![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
През 1999 година се появява група, чието име е "Shaman". Издава няколко албума :
1. IDJA (1999) 2. SHAMБNIAC (2002) 3. SPIRIT OF THE FOREST (2003) И тази година издава своя нов албум , озаглавен Voice of Wilderness. Стилът на тази група не мога да определя точно...групата се определя като Мелодичен и Фолк Метъл ![]() След издаването на първите си два албума,решава да се преименува и в момента, името е "Korpiklaani". Всички песни се изпълняват на език Суоми, ако не бъркам името. Надявам се, не отегчих никой с тази информация. Може би на някой ще му хареса творчеството на групата. Мисля, че няма да съжалявате ако ги чуете. ![]() Официален сайт на групата е : http://www.korpiklaani.com/main.htm ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Eй сега го слушам и супер ме кефи, напомня ми на смесица между Finntroll и Ensiferum, ама с чисти вокали. Яко е. Препоръчвам го на всички фолк Метъл фенове.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
радвам се, че са ти харесали
![]() Аз като ги чух за първи път не ми допаднаха особено..отписах ги, но ги прослушвам по - малко:))) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Лично мнение, че от Tervaskanto започнаха да се повтарят. Не че са лоши албуми, даже хич, но истината е в първите три.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Приятна банда са, но нищо повече. Винаги са ми били доста странни опитите да ги нареждат сред големите имена във фолк метъла.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Аз много не обичам да споря, защото всеки различно възпреима музиката, пък и не претендирам да съм изслушала де що има фолк-метъл, но Корпиклаани са много добра група и мисля, че имат място сред големите във фолк метъла.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Страхотна група без спор, любимите ми техни песни са Keep on Galloping и Beer, Beer
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Съвсем прилична група, но им трябват доста по-силни идеи и повече сериозно отношение, ако наистина смятат да оставят нещо значимо след себе си. Последният албум не ми хареса особено. "Voice of Wilderness" и "Tales Along This Road" са най-добрите им неща за мен.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Най-много ми харесват песните на фински с повече фолклорни мотиви. От последния албум има няколко много добри песни - Metsamies, Paljon On Koskessa Kivia, Suden Jioku. На мен Tervaskanto ми се струва еднообразен, а за Tales Along This Road съм съгласна, че може би им е най-добрият албум за сега.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Никога не са ми допадали и изобщо ми е чудно кой ги набеди за важна група. Не могат да стъпят на малкия пръст на една банда като Manegarm, например, които са много по-малко популярни.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Бря, големи били, малки били, имали принос, нямали принос... я пускайте Kirki/ Tuli Kokko/ Pixies Dance/ Midsummer night/ Shaman Drum/ Journey Man/ май се поувличам/ и си куфейте. Групата е много хубава, винаги ми оправя настроението.
Едит: а на тея Манегарм дискографията им я дърпам сега, ще ги чуя веднага като ми се освободи време. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Никога не са ми допадали и изобщо ми е чудно кой ги набеди за важна група. Не могат да стъпят на малкия пръст на една банда като Manegarm, например, които са много по-малко популярни. Уау, веднъж да съм съгласен с теб :р -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Имаш още един глас от мен, така и не успях да ги взема насериозно, това едно на ръка. По-неприятното е, че музиката никога не е успявала да ме грабне по какъвто и да е начин, да не говоря за нещо повече. Карай.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 3-February 09 Град: Dead gardens where sun never rises Потребител N: 3244 ![]() |
Групата ме радва, интересно звучене и текст. Запалих се с Beer, beer XD
-------------------- Ae ú-esleliach nad... estelio han. Estelio hammen.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Имаш още един глас от мен, така и не успях да ги взема насериозно, това едно на ръка. По-неприятното е, че музиката никога не е успявала да ме грабне по какъвто и да е начин, да не говоря за нещо повече. Карай. Е, тяхната музика е по-купонджийска ![]() Едва ли на човек, който търси смисъла в текстовете и красотата в музиката, ще му се понравят. Няма как да стане. Аз ги слушам много рядко. Но определено стават. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Happy little, happy little, happy little booozer
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 10 Регистриран: 7-February 09 Потребител N: 3248 ![]() |
Няма тяхна песен която да не харесвам, винаги оправят настроението и ме карат да подскачам
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Е, може би са мъ-ъничко надценявани (особено по нашите ширини), отстъпват значително от някогашния Shaman.
Но, хм * заглежда се в плаката на стената* все пакмалко са групите с подобен купонджийски дух и пиянски имидж. Не звучат никак зле, допаднаха ми още от мига, в който за пръв път прослушах Spirit of the Forest! Музиката им винаги ме навежда на мисълта да се отбия в близката кръчмичка за по бира-две, а видът на голото кубе на Jaakko в клиповете винаги ме е карал да се ухилвам до уши. ![]() Поздрав за всички фенове на прословутите ''фински пияници'' с Korpiklaani - Metsдmies -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 28-July 07 Потребител N: 2255 ![]() |
Последните 2 албума наистина не се различават особено.. Не, че това може да бъде дори и мъничка причина да не ми харесват и двата,
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 20-March 09 Град: село Кал до колене Потребител N: 3323 ![]() |
Групата наистина радва. В Korven Kuningas... ми хъм какво да кажа пак са си същите. Ам жалко само че замислите за фолк метъл фест в България с тяхно участие така и не намериха плодотворна почва донякъде и поради невъзможните условия които те май май са обявили.
-------------------- That's fag shit. That's real fag shit right there.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Keep on galloping
my black horse carrying me to unknown shores through these outlandish woods and with confidence back home -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 215 Регистриран: 20-April 09 Град: София Потребител N: 3367 ![]() |
Кorpiklaani-запалих се по тях с Trevaskanto и смея да твърдя че са ми една от любимите фолк групи.Виждам че има няколко души,които смятат Корпито за група която няма място сред фаворитите,но ще ви питам аз а кво мислите за Turisas те имат ли място,за мен те са най обикновенна банда с нищо интересно,което могат да покажат,но пък медийте си ги бутат това е
![]() -------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Така е, Korpiklaani са къде-къде по-добрата банда от Turisas
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Кorpiklaani-запалих се по тях с Trevaskanto Тогава да питам, ще ме подкрепиш ли, че албумът всъщност си е много хубав и приятен за слушане и незаслужено оплют? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много са си арни северняците, винаги могат да ми оправят настроението с някоя енергична песен.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 215 Регистриран: 20-April 09 Град: София Потребител N: 3367 ![]() |
Цитат Тогава да питам, ще ме подкрепиш ли, че албумът всъщност си е много хубав и приятен за слушане и незаслужено оплют? абсолютно те подкрепям, албума е невероятен, но който не го е изкефил, си е негов проблем нали ние се кефим. п.п. Само да си поправя по горния пост че видях че албума съм го писал tRevaskano, а той е teRvaskanto, извинявам се за грешката ![]() -------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
И аз ви подкрепям за албума. А за грешката ти - споко, и на нас ни се се случвало. Не е болка за умиране.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
така е, на всеки се случва, но имайки предвид че ние метъл феновете сме доста привързани към музиката, заради една грешка ще отнаса хиляди обиди.
![]() п.з.с Running with wolves -------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мисля, че никой няма да каже нищо.
![]() `щото са пичове! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() -------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук е качен видеоклипът на "Vodka".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Видях го и аз клипа, въобще не може да се сравни с Wooden Pints, който си е егати класиката. Едва ли някой го ебе за това обаче, песента е страхотна.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 28-July 07 Потребител N: 2255 ![]() |
Ник'ва водка няма...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 358 Регистриран: 14-June 09 Потребител N: 3454 ![]() |
Някой може ли да даде линк за новия албум?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Някой чу ли Karkelo? Мнения?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За сега само два-три пъти и то не особено внимателно, но достатъчно, за да се отличи Mettänpeiton Valtiaalle, освен Водката... Не че имат особено общо - напротив, просто тя ми направи по-голямо впечатление на първо-второ слушане.
![]() По-натам - още от мнението... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Ами, типичен Korpiklaani си е, няма кой знае какви изненади. Две-три парчета са по-грабващи, но останалото си е средна работа.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 9-December 07 Град: Toronto, Canada Потребител N: 2473 ![]() |
Хм, новият албум не е толкова добър, колкото очаквах да бъде ... Само две-три песни ми харесват, останалите ми звучат някак еднакво...
![]() -------------------- Ungir kallar, kátir kallar, gangið upp á gólv dansið lystilig!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th June 2025 - 03:24 PM |