![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Палячовците от EDGUY влязоха в Gate Studios във Волфсбург, за да запишат наследника на "Rocket Ride". Албумът се очаква през ноември и е озаглавен "Tinnitus Sanctus". Според думите на фронтмена Тобиас Замет името е избрано заради "звуковата стена, която ще ви премаже". "Имаме десет изключителни песни и новият албум ще бъде нашата ракета за залата на Славата, където ще се наредим до LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH и AC/DC. Този път няма да има хит-сингъл, ни най-малко, не само защото песните са твърде дълги за сингъл, но и защото за сингъл трябва да продуцираме твърде много материал, да загубим пари и имаме нужда от времева рамка, за да го издадем. Албумът ще излезе късно и това ще е тъпо. За протокола: Музикално ние няма да се върнем към корените си. Няма да е "Legacy of Mandrake part 2", нито пък малкия брат на "Rocket Ride". Това е нов албум и ще отново ще превземем нови хоризонти! Материалът звучи наистина обширен, тежък и дързък. Присъстват елементи от запазената ни марка, но има и много нови неща, които не сме правили досега. Знам какво мислят някои фенове - че ако моите любими банди излезнат с подобно изказване, че и аз ще съм изплашен до смърт, но в нашия случай съм сигурен, че това ще бъде албумът, с който ще бъдат сравнявани нещата ни вбъдеще." - е цялостното описание на оплешивяващия Тоби за "Tinnitus Sanctus".
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
УЖАС!
НЕ! Когато Тоби каже, че ще експериментира, значи, че ще осере нещата. Ще е най- тъпият албум на годината, обзалагам се. "Имаме десет изключителни песни и новият албум ще бъде нашата ракета за залата на Славата, където ще се наредим до LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH and AC/DC. Т.е. дрънканиците на Тоби. Този път няма да има хит-сингъл, ни най-малко" Т.е. няма да има и една песен, която да ви хареса. За протокола: Музикално ние няма да се върнем към корените си. Т.е. така ще осерем нещата, както никога досега. Няма да можете да ни познаете. Това е нов албум и ще отново ще превземем нови хоризонти! Т.е. сред 12- годишните фенчета на Токио Хотел. Знам какво мислят някои фенове - че ако моите любими банди излезнат с подобно изказване, че и аз ще съм изплашен до смърт, но в нашия случай съм сигурен, че това ще бъде албумът, с който ще бъдат сравнявани нещата ни вбъдеще." Т.е. така де, сравнете го например с Авантазията. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Чакам с нетърпение новия албум на една от любимите ми групи. Оставам оптимистично настроен, въпреки че както се готви да влиза в залата на слАвата, Тоби така и може да получи ракета в слИвата с тия негови експерименти. Но да видим. Доказал е, че е гениален композитор, че и отгоре.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Силни думи използва, че предизвика любопитството и интереса ми, не може да се отрече. Дали музиката ще оправдае тези думи, нека почакаме и видим! Звучи интересно, но няма да заема позиция в очакванията си. Умее да обещава, нека се докаже!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ето и още едно изявление на Tobias, взето от официалния им сайт:
Цитат People think that we are quite fast but that's not the truth. I completed the Avantasia album last autumn, the Avantasia songwriting itself was completed even way back in 2006. All the new ideas I've had since then could be taken for Edguy. In fact, this is a long time to refresh your creativity and gather new stuff. The material sounds very fresh, it embraces all the different trademarks of Edguy, I think it is a logical continuation of Rocket Ride and Hellfire Club. Maybe it doesn't come across as goofy as Rocket Ride, but I am sure if we have fun in the studio we'll have enough possibilities to ruin the day for notoriously bitter people, haha. Yet it's more bombastic and heavier, not too fast cause I really don't like pure Speed Metal that much anymore. I like Lavatory Love Machine, The Piper Never Dies, Mandrake and Sacrifice. There's three fast tracks, but they are all good, not 'just fast'! We'll enter the studio next week and work whenever producer Sascha Paeth and me come back from the Avantasia weekends. Нещо ми приседна докато четях. Да го таковам в бомбастичния гъз. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Хаха, Ta' Zhal, доста добре го нахрани!
Аз лично нямам против силните приказки. Нека си говори, пък ще чуем какво са направили. Последните два албума от Тоби (The Scarecrow и Rocket Ride) далеч не са ми любимите, но пък това, което звучеше преди тях (двете Метъл Опери, Mandrake и Hellfire Club) според мен беше абсолютен връх и е някак нормално да се редуват силни и по-слаби (или различни) творби. В този смисъл съм доста положително настроен към Tinnitus Sanctus. ... Всъщност какво би следвало да значи името? Тинитус по принцип е латинското наименование на шум в ушите. Свети Шум? Щото аз вече съм слушал Свети Гняв и не останах много доволен ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
То ако не се самонареди до класиците няма да е Тоби :Р В това му е и чара
![]() Надявам се, че се е налигавил с последаната Avantasia и сега ни очаква нещо наистина качествено! Ин Тоби уи тръст! -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Ура Ура Ура, стига сте мрънкали ми се насладете на новината:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Аз пък съм оптимист. Tobi не е глупаво момче и трябва вече да е разбрал, че не може да продължи да се лигави вечно. Феновете очакват един сериозен и силен албум, какъвто групата е напълно в състояние да направи.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
EdGAY. :О
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Ще плюя, ако не ми хареса албума, засега нямам намерение да пикая срещу вятъра. Дано излезе нещо свястно, никой от нас не губи, какъвто и да е резултата :>
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Не очаквам нов Vain Glory Оpera или Theater of salvation. Дано просто новата тава е по-добра от последните изцепки на Тоби. Стискам си палците на краката да е така и вярвам, че ще бъде така.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 115 Регистриран: 25-January 08 Град: София Потребител N: 2558 ![]() |
^^ Кога каза, че си свободен ?
![]() Напълно съгласна съм. Определено ги харесвам, но ако се осе*ат, няма какво да се лъжем ![]() -------------------- Music is an awful thing...What is it? I cannot understand it. The power of music is to take you to the composer’s inner peace. The one that listens have no choice. Tell me what I thought about while writing these notes. A man is trying to reach his lover, his carriage breaks, the wheels are all in deep mud. She won’t be waiting long. This is the sound of his anger. “That’s it”, as if music says. It’s not what you’re used to listening, not what you expect…but just this…
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ето я обложката.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чудесно! Класически Edguy! Нека дружно се надяваме и звученето да е като класическото.
Чувството им за хумор също явно се подобрява. Не че то може да падне по-ниско от "Fucking with Fire", де. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Е, дано да прилича повече на Хелфайъра отколкото на последния. Не че само аз се надявам, но дано все пак и Тоби наистина да го е щипнало нещо.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Вярно, че само по една обложка нищо не може да се каже, но поне не е лигавщина като последната...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Нямам големи очаквания за албума, но ще видим Тобчо и Ко какви са ги надробили този път. Е, явно е, че няма да извадят албум като Театъра или Операта, но поне да не е като последния, който междувпрочем не е чак толкова лош, но, все пак, е странно да го слушам, знаейки, че е на група издала шедьоври като Vain Glory Opera, Theater Of Salvation и Mandrake.
Колкото до обложката... супер неоригинална... Наистиня мяза на Хелфайъра, но поне не е лигава като Рокета. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Съдържанието на албума:
01. Ministry Of Saints 02. Sex Fire Religion 03. The Pride Of Creation 04. Nine Lives 05. Wake Up Dreaming Black 06. Dragonfly 07. Thorn Without A Rose 08. 929 09. Speedhoven 10. Dead Or Rock 11. Aren't You A Little Pervert Too? -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
От посредствен, супергеройски албум с три майтапчийски песни се натресохме на цял подвижен водевил. Не искам да си представям на какво ще мяза тоя албум, ако се съди по заглавията...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Стига мрънка
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, ти па. Не ми отнемай едничката радост.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За съжаление, лийкналото преди малко "Ministry of Saints" потвърди най-лошите ми опасения...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Чух тези дни, очаквах да ме изненада по-неприятно, средна работа. Надявах се на повече, все пак, но поне докато не чуем и останалото явно ще си останем с едните очаквания... И дано не са чак толкова празни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 2-November 08 Потребител N: 3080 ![]() |
Излезе официалният клип на Ministry of Saints - http://de.sevenload.com/sendungen/EDGUY/fo...istry-Of-Saints. В сайта на Nuclear Blast пък има семпли от всичките песни от предстоящия албум, ако все още не сте ги чули - http://www.nuclearblast-musicshop.de/album...album_id=155559.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Клипът ме кефи страшно много. Даже песничката започна да ме радва покрай него.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Нелош клип, нелоша песен... ъм, май само това мога да кажа.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 4-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 2967 ![]() |
Eто цялата Dead Or Rock: http://www.youtube.com/watch?v=2FqnmMzXvjc
Ministry Of Saints ми допада но тази... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
При мен е обратното, сякаш повече ме радва от първата*. Много олдскуул звучене.
______________ *не значи, че бих си я пуснал ей така вкъщи -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Добър клип, типична Едгайска песен, какво толкова мрънкате всички
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първата песен и съответно клипа ме кефят, но нещо семплите от останалите песни отново ме навеждат на мисълта, че Тоби отново е сътворил боза.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
E, нещото лийкна, налазвайте и коментирайте...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми... Албумът сам по себе си не е лош, но колкото и да се скъсат медиите да му намират хубавите качества, на Edguy не им отива да правят такава музика, нито звученето им отива, а на Tobias повече от определено не му отива да пее така. Опитите им да се препише от Aerosmith навсякъде, където им се отвори възможност, ме отблъскват физически, съжалявам. Edguy просто не са такава банда... Колкото и да се опитват да направят кръстоска между Хвърковатите и старите Edguy, няма да стане. Съжалявам, че няма поне още едно парче като "Speedhoven".
Засега "Bla Bla Blatus" ми харесва по-малко и от "Rocket Ride". Ще му дам още доста шанс обаче, все пак Edguy са ми твърде любима банда. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Колкото и да е рано - за момента доста ми стърже слуха, ще се дъвчем още тези дни. На места направо ми идва скучен, но пък и като цяло не се очакваше нищо ново. Не казвам, че липсват положителни моменти, но съпоставката с останалото за момента не е в тяхна полза. Въпросът е поне да е на някакво ниво, все пак, пък дано открия нещо повече в албума след някакво количество слушане.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Да, доста е тъпичък албумът, аз ако имах такава история като Тоби, и като цяло, като част от Едгай, щеше да ме е много срам да бълвам такива неща. Ама в крайна сметка сигурно заради тея изцепки пък си имат и вече по-голяма публика, каквато беше и целта. Тъй че със здраве на бандата, де.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Както предполагах още от семплите - нищо особено, да не казвам по-силни думи. Жалко наистина, заради комерсиални цели да оакат така постигнатото до момента. За съжаление две прилични песни не правят добър албум. Поне тоя път няма неприятни изненади, защото не очаквах и кой знае какво. Въпреки всичко Rocked Ride е по-добър, макар и по-лигав - там поне има качествени мелодии и сола, а не посредствено подрънкване и безидейни китарни вмъквания, каквито има бол в "Bla Bla Blatus", както го определи Венци. Определено най-безидейният и безличен албум на Edguy до момента, с който заковаха и последния пирон в ковчега на качествения пауър, на който бяха царе. Жалко че надали някога ще чуем от тях песни в стила на Mandrake или Hellfire Club, в които Edguy все още свиреха метъл. Сега имаме някакъв веселяшки рок и забавни тъпизми, които обаче видимо не са силната страна на бандата. Ако ми се слуша такъв стил по-скоро бих си пуснал Twilightning или пък The Poodles, при които има значително повече музика; да не говорим за сериозни рок банди като Cornerstone или Empire.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Мда... една група по-малко за купуване... това е... май ще си спестя доста парички, ако любимите ми банди продължават все така "интересно"
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Абе все още има качествена музика, за която да харчим пари, ама Edguy изпаднаха от листа за пазаруване. Лошото обаче е че наистина се наблюдава спад в качеството за сметка на количеството. Тази година след като преброих колко диска съм си купил се оказа, че са най-малко откакто съм започнал с това "хоби".
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат You wanna fly so you dragonflies dragon dragonfly from the suffocating room on a dragonfly... И това изпято с хорове и с "мистична" атмосфера - WTF? Това не е смешно, това е бутафорно. Колкото за купуването на дискове - интересно ми е колко ще се продаде този "бомбастичен" нов албум на Edguy. И кога Nuclear ще го поемат заради простотиите си. Развалиха едни от най-големите групи на сцената, само за да ги поамериканчат и да ги направят по-достъпни отвъд океана. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе и Боргир свирят здраво зад океана и то вече пред доста голяма аудитория (по-голяма от тази, която Edguy събират, сигурен съм), ама там не хвърчат дракони, а глави!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ъм, ще имам нужда от един силен Елвънкинг и Хамърфол, за да ми оправят вкуса след това. Скучничък е.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Толкова зле ми подейства този албум, че изпитах неистов глад за качествен пауър и сега си промивам слуха с "Powerplant"....
Наистина, звучи бутафорно и жалко, а мислех и се надявах , че няма да могат надминат Рокет-а по скучност, колко съм се заблуждавал ![]() И какво получихме за тази година от Тоби и ко, в крайна сметка, а ? Две големи ако-та....да ни е честито ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 11:08 PM |