![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Слушам метъл от над десет години и сигурно това винаги ще си остане любимата ми музика. Обаче напоследък еднообразието е потресаващо. Никога не е имало толкова безлични и досадни групи в този стил. Имам чуството, че всяка млада група се опитва да копира някоя вече доказана вместо да свири нещо оригинално.
Какво мислите по въпроса? -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Аз мисля, че трябва да се ровиш повече за музика, има доста НОВА хубава музика на НОВИ групи !
И като цяло по-малко да теглиш неща дето ти ги препоръчват от всякакви възможни места... просто защото някой хора си следват бялата линийка и тва е... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Изчерпва се разбира се. Горкият метъл, всичко е толкова еднообразно... що не взема да прослушам малко друга музика, там поне никой никого не копира.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
За изчерпване не мисля, че можем да говорим, тъй като все още се издават страхотни дебюти, а и много от култовите банди правят нови и интересни неща. Още повече, че непрекъснато се експериментира с кръстосване на жанрове и резултатите често са забележителни.
Обаче повтаряемостта е факт. От няколко години насам метълът "излезе на светло", сиреч стана доста популярен извън ъндърграунд средите, което неизменно доведе до появата на прекалено много нови групи, особено в модерните направления. А когато дадено течение в изкуството прекомерно се разрастне количествено, качеството закономерно се смъква. Веднага ми хрумва примерът за мелодета, който жанр изтърпя какви ли не гаври... Безидейни, следващи тенденциите имитатори винаги е имало и винаги ще има. Това, че в момента са повече от обичайното, не е кой знае каква болка за умиране. Тези явления са малко или много циклични и съм убеден, че след време нещата ще се успокоят. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
То с всеки музикален стил е така. Докато не е утъпкана пътеката е пълно с много оригинални и интересни групи. Но после се задръства ефира от "последователи". Не го казвам в лош смисъл - просто хората са доста повлияни от предишните творци и много често , понякога несъзнателно дори, ги копират.
Има оригинални неща. Но те са най-вече съчетание от няколко подстила или заемки от други стилове. Макар че това не е най-важното. Да бъде изсвирено и изпято с чувство - това е, което ценим повече. И, естествено, да е професионално направено ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Сори за въпроса, Ицо, ама ти вярваш ли си? За никакво изчерпване не можем да говорим. Преди е имало ПРИМЕРНО 1000 банди, от които 100 са добри. Днес има 10 000 банди (поне), от които 1000 са добри. За какво изчерпване говорим? И все експерименти, експерименти, експерименти. Метълът ще ПРЕБЪДЕ!
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Сори за въпроса, Ицо, ама ти вярваш ли си? За никакво изчерпване не можем да говорим. Сори за въпроса, ама ти прочете ли ми мнението изобщо? Първия параграф, в частност. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Буахахах
![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 314 Регистриран: 4-August 06 Град: софия Потребител N: 1490 ![]() |
ами определено не може да се говори за изчерпване...постоянно излизат все повече нови неща които наистина са стойностни...тая година например се зарих от зверски добри албуми на доста групи сред които и по-стари...нови,че даже и дебютиращи
![]() даже имах и съмнения че мегадет са се изчерпали...ама НЕ! албума който издадоха тази година беше поредното им страхотно творение... ![]() а това че има мн позьрски групи - главно жалки имитатори... те тфа винаги ше си го има ... ако тези групи обобщават изчерпването за което се говори във въпросната тема съм сагласна ![]() -------------------- Faith is taking the first step… it doesn’t matter if you don’t know the outcome, it doesn’t matter if you’re afraid. If you’re afraid. GOOD. Because it means you really want to get there. So that will motivate you to take that first step…. So what’s important is that you take that first step --- as long you know where you are going and where you want to go. And you want it so bad ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Различните стилове имат различно силни периоди. Не зная, какви са предпочитанията на създателят на темата, но вероятно говори за някои от стиловете, в които в момента не се вижда особено разнообразие или качество.
Но, погледнато по-глобално, мисля, че последните 2-3 години са много силни за метъла (не като популярност, а като качество). Та, Beyond the Grave, за кои стилове конкретно говориш? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
За изчерпване не мисля, че можем да говорим, тъй като все още се издават страхотни дебюти, а и много от култовите банди правят нови и интересни неща. Още повече, че непрекъснато се експериментира с кръстосване на жанрове и резултатите често са забележителни. Съгласна съм, както казах преди в една друга тема, именно дебютантите са тези, които ми правят най-сериозни впечатления в последно време. Колкото до смесването на различни видове стилове, което пък от друга страна не се нрави на доста хора - няма нищо лошо, дори напротив... Но наистина посочи отделни примери, останах с впечатлението за обобщение на метъла като цяло, ако става дума за нещо конкретно, ще е добре да кажеш. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Авторе, де отиде ти бе о.О Изчерпване? Гхах ;p
Няма нищо такова, даже си се разраства метълизмО, и то с бързи темпове, формират се нови жанрове, простотии ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
Ще си позволя да изкажа мнение. Точно поради по-голямата популяризация на метъла в последно време наизлизаха много комерсиални, еднообразни или взаимстващи групи. Не съм капацитет, но като чисто обикновен потребител си признавам,че голяма част от групите не могат да стигнат до мен ..камо ли да им обърна внимание коя какво свири. И все по рядко попадам на нещо, което наистина да ме израдва.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^Пробвай фолк метъл, може да се изтърквам, но там рядко можеш да намерип еднообразие. Наистина.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Интересните банди са малко. Както и всякога преди. На мен примерно едни Lamb of God, дето ги знам от едва 2-3 години, са ми вече една от ювъзможно най-любимите банди. От к'во да се оплаквам? На 4-5 години да има по една такава банда си е тамън достатъчно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Да, но тук става дума за това, че ни е писнало да има толкова банди, които не са нищо. От тях няма смисъл.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Най-жалките банди напоследък са StratoRhapsodyNightwish-овските... мале ужас
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^^Напротив, от тях има смисъл. Ако няма лошо как ще оцениш доброто? Ако няма черно, ще оцениш ли бялото? В тоя смисъл трябва от всичко и специално в метъла има достатъчно от всичко.
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
Тук не съм съгласна... открояваш това, което харесваш и това, което не харесваш. Това не значи, че групи като Epica и сродните, които не слушам, не са качествени. (айде простете ма за тях се сетих) Няма нужа изобщо от толкова плява, за да отсяваш. Аз понякога се изнервям само от факта, че съм си дръпнала нещо ново и съм си загубила времето да го преслушам.
-------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
В търсене на пътя се загубих. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 155 Регистриран: 24-July 06 Град: София Потребител N: 1474 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
В никакъв случай не се изчерпва, дори напротив. Просто през последните години някои стилове станаха по-известни и оттам идва тази представа. В момента куцо и сакато се е юрнало да свири метълкор, мелодет и разни извращения по средата. С пауър метъла не е много по-различно - процентът на идейните банди (че и албуми) доста падна след 2001-ва/2002-ра година. Най-лошото е, че става все по-трудно да отделиш качественото от плявата, защото вече всички се научиха да свирят добре и да издават добре продуцирани неща...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Да, но има и други тенденции. Сега, ако решиш да правиш класически хеви метъл, той трябва да звучи модерно, а ако си звучи както преди 15 години, всеки ще го нарече клиширан, безинтересен и изчерпан.
В този смисъл, метълът е притиснат да експеримернтира и да създава нови неща - дори и онези извращения, иначе няма как да го бъде. Може ли да свириш старите рифове, да пееш на тематиките на които Аксепт са пяли преди 20 години и да не е обяват за копирач и клишар? Класическото хеви Явно се е изчерпало. Тоест, метълът се изчерпва по стилове. И може ли да свириш класически пауър в духа на ранните Едгай, с тия концепции, с тия думи, с тия мелодики и да не те нарекат клишар? Така че има нещо вярно. Когато нещо се претрупа, то интересността му се изчерпва. В момента метълът не е изчерпан само и единствено благодаение на всички модерни групи, създаващи нови и алтернативн стилове: метълкор, мелодик блек, симфо-алибали, модерен готик, нео-траш, трашкор и все такива. Едни Biomechanical са толкова хвалени, защото са алтернативни, защото предлагат нещо ново. Така че - ДА, метълът се изчерпва, иначе нямаше да създава нови стилове. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Метълът се развива, както и всеки друг стил. Не можем да кажем, че само метълът се изчерпва. Всеки един стил се изчерпва в един момент и и започва да търпи промени. Така че съм съгласна с InsArtTure.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
^^+72834666
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
И аз съм на мнение като това на InsArtTrue. Ако метълът не се развиваше, той нямаше да преживее нито грънджа, нито алтърнатива. Тия които казват, че "ония малоумни изроди дето бичат 5 акорда и врякат като побъркани са убили ИСТИНСКИЯ метъл" (каквото и да значи това) не са прави. "Истинския" метъл се уби сам, по простата причина, че и големите банди взеха да копират и плагиатстват от самите себе си. Едни Iron Maiden, които са икони на ТРЮто бяха принудени да се променят за да оцелеят. И го направиха. Плюс това, с новите американски банди метълът излезе от ъндърграунд и НЕИЗБЕЖНО сцената се пренасели с хилядите идиотски метълкор групички. Но това не става за първи път. В края на 70те също е имало адски много банди, които или а)копират Black Sabbath, или b)свирят безумен пънк. Но това не е било важно. Важното е, че е имало банди като Maiden, Judas, Venom, дори Motorhead ако щете, които са тикали сцената напред. И сега е така - има един, нека да го наречем "елит" от 10-20 групи, които тикат сцената напред и една огромна маса емаци/копия на Слейър/копия на Металика/копия на Мейдън/метълкораджии. Само че сега е по-хубаво. Сега има и групи, които не се интересуват нито от сцената, нито от модите, а дълбаят в своя собствена насока. Така че метълът се е изчерпал и затова е принуден да се развива. И го прави повече от успешно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 155 Регистриран: 24-July 06 Град: София Потребител N: 1474 ![]() |
Само простотията е безкрайна.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
По принцип аз държа на мнението си, че за да създадеш група и да искаш да правиш музика, трябва да имаш някаква оригинална идея, нещо ново, което да искаш да покажеш на хората.
В случая с метъла въобще не става дума за изчерпване, а за пренаселване с ненужни групи, които нямат какво да покажат. Например в melodic death метъла се появяват все нови и нови изпълнители, копиращи едни от други. А от това пренаселване следва, че да се пробие с нещо, което хората не са свикнали да слушат става все по-трудно. Но мисля, че метълът има още много пространство, в което да се развива. На практика за такава музика няма особени ограничения. Дори ако забравим 'експериментирането' за момент, има групи като Spellblast, които въпреки стила си и клишираните имена на песните има огромен потенциал. Според мен групи като тях са бъдещето на power метълa. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Когато някоя голяма група започва да повтаря мелодиките от предишните си песни, без да влага капка оригиналност - тя се изчерпва. Ако пък повечето "големи" банди са се изчерпали, чак тогава можем да говорим за някакво изчерпване на стила. При това не съвсем точно, защото като залезе един състав (разпадане, прекратяване, загуба на аудитория и т.н.) се появява нов на негово място ...
Все още метълът не се е изчерпал. А и все повече се приближаваме към увековечаването на този стил като "класика". ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Кво значи пренасищане с ненужни групи? Една група се събира и почва да прави няква музика. Щом тази музика се разпространява, значи има кой да я слуша от където следва, че групата не е излишна.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това, че дадена група е успяла да запише албум и я слушат n на брой души, не значи автоматически, че допринася с нещо за развитието на сцената. Особено пък ако в музиката й няма грам оригиналност и основният (ако не единствен) мотив на музикантите е да яхнат вълната на актуалното звучене, за да припечелят някой лев.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Не съм твърдял никъде, че допринасят, а че просто не са ненужни.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нещата са равносилни.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не съм съгласен. Щом има някой да си ги харесва значи са нужни. Ако са ненужни ще си стоят в мазето и ще си дрънкат за техен кеф щото никой няма да иска да ги слуша. Тва си проличава най-ясно на концерти. Ако една група е ненужна няма да събере n на брой хора които да и се кефат там. Явно щом са отишли хората, дори и групата да прави до болко познати музички, значи тая група им доставя някво удоволствие и им е нужна.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
"изчерпава ли се метъла !?!?!?" Как може да се изчерпи нещо, което е НЕИЗЧЕРПАЕМО!? Метълът не е просто музика, той е философия, начин на живот, мамка му! А дискусията за новите добри или лоши групи - аз мисля, че е добре да ги има, без значение какво показват или копират, защото по този начин тази музика се обогатява, развива, променя, т.е. продължава да живее пълнокръвно. Без значение какви стилове изскачат, всеки един от тях спомага този стил да е далеч от изчерпването.
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Нещо, което се развива и има база, не се изчерпва. Ако базата е твърда, развитието е по-стойностно и по-обширно. В обширността има повече идеи. Аудиторията е по-голяма. Тя може да избира. Изборът е фундаментално човешко право. Изборът се прави осъзнато. Метълът дава право на осъзнат избор. Който не го разбира, може да говори за изчерпване. Качеството за сметка на количеството в този случай не важи. Има музиканти, има класа; има позьори, няма класа.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 12-September 06 Град: София Потребител N: 1564 ![]() |
Съгласен съм, че музиката е неизчерпаема. Обаче не мисля, че трябва да се счита за философия или дори за начин на живот. За мен тя винаги е била един от многото начини за забавление, така и трябва да си остане.
Ясно е на почти всички, че музиката, както всяко друго нещо, се развива и продължава напред. Само че днешните цели на повечето групи са доста по-различни. Важно е да има мангизи, нали те управляват света. Почти никой вече не твори в действителност. Добре че съществуват изключенията. :р |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1269 ![]() |
Одавна се е изчерпал. В момента само предъвкват стари рифове.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
С риск да стана досадна и да оспамя- я ми кажи,Hatrist , ти в лето Господне 1908-мо ли си роден? Като за начало си оправи профила. После- ти как се забавляваш у вас? Пого? Чупиш чаши под звуците на някои екстрийм течения? Или?
По- натам- мангизите са хубаво нещо, но и това, някак да се намърдаш в някоя компания и да си намериш издател, е също хубаво нещо. Те и за това не са все ония, които бяха навремето. Феновете са критични, повярвай. Те не само се забавляват, те слушат и разбират. И накрая- да, добре, че са изключенията, защото с тях не само се забавляваме, ами малко и музика слушаме. Та даже малко и текстове чуваме. И, о, не, не всичко от тях е тъй забавно. Magne , предъвкването на стари рифове на големи имена е сложна работа. Това не всеки го може. Хвани китарата и ще се увериш. -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 9-July 07 Потребител N: 2209 ![]() |
Не, не се е изчерпал - винаги ще има група, в която да преоткриеш себе си
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 12-September 06 Град: София Потребител N: 1564 ![]() |
С риск да стана досадна и да оспамя- я ми кажи,Hatrist , ти в лето Господне 1908-мо ли си роден? Като за начало си оправи профила. После- ти как се забавляваш у вас? Пого? Чупиш чаши под звуците на някои екстрийм течения? Или? По- натам- мангизите са хубаво нещо, но и това, някак да се намърдаш в някоя компания и да си намериш издател, е също хубаво нещо. Те и за това не са все ония, които бяха навремето. Феновете са критични, повярвай. Те не само се забавляват, те слушат и разбират. И накрая- да, добре, че са изключенията, защото с тях не само се забавляваме, ами малко и музика слушаме. Та даже малко и текстове чуваме. И, о, не, не всичко от тях е тъй забавно. Кога съм роден няма никакво значение. Само не разбрах защо забавлението с метъл трябва да включва пого или чупене на чаши. Музиката е едно от малкото неща, които са способни да ме забавляват в определени моменти, без да изброявам конкретно. Би ли ми дефинирала понятието 'музиката като начин на живот'? Не знам защо, но аз просто не мога да възприема един вид изкуство като моят начин на живот.. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Одавна се е изчерпал. В момента само предъвкват стари рифове. ![]() тогава защо си тук, защо слушаш тази Музика !? Ходи слушай вечната Мадона и се радвай ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
"изчерпава ли се метъла !?!?!?" Как може да се изчерпи нещо, което е НЕИЗЧЕРПАЕМО!? Метълът не е просто музика, той е философия, начин на живот, мамка му! А дискусията за новите добри или лоши групи - аз мисля, че е добре да ги има, без значение какво показват или копират, защото по този начин тази музика се обогатява, развива, променя, т.е. продължава да живее пълнокръвно. Без значение какви стилове изскачат, всеки един от тях спомага този стил да е далеч от изчерпването. Бе метълът си е просто музика. Тези приказки, че бил начин на живот се отнася само за тези, които си изкарват хляба с него. Едит: Не те знам, сори ако си музикант, но ако не си-не виждам тогава музиката с какво ти обогатява живота, освен с кеф ![]() ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С характер и подход към живтоа, малеее толквоа ли е сложно
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Yeah, right...
![]() "Подход към живота" OMG! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ок, лесно е да слагаш емоникони, ама я обясни на нас "глупавите" що мислиш така? Защото ако ми кажеш, че музиката която слушаш, не ти я повлияла на мирогледа, просто си един събирач на дискове и мп3!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Hatrist, дадох примерите за пого и чупене на чаши, защото:
на метъл не се танцува валс, който всъщност е хубав танц; чрез чупене на различни съдове в Япония освобождават напрежението и се забавляват. Дефиниция на споменатото от теб понятие няма да правя на настоящия етап, защото аз лично никъде не съм го споменала. Поне до сега. Навлизате в тема, която кореспондира с указаната. Метълът не се изчерпва. И подкрепям последното мнение на magodeoz абсолютно. -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ок, лесно е да слагаш емоникони, ама я обясни на нас "глупавите" що мислиш така? Защото ако ми кажеш, че музиката която слушаш, не ти я повлияла на мирогледа, просто си един събирач на дискове и мп3! Не бе, не сте глупави. Просто говорите някакви необмислено патетични неща. Примерно ти (не знам дали си патрул всъщност и дали тва ти е работата точно) ако хванеш някой с фанелка на Manowar с 5 кила хероин, кво? Ще го пуснеш ли? Музиката ми вляе на мирогледа - да. Само дето не е метълът, дето ми вляе, ами другата музика, която слушам и текстовете са за неща от тая вселена. Сещаш се. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^е, ако някой върши престъпления, ако ще да е Ерик Адамс, все ми я тая, боклукът си боклук. Но за другото, както каза, влияе... на теб другата музика, на мен метъла, така че може да се каже, че е начин на живот... донякъде.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е то по тая логика и да ходиш с джапанки е начин на живот...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 10-July 07 Град: Стара Загора Потребител N: 2214 ![]() |
Бях хлапе, когато баща ми ми подари първата ми касетка на Deep Purple от тогава се влюбих в рока и метъла, но малко групи могат да се сравнят с това което правят тези преди тях, а ако са достатъчно добри и интересни то те непременно са творение на някой свирил или свирещ все още в някоя яка стара банда. Е не при всички е така, но повече има доста какво да учат, но съм съгласна на повечето им липсва оригиналност нещо лично тяхно нещо което да ги открои да ги направи големи без зад тях да има голямо име.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Може да се говори за нещо като временно изчерпване, предполагам. Все пак, колкото и перспективно да е дадено нещо, винаги достига максимума си и тук се намесват новите стилове, сливането на такива, експериментаторството, прогресията, ако щете.
Смятам, че "изчерпване" не е съвсем точна дума, по-скоро се наблюдават творчески спадове, но винаги се появяват шепа хора, които да вкарат свежа нотка, която пък се подхваща от куп други групи и се доразвива, докато отново се превърне в доволно клише и липсата на идеи започва да се мярка и така. Кръговрат един вид. -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
telia, забавлението не винаги включва танцуване или трошене на разни предмети.
![]() Както и да е, подкрепям, че метълът не се изчерпва. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е то по тая логика и да ходиш с джапанки е начин на живот... ми да, селянията е заразна -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 10-July 07 Град: Стара Загора Потребител N: 2214 ![]() |
метъла не се изчерпва изчерпват се музикантите а новите нямат много много фантазия май каквото и дае това е за кратко
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Цялата тема изчетох, и нещо ми се сторихте неубедителни в доводите си всички
![]() Например, защо никой не даде пример за някой от толкова "многобройните копировачи"? Защото ви е ясно, че споменете ли дори и една група веднага ще се отпочне безмислен спор тип: "А, тази става, ти си тъп и т.н." Демек - за всеки влак си има... кондуктор. На мен ми харесва да има групи които правят музика, подобна на друга музика, която ми харесва ![]() ![]() Освен това, колкото и да са еднакви стилово или колкото и да се копират едни други - всяка група си е уникална сама за себе си - гласът на вокалиста ли ще е, стилът на китариста ли, чувството за такт на барабаниста ли.. Друго, как беше, групата трябвало да има идеи когато започва, иначе по добре да не... Ами като започнах в мойта група аз идеи да променя света нямах ![]() ![]() Така че - браво, за изчерпан стил метълът много ме радва, дай боже всеки му ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не бе, не сте глупави. Просто говорите някакви необмислено патетични неща. Примерно ти (не знам дали си патрул всъщност и дали тва ти е работата точно) ако хванеш някой с фанелка на Manowar с 5 кила хероин, кво? Ще го пуснеш ли? Ти разлика между ситуация и подход към живота правиш ли? Едното няма НИЩО общо с другото... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
На мен ми харесва да има групи които правят музика, подобна на друга музика, която ми харесва ![]() На мен също. Не ми харесва, обаче, когато една банда не може или не желае да вложи абсолютно нищо от себе си, а се стреми да звучи колкото се може повече като образеца. Влиянието е хубаво нещо, имитирането - не. Цитат Освен това, колкото и да са еднакви стилово или колкото и да се копират едни други - всяка група си е уникална сама за себе си - гласът на вокалиста ли ще е, стилът на китариста ли, чувството за такт на барабаниста ли.. Повярвай, някои са развили до съвършенство "изкуството" да бъдеш безличен. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Умира когато великите пречат на аматьорите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според мен Дух 5 най-точно каза всичко, за добрите групи и имитаторите - едните си ги купуваш, а другите си сваляш на мп3, т.е. пазара сам отсява доброто от посредственноста. Примерно аз, ако някоя не толкова известна банда ме израдва много, си я купувам, за големите имена не ми пука чак токова, те така и така не са умрели гладни, но новите и качественни банди трябват да се поддържат.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 85 Регистриран: 18-July 07 Град: Варна Потребител N: 2226 ![]() |
След като се разбра, че освен дивата природа, петролът е пред изчерпване бях се натъжил. После се оказа, че и запасите прясна вода са пред изчерпване, а сега съм потресен! Ето че и метъла се изчерпва....
Рокнрол из дет, пънк из дет, метъла се изчерпва. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Умира когато великите пречат на аматьорите. По-скоро когато бизнесът и медиите се намесят повече от необходимото. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 138 Регистриран: 19-July 07 Потребител N: 2236 ![]() |
метълкора отдавна се е изчерпал..
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1270 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 347 Регистриран: 9-December 07 Потребител N: 2474 ![]() |
метълкора отдавна се е изчерпал.. ![]() Че метълкорът не е ли метъл? -------------------- Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets Medallion noose, I hang myself Saint Anger round my neck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 435 Регистриран: 1-November 07 Град: У нас си Потребител N: 2400 ![]() |
Едва ли метъла ще се изчерпи... някога. Постоянно се появяват нови групи със специфични текстове, мелодий...вокали и т.н. ,които пречат това да стане.
![]() -------------------- зъЛ тип
Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
Чел съм в един друг форум подобна тема, в която имаше есета от по страница и половина машинописни. Все пак ми се чини че няма как да умре метъла, все пак докато има фенове, макар и малобройни (но пък верни) и докато има луди глави, които да правят стойностна и оригинална музика, а не само да копират и да се комерсиализират винаги ще има и жица!
-------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Според мен не се.Защото непрекъснато ще се появяват групи със собствено и невероятно звучене
![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Какво изчерпване, това са глупости. Само като погледне човек що шедьоври наизлизаха тази година... Ако жанрът се изчерпваше, нито щеше да се радва на подобна популярност, нито щяха да се създават толкова нови банди.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Рано или късно всичко се изчерпва.... Засега само човешката простотия не е спряла да съществува, но може и нейният край да дойде. По темата- в момента метълът не се изчерпва, дори напротив. Но имам опасения, че някой ден ще дойде и неговият край...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^По-скоро ще премине в някакво ново течение.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Метълът не се изчерпва в момента и това си е. За в бъдеще - нищо не се знае
![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Рано или късно всичко се изчерпва.... Засега само човешката простотия не е спряла да съществува, но може и нейният край да дойде. По темата- в момента метълът не се изчерпва, дори напротив. Но имам опасения, че някой ден ще дойде и неговият край... Нали знаеш какво е казал Айнщайн за човешката простотия? Цитат Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Айнщайн е шибан физик => отричам го! По принцип е прав, само дето като хората се самоунищожат от собствената си глупост, тя ще спре да съществува с техния край. Но ако погледнем от друга страна на нещата- тя ще бъде вечна, заради последиците от нея.
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Мисля, че не си разбрал фразата. Тя не иска да каже, че човешката глупост ще трае завинаги, а че тя не познава граници.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Двете неща не се изключват взаимно, нали?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Рано или късно всичко се изчерпва.... Засега само човешката простотия не е спряла да съществува, но може и нейният край да дойде. По темата- в момента метълът не се изчерпва, дори напротив. Но имам опасения, че някой ден ще дойде и неговият край... Не се притеснявай-ти няма да присъстваш на това -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Айнщайн е шибан физик => отричам го! По принцип е прав, само дето като хората се самоунищожат от собствената си глупост, тя ще спре да съществува с техния край. Но ако погледнем от друга страна на нещата- тя ще бъде вечна, заради последиците от нея. Ох, Айнщайн се обърна в гроба.. Горкия човек, ако знаеше, че откритието му за разпада на атомното ядро ще се използва за производство на атомни бомби и някой ще го нарича шибан физик в метъл форум, едва ли щеше да си направи труда. Малко извън от темата, но чел ли си "Светът такъв какъвто го виждам"? За мен е абсолютен връх във философията. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат ако знаеше, че откритието му за разпада на атомното ядро ще се използва за производство на атомни бомби Той това дори го е видял... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Представата на един човек на науката за околния свят е винаги крайно субективна, защото повечето математици/ физици се забиват само в професията си и смятат, че тя е отговорът на всичко. Само дето математиката и физиката далеч не са обяснение за всичко - даже напротив.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Че метълкорът не е ли метъл? В известна степен... ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Изчерпване, дръжки. Просто жанрът се видоизменя, както винаги е правил от създаването си насетне. Има много скучни, безидейни банди, но има и достатъчно смели такива, които експериментират и обогатяват метъл звученето. Проблемът не е толкова в това дали жанрът ще умре, колкото дали нещо ново все още може да се нарече метъл, ако силно се е отдалечило от първообраза.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Според мен се изчерпва. От 2000г. до сега няма нищо, което да е променило сцената като цяло - имаме една купчина ултра-талантливи новатори (примерно лични любимци като The Project Hate MCMXCIX или пък Nevermore, Biomechanical...), които обаче не могат да оставят никакъв отпечатък върху сцената, просто защото огромната част от групите се занимава със свирене на отдавна създадена и изчерпана музика - от молкорчетата, през пауъра и хевито, та до юбер-трю-брутал-норск-ариск блек групите. Нямаме нито един нов стил - е, освен ако не смятате метълкор, деткор, маткор и разните други помии за метъл.
Цитат Проблемът не е толкова в това дали жанрът ще умре, колкото дали нещо ново все още може да се нарече метъл, ако силно се е отдалечило от първообраза. Абсюлютно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
От 2000г. до сега няма нищо, което да е променило сцената като цяло - имаме една купчина ултра-талантливи новатори (примерно лични любимци като The Project Hate MCMXCIX или пък Nevermore, Biomechanical...), които обаче не могат да оставят никакъв отпечатък върху сцената, просто защото огромната част от групите се занимава със свирене на отдавна създадена и изчерпана музика Нека им дадем време. Влиянието няма как да се усети скоро, трябва да минат поне 5-10 години от издаването на един важен албум, за да се усети тежестта му. Иначе бандите, които имитират, винаги са били мнозинство, но в крайна сметка неизменно се появяват такива, които да разчупват стереотипа и да променят тенденциите. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Aко да се комерсиализира, означава да се изчерпи - да, но иначе не.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Вслучай, че приемеме изчерпване за повтаряемост в звученето на много групи, ами... 7 години слушам дет метъл, поне 50% от който е едно и също в общи линии и съм адски доволен от това, че съм кон с капаци, защото така и не ми писна, така и не се отегчих!
Същото, предполагам, важи и за феновете на хеви и особено пауър метъла, които стилове пилят едно и също (доколкото аз имам наблюдения де) от 20 и кусур години и въпреки това една много солидна част от метъл феновете слушат изключително тях. Допускам, че автора визира излезлите "на светло" групи от последните, да речем, три години, влезли в коловоза на мейнстрийма, което само по себе си е абсолютен абсурд за метъла. В този смисъл тяхното прекопиране въобще не е повод за притеснение. Потопът от групи, изпълняващи разни мелези между "метъла" и "кор-а" с всичките им там издънки, е крайно нормален, взимайки предвид бумът, който групи като Кимийра, Лемб ъф Год и прочие (за мен тези са най-великите) предизвикаха, съвсем заслужено. Просто те направиха нещо, което за всички изглеждаше "кауза пердута" - да постигнат популярност "почтиии" колкото големите динозаври от преди 20на години. След това последователите и имитаторите (нека ги разграничим) съвсем закономерно заваляха. Но те са преходни. Ако погледнем сцената по-глобално - ами че колкото по-дълбоко в ъндърграунда ровите, толкова повече групи, свирещи зарад свиренето, а не заради парите, ще намерите - логично. Но сред тях бисерите са поне толкова, колкото и преди, ако не и повече, защото с всяка изминала година метълът става все по-размито понятие, поради голямото богатство от подстилове, което групите творят. Само че това богатство започва в ъндъграунда и колкото повече излиза от него, толкова повече ще има поводи, макар и безпочвени, за тревога. Накратко, че мн изписах - споко. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В случай, че приемеме изчерпване за повтаряемост в звученето на много групи Не мисля, че двете понятия се припокриват. Повтаряемост винаги е имало и според мен винаги ще има, поне сред огромната част банди. Изчерпването го свързвам не толкова с предъвкването на нещо старо, което реално погледнато си е просто игра на сигурно, колкото с тоталната липса на новото и интересното. Същото, предполагам, важи и за феновете на хеви и особено пауър метъла, които стилове пилят едно и също (доколкото аз имам наблюдения де) от 20 и кусур години Нека не си говорим глупости. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
^ Не случайно сложих в скоби "доколкото аз имам наблюдения", защото не мога да го твърдя, не слушам. Може и да са глупости (сигурно са), но не се изживявам като капацитет. И малко се поулях с "20те и кусур" години.
тоталната липса на новото и интересното. няма такава тотална липса, напротив - просто не е толкова лесно за откриване, а и нека не забравяме, че и публиката се пренасища по-бързо, отколкото творческият гений е способен на иновации. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Аз затова и казвам, че няма изчерпване.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
Тази тема май се отнася повече до текстовете, тъй като мелодиите никога не могат да се изчерпат. Не е точно изчерпване, по-скоро е тъпкане на едно място. Вече има стотици пауър групи, чиито текстове са свързани със скандинавската митология и все пак свестните от тях се броят на пръсти, при блека се надпреварват да псуват Христос, а дет и grindcore групите пишат единствено за карантии. Изчерпват се по отношение на лирически теми, но иначе- не. А в много от случаите песента е хубава, дори вокалистът да си пее "на-на-на".
-------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Е, всеки стил си има определени изразни средства, текстовете също спадат към тях. Не можеш да очакваш от пауър метълите да пеят за ексхумации и разфасовки, а от детаджиите - за дракони и еднорози.
![]() Иначе съм на мнение, че можеш да си интересен, дори да пишеш по някаква експлоатирана тема, стига да вложиш и собствени идеи. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 134 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1271 ![]() |
Изчерпа се някъде през 2004.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Как пък го изчисли това?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 179 Регистриран: 20-March 08 Потребител N: 2644 ![]() |
^^ ROFL!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 134 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1271 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
Метълът не е изчерпан, той е мъртъв.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
O, титани на човешката мисъл, ние ви боготворим!!!
-------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Мче донякъде си е прав, кво... Имаме там некви добри бандички дето си бичат в стария дух, една купчина посредствени и еднакви тъпизми, една огромна маса комерсиални путки и там некви експериментатори дето се мъчат да направят нещо ново ама в крайна сметка потъват в огромното море от банди...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изчерпва се кура ми.
Вдигам си сам тъмбс ъп за най-валидно мнение в темата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th September 2025 - 05:12 PM |