![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
В един друг форум видях такъв въпрос и ми се стори, че би се получило интересна дискусия. Да започнем с питанката: Какво определя тежестта на една група? Дали само "треснята", която свирят? Вие сте
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Много хубава тема, поздравления.
Според мен бързината и количеството тресня не е определящо за тежеста на една група толкова, колкото самата музика, която групата свири. Всички сме слушали Black Sabbath и знаем как слагат в малкия си джоб бързаците от модерната сцена по отношение на тежестта. Със сигурност и блъсканицата играе роля, но тук възниква съвсем реалната опасност да прерастнеш в обикновен шум. Няколко думи и за дистъра. Едни Dismember например използват страшно разкривен и понижен дистър, обаче и самата им музика е тежка. Други групи просто се опитват да направят китарите си възможно най-разкривени, пращящи и ниски, само и само да прикрият колко е плоска самата им музика. Едни Immolation няма да станат по-леки, ако им "оправиш" дистъра, но един куп псевдо тежкари ще. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ще се съглася с Венци, че същинската тежест в една банда се определя от това как последната подхожда към изграждането на своите рифове, вокали, ритъм секция... Чак след това идва чисто звуковата тежест, която зависи от настройките на инструментите и апаратурата. И тук ми се ще да се спра отново на един въпрос, който съм засягал неведнъж из други теми: това колко шумно, ниско, тежко и прочие звучи дадена група няма особено значение и не е неоспорим белег за принадлежност, когато липсват идеи и музикантски умения.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Спомням си първия път когато гледах клипа на Black Sabbath - Black Sabbath ... изтръпнах.
Иначе за мен едни Sepultura с Arise слагат в малкия си джоб поне 75% от бруталните дет метъл групи по тежест. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Венци, ако аз седна някога да правя музика, то ще настройвам китарата според това как ме кефи, а не за да крия дали мога или не да свиря или колко плоска е музиката ми. Как във всеки спор, и въобще почти винаги, успявате да споменете "групите дето не могли да свирят"?
А и всеки индивид си има собствени критерии за това що е то тежка музика. За мен лично това не е важно. -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 307 Регистриран: 8-September 06 Град: Русе,България Потребител N: 1558 ![]() |
Със няколко отговора почти ми спестихте писането...
Black sabbath напълно естествено.На максимум споделям мнението на Светъл за едноименната песен..просто е кх..и не само тя. Сабат са си символ просто. Сепултура с ърайз, може би една от най-любимите ми траш групи...само ми се смеят от моя град, че съм ходел с блузи на Сепултура, което намирам за доста странно, но невърмайнд. Едни Металика и Мегадет..като се почне от рифове и до текстове. Енд джъстис-а на Металика мисля, че е доста тежък албум, а и Мастър ъф пъпетс не е много назад. Райд дъ лайтнинг също си има своите моменти. Мегадет също се вписват в тази графа къде с рифове, къде с текстове. Господин Мъстейн просто знае как да постигне това чувство у човек. Пантера... след един период са просто абсолютни новатори със стила си и досега мисля, че трудно могат да бъдат достигнати. -------------------- Things are not what they used to be Missing one inside of me Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel Emptiness is filing me To the point of agony Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Същото важи и за Sodom. ;]
"Тежестта" се усеща още в първите им албуми, пък и в творчеството им като цяло. И от музикална и от текстова гледна точка. Разбира се, по никакъв начин не можем да пренебрегнем Kreator, Destruction, и въобще голяма част от осемдесетарските спийд/траш групи. Може да се каже, че от там е тръгнало всичко. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
О, да, за Содом подкрепям напълно!
![]() ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Някои дори наричат песните от първото им EP (от '84) блек метъл. Доколко е такъв не мога да кажа, но едно знам - кърти, сваля глави и руши синагоги (същото важи и за демотата им)!
![]() Между другото като се замисля - в "In The Sign Of Evil" бързите рифове и барабани ги има, злобните вокали също. Просто тогава понятието блек метъл не е същестувало... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Възможно е, все пак са повлияни най-вече от Веном, които са си блек(май)
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Dethklok хахахах. Нали са най-бруталната група на света...
Сега сериозно. Бих се изкушил да посоча Behemoth, но най вероятно ще сгреша ако го направя. Като цяло пюр дет и блек не харесвам и за това не съм добре запознат с повечето изпълнители от този жанр. Като ходих на концерта на Бенедикшън ми се видяха дори прекалено тежички на моменти, но сигурно има и по-корави. Както казва Куай Гон Джин: "Винаги има и по-голяма риба" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Някои дори наричат песните от първото им EP (от '84) блек метъл. Доколко е такъв не мога да кажа, но едно знам - кърти, сваля глави и руши синагоги (същото важи и за демотата им)! ![]() Между другото като се замисля - в "In The Sign Of Evil" бързите рифове и барабани ги има, злобните вокали също. Просто тогава понятието блек метъл не е същестувало... In the Sign of Evil Е блек метъл. Obsessed by Cruelty и отчасти Persecution Mania - също. Съгласен съм на 100% с lodborg, че не бързината и шума определят тежината. Затова мисля, че трябва да се говори за тежината като усещане в музиката, не като звук. Даден албум да те смаже като валяк. В това отношение Pantera, Chaos A.D. на Sepultura, както и огромно количество дуум групи като Candlemass, първият албум на Katatonia, Black Sabbath, My Dying Bride и т.н., са най-тежките неща. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Napalm Death.
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Бих посочил SWANS, просто щото те бяха първите, което ми хрунаха. Което не значи, че загърбвам изстъплления като BEHERIT (Electric Doom Synthesis, специално... всъщност като се замисля, това е най тегавото и тежко нещо което може да се случи на човек
![]() ![]() Там, за мен "тежестта" в една банда се принася от чувството, което е вложено във музиката и Силата на текстовете/ Напипа ли се тази комбинация ![]() ![]() А, току що се сетих и за първия SADIST, ебати "скритата" ЗЛОБА има там ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Иначе за мен едни Sepultura с Arise слагат в малкия си джоб поне 75% от бруталните дет метъл групи по тежест. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
khanate са тежко изживяване за сетивата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 118 Регистриран: 26-March 07 Град: Казанлък Потребител N: 1986 ![]() |
Според мен това са едни шведи - Zonaria
-------------------- My Apocalipse is Real
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Когато ми се слуша нещо наистина тежко, обикновено си пускам Behemoth. Просто усещам музиката им като адска вълна, която отнася всичко. Друг е въпросът, че понякога под "тежко" могат да се възприемат по-агресивните представители на даден стил - така като ми се слуша тежък power си пускам Brainstorm или Primal Fear...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДОЛЕН ЧАЛГАР ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 573 Регистриран: 17-March 06 Град: ПЛОВДИВ. BG Потребител N: 1220 ![]() |
CROWBAR
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Много е трудно да се каже... Според мен колкото по-тежко и екстремно звучи една група, толкова повече майсторство се изисква от членовете й, за да запазят качеството на музиката и да не се изгубят в шумотевица. Затова евала на банди като Death, Behemoth, Cannibal Corpse, Morbid Angel, Suffocation и др., които съумяват да впечатляват с идеи и свирене при доста високи нива на бруталност.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Napalm Death. Иначе за мен едни Sepultura с Arise слагат в малкия си джоб поне 75% от бруталните дет метъл групи по тежест. ^ & ^^ Правилно. CROWBAR "Planets Colide" като я слушам, имам чувството, че блока ми се срутва на главата. А той е бая тежък, да. Друготе просто задочно плюете Korn, че са с ниско настроени китари, а не свирят кой знае кво. Дори без самите вие да го осъзнавате ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
След като така поставяш въпроса, наистина не свирят кой знае какво. Типичен пример за банда, при която тежестта е изцяло звукова.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Когато ми се слуша нещо наистина тежко, обикновено си пускам Behemoth. Просто усещам музиката им като адска вълна, която отнася всичко. Друг е въпросът, че понякога под "тежко" могат да се възприемат по-агресивните представители на даден стил... Aхм... аз така като избеснея и ме удари на АГРЕСИЯ, винаги си пускам SLAYER, след две тави вече съм се кротнал, много странно ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 43 Регистриран: 3-November 06 Град: Nowhere... Потребител N: 1657 ![]() |
За мен пък са Wormed ....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^^ Да, добре казано. Всички се съгласихме, че Sabbath и Sepultura са по-тежки от брутал дет бандите. На тях обаче целта им не е да са тежки, а да са брутални. И в това поне успяват.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Трашът е най-тежкият стил или поне аз така го чувствам.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Аз пък не мисля, че Сабат или Сепултура са по-тежки от Morbid Angel, Obituary, Cannibal Corpse и още един куп дет групи - и като звук и като музика.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Абе да ти кажа и ти си прав. Доста субективно е всичко. Всеки е прав за себе си. Slowly We Rot направо ме кара да треперя...
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, детът като цяло също е много тежка музика. В доста групи от този стил обаче границата между тежко и брутално, поне както аз разбирам двете думи, се размива. Съгласен съм с abductor, че групите, които е изброил, не отстъпват на Sabbath по тежест. И също така бих добавил Bolt Thrower - ето това е тежко!
Никой нищо не каза за блека. Или за неща като дроун. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^^То това си е така. Всеки има различно разбиране за понятието ''тежка музика'' и оценката в случая е субективна.
![]() И все пак харесах голяма част от примерите ,дадени по-горе. В главата ми се въртят точно групи като: Black Sabbath, Napalm Death, и Sodom, не съм сигурен, но може би и звука на Grave Digger (звучи тежко на места), също някои по-ранни албуми на Metallica. Като че ли и Candlemass може да влязат в раздела ''тежка музика'' и т.н. Но пак казвам това си е субективно мнение , групи от най-различни стилове могат да се споменат тук. И все пак мисля, че не е важно колко е ''тежка'' музиката, а това дали ти доставя кеф, когато я слушаш отново и отново. ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Само да внметна, Венци, че BOLT-THROWER всъщност са грайнд (то общо взето цялата британска дет метъл сцена, включае е BENEDICTION, си е грайнд. Просто се заслушайте
![]() Много странен пример също, на който се натъкнах в ласт.ФМ-а е, че SWANS се водят Noise ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Е на Bolt Thrower кое им е грайнда? Иначе като се каже тежест в музиката първата ми асоциация са точно групи от тоя род.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Ако говорим за тежест в музиката, това определено са първите метълисти- Бетовен, Вагнер, Бах... Музиката им е несравнимо тежка, досега не сум чувал нещо, което да носи поне 1/2466446 от тежестта на тези композитори. А ако говорим за тресня- най-брутални са Найл и Бехемот, за мен!
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, Bolt Thrower имат известно количество грайнд в първите си неща, но посмъртно не бих нарекъл "Those Once Loyal" (примерно) грайнд. Даже последните им няколко албума всъщност. А Benediction грайнд?
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Само да внметна, Венци, че BOLT-THROWER всъщност са грайнд За грайнд евентуално биха могли да минат до "Realm Of Chaos". След това вече е доста неуместно да ги наричаме така. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ И аз така си мислех като малък
![]() ![]() ![]() ![]() И BNEDICTION, да. При тях е даже още по-осезателна тая грайнд-лайсна ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бъди така добър да обясниш какво разбираш под грайнд и да посочиш проявленията му в късните Bolt Thrower.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако щеш, вземи и саунда за пример. Пусни си на CARCASS "Necroticism"-a и после някой THROWER и при по добро желание може и да включиш предавката.
А пък по-нагоре споменах нещо за българското твърдоглавие - добър ден ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако щеш, вземи и саунда за пример. Пусни си на CARCASS "Necroticism"-a и после някой THROWER и при по добро желание може и да включиш предавката. Аха, явно саундът и продукцията имат по-голяма тежест от музикалните похвати. ![]() Знам ли, досега си мислех, че грайндкор звученето се базира доста солидно на хардкор пънк влияния, но никога не е късно човек да научи нещо ново... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Оооо да, в първите два CARCASS-a направо можеш да се удавиш в хардкор
![]() "Всичко е относително" както беше казал някой ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 117 Регистриран: 15-November 07 Град: Varna Потребител N: 2430 ![]() |
според мен тежестта идва не само от инсрументалите ,но и от вокалите така че бих посочил Bloodbath,Cannibal Corpse,Grave,Nile..
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
"Всичко е относително" както беше казал някой ![]() Може би Мечо Пух... да не би и той да е грайнд?! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Според мене си е изключително индивидуално това, колко е тежка една група и зависи от това, как я възприема слушателя, а не от някви показатели, като колко му е набричен дисторта, как ревят вокалите и т.н.т Ню-метъл групички с надънен яко дисторт са толкова тежки, колкото и dj bobo, да речем.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Benediction и Bolt Thorower в никакъв случай не могат да минат за грайнд колкото и да се ослушваш, та дори и първите им албуми, макар и там да има грендажи то не всичко с грендажи е грайнд (пример - изберете произволна брутал дет група). А що се отнася до Carcass, доколкото знам те самите отричат който и да е техен албум да е грайнд (привсе, че първия минава определено), претендирайки да са дет метъл.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Грайндът не е само блъскане до безобразие. Примерно бол... NAPALM DEATH например (макар че не ме кефят). Или и те са death? Scum и From Enslavement to Obliteration са тооооооооооолкова разчупени и неправолинейни албуми... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
Забелязвам лееекички разминавания в личното разбиране на всеки за "тежка" музика.
![]() За мен "тежко" има отрицателен нюанс и се отнася до нещо,което ми идва в повече и не мога да го слушам.Примерно разни там гор-грайнд извращения ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Веси, добре дошла отново. Къде се загуби?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
това колко шумно, ниско, тежко и прочие звучи дадена група няма особено значение и не е неоспорим белег за принадлежност, когато липсват идеи и музикантски умения. Да, но шумното, ниското и тежкото са трите неща които ИМАТ значение за тежестта все пак, нали за това е темата ... Ама нали си слушал 324324324324 групи кво ли ти споря ![]() Иначе за мен едни Sepultura с Arise слагат в малкия си джоб поне 75% от бруталните дет метъл групи по тежест. Мигър по техника на свирене и композиции не ?! Аз пък не мисля, че Сабат или Сепултура са по-тежки от Morbid Angel, Obituary, Cannibal Corpse и още един куп дет групи - и като звук и като музика. Еми как да го мислиш, като нее така. По темата:Torture Killer, Immolation, ко щете и Cock And Ball Torture, Nile, CC, Napalm Death и всички групи които ...са ТЕЖКИ !!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
това колко шумно, ниско, тежко и прочие звучи дадена група няма особено значение и не е неоспорим белег за принадлежност, когато липсват идеи и музикантски умения. Да, но шумното, ниското и тежкото са трите неща които ИМАТ значение за тежестта все пак, нали за това е темата ... Ама нали си слушал 324324324324 групи кво ли ти споря ![]() Направи ли си труда да прочетеш и схванеш (да, знам, че е предизвикателство за теб) останалата част от мнението, което цитира? А за другото - прав си, няма смисъл. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 9-July 07 Потребител N: 2209 ![]() |
Забелязвам лееекички разминавания в личното разбиране на всеки за "тежка" музика. ![]() За мен "тежко" има отрицателен нюанс и се отнася до нещо,което ми идва в повече и не мога да го слушам.Примерно разни там гор-грайнд извращения ![]() И аз съм на това мнение - за мен такава група примерно е Morbid Angel (те май са death не съм запозната). ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Изказването, че Benediction и най-вече Bolt Thrower били грайндкор, е едно от най-абсурдните, на които съм попадал в този форум. Ти какво имаш в ушите бе, момче? Явно като си бил малък са били по-чисти.
![]() Иначе за мен най-тежките метъл банди са свирещите брутален/техничен дет. Например Cryptopsy, Immolation, Cannibal Corpse и т.н. Black Sabbath, които споменахте по-нагоре, са били тежки през 70-те, но не ми изглежда адекватно да се сравняват със съвременните групи. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 12-January 08 Потребител N: 2533 ![]() |
Аз съм за Black Sabbath, Godflesh може би и Bolt Thrower. За друго не се сещам сега, което да ми се е сторило много тежко.
Е освен Стената на Пинк Фойд, която идва в повече, но то е филм...нали... нда... ![]() А и The Berzerker - The Berzerker тоя албум доста сдухва. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Тук ще се съглася с някои от първите мнения. "Тежестта" не зависи изцяло от това, колко ниско е настроена китарата. Доста повече зависи от музикалните похвати, които използва групата. Веднага се сещам за първите неща на Theatre of Tragedy, нещата преди Velvet и особено демото. Макар бавни, самите китари влизат доста "тежко" (заедно с мъжките вокали), след ефирните вокали на Лив. Идеята ми е, че нито бързината на свирене, нито горепосоченият пример за настройване на инструментите е основен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да посоча и една група TENHI, която може сериозно да ти вгорчи живота... а даже дистър не ползуват...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бтв сега се сещат, че като четох биографичната книжка за Ози се говореше как на концертите от първите му няколко албума са се размятали дробове, черва насам-натам.Интересно
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Тежки групи и никой не е споменал Sun O))) ?! Ужасно бавно, ниско и убийствено разстройва психиката. Музика, носеща предимно усещания и видения.
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
това колко шумно, ниско, тежко и прочие звучи дадена група няма особено значение и не е неоспорим белег за принадлежност, когато липсват идеи и музикантски умения. Да, но шумното, ниското и тежкото са трите неща които ИМАТ значение за тежестта все пак, нали за това е темата ... Ама нали си слушал 324324324324 групи кво ли ти споря ![]() Направи ли си труда да прочетеш и схванеш (да, знам, че е предизвикателство за теб) останалата част от мнението, което цитира? Все пак някакъв коментар относно поста ми ? Сега че почнеш да ме иронизираш нали "Ясен си ми до болка" тей са пееше в 1 песен ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пич, аз поста ти го коментирах още преди да го напишеш.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 117 Регистриран: 15-November 07 Град: Varna Потребител N: 2430 ![]() |
Изказването, че Benediction и най-вече Bolt Thrower били грайндкор, е едно от най-абсурдните, на които съм попадал в този форум. за Bolt Thrower съм съгласен, че нямат капчица грайнд, но чуйте албума Grind Basard на Benediction и по-конкретно песента We Are The League (даже ми бие на хардкор)... Музика, носеща предимно усещания и видения. я кажи с ко се друсаш, че явно е много добро ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Веднъж?!
Между другото, Sun O))) е една от групите, за които говорих в първия си пост. Които по никакъв начин не мога да определя като тежки. Поне не и по-тежки от шума на някоя строителна площадка и точно толкова музикални. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия дни чух онач група Кок енд Бол торчър и съм направо ужасен.Вокала ми бърка в здравето.Верно че преработен, ама направо ми се досра от тва.
Заради самия тон на гласа де, не заради тъпите заглавия като Cock Tales.... -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Не мисля че вокалът на CBT е преработен... Пък и си звучи яко.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
да си призная китарката в началото доста ме накефи.Нали викам си-яка, няква добра група тука....в следващия момент чух гласа...
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Не мисля че вокалът на CBT е преработен... Вика му се pitch shifter ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Абе тва Sun O))) е най-безсмисленото и изнервящо нещо което може човек да си пусне,изобщо има ли хора които да го слушат тва
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не мисля че вокалът на CBT е преработен... Вика му се pitch shifter ![]() Сигурно си прав. Обаче как ползва шифтъра на живо?! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми включва си микрофона в процесора
![]() Цитат(www.noposersplease.com) Up next was COCK AND BALL TORTURE, another long-running German act. These guys played fairly slow old school goregrind with pitch shifted vocals and down-tuned guitars (actually you could buy endorsed custom guitar strings at the merch stand). I believe the vocalist was trying to say "danke schön" between songs, who knows with the totally over-the-top pitch shifted vocal effect. -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Как дефинираме тежко? Май има няколко дефиниции.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
Тежки са The Project Hate. Не са тежки Biohazard.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sketpic, Electric Wizard, Kyuss, Black Sabbath...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 179 Регистриран: 20-March 08 Потребител N: 2644 ![]() |
Явно всеки си усеща по определен начин "тежкия стил". За мен, примерно това са Gorgoroth.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Хм... за мен тежко е, когато струните са дебели колкото корабни въжета и са настроени ниииииииииииииииииско. Може също да е баааавно, мн баааавно. Така от един Cause of Death или Slowly We Rot на Obituary (както каза Светъл) наистина може да ти окапят месата. От друга страна, когато е бързо, технично и агресивно, няма да ти окапят месата, защото преди това ще ти се раздробят костите. Едни Decapitated например, с Organic Hallucionations са ми еталон за тежко.
От друга страна понякога е лесно да ти се втежни живота от групи като Devourment, които много ми допадат - наричат ги брутал дет, ама за мен излизат извън него. Ами слам-а - да вземем Defleshuary, едни от малкото групи в този стил - ми че това си е дооооста тежко, както и да го гледаш. Гор, гор-грайнд - откровени извратении като Gut или любимци като Last Days of Humanity и прочие. А ефекта от Necrophagia, които ти разравят гроба предварително... ^ Това за мен е тежко! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Правете разлика между тежко и брутално.
Техничен дет, грайнд, брутален блек - супер брутално Дуум, гор, стоунър, нойз - супер тежко -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Съзнателно не разграничавам. Защото бруталното за мен значи и тежко, тежкото не е само в изпълнението на музиката, а и във внушението, за мен е така. Бруталното също. Припокриват се до голяма степен в моите представи. Въпрос на усещане.
Ако е въпрос само за тежко (ако правилно разбирам на какво градиш разликата), то едни Пантера (за да дам класика за пример) са група, чиято тежест малко други постигат, качествено говоря. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тежко според мен е бавно, със мачкащи рифове, абе... Autopsy - Mental Funeral.
Макар че наистина е трудно да се каже кое точно е тежко и кое - брутално. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^E на тебе може да ти е трудно, но важното е ние "да правим разлика"
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Хаха, какво говорите за тежко, а не сте слушали едни Rwake примерно?
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сънн-чO))). :О
Доста са ми скучни, общо-взето... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, то не е за слушане всеки ден
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Борис не бяха ли някакви японци, дето издават по 10 албума и 13 EP-та на година? :О
Тях ще ги чуя вече, струват ми се по-обещаващи. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще се опитам да го карам колкото се може по-сбито:
Sun O))) - ![]() Boris - ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тесногръдец
![]() Хора които НЕ слушат Drone да не се обаждат, ако обичат (и да не обичат - пак) ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Аз слушам, ама това не го прави по-слушаем!
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Пробвай да си намериш sunn O))) & Boris. Доста е по разчупено О))) Точно пък при тези "оригиналността" е изцяло за сметка на музиката. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^И Anal Cunt са твърде монотонни.
![]() ... Не съм от най-големите фенове на стила, но това е дроун, мамка му! Какво очаквате - изящни неокласически композиции ли? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Е, не е като да пееш за смислени неща (както при пауър метъла), за битки, за храброст, за героизъм, ама пак се ядва... евентуално...
SUURI SHAMAANI ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Аз винаги под "тежка" съм определял "трудна за възприемане"
За групи мога да посоча Biomechanical и Pain Of Salvation има нещо което много ме кефи в тези групи ... но не мога да седна да ги слушам и да изпитвам удоволствие от това.. това мойе би ги поставя като "тежки" в моите критреии |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не съм от най-големите фенове на стила, но това е дроун, мамка му! Какво очаквате - изящни неокласически композиции ли? ![]() Очаквам някаква музика, човек. Нещо поне отчасти смислено очаквам да чуя. Не псевдо-авангардно елитарно стържене по един час... Това не е тежко, то е просто тъпо. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, как какво очакваме? За дроуна очакванията ми са винаги големи - започват от гарантирани колики и подагра и все нагоре продължават.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ и ^^,
повече дрога, по-малко пауър метъл. ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Слушам, командир! Ей сега спирам пауъра и пускам дроун - почвам от Sun O))) и довечера ще съм с десетцифрено число мозъчни клетки по-малко.
П.П. Ма как ме "затапи" с тоя пауър метъл. ![]() П.П.П. Не бе, бъзикам се, слушайте си дроун щом искате. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
КАКВО П0-ДЯВОЛИТЕ Е ТОВА ДРОУН ?????????
Явно някаква нова шитня се е пръкнала........ -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Милене, образовай се, човек: http://youtube.com/watch?v=yu0HQ755dpw.
![]() Ако го изтраеш това парче до края (8 минути), имаш бира от мен следващия път като се видим. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
я аз не съм писал тука май
![]() ми то това много зависи как човек разбира понятието "тежка музика", и това е много субективно като стиловете музика ![]() някой хора го разбират като "трудна за възприемане" някои го разбират като "настроени ниско китари" за мен лично това значи музиката да звучи бавно и мачкащо ![]() ![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^^Венци, това е тотално зле ...да не казвам друга дума, че явно има фенове...слушах около 2 мин., ама пак трябва да ме черпиш, това е тормоз !!!
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Alice in chains, Draconian примерно...
Изключително емоционално тежки, ако ще си говорим за различни аспекти на "тежината" .. ![]() О, и Daylight dies. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Слушам, командир! Ей сега спирам пауъра и пускам дроун - почвам от Sun O))) и довечера ще съм с десетцифрено число мозъчни клетки по-малко. П.П. Ма как ме "затапи" с тоя пауър метъл. ![]() П.П.П. Не бе, бъзикам се, слушайте си дроун щом искате. Не бе, човек, просто ме дразни начина, по който отписвате цели стилове. В смисъл - никой не ви е карал насила да слушате Sunn O))), нали? А относно шума - я кажи, кажи, Карлхайнц Щокхаузен и той ли е безсмислено вдигане на шум? ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:35 PM |