![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
GAMMA RAY-2007-Land Of The Free II
Ей го и него новият албум дори не съм го чул още ще коментирам най-малко след две прослушвания .Какви ли ги е сътворил Каи?????? СВАЛИ EDIT Класа класа огромна класа демонстрират с новият албум .Завръщане към старите албуми с по модерно и съвременно звученe.Нищо лошо не може да се каже за този албум преклон пред таланта им .Задължително закупуване след месец на оргиналният диск.Предстои пренареждане на личният ми топ-10 да видим кой ще изхвърчи от таз годишната ми класация. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Прекрасен
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Утре ще го чуя, че днес не мога да оценя каквото и да е било...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Абсолютно същото казах и в гномите. Но само част от бриджа, останалото не.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Btw REAL WORLD пък звучи като Out In The Fields на Gary Moore
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ И аз първоначално това си помислих, но като се заслушах разбрах, че са само моменти от интрото, даже най-вероятно правим връзката единствено заради близките дистъри на китарите. Като сме тръгнали да говорим на тази тема обаче, в солото на "Empress" пък има един момент, който моментално ми напомни за "Gone With the Wind" на Blackmore's Night. Хахахахаха, на какво я направихме новата Gamma само...
Както и да е, това са само отделни моменти, а като цяло албумчето е перфектно. Ще си кажа по-подробно мнението като го изцикля хубаво - смятам поне следващите дни да слушам само "Land of the Free II" - албумът го заслужава отвсякъде. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Малиииии, страшен !!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Оххх, албумът е страхотен! Просто Кай ПАК доказва колко си е навътре в нещата!
![]() Много велик албум, не само че днес ще е Gamma Day, ами може и Gamma Month да се получи! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Излишно е да пиша суперлативи, албумът сам говори за себе си. Но на Gamma Ray трябва да се отдаде заслуженото внимание и почит. За пореден път ни отвяха с великолепен албум! Комбинира всички елементи на перфектния пауър албум по невероятен начин, с размах, с чувство и енергия. С всяко следващо слушане ми става все по-любим и без съмнение ще го цикля още дълго. Типично в техен стил, Хамбургците разбиха всичките ми очаквания и ме залепиха на пода от кеф.
Да, спокойно може да бъде нареден до шедьовъра "Land of The Free", едно достойно и оригинално продължение. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 307 Регистриран: 8-September 06 Град: Русе,България Потребител N: 1558 ![]() |
Почти не съм виждал "Част втора" албуми, които да са също толкова добри като първите а не просто по заглавие..но този албум определено е невероятен.Като върл фен на Гамите цял ден подскачам вече.Мисля че Rain ми е любима вече.Браво браво.Дано да чуем нещо на концерта..
![]() ![]() ![]() -------------------- Things are not what they used to be Missing one inside of me Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel Emptiness is filing me To the point of agony Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
. Като сме тръгнали да говорим на тази тема обаче, в солото на "Empress" пък има един момент, който моментално ми напомни за "Gone With the Wind" на Blackmore's Night. Да, странна прилика има с Blackmore's Night (то си е баш същото), веднага се набива на уши. ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Интересна работа, загледах в LAST.FM, повечето от песните са scrobbl-нати по не повече от 10тина пъти. Имайки предвид, че повечето го въртим от вчера, това да не значи, че ние сме единствените, които го слушат това чудо?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 183 Регистриран: 16-August 07 Потребител N: 2288 ![]() |
Аааааааааааааа, какви са тези прекрасни звуци, които нахлуват на големи порции през крехките ми слухови канали и изпълват мозъка ми чак до шевовете на черепааааа!!! Още от първия звук и разбрах какво ме очаква! Но от Empress до последните секунди на Insurrection едва не ми се пръсна аортатаааа!
![]() Kai отново ми доказа, че е най-добрата и неспирна машина за все оригинални мелодии! Kai, благодаря ти, че си толкова гениален! ![]() ![]() ![]() Из целия албум долавях мелодийки, които ми напомнят за най-големите величия в метъла. (Забелязвам, че и на вас ви е направило впечатление и със сигурност това е била целта на Хансен!) Това единствено доказва майсторството на Кай да вплита тонове, напомнящи части от велики песни, но по гамарейски начин и не копирани, както правят доста! По този начин въпросният господин, за който пиша вече от 5 мин., показва възхищението си и признателността си към тези групи! Между другото мотиви от Real World ми напомниха и за песента на die arzte - schrei nach liebe! ![]() ![]() И като за край мога да кажа, че LAND OF THE FREE II ми харесва повече от новите неща на Мейдън и Хелоуйн! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
След цял ден упорито циклене с ръка на сърцето мога да заявя, че това е най-добрият пауър метъл албум за 2007-ма година заедно с Powerwolf - "Lupus Dei". Ето това значи да издадеш наследник на велик албум от миналото - с правилната формула, която да свърже тавите както музикално, така и смислено, и с доразвиване на идеята. В крайна сметка, ако се стигне до сравнения на "LoF II" с някой друг албум на Gamma Ray, то това със сигурност няма да са последните неща на групата, а именно първата част от '95-та. Доста различен е от непосредствените съседи в творчеството на бандата, от очакванията ми също, което иде да покаже, че Gamma Ray не тъпчат на едно място. Мощен, енергичен, кечи - Land of the Free II.
А лекото ми недоверие след първото изслушване на тавата вече е напълно отлетяло. Явно това е чувството да не те разочарова любима банда... Edit: И, да, Kai Hansen е НАЙ-големият! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Днес само веднъж го чух, но тази вечер няма отърване - дълго ще свири
![]() Страхотен албум! Така се радвам, че не се сбъднаха прогнозите на някои за това как почти всички продължения се оказват л***а!!!! Браво на Кай и дано изсвирят повечко от новата тава на концерта ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
А на мен последната "Insurrection" и по-точно първия куплет ми напомня за "Kingdom Come" на Manowar
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Албумът е феноменален - покри всичките ми очаквания, а те бяха наистина огромни. Маестро Хансен за пореден път показа защо е считан за най-големия в стила. Огромно идейно богатство и разнообразие, енергичност, изобилие от завладяващи моменти... Оценявам и факта, че пичовете са направили нещо различно от "Majestic", който, при все всичките си достойнства, не беше най-оригиналната творба на Gamma Ray. Присъединявам се към оценката на Венци - "Land Of The Free II" по безапелационен начин заема първо място сред тазгодишните пауър издания.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
И пак ще се намери някои да оплюе групата и албума срамота
Извадки от мненията по българските тракери Слушал съм всичко на Gamma Ray. Специално за този албум - като изключим две-три парчета, мисля, че момчетата изнемогват. За разлика от тях Helloween са в страхотна форма - перфектен албум издадоха (мощен, много, много свеж и страшно мелодичен). Всъщност той официално излиза на 31.10.07 Нищо ново и запомнящо се!Добре пипнат албум,но нищо по-вече!И с с тия мейдънски забежки..направо срам!Никакво развитие...Оpportunity...ужас!И този ужасен вокал Кай... Без съмнение музикантски албум!Но няма никаква душа,този Каи Хансен едно и също повтаря....и едни тралала сола...на преждепишещите само искам да им кажа,че правилно са спрели да слушат Гамата през 1991г.,макар че и този от 1993г. е супер..а за първия албум нямам думи!Да ама през този период и вокалистът беше велик и не толкова бездарен!не можа човека си намери певец.. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 307 Регистриран: 8-September 06 Град: Русе,България Потребител N: 1558 ![]() |
хахаха тъкмо преди да видя последния пост си помислих как пък нито един няма да не го е харесал ..ма кво от това невероятен е албум браво.След това защо съм бил метъл
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Things are not what they used to be Missing one inside of me Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel Emptiness is filing me To the point of agony Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Добър албум. Не започна много обещаващо - Into The Storm и From The Ashes не ми направиха кой знае какво впечатление, но все пак бяха приятни. Оттам-нататък започна да става все по-добър. Някой песни имах чувството, че вече съм ги слушал, но други пък ми направиха много приятно впечатление. На първо прослушване Empress, Leaving Hell, Opportuniny и Insurrection се очертават като фаворитите ми.
И все пак не ми идва да занареждам суперлативи. Може би защото като цяло макар доста да обичам Gamma Ray никога не съм ги смятал за нещо феноменално, с изключение на No World Order, който ми е един от любимите албуми въобще. Както казах, Land of the Free II е мноого приятен албум, но не и нещо, което да ме докара до възторг. Може би защото от известно време не съм на такава вълна, знам ли. Btw, само на мен ли ми се струва, че гласът на Кай вече не е това, което беше? o.O Така и не го чух да се извика едно хубаво, както си му е редът или да пее на такива откави, какви сме го чували преди ![]() Прекрасен ![]() За кои песни става дума? Защото аз не намерих такова нещо. За Accept - може би отделни моменти от различни песни, но и някоя конретна. А за Megadeth - wtf? ![]() И като за край мога да кажа, че LAND OF THE FREE II ми харесва повече от новите неща на Мейдън и Хелоуйн! Определено е по-добър от Gamble With The Devil. Виж за A Matter Of Life And Death... твърде са различни стилово за да бъдат сравнявани, но по лично мое мнение последният Maiden е с класи над новия Gamma Ray. -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За кои песни става дума? Защото аз не намерих такова нещо. За Accept - може би отделни моменти от различни песни, но и някоя конретна. А за Megadeth - wtf? ![]() Сорка, ако мнението ми не се препокрива с твоето. ![]() Empress - от 1:30 сек нататък, кажи ми че не звучи 1:1 с Princess of the Dawn. Хорчетата по нататък също. И плс, не цяла песен, моменти. Просто са прекалено много в целия албум. Не казвам, че не е станало много яко, просто ако загледаш мненията нагоре - е ба тия заемки! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Добър албум. Не започна много обещаващо - Into The Storm и From The Ashes не ми направиха кой знае какво впечатление, но все пак бяха приятни. Всъщност това не е редът на песните в албума, просто в торента е сбъркан. За теб и за всички, свалили торента, правилната подредба на песните е: 1. Rising Again 2. To Mother Earth 3. Empress 4. Rain 5. Into the Storm 6. When the World 7. From the Ashes 8. Leaving Hell 9. Real World 10. Hear Me Calling 11. Opportunity 12. Insurrection Колкото до заемките - според мен са си съвсем на място. Използвали са конкретни мотиви, с цел и са ги интерпретирали много интересно, което само спомага за цялостното излъчване на албума. Според мен е добър подход. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Че са конктерни - конкретни са. Че са интересни - интересни са. Че са ползвани - ами ползвани са
![]() Благодаря за реда на песните, тъкмо още не им бях свикнал по сбъркания начин ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Добър албум. Не започна много обещаващо - Into The Storm и From The Ashes не ми направиха кой знае какво впечатление, но все пак бяха приятни. Всъщност това не е редът на песните в албума, просто в торента е сбъркан. За теб и за всички, свалили торента, правилната подредба на песните е: ... Благодаря! ![]() За кои песни става дума? Защото аз не намерих такова нещо. За Accept - може би отделни моменти от различни песни, но и някоя конретна. А за Megadeth - wtf? ![]() Сорка, ако мнението ми не се препокрива с твоето. ![]() Е, че то ако мненията на всички ни се препокриваха светът щеше да е много скучен ![]() Но си прав де, ей сега си пуснах Leaving Hell отново и се заслушах и наистина на моменти звучи като Мъстейн ![]() ![]() Empress - от 1:30 сек нататък, кажи ми че не звучи 1:1 с Princess of the Dawn. Хорчетата по нататък също. Прав си ъгейн. Явно първия път хич не съм слушал внимателно. Ей затова все си повтарям да не се изказвам преди да съм слушал даден албум поне няколко пъти, ама защо все не се слушам не знам... ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Колега, колега, заеби ги тея твоите, прослушай хубава музика....и не ги слушай изродите кой бил гей и кой не!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хах, все едно аз ако ти кажа да заебеш Кико, Андре и т.н. и да почнеш да слушаш повече NWOBHM примерно ще ме послушаш
![]() А с гейовете нямам проблем, все пак Judas са ми любима група ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Какво точно в Leaving Hell звучи като Мъстейн?
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами по време на куплетите (както и съвсем за кратко по време на припева) Кай пее леко провлачено, през зъби, тип Мъстейн.
-------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Мегадет са ми любимата банда, а Гама Рей са ми в топ 5. Е не виждам нещо много общо
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Предполагам точно заради това. Ние, които просто ги слушаме - намираме прилики. Когато си слушал всииичко по 100 пъти предполагам долавяш разлики, които са нечуваеми за нас. Ама наистина пее като Мъстейн.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе, гласът му въобще не се доближава до този на Дейв...може би пее така както пее Дейв, но и аз така и не намерих прилика помежду им
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Така и така сте почнали - "From The Ashes" много скача на моменти към стила на Maiden
![]() Нищо чудно групата да е замислила албума по този начин - по песен на група. EDIT: А какво пък да кажем за "Hear Me Calling" - Типичен Judas Priest ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Тъъъъй. Албума е екстра. Личния ми фаворит е Rain. Сигурно ще има още доста цикления.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Не ми хареса тоз албум
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе, гласът му въобще не се доближава до този на Дейв...може би пее така както пее Дейв, но и аз така и не намерих прилика помежду им ![]() То никой не е казал, че гласовете им си приличат, а точно че Кай пее по начин, характерен за Мъстейн. А това не го приемам като нещо лошо ![]() @Battle Magic, що така? ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Леко ми е скучен. Аз съм голям фен на тази група и им имам почти всичко оригинално, но този диск няма да си го купя. Просто.. не ме грабва, както един No World Order го прави, да речем. Не ми звучи нито романтично, нито епично-това са единствените неща, които ме хващат. В любимият ми техен албум, Somewhere Out In Space тези неща ги има по-много и заради това ми един от най-любимите записи въобще. Общо взето, когато нещо не успее да ме грабне, просто няма какво да го мъча- или ми харесва или не. Land Of The Free II просто не е за мен, но щом се харесва на другите, значи има качества и е идеен. Аз не обичам да плюя, няма да го направя и сега. Gamma Ray са издали достатъчно шедьоври- не ми трябват повече-всеки се ичерпва рано или късно. А, но какво се обяснявам- все пак всичко е въпрос на вкус
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
Ама се кефиш на новото лайно на Helloween, нали?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
Има хора които се кефят и на последния албум на Maiden ама.......въпрос на вкус
![]() Албума на Gamma Ray си е изключителен ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"...казало кучето и се облизало отзад"
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ееее, айде стига скачанки за любими банди, който каквото иска да си харесва, няма и тук да става "за и против новия Мейдън"....
|
|
![]()
Коментар
|
|
Съгласен, просто ми писна с оплювките по адрес на Helloween, още повече че темата е за Gamma Ray
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Принципно говорех, не за конкретния случай...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо! .. и другаде ли е имало за и против новия Maiden !
![]() Ебати няма ме извесно време и изпускам боя с храна ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Харесва ми новият албум. Ще го чуем и на живо съвсем скоро.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ама се кефиш на новото лайно на Helloween, нали? ![]() ^ Да, въпрос на вкус. -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Великият Kai Hansen отново издаде шедьовър. Бях изгубил интерес към този стил метъл, но Gamma Ray са направили нещо смазващо, което е престъпление да бъде подминато!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ще ме накарате и мен да си го сваля
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Действай, докато не е късно. Ако не с оригиналност, то поне с качествени композиции печелят момчетата
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
що да няма оригиналност бе?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не казвам, че няма, но тук се чуха и такива мнения, че бил скучен
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Което няма особено значение, ако албумът ти е скучен и не ти харесва
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
Тоя албум, подобно на хелоинския така и не успя да ме грабне...
![]() Разбира се, това не значи, че няма да се размажа на 18-ти... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много правилна гледна точка, бих казал
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук можете да гледате видеоклипа на "Into the Storm".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
^ Нещо не му схванах идеята, леко безпредметен ми се струва...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето го с малко по-прилично качество: клик.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Още съм на мнение, че ако беше само бандата и ги нямаше тези изключителни "послания" щеше да е по-хубав клипът. Инак, шо станА, че всички тръгнаха след мацето накрая?
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Миии, то обикновенно ние момчетата така праим, мине мацка с дълги крака и сички след нея... Съдбъ...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И в повечето случаи е "into the storm"
|
|
![]()
Коментар
|
|
Клипът е почти толкова тъп, колкото албумът е як.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе в сравнение с новия клип на Хелоуин е добре
![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ В сравнение с въпросния малко неща биха изглеждали зле.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Звуковият инжинер на "To the Metal" трябва да бъда изнасилен от стадо негри!!! Записът на вокалите е осран тотално... Мислех си, че е от рипа, но в момента слушам flac-ове и избесняавм... Иначе самият албум е повече от стабилен.
![]() Едит: опа, Kai и Dirk са правили записа и микса, така че ще им спестя негрите. Оставили са си ръцете обаче. Едит 2: позволих си да преименувам темата на Shadow Man, която беше само за предния албум на Gamma и да я направя за групата като цяло. Нямаше просто отделна тема, за мое огромно учудване. Така че вече можете да пишете тук всичко, което ви е на сърцето и устата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Оооо, какво слуша моето внуче, браво, браво!
![]() Ами, аз продължавам да си слушам албума с кеф, не е нищо кой знае какво, но на мен и това ми е достатъчно, защото, няма какво да се лъжем, пристрастна съм. Но пък точно заглавната на моменти даже откровено си ме дразни, между другото. Очаквах някаква супер бърза и тотално гамарейска песен, а то не е нито едно от двете. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Посредствен албум, който не показва нищо необичайно. Добрите песни са шаблонни, а останалите представляват абсолютен пълнеж. Очаквах много повече от саундтрак на "Лека нощ, деца"
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъкмо го слушам за трети път и по никакъв начин не мога да кажа, че съм разочарован. Вярно, "To the Metal" е далеч от най-великите постижения на Kai Hansen и компания, но дори при това положение е много над средното за сцената ниво. Заглавното парче е комай единственото, което въобще не ме хваща - останалите повече или по-малко кефят.
Има и нещо друго, а именно - да сме с адекватни очаквания към класиците. Не може да си на сцената от близо 30 години и с всеки нов запис да постигаш някакви чудеса от новаторство. От един момент насетне просто трябва да се установиш с правене на достатъчно добри албуми, а в това отношение маестро Kai се справя отлично. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"To the Metal" е далеч от най-великите постижения на Kai Hansen и компания, но дори при това положение е много над средното за сцената ниво. Ето това е обобщението. Много, много над средното ниво. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Добре че изчаках да чуя албума поне два-три пъти, преди да пиша в темата, защото ако го бях направил след първото слушане, нищо хубаво нямаше да напиша за албума. Ама нищичко!
Обаче сега мога да кажа, че всъщност албумът не е чак толкова зле. Има две-три песни които много ми харесаха и мисля, че албумът бива, па макар и далеч да не е най-доброто, което Кай и компания може да ни предложат. Въпреки че има няколко добри попадения за мен албума е крачка назад спрямо предния. А какво да кажа за молоумната заглавна песен. Тя просто не заслужава клип, па макар и той да нискобюджетен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Ето едно от бонус парчетата - click
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 505 Регистриран: 11-October 04 Град: гр. София Потребител N: 630 ![]() |
Оценка по десетобалната - 6.5
-------------------- Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com www.zrockbg.com www.myspace.com/brutallicashow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Албумът си е много добър, типичен Gamma Ray в духа на последните два. Наистина някои парчета са по-добри от другите, но и така съм доволен.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Звуковият инжинер на "To the Metal" трябва да бъда изнасилен от стадо негри!!! Записът на вокалите е осран тотално... На мен не ми направи чак толкова лошо впечатление... Самият албум си е стабилен, макар че и аз (като повечето от вас) очаквах нещо повече. Не че се оплаквам от музиката, добра си е, но такива рифове и мелодии сме слушали вече в старите албуми на Gamma Ray, само че тогава бяха по-силни и грабващи. Едва ли ще се взима в оригинал, по-скоро бих се обзавел с новия Rage. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Моля ви, ако някой си е купил случайно албума, може ли да го рипнете по някакъв нормален начин и да го качите някъде. Просто не мога да мирясам. Много благодаря предварително.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
Остава 1 седмица до концерта. Вече не издържам
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Утре!
Freedom for us all! And I wonder why, why my heart still yearns And I wonder why, why the earth still turns And I wonder why, why the sky turns black Still I wonder why, but there is no turning back -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
/me вади тениската "Heavy Metal is the Law" и изпада в истерия, че след няколко часа ще види отново една своя голяма любов!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пичовете направиха според мен най-силния си лайв от всички у нас досега. Почти два часа свирене, голямо майсторство, страшно шоу. На "Abyss of the Void" умрях. Велика група, много велика... Но и ние бяхме качествена публика, каквато заслужават.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
МНОГО
доволен. Макар че не останах до края, уви. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Скъсаха се да се раздават, бе... Дълбок поклон пред цялата енергия и желание да свириш за публика, която оценява музиката ти по такъв начин - не, че не сме го виждали от тях вече доста пъти, но тази вечер абсолютно надминаха себе си. Великолепен Kai, страшно подбрани парчета. Добре им се получиха и новите, които не ме грабнаха в самия запис - "Empathy" най-вече прозвуча страхотно, единствено ми се щеше да чуя "Rise" в добавка. При класиките равни нямат, изненадаха ме много приятно с определени заглавия.
![]() Secret Sphere ми напълниха душата като за първи подгряващи, тези са си готови хедлайнери. Пичът пее страхотно, а и комбинацията с бек вокалите им се получава идеално! Freedom Call също забиха подобаващо, като и те на живо изпълниха с класи отгоре новите неща. Браво, паметна вечер. Чакаме Деси да възкръсне. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Просто класа... няма друго какво да се каже!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Страхотен концерт! И трите групи бяха на ниво!
![]() Secret Sphere едва ли бих отишла да ги слушам като хедлайнери, но се представиха добре. Freedom Call - аз за тях най-вече отидох и се радвах да всяка минута. Почти без паузи в ограниченото време вместиха доста песни с много добро сценично представяне. Тях с удоволствие бих слушала като хедлайнери. Gamma Ray - група от класа, раздаваха се напълно, виждаше се, че им е приятно да свирят пред балгарската публика, съответно и публиката им отвръщаше подобаващо. Концертът беше едно голямо удоволствие за мен, вече приятен спомен за "дъждовните дни". -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Велик концерт, нямам думи..... и глас след толкова пеене и викане
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами, аз че харесвам всичко на Гама - така е, тъй че подборът няма как да не ме радва, но сетът не ми беше съвсем на място, голямо струпване на "епоси" накуп, много нови парчета на едно място...но ако повечето са доволни, suits me. Иначе накрая какво сбогуване, какво нещо, само да не ми беше прилошало така, трябваше да изляза за малко.
![]() Нищо, де, ще остане страхотен спомен от този концерт, и публика си имаше, и всичко. Пак казвам, сетът можеше да е една идея по-подреден, като не ангажирам никого с мнението си. Кай пееше превъзходно, бандата беше меко казано във форма, наистина раздаването беше по-голямо от досега. Само Кай да се беше нагъзил като миналия път, та Владо да направи някой шедьовър! ![]() Абе, и Германия е дала нещо на света. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
Ебати якия концерт беше
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Имам чувството, че с всяко идване се раздават все повече!
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^Кефим ги, защото спонтанно и искрено си изразяваме удоволствието от музиката им. Аз бях на балкона и на излизане те минаха към гримьорната, кой където беше спря и всички започнахме да им ръкопляскаме. Не може да не ти стане драго, като те аплодират хора от 6 до 60 години едва ли не.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Въртя си в момента отново "To the Metal" и установявам, че с изключение на заглавното парче и на малоумната балада всичко останало КЪРТИ!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^Братле, албума си е направо страшен! Ако говорим за самата песен To the metal, мога да кажа, че и това е много яка композиция, а живите й изпълнения са даже по-яки от студийния запис... Повече пауър имат. За концерта няма какво да говорим... беше страшен и няколко пъти пипнах китарата на Кай
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 02:55 AM |