Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> HammerFall - No Sacrifice, No Victory
Warrior Of Ice
коментар Feb 15 2009, 08:40 PM
Коментар #1

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Ами да го почваме, предлагам аз. icon_twisted.gif

За начало малко бегли впечатления като след три слушания. Първо, много свежо звучат пичовете! Свежо, енергично и всячески раздвижено. Докато "Threshold", макар и приятен албум, си беше преповтаряне на неща от миналите, "No Sacrifice, No Victory" носи съвсем различна атмосфера. Не че са преоткрили колелото на хеви метъла, но просто личи някакво ново вдъхновение в композициите. Не съм вярвал, че ще го кажа някога, но смяната на Stefan май им се е отразила ободряващо. Pontus свири чудесно, специално "Something for the Ages" не отстъпва на най-добрите им инструментали. На някои парчета сигурно ще им трябва повечко слушане, но има и хитове, които удрят веднага - "Any Means Necessary" вече я знаем, а и "Legion" е жестоко парче! Въобще, разбиването на концерта след няма и два месеца е гарантирано.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори (1 - 25)
_Moonshield_
коментар Feb 15 2009, 08:45 PM
Коментар #2

Деградиращ

Група: Потребители
Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Да, Something for the Ages е страхотен инструментал, много добро свирене. Има страхотни песни, аз лично обаче не харесах албума. Трябва ми много специално настроение, за да си пусна въобще HammerFall, което не значи, че албумът не е добър де.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Feb 15 2009, 08:50 PM
Коментар #3

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Сложно, при положение, че говорим за бандата, към която имам най-много пристрастия поначало и не върви хич да съм обективна, но да се пробвам. Явно не е изненада, че албумът ми лепна още от самото начало; отдавна не съм ги чувала да звучат толкова разиграно, сякаш са напипали отново някакъв поизгубен през годините живец, за което "обвинявам" точно Pontus. Колкото до песните, за първата вече коментирах, обичайните среднотемпови типични HF парчета като "Bring The Hammer Down" & co са си напълно основателни, задължителният инструментал пък е сред най-добрите неща там въобще. Иначе фаворити за момента са ми именно "Legion", "One Of A Kind", "Punish And Enslave", а с баладата просто за пореден път ми доказват, че не са способни да запишат лошо парче от този тип. Кавърът също се е получил добре, трябва да сравня с онзи на Eldritch по някое време. laugh.gif
Чакам концерта, за да се довърша, това е то. icon_headbang[1].gif

+Quote Post
EternalDamnation
коментар Feb 16 2009, 03:04 PM
Коментар #4

Прослушващ метъл
**

Коментари: 79
Регистриран: 13-February 09
Потребител N: 3260

След първо преслушване - доста интересен ми се вижда. Отделни песни са ми малко скучни, но пък за сметка на това други направо размазват. Any Means Necessary си ми харесваше и от преди това; Life is now някак си немога да я усетя като метъл (wtf?!) прекалено swing mood (blink.gif); Punish and Enslave и Bring the Hammer Down направо си звучат като нещо типипчно за HF; No Sacrifice, No Victory - icon_headbang[1].gif; за инструментала няма какво да се говори те хората си знаят какво правят;
Като цяло за албума съм със смесени чувства пък и то от едно слушане не става whistle.gif

--------------------
The one who travels without moving!

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Feb 16 2009, 05:58 PM
Коментар #5

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

тея пъ изкарали нов албум.

ше го чуя по някое време.

--------------------

+Quote Post
DarknessChild
коментар Feb 17 2009, 02:11 PM
Коментар #6

Непросветен
*

Коментари: 17
Регистриран: 8-February 09
Град: България
Потребител N: 3251

Като цяло албума много ми хареса. Най-голямо впечатление ми направиха Any means necessary, Hallowed be my name, Something for the ages и No sacrifice, no victory.

--------------------
"...И го ударих с цялата сила на волята си, задълбах дълбоко в мозъка му, залях го с омразата си. Усетих болката му и това ми даде нови сили. За всичките години, които бях прекарал в изгнание, трябваше да получи поне това възмездие. Блъсках по бариерите на разума му в търсене на отмъщение, задето ме бе оставил на чумата. Удрях с всички сили, за да причиня някаква степен на страдание като отплата за болката..."

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Feb 17 2009, 03:57 PM
Коментар #7

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

Страхотен албум! icon_headbang[1].gif Явно почивката, която си дадоха, им е подействала добре. Наистина звучат някак си различно, интересно. Аз лично слаба песен не откривам. Всяка е силна по свой начин, а и са доста разнообразни. Ще се взима оригинален. smile.gif

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Feb 17 2009, 06:00 PM
Коментар #8

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Средна работа.

Има няколко доста успешни парчета, които малки ги издърпват от кашкавала. По-добър е от Threshold и Чаптъра с мъничко може би, но не може да се сравнява с първите им два албума.

Life is now е супер добра, My Sharona е изпълнена добре, Legion и Any means necessary също не звучат лошо.

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Feb 17 2009, 06:27 PM
Коментар #9

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

В този албум няма толкова запомнящи се парчета. Но пък всяко от тях те удря с чука smile.gif.

Трите бисера от първо слушане са:

One of a Kind - прилича ми на смесица между материала от първите два албума - достатъчно продължително, бързо, смазващо ...
Between Two Worlds - откъм баладите грешки нямат. Макар да не мога да кажа, че това е чиста балада. Но пък е разчупена и хваща ухото wink.gif
Soething For The Ages - инструментал да ти е кеф да слушаш и да се чудиш кой точно го изпълнява.

Интересно, че новият китарист се вписва прекрасно в групата, внасяйки свежата нотка (дано се позадържи тя, че иначе ... whistle.gif), но без въобще да пореже характерните похвати от свиренето на Стефан! Много е добър Pontus, признавам му го!!!

По-обстойно и точно мнение - след 10-ото завъртане (след около месец happy.gif).

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
LordZombie
коментар Feb 17 2009, 10:36 PM
Коментар #10

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Приятен албум, но нищо грабващо на първо слушане.

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
Rolf
коментар Feb 18 2009, 01:00 PM
Коментар #11

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Справили са се отлично. smile.gif За разлика от предишните албуми, песните тук (или поне доста от тях) искат малко повече слушане, преди да "влязат". Е, разбира се Hammerfall са си Hammerfall, стилът е все така техният, но има разни приятни детайли, които отличават No Sacrifice, No Victory. Например гласът на Cans звучи по-плътен и силен, в китарните партии също има яки неща...

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 19 2009, 06:39 PM
Коментар #12

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Някак си не съм особено впечатлен от новото творение на шведите... Вярно - доста приятен албум, с пипнати технично парчета, прекрасен звук (Hammerfall по принцип са нещо като модел за перфектна продукция, така че тук никакви изненади) и наистина, както отбелязвате, струящата от бандата енергия е нова и съвсем положителна. От друга страна обаче песните са тотално незапомнящи се, повечето от припевите минават между другото, все едно изобщо ги е нямало, а да причиниш нещо подобно на припевите си е престъпление. Песните, които ми направиха прекрасно впечатление, са "Any Means Necessary", "Bring the Hammer Down" и "One of A Kind", а до тях се нареждат "Legion" и инструменталът. Останалото през едното ухо влиза, през другото - излиза.

В никакъв случай не бих нарекъл албума слаб, но за съжаление не мога и да го харесам особено. Преценявам го като маааалко по-добър от "Threshold", а това означава, че след като го изцикля хубаво тази седмица, ще го затлача в някоя забравена папка на компютъра и ще си слушам добрите стари неща.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Mort
коментар Feb 19 2009, 06:57 PM
Коментар #13

Witcher

Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Ако трябва да съм откровен, от Crimson Thunder насам HammerFall не са изкарали албум, който да ме кефи тотално. Причините са две: албумите до CT включително ме вкараха (буквално) в метъла и са тотално хитови; след CT те експериментират и търсят ново звучене, което е съвсем правилно - не могат 15 години да тъпчат на едно място - така правят развиващите се банди, но вече понадрастнах това праволинейно класическо хеви метъл звучене, разглезиха ме модерните и разчупени търсения на банди като Kamelot, Evergrey, Brainstorm или дори Thunderstone. На техен план HammerFall ми звучат някак... "опростено", без изобщо да принизявам музикалните възможности на пичовете. Стигнахме и до No Sacrifice, No Victory - албумът звучи, свежо (както много споменаха, това се дължи в голяма степен и на Понтус), кефи ме че са нацелили вярната нотка и албумът е много по-стойностен от Chapter-а и Threshold, като отново съдържа хитови парчета, което определено липсваше в предпоследния (макар той да има други достойнства). Лично аз определям No Sacrifice, No Victory като комбинация между Threshold и Renegade - носи класическата постройка - директните, мелодични парчета с достатъчно характер и идея, изсвирени без излишно бързане - просто мощно и на място, едновременно с това е категоричен наследник на Threshold, с оглед на по-модерното на места звучене. Основната ми критика е отправена към едно единствено парче - Life Is Now - парчето е направо тъпо - прекомерното повтаряне на думичката Fashion, еднотипния риф, който си е направо прекопиран от едноименното Threshold, да не говорим да сложат песента на второ място. Иначе за кавъра можеше да изберат песен, която да не е правена от още поне три групи, ама да не задълбаваме чак толкова - добре са се справили.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2009, 12:06 AM
Коментар #14

Balance Guardian

"Any Means Necessary" на живо от Холандия

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Mar 3 2009, 05:51 PM
Коментар #15

warrior princess

Ха, обаче Cans пак го пее високо, както си знае... tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Dreamtale
коментар Mar 5 2009, 04:17 PM
Коментар #16

Просветен

Коментари: 319
Регистриран: 4-July 06
Потребител N: 1437

От две седмици само това слушам. smile.gif Вярно, не е втори Legacy Of Kings, ама все пак управлява. HammerFall са си класа, няма шест-пет при тях.

А, Mort, Life Is Now не е тъпо парче, на мен ми допада. punk.gif

+Quote Post
LordZombie
коментар Mar 5 2009, 08:54 PM
Коментар #17

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

В крайна сметка от албума най ме кефят, кавърът, My Sharona и Any Means Necessary

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
stage
коментар Mar 5 2009, 09:41 PM
Коментар #18

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Страхотен е. Въртя го цяла вечер.

--------------------

+Quote Post
killer_rose
коментар Mar 23 2009, 10:18 PM
Коментар #19

Просветен

Коментари: 392
Регистриран: 4-September 08
Потребител N: 2968

Абе тази вечер (или нощ) на сайта на Hammerfall ще се излъчва на живо концерт. Пише, че това ще стане в 22:00 часа. Това в България колко се пада, защото аз мисля да загрявам за концерта. И другия ми въпрос е, ще бъде ли позволено да се внася фотоапарат в залата?

icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Mar 23 2009, 11:10 PM
Коментар #20

Oryctolagus Cuniculus

Концертът върви и в момента, така че се пробвай.

+Quote Post
killer_rose
коментар Mar 23 2009, 11:23 PM
Коментар #21

Просветен

Коментари: 392
Регистриран: 4-September 08
Потребител N: 2968

Благодаря! Гледам го! bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 24 2009, 08:57 AM
Коментар #22

Balance Guardian

Много ми хареса шоуто, като изключим меко казано странната визия на Oscar.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Mar 24 2009, 03:53 PM
Коментар #23

Oryctolagus Cuniculus

...Yeah, and you probably know the name of the beautiful woman....errr, man, in the red suit with the guitar over there...

/Cans

+Quote Post
Midnightsun
коментар Mar 24 2009, 09:52 PM
Коментар #24

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

"No Sacrifice, No Victory" е приятен за слушане, по-добър е от Treshold, обаче ми стои някак безличен, без запомнящи се песни, но все пак в никакъв случай не е лош.

--------------------

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Mar 25 2009, 03:27 PM
Коментар #25

warrior princess

Цитат(sharon @ Mar 23 2009, 11:10 PM) *
Концертът върви и в момента, така че се пробвай.

И аз го гледах, много добре се представиха. Само Cans в някои партии не беше перфектен, но неговите не са лесни, особено на живо...

--------------------

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Mar 25 2009, 04:48 PM
Коментар #26

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

^ Май болно гърло или нещо такова имаше преди няколко дена, съгледах го в сайта им.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th July 2025 - 06:43 PM