![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 116 Регистриран: 17-June 06 Град: 4ерният Ад Потребител N: 1406 ![]() |
Слуша ли някой от вас Finntroll? Какво ви е мнението за тази група?Сполучливо ли се получава използването на финлански народни мотиви с black metal?
-------------------- ALMUS...е хоби!!!
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Слушаме, слушаме...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Радват. Как съм танцувал с приятели на "Trollhammaren" с халби бира...
![]() Финландските легенди са страхотни за тематика и в това е чара на бандата. Много се кефех на Tapio Wilska и е тъпо, че го няма вече... Каквото и да си говорим, той си беше лицето, сърцето и шкембето на бандата! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
Таз тема май я имаше преди векове..
Какво говориш, та те вече са класика в жанра. За TrollHammaren, на сватбата на едни другари, наиш как си попяхме с булката ! а на Grotans Barn се изтипосяхме за бавен танц..тролски... с 2 думи - Folk Metal -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Отлична група. Много харесвам фолк метъл формации, а Finntroll са една от първите такива, които открих, та и досега се ползват с голямо уважение от моя страна. Всичките им албуми са страхотни, като любим ми е последният - "Nattfodd". "Jaktens Tid" също е изключителен, особено за времето си...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
'особено за времето си...' - ?!???
Е, това прозвуча все едно говориш за Hi-Tech атрибут... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Искаше да каже, че за 2001-ва година е доста новаторски.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 3-May 06 Потребител N: 1324 ![]() |
Когато дебютираха, Finntroll бяха абсолютен уникум, докато вече се срещат и други групи с подобно звучене. Fintroll е много яка група. Страхотен е техния стил музика, тия фолк мотиви си много пасват с тежкия звук. Иначе слушал съм много folk black metal банди. Aes Dana, Diadema Tristis, Heol Telwen, Cruachan |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 297 Регистриран: 7-June 05 Град: Бургас Потребител N: 824 ![]() |
Определено Finntroll не ми допадат, но имайки предвид че и самият стил фолк, както и блек метъл не са ми сред любимите (даже хич
![]() ![]() ![]() Но за всички техни фенове поздрав с Forsvinn Du Som Lyser. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
KULTOVI
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 198 Регистриран: 24-June 06 Потребител N: 1416 ![]() |
Много радват, всъщност.
Както веднъж коментирах с една подруга - навяват едни много особени, прекрасни асоциации. Даже сега ще си пусна да слушам нещо. Като за добро утро. -------------------- It's all the same
so dull, so plain I need the spark, the flame to drag me out of my insane, of my insane. Saatana vittu perkele |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 118 Регистриран: 10-April 06 Град: Sofia Потребител N: 1280 ![]() |
Комбинацията, за която говориш, си е доста сполучлива! Просто му ходи на скандинавския фолк да се съчетава с метъл.
![]() Сещам се за Falkenbach... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Falkenbach е доста далеч от Finntroll, не знам защо ти напомня...съвсем различна емоция предлага...
По-скоро Trollfest, Korpiklaani, дори Elvenking .. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 108 Регистриран: 30-April 03 Град: Ямбол Потребител N: 88 ![]() |
Finntroll до колкото знам не използват фолк мотиви, а ритъма на разновидност на полката, което във Финландия се нарича Хумпа и водещия инструмент е акордеона, а в Източна Европа са духовите инструменти.
Finntroll са първата метал група която смесва метал с хумпа звучене. В последно време се появиха групи които имитират Finntroll, но никога няма и да се доближат до атмосферата която създават те. Ако искате да чуете интересна хумпа група, за да усетите добре ритъма на тази мелодия, намерете си нещо на Eläkeläiset, това са групичка от финландски старци (в превод името на групата означава Пенсионерите), майстори на хумпа звученето. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хумпата е доста як похват, поне Финтрол яко използват този стъпков ритъм
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 85 Регистриран: 18-July 07 Град: Варна Потребител N: 2226 ![]() |
А бе добър фолклор правят, било и влиян от славянски и унгарски мотиви....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 108 Регистриран: 30-April 03 Град: Ямбол Потребител N: 88 ![]() |
Нормално е да е повлиян от славянския, все пак много години Финландия е била руска губерния. Хумпата е разновидност на полката, а последната има голямо влияние в Полша, Чехия, Унгария, така че няма как да не е повлиян и от това.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 85 Регистриран: 18-July 07 Град: Варна Потребител N: 2226 ![]() |
Добре, слушай и Мусоргский - Картинки с выставки )))))))
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това каква връзка има с темата ?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
може би просто те са фенове на неговото творчество, незнам....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прапрадядото на някой от групата може би
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако на човека създал темата или на някой модератор му се занимава, нека оправи името на групата в заглавието и, благодаря.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Малееее, а какви шоута правят на живо
![]() ![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Много приятна банда.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
EP-то "Visor om Slutet" ми харесва, от другите неща малко съм слушал, но има добри.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 14-August 08 Град: берген,норвегия Потребител N: 2931 ![]() |
Когато ги чух за пръв път беше с Trollhammaren, 04 година. След това им дръпнах всичко. За жалост освен тролхамарен като видеоклип, не съм намирал нищо друго тяхно. Всичките им албуми са убийствени. Нещо което започна много да ме кефи за човек не слушащ блек метъл. Че те са блек/фолк банда, с полка мотиви. Пеят и на шведски, покрай норвежкия поразбирам текстовете почти. Покраи тях пък позаслушах и Korpiklaani, една друга подобна банда. Но без тапио вилска като че ли не са същите. Нещо им убягва хармонията в UR JORDENS DJUP. Не че подценявам ВРЕТ като вокал, но като,че ли попромениха малко стила. По блекаджииски звучат. Какво мислите вие? Харесвате ли ФИНТРОЛ? Аз ги позабравих малко покраи 6 месечната тренировка за фестивала тук в Берген тази година. Но пък открих благодарение на фестивала PRIMORDIAL, една интересна ирландска блек-готик банда бих казал. Както и MESHUGGAH. Тези последните са направо маниакални, но много ми втръсват с еднообразието си. Макар че твърде тежка банда. Хеви метъл рулс!!
-------------------- Ето ме и мен в центъра на снимката
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Мешуга са уникална и неповторима банда, наистина. : )
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Не успяха да ми харесат, въпреки че си дадох зор...уж фолк-метъла ми е от любимите подстилове в метъла....ама ядец, с тези момчета не се разбрахме...липсва им нещо, ама какво и аз не знам. И не съм съгласен, че са чак такива лидери във фолк-метъла....може би защото на мен не са ми
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
EP-то "Visor om Slutet" ми харесва, от другите неща малко съм слушал, но има добри. Туй EP беше първото, което им чух. Именно с тая зверщина се запалих по фолка впоследствие! Ех, Троловете! ![]() Излишно е да споменавам, че групата е тотален култ за мен, макар и отдавна да не съм прослушвал дискографията им. Иначе любими албуми определено са Nattfцdd и Jaktens Tid, но и последния доста ми хареса с по-тежкото си звучене. Как ми се ще да ги видя на живо братята финландци. Дано някой ден да си докарат задниците в нашта скромна държавица! -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
^ Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат". Заедно с Falkenbach са ми любимите в жанра, защото постигат онова режещо звучене, което не е типично за "истинския" фолк (> Korpiklaani, например).
Аз се числя към открилите ги с Trollhammaren, и когато веднага взех да зарибявам приятели, реакцията беше "това е точно като за теб". Познават си ме хората ![]() Не съм особено доволна от раздялата им с Wilska, понеже, според мен, беше емблематичен фронтмен (и си държеше на финския ![]() ![]() -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Така и не ми станаха от любимите фолкърски групи, макар че са добри. Нещо с Корпиклаани ми стоят прекалено прехвалени. Факт е, че ако не друго, то поне поведоха вълната на фолк метъла, особено в по-екстремните метъл стилове. А Korpiklaani никога не съм ги намирал за нещо особено. Това, като че искаш да кажеш "Има твърде много блек в тях, за да ми харесат". На мен ми се струва, че особено в старите им неща даже има твърде малко блек. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 22-November 09 Потребител N: 3646 ![]() |
Новият кърти пейки!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, новият е хубав. Доста по-хубав от предишния, според мен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
^ Не само според теб, брат. Nifelvind, по моите скромни критерии, се оказа безумно як албум. Финландските тролове за пореден път доказаха, че знаят как се прави отличен фолк. Струва ми се, Зеракса ще се съгласи.
![]() Засега тотален фаворит ми е Under Bergets Rot. Като цяло има доста попадения, изглежда ще се върти още много. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Задоволителен е новият албум. Тоя път троловете се постараха и изкараха нещо далеч по свястно от Ur Jordens Djup.
Има някои доста добри попадения - Under Bergets Rot, Ett Norrskensdеd, Solsagan. Определено изкъртват, а и видеото на Solsagan радва значително. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Въртя го вече няколко пъти и албумът все повече ми харесва. Добре обмислен албум, с характерно за групата звучене и добър баланс между фолк и метъл елементите. Не мога да си избера песен-фаворит, защото във всяко парче има някаква интрига със запомняща се мелодия. Браво на тролите, постарали са се, паузата от 3 години между албумите им се е отразила добре.
За почивката има групи да вземат пример от Finntroll. От фолк метъла от раз се сещам за Eluveitie и Korpiklaani. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
На мен пък ми е точно толкова скучен, колкото и миналия.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Почти, почти. Пак е по-добър от предишния, обаче доста трябваше да се постараят, за да изкарат по-голяма излагация. Но пък и за новия не мога да кажа, че е нещо особено...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ае що го плюете толкова. Джупчето беше под нивото им, ама пак беше общо-взето приятен албумец.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^Мен ме изкефи - хваля си го. Друг - не толкова и пише друго. Зависи колко ти е любима групата, какво си очаквал, дали ти е харесал предния албум.
На мен предния на Тролите не ми хареса особено, с изключение на 1-2 песни и този ме зарадва приятно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Тази тава определено е едно ниво нагоре от предното недоразумение (което не е особено постижение), в което нищо не можа да ми хване ухото. Не е някакъв шедьовър но минава приятно покрай ухото без да дразни слуха. Музика за фон.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
^ Абсолютно същото и при мен. Не съм се надявал на повече и не съм разочарован.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук можете да гледате видеоклипа на песента "Under Bergets Rot".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чудно клипче за Великден.
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 126 Регистриран: 25-December 09 Град: София Потребител N: 3678 ![]() |
Забавно видео, анимацията си е типично тролска.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 11:10 PM |