![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
![]() Албумът е изненадващо лесносмилаем, но определено кефи. Както пише във всяко смотано ревю вече, е по-песенно ориентиран. Sunspots май ми стана най-любимото парче от диска. Също ми е интересно какво мислите за идеята да няма книжка оригиналният диск, а pdf файл, който да се сваля от интернет, на който е целия artwork и текстовете? Някой друг от вас, прогнили метълисти, слуша ли подобни неща? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Trent е луд. Скоро ще взема албума. Мисля че ще ми хареса.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ May 6 2005, 09:22 AM) Също ми е интересно какво мислите за идеята да няма книжка оригиналният диск, а pdf файл, който да се сваля от интернет, на който е целия artwork и текстовете? Абсолютно против !!!! Книжката с картинки си е част от гъдела на оригиналното СД. Ако ме карат да си свалям от нета шибаните текстове и арт, що да си не сваля и музиката, вместо да се разхождам до магазина ??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ами и аз нещо такова мисля. Просото питах. Ето и отговора на Trent:
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Поне по-евтин ли е албумът, след като рално СПЕСТЯВАТ производствени разходи?
Ако не е така - да го духат. ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Гледах на amazon.com че е 10$ а не 14... май...
EDIT: Или пък не. Не... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 13-November 03 Потребител N: 327 ![]() |
Трент е баси хейтъра. Владее просто. Съгласен съм с идеята относно артуърка. В крайна сметка текстовете на песните ги има в Интернет, а и не си купувам албума с идеята да разглеждам книжка с яки картинки... пък и щом ги има в нет-а, ако на който и да било му потрябват може да си ги гледа.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-February 05 Град: Велинград Потребител N: 733 ![]() |
Албума го има в arenabg.com, има също и vinyl-a от 2005
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Цитат(2Cool4U @ May 6 2005, 08:27 PM) а и не си купувам албума с идеята да разглеждам книжка с яки картинки... пък и щом ги има в нет-а, ако на който и да било му потрябват може да си ги гледа. ??? А купуваш ли си изобщо албуми ??? Значи както си слушам музиката, блажено размазан, ако искам да гледам и текста, трябва да стана, да пусна компа (демек да вкарам маса шум), да ровя из нета, че да намеря текстовете ?? Доообре бе !!!! ![]() Цялата музцикална индустрия се стреми да отдели слушането на музика от компютрите. Понеже не могат да се оправят с пиратството и с mp3-формата, единственото умно решение (без рестриктивните мерки, щото те не са "умни"), е да се спечелят клиентите със звук и картина - нещата, които изчезват при компресия със загуби. Идеята е проста - теглиш си mp3-ки, запознаваш се с албума, и ако те кефи - купуваш си го на оригинално сд, да се радваш на истински звук. Ако се чудиш за какво всъщност говоря - направи си простата сметка, че един албум се записва (примерно) за 3 месеца, а се миксира още 2 !!! Или пък се миксира в друго студио, дето били по- добри ! Е що ???? Щото не могат да наритат 10 инструмента в 2 канала ??? Явно има нещо друго, явно тия музиканти, на които се кефиш, искат не просто да ти покажат, че могат да свирят, ами и да ти разкажат приказка - в картинки. И при това смесване всички инструменти се подреждат не просто в ляв и десен канал, ами в едно триизмерно пространство, в дълбочина, и чувството, това да го чуеш на качествена система е .... бе неам думи... Другото, което отличава mp3-то от сд-то, е ДИНАМИКА !!!! Като има удар - да ти изкара въздуха ! Динамиката - това е разликата м/у силните и тихите моменти в музиката. Най- забележимо е при симфоничната музика (затова на повечето хора, дето слушат такава музика, и през ум не им минава да теглят mp3), но и при повечето метал групи, ползващи симфонични елементи също има доста силна динамика. При mp3-то това изчезва. Едва след тия 2 неща (пространствена картина и динамика) идва честотната характеристика. Всички сте чували, че mp3-то орязвало ниски и високи и бла-Бла-бла... (може да се види в спектрален анализ в Soundforge), но това всъщност е по- малкия проблем. При едни нормално евтини колони това няма да се чуе, щото те и колоните не са чули за тия честоти. Но на качествена система - дразни. За тия, дето са изпуснали нишката - опитвам се да обясня, че хората, дето ви продават СД, не ви продават само мелодия. Ако е само мелодията - някой може да ти я изпее (умерено фалшиво) безплатно. Музикантите продават звук и картина !! И затова си заслужава да се купи оригиналния диск! А и както напоследък всички залитат по арт-а, диска с тия картинки, свързани с темата на албума, си е един завършен продукти и тотален кеф !!! И на всичкото това се изсира един като ей тоя отгоре, дето буквално казва - "абе за кво ви е тва ве - има го у нето !!!" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Туй за Саундфоржа, честотната лента и др. бр. е вярно наистина, само че колкото и да се напъваш ушите ти няма да станат Саундфордж, демек всички разлики, които долавяш между ЦД и мп3@256 и нагоре са само в главата ти.
Инак това, че си купуваш само оригинални ЦД-та е повече от похвално... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() Имам тонове мп3-та. Просто когато имам възможност, чат -пат си купувам и по някой оригинален диск - хем аз се радвам на звук, хем подпомагам продажбите на съответната група у нас. Като се замислиш - за работещ човек 25 лв за оригинален диск на заплата не са кой-знае-колко-много пари. Явно е пиратството е въпрос на мислене. А разлика в звука наистина има, ама то е вече е болестно състояние - аудиофилия се казва - болест с летален изход и много скъпоструващо лечение. ![]() А конкретно по темата - пич, махайки книжката с арта и текстовете, премахва един от малкото стимули човек да си купува оригинален продукт. Лошо за него. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
За това, последното, съм напълно съгласен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 11-April 05 Потребител N: 788 ![]() |
fuck you на кои му пука за текстовете , в смисъл дали са напечатани на луксозна хартия или не ,всеки би трябвало да си е купил диска заради музиката -нали
![]() А тя музиката в този албум е велика .Така не съм се чувствал откатко си купих brocken /на касета/ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 13-November 03 Потребител N: 327 ![]() |
@Demiurg аз имам CD-та с класическа музика и артурка е доста оскъден. Иначе си купувам албуми точно заради разликата в звуковите характеристики. Не заради обложката, текстовете, рисунките... Според мен е нужно самата музика да е способна да предизвиква емоции, да извади някакви картини в съзнанието ми, дори диска да е найлонче. В противен случай не струва.
П.П. 6 диска с музика = една минимална заплата в БГ - 150лв. - кажи ми как точно може един работещ човек с заплата 250лв да си кути 2 диска и да живее нормално през останалото време от месеца. Доста е жалко. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Обърнахме го на оправдания защо не купуваме музика...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(2Cool4U @ May 9 2005, 08:20 PM) П.П. 6 диска с музика = една минимална заплата в БГ - 150лв. - кажи ми как точно може един работещ човек с заплата 250лв да си кути 2 диска и да живее нормално през останалото време от месеца. Доста е жалко. ![]() ... засилих се за пиша, ама преброих до 10 минути и се отказах - ще вземе да се обиди някои... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 07:16 PM |