![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 12-October 07 Град: У нас бе,у нас Потребител N: 2368 ![]() |
Здравейте, чиляци! Абе,има ли песен ,която е от стила които слушате,но все пак някак си ви "подтиска" и ви става кофти ? Примерно,аз преди малко си слушам на Element Eighty - Scars,и незнайно защо ми се развали настроението,просто от песента
![]() ![]() ![]() -------------------- Ако в коментара по-горе откриете нещо смислено,значи,или сте търсели под таковата такова ,или някои ми е откраднал акаунта!
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Какво общо имаше стила, който слушаме тук? Правописът ти куца, де...
Иначе по темата: има много песни, които ме потискат, просто защото влагам ударна доза емоция в музиката, замисъла й, и всичко... Голям брой са песните, наистина ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Всички (иначе прекрасни) песни на My Dying Bride. Скапват ми настроението както нищо друго, изпадам в депресия.
Също и по-новите на Депеш. След концерта им тук една седмица не можах да стана от леглото. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Hammerfall - Eternal Dark
не че е нещо лоша песен просто не знам що така. Иначе си я харесвам. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 12-October 07 Град: У нас бе,у нас Потребител N: 2368 ![]() |
Scion,говоря за стила ,които всеки слуша,защото е нормално нещо което не ти харесва и не го слушаш да ти разваля рахата.Пък и правописа си ми е наред де (=
-------------------- Ако в коментара по-горе откриете нещо смислено,значи,или сте търсели под таковата такова ,или някои ми е откраднал акаунта!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Scion,говоря за стила ,които всеки слуша,защото е нормално нещо което не ти харесва и не го слушаш да ти разваля рахата.Пък и правописа си ми е наред де (= Много е наред. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Ох, никой не знае и не ще да се научи как да членува...отчайващо положението.
![]() Да не говорим, че не знаят как се пишат наречията (напр. "откъде" - слято); а пишат слято "не знам"... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Nick Cave and the Bad Seeds
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^^ & ^^^ А изобщо нека да премълчим и факта, че думата се пише "потискам", а не "поДтискам"
Иначе по темата - хм, не знам. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Абсолютно.
Според мен не трябва да се толерира неграмотността и следва да се подчертават всички грешки, както сте направили с Warrior. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Дублетни форми са. И двете са верни.
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За "подтискам" съм сигурен, че е правилно! А пък за грешките-в бързината да напиша нещо,понякога пиша грешно, ми не е грях. С времето всичко се оправя.
![]() -------------------- Ако в коментара по-горе откриете нещо смислено,значи,или сте търсели под таковата такова ,или някои ми е откраднал акаунта!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дублетни форми са. И двете са верни. ![]() въпрос: Вярно ли е, че ПОДТИСКАМ е вариант на думата ПОТИСКАМ? Или това са две различни думи, или пък първата дума не съществува в нашия език? отговор: ПоДтискам беше единственият верен вариант преди време. Последно, когато проверявах в речник, бяха дублетни форми (и двете се считат за правилни). Но тенденцията така или иначе е към опростяване на правописа, така че поТискам е по-добрият вариант. И аз съм за "потискам"... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Айде сега да гласуваме... Взехме да издребняваме.
![]() -------------------- Ако в коментара по-горе откриете нещо смислено,значи,или сте търсели под таковата такова ,или някои ми е откраднал акаунта!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не мисля, че е издребняване; стана ясно, че в сегашната книжовна норма формата е дублетна - така че въпросът е приключен.
Това "в бързината" обаче не е никакво оправдание (що се отнася до останалите грешки), още повече имаш и едит... Цитат А пък за грешките-в бързината да напиша нещо,понякога пиша грешно, ми не е грях. А че не е грях, не е - хехе. И не издребнявам - просто правописът трябва да се спазва; внимавай повече...това е. ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
И аз съм за "потискам"... Е щом и ти си за нея, значи тая е правилната. Какво значи един правописен речник пред висше по философия. ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разбрахме се, че формата е дублетна, както подчертах и по-горе. Мисля да приключим въпроса.
![]() А никой не би следвало да може да завърши никакво висше - философия или ВИФ - ако не владее правописа. Нещо повече, и средно не трябва да може да завърши. Съжалявам за офтопика - просто си мисля, че не е толкова "оф", при положение, че става въпрос за основното средство за комуникация в един форум. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хъ,от 17 поста,само 5 са по темата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Ми то тая тема ме потиска
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
+1 Просто не мога да стана съпричастен към идеята й!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Целият Aenima на Tool.
Slipknot - Skin Ticket Slipknot - Scissors Dissection - No Dreams Breed In Breathless Sleep Dissection - Feathers Fell И естествено Dark Funeral - Atrum Regina, което според мен е едно от най-подходящите за самоубийство парчета. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
Оceansoul на Nightwish и Tonight's Music на Katatonia имат повече емоционална стойност за мене
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
Nargaroth - Rasluka (всъщност доста от изродщините на Канулф)
Anti - Longing For The End Black Sabbath - Black Sabbath (класика!) Има и други но не мога да се сетя на момента. -------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 10 Регистриран: 5-January 09 Потребител N: 3189 ![]() |
Disciple - Things left unsaid, My hell
Staind - So far away И още има, но не се сещам. Поради това гледам да ги слушам рядко. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Saliva - Always
не знам защо ![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Sopor Aeternus & the Ensemble of Shadows винаги успяват да ме потиснат.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 ![]() |
Боже, колко странен въпрос. Разбира се, че има.
-------------------- (mooning)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
Говорим ли за неща, които по принцип НЕ трябва (нетрябва) да ни подтискат (понастискат)? Има една песничка, Born of a Broken Man на рап-метъл (НЕ рапкор, за непросветените) манияците Rage Against the Machine. ТЯ подтиска.
А иначе - Katatonia, част от Tool, част от Кълн (ъъъ, част от мен), Alice in Chains ![]() а) депресия = меланхолия б) меланхолия = Носталгия (с главно Н от смислова гледна точка) => от а) и б) депресия = Носталгия => това, което най-добре депресира е това, което ме връща в миналото, но не в точно определен момент, и ме кара да си спомня кой е тоя неопределен момент. Един вид Deja Vu. Така че и Coco Mambo ме хвърля в депресия. -------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Saliva - Always не знам защо ![]() Защото е комерсиална неангажираща песничка, която обаче носи онзи елемент на даване на сметка за нещо вече изгубено (примерно). И защото е хубава. Иначе има бол. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
а) депресия = меланхолия б) меланхолия = Носталгия (с главно Н от смислова гледна точка) В това няма нищо вярно, освен ако не говориш лично за себе си, някакви твои си формулировки. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
а) депресия = меланхолия б) меланхолия = Носталгия (с главно Н от смислова гледна точка) В това няма нищо вярно, освен ако не говориш лично за себе си, някакви твои си формулировки. За мен си говоря. Познавам човек, който се депресира от фобиите си примерно. Но това не означава, че важи за всички. -------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Бе не знам дали ме подтиска, ама ми гъделичкат емоциите много силно доста песни, но към дадения момент това са:
Kauan - Вместо Слез (много силен текст) и Virgin Black - Our Wings Are Burning (Samantha е велика китаристка, няма такива сола просто) -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Nevermore имат някои доста подтискащи неща. Особено като запее Dane с присъщото му отчаяние... Веднага ми идва наум Sentient 6, например.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 27-November 08 Град: Пловдив Потребител N: 3122 ![]() |
ами да всъщност има такава песен, която винаги ме натъжава...
Within Temptation - Forgiven ...някак депресиращо ми влияе ![]() |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Death - Voice of the Soul. Всеки път щом чуя тази песен, се сещам че Чък е мъртъв, и повече никога няма да може да твори песни. И това ме натъжава, защото е бил адски добър. R.I.P. Chuck!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ при мен не само това.
инструменталът е странен, просто. ако си представиш сърцето/душата като форма, набраздена от струни, всяка секунда все едно дърпа избирателно някоя от тях. страхотен е. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
С риск някой вече да се е заял, но все пак:
поТиска -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
шшш, простено е ^^
въпреки че допреди месец-два-три-четири винаги писах поДтисник, поДтискам и т.н. просто ми звучеше прекалено явно, че е така. вече си го пиша нормално, де ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Абе, според моя правописен речник са дублетни форми. Друг въпрос е, че той е от 72-ра.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Ами в моя правописен от 71 пише подтиснат и потиснат, но в тълковния от 97 пише само потиснат... Аз лично си признавам, че бих го написала подтискам.
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Революция, братя! Нека бъде само "т" ^^ С "д" и без това има хубави думи. Дуфалак, примерно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Някой отгоре много добре се изказа за Voice of The Soul...
Поне аз я възприемам като разказ на самия живот на Чък,сякаш сега е дух и е седнал да ми разказва какво го е развълнувало през живота у сред живите и ми става наистина гадно. Има и един момент в Gorefest - Revolt със радио предаване... Когато го чуя в ума ми изпъква безкраен и празен космос и някъде там се чува някакво радио... просто ддз... потиска ме поне мене. Megadeth - A Tout Le Monde също го прави бе ебати депресията съм общо взето... -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th August 2025 - 01:04 PM |