![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Интересно ми е колцина от вас слушат такава музика... аз лично много я харесвам! Не че съм слушал кой знае колко, но повечето от това, което съм чул до момента, ме кара да се възхищавам на класическите композитори. Начинът по който се съвместява звука на толкова инструменти (които не само че не си пречат, но и се допълват в една величествена музика), е просто гениален!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Deistvitelno e mnogo ka4estvena i genialna, no ne q slu6am koi znae kolko...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
az su6to ne slu6am.ograni4avam se s izvesten interes v 4asovete po muzika i...do tam.
-------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Слушам някои специфични неща, като например обожавам почти всичко писано за орган, а ако е коцерт от кьолнската катедрала е направо убийствено.
![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Аз пък съм прост и ограничен и не ми харесва....
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Разбира се, че ми харесва.Любимият ми композитор е Вагнер, слушайте операта "Пръстенът", едно от най-великите му творби.Иначе ми харесват и Григ, Бах, Шостакович (да, и той се води класик) и Вивалди.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат Разбира се, че ми харесва.Любимият ми композитор е Вагнер, слушайте операта "Пръстенът", едно от най-великите му творби Велик си е Вагнер, наистина... обаче любимата ми негова опера е "Залезът на боговете" (тя е от същия цикъл, де ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead Posted on Jun 27 2003 @ 05:17 PM) Аз пък съм прост и ограничен и не ми харесва.... tova, 4e dadena muzika ne ti dopada, bilo to i tolkova slojna, precizna i t.n., ne zna4i, 4e si prost i ograni4en.vupros na use6tane... -------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
И аз си имам любимо произведение: Първи концерт на Чайковски. "Годишните времена" също много ми хареваха, доколкото си спомням!
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мдаа, Вивалди rulzz! Чайковски също, прочие - "Лебедово езеро" е нещо уникално... "Лешникотрошачката" също - като музика
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Мен не ми харесва класическата музика, защото произведенията са дълги и пълни с баластра. Всички. Кои с повече, кои с по-малко. Но това е просто неизбежно. Ако слушам коктейл от добрите части от класически произведения ми харесва.
Някои от класическите композитори са били меко казано гении, нещо, което се случва по няколко пъти на век да се роди човек с такъв талант... Има просто невероятни истории за техните способности... Да не говорим, че освен другото са имали и талант за свирене, оркестрация... неща, които са уникални. -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Breiiii... vie vsi4k iste nqkakvi kolturni tipove bre
![]() Samo az sum nqkav profan... ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Status Seeker ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 304 Регистриран: 4-April 03 Град: Kingdom Of Loss Потребител N: 56 ![]() |
На Вагнер имам и съм слушал само "Летящият холандец", която също не е лоша...
А сагата за нибелунгите много искам да я чуя, но не познавам човек, който да ми го даде |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(Peter @ Jun 28 2003, 12:09 AM) Breiiii... vie vsi4k iste nqkakvi kolturni tipove bre ![]() Samo az sum nqkav profan... ![]() Двама сме... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
SepulTeraHead qko
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Предлагам по този повод да се основе гилдия на профаните!
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Suglasen sum! Ama da ne se okaje, 4e sme samo nie sus SepulTeraHead...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 9 Регистриран: 13-May 03 Потребител N: 105 ![]() |
Мен не ми харесва класическата музика, защото произведенията са дълги и пълни с баластра - хаха , това беше най-култовото изказване в този топик. Rock on , братко Сталин
![]() Рахманката , Прокофиев , Шостакович , Стравински - fav. класици. И Бетховен разбира се - закъде без глухият пън ![]() Не знам Чайковски какво толкова сте го зачеткали. Чак пък толкова велик кога стана ? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бетовен, Бах и Вагнер - това са любимите ми композитори. Разбира се, не мога да пропусна и Верди - този пич е написал някои от най-великите опери въобще... Моцарт не го харесвам особено - Реквиемът е е като че ли единствената му творба, която да ме радва сериозно. Паганини има невероятни неща!
@Peter - не бой се, приятелю, не сте само двама... всички с вас! -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Status Seeker ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 304 Регистриран: 4-April 03 Град: Kingdom Of Loss Потребител N: 56 ![]() |
Бах, Бах е човекът
![]() Миналата седмица ходих на опера и за да не ида съвсем неподготвен реших да прочета някакво либрето... Ама интернета се оказа много тесен за операта и нищо не намерих по въпроса |
|
|
![]()
Коментар
|
|
4uvstvuvam se podtisnat... horata i po operi hodqt, a az...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... а ние в сцената...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Dam... Scenata si e kultovo... ama 4uh nqkvi sluhove, 4e 6tqli da go zatvarqt...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами те май са доста сериозни слухове... Гадно.
Дано пак да си намерят някое място където да се настани Хардкор сцената, щото без тея концерти ще ми е адски тъпо... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ami az do kolkoto znam sobstvenika ne6to se otkazal i go prodaval. Sega lqtoto 6tqli mai da se pravqt remonti i esenta pak da go otvorqt... ama tova sa samo sluhove, koe e vqrno ne znam...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Цитат(Peter @ Jun 27 2003, 11:09 PM) Breiiii... vie vsi4k iste nqkakvi kolturni tipove bre ![]() Samo az sum nqkav profan... ![]() SepulTeraHead, Peter, и аз като вас. Ставаме 3-ма ![]() Бягате от темата ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eiiii... 6te stavame vse pove4e i pove4e mai...
![]() Kak 6te se krustim? Mene me kefi: "Barmy Army", ama EXPLOITED ve4e sa go vzeli ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Dumb Headbangers"
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Да, разбрахме, че притежавате умението да засирате теми.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Царе сме...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
ZA klasikata.
Vse pak, 10 godini klasicheska kitara... kazvat si dumata... A kato dete iskah barabani... -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Еми във вкъщи е пълно ама пълно(нямате представа какво е)с дискове и касети класическа музика.Баща ми е събирал какво му сърце иска понеже той слуша класика.И на всичкото отгоре се опитва да ми въобрази,че тоя "джангър" дето го слушам влияе много зле и трябвало да се слуша релаксираща музика
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
И аз харесвам класическа... ЛЕд цепелин, Ац Дъц
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(_SiegfrieD_ @ Jul 30 2003, 11:53 PM) Баща ми е събирал какво му сърце иска понеже той слуша класика.И на всичкото отгоре се опитва да ми въобрази,че тоя "джангър" дето го слушам влияе много зле и трябвало да се слуша релаксираща музика ![]() Mi toq "djangur" si e relaksira6ta muzika (pone za men) ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Прав е той баща ти! Да беше станала певица като него, а не толкова черна и т.н.
![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 564 Регистриран: 30-July 03 Потребител N: 220 ![]() |
[quote=FuckMeJesus,Jun 27 2003, 09:00 PM] [QUOTE]SepulTeraHead Posted on Jun 27 2003, 05:17 PM
Аз пък съм прост и ограничен и не ми харесва.... tova, 4e dadena muzika ne ti dopada, bilo to i tolkova slojna, precizna i t.n., ne zna4i, 4e si prost i ograni4en.vupros na use6tane... [/quote] ok, oba4e za da otre4e6 ne6to kato cqlo- v smisul , 4e ne ti haresva trqbva da go poopoznae6. ima ne6ta koito ne sa mnogo hubavi , no ima drugi koito sa neveroqtni. a za prost i ograni4en, 4ovek koito nqma nikakvo ponqtie ot klasi4eska muzika, izkustvo-globalno govorq, nqkakvi nau4ni otkritiq i fakti - imena kato Galileo Galilei i pro4ie, ako edin 4ovek nqma pone malko predstava za tova, a se smqta za inteligenten opredeleno e v TOTALNA ZABLUDAAAAAAAAAAA. ima hora, koito nqmat osoben umstven kapacitet, ne sa mnogo inteligentni , dori bih kazala prosti, no sa na4eteni, interesuvat se ot razli4ni ne6ta i iskat da obogatqt poznaniqta si kato cqlo- poznavam takiva i naistina im se vuzhi6tavam za6toto te sa naqsno ne samo s tova kakvi sa ami iskat da se promenqt i rabotqt nad tova! obojavam grik, e ne moga da otreka, 4e hall of the mountain king e napraveno pove4e ot bojestveno ot apocalypica, no toi Eika Topinen si e neveroqtno talantliv. stra6no obi4am Bella Bartok- fenomenalen kompozitor, pove4e obi4am da go svirq ot kolkoto da go slu6am, no poslednite 3 godini nqmam vreme za piano. mendelson su6to ima izumitelni ne6ta- ne govorq za svatbeniq mar6, s koito e izvesten sred masata ![]() na Karl ORF karmina borana su6to e super, no za sujalenie tolkova mnogo muzikanti izpolzvaha elementi , 4e 4ak stava super izturkano, no mislq 4e nqi brilqnten e varianta na Therion- napravo nastruhva6 kato go slu6a6. 4eikovski- le6nikotru6a4kata i lebedovo ezero sa super. osven tova karmen su6to. edin ot nai lubimite mi e Scarlati-istinski genii. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Цитат 4ovek koito nqma nikakvo ponqtie ot klasi4eska muzika, izkustvo-globalno govorq, nqkakvi nau4ni otkritiq i fakti - imena kato Galileo Galilei i pro4ie, ako edin 4ovek nqma pone malko predstava za tova, a se smqta za inteligenten opredeleno e v TOTALNA ZABLUDAAAAAAAAAAA Ще си позволя да не се съглася. Интелигентност и запознатост/информираност са две съвсем различни неща, и да се търси връзка между тях е нелепо. Интелигентността не се състои в знанията, които притежаваш - това е вродена способност да разсъждаваш, да се справяш в различни ситуации. Човек може да е израснал в пещера и пак да е интелигентен, а може и да е събрал всичкото знание на света в манерката си и пак да е тъп като чук. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 564 Регистриран: 30-July 03 Потребител N: 220 ![]() |
OKS- HARESVA MI TVURDENIETO TI
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
ее Ицо писна ми братче, натискам да постна нещо и гледам вече написано от тебе а после хората си мислят че се майтапя
![]() ![]() Абсолютно много ме дразнят некви ръбове дето са изчели всичко за да се изкарат умни а са тъпи като... Като пример ТЪПИ АМА ТЪПИ зубъри, дразнят ме горките и после виждам някакъв дето повече от четворка не изкарва обаче може да го слушаш с удивление как ти говори за живота и т.н. Тоест много поважно е да създадеш мисъл отколкото да възпроизвеждаш като безмозъчна машина!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sw1tched @ Aug 2 2003, 01:30 PM) Тоест много поважно е да създадеш мисъл отколкото да възпроизвеждаш като безмозъчна машина!! Yes. No v tupata ni u4ebna sistema se tolerira imenno zubkaneto... (hm... tva mai nqma mnogo ob6to s temata ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
според мен ако в мнението има смисъл то не пречи като попадне в грешната тема не си заслужава да го захвърляш на боклука само защото не е точно тук мястото
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
VQRNO E tva za tupata sistema. ocenmkite na edin 4ovek ne sa kriterii za znaniqta mu. osven tova mnogo 4esto tezi ocnki se bazirat na podmazvane i simpatii. ako si po razli4en i se nabiva6 tvurde mnogo na o4i trqbva da se skusa6 ot zubkane i da dokaje6 100 % pove4e puti kakvo moje6 v sravnenie s nqkakvi tupi ligliovci- mamini de4ica, koito nqmat osobeno mnogo inetersi i ne pravqt ni6to osven da u4at i da slu6at mama i tatko. nai- sme6no mi e kato v edin moment takiva se subirat i si pravqt kompaniq- otritnati ot ostanalite- muhliovci. posledni put kato bqh na popa visqh super dulgo da 4akam edni priqteli i se naslajdavah na edna takava grupi4ka- ujas i bezumie- momi4eta-jeni- oble4eni kato baba im, i mom4eta po zle i ot dqdo im, a puk razgovora im be6e fenomenalen, a az nai naglo si podslu6vah.... op pak se otklonih ot temata...
to v klasikata si ima mnogo hubavi ne6ta. i ima6e edno izkazavene , 4e nqkoi daje i na opera hodeli i kolko bili kulturni..... tva e vupros na potrebnost- hoditi se na teatur, balet , opera... iprosto otiva6 , a ne da go prabvi6 za da kaje6 - kolko sum kulturen 6toto hodih tuk i tam. za opera...... mrazq da hodq. operata v 4istiq i vid e neturpima za men. haresvam q samo v po metul variant. ina4e e mnogo natovarva6ta- li4no mnenie de. edinstveno karmina burana mi haresva- v avtenti4en varian. ian4e balet i teatur si e kef. osobeno kato gledm razni nejni balerinki- emi to si e naslada za okoto. 6tom na men mi deistva taka kak li im deistva na mujete- hehehe ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Temata za sistemata (i ob6testvoto) e dosta ob6irna i moje bi i trqbva drug topic...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
da mai si prav, no za neq sum sigurna, 4e 6te ima dosta golqm konsensus
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Сега каквото и да си говорим за класическата музика,тя се е запазила с вековете и винаги,че бъде слушана.Не знам дали ще стане така и с нашите музикални предпочитания,но няма да е лошо
![]() Причината е в това,че тофавашната музика,за разлика от сегашната не се е правила с комерсиана цел.Точно това я е съхранило във времето. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(_SiegfrieD_ @ Aug 5 2003, 10:01 PM) тофавашната музика,за разлика от сегашната не се е правила с комерсиана цел Abe ne e ba6 tui... Mnogo vladeteli i t.n. sa davali poru4ki na muzikantite da im izmislqt tova i onova. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ако става дума за хора, то меркантилността е задължително наблизо
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Za sujalenie da.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 5-September 03 Потребител N: 256 ![]() |
по темата
ми ми мен от класическите композитори най ме кефат Бах,Моцарт и Бетовен то тва може да се дължи на страста ми кам метал солата с класически елементи(такива ги свирят Yngwiе Malmsteen, COB, Norther i drugi) -------------------- Once there was a time
darker than the human mind the old man told me If there was a light it cried a while before it died it died away |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
spored mnogo hora ot klasikata trygwa razwitieto na twyrdata muzika koeto e .. wqrno
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат spored mnogo hora ot klasikata trygwa razwitieto na twyrdata muzika koeto e .. wqrno Има нещо такова - особено в периода на класическия хард рок, гении като Page и Blackmore много са се вдъхновявали от класическите композитори. Отделно от това, в музиката на Вагнер (примерно) има много елементи, които се откриват и в хеви метъла... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ами естествено. Това е музика. И метъла е музика.
В днешно време метъла и рока като цяло е единствената музика в която се свири на някви инструменти, има някви инструментали, композиране и така нататък... Сравни примерно с рапа или някоя поп боза която дават по телевизията. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
хаха стига бе чак пък единствената..изказа се
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 209 Регистриран: 18-August 03 Град: Popovo / VT Потребител N: 237 ![]() |
Не съм следила темата и за това само ще отговоря.
Та за класическата музика ставаше на въпрос... харесва ми много честно да си призная. Гледала съм много пъти от кьолската катедрала. Не само това. Съжалявам, че съм в малък град и скоро няма да изляза от него за дълго. Но ако имах възможност щех да ходя на опера. Тази година ми се отдаде случай и се разбих тотално в залата, получи се страхотен резонанс. В Попово (от където съм) по повода 90години от смъртта на Люба Велич се опитаха да направят нещо подобно на опера, защото певицата е от село близо до Попово, но честно казано не бях волбще удовлетворена. Беше си една пълна порнография... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 297 Регистриран: 7-June 05 Град: Бургас Потребител N: 824 ![]() |
Слушам класическа музика, но много рядко.
Гений за мен е Бетовен. "Лунната соната" е едно от най-прекрасните неща, които съм слушала някога. Много често си я пускам за релаксация. Харесвам също и Брамс (Унгарски танц #5) и Вивалди (Годишните времена - Зима и Пролет). -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Еми аз да си призная слушам много малко класическа. От време на време като има нещо, за което найстина да си заслужава ходя да слушам с удоволствие. Последният път бях на Шостакович - концерт за цигулка и 10та смифония!
Цитат spored mnogo hora ot klasikata trygwa razwitieto na twyrdata muzika koeto e .. wqrno Има нещо такова - особено в периода на класическия хард рок, гении като Page и Blackmore много са се вдъхновявали от класическите композитори. Отделно от това, в музиката на Вагнер (примерно) има много елементи, които се откриват и в хеви метъла... Дам, той разчупва хармонията т.е. излиза от границите така да се каже и използва по-голям оркестър (двоен, троен, четворен състав) с повече духови. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Хайде да възродим тази тема. Казвайте любими композитори, произведения... Самата аз искам да се запозная с тази музика повече. Така че чакам предложения за този стил музика.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Харесва ми оперетната музика. Царицата на Чардаша
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Ако някой ми каже от къде да си дръпна малко ще се радвам. ![]() +1 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
Richard Wagner - Ride Of The Walkyries
![]() -------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 9-December 07 Град: Toronto, Canada Потребител N: 2473 ![]() |
Не мога да кажа, че имам любим композитор .. по-скоро ми харесват определени произведения от определени композитори. От чуждите харесвам Чайковски, Григ, Вивалди, Бетовен, Сибелиус, Сметана, Паганини, Бах, Шуберт и мн, мн други. От българските ми харесват Христосков, Черкин, Владигеров, Хаджиев и др. От композиторите, творящи в наши дни, ми харесват все по-малко и по-малко. Много се дразня на дълбоко интелектуалните им творби, които са написани възможно най-сложно, а изсвирени звучат супер безсмислено. Но има и що-годе биващи - тях ги предърпват към филмовия бизнес ..
Иначе и оперите много ми харесват... не всички, просто някоя и друга ария ... :] На Вагнер "Пръстена на Нибелургите" (май е така на български .. не знам) я гледах наскоро в Германия .. и заспах, толкова се бях отегчила накрая, че не исках и да чуя повече за Вагнер. Само че това са предразсъдъци .. може би ако скоро го дават някъде, ще отида от любопитство:whistle: Иначе следващата опера, която ще бъде посетена от моя милост, е "Тоска" .. Доста са ми я хвалили, дано да ми хареса :] -------------------- Ungir kallar, kátir kallar, gangið upp á gólv dansið lystilig!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
"Пръстенът на НибелуНгите" по-скоро... Не съм слушал, отскоро се запознавам с класическата музика, ако някой има нещо ценно нека го ъплоудва някъде и го поустне тук, както в другите даунлоуд теми във форума, тъй като е крайно трудно да се намери каквото и да било освен чрез Соулсийк, което е крайно бавно.
-------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
Chopin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Като малък супер много се зарибявах по Вивалди и Вагнер.
После прослушах Cannibal... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Днес си припомних Мусоргский. Страшни неща има...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 24-January 09 Потребител N: 3218 ![]() |
Все се навивам да си тегля компилация с класическа музика, но все не го правя, кой знае защо...
Ще ми се да кажа че слушам класическа музика, но всъщност цикля тривиалните нещица от рода на Лунна Соната, Fur Elise на Бетовен, Лебедово Езеро на Чайковски, Годишните времена на Вивалди, някои симфонии на Моцарт и т.н - крайно недостатъчно за да кажа че слушам класическа музика. Трябва да си разширя познанията... Тази музика е нещо прекрасно и очарователно. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Все се навивам да си тегля компилация с класическа музика, но все не го правя, кой знае защо... Ще ми се да кажа че слушам класическа музика, но всъщност цикля тривиалните нещица от рода на Лунна Соната, Fur Elise на Бетовен, Лебедово Езеро на Чайковски, Годишните времена на Вивалди, някои симфонии на Моцарт и т.н - крайно недостатъчно за да кажа че слушам класическа музика. Трябва да си разширя познанията... Тази музика е нещо прекрасно и очарователно. В Замундата има една компилация Top 100 Класически Произведения, изтегли си я ![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Наскоро си изтеглих компилация от 25 диска с музиката на Едвард Григ и, мамка му, страхотно е!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Григ наистина е уникум... Death of Ase просто ме просълзява... От къде ги изтегли?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
Аз съм на вълна Руски композитори в последно време. На 23-ти се навършиха 135 от рождението на Рахманинов, и 150 години от смърта на Римски-Корсаков. Иначе си въртя 3-ти концерт за пиано и оркестър на Рахманинов от 1 месец много доволно. Както и Бетовен 3-ти пак за пиано и оркестър... Можете да си ги намерите в директорията на Vivace в Data.bg. Даста голям избор има в нея
|
|
![]()
Коментар
|
|
На 23-ти се навършиха 135 от рождението на Рахманинов, и 150 години от смърта на Римски-Корсаков. По този случай в Софийската опера поставиха "Алеко" на първия и "Шехеразада" на втория - вълшебни произведения! ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
^Aбе честно казано, не бях впечатлена от Софийската Опера. Големи са некъдърници последните години. Постановките бяха средна работа. Иначе произведенията са прекрасни! Няма спор по въпроса!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз пък останах доволен, особено като за премиерно представление. Само някои сценографски решения ми се видяха странни, но това е друг въпрос...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Защо некадърници, или изпускам нещо? Ако става дума за цикличността на постановките, тогава съм съгласна, иначе... Отделно правиха разни реновации миналата година, но пак можеше и повече, явно бюджетът пак не позволява. Присъединявам се към оценката за "Шехерезада", много добра хореография и перфектен музикален синхрон; вече точно при Рахманинов бяха въпросните странни идеи с декорите, но и така се получи добре, поне беше много по-разчупено от обичайните случаи. Няма как да не отбележа чудесното изпълнение на самото руско либрето, което направо галеше слуха ми. Тук обаче идва критика към преводите, които на места са доста, хммм, неуместни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз не говоря за сценографията.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
![]() Средновековно църковно песнопение... Красота! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Обожавам църковни песнопения. Намери си Palestrina, Gesualdo и Claudio Monteverdi.
Между другото преди няколко дена тук излезе по кината едно немско филмче за Hildegard von Bingen, чудя са дали да ходя да го гледам, по снимките изглеждаше да е с добра продукция. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Едвард Грег - Морнинг мууд ето това е, колкото и пъти да го слушам няма да ми писне
![]() -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Отскоро слушам Дебюси... Много изпреварил времето си композитор!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В операта вече поставят "Княз Игор" на Бородин. Страхотно я правят, отдавна исках да я видя на живо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Точно преди две седмици макс се сетих за "Княз Игор" и я поставиха като по поръчка.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 116 Регистриран: 28-November 09 Потребител N: 3650 ![]() |
Отвратно ми е, не че не виждам колко е сложно построена, но ми е супер скучна, има съвременни композитори, които обаче ми харесват като например Джеймс Хорнър, който пише филмова музика, ето това ми допада, динамично, интересно, но старите класици, ужас, скучно ми е.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:11 AM |