![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
Сдружение за антични и средновековни реконструкции „СИЛА" съобщава:
На 2, 3 и 4-ти октомври в Пловдив ще се проведе първия по рода си средновековен панаир, визиращ периода XII-XIV век. Това е един проект, който замислихме преди години, но поради незаинтересованост на организациите, в които членувахме, не видя бял свят. Как виждаме нещата? В Стария град, на Небет тепе или на площада до "Балабановата къща” ще бъде изграден палатковия лагер на панаира, ще бъдат представени поне десетина средновековни занаята - ковачество, ножарство, бижутерство, плетене на ризници и изработване на ламеларни доспехи, керамика, шивачество, тъкачество, резбарство по кост и рог, обущарство, точиларство, направа на лъкове, билкарство... няма да изброявам всички. Ще имаме и гледачка на карти, и палач. Ще се проведат турнири по стрелба с прашка, лък и арбалет, средновековна фехтовка и хвърляне на копие. Наградите са атрактивни и осигурени от"СИЛА". Ще демонстрираме и готварските си способности в средновековната кухня с рецепти от региона, Западна Европа и Мала Азия. Няма да липсват и медовината, и виното, и бирата. С това програмата далеч не се изчерпва, предвидени са и лекции за съответния период. Проблемите не са малко и няма да се свършат, но каквото направим, все ще е добре, важното е да поставим основите на едно мероприятие, за което се надяваме да стане ежегодно. Поканени гост-участници са: "Чигот", "Modus Vivendi", "18-ти Етърски пехотен полкъ" и необвързани реенактори. Каним всички заинтересовани пловдивчани да се позабавляват заедно с нас и поне за момент да се потопят в атмосферата на бита през средновековието. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Ммм, доста интересно звучи! Трябва да се посети задължително, крайно време беше и в нашата скромна държавица да започнат, да се провеждат подобни мероприятия. Искрено се надявам да стане ежегодно! Ще се постарая да присъствам.
-------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Хм може да се яхна на влака, ще видим.
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
http://www.kafene.bg/index.php?p=article&aid=6180
Средновековният панаир съвпада с нощта на музеите и галериите в града. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Звучи супер яко .. и аз ще се опитам да дойда
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Ммм, великолепно звучи!
Ще се изисква средновековно обелко,нали,нали,наааали? ![]() Ще се постарая да присъствам, и Исторк, би ли бил така любезен да постнеш някаква програма на събитията,когато всичко се изясни? ПОздравления за начинанието! -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 150 Регистриран: 8-September 09 Потребител N: 3555 ![]() |
Аз така или иначе мисля да отида до Пловдив за Нощта на музеите, мога да намина и покрай това нещо. Ще ме гледат ли странно ако дойда нормално облечен?
-------------------- When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Програмата - най-общо (както и по-горе обясних) включва:
- Представяне на средновековни занаяти и техники - Турнири по средновековна фехтовка - Стрелба с лък и с арбалет - Демонстрации на моменти от средновековния български бит (XII - XIV век) - Игри и забавления - Средновековна музика - Средновековна кухня (храни и напитки) 2, 3, 4 октомври 2009 Начало - 14:00 - 02.10.2009 Обмисля се провеждане на лекции за различни аспекти на средновековието, за Пловдив през този период... И други изненади, които може да се случат в движение. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
02.10.2009
- 12:00-пристигане и оформяне на лагера /панаира/ - 14:00-16:00-дейности в панаира - A нататък-волни занимания,разходки из стария град, вечеря, песни и танци, забавления 03.10.2009 - 08:00-09:40 – ставане и закуска,лично време - 09:40-10:00 – подготовка и екипиране - 10:00-12:00 – дейности в панаира - 12-13:30 – почивка и обяд - 13:30- 16:00 (тук можем да удължим периода – дейност ...и нататък – свободно време, вечеря, песни и танци, средновековни забавления 04.10.2009 - 08:00-09:40-ставане изакуска, лично време - 09:40-10:00-подготовка и екипиране - 10:00-дейности в панаира - 12:00-обяд и разтурване на панаира, отпътуване на участниците --- На 02.10 вечерта е "Вечерта на музеите" и Стария Град ще е пълен с народ, а и тогава е есенния Международен панаир http://www.fair.bg/bg/ -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напомням, че събитието започва днес от 14 часа!
-------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Скромна форумна групичка включваща и мен ще бъде там в ранния следобед.
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 150 Регистриран: 8-September 09 Потребител N: 3555 ![]() |
Екстра панаирче се получи. Медовината си я бива.
Евала за организацията и амбицията, въпреки лошото време. -------------------- When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Дам, подочух, че е било яко.
Проклятие, аз пък го пропуснах, поради нелепи и неоснователни причини, свързани с... бюрокрация ![]() А така ми се искаше да сравня моята медовинена реколта с нечия Modvs-овска! Istorik, я кажи дали събитието се очертава да стане ежегодно, все пак? -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
То всъщност още продължава.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ISTORIK, я кажи, дали събитието се очертава да стане ежегодно, все пак? Работим по въпроса. Това ще зависи от преговорите с Община Пловдив и с намирането на спонсори. Средновековният панаир приключва утре (неделя) в ранния следобяд. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Искам снимки!
![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тази съвсем непринудена картинка ни посрещна на влизане.
И поглед малко по-наляво. Така изглежда палатка, чиито обитател в момента няма нужда от дефанзивните си приспособления. А ето и една от "постелите" с материал за разглеждане. А тази снимка, разбира се, е направена специално за теб. Кредити за прекрасните и показателни снимки получава Chimera. А пък създател на част от шлемовете, мечовете и ризниците, които се виждат на снимките е нашият изключителен форумен приятел Zdravko Peev. Поздравления и поклон за работата и търпението му. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Доста приятно изживяване, останах доволна
![]() А пък комбинацията от дъждовна нощ и медовина... ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd June 2025 - 09:26 AM |