![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Не зная колко от вас някога през живота си са имали възможността да посетят едно от най-красивите и дълбоко символични за българската история места - нос Калиакра; не зная колко от вас са усетили магията и вятъра, извиращи от този невероятен архитектурен и културен обект.
Дивна е гледката да си най на върха и да съзираш шир и дълбини, да ти се премрежва погледът от леката мараня, да се чувстваш свободен и горд, стъпил леко върху скалите. Музей с макет на старата крепост и съкровища от стари времена е скътан в малка пещера, а параклис с икона и кандило е построен на мястото, от където 40 смели девойки са сплели косите си и се хвърлили в морето - за да не се потурчат. В него едва се събира един човек, но място ще се намери за любовта и вярата на всеки християнин. Калиакра не се описва с една дума, с едно изречение.... И хиляди думи не са достатъчни. Тя просто завладява! Горда и непоклатима, неподвластна на векове и убеждения. Една! --------- http://www.azuredelmar.com/ http://www.netinfo.bg/txtphoto.phtml?iid=180492 ...Бог да те прости, Калиакро! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Не съм ходила за съжаление, но предполагам, че го правят курорт, за да се възползват от красотата му и в крайна сметка да спечелят много пари. Но е глупаво според мен. Това си е природна забележинелност. Да го превърнат в курорт наистина е тъпо Но какво ли не правят хората за пари?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Ходил съм веднъж на Калиакра. Безумно красиво е.
Жалко... -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Ннаистина мястото е много магично ...миналата година бях там.....но то вече е направено на курорт....
наистина много жалко... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ала Бала ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 613 Регистриран: 21-October 06 Град: Бургас Потребител N: 1634 ![]() |
Поредната глупост на държавниците...
-------------------- Endless rain, fall on my heart In this wounded soul. Let me forget all of the hate, all of the sadness |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Никога не съм ходил там. Може би трябва да отида, докато не са го съвсем обезличили. Вече много хубави места са окипазени подобен начин.
Да се надяваме да го обявят за свлачищна зона и да строят далече далече от носа.. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Миналата година бях там и се очаровах от това място. Само с една дума мага да опиша това което предстои да се направи на това така красиво място – БЕЗОБРАЗИЕ.
Мъчно ми е!!! -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ебаси идиотите, тея трябва да ги пребием с тояги бе! Как ще превърнат това красиво място в поредния курорт, където ще е невиждана гмеж. Е не, тея държавници наистина не мислят, то скоро всичко ще стане само курорти и никой няма да идва, защото едно е да има красива природа около теб, друго е да сте бетон до бетон -.-
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Най-абсурдното е, щял да носи името Azure del Mar. Това все пак ще е български курорт и трябва да носи българско име.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 5-November 04 Потребител N: 656 ![]() |
Извенете директността ми, но вие какво мислите, че ще стане от вашата държава? Нима имате заводи, нима имате обработваема земя? Онзи съюз, който ви окупира, ще ви използва земята единствено и само за курорти.
Защо мислите ви взе? Защо мислите ви затвори атомната централа? България ще бъде място за почива на европейци. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Невероятно място.
Совободно. Последно бях там това лято.... ако имах възможност щях да седя с часове на скалите и да рисувам, или просто да стоя.... Няма думи,с които да се опише. Курорт? Отвраително. И що за общество продава природата си.. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Капиталистическо. Няма нищо срамно. Въпросът е, че малко ни остана да продаваме. После какво ще правим?
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Аз съм ходил там (макър и веднъж.), наистина прекрасно място и много ми е жал, ще стане като всички български шитни...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Чувал съм ,че е страхотно
![]() ноо не съм ходил ...ТРЕБВА ДА ИДА докато не са го опустошили ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Да, четох вчера в агенция "Фокус". Много е красиво мястото, но това е положението. Дубайци, пари, 2007-ма година...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Добре де, мен най ме обезпокоява това, какво ще се случи с археологическите останки. Как старите български крепости ще паснат с концепционалната линия на "арабските" хотели, които ще се появят? Или какво - ще бутнат и тях, за да не им пречи нищо, докато строят?! Във Фокус (току-що прочетох) пише "върху част от нос Калиакра", но не е упоменато каква.
Много ми е любопитно защо точно Калиакра са избрали. На срещата на представянето на проекта е присъствал архитектът на Каварна. За колко пари ламтят тези хора? Вярно е, че всеки гледа своите интереси и си пази хляба, но нос Калиакра ли е мястото? Първо, чисто практично, там е сравнително студено. Не зная колко арабки и туркини (както пишеше в Нетинфо) се очакват да дойдат, след като аз на тяхно място никога няма да зарежа горещия тропик и истинските арабски палати, за да видя как в чужда държава, много по на север, са направили някакъв дубликат. Кой се е разпоредил за сделката? Защо е избрано място, културен паметник, символ от национално значение за подобен род строителство? Южно от Приморско е кажи-речи празно - освен Синеморец, Ахтопол и Царево не зная за друго курортно селище там. Кому е изгодно да се разруши и обезобрази Каликара? Как 40-те девойки, сплели косите си и загубили живота си, за да не се потурчат, ще погледнат на хотелен град в турски стил, построен върху техния параклис?! Мога да си питам така до края на света. Но по-важното е, че искам да видя и отговор на тези въпроси. А ще видя само жълти сгради и асансьори, слизащи до плажа... -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Капиталистическо. Няма нищо срамно. Въпросът е, че малко ни остана да продаваме. После какво ще правим? После ще събираме парсата, както се казва, хехе Е, който се е уредил навреме, не всички. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 03:45 AM |