![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Хора, дебел съм яко, та реших да пробвам една диетка, дет я намерих у нет-а. Пардон, казаха ми я на морето, та после я намерих
Казва се Японско Чудо, ей ви линк за нея. Та, некой ползвал ли я е и има ли ефект :> ![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 137 Регистриран: 22-December 08 Потребител N: 3167 ![]() |
Диетата не е за мъже... в смисъл просто не можем да спазваме такова нещо посмъртно. Аз лично ти препоръчвам просто да намалиш храната и излизай по 3/4 пъти в седмицата да спортуваш нещо. Аз съм малко пълен и като намалих храната, пиенето и ритах по 2 пъти в седмицата свалих 7 кила за 3 седмици. Така че недей да се мъчиш с разни женски простотии. Естествено когато имаш достатъчно воля просто избягвай разни мазни неща и ефектът ще дойде бързо.
-------------------- †Narcissus Narcosis†
When night falls she cloaks the world in impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air suddenly... life has new meaning. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Ако се свалят 7 килограма за седмица, резултатите за кожата ти ще са отчайващи!!! По-добре спортувай и сваляй постепенно с тъчане и т.н., а не с глупави диети.
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Разбира се, добре е да преосмислиш цялостния си режим на хранене за много дълго време, от една диета полза няма. Спортуването 100% няма да ти навреди. Успех в начинанието!
-------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Всичко е от порцията и пропорцията.
... и прекаленото заседяване пред компютъра. -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Преди верно много киснех на компа, ма повече се резнах с дозата от два литра пепси дневно. Ся ше ги изтичам всичките.
Друг въпрос, има една пътека, дето е около 50 метра и е яко стръмна. Тичах по стълби, но тая пътека е 10 пъти по-трудна, докато стигна до горе й съм вир вода, казаха ми, че трябва минимум 30 минути тичане, а тук говорим за една минута и адско капване, но е огромно натоварване. Ефективно ли е или трябва продължително тичане, щото то ми е проблем, поради плоскостъпие. А тая пътека се бяга на пръсти. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Хранителните режими, от които е част и всеки опит за отслабване са една от темите, по които обществеността е масово заблудена в огромни количества. Ситуацията е толкова плачевна, че ми е неприятно, когато си помисля за нея. А ти, блъд, не се ли беше занимавал поне малко със спорт? Би следвало да си научил поне най-най-основните неща или греша?
И колко дебел си всъщност? Някакви снимки, на които да се вижда? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Тази тема ме подсети да си налягам и аз парцалите и да си оправя колелото, че и аз не съм вече фина фея >,< Иначе колкото повече се потиш, толкова по-добре. В нас имам такова колело/забравих как му се вика ^^"/ и го карам със зимния кожух през лятото... даааа тегаво е, но има ефект. ДВИЖЕНИЕ - това оправя работите. Заседнал живот -> огре?
Иначе диети и тем подобни работи не спазвам. Просто не мога да си наложа да ям трици подяволите >,< Но вече от година - две не ям никакви бургери, дюнери и тем подобни Fa(s)t Foods. Газираното също е вредно и и... и no more beer T_T 'cause some day you gonna look like bear. Както вече казаха по-горе - ограничи мазнинките. Това не значи разбира се да не нагъваш пържолки. Пържолки/или така да наречем чистото месо/ -> strength. Днес за пръв път опитах био-домати ^^" абе... какво да кага... доста безвкусни си бяха. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Another tip:
Чукай до откат! Яко, ама яко секс! Когато и както може, че и с когото може! Като изключим "с когото", изпитано е и върши работа за твоя проблем. Пробвай и ти. Не е случаен лафа за диета само със секс и ябълки, а ако не помага - без ябълки. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 184 Регистриран: 15-February 09 Град: София Потребител N: 3263 ![]() |
^ Голяма глупост каза, dude !
Хората книги са написали, а ти откри панацея за отслабване ! Не съм диетолог, но това не пречи да споделя няколко неща по темата: Свалянето на килограми е съчетание на подходящ хранителен + двигателен режим. Едни ще ти препоръчат плодови, други - протеинови диети, трети - лечебно гладуване. 4-ти - разделно хранене. Истината е, че колкото повече килограма си качил (или имаш излишни), толкова по-бавно ще ги свалиш, а още по-трудно ще бъде да ги задържиш. Аз имах за свалям 5-6 кг, натрупани през зимата, и реших да изпробвам диетата на Пиер Дюкан, основана само на чисти протеини (месо) и зеленчуци, никакви въглехидрати, нито мазнини, и след 2 седмици тормоз бях свалила само 3 кг, а бях получила обриви по лицето и по ръцете - тоест дадох си сметка, че тази диета просто не е подходяща за мен, отделно от това така се отвратих, че сега не мога да погледна никакво месо. А имам един познат, който с тази диета + спорт свали 30кг за около 2 години, и се чувства прекрасно. Така че всичко е много индивидуално... -------------------- The King of My Heart
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
абе майка ви бе, аз искам да КАЧА килограми :Д
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 184 Регистриран: 15-February 09 Град: София Потребител N: 3263 ![]() |
^ ти подиграваш ли се, или сериозно ?
-------------------- The King of My Heart
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
съвсем сериозно
![]() 65 кила съм, а искам повечко. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
А колко си висок, бре, Сашо?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
~ 1.85
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Ами трябва да трупаш мускулна маса някак си, почни да тренираш нещо, даже обикновените лицеви опори - ако си правиш 60-80 дневно пак има файда. Ама трябва да се ядат и много въглехидрати и да се яде често. Целта е просто да се яде обилно и енергията да се изгаря в упражнения на всякакви мускулни групи с цел трупане на мускулна маса. Ти си го знаеш това, де
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
То адски много зависи от метаболизма на човек. Аз като спрях да тренирам, свалих 10 килограма, нищо, че изкарвам едно 12ч пред ПЦто или в работата и у нас и в същото време старателно си се тъпча пред компютъра. Мисля, че златната среда е яж, каквото ти се яде, просто по по-малко и по на често ако трябва и СПОРТ... Тичане/каране на колело (ако имате пробеми със ставите)...
|
|
![]()
Коментар
|
|
ако е генно унаследено, тоест имате такива много слаби мъже или жени в рода си, или ако имаш ускорен метаболизъм, спасение няма.
да, наистина има такива хора- ядат, ядат, от всичко по много, а се едно са излезли от концлагер (не визирам теб, защото не съм те виждала, но на 185/65 за мъж...) а причината може и да е другаде... именно затова би трябва да се консултираш със специалист, ендокринолог, а не да търсиш отговори по форумите... тук ще получиш 100 различни рецепти за наддаване, и още 100 различни съвета... а дали те биха били подходящи за теб...??? no offence Linda -------------------- The King of My Heart
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
При мен фитнеса вършеше работа ... Докато тренирах активно (единствената хранителна добавка, която взимах беше бирена мая) се закрепих за година и половина на 82 килограма при 183см ръст. Сега с редовни леки упражнения на лост и лицеви опори държа "някаква" среда между 73-76кг. Няма нищо по-хубаво от спорта - влезеш ли в ритъм сетне трудно се отдава да спреш.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
ако е генно унаследено, тоест имате такива много слаби мъже или жени в рода си, или ако имаш ускорен метаболизъм, спасение няма. Идеите за "ускорен метаболизъм" бяха разбити на пух и прах от научната общност преди около десетилетие. Смешно е как огромна част от хората, които професионално се занимавам с конкретната материя са много години назад, а пък масовата общественост живее в огромни заблуди. Все пак покачването на килограми е доста по-лесно от свалянето им. Разбира се, най-интелигентното нещо, което можеш да направиш е да комбинираш тренировка с адекватен хранителен режим и така ще качиш основно мускулна маса, което може би би ти се харесало. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Щурма знае
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Наистина е леко дразнещо как всички искат да слабеят.. :Р Аз от 3 години не съм мръднала, а бих казала, че се храня доста неограничено и искам да кача някой килограм. >.<
-------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Идеите за "ускорен метаболизъм" бяха разбити на пух и прах от научната общност преди около десетилетие. Смешно е как огромна част от хората, които професионално се занимавам с конкретната материя са много години назад, а пък масовата общественост живее в огромни заблуди. Все пак покачването на килограми е доста по-лесно от свалянето им. Разбира се, най-интелигентното нещо, което можеш да направиш е да комбинираш тренировка с адекватен хранителен режим и така ще качиш основно мускулна маса, което може би би ти се харесало. Би ли предложил адекватен хранителен режим за качване на теглото (мускулна маса), че и аз съм слаб? -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
коя теория е отхвърлена, и коя - доказана, е друга тема.
всеки организъм е различен, и се нуждае от индивидуален хранителен и двигателен режим, за да бъде в кондиция, и да поддържа (или да достигнe) оптимално тегло. както и таблиците за ръст/тегло са много относителни. с 2 думи - няма универсални рецепти, нито готови отговори ! -------------------- The King of My Heart
![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Еми аз за година и нещо с фитнес свалих 15 кила и се предполага, че съм качил някаква мускулна маса. Диети не съм правил, но не ям след 19 часа. Сега съм с ръст към 176 и тегло 65 кг. искам да кача някаква мускулна маса, ама зимата с режим. Сега лятото мъча релеф да правя. Общо взето нищо не правя, важното е, че не качвам.
![]() ![]() -------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Идеите за "ускорен метаболизъм" бяха разбити на пух и прах от научната общност преди около десетилетие. Смешно е как огромна част от хората, които професионално се занимавам с конкретната материя са много години назад, а пък масовата общественост живее в огромни заблуди. Все пак покачването на килограми е доста по-лесно от свалянето им. Разбира се, най-интелигентното нещо, което можеш да направиш е да комбинираш тренировка с адекватен хранителен режим и така ще качиш основно мускулна маса, което може би би ти се харесало. Би ли предложил адекватен хранителен режим за качване на теглото (мускулна маса), че и аз съм слаб? Няма как да бъда конкретен без да те познавам, но най-основните правила са следните - тренировка на цялото тяло 3 пъти в седмицата (ако не можеш толкова често, може и два пъти) и хранене с около 500 калории повече отколкото гориш на ден. Така можеш да качваш по 1-2 килограма мускулна маса на месец и със сигурност за много кратко време ще изглеждаш по-мускулест. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Ах, дали и в Сомалия си имат форуми с такива теми
![]() Иначе и аз съм като Сашо, случи се така, че отслабнах доста и го давам на здрава, английска закуска още с началото на деня. ... сигурно и в Сомалия обичат английска закуска ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 133 Регистриран: 8-July 08 Град: Червен бряг Потребител N: 2842 ![]() |
д-р Пиер Дюкан.
Това е човека. Има 2 книги мисля, в които е описал диетата, която е направил. Един приятел я ползва и наистина свали доста килца. Аз напоследък също съм качил, но това е защото много взех да седя пред компа. Та, сега си мисля да я пробвам и аз тая диета. Гадното е, че не трябва да пиеш алкохол, а диетата е доста продължителна.. Но пък хубавото на диетата е, че ядеш предимно месо. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ 3 книги.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Просто 20-30 минути упражнения (гирички, коремни преси, бла-бла-бла) всеки ден и всичко е ОК.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
..Но пък хубавото на диетата е, че ядеш предимно месо. ![]() Ъъъ.. не е хубаво. Баща ми тества такава диета и се обрина, а също и не отслабна. Една приятелка направи същата грешка. Дори и нещо полезно в големи количества е вредно. :Р Най-добре си е да си ядеш нормално и да спортуваш. (: -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Диетата не е за всеки - аз писах по-горе, че се обринах от многото протеини, а може би от липса на други вещества: всяка диета си е стрес за организма !
-------------------- The King of My Heart
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Всяка диета е стрес, когато се опитваш да приведеш тялото до състояние, което не му е привично.
Това, че си дебел, не значи, че нещо не ти е наред. Ако си се родил примерно 4-5 кг и цял живот си леко пълен - това е нормалното ти състояние. Ако си се родил 2 кг и винаги си приличал на тапициран скелет - това е нормалното ти състояние. Другият вариант е лошо хранене на майката по време на бременността и разни пороци като алкохол и цигари, но там вече навлизаме в дебрите на научнофантастичната медицина. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Големи глупости приказваш. Телата ни не са направени за да бъдат дебели, а това са смешни оправдания за хората, които отказват да се движат, спортуват или се тъпчат като свине, защото се опитват да запълнят празнотата от други аспекти от живота си.
И изобщо "гените" нямат никакво значение. Единственото нещо, което има значение е храненето и моделът на активност. В интерес на обективността, трябва да призная, че е напълно възможно гените да имат косвено значение чрез втория елемент. И само ще вметна, че през последните 10 000 години от човешката еволюция, да бъдеш дебел е била привилегия, с която само неколцина са можели да се похвалят - обикновено най-висшите членове на дадено общество. Никой друг не е можел да си позволи да бъде дебел заради отсъствието на достатъчно храна и необходимостта от тежък физически труд. Обаче сега изведнъж всички сме от висшата класа (е, или поне можем да си позволим десетки хиледи калории всяка седмица и отсъствие на каквото и да е движение) и също така изведнъж всички сме дебели. Трагична ситуация според мен. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
относно генетичната предразположеност и двамата не сте напълно прави. опростявате прекомерно нещата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
убийте хората.
end of discussion! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
И изобщо "гените" нямат никакво значение. Имат бе, как да нямат. Ако имаш по наследство бърз метаболизъм не дебелееш толкова. Познавам хора, които ядат 2 пъти повече от мен, пак като мен киснат по компа, но пак по-слаби от мене.. -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Естествено, че генетичната предразположеност е огромен фактор, но с воля и движение винаги нещата могат да станат по-добре. Абе много е важно, човекът, който иска да отслабне, да си повярва, че ще успее да го постигне. Ако се тръгне с нагласата, че дадените тренировки няма да имат ефект, резултатът ще е доста по-слаб.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разликите, които се наблюдават в метаболизмите на хора с еднакво тегло, еднаква височина и еднакво съотношение между мускулна маса/мазнини са в рамките на +-50 килокалории на ден. Сиреч разликата между най-бързия метаболизъм и най-бавния е около един банан на ден. За сметка на това има огромни вариации в 1. спортуване, 2. спонтанни движения, 3. прием на храна. И всичко това стои на фона на огромни разлики в тегло, височина и пол. За това твоите приятели може да ядат дваж повече от теб и да не са дебели, а ти да имаш мазен корем.
cunt, старая се никога да не опростявам, но има някои ситуации, в които е некоректно спрямо аудиторията нещата да се изказват в цялата им детайлност. Понякога това може да ти доведе имидж на голям псевдоразбирач (какъвто ми носи този пост, всъщност), но би било прекрасно ако изясниш своята позиция по въпроса. Moonshield, както вече отбелязах, генетичната предразположеност е фактор с минимално значение. Същото се отнася и за вече морално остарялата догма на трите соматотипа. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Sturmfuhrer, хубаво, ама след пробването на 15 модела активност и 15 хранителни режима в различни комбинации човекът Х все още е закръглен и има нужда да яде - тогава тези модели и режими не са за него и няма смисъл да си тормози организма. Чувства се отпаднал от диетата - нещо му липсва в нея и тя трябва да се прекрати. Продължава да се задъхва след 50 метра бягане дори след седмица - това не е спортът за него. А пък 5 кг +/- е в реда на нещата. Проблемът е когато едва се движиш от слабост или тлъстини. Това според мен е по-лошо - не може да се прецени има ли всъщност проблем с теглото или няма. Пъкоттам насетне да се търси и решение.
Едната ми съквартирантка с дни кара на кафе, цигари, сирене и моркови - и нищо друго. Сервитьорка е и я сбъркват от тичане. Не знам какво е това вегетиране, но нито е станала клечка, нито е припаднала от изтощение (поне аз не знам), много е енергична. Аз 20 дена се хранех между 8 и 8.30 сутринта, после карах на чипсове и солети, обядвах в 4, вечерях след 10 и качих 2 кг, а други хора се опитват с такъв режим да свалят. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Говориш мащабни глупости, защото информираността ти по темата е близка до нулата. Няма нищо по-нормално от това да надебелееш, когато караш на солети и чипсове.
Смятам, че когато човек се изказва по някаква тема, би следвало да е наясно поне с най-най-основните принципи и идеи, които я съпътстват. В този смисъл ми хрумна идея да напиша поредица от образователни постове по темата. Ако някой си направи труда да ги прочете, вероятно биха били полезни. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ И некой ги вкара в първия пост, да са видни ;р
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Глупостите, които говоря, съм ги видяла върху абсолютно всички обкръжаващи ме момичета. А чипсове и солети ям откак се помня, но чак сега дадоха уж някакъв ефект. И е спорно дали всъщност ефектът е от тях. Искаш да кажеш, че с 50-грамова опаковка чипс веднъж на 2 дена се качват килограми? Или с една вафличка веднъж в седмицата? Това вече ми звучи като приказките на две познати, които се хващаха на бас коя първа ще смъкне единица тегло.
Давай, пиши. Ще ми е интересно да разбера как да кача мускулна маса, защото за 22 години не съм успяла. Благодаря предварително. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
1. Телесна композиция
Макар темата, която обсъждаме тук, да е отслабването, то необходимостта от минимални общи познания със сигурност ни кара да започнем малко по-отдалеч. В този смисъл ми се струва, че най-основният въпрос, който трябва да засегнем, е композицията на нашето тяло и по-точно от какво (и в какви количества) се състои то. Разбира се, в общ план тази тема е изключително мащабна и за щастие по-голямата част от нея няма пряка връзка с отслабването. За това ще се съсредоточим само около информацията с пряко значение за нас и ще се опитаме да щриховаме най-важното, като така създадем една солидна основа от информация по общата тема. И така, нека да започнем с телесната композиция или казано по друг начин от какво се състои нашето тяло. Когато говорим за отслабване, то важните фактори са чистата телесна маса (като тук се включват мускули, органи, кости, минерали и вода, която би следвало да отграничим от другите) и мазнините. Най-голямо значение за това колко дебели изглеждаме има съотношението между нашата чиста телесна маса и мазнините. Най-често използваният измервател е процентът мазнини спрямо теглото на даден човек, като без да претендирам за изчерпателност, бих си позволил да разделя хората на три групи. Под 10% за мъжете (15% за жените), между 10% и 20% (15% и 25%) и над 20% (25%). Ако кликнете върху процентите, ще видите примерни снимки. Разбира се, постарах се да контрастирам отделните групи, така че подходете с нужната доза въображение относно всички междинни възможности. След като вече знаем от какво се състои нашето тяло и каква е разликата между това да имаш 10% мазнини и 30%, то можем да очертаем конкретната цел на хората искащи да свалят тегло. Тя е именно да намалят мазнините по тялото си като по възможност да запазят мускулната маса на същото ниво. Намирам за изключително важно точно тук да направим две уточнения. Първо, един човек може да изглежда дебел при тегло от 70 килограма, а може и да е фин при 80 килограма. Това значи, че килограмите са релевантни единствено, когато са обвързани с процента на мазнини по тялото. Второ, свалянето на твърде големи количества мускулна маса заедно с мазнините, би могло да има негативен ефект върху външния ни вид - да направи коремът или бедрата ни да изглеждат дори по-дебели. За да обобщим първата подтема, би трябвало да кажем, че това, от което се интересува един човек, желаещ да отслабне, е да намали процентът на мазнини по тялото си и така да подобри своята телесна композиция. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Айдеее, FatAss World FTW!!!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
2. Отслабване - важните и неоспорими основи
Във втория образователен пост ще си позволя да изложа фундаменталните факти, които твърде малко хора разбират и обикновено заради това изпадат в дълбоки заблуди относно темата. Бих се радвал ако интересуващите се, си направят труда да прочетат и наистина да разберат това, което пиша. Също така би било добре и да не си позволяват фриволни интерпретации на написаното. След като в "Телесна композиция" стана ясно, че целта на всеки отслабващ би трябвало да е да намали мазнините по тялото си, като по възможност не загуби от чистата телесна маса, сега остава да формулираме как това се случва. Има само един начин да загубите от мазнините по тялото си и това е като приемате по-малко калории отколкото горите. Това не е цитат от някое женско списание или от френска книга за диети. Това е закон на физиката и по-конкретно на термодинамиката. Повтарям: Единственият начин да загубите тегло от мазнини е като приемате по-малко калории отколкото горите. Тъй като законите на физиката обикновено важат и в обратна посока, то тук е мястото да отбележим, за всички искащи да покачат килограмите си, че единственият начин да повишиш теглото си е като приемаш повече калории отколкото гориш. И нека да разбием някои от най-често срещаните заблуди: Ще ям само един вид храна и така ще отслабна! - Елементаризмът на хората в пълна сила. Намаляването на броя храни (самостоятелно) не ще доведе до намаляване на мазнините по тялото ви. Намаляване на калориите ще го направи. Всеки ден ще тичам по 30 минути и така ще отслабна! - Да, но само и единствено ако не компенсирате това тичане с повече храна. Ако заедно с тичането си позволите и един БигМак, то не само, че не ще отслабнете, ами дори шансовете ви са, че ще напълнеете. От ходенето на фитнес се надебелява и за това няма да ходя на фитнес! - Ходенето на фитнес (и най-вече престоят в самия фитнес) гори калории и то повече от почти всичко друго, което можете да правите. Това значи, че фитнесът може да ви помогне да отслабнете. Разбира се, ако хранителния ви режим е под контрол. Ще ходя на фитнес за да кача някой и друг килограм! - Това е наполовина вярно, но ако целта ви е да покачите масата си, то е добра идея да погледнете и хранителните си навици като започнете да се храните повече. Инак тялото ви просто няма да има от къде да намери енергия за да синтезира мускули. Прочетете два пъти публикацията! ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Щурма е най-големия ;>
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 328 Регистриран: 27-May 04 Град: В.Търново/София Потребител N: 498 ![]() |
За тва японско чудо мога да ти кажа,че няма да помогне! Още в началото като прочетох че се пие по литър вода на ден се отказах. Разграждането на мазнините в тялото НЕ МОЖЕ да се осъщество без наличието на вода! При отслабване трябва да се пие колкот може повече вода!
EDIT: Генното предразположение към затлъстяване съществува. Също така прекомерното хранене на децата като малки е предпоставка. Доказано е че "дебелите деца стават дебли възрастни" тъй като брят на мастоцитите им е повишен. Съществуват и метаболитни заболявания, които водят до затлъстяване,независимо от диетата. Оптималната диета е Въглехидрати:белтъци:мазнини - 4:1:1 като полвината белтъци са от раст. произход и по голямата част от мазнините също. Това не е диета за отслабване или надебеляване,а оптимален начин на хранене. -------------------- Alive and well, in Hell
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Съгласен съм със Щурма.
При положение, че имате достатъчно време и мотивация отслабването/напълняването е доста елементарно. Рабира се всеки човек си има оптимално тегло зависещо от това какъв тип тяло е - ендоморф, ектоморф или полиморф. Моето оптимално е около 75. Лесно свалям всеки килограм над тая цифра (колкото и да ми е гадно) и лесно качвам ако съм под нея. Та ако ви се занимава прочетете няколко книги, поговорете с диетолог и почнете да тичате и ходите на фитнес. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 16-June 09 Град: Plovdiv Потребител N: 3458 ![]() |
Аз пък свалих 22 кг за 4 месеца точно с Дюканската диета
![]() -------------------- It can't rain all the time.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 283 Регистриран: 7-May 09 Град: София Потребител N: 3405 ![]() |
Щурма си го е казал много правилно. От личен опит мога да кажа, че съм пробвала всевъзможни диети, нито една от които не успях да издържа дълго време, тичах не особено редовно и нямаше никакъв резултат.
И един ден просто ми писна, зарових се в нета, прочетох купища информация, докато стигна до знанията, които ви е изложил Щурма по-горе и преди две години се заех да ям само месо и зеленчуци. Като изключваме всичко друго, месото да не е запържено или твърде мазно и от млечните продукти си позволявах яйца. Правих я месец и половина и отслабнах 12 килограма. Задържах ги, независимо, че развалих режима известно време. След което отново го започнах, свалих още 10 килограма. И не се чувствам отпаднала, но задължително пия комбинираните витамини, защото иначе имунната система ми отслабва. Но това вече си е индивидуално. Тичам 5 пъти седмично и правя упражнения в къщи. В постоянството му е майката. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако карам само на бира и домати ше отслабна ли бре?
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Генното предразположение към затлъстяване съществува. Бих се радвал ако аргументираш това свое схващане. В какво според теб се изразява въпросното предразположение? И най-вече дали то е директно или не (сиреч дали има ген на затлъстяването или комбинация от различни генетични фактори). Цитат Оптималната диета е Въглехидрати:белтъци:мазнини - 4:1:1 като полвината белтъци са от раст. произход и по голямата част от мазнините също. В какъв точно аспект оптимална? Оптимална за какво и от къде идват тези цифри? Ако отговорът ти е от USDA или от Германското здравно министерство (които са двете институции, които препоръчват подобни цифри), знаеш ли на какво точно те базират предположенията си? Цитат Рабира се всеки човек си има оптимално тегло зависещо от това какъв тип тяло е - ендоморф, ектоморф или полиморф. Поломорфите ги има сред котките и в World Of Warcraft. Трите соматотипа са ендо-, екто- и мезоморф. За голямо съжаление логиката на тази класификация е изцяло обърната. Трите соматотипа не определят хората, а хората определят типовете. Цитат Аз пък свалих 22 кг за 4 месеца точно с Дюканската диета Поздравления! А промени ли хранителните си навици след това? Личното ми мнение е, че Дюкян всъщност съвсем без да иска прави нещо много важно, а именно да научи хората да съставят менюто си около източник на протеин и зеленчуци. @Сиело - Абе, прави ми впечатление, че в музикалното сте големи поддръжници на Дюкян. А и май имахте едно приятно място наоколо, където можеше да си вземеш пилешки шишчета... А сега как се храниш? Цитат Ако карам само на бира и домати ше отслабна ли бре? Да, разбира се. А най-хубавото е, че ако караш така достатъчно дълго ще умреш! ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 328 Регистриран: 27-May 04 Град: В.Търново/София Потребител N: 498 ![]() |
Цитат Генното предразположение към затлъстяване съществува. Цитат Бих се радвал ако аргументираш това свое схващане. В какво според теб се изразява въпросното предразположение? И най-вече дали то е директно или не (сиреч дали има ген на затлъстяването или комбинация от различни генетични фактори). дали има ген на затлъстяването или не не мога да ти кажа, сигурно са група от гени Но съществуват заболявания , които водят до затлъстяване и са с генетично предразположение - напр. някои метаболитни нарушения. Все повече теории подкрепят генното предразположение към затлъстяване на базата на практически резултати. прочети това http://www.kmg.medfac-sofia.eu/Students/OBESITY.ppt Цитат Оптималната диета е Въглехидрати:белтъци:мазнини - 4:1:1 като полвината белтъци са от раст. произход и по голямата част от мазнините също. Цитат В какъв точно аспект оптимална? Оптимална за какво и от къде идват тези цифри? Ако отговорът ти е от USDA или от Германското здравно министерство (които са двете институции, които препоръчват подобни цифри), знаеш ли на какво точно те базират предположенията си? Цитирам учебник по Биохимия за студенти по медицина -------------------- Alive and well, in Hell
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Като мен например, аз имам проблем с метаболизма. Откакто спрях да раста, явно усвоявам само това, което е необходимо, за да се запази теглото ми. Тъпча се с какво ли не, няма ефект. Адски се дразня, когато ми казват да ям повече. Все едно съм малоумна или не ме знаят, че от малка съм толкова слаба.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Цитирам учебник по Биохимия за студенти по медицина Който гради своето предположение на какво? Между другото би ми било изключително интересно да поговоря с теб на тази тема ако висшето ти образование е свързано с областта. Бих искал да чуя на какво ви учат там. Случайно да имаш скайп или нещо подобно? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Аз имам скайп, ако той няма, ше ти дам моя..
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
Всичко, което знам за храненето, съм го научил от ей тоз сайт http://daobg.com/forum/index.php?showforum=43, сичко пише тука. Има няколко човека, дето са много в час.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кои?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 283 Регистриран: 7-May 09 Град: София Потребител N: 3405 ![]() |
Цитат @Сиело - Абе, прави ми впечатление, че в музикалното сте големи поддръжници на Дюкян. А и май имахте едно приятно място наоколо, където можеше да си вземеш пилешки шишчета... А сега как се храниш? Около училище има много места, от които можеш да си набавиш вкусна храна. В самото кафене на даскалото има пилешки шишчета, пържоли, салати, плодове, десерти, етц. Наблизо са и О'Шипка, Кривото, Веселото кебапче. За вредната храна, която отдавна спрях да ям, има хот-дози точно срещу входа ни, ТазБургер, дюнери, Бъргър Френдс и пр. А за това приятно място с пилешки шишчета не съм много убедена за кое говориш, но все пак се намират, да. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Цитирам учебник по Биохимия за студенти по медицина Който гради своето предположение на какво? Между другото би ми било изключително интересно да поговоря с теб на тази тема ако висшето ти образование е свързано с областта. Бих искал да чуя на какво ви учат там. Случайно да имаш скайп или нещо подобно? В учебниците не пише предположения, а научни факти! Скайп: delian87 Уча мвдицина, не съм диетолог. -------------------- Alive and well, in Hell
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат Рабира се всеки човек си има оптимално тегло зависещо от това какъв тип тяло е - ендоморф, ектоморф или полиморф. За голямо съжаление логиката на тази класификация е изцяло обърната. Трите соматотипа не определят хората, а хората определят типовете. Elaborate pls ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В учебниците не пише предположения, а научни факти! Скайп: delian87 Уча мвдицина, не съм диетолог. В американските учебници пише други неща. В немските - различни и от тези на американските. А пък освен това има и поне десет сериозни учени (и групи около тях), които имат друго мнение. Не че има особено значение, защото самата формулировка на твърдението е грешна по дефиниция. "Оптималното отношение между макроелементите е 4:1:1." Оптимално за какво? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат "Оптималното отношение между макроелементите е 4:1:1." Какво..? Знаеш ли въобще какво са макроелементи? Иначе: не знам къде си чел американски учебници, не знам с кои професори се си консултирал. Това е оптималният прием за човешкият организъм. Естествено при различните индивиди се наблюдава различен тип метаболизъм. И какво искаш да кажеш в края на краищата? -------------------- Alive and well, in Hell
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Не е ли очевидно, че щурма знае Всичко. Що въобще си играете да спорите с един толкова обигран всезнаец.
![]() Въпреки че тактиката "интересно това откъде го знаеш" е много ползотворна, признавам. ![]() П.С. Прочетете поста ми два пъти!! -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кои? Thai. Но странно, що ли ми се струва, че знаеш "КОИ?" Питах защото само той ми направи впечатление. Цитат Не е ли очевидно, че щурма знае Всичко. Що въобще си играете да спорите с един толкова обигран всезнаец. Искрено се извинявам, ако звуча така. Не ми беше това мисълта. Просто се опитвам да покажа, че нещата винаги зависят от множество фактори и в областта почти няма доказана и абсолютна истина. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не е ли очевидно, че щурма знае Всичко. Що въобще си играете да спорите с един толкова обигран всезнаец. ![]() Всъщност е така. Ако имаше тема за CS щях да пиша 10 пъти повече от него. Кво лошо има от тва човек да разбира и да поучава, деа маа му деа? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 16-June 09 Град: Plovdiv Потребител N: 3458 ![]() |
Цитат Аз пък свалих 22 кг за 4 месеца точно с Дюканската диета Поздравления! А промени ли хранителните си навици след това? Личното ми мнение е, че Дюкян всъщност съвсем без да иска прави нещо много важно, а именно да научи хората да съставят менюто си около източник на протеин и зеленчуци. Все още я спазвам ![]() ![]() -------------------- It can't rain all the time.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Клипче.
Ето ви едно видео да се вдъхновите и не да правите някакви посрани диети, а да се натоварвате физически... и да се храните разделно, а не - днес само вида ще пия, или, цяла седмица ще ям зеленчуци и още чупене на стойки. Дет се вика-"Спорта е здраве". -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Не знам дали точно това е темата, в която трябва да го пиша, но аз имам следния проблем. Висок съм малко над 1.80, а тежа едва 67 кг. и макар да ям много и калорична храна (хляб-хляб и половина на ден с манджа, днес съм засега на половин хляб с купа пържени картофи) не мога да напълнея. Лекарите казват, че имам ужасно бърз метаболизъм, а приятелите ми много ми се ядосват, че се оплаквам от нещо, което повечето хора считат за благословия. Все пак ми се ще да открия начин да не изглеждам като недохранен африканец при положение, че се тъпча като прасе.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Това наистина си е забележително, браво на човека. Само дето настръхвам като си представя колко са го кълцали за да я махнат тази кожа, пък и даже трябвали още няколко операции... -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Физическо натоварване и адекватен хранителен режим вършат работа при абсолютно всеки здрав индивид. Понятието "бърз метаболизъм" е остаряло и доказано като грешно според най-новите проучвания. Ако имаш желание, можем някой път да поговорим за храненето и психологията по скайп.
![]() Между другото най-добрият ми приятел е висок над 1.80 и тежи потресаващите 57 килограма. А не бих го оприличил на недохранен африканец. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Братовчед ми е 197см и тежи 75 кила, не знам дали това е нормално. Сега поне е в Германия и там казва, че вурстчетата са хубави и си хапвал.
![]() Аз пък имам бавен метаболизъм което е шит, поне според мен. Но пък и да изглеждаш като недохранен африканец също не е хубаво, така, че може би посредата е най-добре ![]() @Chimera, тоз момък е яко кълцан което едва ли е приятно, но пък от друга страна може да я продаде или дари за присаждане. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не знам дали точно това е темата, в която трябва да го пиша, но аз имам следния проблем. Висок съм малко над 1.80, а тежа едва 67 кг. и макар да ям много и калорична храна (хляб-хляб и половина на ден с манджа, днес съм засега на половин хляб с купа пържени картофи) не мога да напълнея. Лекарите казват, че имам ужасно бърз метаболизъм, а приятелите ми много ми се ядосват, че се оплаквам от нещо, което повечето хора считат за благословия. Все пак ми се ще да открия начин да не изглеждам като недохранен африканец при положение, че се тъпча като прасе. Спокойно, все някога ще налееш килограми, рано ти е още. А ако не налееш - това ти е просто структура и го приеми. Ако ти пречи толкова, тъпчи се с химии и стани пълна развалина до 10 години, ама не виждам смисъл. Просто приемаш, че изглеждаш като.. "недохранен африканец", не мисля, че можеш да направиш нещо по въпроса ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз още веднъж ще повторя, че схващанията за "структурата", "гените" и т.н. са най-вече незнанието, а по-често самозаблудата на хората, които не могат да се справят с промяната на хранителните си навици. И не че структура и гени не съществуват - напротив, но те имат значение само ако имате желание да станете спортист или бодибилдър на световно ниво.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Трябва воля и желание. Дет се вика, ако не ви се спортува, спортувайте насила един вид, и накрая ще ви хареса. Апетита идва с яденето.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Фюрере, какво мислиш за т.нар. ВМ-НВД?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Зависи каква е целта и колко са базовите познания на индивида, който я следва. Освен това и НВД-то има безброй вариации.
Ако вярваш на глупостите, които Аткинс приказваше преди 20 години (когато вече беше дядка загубил здравия си разсъдък), че НВД-то ще доведе до увеличаване на изгорените калории с по 800 на ден - няма да стигнеш далече. Също толкова смешни са ми и типичните български бодибилдъри, които вярват, че ако са на ВМ-НВД ще се "орефлят". Но ако осъзнаваш, че целта на намаляването на въглехидратите е да се чувстваш по-сит, нивата на инсулина да са по-стабилни и се пребориш с евентуалната си инсулинова резистентност - тогава вече нещата придобиват смисъл. И все пак има безброй различни НВД-та. Например и Аткинс и Кетогенната диета са НВД, но инак са съвсем различни. Та в този смисъл, в какъв контекст те интересува НВД и какво по-точно НВД? Ако конкретизираш отношения между протеин, мазнини и въглехидрати и общо количество калориим, бих могъл да се изкажа адекватно. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чел съм по въпроса - http://livetolift.com/forum/index.php?showforum=2 и http://spidersport.com/forum/viewforum.php?f=4. Интересува ме дали въпросният режим би бил токлова правилен и здравословен, колкото го описват. Иначе казано - повече подробности за него и плюсовете/минусите му, ако разбира се имаш желание да споделиш твоите познания. Благодаря предварително.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Извинявам се за закъснението, с което ще коментирам темата, но не бях в настроение за твърде дълги постове, а тя заслужава такъв.
Ниско-въглехидратната диета - връщане към изначалния ни начен на хранене или поредната мода създадена за правене на пари Изтъкваните предимства на ниско-въглехидратните диети са толкова много, че надали бихме могли да коментираме всички. А честно казано и някои от тях просто не заслужават коментар, защото са плод на откровеното незнание, а по-често и на преднамерените лъжи на своите автори. Аз обаче ще си позволя да разделя и групирам отделните въпроси и да разясня своята позиция относно тях за да стане темата максимално ясна и разбираема. Какво всъщност е ниско-въглехидратната диета В най-общ план това е хранителен режим, при който въглехидратите са намалени в сравнение с нормалният модерен начин за хранене. Това би трябвало да значи, че те не бива да съставят повече от 30% от калориите, които поемаме. За целта се изключват изцяло или почти изцяло всички храни, които са богати на въглехидрати като например хляб, всякакви макаронени изделия, захар и до по-малка степен плодовете и по-богатите на въглехидрати зеленчуци като картофите, цвеклото и др. Това от своя страна поставя акцента на яденето на месо, ядки и нискокалорични зеленчуци. Ниско-въглехидратната диета и контролирането на теглото Повечето диетолози проповядващи нисковъглехидратни режими твърдят, че намаляването на въглехидратите и компенсирането им с протеини и мазнини довежда до ускоряване на метаболизма, по-добра концентрация, намаляване на апетита и по-големи спортни постижения, като всички тези фактори водят до намаляване на теглото и изгаряне на мазнините по тялото. Контрааргументацията на диетолозите предпочитащи високо-въглехидратни диети се състои в това, че е много по-лесно да се преяде с мазнини отколкото с въглехидрати, въглехидратите са предпочитаното гориво на тялото и без него не може да се поддържа интензивността на силова тренировка и въглехидратите са горивото на мозъка. И двете страни имат право в размишленията си, но когато говорим за контролиране на теглото, най-важното с което трябва да започнем са калориите, които поемаме и чак след това да размишляваме от какво да дойдат те. В този смисъл ниско-въглехидратната диета е добра идея само, когато калориите са контролирани и протеинът е в достатъчно количество. А както се спомена в контра-аргументацията, трябва много да внимаваме да не прекалим с мазнините, защото те са много висококалорични (една лъжица олио съдържа 150 калории) и лесно се промъкват в храната ни незабелязано (зехтина върху салата ти, пържените ни пилешки хапки...). Що се отнася до ускорения метаболизъм при НВД - това твърдение беше оборено преди повече от две десетилетия. По-високата концентрация пък е един много интересен въпрос, чиито истини се крият зад много тънката линия на това да консумираме не просто малко, но правилното количество въглехидрати. Темата, обаче, е много обширна, така че мястото й не е тук. Намаляването на апетита също не е толкова елементарно, колкото хората си мислят. Най-общо трябва да отбележим, че простите въглехидрати са виновници за увеличения апетит на хората, докато протеините, фибрите (които винаги вървят с въглехидрати) и мазнините (и то точно в този ред) са трите най-големи естествени апетитосупресанти. Не бива да забравяме, че когато иде реч за контролиране на теглото, трябва да отбележим и възможностите на НВД за покачване на теглото, а те обикновено са силно подценявани. Всъщност НВД може да бъде лесно приспособлено за покачване на тегло точно заради високата калоричност на основните храни подходящи за нея. Ниско-въглехидратната диета и контролирането на теглото По този въпрос мненията са най-разграничени и противоположни. Някои твърдят, че ниско-въглехидратната диета е панацеята за всичко, а други все още твърдят и доказват, че мазнините са виновни за повечето проблеми със сърдечно-съдовата система. По този въпрос ще остана без мнение, но за сметка на това ще коментирам други твърдения като например това, че НВД е подходящо за борба с инсулиновата резистнентност (която достига до диабет). Тук вече аргументацията на почитателите на ниско-въглехидратното хранене е съвсем коректна, но не бива да забравяме, че НВД-то трябва да бъде и сравнително нискокалорично за да бъде ефективен противник на инсулиновата резистентност. Предполагам, че никой тук не се интересува от това как чрез НВД се лекува епилепсия, така че няма да захващам тази тема. Ниско-въглехидратната диета и нейните разновидности Има безброй различни НВД и в този смисъл е малко некоректно те да бъдат коментирани обобщено. За това ще си позволя да направя кратък коментар за всяка една от тях по отделно и се надявам, че сами ще забележите колко различни са те една от друга. Аткинсовата диета на практика популяризира ниско-въглехидратния подход в САЩ. Макар и теориите на Аткинс да са бъкани с твърдения създадени за да подългват хората, то не може да се отрече, че диетата му е изключително успешна при особено затлъстели индивиди. Най-общо тя представлява многофазова диета, в която въглехидратите са намалени до минимум, а всякакво съотношение между протеини и мазнини е позволено. Моето лично мнение е, че тя е перфектен избор само за хора, които имат да свалят големи количества мазнини, защото тогава защитните механизми на тялото против свалянето на тегло биват успешно намалени от приеманата храна. Дюкянската диета, която е нещо като европейския и доста закъснял вариант на Аткинсовата диета представлява отново многофазен хранителен режим, в който първоначално се спират не само въглехидратите, но и мазнините, а се позволява свободна консумация на протеин. Презумпцията зад това решение е, че протеинът е много засищащ (факт) и тялото се нуждае от много енергия за да абсорбира калориите от него (отново факт, а конкретното число е около 1/3 от калориите на храната). Това, разбира се, довежда до бърза загуба на тегло и мазнини. Всички книги на Дюкян (четири до този момент) са преведени и издадени на български, така че всеки, който се интересува, може да ги закупи и да следва режима му. Rapid Fat Loss подходът на Lyle McDonald пък е ниско-въглехидратна и ниско-мазнинна диета, в която приеманият протеин също е под контрол и е пресметнат да бъде в най-правилните количества. Това е диета за хората, които наистина знаят какво правят и се интересуват от истинските механизми, които стоят зад поддържането на дадено телосложение. Многобройните палео диети пък ни казват, че можем да ядем колкото и когато си поискаме от всички храни, които са яли нашите предци. Това включва всичко, което е растяло на земята (или под нея), по дърветата, храстите или пък допреди седмица е тичало или плувало. Бих казал, че тази диета е перфектният вариант за поддържане на дадено тегло. Доста е трудно да се преяде само с натурални храни, а дори и това да се случи, тялото ще реагира намалявайки апетита впоследствие. Но истината е, че ако някой иска да надебелее, винаги ще намери начин да го направи. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Свалил съм 5 кила на бира и глад. :> :> :>
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Спортуваш ли нещо или само с гладуване?
Колко имаш още за сваляне? P.S. От бирата не се отказваш, а ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
^^ Ооо караш по моята диета xD и аз отслабнах с 5 кг, но сега иде зимата и пак ще се качат най-вероятно T_T
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Спортуваш ли нещо или само с гладуване? Колко имаш още за сваляне? P.S. От бирата не се отказваш, а ![]() Oт 83, станах 76, поне още 6кг и ще се чувствам супер. И спортувам и ям веднъж на ден. По грубия начин го карам и гледам, че има резултат. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дано успееш да ги задържиш после килограмите, защото основния проблем на драстичните методи е, че щом приключиш с тях и започнеш нормално хранене, всичките килца бързо се качват обратно. Даже някои хора качват и отгоре.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз свалям тях, за да кача после мускулна маса, споко маце :>
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 25-August 09 Потребител N: 3536 ![]() |
Отеби, шкембаците от догодина ще са модерни
![]() -------------------- SEX, DRUGS & METALCORE
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Свалил съм 5 кила на бира и глад. :> :> :> Моля те, вземи си почивка от свалянето за няколко дни. Тялото има хормонални механизми, които правят по-ефективна, по-бърза и по-сигурна загубата на тегло, когато е разнообразена с моменти на нормално хранене. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 76 Регистриран: 9-September 09 Град: София Потребител N: 3557 ![]() |
Ще се изкажа и аз понеже имам известен опит в отслабването.За 1 година без асолютно никакви диети свалих 20 килограма
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Благодарение на Щурма съм си фиданка сега (((( :
|
|
![]()
Коментар
|
|
Признай си, че не само благодарение на мен, ами и заради мен си фиданка. Вече можем да се обичаме!
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
От доста време се замислям над следния факт и не мога да си го обясня, та моля да се включи Щурм (или някой друг запознат) по темата. Аз съм много бос (с което никак не се гордея).
Презумпцията зад това решение е, че протеинът е много засищащ (факт) и тялото се нуждае от много енергия за да абсорбира калориите от него (отново факт, а конкретното число е около 1/3 от калориите на храната). Експериментално при мен протеинът (доколкото знам в яйцата има прилично количество протеин, в месото, мисля - също, естествено зависи какво и т.н.), но мисълта ми е, че аз с очевидните храни, богати на протеин, не се засищам: да, ако ям много, ми става "тежко", но усещането за глад не изчезва. Засищат ме.. картофи например. Аз ли класифицирам грешно храните, богати на протеин, и изобщо къде бъркам? -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Трябва ти малко време да свикнеш. След 2-3 седмици хранене по този начин, ще видиш как след една пържола и салата ще ти се струва че си се наял кат пич.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
DISSIDENT AGGRESSOR е абсолютно прав, макар че въпросът ти изисква малко по-сложен коментар.
Самият термин "засищане" е някак си доста общ (на други езици има по 3 думи), а механизмите свързани с него са повече от 20 основни. В този смисъл различните храни те засищат по различен начин. И докато протеинът първо пълни корема ти (което е един от най-силните начини да се заситиш в краткосрочен план), а впоследствие и остава там още минимум 6 часа (което пък е един от най-силните начини да се заситиш в по-средносрочен план), то пържените картофи (както и всички други бързоусвояеми въглехидрати) карат мозъка ти да произвежда серотонин, който те кара да се чувстваш добре. В този смисъл ефекта от различните храни е различен. В крайна сметка, както и каза Агресорът, нужно е известно време човек да свикне, но според мен най-важният въпрос е в какъв контекст поставяш питането си? Сиреч защо променяш хранителните си навици и как го правиш? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Може ли да питам с какво се занимаваш/учиш? В последната година много почнах да се паля по такъв род неща, смених си диетата драстично, но имам много неясноти все още. Все съм се чудел с какъв тип хора трябва да говоря.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не следвам и не работя нищо свързано с темата. Просто е зона на мой интерес.
А кого трябва да питаш, може да се каже единствено, когато е ясно какви точно са питанията. Друг е въпросът, че аз все още не съм видял български диетолог, който да не е поне 30 години назад в мисленето си. Все пак можеш да кажеш някой от въпросите си и да ги дискутираме. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Отслабване... битка, в която съм се вкопчил здраво от вече една година. Е не мога и не мога да отслабна колкото и да се опитвам. Това разбира се не означава, че няма да продължа да се опитвам да убия гадните излишни килограми. Пробвал съм да съм на диета... нямам достатъчно Willpower, трябва да си кача малко като вдигна лвл. Но за сметка на това от началото на Декември драстично намалих храната, която попринцип приемах на ден. И започнах пак да тренирам (коремни преси, лицеви опори, щанги, разходки [в момента е прекалено студено за да тичам], тва-онова). Дано да има резултат този път
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 150 Регистриран: 8-September 09 Потребител N: 3555 ![]() |
Някой да ме поправи ако греша, но по мое мнение от "коремни преси, лицеви опори, щанги" никакви килограми няма да свалиш.
-------------------- When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ С умна диета не би следвало да имаш проблеми. Телата ни по принцип не са направени за да бъдат дебели.
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9th May 2025 - 12:25 AM |