![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Не знам дали тук вече не е ставало въпрос за тях, но все пак да ви питам какво ви е мнението. Аз току що ги открих и съм силно впечатлен - величествен епичен хеви-рок с български фолк мотиви - точно като за мене
![]() Тук има малко - http://zull.org/chernorizec/ ако някой може да намери още ще съм много благодарен! -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Страшни са. А вокалистът е 1 към 1 с Кай Хансен, което ме кара да подскачам от кеф.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Вече ги въртя втори път песничките. Доста са добри! Има хляб в тия момчета. Първата ми асоциация бе нещо средно между Епизод и Балканджи, но вокала наистина доста прилича на Kai.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Анатемосах ги още в началото !
![]() ![]() Две поколения историци през последните 50 години се опитват да оборят идеята, че преселващите се на тая територия прабългари не са "голата и боса дрипава орда", дето дошла да плячкосва територията на Византия, а е било планирано преселение на народ, оставил ГРАДОВЕ (!!!!) а не вигвами зад себе си ! Как, да го еб@, си представяте, че тия дръгели с кожените калпачета слизат от конете, разпъват катуна и, небрежно драпайки мъди, дигат крепост, дето и сега стои (на Камен бряг !), а византийския император Константин ІV е толкова впечатлен от това, че им дава няколко декара земя да се плодят на спокойствие и им плаща джобни, да му не крадат козите !!!! ![]() ![]() ![]() А на тия и музиката им е скучна! Поредната праволинейна и скучна българска група. ![]() ---- Айде фърляйте сега пили и чукове ! ![]() ------- Edit: Преслушах ги и 4-те, по няколко пъти, и продължавам да твърдя че ми е постно. Не, не е "сочно", мадам - скучно е. Единствено в последните две парчета (дето май е едно), ги спасяват народните инструменти. За тях - БРАВО !!! ![]() Ама другото - бляяя..... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 118 Регистриран: 10-April 06 Град: Sofia Потребител N: 1280 ![]() |
А стига бе! Много "сочно"!!! Браво! Черноризец Храбър сигурно е много горд и доволен там горе!
Наистина кефят! Дано ги чуят повече хора, че да получат заслужено внимание! ![]() Сега мога да си отдъхна, защото вече имам една мечта по-малко - епичен хеви метъл с български фолк мотиви, който е направен както му подобава! ![]() (трябва да ги пускат на "Звук и светлина" в Търново! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Приятни са, от първо слушане ми допаднаха.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
^Хмм...странно. Според мене китарата си е 6. Прекалено много малко български групи записват с по-качествен китарен звук. Виж, върху барабаните може мако да се поработи, но пак са прилични.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Ето, че се появиха новите Епизод! Само дето са по-зле и от старите! По-скучна група не бях чувал отдавна, не ми допаднаха нито текстовете, нито музиката им. По принцип избягвам да говоря лошо за български групи, но в случая не мога да се въздържа. Ужасни са!
edit: абе на никой ли не му направи впечатление, че вокала пее неточно? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
И на мен леко ми заприлича на Хансен, особено в момента когато пее "...за цар Иван Шишмааааааан"
![]() А за инструментала "Пет века", просто незнам какво да кажа - красота! ![]() ![]() п.п. Дразнещо е този тип групи винаги да се оприличават с Епизод, и по-точно с новия им имидж, защото само последните им два албума са с такава насоченост, а не са единствените, още повече пък първите, които се сещат да придадат метален звук на българския фолклор ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Абе не са лоши, но нищо повече. Едва ли ще си гу пусна пак... Слуша ми се нещо добре изпълнено и по възможност оригинално.
Паралелите с Епизод наистина са неуместни. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Сутринта си изтеглих да ги чуя, и сега пак си ги пускам,и по-точно песента "Пет Века",може би заради инструментите,които са използвали,чудесно са се справили,не намирам някаква лоша дума за тия юнаци.Приятно съм изненадана,ще ги послушам малко по-задълбочено.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 27-January 06 Потребител N: 1128 ![]() |
баси мизерията
![]() -------------------- ...I'm just a pretty boy, living in this fucked up world...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^Липсваше ми, Фагет. Скучно беше без твоите безмозъчни коментари.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Добри са момчетата, дано имат бъдеще.
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Никога не съм бил фен на такава музика и това определено не е бандата, която ще промени мнението ми. Като инструментал е прилично, текстовете са малко плоски, но ако ги изтропаме до произволен на HammerFall да кажем, смятам че са напъно приемливи.
"Пет века" ме накефи масимално!! ^Липсваше ми, Фагет. Скучно беше без твоите безмозъчни коментари. Инс, брат, има си функция "Игнорирай потребителя" ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
като цяло 4 от 10
![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Песента "Мъст за Плиска " кърти, страшна група
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Ето минусите на тази група, които успях да чуя и както аз ги разбирам:
1. Миксът куца мощно - твърде изнесен вокал, закопани китари, лошо балансирани, лошо паннати и въобще лошо звучащи барабани (хатовете направо ми дерат по кортекса). 2. Вокалистът има доста интонационни грешки и като цяло няма да е зле да поработи с гласа си, струва ми се, че един педагог му трябва (защото иначе има какво да покаже, поне доколкото мога аз да го кажа де). Хвърля се у мн длибоки води. 3. Посредствени текстове с хубаво, но непостигнато внушение. За парчетата по отделно. Подреждам ги във възходящ ред, според качеството им (както аз смятам): Мъст за Плиска - Еднообразно и неоправдано бавно, неудачен фейдаут. Инструментала на Пет века - Чудесно изпълнение на кавала и гадулката (ако правилно ги чувам), относително добре аранжирано, но идеята за "два-солиращи-инструмента", защото така се чуват, е странна, поне за мен. Иначе много идейно парче, харесва ми определено. Пет века - Малко не му достигна, за да измести следващото парче от върха. Страхотно начало (момчетата имат здрав съпорт от изпълнителите на народните инструменти), но твърде отчетливи фалшове. Хубави солА, но след тях композицията е наредена кофти - при това бавно темпо не мисля, че е удачно да идва трети verse с chorus - избледнява доста приличния край (на който пак е сложен фейдаут и го обезличава доста). Цар Симеон - Най-изчистеното и сполучливо парче. След 4:30 можеше да се направи доста по-надъхваща кулминацията и/или доста по-ярко соло. Иначе наистина имат идеи, повече в музикално отношение обаче. Както казах печелят много от свиренето на музикантите с народните инструменти, но трябва да се шлайфа и то още доста (макар да не разбирам от народна музика/инструменти). Друг плюс - на места има учудващо добри хармонии (все пак говорим за група от няколко човека). Дано успеят, заслужават. Щом са стигнали дотук, значи са хванали пътя - пожелавам им да го извървят колкото се може по надалеч. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 18-July 08 Потребител N: 2869 ![]() |
Здравейте!Тук можете да видите и чуете,песните на група Черноризец!Видеото е от мото-събора Габрово11-13.07. 2008г.Ами това е!
http://chernorizec.ath.cx/Moto_sabori/Chernorizec/Video/ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Хммм, много бавно ми ги тегли - с по 20К /сек.
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 179 Регистриран: 20-March 08 Потребител N: 2644 ![]() |
А бе момчета хич не са лоши! Парчето Цар Симеоооон кърти
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 18-July 08 Потребител N: 2869 ![]() |
Ето за тия дето не им се сваля:
http://vbox7.com/tag:черноризец Наздраве и със здраве!Поздрави от група Черноризец! ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Абе, момчета от Черноризец, давайте албума да купуваме, от 3 години само едни и същи песни, че се затъжих за здрав български пауър !
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 17-October 08 Потребител N: 3053 ![]() |
Eто няколко песни,които намерих на Черноризец - mp3.
![]() Повечето са концертни : http://tranz.it/load.php?id=bUqbehAi0XZ9kx9k171410 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 17-October 10 Потребител N: 3966 ![]() |
хайде някой да каже от къде да ги изтегля де
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Аз я знам тая банда, страшни са. Чух, че щели албум да издават. Ако някой има информация - да казва.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 30-August 12 Потребител N: 4291 ![]() |
Невероятно добри са, слушах ги на живо на мотосъбора на Капиновски Манастир 25.08.2012 до Велико Търново. Аз съм фен на ManOwaR и много ми харесаха. Вокалът е много добър, групата също!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 24-June 12 Град: София Потребител N: 4268 ![]() |
Абсолютно съм разочарован от себе си
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 07:26 PM |