![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 14-April 07 Град: Beyond The Stars Потребител N: 2020 ![]() |
Владимир Висоцки
ПОЕТ Ако умреш трагично, ти си истински поет, ако и срока спазиш, си чудесен. Един на 27 излетя под пистолет, друг в "Англетер" намерили обесен. На 33 - Христос, той бил поет, предупредил: "Убиеш ли - помни, - ще те догоня!" Опасно мисли. Току-виж, че нещо сътворил. За всеки случай - в дланите пирони. Замаян съм - числото 37 е пред мен - от него приятен хлад се стеле. Тогава и за Пушкин бе дуела назначен, и Маяковски вещо се прицели. На 37 още сме - коварно, ребром бог въпросът е поставил: "Или - или?" Рубеж, на който паднаха и Байрон, и Рембо, а ние някак май сме се спасили. Дуелът е отложен. А на 33 не знам резпнат ли бях - не чувствах болка силна. На 37 - не кръв - сивота избликна там, над слепите очи - но не обилна. "Душите им в петите са - какъв ти пистолет!" Търпете, истерици вманиачени! С пети по острието ходи бедният поет, душата му е боса и ранена. Как може "дълга шия" да римува с "отрежи я" - да съкратят поета - повод ясен. Но той изглежда радостен, че нож ще му забият, заклали са го - значи, е опасен. А вие, познавачи на фаталните числа, като в харем държанки се мъчете. По-дълъг е животът днес - при всички патила отсрочен е и краят на поета. Превод от руски: Владимир Левчев Големи думи на голям човек. Какво ще кажете за другаря? Както каза един човек "той просто не е от този свят" . -------------------- The music is just like that: it’s a hope to stay for just one more day.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
ЛЮБИМ!
Със сарказма си. С адското недоволство, с това че винаги крещи, винаги се дере. ВСичките му пародии и саркастични забележки са забележително острумни и възприемаеми дори и от човек, който не е живял в руската действителност. Една песен като Формулировка може да те скъса от смях и рев едновременно. Една песен като Речечка, типично по руски-лирически изпята е нещо, което мога да въртя без да спирам. Вечна му памет. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Няма ден в който да не го пускам. Просто си ми е любим поет и музикант.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 14-April 07 Град: Beyond The Stars Потребител N: 2020 ![]() |
Радвам се ,че има хора ,които да го слушат . Велик човек..лека м пръст!
Наистина човек може едновременно и да плаче и да се смее заедно с текстовете и песите му.Толкова са силни. -------------------- The music is just like that: it’s a hope to stay for just one more day.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
един е Висоцки! Той беше казал "Колко хубаво е понякога да се събуждаш трезвен"
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
То и един еБах, но той умря
![]() ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
От няколко месеца съм извадил разни стари плочи на майка ми и го слушам. Седнах и да прочета текстовете му, вече наистина съм убеден, че е бил велик поет. Много силно чувство внушава с тях, човешки образи и мисли. Наистина е хубаво да си помисля, че в онези времена, в самия съветски съюз е имало такъв човек, който да има какво да каже на съдбата. Който просто да се усмихне и да каже на глас какво мисли.
С толкова прости и лесни текстове Висоцки успява да каже толкова много. Уважението ми към творческото му наследство е безкрайно. В интернет намерих колекция с доста записи и концерти, би се оказала полезна препратка: http://vv.uka.ru/catalog.html . -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Metal / Rock / Punk-Rock / Hardcore интересно в кой стил се вписва точно този
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^ вписава се с чувството и с гениалността си! С лириките и със страстта си! Това, че ти не го разбираш, не означава, че всички са като теб, така че не коментирай неща, които не разбираш!
А по темата, мога да кажа, че това е велик човек ! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Абе той може и да не разбира, ама Висоцки в никакъв случай не е Metal/Rock/Punk-Rock/Hardcore
![]() Иначе е велик, да. Любимата ми песен е Звезды. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Велик е
![]() ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
^ вписава се с чувството и с гениалността си! С лириките и със страстта си! Това, че ти не го разбираш, не означава, че всички са като теб, така че не коментирай неща, които не разбираш! А по темата, мога да кажа, че това е велик човек ! Не знам защо мислиш, че не го разбирам или харесвам просто няма нищо общо с раздела. Мене може да ме кефи Рики Мартин къв е симпатяга, но си има форуми за тва(предполагам) и няма да му обсъждам новата прическа след като съм излязал от тема за Кенибъл ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Дребните душици ако нямат какво да кажат за поета, по-добре да заглъхнат.
![]() А Висоцки е гениален. Единствен и неповторим с искреността си. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
+1
Това "другаря" в началото на първия пост все още много ме дразни... абсолютна гавра... ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Е не го приемайте толкова вътрешно де
![]() Ако някой се интересува от разни редки неща (не мога да кажа, че имам цялата дискография просто защото би било чудо някой да успее да направи такова нещо като класифицирана дискография..) имам какво да предложа, брат ми се погрижи навремето:) ЕДИТ: Опаа, погледнах в руската википедия, абсурдно е да имам всичко това, някой ден ще ги подредя да разбера.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 85 Регистриран: 18-July 07 Град: Варна Потребител N: 2226 ![]() |
НЕ е бил антикомунист....
Твърде е над това.... Бил е свободен човек, и е бил за свободата. патриот, който осмивал лайнярщината, обичал е и мразил, извисявал се и пропадал в запои. Признат е бил Европа, и света и затискан в собственната си родина. Възвишен гений и пропадащ наркоман.... просто човек Един достоин и велик |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Свободата и комунизмът са несъвместими.
-------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
Ти пък кога си виждал комунизъм бе, смешко? Имаш ли въобще представа какво е това, или просто повтаряш като папагал някакви наизустени седесарски фрази?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 85 Регистриран: 18-July 07 Град: Варна Потребител N: 2226 ![]() |
^ Свободата и комунизмът са несъвместими. Не пиши, чети......Висотски ЛЮБИМ!Със сарказма си. С адското недоволство, с това че винаги крещи, винаги се дере. ВСичките му пародии и саркастични забележки са забележително острумни и възприемаеми дори и от човек, който не е живял в руската действителност.Една песен като Формулировка може да те скъса от смях и рев едновременно.Една песен като Речечка, типично по руски-лирически изпята е нещо, което мога да въртя без да спирам.Вечна му памет. Изцяло си прав InsArtTure! това бе съвеста зад железния занавес... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 28th June 2025 - 05:44 PM |