![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Не мога да оставя без тема новия албум на любимата ми група... Точно две години бяха необходими на момчетата от Триест да изготвят седмата си творба. Лично аз съм очарована - никакви изненади този път, но едно много силно, изчистено, хомогенно звучене. Може би най-епичният им албум дотук. Как го намирате вие?
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Като скучен и абсолютно безидеен. Съжалявам, мое мнение, но имам чувството, че слушам предния албум, но в по-скучен вариант.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Cheese
Cheesier TEH cheesiest! Rhapsody Rhapsody OF FIRE! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Може би не съм го слушал достатъчно пъти, за да е обективно сравнението, но дотук "Triumph Or Agony" ми допада повече от "SOEL II". По-директен е, по-хомогенен. Бандата се е обиграла тотално и това личи и в композиции, и в свирене... Наистина, изгубили са елемента на непредсказуемост, но това така или иначе става с всяка голяма група в даден момент. Оттук насетне остава да доразвият стила си до съвършенство.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Съгласен съм, имам чувството, че нещо им е кофти заради новото име
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
мм ми слушаем е, можеха да вкарат по-бързи парчета а да не е толкова епичен не знам не съм на вътре в Рапсологията
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Албума е добър според мен, въпреки че не ме грабна толкова. (това може би се дължи на факта, че излезе нов Катамениа и новия албум на Хел-борн
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Оркестрации, хорове, простотиики, звучи в техен стил...само да имаше малко повечко бързи парчета, щеше да е повече от прекрасно...но ще се слуша още, не му обърнах достатъчно внимание тая седмица
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Албумът си е супер. Все пак не е задължително да е някакъв запис, който ти става от сантиментална значимост, взимаш си го на касетка и го слушаш по трамваи и паркове, както примерно един Черен албум.
Това е просто фентъзи метъл. Пускаш си Baldur's Gate или Последния Dungeon Siege, джиткаш си и си имаш приятен фон. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Хареса ми. Симпатичен е. Не съм очаквала нещо върховно, не съм и особено запозната с творчеството на Рапсоди, но до където стигат знанията ми албума е добър. Нищо особенно триумфално няма, но атмосферта му е приятна.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Много ми ходи на четивото... За сега нямам забележки.. трябва да го слушам повече. Нямам конкретно впечатление още. Продължавам да го слушам, което е ок.
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Албумът е страхотен!
![]() Да, не е толкова бърз, мрачен и агресивен, колкото се очакваше, но песните като цяло са по-директни и по-лесно слушаеми в сравнение със Симфония 2. За мен този албум превъзхожда останалите албуми на Рапсоди с четири неща: - най-добра балада - Son Of Pain... всеки път когато слушам песента, се сещам за филма "Смело сърце"... това е може би защото мелодията в началото на песента е почти идентична с основната тема на "Смело сърце" - най-добра дълга песен - почти 17 минутната The Mystic Prophecy Of The Demonknight - най-добри нарации - нарации има само в последните две песни, но са изключително професионално направени. За мен лично това са най-добрите нарации, които някога съм чувал ![]() - най-добър финал на албума - Dark Reign Of Fire направо кърти. От тази песен по-епично саундтраково звучене - просто няма накъде. Като цяло смятам, че албумът става най-силен в края си (последните три песни). Ако бяха вкарали една бърза песен между Son Of Pain и The Mystic Prophecy Of The Demonknight албумът щеше да е абсолютно перфектен. За съжаление в албума няма нито едно клавирно соло. Похвално е, че Лука се е опитал да разчупи малко стереотипа в солата си. Песента Silent Dream е доста нетипична за Рапсоди. Повече сякаш би подхождало тази песен да влезе във втория албум на Luca Turilli's Dreamquest. Може би защото звучи различно, затова я харесвам адски много. Като цяло съм изключително доволен от този албум. Единственото ми разочарование е, че няма нито една бърза песен. Triumph Or Agony и Heart Of The Darklands са най-бързите песни в албума, но са умерено бързи... липсват песни от сорта на Lord Of The Thunder, Dawn Of Victory, Knightrider Of Doom, Power Of The Dragonflame, Agony Is My Name, When Demons Awake, Mighty Thunder's Roar и т.н.... Рапсоди за сетен път доказаха, че са най-добрата епично/симфонична метъл група. Само на една песен бих дал оценка 9, на всички останали - 10 ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Аз, който изобщо не харесвам Rhapsody-то, мога да дам напълно обективно мнение... По принцип харесвам хомогенни албуми, ама хомогенни албуми на Dark Tranquillity.
![]() Пак са ми дразнещо епични, пак са ми скучни, но "Son Of Pain" е хубава балада. Толкоз. ![]() В интерес на истината, ако някога се излъжа да си пусна Rhapsody, и ако трябва да избирам кой албум по-точно - то ще е новия, заради "Son Of Pain" (игнорираме "Legendary Tales"). ... Of Fire де! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Поредният феноменален албум... не че се учудвам.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ето го и моето ревю на албума... Поизмъчи ме.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Изтеглих си го, ама ме мързи да си го пусна, а и отлично знам какво ще чуя.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^^Пафо, бе, чеденце
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Добър албум...ама до тук ще спра
![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тук можете да прочетете едно интервю с гласа на групата - Fabio Lione.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Мерси за интервюто
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ей, накани се най-накрая, шматицо
![]() Цитат А любимият ти класически композитор? Определено Бах. Ах ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поучително интервю. Браво, Ицо.
![]() А Фабио е един от най-разнообразните и въобще силни млади вокалисти в метъла. Хубаво е, че и той е започнал да се изявява по медиите. Много ми е интересно какво ще предложи в този солов албум... -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Баси ... като видях тая сравнително стара тема доста време не можех да се сетя абе аз тва слушах ли го или не. И това е показателно според мен. Слушал го бях ама за да нямам никакви спомени ... ми не ме кефи. Незнам те ли са се променили или аз ама е факт че не ме кефи вече. Хм не мисля че аз съм си променил щото целия Power of the Dragonflame го извъртях скоро и ме изкефи точно толкова, колкото преди няколко години като излезе, даже може и повече.
Може би единствено Blood Red Dungeons като песен е много добра в албума. От другите както казах никакви спомени. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Тук можете да прочетете едно интервю с гласа на групата - Fabio Lione. ![]() Ал Бано е тук, йеее ![]() Сега прочетох и ревюто. Някак след 4-те ми години в университета, след изучаване на предмети като Минералогия, Кристалография и Петрография, имам един особено важен въпрос: Как, по дяволите, се изковава изумруден меч? ![]() А сега трябва да чуя и албума... най-после. ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сашо, доколкото аз съм наясно, мечът не е изцяло смарагдов, а по-скоро със смарагдови инкрустации...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Ал Бано е тук, йеее ![]() After that the album takes a significant Hollywood turn. Seriously, anybody ever tried to play Rhapsody to some big-ass movie producer? If yes, the Italians should be given at least one crack at a movie score. Old Age of Wonders leads the way with its half&half clavichord interlude – elfish dance slant where Fabio Lione sings a duet with a female vocalist. The Myth of the Holy Sword is a perfect example of where Rhapsody intends to go with Triumph or Agony. Slower, mid-tempo, almost storytelling, soundtracky music, which desperately needs some heavier bottom end support, but it is not coming. Fabio’s voice has a hint of anguish, but it never gets the oomph from the rest of the crew (Bloody Red Dungeons and lots of The Mystic Prophecy of the Demon Knight). Instead we would be entertained to larger than life choirs and every drum hit will sound like an orchestral explosion. I love Italian language, it is beautiful, and does not need rhyming to be set to a song, but Il Canto Del Vento is practically a San Remo festival. I can tell by recently catching my wife enjoying some old Al Bano and Pupo songs. If Silent Dream gives some glimpses of breaking up the trend, then Son of Pain completely buries the hope. That song, if not for male singing, could just as well be written for Celine Dion. The song’s name is practically a misnomer. My bold prediction is that you will either love or hate this album based on your attitude towards this block of songs nestled right in between Heart of the Darklands and The Mystic Prophecy of the Demon Knight 16+ minute marathon. Явно не си единствения с подобни впечатления. Цитатът е от ревютата в metalreviews.com -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Ето го и моето ревю на албума... Поизмъчи ме. Рецензията много ми допадна. Стилна, ерудирана, естетически издържана. Научих доста интересни неща, които ми се губеха. Мога да те уверя, че доста добре си се постарал. Само така ![]() -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Да не казвам голяма дума, но "Triumph Or Agony" взе упорито да измества "Power Of The Dragonflame" в личната ми класация за любим албум на Rhapsody...
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 10-September 06 Потребител N: 1560 ![]() |
Албума е добър но аз определено харесвам повече "стария" Rhapsody
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Asha'man ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 13-July 06 Град: София Потребител N: 1454 ![]() |
Албумът е страшно добър! Утре... ъъъъ... днес отивам да си го купя. Най-накрая и на мен да ми се стори, че се появяват нови елементи в музиката. Звучи някак по-мрачно, че даже на моменти има и малко прогресив
![]() ![]() -------------------- Blade hails you...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:19 AM |