, че трябва да ти димя, щом ти пречи толкова можеш да си седиш при непушачите, само че едва ли твойте приятели са само непушачи, затова ще трябва да сте разделени, защото, повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт!

да но тази забрана рано или късно ще бъде въведена за абсолютно висички обществени места - открити, закрити...и тогава освен да си пушите у вас няма да имате друг избор...

+Quote Post
abductor
коментар Dec 20 2004, 02:40 PM
Коментар #12

Undead

Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост smile.gif

--------------------

+Quote Post
Javor
коментар Dec 20 2004, 02:42 PM
Коментар #13

Прослушващ метъл
**

Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:31 PM)
повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт!

Значи аз за моите приятели пушачи ще трябва да правя компромиси да се осмърдявам и тровя, а те от своя страна НИКОГА няма да се навият за известно време да не пушат. Симпатяги smile.gif Ей, наистина това цигарите са най-отвратителния наркотик на света smile.gif Щото пушачите не стават на парцали и не умират на по 30 години, а тровят всички в продължение на дъъъълго време laugh.gif За щастие по света хората все по-малко пушат, а и наистина пушенето на обществени места се следи доста стриктно, така че може да се надявам, че някой ден и нашенските пушачи ще понамалеят(то това е и за тяхно добро).

На мен честно казано пушачите не ми пречат толкова много. Майната му на тровенето - от всичко се тровим. Дразни ме хвърлянето на фасове - това също да кажем - майната му, защото да бяха само фасовете по земята, боклуците хвърляни от българите smile.gif Ама това което наистина ме дразни е че винаги се правят на засегнати ако случайно някой непушач им направи забележка за това, че всъщност те пречат на другите.

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 20 2004, 02:42 PM
Коментар #14

Da schlägt es links

Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 02:40 PM)
Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост  smile.gif

'Ще', повярвай ми! Както сме се засилили към ЕС...

--------------------
meh.

+Quote Post
Javor
коментар Dec 20 2004, 02:45 PM
Коментар #15

Прослушващ метъл
**

Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:40 PM)
Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост  smile.gif

Ооооо ще я доживеем smile.gif Ако се надяваме някога да станем "европейци", за каквито много се натискаме, че сме всъщност smile.gif

опа smile.gif Beelzebub ме е поизпреварил със същото мнение smile.gif

+Quote Post
abductor
коментар Dec 20 2004, 02:49 PM
Коментар #16

Undead

Ами то и в ЕС още не е така, а пък там пушачите са по-малко... Пък и депутатите къде ще пушат laugh.gif ?

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 02:54 PM
Коментар #17

Pirate

Значи въпроса наистина не е само в това, че пушачите са нагли като цяло - то по-скоро това е от БГ манталитета...

факт е, че ние сме една от водещите страни по употреба на цигари, факт е, че като цяло в по-бедните и да го кажем страни с по-просташки навици процъфтява тютюнопушенето...

ще ми се някой от вас примерно да е в Германия или Австрия и да има табела НЕ ПУШИ и да видя дали ще смее да запали?

И Явор е прав за това - пушачите с цивренето си и претенциите си изкарват, че едва ли не те са потърпевшата страна в случая...демек, че не те серат лйанта, а ние ги ядем - ами обратното smile.gif

+Quote Post
abductor
коментар Dec 20 2004, 03:00 PM
Коментар #18

Undead

Изопачаваш думите ми. Не съм казал, че трябва да се пуши когато има табела ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО. Трябва да има места за пушачи, това казвам, защото в противен случай НАИСТИНА ще сме прецакани... А местата за непушачи в кръчмите НАИСТИНА ще са полупразни и на тях ще седят само хардлайнери като тебе...
БТВ - Що не забраним и колите, и те ни тровят wink.gif

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 20 2004, 03:00 PM
Коментар #19

Da schlägt es links

E по-спокойно де! smile.gif Ако има забрана и ако ефективно се следи за спазването и, то ефект ще има!
Само недейте да изкарвате пушачите като някакви престъпници. Болшинството такива, които познавам, са достатъчно толерантни, за да не ми димят в лицето, ако ги помоля...

--------------------
meh.

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 20 2004, 03:07 PM
Коментар #20

Pirate

Abductor

Ами щя седят, докато не се отучите висчки да пушите....

а за колите...рано или късно ще стане....когато открият екологично гориво:)

виж, че и сега почват драконовск мерки - забрана на стари коли, няма да има бензин с ниско октаново число, задължителни пречисватели на колите...

според мен, собствениците на коли може да почнат да плащат специалне екологичен данък...

+Quote Post
Sw1tched
коментар Dec 20 2004, 05:10 PM
Коментар #21

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

пушачи

Честно казано почти всички от най-добрите ми приятели са непушачи! (вероятно щото са имали достатъчно акъл, че да не изпитват нужда от този модерен и безсмислен навик ph34r.gif ..Добре че приятелката ми не пуши..бих се поколебал преди да целуна пепелник biggrin.gif )
Ами ГАДНО Е егати, някога пукало ли ви е, че дима люти на очите, миризмата е отвратителна и се пропива по всички дрехи и по тялото разбира се - и докато е нормално да се къпеш всеки ден нормално ли е да си переш якето всеки ден? Или по-важно е да 'палнеш една' пъ к'во ти пука за онея балами, елементарна култура би било да се отнасяте с повечко внимание към проблема. Как бихте се чувствали ако някой ви кашля и киха в лицето понеже мама не го е научила да си слага ръката на устата?

И докато ако съм с компания, в която има пушачи, евентуално бих седнал в името на лафенето с пушачи на една маса, но никак не съм задължен когато съм с не-пушеща компания да търпя някой който ми трови живота и настроението.

+Quote Post
Nightmare
коментар Dec 20 2004, 05:32 PM
Коментар #22

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Не нападайте толкова ожесточено пушачите макар да ви разбирам - имам същите проблеми с тях.
Убедена съм, че от следващата година законът ще даде ефект, макар и не веднага ... Изисква се време, за да се приспособиш към новите условия.
Изисква се и настоятелност от страна на засегнатите.
Дано държавата успее да реши поне този проблем.

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
synchu
коментар Dec 20 2004, 05:54 PM
Коментар #23

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

Цитат(Javor @ Dec 20 2004, 03:45 PM)
Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:40 PM)

Ооооо ще я доживеем smile.gif Ако се надяваме някога да станем "европейци", за каквито много се натискаме, че сме всъщност smile.gif

опа smile.gif Beelzebub ме е поизпреварил със същото мнение smile.gif

Не ти вярвам....
В най-голямата европейска държава (в ЕС имам предвид) Германия - навсякъде може да се пуши, друг е въпроса каква е културата и кой къде си хвърля фасовете (въпреки че в центъра на Мюнхен, Дрезден и Копенхаген (Дания) си има достатъчно фасове и немците си ги хвърлят на улицата вкл.).
Само едни пишман италианци не може да им се пуши по летищата ама за сметка на т'ва и във Ватиканския музей се пуши (верно на дворчето ама се пуши). На немските може на австрийските може, а нащо например допреди време не можеше...аре европейци. Нямам против непушачите (и аз искам да се откажа ама ей на....нямам воля достатъчно явно...ама се някой ден ще ги откажа)....но трябва да има баланс....

Аз съм пушач - при това пуша много, ама си хвърлям фаса на улицата само ако няма къде другаде (което е често срещано явление наоколо, кошчетата явно са дефицит). То и хартийка да речеш да хвърлиш пак няма къде от време на време особено по кварталите. Като ходя по планините обаче прилежно си ги събирам и си ги връщам обратно, 'щото тук от време на време минава някоя леля с метла и ги измита по улицата. Съгласен съм че е ултра тъпо да ходиш върху фасове и боклуци и глобите трябва да са за това. Защото не може некви селяни прости да си изхвърлят пластмасови чашки и бутилки от прозореца на колата на пътя...

Не съм съгласен да не мога да ходя по улицата и да си пуша??? Откъде накъде.....това е "навън" и има достатъчно въздух за всички....
Айде дай да спрем всички коли, защото замърсяват въздуха, а? При това доста повече от цигарите....

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
AncientWisdom`
коментар Dec 20 2004, 05:58 PM
Коментар #24

Просветен

Коментари: 318
Регистриран: 30-October 04
Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A
Потребител N: 648

Suglasen s`m daje da zabranqt cigarite voobshte , po lesno shte gi otkaja

--------------------
Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death!
Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten!
www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana

+Quote Post
Sw1tched
коментар Dec 20 2004, 07:31 PM
Коментар #25

Архидемон

Цитат
Не съм съгласен да не мога да ходя по улицата и да си пуша???

Е да това би било малко пресилено, но в закрити помещения просто трябва да разберете, че е отврат това, а по концертите какво става ..не ми се говори. puke.gif

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 20 2004, 07:52 PM
Коментар #26

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Всичко по темата вече беше казано. Аз съм за забраната да се пуши на обществени места. Писнало ми е да ме опушват в разни кафенета. Жена ми особено. Винаги се стига до някъв разговор от сорта на :
- Що ми бучиш, ебати.
- Ти пък що искаш да ми докараш рак, ебати!
Обаче навънка трябва да си е разрешено.

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Dec 20 2004, 08:11 PM
Коментар #27

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

radost 6tsatie lyubow .... icon_headbang[1].gif
az ne pu6a i sq pone nqma da me trowqt punk.gif punk.gif

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 20 2004, 08:11 PM
Коментар #28

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Според мен пушенето в България няма да се спре пред никакви закони. То и сега е забранено да се пуши пред даскало(наредби минаваха 2 пъти) само че кво? Един голям &==D. Единствения начин да отидеш с компания в заведение и да не се тровиш е въпросното заведение да има качествена вентилация.

Колкото до фасовете, не само пушачите хвърлят боклуци, то това си е до култура...

+Quote Post
Svetyl
коментар Dec 20 2004, 09:31 PM
Коментар #29

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Pusheneto e nai-gadnoto neshto. Izkazah se...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
pi4
коментар Dec 20 2004, 10:52 PM
Коментар #30

Прогресиращ

Коментари: 560
Регистриран: 19-November 04
Град: München
Потребител N: 667

Цитат
Pusheneto e nai-gadnoto neshto. Izkazah se...

май има и по-гадни, но това е едно от най-гадните, без съмнение. И да пушиш, и да не пушиш на следващия ден е като да си пушил по кутия лайняни цигари.

с наредби без друго нищо не става, да чакаме да пукнат всички пушачи и да издъвчем пушените им дробове, може би са вкусни, не съм пробвал.
Цитат
В най-голямата европейска държава (в ЕС имам предвид) Германия - навсякъде може да се пуши,

Абе не може, пък и вентилация е германска, на следващия ден не смърдиш като умрял плъх на слънце след втората седмица.

--------------------
no more credits from the liquor store

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:01 AM
Коментар #31

Pirate

Цитат
Колкото до фасовете, не само пушачите хвърлят боклуци, то това си е до култура...

ето в това е разковничето...

само, че културата сам няма да стане...

знач има едн априятелка на майка ми, която живее в Ню Йорк от много време и ми разказа как се е прочистил Ню Йорк (или поне туристическта му част)

Понеже бил много мръсен, (това мисля, че е било някъде през 70-те) решили да има няква глоба са хвърлен боклук - не знам колко е била, ама не много висока - като видяли, че не става нищо направили глобата убийствена - 1000 $ май (не съм много согурен, но е много висока) и изведнъж Ню Йоркчани станали културни (поне в централната представителна част на града)...

занчи за тук трябва същия метод - хвърляш боклук - 50 лева глоба
палиш фас на забранено място - 50 лева глоба
не пушиш на място където задължително се пуши - 50 лева глоба smile.gif

само, че естествено това трябва да се спазва стриктно - да има органи, които да следят за това и да са безкомпромисни при налагането на глобите.

Айде да видя някой ако плати 4-5 глоби, другия път дали няма да си направи сметка като реши да ми прави боклук или да ми дими mat.gif

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 10:08 AM
Коментар #32

Просветен

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 11:01 AM)

Айде да видя някой ако плати 4-5 глоби, другия път дали няма да си направи сметка като реши да ми прави боклук или да ми дими mat.gif

Абсолютно съм съгласен!

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Peter
коментар Dec 21 2004, 10:09 AM
Коментар #33

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Ебати... само като ви чета постовете и ми се иска да си запаля една лула на балкона, а уж спирам тютюна tongue.gif

Иначе аз съм напълно съгласен със забраната - често казано за пасивните пушачи положението е супер гадно и нечестно. Който иска да си трови здравето - ок, но не е необходимо да прецаква и други.

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 10:11 AM
Коментар #34

Просветен

Цитат(pi4 @ Dec 20 2004, 11:52 PM)
Абе не може, пък и вентилация е германска, на следващия ден не смърдиш като умрял плъх на слънце след втората седмица.

Добре айде да не е навсякъде в Германия - сигурно в офис или университет не може, ама почти навсякъде, вкл. и в четири-петзвездните хотели сутрин на закуска може, което е "направо кощунство" в Италия и Чехия например...
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...wink.gif

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:14 AM
Коментар #35

Pirate

Цитат
Ебати... само като ви чета постовете и ми се иска да си запаля една лула на балкона, а уж спирам тютюна tongue.gif

Иначе аз съм напълно съгласен със забраната - често казано за пасивните пушачи положението е супер гадно и нечестно. Който иска да си трови здравето - ок, но не е необходимо да прецаква и други.

точно така, проблема е, че много голяма част от ушачите не се съобразяват с тва, по данни на СЗО, около 20 милиона псивни пушачи умират на година от рак на белите дробове и дихателните пътища, причинен от псивното поемане на тютюнев дим, казвайки: не ми пука язе ша си пушим щото съм отворенгяс - все едно казваш, че не ти пука за тия 20 милиона годишно...

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:17 AM
Коментар #36

Pirate

Цитат
Добре айде да не е навсякъде в Германия - сигурно в офис или университет не може, ама почти навсякъде, вкл. и в четири-петзвездните хотели сутрин на закуска може, което е "направо кощунство" в Италия и Чехия например...
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...

абе като искаш да си намериш оправдение, винаги ще си го намериш - ходи се пробвай да заплиш фас в Ню Йорк в заведение за обществено храненен да видиш какво ще ти се слуи - ам да ми разправяш - то онова може там, а това на друго място - се ще го сколасаш...

ще кажеш
в германия може по ресторантите и хотелите ама не и в летищата, а в италия обратното - следователно в бг - и на летищата и в хотлеите и в ресторантите - а непушачите да го духат - аз като ще се тровя по-добре и тях да ги моря...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 21 2004, 10:22 AM
Коментар #37

Демон

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 08:01 AM)

само, че естествено това трябва да се спазва стриктно - да има органи, които да следят за това и да са безкомпромисни при налагането на глобите.

Да бе тва е много яко. Да има орган. Аз съм за. Обаче кои ще му плаща на тоя огран. Пари няма в излишък за някви си огргани. И кои ще даде права на тоя орган. Нали само полиция може да ти иска лична карта.

Абе изобщо само си говорим на няква невъзможна тема дето преди нас същото си е било казано. Дай по-добре да спорим за Левски и ЦСКА thumbdown.gif biggrin.gif wink.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 11:00 AM
Коментар #38

Pirate

Цитат
Абе изобщо само си говорим на няква невъзможна тема дето преди нас същото си е било казано. Дай по-добре да спорим за Левски и ЦСКА

то по тая тема висчко е ясно

К** за Уефски Але

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 11:14 AM
Коментар #39

Просветен

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 11:17 AM)
Цитат
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...

абе като искаш да си намериш оправдение, винаги ще си го намериш - ходи се пробвай да заплиш фас в Ню Йорк в заведение за обществено храненен да видиш какво ще ти се слуи - ам да ми разправяш - то онова може там, а това на друго място - се ще го сколасаш...

ще кажеш
в германия може по ресторантите и хотелите ама не и в летищата, а в италия обратното - следователно в бг - и на летищата и в хотлеите и в ресторантите - а непушачите да го духат - аз като ще се тровя по-добре и тях да ги моря...

За най-ограничителната страна в света САЩ нищо не съм казал....

Абсолютно напротив...в Германия на летищата може да се пуши също...при това в центъра на терминалите през 50 метра има места за пушене....което не е случая в Италия, където никъде в терминалите не може...

Абе съгласен- несъгласен това е положението има нормативна уредба...като трябва ше се спазва...

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Mort
коментар Dec 21 2004, 11:24 AM
Коментар #40

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Град: Sofia
Потребител N: 296

Поредния тъп закон, който никой няма да спазва, точно защото няма органи. А в крайна сметка пушенето не е кой знае какъв замърсител на околната среда. По-добре да има органи, които да следят да не си изхвърляш боклуците по улицата и псето ти да не прави големи смръдливи купчинки насред Витошка!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Sw1tched
коментар Dec 21 2004, 11:26 AM
Коментар #41

Архидемон

Абе зарежете темата за околната среда и се замислете за по-локалния проблем - човека срещу когото бълваш облаци смръдлив дим puke.gif .

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 21 2004, 11:29 AM
Коментар #42

Facepalmer

След малко отивам на кафе с тия от класа. Пак ще ме гледат сърдито, като им зема цигарите и не им ги дам. Гаден съм нали! evil.gif

--------------------

+Quote Post
abductor
коментар Dec 21 2004, 11:36 AM
Коментар #43

Undead

Цитат(SepulTeraHead @ Dec 21 2004, 12:29 PM)
След малко отивам на кафе с тия от класа. Пак ще ме гледат сърдито, като им зема цигарите и не им ги дам. Гаден съм нали! evil.gif

Чудя се как досега не са те пребили и накарали насилствено да пушиш Арда примерно. Или Рали качак puke.gif .

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 21 2004, 11:41 AM
Коментар #44

Facepalmer

Щото са малки сладки беззащитни женички.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 11:42 AM
Коментар #45

Pirate

Цитат
Поредния тъп закон, който никой няма да спазва, точно защото няма органи. А в крайна сметка пушенето не е кой знае какъв замърсител на околната среда. По-добре да има органи, които да следят да не си изхвърляш боклуците по улицата и псето ти да не прави големи смръдливи купчинки насред Витошка!

абе пич, ти така и не си разбрал за какво точно говорим - не толкова хвърлянето на фасове по улицата, колкото за наглостта на пушачите и отказа им да се съобразяват с непушачите - вселдствие а което умират около 20 милиона пасивни пушачи годишно....

+Quote Post
Ataegina
коментар Dec 21 2004, 06:25 PM
Коментар #46

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

Пушачите са супер нетолерантни именно, защото са много - примерно в моят унивеститет в тъй.н. лафка мястото за непушачи е една стаичка по-малка от класна стая.
Засега не се оплаквам защото там е сто пъти по-комфортно.

====Мечтах си по време как набутват всички пушачи в тая стаичка, а аз и останалото племе на непушачите си диишаме поносимо чистия въздух.===

Такъв закон трябва да има.

Но не да се разделят пушачи, непушачи, защото в по-малките ресторанти, кръчмички (където 96% от посетителите са пушачи) биха могли да отделят и заградят една маса с кашони с надпис място за непушачи и да си решат проблема с властите.
Аз съм тотално против пушенето в затворени помещения.

Абе не става въпрос дали мразя или не пушачите - Аз просто искам да дишам.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 21 2004, 08:29 PM
Коментар #47

Демон

Брей то в тоя форум много малко хора пушат бе w00t.gif. Трябва да направим една анкетка biggrin.gif

+Quote Post
Feanor`
коментар Dec 21 2004, 08:46 PM
Коментар #48

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 28-October 04
Град: на изток от рая
Потребител N: 647

Не разбирам, защо непушачите правят трагедия boxed.gif Ще си пушим и след нова година не се притеснявайте. Само че много кафенета и други заведения ще фалират . Не съм съгласен с широко пропагандираната заблуда, че пушенето е просташки навик и че, пушачите не се съобразяват с состналите. Ако вашите приятели са таквиа говорете с тях,вместо да ревете по форуми cool.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
pi4
коментар Dec 21 2004, 09:53 PM
Коментар #49

Прогресиращ

Коментари: 560
Регистриран: 19-November 04
Град: München
Потребител N: 667

не е проблема боклука, кучетата и те серат където им падне и несерящите (по улиците става дума) пострадват отвреме навреме (аз настъпих последната седмица таман две, от което първото беше по-лошо от всякаква арда или каквото е там. забелязах мнооого по късно hmm.gif , когато започна разтапянето). Обаче лайната са здравословни, наторяват, стават на хубави домати, краставици, тикви (нека всеки прибави каквото иска тука), пък да стресираш кучето с ритници съвсем не е човешко.

но нормален човек да си тика вонлива пръчка в устатата и да смърди наоколо и да усмърдява и останалите с тези гадни лайна (май производителите на цигари събират лайната на лисиците за тая цел) е това е нещо лошо.

пък че ще пукнат от някой рак - голяма работа, кой по-рано, кой по-късно, всеки ще си лепне нещо.

а пушачите са и любимци на пожарникарите, на това главно почива забраната на определени места, бензиностанции например.

--------------------
no more credits from the liquor store

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 23 2004, 10:55 AM
Коментар #50

Pirate

Цитат
Не разбирам, защо непушачите правят трагедия boxed.gif Ще си пушим и след нова година не се притеснявайте. Само че много кафенета и други заведения ще фалират . Не съм съгласен с широко пропагандираната заблуда, че пушенето е просташки навик и че, пушачите не се съобразяват с состналите. Ако вашите приятели са таквиа говорете с тях,вместо да ревете по форуми cool.gif

абе вие ще си пушите и кафетата няма да фалират - само дето когато наистина почне да се спазва закона нашите дрехи няма да смърдят на спърчотина - а за това, че вие ще си останете със смрадиливи усти и пожълтели зъби на нас ни дреме на шмайзера...

+Quote Post
alpha prime
коментар Dec 23 2004, 11:01 AM
Коментар #51

алфонс

чудя се защо при нас пушачите са толкова много .. ебати
всъщност България е на едно от първите места в света по рак на бгелите дробове ... сигурно не е случайно ... bye.gif unsure.gif rolleyes.gif wink.gif cool.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 23 2004, 11:09 AM
Коментар #52

Pirate

Цитат
чудя се защо при нас пушачите са толкова много .. ебати
всъщност България е на едно от първите места в света по рак на бгелите дробове ... сигурно не е случайно ...

ами замисли се и защо сме и на едно от първите места по употреба на алкохол и всякакви други вредни навици?

защото това са удоволстия за бедните страни...не че имам нещо пторив пушачите като хора, имам много приятели пушачи, но те са си чисто и просто НАРКМАНИ - това е!

+Quote Post
Death_Angel
коментар Jan 10 2005, 12:17 PM
Коментар #53

Прослушващ метъл
**

Коментари: 248
Регистриран: 23-October 04
Потребител N: 638

Значи,до колкото аз разбрах от темата се води спор за пушачите и за непушачите.По моите наблюдения пушачите наистина пречат на непушачите,но не по виден начин,имам предвит не на всички им пречи димът на цигарите.Но знам,че когато си непушач,а около теб се пуши това те трови двойно повече от колкото се тровия самия пушач.Е поне така казва учителят ми по Биология де.А относно забраната за пушенето на обществени места,както забелазвате тя се изпълнява.Вече в повечето заведения има отделени маси за пушачи и отделни маси за непушачи.Но както сте чули най-вероятно по новините ще се даде една година срок,за да се изпълнява наитина стриктно тази заповед.А относно влизането ни в ЕС ..ми аз доколкото разбрах ние още преговори не сме почнали,а по принцип тези преговори се проточват криво ляво 15 години/дори и толкова може blink.gif /Ам иначе аз пуша,естествено не толкова сериозно.Пуша примерно по 3-4 цигари на ден.Обаче имам един познат,който си има един приятел който има един бял дроб и пуши по 2 кутии Синьо Виктори на ден.Мдам та цигарите наистина са много лош навик,обаче свикнеш ли,тряя много воля за да се откажеш.Въпреки че повечето започват само от гъзария,както примерно аз.Исках да се правя на виж ме коя съм и ето какво стана..пуша си от 8 клас,само че в 8 клас пушех по кутия и половина а сега в десети пуша 3-4 цигари biggrin.gif Ето с това се гордея SPARK

+Quote Post
Feanor`
коментар Jan 11 2005, 10:10 AM
Коментар #54

Прослушващ метъл
**

Прави ми впечатление, че вече почти във всички заведения има отделни маси за пушачи и непушачи. Също така ми прави впечатление, че масите за непушачи са почти постоянно празни, а останалите обратното. Чудя се кой печели от цялата тая работа... и не мога да си отговоря. Но знам кой губи. Губи частния бизнес в българия, губим ние, хората с пожълтелите зъби които кашляме всяка сутрин, губят и производителите на цигари и преди всичко Булгартабак(едно от малкото държавни предприятия които остана)Ако до края на годината някоя западна компания приватизира Булгартабак за жълти стотинки а някой министър се окаже с яхта и къща край морето не бих се учудил честно казано. Това е само една преполагаема хипотеза, но доста вероятна bye.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 11:11 AM
Коментар #55

алфонс

ся .. кат си с пожълтели зъби от цигари умри от пот tongue.gif хех шегувам се Болг управляват tongue.gif
та сега сериозно си прав . хубаво ще заградят кафенетата, бирариите и разни други обществени заведения обаче с някви табели "пушачи" и "непушачи" мен лумпени пушачи( tongue.gif ) няма да ме тровят по-малко .... Този закон просто убива малките заведения

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 11 2005, 11:34 AM
Коментар #56

PHENCYCLIDINE

Коментари: 925
Регистриран: 3-November 04
Град: Sofiq
Потребител N: 654

Ok be hora !!! Razbiram,4e za vas (nepu6a4ite) polojenieto e neravnostoino.No ve4e si ima mesta,kudeto mojete da si piinete birata i bez da vi dimqt v licata.Ve4e e vupros na li4en izbor v koe pome6tenie 6te sedne6.

Samo edno ne razbiram-Za6to,po dqvolite,ni tretirate kato 4UMATA na ob6testvoto!Nie ne sme po-malko pulnocenni,zaradi tova 4e duhut ni e lo6 smile.gif

I vie da ne vidite ne6to-zabraniha ni da pu6im na zakriti ob6testveni mesta i vie re6ihte da se vdignete na bunt,4e da ni pritisnete o6te pove4e do stenata.Kakvo vi pre4i da si pu6im na ulicata?!Ako 6te mi se opravdaete s boklucite...sorry,ama Tiutiunut NE VREDI na vuzpitanieto!A i nqma da e zle ot ob6tinata da se pogrijat da ima pove4ko konteineri za otpadaci.

P.S Mislq,4e sum dostatu4no inteligentna i kato pro4eta 'Pu6eneto zabraneno' prosto da si pribera kutiqta s cigari v zadniq djob.Taka,4e...pls prestanete s tiq ob6ti znamenateli,koito slagate neprestanno.

--------------------
STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 12:12 PM
Коментар #57

алфонс

pu6a4ite ne
pu6eneto - SELSKO E !
i wseki si izbira dali da byde agrarnik ili ne
mnogo 6te se radwam ako naprawqt kutiite cigari po 10 kinta primerno ...

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 11 2005, 12:25 PM
Коментар #58

Pirate

Цитат
Прави ми впечатление, че вече почти във всички заведения има отделни маси за пушачи и непушачи. Също така ми прави впечатление, че масите за непушачи са почти постоянно празни, а останалите обратното. Чудя се кой печели от цялата тая работа... и не мога да си отговоря. Но знам кой губи. Губи частния бизнес в българия, губим ние, хората с пожълтелите зъби които кашляме всяка сутрин, губят и производителите на цигари и преди всичко Булгартабак(едно от малкото държавни предприятия които остана)Ако до края на годината някоя западна компания приватизира Булгартабак за жълти стотинки а някой министър се окаже с яхта и къща край морето не бих се учудил честно казано. Това е само една преполагаема хипотеза, но доста вероятна bye.gif

пич, принуждаваш ме да бъда груб - ето заради такива промити мозъци като теб търпим регрес. Прочете в пресат, че частния бизнес търпи загуби и реши да се правиш на хумен. Истинските губещи са 20 милона пасивни пушачи, които умират всяка година, и ако ти ксаш (не ти го пожелавам) някой ден 2 годишното ти дете да се разболее от рак на белия дроб (примерно) заради пушачите около нея, тоагва си пуши. Никотина е наркотик, които причинява зависимост, като такъв би трябвало въобще да се забрани, но понеже прекалено много хора печелят пари от това и затова рани лайанри си плащат на емилчо от НДСВ да тръбят, че Бизнеса губел от това. От здравето на хората по-важно няма и на болните деца не им пука, че ти и твоята пожълтяла от никотина уста няма де да пушиш.

Същите хора като теб ссега мрънкат, че ако забрнят изсичането на тропическите гори Бизнеса ще загуби, само че на тях не им пука вследствие на това изсичане какво може да се случи (и вече се случва)

Ти просто си поредният пример за това, че пушачите са нетолернатни хора.

+Quote Post
BELLA
коментар Jan 11 2005, 01:07 PM
Коментар #59

Прогресиращ

Коментари: 564
Регистриран: 30-July 03
Потребител N: 220

ami az li4no mnogo se radvam, 4e nai- nakraq 6te bude nalojeno. v kraina smetka vsi4ki znaqt, 4e zigareniq dim e po vreden za pasivnite pu6a4i. v kraina smetka ot kade na kude zaradi nqkakvi idioti koito iskat da se hranqt s dim trqbva da uvrejdat i bez tova do golqma stepen mytiraloto ni zdrave.
edinstveniq na4in tazi sankziq da funkzionira e mnogo visoki globi. vupros na vreme e da bude nalojeno. tuk vuv vienna, globata kudeto e zabraneno pu6eneto e 40 evro biggrin.gif

+Quote Post
ivomag
коментар Jan 11 2005, 04:19 PM
Коментар #60

Прогресиращ

Коментари: 502
Регистриран: 14-May 04
Потребител N: 486

То и аз не пуша,но повечето ми приятели са,а и приятелката ми също!Но това не ме кара да ги подкрепям!Напротив,дори се радвам че сега мога да седна на място дето не е задимено и спокойно да пийна бира-две!Защо трябва винаги непушача да се съобразява с пушача?Те тва не мога да го разбера?

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free
I can't resist a Touch of Evil

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 11 2005, 06:13 PM
Коментар #61

PHENCYCLIDINE

Dobre be mama mu...Kakvo pove4e iskate?! Nikoi oligofren nqma da zapali cigara na mqsto,kudeto e zabraneno...Nabiite si go v glavite i sprete da ciklite!

Sega ve4e sme na ravno! Az dori se radvam na toq zakon,za6toto naistina tiutiuneviq dim e vreden i ako sam ne si re6il da go poglu6ta6 e kofti nqkoi kosveno da te prinujdava.

No...nedeite da ni nari4ate NARKOMANI I KAKVI LI O6TE NE,za6toto nie ne spim po peikite s pqna na ustata i ne durpame 4antite na starite babi.VQRNO,4e sme si pristrasteni,no tazi zavisimost dale4 ne moje da se sravnqva s heroina ili kakvoto i da bilo tam!

BELLA,az ne bih te narekla IDIOT,za6toto pie6 alkohol,naprimer.Mislq,4e izrazut ti e grub i neumesten.

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 06:31 PM
Коментар #62

алфонс

towa esy6to tolkowa narkomaniq kolkoto i narkoticite za6toto prawi 4oweka zawisim

+Quote Post
ivomag
коментар Jan 11 2005, 07:40 PM
Коментар #63

Прогресиращ

Хеи хора,хаиде да не спорим вече по тая тема!То е ясно на всички каква е вредата от тутюнопушенето,но да не се обиждаме на наркомани!То в същие смисъл е и за пиячите!Та и това си е вид пристрастяване!Не мислите ли същото?Нищо,че и аз пия,но това както и цигарите си е ПОРОК!А пороците не са нещо хубаво!

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free

+Quote Post
Angermeans
коментар Jan 11 2005, 07:58 PM
Коментар #64

Badmotorfinger

Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Прекалено много задълбахте в темата за и против тютюнопушенето.

Аз искам да се изкажа по темата с разделението на заведенията - според мен, да се правят маси за пушачи и такива за непушачи е крайно неефективно. thumbdown.gif

1) Като влезне компания от 4 непушачи и 6 пушачи, компанията трябва ли да се дели ? Или пък всички ще седнат при пушачите, така заемат местата за други пушачи, които биха искали да седнат, а масите за непушачите ще си стоят празни.
2) И без това в заведенията няма достатъчно добри климатици и цигарения дим си циркулира свободно, това, че хората са на отделни маси, няма да помогне грам.
3) Знае се, че по разните заведения и барове пушачите са повече от непушачите. Ако се погнат пушачите с прекалено строги мерки, тези заведения ще фалират заради рязко намалялата клиентела и собствениците ще тръгнат на разни митинги.

Според мен по-добре би било да няма такива разделения в самите заведения (освен наистина много големите, където има отделни помещения и добра вентилация), ами просто в някои заведения пушенето да си е съвсем забранено.

Що се отнася за глобите за хвърлен на улицата фас - 101% съм за ! Изобщо супер много мразя да се хвърля какъвто и да е боклук извън кошчето. mat.gif Глобите за това трябва поне да се утроят !

П.С. Само да спомена, че съм на 18 години, никога не съм пушил, никога не ми се е пушило и се надявам никога да не пропуша.

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 08:02 PM
Коментар #65

алфонс

i cigarite da stanat po deset lewa kutiqta

soro pone 6e stanat 4 ta da prodyljawat w toq duh

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 11 2005, 09:09 PM
Коментар #66

PHENCYCLIDINE

Цитат(alpha prime @ Jan 11 2005, 04:31 PM)
towa esy6to tolkowa narkomaniq kolkoto i narkoticite  za6toto prawi 4oweka zawisim

Samo deto,ako re6a utre 6te gi spra.Zavisimostta ne moje da se sravnqva-narkomaniqta e bolestno sustoqnie!

--------------------

+Quote Post
````````
коментар Jan 11 2005, 10:27 PM
Коментар #67

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

Въвеждането на закона не е чал толкова лоша идея. Макар че като се замислиш в една компания пушачите се съобразяват с останалите и не ти димят в лицето.. държат цигарите си на страна... поне повечето се съобразяват с приятелите си.

Ако погледнете от добрата страна...масово поне моите познати не пушат. С разделянето на масите..ще има вианги свободни места:") От закона няма конкретно прецакани. Това е просто поредния закон, с който собствениците трябва да се съобразят. Ще конкретизирам и изискванията.

За заведения под 60 места изискването е 50% от местата да са отделени за непушачи, а останалите за пушачи и в заведението да има вентилация. Сами се досещате, че добрата вентилация я няма на всякъде.

За заведения с над 60 места се изискват отделни салони. Което означава че малкото по - големи заведения ще имат проблем, не токова малките. Предполагам повечето собственици на големи заведения..просто ще махант някой друг стол...и ще подържат 59 места:")))

Прокарването на този закон... ще постави проблема пред новите заведения... които ще се инпруувнат и ще строят два салона... гледайки в перспектива. Бъдещето ни ви е ясно нали...Западна Европа. А това там е така:"))

За сега се наслъждавайте на лесно намерените места по заведенията.. и намалявайте цигарите, защото е по - евтино, по - здравослно и по - модерно:") А пушач или не... за приятелите няма значение. Пак ще се правят жертви. Може да се редувате къде да сядате. wink.gif

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Feanor`
коментар Jan 12 2005, 12:03 AM
Коментар #68

Прослушващ метъл
**

Цитат
пич, принуждаваш ме да бъда груб - ето заради такива промити мозъци като теб търпим регрес. Прочете в пресат, че частния бизнес търпи загуби и реши да се правиш на хумен

1.Не опрвдавай грубостта и наглостта си с мен, не обичам да ми прехвърлят комплекси;2. Не е ясно кой е промит мозък; 3 Какво разбираш под регрес? АКо съдя по постинга ти разбриането ти е доста наивно; 4. Не чета вестници и не гледам телвизия;5. Нямам нужда да се правя на умен! Познай защо evil.gif
Освен това подчертах, че това е просто пердположение... исках просто да видя какво мислите, а не да отговарям на заядливи постинги
Цитат
Истинските губещи са 20 милона пасивни пушачи, които умират всяка година,
Това е така, но разсъждаваш откровено наивно. Мислиш ли че управляващите са се загрижили за здравето ти ? Не ти ли е минавало през ума колко неща се правят заради пари ? Факт е че бизнеса губи от това, независимо кой го тръби и кой си плаща
Цитат
От здравето на хората по-важно няма и на болните деца не им пука, че ти и твоята пожълтяла от никотина уста няма де да пушиш.
Да, няма по-важно от здравето, само че здравето не е безплатно. Собствениците на заведения също имат деца, които трябва да ядат. Аз имам къде да пуша(пушачите също имат домове),нека те успокоя. Занапред, ако обичаш не изопачавай думите ми. Нямам нищо против самата реформа, като идея,но не и ако я прилагат по крайно неефективен начин. Надявам се поне да сте довлни вие, уважаеми непушачи,незасегнати от реформата ,защото никой друг не е no.gif
Цитат
Ти просто си поредният пример за това, че пушачите са нетолернатни хора
Ако според теб да си пушач означава да си нетолерантен, значи мислиш много елементарно, а като загатна въпроса за толерантността я прегледай си постинга хубаво ! bye.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
Beerzebub
коментар Jan 12 2005, 01:18 AM
Коментар #69

Da schlägt es links

Цитат(Feanor` @ Jan 12 2005, 12:03 AM)
Цитат
Истинските губещи са 20 милона пасивни пушачи, които умират всяка година,
Това е така, но разсъждаваш откровено наивно. Мислиш ли че управляващите са се загрижили за здравето ти ? Не ти ли е минавало през ума колко неща се правят заради пари ? Факт е че бизнеса губи от това, независимо кой го тръби и кой си плаща

Защо смяташ, че ми дреме за целите на някого си, при положение, че аз печеля от това? tongue.gif

Сериозно... Ясно е, че законът не цели само и единствено да опази горките непушачи. Не мисля че това е интересната част, обаче. Въпросът е как точно ще бъде приложена новата реформа. Допреди 1-2 месеца слушахме закани и обещания как от 1-ви Януари 2005-та ще дишаме спокойно, ще махнем противогазите и как, едва ли не, урановите замърсявания в Курило ще намалеят...
Дотук добре! Точно преди седмица някъде обаче дочух по телевизията някой да се изказва, че законът не бил особено приложим, защото в село 'Торба Лъжи' (име - култ icon_headbang[1].gif ), примерно, единственото заведение, с 3 маси, чиято сграда е приютила също така: Пощата, Общината, Детската градина, Училището, Магазина и Чакалнята за автобуса..., видите ли, просто нямало как да да се отдели зона за непушачи и да се купи вентилатор, дето струвал не знам колко си... "Е браво!", казах си "Само допреди седмица ни убеждавахте как нямало да има прошка... Дебили!" Това за малките заведения, според мен, си беше ясно още поначало. Както винаги законодателите ни мааалко се поизхвърлиха в обещанията си за драконовски мерки... В тая връзка, всички помните глобите за неправилно пресичане, нали? Е и аз ги помня... То май и само това остана от тях.

Според мен ефектът би бил налице ако се започне малко по-постепенно прилагане на закона. Като начало трябва първо да се създатат и маркират зони за непушачи, университетите, гарите, летищата и т.н. обществени сгради, където контролът да е наистина строг... "А си палнал, а олекваш с 50 точки!" После, да се предвидят някакви облегчения (било под формата на % от данъците или нещо такова) за заведенията, които осигурят подобни зони за непушачи, или въвеждане на специална такса за тези които не го направят. И накрая, всички новостроящи/новооткриващи се заведения задължително да са събразени със закона (зони, вентилациии т.н.), иначе просто да не се дават одобрения на проектите.

--------------------
meh.

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 12 2005, 10:21 AM
Коментар #70

Pirate

Цитат
1.Не опрвдавай грубостта и наглостта си с мен, не обичам да ми прехвърлят комплекси;2. Не е ясно кой е промит мозък; 3 Какво разбираш под регрес? АКо съдя по постинга ти разбриането ти е доста наивно; 4. Не чета вестници и не гледам телвизия;5. Нямам нужда да се правя на умен! Познай защо evil.gif
Освен това подчертах, че това е просто пердположение... исках просто да видя какво мислите, а не да отговарям на заядливи постинги

аз никъде не съм се проявил като нагал, наглостта е единствно в товите думи, където ми твърдиш, че най-важно било да се пуши, щотот не знам си кой нямало да печели - ами ако искаш да оторизираме повече хора да продават хероин и оръжия, че да почнем да реализираме по-големи печалби? колкото до комплеските явно нямаш понятие от тези неща, защото нямаше въобще да се обаждаш, но това е характерно за някой, който в безсилието си да изтикса нещо то мозъка си и не може да открие откъде, това обезмисля и отговора ми на това, че няма нужда да се правиш на умен, явно и да искаш, пак няма да стане.

Цитат

аз не разсъждавам наивно. ясно е, че управялващите приемат в момента закони, с които да се мазнят на ЕС, въпроса е, че аз виждам в този закон и полза за хората, които държат на здравето си, а не бизнеса, но разни типове като теб все се опитват да изкарат незгодността от икономическа гледна точка, което в общ план говори много за тях, както и за теб.

Цитат
Да, няма по-важно от здравето, само че здравето не е безплатно. Собствениците на заведения също имат деца, които трябва да ядат. Аз имам къде да пуша(пушачите също имат домове),нека те успокоя. Занапред, ако обичаш не изопачавай думите ми. Нямам нищо против самата реформа, като идея,но не и ако я прилагат по крайно неефективен начин. Надявам се поне да сте довлни вие, уважаеми непушачи,незасегнати от реформата ,защото никой друг не е

ами като имат деца, нека се замислят как да изкарват пари в ситуацията с днешна дата. от много време се говори, че този закон ще бъде въведен, така че всеки, който е искал се е замислил как да прустрои заведението си така, че да отговоря на евро стандартите. това дали непушачите са незасегнати е спорен въпрос, защото до сега те за живели в общество толериращо пушачите, така че тепърва последиците от това ще излизат наяве. погледни все пак с малко перспектива.

Цитат
Ако според теб да си пушач означава да си нетолерантен, значи мислиш много елементарно, а като загатна въпроса за толерантността я прегледай си постинга хубаво !

ами аз не вижам нищо по нетлоерантно то следните ситуации:
- казваш на някого, че не сикаш да пуши т тове присъствие в затворно помещение, а тои ти разправя: ма аз само една, кво толкова?!
- или както в момента се наблюдава на доста места в залите за непушачи сядат и пафкат и нагло се усмихват...

+Quote Post
Feanor`
коментар Jan 12 2005, 11:07 AM
Коментар #71

Прослушващ метъл
**

Цитат
където ми твърдиш, че най-важно било да се пуши, щотот не знам си кой нямало да печели - ами ако искаш да оторизираме повече хора да продават хероин и оръжия, че да почнем да реализираме по-големи печалби? колкото до комплеските явно нямаш понятие от тези неща, защото нямаше въобще да се обаждаш, но това е характерно за някой, който в безсилието си да изтикса нещо то мозъка си и не може да открие откъде, това обезмисля и отговора ми на това, че няма нужда да се правиш на умен, явно и да искаш, пак няма да стане.
Мелхаерче, престани да изопачаваш думите ми, омръзна ми да отговарям на плоските ти нападки и да правим офтопици. Идеята ми беше съвсем друга. Защо трябва да има печеливши и ощетени и не може ли всички да сме печеливши ? Защо прилагането на закона куца ?
Цитат
ами аз не вижам нищо по нетлоерантно то следните ситуации:
- казваш на някого, че не сикаш да пуши т тове присъствие в затворно помещение, а тои ти разправя: ма аз само една, кво толкова?!
- или както в момента се наблюдава на доста места в залите за непушачи сядат и пафкат и нагло се усмихват
Нетолерантно е, но не всички пушачи правят така, въпрос на възпитание и култура, а не на навици и зависимости wink.gif
Цитат
аз не разсъждавам наивно. ясно е, че управялващите приемат в момента закони, с които да се мазнят на ЕС, въпроса е, че аз виждам в този закон и полза за хората, които държат на здравето си, а не бизнеса, но разни типове като теб все се опитват да изкарат незгодността от икономическа гледна точка, което в общ план говори много за тях, както и за теб.
Икономиката движи света бе момченце, не че здравето не е приоритет, исаках да ти намекна да погледнеш от други гледни точки не само от твоята, продължаваш да бъдеш кон с капаци. Не са важни 'типове като мен' важно е да няма ощетени. Важно е общото благополучие. Надявам се, че си ме разбрал и няма да ме убеждаваш пак колко съм бил 'нагАл'(пише се нагъл) bye.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
ivomag
коментар Jan 12 2005, 11:28 AM
Коментар #72

Прогресиращ

Хей хора защо се карате и се заяждате,като това няма да промени АПСОЛЮТНО нощо!Те там в парламента щом са го решили няма връщане назад!Пък и в повечето страни в ЕС са с този закон!Само че другото положение е,че там си има и заведения одговарящи на изискванията за този закон! mellow.gif Докато тук тепърва това ще се развива,но за жалост повечето кръчмета ще си заминат,а с тях и доста уюутни местенца за фенове като нас!

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jan 12 2005, 11:32 AM
Коментар #73

Архидемон

Какво ще кажете за пушенето на концерти в зала? Щото аз мога само тая иконка да ползвам fuck you . В една пълна зала дето няма как да си поемеш спокойно дъх някакви пичове решили, че им се павка и ти задушават и половинката глътка въздух, смрадта с която се напояват дрехите е нечовешка, а когато добавя и гениите като този(/тази) който си изгаси цигарата във врата ми ,след като ме бутнаха, картинката е пълна.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 12 2005, 11:55 AM
Коментар #74

Демон

Цитат(Sw1tched @ Jan 12 2005, 09:32 AM)
Какво ще кажете за пушенето на концерти в зала? Щото аз мога само тая иконка да ползвам fuck you . В една пълна зала дето няма как да си поемеш спокойно дъх някакви пичове решили, че им се павка и ти задушават и половинката глътка въздух, смрадта с която се напояват дрехите е нечовешка, а когато добавя и гениите като този(/тази) който си изгаси цигарата във врата ми ,след като ме бутнаха, картинката е пълна.

Прав си! На Sodom на концерта просто свърши въздуха по едно време. Няма вентилация и всички пушат. По едно време малко назд се преместих че беше невъзможно да се седи просто mad.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 12 2005, 12:08 PM
Коментар #75

Pirate

Цитат
Мелхаерче, престани да изопачаваш думите ми, омръзна ми да отговарям на плоските ти нападки и да правим офтопици. Идеята ми беше съвсем друга. Защо трябва да има печеливши и ощетени и не може ли всички да сме печеливши ? Защо прилагането на закона куца ?

ма ти верно не си в час бе пич, ако попрочетеш малко ще видиш, че в една сделка никога няма начин и двете страни да са поравно печеливши. Винаги има някой, който печели повече. Аз не виждам къв им е пробема на пушачите и бизнеса, след като мястото се разпределя поравно. Ти като се имаш за такъв гений неземен, какво ще предложиш?

А колкот до това, че закона не се спазва, това си е проблем на българския манталитет. Него със закон не можеш да го промениш. Затова трябва да удрят много яки глоби, като глобят нарушителите по два три пъти и ще видим как ще почнат да се развивиат нещата.

Цитат
Какво ще кажете за пушенето на концерти в зала? Щото аз мога само тая иконка да ползвам censored2.gif . В една пълна зала дето няма как да си поемеш спокойно дъх някакви пичове решили, че им се павка и ти задушават и половинката глътка въздух, смрадта с която се напояват дрехите е нечовешка, а когато добавя и гениите като този(/тази) който си изгаси цигарата във врата ми ,след като ме бутнаха, картинката е пълна.

точно за нетолерантността на пушачите говоря, които ти казват - не ми пука язе ша си пушим...Феанор, интересно ми е ти в залите на концерти пушиш ли?

Друг е върпоса, че в залите вентилацията е на отватително ниво.

Факт е, че във Финалдия например никой не смее и да си помисли, че може да запали на място където е забранено или ограничено, там глобата е над 1 000 евро.

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 12 2005, 12:14 PM
Коментар #76

Pirate

Цитат
No...nedeite da ni nari4ate NARKOMANI I KAKVI LI O6TE NE,za6toto nie ne spim po peikite s pqna na ustata i ne durpame 4antite na starite babi.VQRNO,4e sme si pristrasteni,no tazi zavisimost dale4 ne moje da se sravnqva s heroina ili kakvoto i da bilo tam!

явно за теб да си наркоман, трябва да спиш по пейките и да дърпаш чанти...

наркоман е човек, който е пристрастен към приемането на опреден тип вещество на физическо ниво, и при липсата на това вечщество се наблюдава абситненция, която се изразява във влошаване на физическото състояние на пристрастения и в нехарактерно за него поведение. Айде сега виж някой заклет пушач ако му спрат цигарите за 2-3 дена в какво ще се превърне и после пак ще си говорим дали пушенето е наркомания или не.

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 12 2005, 12:56 PM
Коментар #77

алфонс

melhaer, майна досега не съм бил толкова съгласен с тебе wink.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 12 2005, 02:01 PM
Коментар #78

Pirate

Цитат
melhaer, майна досега не съм бил толкова съгласен с тебе wink.gif

е то освен за футбол не помня да сме спорили сериозно за нещо...а и да сме...не съм злопаметен:)))

+Quote Post
xskacorex
коментар Jan 12 2005, 03:54 PM
Коментар #79

protocol down

Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

melhaer rulz

--------------------

+Quote Post
AncientWisdom`
коментар Jan 12 2005, 07:53 PM
Коментар #80

Просветен

Коментари: 318
Регистриран: 30-October 04
Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A
Потребител N: 648

Цитат(alpha prime @ Jan 11 2005, 10:12 AM)
pu6a4ite ne
pu6eneto - SELSKO E !
i wseki si izbira dali da byde agrarnik ili ne
mnogo 6te se radwam ako naprawqt kutiite cigari po 10 kinta primerno ...

Am az pusha ,no i az se nadqvam ne 10 kinta a voobshte da gi sprqt ot proizvodstvo

--------------------
Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death!
Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten!
www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 12 2005, 10:09 PM
Коментар #81

PHENCYCLIDINE

Цитат(melhaer @ Jan 12 2005, 10:14 AM)
явно за теб да си наркоман, трябва да спиш по пейките и да дърпаш чанти...

наркоман е човек, който е пристрастен към приемането на опреден тип вещество на физическо ниво, и при липсата на това вечщество се наблюдава абситненция, която се изразява във влошаване на физическото състояние на пристрастения и в нехарактерно за него поведение. Айде сега виж  някой заклет пушач ако му спрат цигарите за 2-3 дена в какво ще се превърне и после пак ще си говорим дали пушенето е наркомания или не.

Radvam se ,4e moje6 da mi dade6 to4no opredelenie ! Izvinqvai,4e se izrazih po-razdvijeno.Sledva6tiqt put 6te izpolzvam medicinski termini.

I pak povtarqm-vseki edin pu6a4 moje da spre cigarite po sobstvena volq i bez da se nalaga da go drusat s nikotinov zamestitel,naprimer.

Roditelite mi pu6eha ot 20god i gi otkazaha bez problemi.Dqdo mi i baba mi pu6eha ot 50god-i te gi otkazaha ot raz...Tui 4e nedei da slaga6 pu6a4i i narkomani na edna vezna...nie NE izpitvame FIZI4ESKI bolki kogato ne izpu6im edna cigarka!!!

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 13 2005, 04:46 PM
Коментар #82

алфонс

em no psihi4eskata zawisimost e tolkowa silna wink.gif

+Quote Post
Snowwhite
коментар Jan 13 2005, 08:20 PM
Коментар #83

Непросветен
*

Коментари: 33
Регистриран: 1-December 04
Град: София,ж.к."Лозенец"
Потребител N: 679

Колкото до концертните зали...Аз имам спастичен бронхит и алергични пристъпи(това е като астма,но ПЪТИ по-лошо,защото ми се активират от миризми,някои дезодоранти и прочие всекидневни идиотии).На концертна на W.A.S.P. направих жесток пристъп и ако не ме беше пуснал човекът пред мен да мина аз пред него(отпред,на загражденията-благодаря още веднъж и тук wub.gif ) можех и да си пукна като едното нищо...Не стига потта,миризмата на драйфоч и мръсно от повечето,които бяха там(исфиня'айте,ама аз се къпя,нищо,че съм метълка-защо не и всички така?!?),ами накрая и цигари от поне три места.На по двойчици ги палнали - общо 6 цигари едновремеено.Аз не съм 2,10 и не мога да си поема въздух и без това само,какво остава с цигарения дим,стелещ се на талази точно на височината на носа и устата ми!!! ranting.gif И,ако ще се заядете-1,66 съм - прилично е като габарит,но пак не ми стигна.После можеше и да четете "Еди коя си умря на концерт на W.A.S.P.-трагедия,ала-бала..."На мен не ми е зор за моята скромна особа толкова,но не искам да се случва на други.И,ако ще ми кажете,че преувеличавам - ИЗОБЩО не е така.Била съм на умиране заради задимено заведение на няколко пъти,а и не само аз.Алкохолът поне не влиза в чуждата уста,когато си го пиеш ти(аз И не пия,И не пуша - само бира вече),а цигареният дим си се пропива и в косата,и в дрехите,и в дробовете ни...

А и...Около мен ВСИЧКИ пушат.Не помня какво е да целунеш момче с чиста устичка...Много обичам моето си извънземно,но ще направя и невъзможното,за да не пуши повече...Да - цигарата след секс е сладка,но не и за мен,която и без това едва дишам.А как да му забраня?Ето кой е толерантен и кой не сега(не го прави нарочно - не се сдържа просто,това си е не чак толкова малка зависимост,колкото си мислят повечето).Приятелите ми ми се карат,че не съм по-строга и че съм била толерантна до глупост чак,но тук вече и аз не издържам!!!Не понасям собствената си майка,когато захапе цигарата.Не искам някога да се погнуся от нея така,както от други пушачи преди това...

Много ви обичаме,пушещи,но не тровете и себе си,и нас!!!Сред вас са повечето ни приятели и ние не ви мразим,загрижени сме И за вас,но и за себе си - крайно време е...

wub.gif Живи и здрави!!! wub.gif

--------------------
....................................................
<span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Няма по лесно от това да живееш в приказка-просто отваряш широко очи и сънуваш на воля!!!</span>

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jan 14 2005, 01:24 AM
Коментар #84

Архидемон

Цитат(Snowwhite @ Jan 13 2005, 09:20 PM)
Аз имам спастичен бронхит и алергични пристъпи

Баси, да не прозвучи като заяждане ама като чета по форумите се чудя какво нямаш, поне за разлика от вица за дядката си имаш зъби smile.gif.
....

Много глупаво би било от страна на някой пушач да убие човек просто от липса на занимание no.gif smoke.gif

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 14 2005, 10:03 PM
Коментар #85

PHENCYCLIDINE

No...vupreki 4e ve4e se izqvih kato gaden nikotinov zvqr biggrin.gif ...az sum ZA da NE se pu6i v zalite po koncerti !

--------------------

+Quote Post
Jicata
коментар Jan 15 2005, 01:24 PM
Коментар #86

guitar

Коментари: 920
Регистриран: 20-January 03
Потребител N: 15

Всички пушачи да го духат!!! thumbdown.gif Няма да ме тровят я!!! Ако искам да се тровя мога и сам!!! mad.gif Още малко и hardline ще взема да стана хяхя drinks_drunk.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 17 2005, 12:16 PM
Коментар #87

Pirate

Цитат
Radvam se ,4e moje6 da mi dade6 to4no opredelenie ! Izvinqvai,4e se izrazih po-razdvijeno.Sledva6tiqt put 6te izpolzvam medicinski termini.

I pak povtarqm-vseki edin pu6a4 moje da spre cigarite po sobstvena volq i bez da se nalaga da go drusat s nikotinov zamestitel,naprimer.

Roditelite mi pu6eha ot 20god i gi otkazaha bez problemi.Dqdo mi i baba mi pu6eha ot 50god-i te gi otkazaha ot raz...Tui 4e nedei da slaga6 pu6a4i i narkomani na edna vezna...nie NE izpitvame FIZI4ESKI bolki kogato ne izpu6im edna cigarka!!!

пич да не те плаша, ама точно същия израз - винаги мога да спра - използват и всички хероинови наркоманчета...

но както каза някой това си е въпроса на избор и ако този ваш избор е - аз ша си пуша, щото съм тарикат и щото трябва да разспускам, па ме боли кура за тия убитаци непушачите, кво като ги тровя....

та значи ако разсъждавате така, просто говори много за това кави хора сте

и доколко разбрахте новия закон?! - той не забранява пушенето, а се опитва да наложи мерки, с които да има зони за пушачи и за непушачи, защото все пак някой трябва да защити правата и на хората, които не искат да са с жълти зъби, смрадлива уста, смрадливи дрехи и рак на белия дроб - който иска, да ходи в зоната за пушачи и да си навре ако ще и по десет фаса във всяко отверстие...

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 17 2005, 12:21 PM
Коментар #88

алфонс

майна, проблемът е, че този закон нищо няма да промени ... когато през два маси се пуши мен също ме тровят примерно hmm.gif . начина е да се намали производството на български цигари или да се спре напълно ... да почнат да се продфават само вносни с бандерол .. тогава нещата ще си дойдат на мястото

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jan 17 2005, 12:25 PM
Коментар #89

Архидемон

Абе пушачите много псуват забраната ама на мене сега ми е супер. Тия дни бях в един китайски с 3-ма души компания, и помещението което..май подземие се пада е за непушачи, съответно е празно и сме сами в цялото помещение въздуха е чист не смърди на цигари ..това вече е нещо.

+Quote Post
Dead`blue`eyes
коментар Jan 17 2005, 12:28 PM
Коментар #90

Прослушващ метъл
**

Коментари: 240
Регистриран: 11-January 05
Потребител N: 715

Цитат(melhaer @ Dec 20 2004, 02:19 PM)
Цитат

мисленето, че пушачите са много и затова трябва да са безнаказани и да продължават да тровят непушачите, като цяло е грешно...

проблема ви на вас е, че сте адски нагли същества - абе тук не се пуши - абе аз само една цигарка - ми като искаш само една ходи навън да пафкаш, да си вмирисваш устата, дрехите, живота и да си пожълтваш зъбите...

Значи по твоята логика ние пушачите трябва да ти викаме "Ами като не пушиш си седи вкъщи!" Така ли трябва да е?Кой му се пуши да пуши..кой неще нека не пуши!А тва че ще е по-ограничено е отделен въпрос...Трябвало да се гази "наглото племе" ми земи гази тея 80 % народ ....!

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 17 2005, 01:31 PM
Коментар #91

Pirate

Цитат
Значи по твоята логика ние пушачите трябва да ти викаме "Ами като не пушиш си седи вкъщи!" Така ли трябва да е?Кой му се пуши да пуши..кой неще нека не пуши!А тва че ще е по-ограничено е отделен въпрос...Трябвало да се гази "наглото племе" ми земи гази тея 80 % народ ....!

значи по моята логика трябва да е следното - тези които не бълват отровни вещества - те са с предимство. иначе ако погледнеш по-предния ми постинг ще видиш, че вие като цяло не тълкувате закона правилно - пушенето не е забранено, то е ограничено или по-точно изисква се да има места 50 на 50, не знам къв ви е проблема? има 50% места за вас, така че кво само мрънкате?!!!!!!!

отиваш на мястото за пушачи и димиш, колкото ти душа иска. Това е!

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 17 2005, 01:43 PM
Коментар #92

алфонс

Цитат
инг ще видиш, че вие като цяло не тълкувате закона правилно - пушенето не е забранено, то е ограничено или по-точно изисква се да има места 50 на 50, не знам къв ви е проблема? има 50% места за вас, така че кво само мрънкате?!!!!!!!

a 6te6e da e hubawo da se ....

+Quote Post
Dead`blue`eyes
коментар Jan 17 2005, 10:29 PM
Коментар #93

Прослушващ метъл
**

Коментари: 240
Регистриран: 11-January 05
Потребител N: 715

Цитат(melhaer @ Jan 17 2005, 01:31 PM)
Цитат

значи по моята логика трябва да е следното - тези които не бълват отровни вещества - те са с предимство. иначе ако погледнеш по-предния ми постинг ще видиш, че вие като цяло не тълкувате закона правилно - пушенето не е забранено, то е ограничено или по-точно изисква се да има места 50 на 50, не знам къв ви е проблема? има 50% места за вас, така че кво само мрънкате?!!!!!!!

отиваш на мястото за пушачи и димиш, колкото ти душа иска. Това е!

Ние мрънкаме?!А темата аз ли съм я пуснал...ти мрънкаш!А що си мислиш че вие го тълкувате тоя закон?Има си заведения за непушачи!Що пък трябва пушача да ходи да си дими,а ти да седиш и да го гониш(примерно)?!!"Било вредно"..бла бла бла...Земи се фани с нещо сериозно,а не ги глей пушачите.Нали себе си тровиме..

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 18 2005, 01:47 AM
Коментар #94

алфонс

ти верно си .... айде пак ще спазя правилата .... ти тровиш себе си по-малко отколкото мене бе ... пак ще спазя правилата ... на теб е наркоманизираният дроб ти е свикнал с дфима а моят не е и малкото дим който дишам аз е по-вреден заа мен отколкото за теб
умри от рак ! mad.gif thumbdown.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 18 2005, 10:46 AM
Коментар #95

Pirate

Цитат
Ние мрънкаме?!А темата аз ли съм я пуснал...ти мрънкаш!А що си мислиш че вие го тълкувате тоя закон?Има си заведения за непушачи!Що пък трябва пушача да ходи да си дими,а ти да седиш и да го гониш(примерно)?!!"Било вредно"..бла бла бла...Земи се фани с нещо сериозно,а не ги глей пушачите.Нали себе си тровиме..

пуснал съм темата да видя какво е общественото мнение (или поне това в сайта) и се потвърждава тезата ми, че българина е просто животно, ето заради такива като теб, дето разправят, аз ще си димя, а не ми пука, че тровя другите наоколо, ти си от типа тарикати, дето се мислят за много велики и винаги гледата да се направят на мноо велики и непукисти - в случая да нарушаваш ограничението за пушене и да пафкаш на места, които са за непушачи - както ти казах не би трябва;о да имаш проблем - отиди на мястото за пушачи и си наври по един пакет арда във всяко отверстие на тялото...

+Quote Post
Mort
коментар Jan 18 2005, 12:11 PM
Коментар #96

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Град: Sofia
Потребител N: 296

На запад има същите забрани, които сега въвеждат и у нас. След като искаме да влезем в ЕС, трябва да ги спазваме. В крайна сметка тютюнопушенето е вредно за здравето и ако някой не иска да бъде тровен, то е задължително да има отделни места за пушачи. Според мен е хубава тази забрана, защото може би ще ограничи донякъде тютюнопушенето, което в България е прекалено разпространено. melhaer не се ядосвай за глупости, в крайна сметка ограниченията вече са официални и гледам, че се спазват. Винаги ще има такива, които ще лаят, но кервана си върви wink.gif

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
abductor
коментар Jan 18 2005, 12:48 PM
Коментар #97

Undead

Пичове, вече четвърта страница пълните с тия глупости, като на последните две циклите само едно и също. Кво толкова има да спорите - който му се пуши - да пуши на местата за пушачи, който не ще - да ходи на другите, на който му се пуши на забранени места - да го глобяват (при все, че никой досега не е изразил такова мнение, доклкото забелязах). Толкова е просто, а вие го превърнахте в няква супер-тъпа полемика. А що се отнася до мен - аз си пуша на определените места, и това си е чисто моя работа, и не мога да приема да ме наричате наркоман, селянин, простак и незнамкаквосиоще. Заебете тая тема, щото адски е затъпяла.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 18 2005, 03:57 PM
Коментар #98

Pirate

Цитат
Пичове, вече четвърта страница пълните с тия глупости, като на последните две циклите само едно и също. Кво толкова има да спорите - който му се пуши - да пуши на местата за пушачи, който не ще - да ходи на другите, на който му се пуши на забранени места - да го глобяват (при все, че никой досега не е изразил такова мнение, доклкото забелязах). Толкова е просто, а вие го превърнахте в няква супер-тъпа полемика. А що се отнася до мен - аз си пуша на определените места, и това си е чисто моя работа, и не мога да приема да ме наричате наркоман, селянин, простак и незнамкаквосиоще. Заебете тая тема, щото адски е затъпяла.

точно това имам предвид - то нене забрана, а разделение на местата, но някой типове искат да се пуши навсякъде и разправят, че те били правите...

просто трябва всичко да е 50 на 50, щото аз ако орагнизирам фен клуб на хората дето обичат да серат по масите в заведенията едва ли ще им е приятно да сера по всички маси:))))

ма ти Абдуктор си от пловдив, нямаме с теб проблеми - там мое си пушиш, колкот искаш:))))

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 19 2005, 11:32 AM
Коментар #99

PHENCYCLIDINE

melhear, 1) ne sum pi4...slu4aino sum jenski pol smile.gif
2)kazah 100 puti,4e sum suglasna sus zakona....nabii si go v glavata i spri da si pravi6 gre6ni izvodi za cennostnata mi sistema.
3)kato bulgarite sa jivotni PRAV TI PUT...otivai da se motae6 iz pustinite!
4)s teb e bezpolezno da se spori...moje da si nepu6a4,ama mi se struva,4e ti si tozi,4iito cennosti sa se izrodili(dokazva go na4ina po koito se durji6 s nas).ne iskam da te obijdam,za6toto za razlika ot teb az ne zakleimqvam horata,koito ne poznavam s leka ruka!

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 19 2005, 01:39 PM
Коментар #100

Pirate

Айде бе Алекто, ти много взе да се засягаш, тук, които са по-стари във форума не го приемат навътре - един път сме в коалиция, друг път се караме - ето със Сеп често сме на едно мнение, ама на темата футбол няма да се разберем, кво да го правиш - заблудено е момчето:))))

Аз не виждам какво са ми се изродили ценостите след като отстоявам правото си да имам една естествена среда на дишане - за изродени смтям ценностите на хората, които когато им ограничат правата да тровят другите и са на мнение, че това е най-голямата несправедливост на света.

+Quote Post

4 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 11:35 PM