Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> 11.09.2001, Въпроси.
Чупитопки
коментар Jan 11 2009, 11:30 AM
Коментар #1

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 201
Регистриран: 28-September 08
Град: In the Land of Rape and Honey
Потребител N: 3011

Наскоро ми се случи един мой съученик да пусне филмчето Loose Change в час по история. Доста интересни бяха реакциите на класа ми. Повечето бяха "апхъъъ, глупости". Но ме накара (гледал съм само първия вариант) да се поразровя и да открия някои доста интересни въпроси.

Тук не става въпрос за световни конспирации и подобни глупости. На тези, които ще пишат, им препоръчват малко да се запознаят с фактите, затова препоръчвам следните 3 неща:

Книжката "Пич, къде ми е страната?" ("Dude, where's My Country?") на Майкъл Мур
Филма Loose Change
Филма Fahrenheit 9/11

Ta, фактите са следните: Имаме президент, тясно свързан с петролните магнати, известни като Фамилия Бин Ладен. Имаме терористични атаки. 2 масивни стоманени кули рухват след час и половина пожар, след като преди са издържали на терористични атаки от покрива им /хеликоптер с експлозиви/, от основите им /камион с експлозиви в паркинга/. На всичкото отгоре и преди се е случвало самолет да се разбие в Емпайър Стейт Билдинг /поне според Loose Change/ и той все още си е на мястото - макар че е с много по-слаба конструкция. Дори Мур твърди, че българите са били предупредени да не отиват на работа в тази утрин - поразрових се и се оказа вярно.

Интересно ми е вие какви теории, предположения и твърдения за конспирация между фамилиите Буш и Бин Ладен сте чували. Всякаква информация, особенно вярната, ще бъде оценена. Моля все пак прилагайте източници, споменете 2-3 книги, дайте линк.

И моля ви, не превръщайте темата в кошче. :Р

--------------------

I'm on a mission to never forget
3,000 people that I've never met
We want some answers and all that we get
Some kind of shit about a terrorist threat
Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies
SUPRISE, SUPRISE!!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори (1 - 21)
RPAngelov
коментар Jan 11 2009, 11:45 AM
Коментар #2

Непросветен
*

Коментари: 38
Регистриран: 7-January 09
Потребител N: 3196

Според мен това,че българите били предупредени да не ходят на работа... са пълни глупости, но току виж е истина. smile.gif Аз гледах 1 филм, който също се отнасяше за това (не само де), но и там има доста интересни факти. Потърси го по тракерите, казва се Zeitgeist - на немски означава "Духът на времето". От там излизат доста интересни факти и даже опит за интервюта с Джордж Буши - но само опити. Виж го... ако си заинтересован от такива филми и другите неща показани във видеото ще са ти доста интересни.

Какво да мисля за тогава? Има нещо гнило. По пътя на логиката, някакъв отшелник не може да организира такова чудо... пък и виж, че самите сгради рухват още от долу. Това не е възможно, ако самолета се удря по горните етажи. Според мен не може и да рухнат целите сгради по този начин... но не съм толкова на вътре в тия неща. От друга страна парите за застраховките... са милиарди, но те си отиват на мястото - да възстановят близнаците... та даже и още по-високи. Много често съм си мислил, каква е била причината за този акт... но не мога да си отговоря.

+Quote Post
Чупитопки
коментар Jan 11 2009, 12:05 PM
Коментар #3

Прослушващ метъл
**

Много просто: Американците не искат война с Ирак, Буш Иска. Изфабрикуват едни атентати, казват, че Ирак е намесен /макар, че не е/, и воала - Американците искат война с Ирак.

--------------------

SUPRISE, SUPRISE!!!

+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 11 2009, 12:13 PM
Коментар #4

Serpent Moves

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(RPAngelov @ Jan 11 2009, 11:45 AM) *
Според мен това,че българите били предупредени да не ходят на работа...са пълни глупости,но току виж е истина smile.gif ...

Тия са ми от любимите мнения biggrin.gif

Не Буш иска война, ами оръжейните босове (американската икономика или там, сеш'те се).

--------------------

+Quote Post
LordZombie
коментар Jan 11 2009, 12:19 PM
Коментар #5

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Евреите са виновни!

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
Megadeth
коментар Jan 11 2009, 12:52 PM
Коментар #6

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

^ Както винаги крайно идиотския пост, спри се бе чаршафен повреден сперматозоид.

по темата
За 11ти септември мисля, че беше голяма трагедия, но може да се сравни с трагедията при Пърл Харбър-и двете се предполага, че са извършени от американското правителство, като повод за започване на война, а в публичното пространство са превърнати в изключителна трагедия, която да се помни в историята и да се разпространи по целия свят, като се замислите, това е една доста умна тактика.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Crafter
коментар Jan 11 2009, 01:41 PM
Коментар #7

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

За никое събитие от нашето съвремие или от историята не можем със 100%-ова убеденост да твърдим, че е обективно истинно, но да казваме обратното и да си вярваме, е най-малкото смешно. Всъщност в повечето конспиративни теории смешното е не самото твърдение, а аргументите, които понякога са съставени от логики, които дори и дете в предучилищна възраст не би намерило за правилни. Пример:

Българите на 11 са били предупредени да не ходят на работа.
Да, хората управляващи света и искащи да заблудят всеки, са решили, че богоизбрания народ не са евреите, а българите и макар да рискуват целия си мастърплан така, все пак не са имали моралната сила да убият още неколцина. Шъъър...

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
ludspamer
коментар Jan 11 2009, 02:29 PM
Коментар #8

свиня

Коментари: 3379
Регистриран: 10-April 07
Потребител N: 2010

Цитат(pa®tci @ Jan 11 2009, 12:13 PM) *
Не Буш иска война, ами оръжейните босове (американската икономика или там, сеш'те се).

Петролните компании като че ли wink.gif

--------------------
A moment of remembrance of all the one who died.
These brave and loyal warriors with hearts so full of pride.
They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on.
For them we will keep up the fight until our war is won.

Sleep well our brothers - we will never forget
We promise you to carry on
Sleep well our brothers and rest in peace
Your sacrifies make us marching on......

+Quote Post
Beerzebub
коментар Jan 11 2009, 02:46 PM
Коментар #9

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Гледайте втория Zeitgeist:

Zeitgeist Addendum (2008)

Много ще са ми интересни мнения за него.

--------------------
meh.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 11 2009, 03:43 PM
Коментар #10

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

^ Готин е. Поне дава идея какво да се направи. Първия Zeitgeist е доста по-зле. Освен това икономическата част не е толкова проста, колкото я дава и много може да спори там, но както и да е.

Колкото до 9/11 и конспирацийте, повече от явно е че нещата не са както се представят, но опитите да се каже ВСЪЩНОСТ как е било от сульо и пульо са понякога по-жалки....

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Jan 11 2009, 08:03 PM
Коментар #11

Демон

Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

^Дам, вторият Zeitgeist определено е класи над конспиративните глупости от първия (чипове, мипове, блаблабла). Особено ми харесаха футуристичните идеи, както и че обясниха по-подробно как работи банковата система.

Конспирация НЯМА. И да има - никой няма да разбере.

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons

Цитат
steel melts at 1525° C, and although jet fuel burns only at 825° C, it doesn't have to burn hot enough to melt to cause the buildings to collapse, since steel loses 50% of its strength at 648 ° C

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 11 2009, 08:12 PM
Коментар #12

Демон

Благодаря ти за линка !! Уникален е, разбивам се от смях biggrin.gif

+Quote Post
abydos
коментар Jan 11 2009, 08:14 PM
Коментар #13

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Потребител N: 2481

Много хубаво. А сега изгледай и прочети филмите и книгите за другата гледна точка. Тоя Мур е пълна комедия.
Напоследък ми е писнало от подобен тип хора- гледали два филма, прочели един блог и "ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД"

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 11 2009, 08:22 PM
Коментар #14

Демон

Еми то точно това с гледните точки е смешната част. Първо идва някой и ти вади НЕОСПОРИМИ доказателства, че еди какво си е възможно, после обаче идва други и ти дава ОЩЕ ПО НЕОСПОРИМИ доказателства, че еди какво си всъщност е невъзможно и т.н. Не става така wink.gif Сигурно някой химик, които чете това с горивото се залива от смях и на 2те гледни точки. Всеки който ми каже че знае какво е станало със сигурност е достоен за присмех......

+Quote Post
abydos
коментар Jan 11 2009, 08:29 PM
Коментар #15

Еми да. Нека хората да гледат едното, да видят другото пък да са наясно. Не напразно тея "теории" и хората, които ги мислят никой не ги взима на сериозно.
Гледаш, четеш, запознаваш се с фактите и обясненията на двете страни и тогава си правиш преценка. Достатъчно е да си на ясно какво може да става, не е нужно да се излагаш като "отваряш очите" на хората. Добитъка така и не разбира, че го водят към кланицата, никога няма да излезе правителство, което да е честно с хората. Особено пък такава империя като Америка или Русия.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 11 2009, 08:38 PM
Коментар #16

Демон

То тази логика трябва да си базираме мнението на 2 супер крайни и предразположени (=> невярни) източници. В такъв случай този, които си излага тезите по-красноречиво и умело би спечелил повече привържаници. Нашата преценка правилна ли ще бъде тогава? Този който говори по-добре и е по-нападателен и ползва трикове, които убеждават по-добре, по-прав ли е от другия?

Шанса мнението ни да е близко до истината е доста малък, за това трябва да приемем че еда ли някога ще разберем каква е била истината и YouTube и форуми по нета няма да ни отворят очите.

+Quote Post
abydos
коментар Jan 11 2009, 08:41 PM
Коментар #17

Не, по тази логика следва сам да се запознаеш с фактите. Единия казва едно, другия казва друго - ти проверяваш как стоят нещата и си правиш извод за себе си. Този, който вярва на такива филми, без да провери достоверността на казаните в тях неща е пълен глупак.

+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 11 2009, 09:28 PM
Коментар #18

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(abydos @ Jan 11 2009, 08:14 PM) *
..."ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД" ...

Чини ми се, Цащку ше требва ритуално да го опънеме... Оня ден несъзнателно почнах да ръся некакви такива и ме гледаха като изтребител boxed.gif

--------------------

+Quote Post
Чупитопки
коментар Jan 11 2009, 09:29 PM
Коментар #19

Прослушващ метъл
**

Хубаво, изговорихте го това, съгласен съм за ТиТубата и форумите, ама не за това съм отворил темата, не за истината, а за теориите. И все пак някой да ме просвети и да ми каже защо Мур е идиот и блоклук. Чичко Буш ли ви каза така?

--------------------

SUPRISE, SUPRISE!!!

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 11 2009, 09:36 PM
Коментар #20

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Цитат(pa®tci @ Jan 11 2009, 09:28 PM) *
Цитат(abydos @ Jan 11 2009, 08:14 PM) *
..."ОМГ МАЙ АЙС АР ОПЪНД" ...

Чини ми се, Цащку ше требва ритуално да го опънеме... Оня ден несъзнателно почнах да ръся некакви такива и ме гледаха като изтребител boxed.gif

ААААААА?!

Аз, къде, какво?!

biggrin.gif

офтопик е, да, извинявам се. теории, конспирации - усложнения, които ги няма, но човек предпочита понякога да си ги измисля, да му е по-интересно. може и да има, не ме интересува точно в НЕДЕЛЯ. :Ь

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 11 2009, 10:08 PM
Коментар #21

Демон

Цитат(Чупитопки @ Jan 11 2009, 10:29 PM) *
Хубаво, изговорихте го това, съгласен съм за ТиТубата и форумите, ама не за това съм отворил темата, не за истината, а за теориите. И все пак някой да ме просвети и да ми каже защо Мур е идиот и блоклук. Чичко Буш ли ви каза така?

Мур не знам какъв е, защото съм гледал само 1 от филмите му и не искам да коментирам. Виждам обаче, че е от този тип хора, които не могат да си защитават мнението успешно въпреки че са прави. Не е добър оратор с други думи. Това не прави гледището му невярно, но го поставя в лоша светлина. Аз имам подобни проблеми.

Ето за потвърждение:

(Колко много мразя американска телевизия и лицемерие!!!!) - гледайте и втората част.

2

3

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 18 2009, 04:45 PM
Коментар #22

Демон

Кой ми обясняваше колко е велик Zeitgeist? Интересен сайт по темата...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd June 2025 - 12:48 PM