Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Linkin Park, Limp Bizkit, Slipknot, Това метъл ли е?
FuckMeJesus
коментар Apr 23 2003, 11:33 PM
Коментар #1

Просветен

Група: Потребители
Коментари: 372
Регистриран: 19-April 03
Потребител N: 76

da vi kaja 4estno, povdiga mi se ot podobni komersialni grupi4ki.pantalonite im triqt zemqta, dokato peqt rapirat, a i muzikata im e bokluk, a se pi6at metuli!da vi kaja li kak izglejdat fenovete im, koito poznavam?smuknati 6iroki dunki, sindjir s prusten na nego, KUBINKI I ME6KA!!!!!GNUS! i poneje sa komersialni i pove4eto hora sa 4uvali vse po nqkoq pesen, mi obqsnqvat, 4e metula e...tup-grupa hora, v koqto vseki se opitva da pre4i na drugiq.e kak da im obqsnq, 4e tova nqma ni6to ob6to s istinskiq metul?moje bi az sum malko konservativna na tazi tema, no taq idiot6tina ne q priemam.ostavam si na black....

--------------------
Free your body and soul
Unfold your powerful wings
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to this earth
Unless you feel good where you are!
Go to the top of the page

+Quote Post
22 страници V   1 2 3 > »   
Start new topic
Отговори (1 - 99)
Warrior Of Ice
коментар Apr 24 2003, 07:50 AM
Коментар #2

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Напълно съм съгласен със становището ти - това не е метъл, а по-скоро гавра с него. Е, Slipknot имат няколко силни парчета, но като цяло и те са същия комерс, с тези маски и псевдосатанистки имидж. Да, истинският метъл не се прави за пари. И само защото дадена банда вади уж тежък звук (понеже са настроили китарите възможно най-ниско, разбира се), това не значи, че прави метъл. Друг въпрос е, че просто им изнася да се представят за метъли.

P.S. Black rulz! biggrin.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
RAPTOR
коментар Apr 24 2003, 12:15 PM
Коментар #3

Member

Група: Приятели
Коментари: 478
Регистриран: 11-January 03
Град: Manchester, UK
Потребител N: 2

Оффф, старата песен на нов глас. mad.gif
Linkin Park и т.н. не били метали.
ДА, НЕ СА!
Това не ми пречи да ме кефят, макар че си слушам всичко. Кефи ме че има жица. Кефи ме стилът. Кефи ме, че са млади. Комерсиални са. Е, и? Аз си тегля mp3 от нета. Толкоз ме сърби, че са комерсиални, щом не ми бъркат в джоба.
КОЯ ГРУПА В НАШИ ДНИ НЕ Е КОМЕРСИАЛНА, А?
Всичко, което не се прави за пари или се прави за още повече пари, или наистина 5 пари не струва. Ади оборете ме box.gif !
punk.gif

--------------------
From Wishes to Eternity
IPB Image

[00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm

[10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111
[10:18] <@phoebe> chao kurvo typa
[10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano

+Quote Post
Jicata
коментар Apr 24 2003, 01:18 PM
Коментар #4

guitar

Коментари: 920
Регистриран: 20-January 03
Потребител N: 15

Вижте, мен изобщо, ама изобщо не ме интересува коя група какъв стил е (най-вече за метъла). Казвате: "има много подстилове.... дъра-бъра"- хубаво, но с тва става една по-голяма мешаница. Тая група къв стил е, оная къв е... dry.gif А иначе за тези хора които слушат една-две нео-метъл банди(без никъв друг метъл) според мен не трябва да се наричат метали - "Аз съм метъл... Аз се кефа на метъл, Аз слушам Лимп Бизкит и Хим, а, значи съм метъл и т.н." А за Слипнот, че повечето хора са им чували все по някоя песен не съм съгласен. Слипнот вече са обърнали внимание, че започват да стават комерсиални и за това, ако не сте научили ще издават последен албум и се разпадат. sad.gif Ще ми бъде мъчно, но всяко зло за добро wink.gif Ще си остана с добро впечатление за музиката им и ще си слушам тяхните работи. punk.gif А за облеклата на феновете - Всеки си се облича както намира за добре, аз си се обличам съвсем нормално, е, естествено с няква тяхна фланелка ми е по-добре. cool.gif Аз като Zombie съм против ограничаването на музиката в стилове. По този начин някои хора се стараят да слушат колкото се може повече групи от даден стил, за да се причислят към неговите фенове. Хубаво е да си слушаш каквото наистина ти харесва. И все пак се учудвам защо в името на тази тема присъстват и Слипнот ???

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 24 2003, 04:22 PM
Коментар #5

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат
slipknot, limp bizkit, linkin park i t.n., TOVA METAL LI E?????????

Slipknot - Да
Limp Bizkit - Не
Linkin Park - Не

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 24 2003, 06:20 PM
Коментар #6

Balance Guardian

Raptore, не всяка музика се прави за пари, братко. Би било тъжно, ако наистина не си го разбрал. Вярно, хората са егоистични и меркантилни по природа, но се срещат и такива (дори сред музикантите) за които печалбата не е всичко. Разбира се, щом се занимаваш сериозно с музика, значи смяташ да се издържаш от албумите си. Това не значи, че парите са основната ти цел. Истинският музикант е този, който твори заради самото изкуство и заради радостта, която му доставя то, и която доставя на другите.

Жица, стиловете съществуват, независимо дали това ни харесва. И аз предпочитам групи, които се стремят да надмогнат стиловите ограничения, но тъкмо сред нео групите този стремеж отсъства почти изцяло и смело твърдя, че това е един от най-ограничените съвременни стилове. Погледнете само начина, по който всички се втурнаха да копират korn, а по-късно и limp bizkit след големия им успех... Много малко оригинални групи съм срещнал досега в този жанр. Slipknot заслужават някакво уважение заради стремежа си да експериментират, макар че имиджът им е смехотворен.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар Apr 24 2003, 09:44 PM
Коментар #7

Просветен

dobre,slipknot po nqkakva neobqsnima za men pri4ina sa dosta uvajavani.qvno na men prosto ne mi ponasqt...nevermind.warrior, absoljutno sum suglasna, 4e ima muzikanti, za koito ne vsi4ko e pari, oba4e za6to togava ne vzemat da doidat v bulgariq?ako zapla6taneto ne im e problem, koe po dqvolite e?! i koi spored vas sa takiva grupi?

--------------------
Free your body and soul
You may now live forever
Or return to this earth

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 24 2003, 11:45 PM
Коментар #8

Facepalmer

Slpknot си заслужават уважението. Не че са ми любимата група или нещо такова. Едно време като излезе Iowa ги слушах нон-стоп. Сега само една песен ме кефи наистина и това е Gently.
Обаче в тая връзка искам да кажа че Stone Sour е една убийствена група. Техния албум ме кефи много, ама адски много. Такъв готин метъл/рок направен с доста емоция не се беше появявал от години. Idle Hands, Inhale, Blotter... много яки песни!

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 25 2003, 08:32 AM
Коментар #9

Balance Guardian

FuckMeJesus, въпросните групи не идват в България поради простата причина че няма кой да ги покани. Преди време четох интервю с Catamenia, които казват, че са навити да свирят у нас стига някой да им покрие транспортните разходи... Истината е, че SME канят само който те си искат (най-вече групи, на които те си се кефят). Не е вярно, че западните групи се страхуват да свирят на Балканите, просто трябва да им се предложи. Аз съм УБЕДЕН, че родните агенции не са се и опитвали да поканят някоя голяма група като Dimmu Borgir, Cradle, Children Of Bodom, Helloween и т.н. А за групи, които не правят музика за пари - примери колкото щеш... Мога да ти изреждам до утре, в момента Rhapsody са ми на акъла, и Therion. Последният албум на Cradle Of Filth закопа всякакви критики за комерсиална насоченост, които се вихреха напоследък. Като си помисли човек, за да прави един музикант метъл, той трябва да е наясно, че няма да се продава особено добре (освен ако не е извънредно талантлив и оригинален). Нима мислите, че съвременните метъл изпълнители не са в състояние да свирят някакъв лигав мелодичен рок или комерсиален нео-метъл? Могат разбира се, и по този начин биха продавали не хиляди албуми, а милиони. Но не го правят, защото предпочитат да създават истинска музика, макар и за по-малко пари.

--------------------

+Quote Post
Jicata
коментар Apr 25 2003, 09:32 AM
Коментар #10

guitar

Цитат(SepulTeraHead @ Apr 24 2003, 11:45 PM)
Обаче в тая връзка искам да кажа че Stone Sour е една убийствена група. Техния албум ме кефи много, ама адски много. Такъв готин метъл/рок направен с доста емоция не се беше появявал от години. Idle Hands, Inhale, Blotter... много яки песни!

SepulTeraHead, съгласен съм с теб. Stone Sour си струват. Веднага щом им чух албума им станах фен. Доста са различни от Slipknot, което е добре punk.gif Като цяло ме кефи идеята на групата. Абе направо нямам думи да го опиша. Отначало слушах албума нон-стоп, и сега си послушвам яко техни песнички - Inhale, Get Inside, Idle Hands, Blotter, Take A Number, Choose... абе всички са жестоки punk.gif punk.gif punk.gif
П.С. Разбирам защо Кори Тейлър се кефи повече да пише текстове за тях.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 28 2003, 06:21 PM
Коментар #11

Facepalmer

Тоя риф с коийто почва Idle Hands... направо ме разбива. Едновременно е адски мелодичен и адски тежък. punk.gif punk.gif punk.gif

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 28 2003, 11:16 PM
Коментар #12

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Не знам защо много хора се заблуждават, че неометалът има нещо общо с метъла (колкото и тъпо да звучи...). Само имената са сходни... аз считам, че това се е получило, защото някой невеж идиот е чул китарата, в Korn примерно и си е казал: "Я - Метъл!"... майтап де tongue.gif !! По-вероятната версия е съсем очевидна: да се използва името на един вече утвърден стил, имащ зад гърба си години история и много поклонници.... Всеки човек обикновено свързва автоматично новото с по-доброто и от тук -> NEO-metal (НОВ-метъл). Това е един елементарен трик да се получи бързо разпространение на новото влечение и да се спечелят повече пари...
Съпоставени, си личи двата стила имат съвсем различен произход. Металът води началото си от рока, а неометалът (както Hardcore-ът и Crossover-ът) произлизат от Alternative...

--------------------
meh.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 29 2003, 08:13 AM
Коментар #13

Balance Guardian

Подкрепям. Просто някои хора предпочитат да се мислят за големи екстремисти: "Ей, вижте ме к'ъв съм метълист...", а същевременно слушат комерсиални групета, които не знаят повече от два-три рифа... Въпрос на евтина манипулация е цялата т.нар. "нео-метъл революция"... Колко смехотворно звучи само!

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 29 2003, 09:43 AM
Коментар #14

Facepalmer

Не мога да разбера защо толкова се мъчите да го отделите тотално от истинския метъл. В нео-метъла(nu-metal) има доста здрави групи които са наистина МЕТЪЛ и не са ни най малко комерсиални. Това е просто новия вид метъл. То и името му по дяволите значи точно това.

--------------------

+Quote Post
Jicata
коментар Apr 29 2003, 10:16 AM
Коментар #15

guitar

Мдаа, и плюс това колкото и да не ви се иска, стилът се определя като метъл и не вярвам това да се промени някога smile.gif

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 29 2003, 01:20 PM
Коментар #16

protocol down

Коментари: 1855
Град: Пловдив
Потребител N: 4

Абе... и аз съм на мнението на FuckMeJesus и Warrior Of Ice... Тоя така наречен "нео" метъл е наречен така, за да трупа известност на гърба на утвърдения вече стил... Просто чуйте рекламата на новия албум на Linkin Park - Те говорели само когато имат какво да кажат и когато го правят и боговете мълчат... Хахахахахаха.... Бахри, ми това и Мейдън, Ози, Джудас и други класики не са сипозволявали да го кажат... Верно, че не зависи много от самата група, но лошото е, че и тези 20годишни сульовци се мислят за музиканти... Малко (много даже) се отклоних от темата, но искам само да кажа, че те не са метъл, а по-скоро рап... Винаги има някое попадение (като Слипнот, които даже не са нео "метъл" според мен), но мнооого малко...

П.С. И правят музиката Само за пари, без да влагат никакво чувство... и това си личи от еднаквоста на песните...

П.СС. Жица, айде да си махнеш тая картинка от подписа, че много бавно зарежда форума (много й е голям размерът) smile.gif

П.ССС. Black Metal rulezzzz! Събрахме сеее... Вече сме около 5 фена на блека...

--------------------

+Quote Post
Jicata
коментар Apr 29 2003, 01:45 PM
Коментар #17

guitar

еее, аре де, не е чак толкова голяма. Колкото на Раптър ми е. mat.gif Slipknot mat.gif . Все пак не е Линкин Парк или Лимп Бизкит, а и съм си я правил сам biggrin.gif
П.С. Ако е по-малка няма да се вижда добре!
П.СС. Slipknot какъв стил са според вас, просто ми е интересно smile.gif и кои групи спадат към тяхния стил?

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 29 2003, 01:50 PM
Коментар #18

protocol down

Уффф, добре... Ами и аз незнам точно какъв, но не и нео... Може би някво по-брутално...перверзно... Някъде бях чел - с траш насоченост... Незнам... Като стана дума за стилово, някой ще ми обясни ли какво точно е crossover

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 29 2003, 08:20 PM
Коментар #19

Facepalmer

Slipknot - нео-метъл. Просто веднага ви го казвам.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 29 2003, 08:37 PM
Коментар #20

Balance Guardian

Не са точно нео-метъл... Имат много общо със стила, но музиката им съдържа влияния от траш сцената (особено ритъм секцията). Кросоувър е по-точно определение. А самата дума ще рече някаква кръстоска между стилове...

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 29 2003, 08:52 PM
Коментар #21

Facepalmer

Кросоувър... всички казват че са кросоувър. Нео-метъл са и тва е.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 29 2003, 10:27 PM
Коментар #22

Da schlägt es links

@Warrior Of Ice: You're right, I think

--------------------
meh.

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 30 2003, 05:41 AM
Коментар #23

protocol down

Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 29 2003, 06:37 PM)
Кросоувър е по-точно определение. А самата дума ще рече някаква кръстоска между стилове...

Аха, щото в едно интевю бях прочел, че и Кристина Агилера е кросоувър, на някоя бг банса беше!!!

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 30 2003, 08:02 AM
Коментар #24

Balance Guardian

Агилера прави най-бруталния кросоувър! biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар Apr 30 2003, 02:33 PM
Коментар #25

Просветен

da ne govorim puk za britney spears i justin timberlake...tqh napravo kum black metal-a mojem da gi pri4islim... wink.gif

--------------------
Free your body and soul
You may now live forever
Or return to this earth

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 30 2003, 06:09 PM
Коментар #26

Facepalmer

Това беше от едно интервю с Fyeld.

--------------------

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар May 1 2003, 11:11 PM
Коментар #27

Просветен

ironiqta ne be6e naso4ena kum teb...sorry, ako e prozvu4alo taka

--------------------
Free your body and soul
You may now live forever
Or return to this earth

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 2 2003, 10:45 AM
Коментар #28

Facepalmer

Nope...

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 3 2003, 09:05 PM
Коментар #29

Хекър
*

Коментари: 44
Регистриран: 21-February 03
Потребител N: 49

Warrior ай да не оценяме стиловите предпочитания на юзърите ,щом ти не намираш смисъл в нео-то нека това да не ти е основание да го наричаш глупаво или комерсиално ,щото от нео до нео също има разлика. Искаш да кажеш ,че lb и Dreadlockz имат по между си нещо което ги свързва?! Или пък lp и RAGE AGAINST THE MACHINE са като две капки вода?! Нееее , тва че нео-то се прави значително по-лесно от heavy-to не го прави по безмислено. Всеки фен намира нещо в него ,едни си слушат заради ексцентричния звук ,други да дивеят ,трети сигурно и смисъл намират ,и това показва че стила има цена. Друг е въпроса за комерса при нео-то , Slipknot носили маски и тва се правило за по -комерсиален имидж ,хаха, ми онея истерични ,намацотени ,друсани , педалски ,психично изкривени блек метъли да не би да се обличат така щото им харесва, хаха пози са и те повечето.

Тва за хардкора и пънка ,ме накаа да си мисли че тоя форум се дели от тези стилове или пък от рока! ако е така да изчезвам ,а?
За мен метъла ,хардкора ,пънка и рока са направени с една идея и носят едно и също ПРОТЕСНО послание. Сори че казах за хардкора = метъл ама просто от скоро се зарибявам ... аз в интерес на истината повече разбирам от пънк и рок ,затова грешката ми е естествено следствие от невежеството изпълвашто съзнанието и ума ми.

Warrior приятел слушал съм хеви метъл и много го уважавам като стил ,но както ти не разбираш нео-то така и аз например не разбирам дет и блек метъла ,ама не съм тръгнал да говоря разни небивалици по техен адрес. Има групи които са от началото на зараждането му и все още не са се обвързали с комерсиалност ,но ти изглежда оценяш повече по издънките в жанра.
---------------------------------------------------------
Някога ще се запиташ, дали с нея не отлиташ
Някога живота нов и свеж, ще е мъртвият копнеж
Някога на океана любовтта си ще дадеш, просто за да не умреш
И тогава вятъра ще спре да вее, слънцето ще почернее...

Някога това което даваш, седем пъти получаваш
Някъде това е факт, а тук утопичен постулат
Някой, някога отново може би ще е така добър да влее
Топлината на живот в мъртвите ти вени, някой, нявга ще успее...

Някой за когото справедливост не е просто дума
Някъде те търси той и тя, тази искрена натура...
Някога, освен ако не успееш течението да преоодолееш,
И предал се на съдбата с тях продажно ти се влееш...

http://www.hek.web1000.com-#hek

Айде поздрав за теб Bob Marley-Tree Little Births - тук поне сме на едно мнение.

Хора не оценяте регетоооооооооооо!!!!

+Quote Post
RazorJack
коментар May 3 2003, 11:15 PM
Коментар #30

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

Цитат(4oBeKa_He4oBek @ May 3 2003, 07:05 PM)
Друг е въпроса за комерса при нео-то , Slipknot носили маски и тва се правило за по -комерсиален имидж ,хаха, ми онея истерични ,намацотени ,друсани , педалски ,психично изкривени блек метъли да не би да се обличат така щото им харесва, хаха пози са и те повечето.

Е тоя изби рибата хехе точно така пич, нямаш си и представа колко са комерсиални блек метълите и как музиката им се продава във всеки магазин и какви пари изкарват въобще лелее ма то блек метъл да си в наши дни tongue.gif

А по темата - ми твърдо нйе biggrin.gif
Тва че всяко пишлеме дето може да дрънка на китара почва да свири нео метъл не е критерий колко стойностна е музиката - просто да се насере не би могло да изсвири едно свясно соло и затова дрънка едни и същи рифове.
То и затова този така наречен "стил" музика се появява едва сега - защото едно време самият факт че си издал албум означава че си адски добър музикант и че някой те е подкрепил. Защото далеч не всеки можеше да си го позволи ... а сега ... tongue.gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 4 2003, 08:16 AM
Коментар #31

Balance Guardian

За 4oBeKa_He4oBek:

Приятелю, не знам защо реши, че не разбирам нео-метъла... самата идея, че някой може да не го разбира, ме хвърля в ужас. И не наричам този стил глупав и комерсиален, само защото не го харесвам - правя го, съпоставяйки го с останалите подстилове в метъла. Съгласен съм, че има и оригинални групи в нео средите, но повечето звучат съвсем идентично. Да, corpse paint гримът на блек метълите също е въпрос на имидж, но тук става въпрос за нещо, което се е превърнало в част от посланието на самата музика още от зараждането й и хората не го възприемат като плоска реклама.

Протестното послание е налице при посочените от теб стилове, да... но това не е повод да се слагат под общ знаменател.

Не си тръгнал да говориш небивалици, а? Противоречиш си, човече - кой каза че блек метълите били надрусани наркомани-истерици? Когато аз критикувам даден стил, поне посочвам кои са му слабостите, а не разчитам на обобщения като твоето...

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 4 2003, 02:27 PM
Коментар #32

Хекър
*

Да признавам ,думите ми по адрес на блека не бяха оправдани ,ама изпуснах си нервите... Мопга да ти кажа какво мисля за стила .Начи първо лириката - не ме кефи въобще че цялата им музика от гледна точка на текста е свързана с насилие ,кървишта и разни тъмни сили ,които не правят нищо друго освен това че увреждат мозъците на по наивните. Пеят за някви неща ,които просто не могат по никакъв начин да допринесат за развитието на човешкия дух и позитивност... Клиповете им са също трагедия ... мисля че тва много малко хора могат да го отречат ... Вокалите са хермафродитни ... не мога да разбера мъж или жена пее...пък и не ми трябва ... Сатанистките истории са безмислени и дори вредни за съзнанието . Не знам ,кажи какво е хубавото на тоя стил? Иначе хевито както казах си го уважавам ,макар и да не го слушам вече.

Все пак аз не казвам че който и да било стил е пълен с качествена музика ... но факт е че и при неото я има.
Начи нто си остава все пак подстил на метъла ,и нямаме проблеми вече по тоя въпрос.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 4 2003, 04:06 PM
Коментар #33

Balance Guardian

За едно съм съгласен - сатанисткият имидж е смехотворен. Но заради това не може да се осъжда музиката, а тя е далеч по-съдържателна от кървави истории на фона на шум от прахосмукачки. smile.gif Всъщност блек метълът може да бъде сложна и многопластова музика, изградена както на рифове, така и на хармонии (тоест взима най-доброто от хевито и траша). Текстовете били елементарни, казваш... Има и такива, но като цяло далеч не иде реч само за насилие. Има и доста философски текстове (виж Arcturus или последния Dimmu Borgir, донякъде и Emperor), както и фентъзи базирани (Summoning, Immortal). Темите въобще са доста по-разнообразни от безкрайното оплакване от шитавия живот, така характерно за нео-то. А за вокалите - пасват идеално на стила и толкова. Прочие, има и блек метъл с чисти вокали, но е рядкост.

Щом предпочиташ да наричаш нео-то метъл - давай, няма да възразявам повече. Но ако познаваше поне отчасти философията и произхода на метъла като музикално явление, нямаше да си толкова категоричен в тази си преценка.

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 5 2003, 11:30 AM
Коментар #34

Хекър
*

Рифове и хармонии и разни, ми добре де ,това никои не го е отричал ,но аз ти посочих какво не ми харесва в стила и също както ти не харесваш неото ,така и аз не харесвам блека . На мен не ми стига да слушам няква мусика заради това че е многопластова от гледна точка на реализацията й. Ако искам да слушам музика заради инструментала мога и към електронната да се обърна. Хаха, на кой му трябва фентази базирана лирика ,по добре да седна да прочета някоя книга по темата. Масовата концепция на авторите се засича с насилието и другите грозни неща от живота.

"В периода 1966-1970 се появяват групи като Golden Earring , Cream, Тhe Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Vanilla Fudge, Iron Butterfly, Steppenwolf, Blue Cheer, Deep Purple, Grand Funk Railroad, Free, Uriah Heep, Mountain, Humble Pie, Bloodrock, Black Widow, Аtomic Rooster, Cactus, и Black Sabbath, всяка от които оказва в различна степен влияние върху развитието на рок музиката оттук насетне."- това до известна степен ми дава основание да слагам рока метъла под общ знаменател ,а от тук всичко си следва = пънк-рок = пънк - хардкор - макар и не супер тясно свързани по между си ,все пак могат да са част от форума и Metal World.

Това че началото е положено от класическия за наше време метъл не ни дава право да игнорираме новостите ,а само основание да уважаваме старите неща! Всичко се развива приятел , не можа да очакваш да зацикли на едно място и всичко да си остане като в началото ,трябва да се опиташ да откриеш и положителните качества на сатила.

Jeth-Реге - много яка българска група с женски вокал ,свали си го това парче от автора ,много е здраво.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 5 2003, 12:36 PM
Коментар #35

Balance Guardian

И след като сам каза кои са основателите на хард'н'хеви звученето, кажи ми откровено - намираш ли общи черти в тяхната музика и "модерния" (нео) метъл? Аз не критикувам нео-то, защото не го харесвам, а защото не го намирам за метъл и се опитвам единствено това да докажа. Че нещата трябва да се развиват - съгласен съм, но хората имат погрешната нагласа винаги да отъждествяват новото със стойностното. Метълът никога не е бил мода, но това не му е попречило да се развива като стил - нещо, което продължава и днес. Просто корените на нео-то далеч не са в метъл музиката и ми се вижда некоректно да се твърди, че нео-то е резултат от развитието на въпросната музика.

P.S. Не отричам правата на всекиго да има лично мнение, но нека не преиначаваме фактите...

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 6 2003, 12:19 PM
Коментар #36

Хекър
*

Както вече ти казах протеста срещу света и глупостите в него е коренът на уравнението. Всички тези стилове изказват някакъв протест ,но темите и вълненията с времето са се сменили ,затова не можем да очакваме музиката да изказва едни и същи неща. Нео-то също не е било модно в началото ,но тъй като доста се приближава до живота на една не малка част от младите е прието присърце и е приветствано от тях като огледало на мнението им. (не че лп и лб са групи които вклучвам в тази сметка , те просто са продукт на комерсиални интереси)

От къде мога да си взема нещо на Jimi Hendrix ?

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 6 2003, 01:14 PM
Коментар #37

Balance Guardian

Че посланието на нео-то е близко до мисленето на младите - сигурно е така (не че е близко до моето мислене smile.gif). Просто в музикално отношение тази музика предлага твърде малко, за да се нарича метъл.

P.S. Повечето неща на Hendrix ги има в mp3.online.bg
Ако се интересуваш от нещо оригинално, не мога да ти помогна.

--------------------

+Quote Post
????
коментар May 6 2003, 07:04 PM
Коментар #38

Непросветен
*

Коментари: 47
Регистриран: 5-February 03
Потребител N: 27

Warrior.....vednaj mai kaza 4e SLIPKNOT gi biva...da ne si si promenil mnenieto...za6toto ot izbroenite na men te mi haresvat naistina smile.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 6 2003, 07:44 PM
Коментар #39

Balance Guardian

Една лястовичка пролет не прави, Руми...

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 6 2003, 08:53 PM
Коментар #40

Хекър
*

Не Warrior ,аз говорих по точно за гледната точка на младите хора спрямо обществените проблеми и прочие , всички са на мнение че даржавата ни е скапана , имаме проблеми с разбирането от страна на възрастните ,пороците... В музикално отношение предлага твърде малкло казваш ,тоест елементарно направена?! Пак казвам от нео до нео има разлика ,а и да не би музиката която прави Richard Claiderman да е елементарна ,щото той използва само пиано? Важното е посланието и това как звучи ,ако на някой му харесва и му носи удовлетворение нака си го нарича както иска! Щом на теб самата музикална основа на метъла ти се струва далечна от тази на неото ,проблема е твой ,просто го остави да си е НЕО МЕТЪЛ.

МЕРСИ за сайта ,аз така и не успях до сега да използвам друг освен датата. Тука доста материал има, жалко че нямам яка връзка.

Ти чу ли го онова Jeth - Реге за което ти говорих , хареса ли ти ?!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 7 2003, 07:49 AM
Коментар #41

Balance Guardian

ОК, край на споровете за неото...

Не, не съм го чул все още... скоро ще поправя този си пропуск!

--------------------

+Quote Post
????
коментар May 7 2003, 12:44 PM
Коментар #42

Непросветен
*

Mi az da sam kazala 4e edna lqstovica pravi prolet..iskah samo da popitam dali ti haresvat o6te....ne sam misli da za6titavam neoto!

+Quote Post
Metanoia
коментар May 7 2003, 10:58 PM
Коментар #43

I Am The Bloody Earth

Коментари: 515
Регистриран: 4-February 03
Потребител N: 25

Хич нямам време да ви чета умнотиите... rolleyes.gif
Ако не сте запознати Slipknot, Limp Bizkit, Linkin Park (как пък ги групирахте така съвсем не мога да схвана rolleyes.gif) свирят crossover и лично според мен да бъдат наричани "метал" е по-скоро обидно, отколкото положително. Който иска да слуша 20 години една и съща музика... някои групи са решили да направят нещо ново... Както казва вокалиста на My Dying Bride - Aaron "Групите пораснаха - направете го и вие"... но очевидно е препълнено с млади хора с ограничено съзнание (не визирам вас, вие поне се опитвате да слушате и нещо по-смислено, а някои от вас им личи, че имат и мозък в главата си... и то доста, макар да сте повечето малки на възраст).

П.П. Някой спомена за Slipknot и сатанинския им имидж - да, огромна глупост и откак я направиха ги уважавам много по-малко, не защото не съм любител на сатанизма като религия, а защото просто позират... И им личи... Чак ти става мъчно ... едно време имаше много смисъл в музиката им. Обаче за маските не сте прави (май FuckMeJesus) - някой от вас да е слушал от стария индъстриъл, да се е задълбочавал във философията му? Ако не сте - ми ваш си проблем. wink.gif tongue.gif
Аре .... PEACE!

--------------------
Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 8 2003, 07:50 AM
Коментар #44

Balance Guardian

limp bizkit и linkin park свирели кросоувър... муахахаа smile.gif

Това, че са решили да правят нещо ново, далеч не означава че го правят добре. Специално в случая с т.нар. нео-метъл - 90% от "новите" и "оригинални" групи имат почти идентично звучене. И метъл групите, правещи над 20 години ЕДНА И СЪЩА музика, всъщност са съвсем малко. Мен ако питаш, далеч по-трудно е 20 години да правиш музиката, която обичаш, без да измениш на стила си заради по-големи продажби... При истинските метъл групи поне има развитие в звученето, докато вижте linkin park - пичовете изкараха един успешен албум и сега се задоволяват единствено да го копират във всяко едно отношение, защото това се продава. limp bizkit пък тоя нов албум го бавят вече трета година - сигурно се опитват да подобрят рекорда на Metallica. Тази музика може и да се слуша още някоя и друга година, но след 5 или 10 години никой няма да помни тези групи, докато Iron Maiden пак ще събират по 200,000 човека на концерт...

--------------------

+Quote Post
????
коментар May 8 2003, 12:46 PM
Коментар #45

Непросветен
*

6te se sabirat 200,000 fenove ako ne sa pukanli dotogava Iron maiden....ma kakto i da e..
ta warrior ne mi otgovori na vaprosa!

+Quote Post
Beerzebub
коментар May 8 2003, 04:39 PM
Коментар #46

Da schlägt es links

Linkin Park и Limp Bizkit са помирисали Crossover-а от доста далече, ама хайде...
20 години?!? Мислиш ли, че металът все е същия какъвто е бил преди две десетилетия? Ако наистина смяташ така, това за мен означава недвусмислено, че не си чувал почти нищо от съвременните Metal-банди (Дано не съм прав!! tongue.gif )... не Neo/New-Metal, a просто Metal. Иначе си абсолютно прав за това, че двата стила нямат абсолютно нищо общо! И понеже те мързи да прочетеш какво сме писали преди това, аз ще paste-на тук мнението си, намиращо се на 2-ра страница на тази тема: lamo.gif
Не знам защо много хора се заблуждават, че неометалът има нещо общо с метъла (колкото и тъпо да звучи...). Само имената са сходни... аз считам, че това се е получило, защото някой невеж идиот е чул китарата, в Korn примерно и си е казал: "Я - Метъл!"... майтап де tongue.gif !! По-вероятната версия е съсем очевидна: да се използва името на един вече утвърден стил, имащ зад гърба си години история и много поклонници.... Всеки човек обикновено свързва автоматично новото с по-доброто и от тук -> NEO-metal (НОВ-метъл). Това е един елементарен трик да се получи бързо разпространение на новото влечение и да се спечелят повече пари...
Съпоставени, си личи двата стила имат съвсем различен произход. Металът води началото си от рока, а неометалът (както Hardcore-ът и Crossover-ът) произлизат от Alternative...

Мир вам!! punk.gif mat.gif punk.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 8 2003, 08:50 PM
Коментар #47

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Ще се изям от яд - гадта warrior-ска (на шега де...) воюва все с по един нео-метъл...и въпреки че това което защитаваме е в пъти по-трудно за защита поради наличието на Бизкити разни пак го поозорваме малко...Човеко, Нечовеко дай да обединим усилия и да "смажем гадината" както е казал някъв тип в историята. Нео-то ще бъде независимо от това дали ви харесва или не. И съм длъжен да кажа че е адски тъпо да съдиш за един стил по негативите му - те могат да се изгладят, докато важна е концепцията. И warrior ако още си на мнение че добра музика означава тази която е сложна и силно преплетена то само мога да те посъветвам да се осъмниш в твърдението си - вземи например Конфуций - малко думи много разум, или пък някоя програма - оптималното е това което дава максимален резултат по рационален начин. Проблема е че с даскалото не знам как ще намирам време за достойна битка с воина.

+Quote Post
FuckMeJesus
коментар May 8 2003, 11:20 PM
Коментар #48

Просветен

Цитат
Нео-то ще бъде независимо от това дали ви харесва или не.

Sw1tched, pitam se oba4e za kolko vreme 6te go bude...da ne stavam glupava, ama to edno vreme i za spice girls taka se govore6e...
pak i nikoi nito se opitva, nito puk moje da spre neo-to.nqma lo6a muzika.problemut, koito iskah da postavq s tazi tema e, 4e neo-metalat nqma ni6to ob6to s metala...tova dali muzikata e slojna ili prosta moje bi nqma takova zna4enie, vajna e emociqta, koqto nosi.

--------------------
Free your body and soul
You may now live forever
Or return to this earth

+Quote Post
Metanoia
коментар May 9 2003, 12:39 AM
Коментар #49

I Am The Bloody Earth

Цитат(FuckMeJesus @ May 8 2003, 11:20 PM)
Sw1tched, pitam se oba4e za kolko vreme 6te go bude...da ne stavam glupava, ama to edno vreme i za spice girls taka se govore6e...

Обаче в този форум ти си една от малкото, които заслужават да им отговаря човек...
Само да спомена, че когато е започвал хеви-метъла с Black Sabbath всички са си мислили 100%, че това ще е поредното чудо за 3 дни, като е почвал траша - същото, същото е и с дета... Аааа, а преди това с рока...
За Spice Girls от самото начало си беше ясно, че са еднодневка...
Цитат
pak i nikoi nito se opitva, nito puk moje da spre neo-to.nqma lo6a muzika.problemut, koito iskah da postavq s tazi tema e, 4e neo-metalat nqma ni6to ob6to s metala...tova dali muzikata e slojna ili prosta moje bi nqma takova zna4enie, vajna e emociqta, koqto nosi.

Добре, може ли някой да ми конкретизира какво е "метъл"? Ама не ми почвайте, че това е бунта против общоприетото, против мейнстрийма, против комерсията, защото примери с много уважавани от вас групи, които правят точно обратното имам доста...
Я пък вземете и ми кажете какво е кросоувър, бе братя и сестри? Като сте толкова отворени? И защо точно Limp Bizkit да не са? Примерно...
Някой пък да се е сетил, че Limp Bizkit и Linkin Park (особено първите) от начало съвсем не са свирили такава музика? Постепенно обаче ги гепват едни големи компании и продуценти, комерсиализират музиката и всички "oldschool" метали започват да ги плюят... най-вече от завист...

Метъла водел началото си от рока, а неометъла от алтърнатива... Вярно е... Ама неометъла е алтърнатив-метъл... проблема е решен... Хубавото на неометъла (нео = почти) е че не е само метъл, а и индъстриъл...
Ха сега да видим хардкора... той произлиза от пънка. Пънка произлиза от ... рока... Въпроси?
???? много добре отбеляза какво ще се случи съвсем скоро на 200 000-те фенове на Iron Maiden... А пък след 10 години сегашните келешчета, които освен LB и LP друго не са чували ще станат на ~25 години и ще ходят на 200-хилядни концерти на оживелите до тогава такива групи.

Warrior of Ice искрено ме разсмя с това, че 90% от нео-метъл групите имат сходно звучене. Това да не ти е хеви, бе момче? Там всички групи си звучат еднакво, но те съветвам да влезеш някоя вече в канал #korn на unibg и да потърсиш Jonathan_Davis - този пич може да ти изкара 100 групи, които са нео-метал, кросоувър, рап-метал или каквото си там искаш и нямат нищо общо една със друга... Това, че LB, LP, Slipknot ect. са станали известни на всички не значи, че само те свирят такава музика и че всички звучат така...

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 9 2003, 08:34 AM
Коментар #50

Balance Guardian

Страйки, ако досега не си разбрал коя музика смятам за стойностна, не виждам смисъл тепърва да ти обяснявам... не, не е задължително да е сложна, нито виртуозна, макар тези неща да й придават допълнителна красота. Истинската музика се прави от сърце и душа с целта да извисява духовно слушателя - не да прави богат изпълнителя. А ако смятате, че lp и lb не правят музиката си за пари, повече спорове явно са излишни.

Metanoia, не е важно какво са си мислели хората при появата на даден музикален стил - важно е дали той се е доказал и утвърдил в последствие. Готов съм да заложа каквото и да е в подкрепа на твърдението си, че след най-много пет години нито linkin park, нито limp bizkit ще съществуват (или поне няма да се радват на настоящата си популярност), поради простата причина, че те отдавна казаха каквото имаха да казват и идеите им се изчерпаха. Оттук нанатък могат единствено да лежат на стари лаври и да се повтарят до безкрайност - просто самият им стил не предлага голяма възможност за развитие.

Искаш да ти конкретизирам понятието "метъл"... Щеше да е добре първо да изложиш своето виждане по въпроса, но както и да е. Може да звучи клиширано, но наистина в основата на тази музика стои бунтът против общоприетите норми. А колкото до безбройните примери, с които разполагаш, но от които нито един не си дал, бих могъл да ти докажа с разумни доводи, че уважаваните от нас групи далеч не потъпкват гореспоменатия принцип. Метълът е музика, нещо повече - той е изкуство. Изкуство, за чието създаване е необходим талант, разбиране на музиката и отдаденост. Изкуство, което изисква много от слушателя, заради което често е недооценено. Изкуство, което дава много на слушателя - изобилие от емоции, идеи и внушения. Метълът е музика, която се свири и се пее - не е просто препродуциран полуфабрикат (с каквито ни заливат отвсякъде днес). И не на последно място - метъл не могат да се нарекат комерсиалните напъни на банди от псевдо-музиканти, които едва комбинират 3-4 рифа в различна последователност и темпо...

И още нещо - ако така наречените от теб "oldschool" метъли плюят по нео групите, то не е от завист, а от обида и презрение. Прочие, би ли ми посочил индъстриъл мотивите в музиката на въпросните нео банди (като Ill Nino, P.O.D., korn, papa roach и т.н.)?

Може да ти е смешно твърдението ми относно 90% от нео-групите, но аз мога единствено да съжалявам, че е така. Ако си направиш труда да ми посочиш разликите в звученето на тези толкова оригинални формации, ще се радвам. Това, което аз съм слушал от този стил (а то не е никак малко), стриктно следва формулата: елементарна рифовка + монотонни барабани + ядосан вокал (понякога придружен и от рап-ориентиран такъв) + известно количество семпли + повтарящи се до втръсване припеви. Текстовете обикновено са псевдо-философски на тема колко шитав е светът и колко неразбрани, видите ли, са младите бунтари...

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 9 2003, 10:29 AM
Коментар #51

I Am The Bloody Earth

Малко неориентирано ще пиша ама недоспиването ми е в повече... извинявай ако напиша нещо, което не разбереш, проблема не е в теб.

За стила на LP и LB (абе защо само за тях конкретно говорим, само те ли са?) мога да кажа, че с нищо не е по-ограничен от хеви метъла. Самите групи може би няма да просъществуват още дълго, но и Black Sabbath ги няма отдавна... Разпадаха се, събираха се... и сега ги няма. И дядо Ozzy пее с Coal Chamber... wink.gif
Цитат
Това, което аз съм слушал (а то не е никак малко) от този стил, стриктно следва формулата: елементарна рифовка + монотонни барабани + ядосан вокал (понякога придружен и от рап-ориентиран такъв) + известно количество семпли + повтарящи се до втръсване припеви. Текстовете обикновено са псевдо-философски на тема колко шитав е светът и колко неразбрани, видите ли, са младите бунтари...

Типична хеви (спийд, пауър) група - 4-5 здрави мъжаги с китари, облечени в кожени панталони, дълги коси с бритончета и пеят за битки, мечове, девици, мощни мотори и т.н. все особено възвишени неща. Музиката им е тежка и мелодична, основана на куплет-припев-куплет рифове, тук-таме малко клавир и доста сола... нали трябва да се покаже и китариста... Хайде, кажи ми че не е така? Както се вижда ситуацията е сходна като преди 20 години... всичко ново е добре забравено старо... Малко изключение правят AC/DC. Те са направили един албум и от тогава нататък при всеки нов сменят обложката (това са техни думи).
Цитат
Прочие, би ли ми посочил индъстриъл мотивите в музиката на въпросните нео банди (като Ill Nino, P.O.D., korn, papa roach и т.н.)?

Точно в тези индъстриъл няма, прав си. Има на много места във втория албум на Slipknot. Papa Roach са група, която няма качествата дори на LP (между другото - тези мазни келешчета от самото начало не ги понасям) и въобще не искам да я коментирам. P.O.D. се продадоха, Ill Nino са позьори... Ако искаш може да говорим за KoЯn, но едва ли е най-подходящото място. Там примерно има 5-ма уникални като начин на свирене музиканти, които са уважавани от хора като Joe Satriani и Alice Coper - върви спори с тях ако искаш. wink.gif Музиката на KoЯn в по-голямата си част е абсолютно абсурдна от гледна точка на "нормалната" музика, като излиза извън рамките на всичко появявало се до тогава - смесване на хип-хоп, метал, шизофренични (напълно искрени поне в първия албум) вокали, гайди, неравноделни барабани и два напълно различни по тип китари...
Между другото - твърдиш, че си слушал много от т.нар. неометал - от "Фрактура" и МСМ, ли или?

А сега основния въпрос - относно метъла. Виждам, че идеалите ти за "метал" още са възвишени ... ще минат 2-3 години и ще ти намалее ентусиазма... като огледаш 90% от феновете на тази музика - неудачници; ревльовци, които се правят на железни; алкохолици; хора, които обичат да изглеждат различни и се правят на метали, без да са слушали повече от 10 групи (има-няма). Това ли са твоите хора, които получават "от емоции, идеи и внушения"?
И все пак да се върна на темата за самото понятие "метъл". Метъла е култура, различна от общоприетата. Метъла е живот, различен от това да бъдеш овца, която гледа да си напълни корема и да се келеши по дискотеки, пълни с пошла музика. Метъла е ... метъла е нещо многобразно. Метъла е отвореност на съзнанието, да отречеш оковите, в които те поставят, да покажеш среден пръст на всичко и всички и да поемеш риска на това да бъдеш цял живот "черната овца". Метъла е начин на мислене ... широк, неограничен до колкото това е възможно! Метъла е творчество...
Метъла не е позиране по сцени, псуване по всеки, който не мисли точно като теб и по никакъв начин не ти пречи. Метъла не е безконечно напиване, побоища и насилие. Метъла е нещо, което може да те освободи от натрупаната горчивина, мръсотия, омраза и всичко, което тормози духа и съзнанието ти!
Това е моето мнение... Не може да кажеш на някоя, чиято музика, външен вид и т.н. не ти харесва, че автоматично е гаден олигофрен просто щото не те кефи! Да, ама него си го кефи! Той отстоява нещо ново, нещо, което не е правено до сега... Може наистина да не свири добре ама толкова може! Обаче този човек е вложил нещо от себе си в тази музика и отстоява различието си...

Моля те, не ми обяснявай, че Cradle Of Filth не са комерсиални. Аз също съм им фен и те са сред първите истински метъл групи, които съм слушал. Вярно, не продават 5 милиона копия примерно, но за стила си (блек) продават прекалено много... че и вече записват за Sony... wink.gif Май много съмнително взе да става.
Искам да те попитам нещо - не знам дали си музикант, но да предположим, че си. Ако си истински творец би ли свирил едно и също 20 години? Няма ли да се опитваш да се усъвършенстваш, да разкриеш нови висини във музиката, която обичаш, и със всеки нов албум... със всяка песен да изненадваш хората, които са слушали хиляди пъти всички твои песни, знаят всичко за теб... Няма ли да експериментираш с това колко велик можеш да станеш като изпълнител и композитор, като новатор и да натикаш китарите в гърлото на кварталните келеши, които си мислят, че "Господа за шлифера яко са гепили" ( tongue.gif )?
Мога да дам пример за такива изпълнители. Алис Купър например. Ози Озбърн... Paradise Lost...
Мога да дам и пример за хора, които са намерили веднъж печелившата комбинация, която продава албумите им и печели винаги почитатели във всяко едно ново поколение... Единственото нещо, което правят е да вдигат шум около себе си, че са издали нов албум. Такива са Manowar, Iron Maiden, особено AC/DC (откак умря стария вокалист sad.gif ) от по-новите - Cradle Of Filth, Dimmu Borgir...

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 9 2003, 11:33 AM
Коментар #52

Balance Guardian

Стилът на linkin и на limp не бил по-ограничен от хевито... Нима?! В хеви метъла няма да видиш такова вопиющо еднообразие в музикално отношение и такава липса на творчески идеи. Хеви групите звучали сходно, казваш - кое им е сходното. Пичовете си свирят РАЗЛИЧНИ рифове и хармонии, текстовете са РАЗНООБРАЗНИ (пък и могат да правят концептуални албуми) - било философски, фентъзи базирани или социално ангажирани, а да съдиш по имиджа на дадена група за музиката и е елементарно. И да не бяха с дълги коси, големи мускули и прочие, това нямаше да има грам значение - важно е това, което създаваш, а не как изглеждаш и се държиш. И далеч не всички групи базират музиката си на посочения от теб стереотип "куплет-припев-куплет рифове и т.н." Тук има и преходи, и инструментали, композицията често е разчупена - има дори групи, които нямат припеви (да, за пауър жанра говоря).

За корн не ми се спори - това, че някой голям музикант ги е похвалил (може би за да се саморекламира по този начин) далеч не означава, че музиката им е качествена. Въпрос на вкус е, но и техните песни са също тъй скучни и еднотипни като на повечето нео-изпълнители. Говориш за нестандартното в музиката им... Похватите им бледнеят пред изстъпления на групи като Asgaroth или Ram-Zet що се отнася до смесването на стилове и "шизофреничното" звучене.

Не, радиото и телевизията не са основните ми източници на информация относно нео-то. Слушал съм немалко албуми (взети от приятели най-вече), за да мога да давам примери.

Ако 90% от феновете на метъла, които познаваш са неудачници и ревльовци (а според мен е тъкмо обратното), държа да ти кажа че при нео-феновете положението е още по-лошо. Нео в момента слушат предимно комплексирани пубери, които не могат да осмислят живота си по друг начин, освен чрез "бунтовните" послания на тази музика, които ги карат да се чувстват много велики, тежки, cool и прочие. Типичният метъл фен (говоря по собствени наблюдения) е интелигентен човек с широка музикална култура и с някаква цел в живота. А дори да беше както казваш - не се вдъхновявам от феновете, а от групите и от посланията им.

Нямам нищо против всеки да твори и да се развива в избраната от него посока. И за стотен път казвам - аз не целя да обиждам неото и феновете му, нито да им натрапвам някакви мои предпочитания и т.н.. Просто изказвам мнението си, че тази музика има твърде малко общо с останалия метъл, за да спада и тя към него.

Cradle не са комерсиални, въпреки всички нападки и приказки по техен адрес. Да, имиджа им на моменти е прекален, но пък поне си пасва с музиката, която правят. Какво като са подписали със Sony?! Това ли е твоят критерий за комерсиалност - не какво прави групата в албумите си, а кой ги издава? С последния си албум те дадоха достоен отговор на всякакви упреци в комерсиалност - чуй "Damnation And A Day" и тогава ще ги обсъждаме отново.

Ако бях музикант, не бих свирил едно и също, разбира се... по-скоро бих се опитал да изградя собствен оригинален стил (доколкото е възможно), да се науча да свиря прилично, и да се стремя да се развивам. Специално твърдението ти за Cradle и Dimmu е смехотворно - та всеки техен албум е уникален сам по себе си, като същевременно се вписва в стила на групите. Малцина могат да го постигнат... За Manowar си прав донякъде, ала за Maiden не съм съгласен. Не считам, че за да бъде оригинална дадена група, е необходимо с всеки нов албум да прави коренни промени в звученето си - напротив, всеки следващ албум трябва да е музикално по-съвършен от предходния, но и същевременно да има някаква връзка между двата, да личи развитие...

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 9 2003, 08:39 PM
Коментар #53

Архидемон

Ааа не, така няма да се разберем, явно трябва да говорим с имена.

1.Еднообразие????(руми, не става дума за тебе, просто пиша 4 "?") Съжалявам ама не съм сигурен че Spineshank, Coal Chamber, Staind,LP,40 bellow summer,dry kill logic,godsmack, one minute silence,otep и Slipknot например имат много (да не казвам нещо) общо в звученето си или пък в текстовете..а става дума за 10-тина от всички нео-метъл групи. Корн...дали мнението ти е обективно или субективно?Аз лично не смятам че има еднообразие между песните Good God, Freak On A Leash и Here To Stay например. А що се отнася до I. Maiden - не знам дали си менят ст-рата на песните и др. такива глупости, но "Fear Of The Dark" и песните от времето на "Run to the hills" (съжалявам но не знам името на албума) ми свучат страшно подобни и за мен да подредиш нещата по нов начин не означава задължително че правиш нещо ново.
2. Като можеш да даваш примери защо не ги даваш...ill nino, pod и papa roach ли са ти давали само?
3. За феновете на даден стил не може а и не бива да се съди...някакси ми прилича на дискриминация, това че някой мой или на warrior събрат е бил напушен олигофрен означава че и ние сме такива ли?
4.Ние не наричаме нео-метъла "нео-метъл" все пак - думичката метъл само показва че ядрото е най-доброто от метъла и вече останалото е пълна свобода, а това че някой хора нямат добра представа за "най-доброто" е минус за групата а не за стила!
5. За Cradle мога да съм сигурен че са комерсиални точно колкото вие може да сте сигурни за LP - само те самите си знаят и всичко останало са само хипотези често подтиквани от желание за самоутвърждаване (по-често лъжливо) - видите ли аз слушам Истински метъл а не фалшив следователно съм възвишен и ми е много голяма музикалната култура
6.Абсолютно съм сигурен че трябва все някога дадена група да направи нещо което никой не е вярвал че ще направят, макар и само за експеримента - ако се получи нещо като Металика, винаги можеш да покажеш на света че още можеш старото...но си искал да рискуваш и да достигнеш по-високо, да не се лимитираш с това което се изисква от теб, да бъдеш себе си и да не ти драме как си се издънил, защото истинските фенове не биха си извадили заключения от един провал.

М/у другото някой слушал ли е "Breack The Cycle" на Staind? Според мен това е пример за албум по-добър от синглите на групата. И това че Арън е избрал да говори за шитавия живот, нещо което е правено и преди него означава че е позъор така ли? Човека си е изтсрадал доста и от наркотици и от любов (и всякви такива лоши работи smile.gifsmile.gif) и много добре изразява неща за които хората трябва да се замислят (напр. простичкото текстче "A little girl lost just stands there and cries, what would you do if that was you, would you take everything for granted like you do?"...няма много филосовстване, а човека направо си говори за суровата истина, защото идеалистите понякога забравят че не живеят в идеален свят). Освен това нещо не мога да чуя некадърността на китаристите и бараниста, а това че не си дават зор да си преплитат пръстите не може ли да е просто защото нямат нужда от такова нещо?
И warrior,албума "sevas tra" на "otep" слушал ли си го? Да ми обясниш тяхната некадърност и защо точно не са метъл...ама айде да не задръстваме форума с всички групи които слушам.

Male ama sa ni dylgi post-owete

+Quote Post
????
коментар May 9 2003, 09:26 PM
Коментар #54

Непросветен
*

Dosta dalgi..tuk stana prekaleno slojno za men.....moje bi 6toto me marzi da 4eta smile.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 10 2003, 08:16 AM
Коментар #55

Balance Guardian

Страйки:

Трябва да призная, че от изброените от теб групи са ми познати само Coal Chamber, Staind, Godsmack и Slipknot, като донякъде уважавам единствено последните. Но като цяло продължавам да твърдя, че звученето им е сходно. Това, че китарите им са настроени по различен начин, не е съществена разлика, не мислиш ли? Е, Slipknot се отличават на фона на общата посредственост, но те и не са точно нео...

Кои песни от времето на "Run To The Hills" имаш предвид? Сигурно няма разлика в композициите от "The Number Of The Beast" и тези от "Fear Of The Dark" (един от малкото слаби албуми на Maiden, прочие), щом ти си казал... Аз обаче смея да твърдя обратното - стилът наистина е същият, но като музика и текстове разликата е забележима.

Прочие, първият който започна с "дискриминационните" обобщения, е твоят колега Metanoia - аз само последвах светлия му пример.

Пак се изказваш неподготвен - неото взимало най-доброто от метъла... Кое взима бе, братко - единствено дистортнатите китари са общото м/у двата стила. А като концепция нео-то няма почти нищо общо с метъла.

За Cradle грешиш - не можеш да твърдиш, че са комерсиални, без да познаваш творчеството им и да следиш посоката им на развитие - все пак става въпрос за група с над десетгодишна история. И всеки човек с някаква музикална култура може да ти каже кога една група започва да изневерява на стила си, за да се продава. Cradle никога не са залитали в такава посока. lp не виждам смисъл да ги обсъждаме - те си правеха музика за масова консумация още от създаването си. Относно мнението ти за експериментите - съгласен съм, въпреки че това не бива да се превръща в самоцел на която и да е банда.

По някаква случайност съм слушал Break The Cycle на Staind и предполагам, че знаеш какво мисля по въпроса. Не ме интересува дали фронтменът им е позьор, или не - просто текстовете са елементарни, както впрочем и инструменталът. Ха, Страйки - те ако можеха да си преплитат пръстите, нямаше да свирят нео...

--------------------

+Quote Post
t0xIc
коментар May 10 2003, 08:30 AM
Коментар #56

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

slu4aino i az da kaja 4e vupreki ima mnogo SHIT v Neo-to ima STRA6NO raznoobrazie v nego kakto kaza ili sw1cthed [na koiot btw sum slu6al 2-3 pesni ...inside...10 dead fingers i tn ..gotini4ki sa ] ili sepulturahead
vidqh nqkude za industrial elementite..am ima6e takiva EDNO VREME v Disturbed,Spineshank a sega ima v Chimaira ,Five Pointe 0,DownTheSun,Skrape ,Ultraspank
drugo...deaznam ...beszmislen e spora..kakto ne mojete da sravnqvate primerno misho shamra sus R'za taka i Lp sus Slipknot da re4em a ottam i supostavqneto mu s klasi4eskiq hevi metul ...koito po moe mnenie e stra6no ostarql i monotonen no 6tom na Warrior Of Ice mu haresva..smile.gif jiveem v svobodna durjava

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 10 2003, 08:39 AM
Коментар #57

Balance Guardian

Какво ще рече остарял, приятелю? Една музика не е остаряла, докато все още има хора, които да я харесват, и такива, които да я свирят. Какво като повечето хеви групи са създадени отдавна - все едно е да се твърди, че класическата музика е остаряла, понеже е правена преди двеста и повече години (но хората все още я слушат!)... Подобни твърдения са несериозни. Това, че нещо е модерно в момента, не прави автоматически всичко друго "остаряло".

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 10 2003, 10:17 AM
Коментар #58

I Am The Bloody Earth

Warrior of Ice, твоята работа е "едно си баба знае, едно си бае". Като не те интересува мнението на другите, както и истината защо изобщо пишеш? Или по-точно защо четеш? Чувал си 20 албума на наистина най-комерсиалните групи и правиш генерални заключения... че и се опъваш, че си слушал много. НИЩО НЕ СИ ЧУЛ! А пък да твърдиш, че Slipknot и Godsmack изобщо имат нещо общо във стиловете си е пълна глупост. Godsmack имат повече общо с хевито, отколкото със Slipknot (тука вече общото със неото е само ниско настроените китари и нищо друго - нито вокала отговаря на описаното от теб, нито инструментала има сола и т.н.). Да не говорим пък, че в първия албум на Slipknot (ако си го глушал) има поне по 2-3 различни стила НА ПЕСЕН. Надявам се някой път да седнем двамата да го слушаме и ще ти показвам... да те видя как ще отречеш тогава... или ще почнеш да се правиш на неразбрал ... или пък голям разбирач! Аре у лево!
Неото нямало нищо общо с концепцията за метъла ... ами ако метъла е са жени, мотори, пиене и мечове - да, няма, признавам. Обаче лично за мен метъла не е такова!
LP от самото начало НЕ свирят комерсиална музика! Както и Cradle НЕ свириХА! Но сега си свирят. От много години свирят чисто КОМЕРСИАЛЕН БЛЕК без изобщо да е запазена ФИЛОСОФИЯТА на блека... както и 99% от останалите блек групи!
Хич не ми обяснявай, че Steve Vai и Joe Satriani са започнали да си правят евтина реклама като хвалят KoЯn. Смешно е! Нито те, нито Алис Купър имат нужда от такова нещо, а са хора доказали спсобностите си на музиканти, признати са от всички, които разбират от МУЗИКА. Нито пък Oзи Озбърн има нужда да си прави реклама като свири с Coal Chamber.
За еднообразието в хевито нямам какво повече да ти кажа - китарки, солца, припевче... Далеч не са толкова много групите, които не следват тази схема ... да не кажа, че са просто изключения да имат няколко песни да не са такива. Различни били рифовете и хармониите ... ми то оставаше да свирят всички само еднакви! Разбира се, че са различни, но са си пак типичните за хевито постройки, настройки и т.н. Еднообразието на хевито и ограничеността му като стил съвсем не е по-малко от това не неото... да не говорим, че това, което каза за Корн (че са еднообразни) просто съвсем не е вярно. Посочиха ти по-горе защо, и трябва да си глух, че да не чуеш разликата между първия и всеки следващ албум. Това че не ти оттърва да го признаеш си е твой проблем.
За класиката не отваряй дума. Кажи ми, след като 200 години се е слушала тази класика продължава ли да се развива и сега? Модерната класика няма нищо общо с нея с изключение на инструментит.
Класиката си е класика, слушала се е до сега, пак ще се слуша. Блек Сабат са се слушали и ще се слушат. Същото важи и за Мейдън. След 20 години Slipknot, Korn и т.н. също ще станат класика. Независимо дали го искаш или не. Всеки нов стил започва с големи тълпи фенове, групите са набеждавани за пошли и еднообразни, наблягащи само на имиджа си, но след 20 години нещата се променят. Да ти дам ли стари статии за Алис Купър ... примерно? Винаги е било така и винаги ще бъде.

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар May 10 2003, 10:41 AM
Коментар #59

protocol down

Цитат(???? @ May 9 2003, 07:26 PM)
Dosta dalgi..tuk stana prekaleno slojno za men.....moje bi 6toto me marzi da 4eta smile.gif

???? , моля те друг път се въздържай от такива коментари, моля те... Има си тема Лигавщини и там можеш да си пишеш простотии!

БТВ: Написах 2 страници на Уърда по темата и спря тока преди да сейвам и сега не ми се пише пак, но само ще кажа, че не виждам какъв е смисъл да се водят подобни спорове?!?!?! Ние които слушаме всичко друго освен нео, никога не сме ви казвали: "Не слушайте нео метъл" или нещо подобно, ние просто не харесваме стила и толкова.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 10 2003, 11:00 AM
Коментар #60

Balance Guardian

Напротив, Metanoia, мнението на другите ме интересува и гледам да го уважавам - това значи ли, че трябва да съм съгласен с всеки?! Не твърдя, че съм слушал много (това никъде не съм го казвал) - просто съм слушал ДОСТАТЪЧНО. Да, за Godsmack си прав (не приличат на Slipknot), може би не се изразих правилно в предишния си пост... Но за албума на Slipknot не съм съгласен - кросоувърът е налице, но пък чак по няколко стила на песен няма. Комбинират нео с траш елементи, и толкова - това е положението из целия албум. И не се нуждая от нечии познавачески напътствия (били твоите или нечии други), за да разбирам дадена музика и стила й. Слушам метъл от достатъчно време, за да мога поне това да правя. В случая само ти си този, който не уважава чуждата позиция.

Метълът не е жени и мотори, а нещо много повече - ако си беше направил труда да вникнеш в написаното неотдавна от мен по въпроса, нямаше да се налага да повтарям. А каква, прочие, музика свиреха lp в началото? Може би някакъв ъндърграунд кросоувър? wink.gif Колкото до Cradle - това, че явно тази група те дразни или си се разочаровал от нея, не ти дава правото да я обиждаш. За мен те винаги са били МНОГО ПОВЕЧЕ от обикновена блек група - просто самият им стил надхвърля каноните на този жанр. А какво е комерсиален блек за теб, ако не е тайна? Ако грандиозната композиция, изобилието от оригинални рифове, ураганната ритъм секция, изящните оркестрации и разбира се - забележителните вокали, за теб са комерс - съгласен съм - Cradle Of Filth са твърде комерсиални.

Дори да не ти се иска да го приемеш, съществува възможността дори вечни изпълнители като Vai, Cooper и Satriani да искат да разширят кръга на своята публика с ласкателски изказвания по адрес на комерсиални групи като korn. А дори и въпросните изказвания да са резултат на искрено възхищение, то много други велики музиканти са се изказвали против тази гавра с метъла, която наблюдаваме през последните години.

Не знам на какво се дължат впечатленията ти от хевито, но ми се струва, че редиш заучени фрази, без да си наясно какво се случва с тази сцена през последните години. Настройките и постройките били едни и същи... пълни глупости! Слушай някои от новите групи като Stratovarius, Children Of Bodom, Rhapsody, Edguy/Avantasia, Nocturnal Rites, Domine, и т.н. и после ми дрънкай врели-некипели за еднообразието на стила. Аз не мога да нарека нехарактерна структура на песента, комбинирана с майсторско свирене с влияния от класическата музика, нещо еднообразно. Но когато човек е предубеден, дори смислените доводи отиват на вятъра...

И още нещо, относно класиката - това, че съвременните изпълнители използват нови похвати с класическите инструменти, не е лошо. А аз искрено ще се учудя, ако до 3-4 години Slipknot не се разпаднат... за да направят някой шумен реюниън само година по-късно, разбира се!

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 10 2003, 11:46 AM
Коментар #61

Facepalmer

Два пъти заспах докато scrollnь до долу за да ви кажа че заспивам докато ви чета постовете...

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 10 2003, 11:59 AM
Коментар #62

I Am The Bloody Earth

Аз пък твърдя, че съвсем не се интересуваш от мнението на околните и по-точно не се опитваш да вникнеш в него, а си караш на това, което си си наумил. Ти сам си казвал (да го търся ли), че много често се дразниш от чуждото мнение, когато е различно от твоето.
В Mate.Fee.Kill.Repeat. има поне по 2 стила в песен (има 1-2, които са по-еднообразни). Пример - Gently - 3 стила, Killers are Quiet - 3 стила, Only One - 2 стила. След като можеш сам да се справиш пусни си албума и сам ги установи.
От Cradle изобщо не съм разочарован. Просто те са група, хванала кое е продава, а то е сатанинския имидж, псевдо-блекаджийски китари (блека е най-продавания underground стил в момента), клавири и т.н. Те са страхотни музиканти, но музиката им подчертано е основана основно върху качественото изпълнение на нещо продаваемо, а не на някаква философия. Dimmu Borgir са подобни... Нито един сатанист при тях, но се напъват да се правят на такива... и да пеят за такива неща. Това се продава мноооого добре. Нали си слушал Meyhem? И противните мен Immortal? Да забелязваш разлика?
LB в началото си свиреха точно музиката, която им харесваше. Тогава тя съвсем не беше комерсиална и продаваема. По-късно стана такава и те решиха да я направят ощо по-комерсиална и продаваема. Парите опорочават хората.
Споменатите от мен хора са възхвалявали факта, че изпълнителите от Корн са добри, нещо, което е неуспоримо за всеки човек, който разбира от музика и от свиренето й. Пък ако споменатите от мен музиканти направят подобно изказване сигурен ли си, че ще се повиши популярността им с нещо? Те го правят пред хора, които са дърти метали и които мислят като теб, че еди-кое си било гавра с метъла... Абе какво ли ти обяснявам - давам ти примери, примери, а ти все разправяш едно и също... rolleyes.gif Като не ти харесва неото не го слушай и толкова. Не псувай всичко и всички, още повече с грешни доводи. Аз знам какви са недостатъците на неото. Слушам има няма 4-5 такива групи, защото съм опознал музиката на мноооого такива групички, групи и групища... А ти не я познаваш - просто ти личи... от далеч. Най-малкото можеше да чуеш, че Slipknot се разпаднаха... и то тъкмо на време. Те сами казваха, че нямат намерения да правят "20 години Слипкнот" и подобни простотии и ще спрат да свирят, когато започнат да го правят само за пари. Това стана, те се разпаднаха. Хора с чест ... ама не от тази, която се описва в песните на някои групи.
П.П. А според теб и MuDvAyNe ли са комерсиални? И колко си ги слушал тях? А колко си слушал Mushroomhead или са ти познати само от видеоклипа дето пускат по ММ?
П.П.П. Посочените от теб за "хеви" групи, които трябва да чуя съвсем не бих могъл да ги определя като такива. Само последната не съм я слушал задълбочено. И да, ако те са за теб "типично хеви" тогава стила е много разнообразен... обаче те просто не са такова. Children of Bodom пък най-малко... ама то и другите са толкова...

--------------------

+Quote Post
t0xIc
коментар May 10 2003, 12:33 PM
Коментар #63

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

heh
tukmo slu6am Mudvayne-WOrld So Cold.mp3
ne e tolkov tvurd sound-a oba4e e mnogo priqtno novoto im album4e i li4no az vuob6te ne gi obvinqvam:)

Ps-ne sum slu6am celiq im album a 5-6 mp3 i po tqh sudq:)

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 10 2003, 02:06 PM
Коментар #64

Balance Guardian

Виж сега - толерантността е хубаво нещо, но само ако се прилага с мярка... разбери, че не се опитвам да натрапвам на когото и да било мнението си, а само го изказвам в противовес на твоето, например. Пък и имам право да се дразня, не е ли тъй smile.gif?

Стиловете в "Slipknot" са ми ясни... ти намирай десетки, ако желаеш. Това че Cradle не са сатанисти, а правят сатанистка музика, не значи че тя е лишена от съдържание. А ти познаваш ли се с пичовете от Dimmu Borgir, за да твърдиш, че не са сатанисти по убеждение? Това, че звученето на новите блек групи се различава от това на законодателите (Bathory, Immortal, Mayhem, и т.н.) е дължимо предимно на нови музикални търсения... Старите блек групи имат невероятен принос, но и този на Cradle и Dimmu вече се усеща.

Нито съм псувал по някой фен на неото, нито по самото нео. Казвам само защо не го уважавам и защо не го считам за метъл - нищо повече. Това за разпадането на Slipknot го очаквах... просто не тъй скоро. Но още един албум със сигурност ще направят, не мислиш ли? Някое допълнително милионче не би им дошло зле.

MuDvAyNe са ми тотално непознати, признавам. На Mushroomhead съм слушал един албум - "XX", който, ако трябва да съм честен, не ме впечатли с абсолютно нищо. Е, може би изброените от мен групи гравитират малко повече към пауър жанра, но той пък е функция от развитието на хевито до голяма степен. Знам, знам, че CoB не са хеви... те са си метъл. Просто такива млади групи (които не тъпчат на място, а се развиват и допринасят за развитието на метъла въобще) има много - аз посочих само някои от по-известните. И въпросните млади групи са повлияни в значителна степен от "монотонното" творчество на класическите хеви изпълнители.

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 10 2003, 04:33 PM
Коментар #65

I Am The Bloody Earth

"Eдно си баба знае, едно си бае" wink.gif
Ако си слушал нео (не само Slipknot) както дявола чете евангелието - ми много ясно, че нищо няма да откриеш. А ти личи как си слушал - с половин ухо... докато закусваш сигурно... Slipknot не смесвали различни стилове... ха! Чак се чудя за какво си играя да ти пиша...
Неото не било метъл - не ми изкара нито една причина до сега или поне нито една, която да не беше оборена по един или друг начин (не само от мен).
Приноса на Dimmu u Cradle се усеща особено в това блека да се превърне в поредния забозен стил слушан от 14-годишни момиченца с обърнати пентаграмки и кефещи се на това колко е хубав Дани филт...(примерно)
За да бъдем честни всички групи, които се наричат "метъл" са повлияни от хевито и хард енд хеви рока, само че някои са ги надскочили отдавна, други ги повтарят... За сведение точно половината от Slipknot са фенове на Блек Сабат, а другата половина на Слейър. Всъщност DJя е единствения фен на хип-хопа там (той не спада в горните половинки). Абе какво ти пиша - казах ти 1000 пъти - за всеки нов стил се е говорило така от "старите" метъли, които са считали, че това е гавра с тяхната музика... времето ще покаже - ще минат 10-15 години още, ти ще остарееш и ще продължаваш да слушаш хеви и да плюеш по нео-то, което отдавна ще се е превърнало в класически, ъндърграунд метъл стил...
Изсторията се учи, защото рано или късно се повтаря ако не сме си извадили поуките от нея.

Аз бях до тук. Ако измислиш някой истински довод, че тази музика не е основана и вдъхновена от метъла и че не е качествена може и да се върна.

От тук нататък слушайте метъл, пънк, кор, индъстриъл и готик! punk.gif А който има уши за джаз и друга качествена музика - и нея. walkman.gif

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 10 2003, 05:20 PM
Коментар #66

Архидемон

аз малко на остарял post ще отговарям ама както и да е.

"Това, че китарите им са настроени по различен начин, не е съществена разлика, не мислиш ли?"-Това е цялата разлика която намираш м/у Coal Chamber, Staind, Godsmack и Slipknot!!??

"Сигурно няма разлика в композициите от "The Number Of The Beast" и тези от "Fear Of The Dark""-О разлика има огромна...съставени са от толкова различни чаркове и така подредени по друг начин...които образуват едно и също нещо.

"аз само последвах светлия му пример. " - да де аз за него говорех най-вече.

"Пак се изказваш неподготвен - неото взимало най-доброто от метъла... Кое взима бе, братко - единствено дистортнатите "-говорех за концепцията на метъла, това че някой групи разбират дистортнатите китари като най-доброто си е техен проблем. (ако ти се отдаде възможност хвърли едно ухо на My Ruin и кажи за дист. китари ли става дума)

"За Cradle грешиш - не можеш да твърдиш, че са комерсиални"-не се изказах правилно, имах предвид точно че никой не може да каже с 100% сигурност дали споменатите групи са комерсиални освен самите те.

"текстовете са елементарни, както впрочем и инструменталът"- нали ми разправяше последно че не е задължителна сложността? И смея да твърдя че коментара ти е такъв просто защото няма лупане на барабанист с 100км/ч и бучене на вокалист с 100 децибела и китарист който сменя 100 акорда в сек., така че изобщо да не ги чуеш.

"Но когато човек е предубеден, дори смислените доводи отиват на вятъра..."- ХАха...не знаеш колко си прав!!:)

"А каква, прочие, музика свиреха lp в началото? "- нека аз да ти отговоря. Първата група се казва Xero и не бих я нарекъл метъл, по-скоро рап със странно разтроена китара, тогава са още лапета кат' мен, Майк веднъж казва нещо от рода на "We were in high school and we were waiting for some original sound to come, it didn't come so we decided to make it ourselves". По-късно се казват Hybrid Theory (поради хибридния саунд). Изобщо не са се бутали да ги вземе някоя компания, свирели по клубове и някаква компания ги чула, по-късно вече отиват на Warner.

" Пък и имам право да се дразня, не е ли тъй ?"- стига да не дразниш другите с дразненето си.

"MuDvAyNe са ми тотално непознати, признавам"-не ги слушай, биха станали поредната талантлива група която ти ще изкараш неграмотници само защото не са ти по твой вкус и по-късно ще кажеш "не е вярно аз просто изразявам своето мнение и несъгласие"

""XX", който ако трябва да съм честен, не ме впечатли с абсолютно нищо. "- се едно пък съществува "нео" група която да ти направи добро впечатление...ма то е щот' са некадърници нали!

"Неото не било метъл - не ми изкара нито една причина до сега или поне нито една, която да не беше оборена по един или друг начин (не само от мен)."-как бе - warrior обича метъла но не харесва нео-то следователно нео-то не е метъл smile.gif)

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 10 2003, 09:18 PM
Коментар #67

Balance Guardian

Страйки, ще ме прощаваш, но не смятам да ти отговарям. А ако аз повтарям едно и също до втръсване, Metanoia, знай че не съм единственият такъв в този форум. Пък и като гледам, този спор не търпи развитие - нито ти приемаш аргументите ми, нито аз съм в състояние да приема твоите...

Опитвал съм се да слушам нео групите без предубеждение - колко съм успял е друг въпрос, но факт е, че ПОНЕ ЗА МЕН тези групи са безидейни и еднотипни. А дали неото е основано на метъла:

Метълът се свири от музиканти, които познават инструментите си и не се подиграват с истинските им възможности, подрънквайки елементарни рифове с различно темпо и последователност в почти всяка своя песен. Свирят се сола (поне от време на време), пък не е лошо понякога и барабанистът да прави нещо интересно. Метълът като идеология се противопоставя на всякакви модни тенденции, като музикантите не се стремят да станат популярни благодарение на имиджа си, а да обогатят хората с музиката си. В метъла се пее, за бога (или каквото там предпочитате) - не се рапира на фона на тонове семпли. Но това, разбира се, са кухи доводи, родени от ограниченото ми от слушане на твърде сложна музика съзнание, нали? Пък и метълът не е музика, която да слушаш по радиото или телевизията, докато закусваш или си пишеш домашните - това е музика, която изисква концентрация и желание да вникнеш... и при всяко следващо прослушване да откриваш по нещо ново! Докато при повечето нео парчета след второто-трето прослушване човек е запомнил песента наизуст и вече му втръсва като я чуе.

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 10 2003, 09:49 PM
Коментар #68

I Am The Bloody Earth

Това че спора не търпи развитие е факт, защото ти не изтъкваш доводи, които са вярни. Честно казано съвсем не ми пука, кое ти или баба ми счита за метъл, а се дразня от глупостите, които се пишат в тази тема. За съжаление ти не изтъкна нещо, което подхожда на интелекта ти. Следователно спора е безсмислен - аз знам добре недостатъците и слабите страни на неото и ако наистина кажеш нещо вярно ще продължа дискусията... За това минавам оfftopic:
[offtopic]
Случайно грайндкора (който не е метъл) да ти се струва само едно нескончаемо грухтене и случайно стъргане на китари? Можеш и на РМ да ми отговориш. Няма да е зле да ми припомниш и от колко години е този стил.... rolleyes.gif
[/offtopic]
А ти няма да е лошо да отговориш на Страйки, защото той много добре ти каза за някои неща.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 10 2003, 09:49 PM
Коментар #69

Архидемон

почти се разплках от тези красиви слова :'( ...обаче това е мнението на твоето поколение метъли, ще те цитирам "Тези промени се наричат развитие, но явно при ____ то не е нужно?". Радвам се че поне от време на време търсиш вината и у себе си и съжаляваш че не можеш да разбереш нещо...или просто така говориш за да викат хората "той е толерантен". Надявам се въпреки всичко да не си останал с впечатлението че вече не те уважавам или че те мразя...става дума за ежедневните спорчета все пак.

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 10 2003, 09:51 PM
Коментар #70

Архидемон

еее защо моя пост излезна след този на метаноя...

+Quote Post
Metanoia
коментар May 11 2003, 10:20 AM
Коментар #71

I Am The Bloody Earth

Цитат(Sw1tched @ May 10 2003, 09:51 PM)
еее защо моя пост излезна след този на метаноя...

Защото започнах да пиша след, но свърших преди теб. Повярвай ми, аз постнах преди теб. wink.gif

И да кажа - сетих се защо споря толкова с Warrior Of Ice - защото след 10 години ще стана същия като него... жалко, че той на 18 години вече разсъждава за някои неща като 30-40 годишен...

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 11 2003, 11:41 AM
Коментар #72

Balance Guardian

Нека сложим точка на спора - мир и толкова! Всеки има своя истина и е в правото си да я защитава. Съжалявам и за изказването си за сдуханите фенове на нео-то - има такива, но има и свестни, разбира се... По принцип се старя да избягвам обобщенията, но изказването на Metanoia ме поизвади от релси.

А за грайндкора - да, има банди които наистина само стържат и грухтят нечленоразделно, но не са повече от тези, които правят смислена музика. А стилът съществува от 15-ина години.

--------------------

+Quote Post
jamaicaxek
коментар May 11 2003, 11:43 AM
Коментар #73

Хекър
*

Малее ,поне един взе да показва признаци на разумен човек.
Тъпия спор за нео-то и "класическия" метъл е толкова плосък и безмислен ,че дори нямаше смисъл да се започва. Винаги ще има фенове на по старите неща ,които няма да оценят новото, както то заслужава. От другата страна ще стоят привържениците на неото ,опитвайки се да го защитят. Тва всичкото е въможно да се привърне в перманентна простотия. Само не разбрах ,защо е толкова важно да се поставя качествената музика в рамки и да се конкретизара с определен стил, твае единствено и само проява на дребнавост. Начи ако всики признаят неото за метъл ,на теб Warrior няма да ти се слуша хеви или др ,не знам ,какво значение има ?!

А колкото до тва твърдение за "компликсираните пубери" ,които искат да бъдат "куул" ,"тежки" и затова слушат нео метъл ,мога да кажа че е пълна глупост. Хора позъори и такива които не са наясно със себе се има във всички музикални кръгове ,това каква музика слушаш далеч не е критерии за личностна оценка. Мога да ти кажа ,че имам пълна предства за това което представлявам като личност! И макар да познавам малко неометъли(или поне истински, не става въпрос за лп фенове) съм се обедил че са много яки и точни хора ,и при това с много малко отрицателни качества. Аз отначало си мислех ,че всички са продрусани и заблудени хора ,ама в последствие се оказа ,че са пичове на място.

Аз предлагам темата да се превърне в място за обсъждане на яки НЕО МЕТЪЛ и CROSSOVER банди. Та като за начало искам да питам какво ви е мнението за Wurkt. Аз съм слушал доста малко ,но ме изкефи ,макар и да ми напомни за едни глупаци от тази сцена. Ако някой не е чувал за групата може да си ги изтегли съвсем законно от mahalah.com=>links=>bands и там има линк към сайта им. В интерес на истината и MaHalaH са размазвачка. Аз съм малко назад с материала ,но досега се бях отдал на по други стилове. Разчитам на вас да ме просветлите!!!

Rock and Roll

+Quote Post
Metanoia
коментар May 11 2003, 01:19 PM
Коментар #74

I Am The Bloody Earth

Цитат(Warrior Of Ice @ May 11 2003, 11:41 AM)
По принцип се старя да избягвам обобщенията, но изказването на Metanoia ме поизвади от релси.

Извинявай, но съвсем сериозно, без да се заяждам ми посочи момента, с който съм те извадил извън нерви и аз ще ти се извиня, както и на всички, които съм обидил, ако съм направил такова нещо! НЕ Е ЕБ@ВКА!

Цитат
А за грайндкора - да, има банди които наистина само стържат и грухтят нечленоразделно, но не са повече от тези, които правят смислена музика. А стилът съществува от 15-ина години.

Същото е и с неото, хевито, траша, дета, пънка, готика и т.н. избрани произволно стилове, включително и рапа, джаза, трип-хоп, електроника... избирай произволно.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 11 2003, 01:49 PM
Коментар #75

Balance Guardian

Става въпрос за изказването ти относно средностатистическия метъл фен... но няма смисъл да задълбаваме отново, не мислиш ли? Не съм обиден.

Вярно е, че всяко стадо си има мърша - така е било и така ще бъде, но според мен в нео средите тя е доста над нормалните граници... Май пак започнах с "необоснованите изказвания", за което моля да ме извините. Просто съм си такъв - като ми дойде нещо на акъла и трябва да го кажа smile.gif.

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 11 2003, 02:06 PM
Коментар #76

I Am The Bloody Earth

Хех, човек, за средностатистическия метъл фен... ами поне повечето, които познавам са такива... Мислиш ли, че не съжалявам, че е така? Добре, прав си, не са 90%, но са повечето... И не само сред "старите метъли" ... и сред "малките метълчета" е пълно с олигофренчета... Кажи ми, честно, ти като гледаш разните фенове по улиците колко от тях би нарекъл "истински метъли"? Повечето са "метали" и точно те са мнозинството...
Само че аз не направих едно важно уточнение - не само 90% от металите са пълни олигофрени, а от хората по принцип! Металите за съжаление просто не се различаваме по нищо, с изключение на предимството, че поне слушаме качествена музика (понякога).
Надявам се след това уточнение да съм измил глупостта, която съм изрекъл или по-точно това, което се е разбрало...

В "нео-средите" има мноооого мърша, защото това сега е най-продавания и най-известния стил след хевито и всеки келеш хванал китара и научил се да свири нещо започва в следния приблизителен ред: "хеви" и "нео", "блек", "грайнд", "дет"... като не трябва да се изпускат кавичките в никакъв случай.
Мисля, че стигнахме с повече спокойствие все пак до един и същ (приблизителен) извод. wink.gif

punk.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 11 2003, 02:14 PM
Коментар #77

Balance Guardian

Мдаа, така съм по-съгласен. Сега като се замисля, за хората като цяло си прав, и наистина има немалко метъли-позьори (срам!), но поне тези които познавам не са такива...

Стана тя сега... за какво ще спорим? biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
????
коментар May 11 2003, 02:56 PM
Коментар #78

Непросветен
*

za kakvoto kajete..az sam nasre6ta...

+Quote Post
Metanoia
коментар May 11 2003, 04:20 PM
Коментар #79

I Am The Bloody Earth

Цитат(Warrior Of Ice @ May 11 2003, 02:14 PM)
Стана тя сега... за какво ще спорим? biggrin.gif

Ей за това.
wink.gif
А иначе стана ясно, че има неоМЕТАЛИ и НЕ(о)-"метали". tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 12 2003, 06:51 PM
Коментар #80

Архидемон

"Стана тя сега... за какво ще спорим?" - Идем smile.gif

"Нека сложим точка на спора - мир и толкова! Всеки има своя истина и е в правото си да я защитава. Съжалявам и за изказването си за сдуханите фенове на нео-то - има такива, но има и свестни, разбира се... По принцип се старя да избягвам обобщенията, но изказването на Metanoia ме поизвади от релси"- Съжалявам но точка няма да сложа докато не видя пост-нато от някой непредубеден метъл (не нео) че Neometal-а е НЕО-МЕТЪЛ а не " НЕ-МЕТЪЛ". Простено ви е за обобщенията, явно просто сте изпитвали малка липса на аргументи.

"Тъпия спор за нео-то и "класическия" метъл е толкова плосък и безмислен ,че дори нямаше смисъл да се започва. "- напълно уважавам МНЕНИЕТО ти, повтарям "мнението", но това не беше мнение а обида за тези които спорят, поне аз се чувствам обиден и смятам че да се изкара истината с аргументи не е нито плоско нито безмислено, агресията(по-скоро активността) не винаги е израз на слабост, а аз искам да защитя стила които слушам и защо не и честта си - все пак има някаква връзка между човека и музиката която слуша.

"Вярно е, че всяко стадо си има мърша - така е било и така ще бъде, но според мен в нео средите тя е доста над нормалните граници"-абсолютно съм против да се съди за стил по групите в този стил, все пак се обсъжда концепцията, групите си заминават , а стила остава (това че едни групи остават следа а други не е друга тема, не подхващайте пак "вечните" групи)

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 12 2003, 07:33 PM
Коментар #81

Balance Guardian

Не ти ли писна бе, Страйки...?! Мисля, че се познаваме от достатъчно време вече, за да знаеш, че няма току така да кажа на черното "бяло", само защото позицията ми наранява гордостта ти. За мен нео-то си остава стил извън метъла - както е хардкорът, както е грънджът и т.н. Погледни реално на нещата - всички съвременни течения в метъла са на светлинни години разстояние откъм звучене в сравнение с неото ( и тук не казвам по-добри или по-лоши, а просто крайно различни).

Бил си против това да съдим за стила според групите, които го изпълняват... А по какво да съдим? Нали тъкмо групите СЪЗДАВАТ стила, развиват го и пр. Те са неговите представители. Каква файда, че концепцията някога е била чиста и неподправена, когато днес я виждаме масово преекспонирана в услуга на комерсиални интереси?

P.S. Мислех, че сме сложили край на този спор...

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар May 12 2003, 09:51 PM
Коментар #82

I Am The Bloody Earth

Цитат(Warrior Of Ice @ May 12 2003, 07:33 PM)
Каква файда, че концепцията някога е била чиста и неподправена, когато днес я виждаме масово преекспонирана в услуга на комерсиални интереси?

Пък не мога да разбера как един човек, който е фен на група, която събира 200 000 души на концерт може да има наглостта (не искам да те обиждам и дразня, но за мен е наглост) да говори за комерсиализиране на един стил... значи за едни може, а за други - не?
Айде стига, затворете темата и край!

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 13 2003, 07:52 AM
Коментар #83

Balance Guardian

Ти май така и не искаш да разбереш, че това дали една група е комерсиална или не, не се определя от това колко хора я слушат - определя се от нагласата и целта, с която въпросната група прави музика. Ако дадена формация прави масова музика, копирайки известни състави с цел да стане известна, дори никой да не я слуша, тя пак ще е комерсиална. И обратното - ако музикантите правят музика, каквато на тях им се иска и влагат душата си в нея без да робуват на модните тенденции, те не са комерсиални дори да ги слуша половината свят.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 13 2003, 08:49 AM
Коментар #84

Архидемон

е щом искате ще спра спора но съм далеч от мисълта че всичко е изяснено и изобщо не поставям точка на въпроса

+Quote Post
AcidMilk
коментар Jun 9 2003, 11:35 AM
Коментар #85

Непросветен
*

Коментари: 10
Регистриран: 9-June 03
Потребител N: 148

nqkoi gore popita za6to neo-metalite se opitvat da se razgrani4at ot metylite izob6to. ako sa mu otgovorili -sorry. az samo iskam da kaja 2 dumi:

1. razgrani4avat se, za6toto ne jelaqt da bydat svyrzvani s mnogo ot trivialnite metylski simvoli- 4ereepi razni, prilepnali dynki, splasteni kosi.......

2. neo-metalite me samo 4e ne haresvat estetikata na "normalnite metyli" (ne znam dali dumata e podhodq6ta) , no ne haresvat i filosofiqta im- po princip ne sum 4uval neo-metal grupa da pee za 4udovi6ta razni (slipknot gi zabravi!- te polzvat tezi obrazi metafori4no), nqma i neo-metali satanisti(slipknot pak gi izkliu4vame- no tuk pak e metafora). Neo-metalite ne isak da si govorqt pomejdu si za me4ove, care, proklqtiq i t.n.

3. Kolkoto do komersa v neo-metala. ima si neo i neo, kakto ve4e nqkoi kaza. I tozi stil si ima 4ernite ovci, kakto vsi4ki drugi. Absoliutno vyv vseki metyl stil ima komersialni 6itove( bez grind-a smile.gif) )- a v black pyk naj-mnogo! Kolko ot tezi hora sa 4eli satanistkata bibliq na Antoan Lavei ne znam. Mnogo sa mi sme6ni! To4no tam e rabotata- za6tot da slu6a6 muzika, koqto ne ti kazva ni6to?! Kato ne razbira6 ni6to ot satanizym za kakvo gi slu6a6 teq si4kite grupi??!?!? Eto az sum straight edge i slu6am predimno straight edge bandi i znam za kakvo mi peqt...

Cqlata rabota e estetika i filosofiq, za6toto v mnogo neo- grupi se polzvat i trivialni metal rifove, vypreki, 4e korn preobyrnaha vsi4ko s krakata nagore....

--------------------
straight edge

+Quote Post
Peter
коментар Jun 9 2003, 12:34 PM
Коментар #86

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Ne znam metal li e, ne e li metal, ama ne me kefi i tova e... No za vsqka muzika si ima slu6ateli... cool.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 9 2003, 07:44 PM
Коментар #87

Balance Guardian

По първи и втори параграф от изказването на AcidMilk нямам какво да коментирам - всеки избира в какво да вярва, какво да слуша, и т.н.

Цитат
Absoliutno vyv vseki metyl stil ima komersialni 6itove

Абсолютно вярно. Но колко са комерсиалните шитове в нео-то и колко в метъл стиловете?! biggrin.gif

Цитат
za6tot da slu6a6 muzika, koqto ne ti kazva ni6to?! Kato ne razbira6 ni6to ot satanizym za kakvo gi slu6a6 teq si4kite grupi??!?!?

Не всеки слуша дадена музика само заради посланието на текстовете й, както и не всеки се връзва на глупости от сорта на "дайте да избием християните", "господарю Сатана", и т.н. Има и блек групи, които имат какво да кажат... Това Emperor, Arcturus, и т.н. Не всичко в блека е сатанизъм.

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар Jun 10 2003, 02:23 AM
Коментар #88

I Am The Bloody Earth

Цитат(Warrior Of Ice @ Jun 9 2003, 07:44 PM)
Цитат
Absoliutno vyv vseki metyl stil ima komersialni 6itove

Абсолютно вярно. Но коло са комерсиалните шитове в нео-то и колко в метъл стиловете?! biggrin.gif

Точно колкото и в хевито. smoke.gif

Цитат
Цитат
za6tot da slu6a6 muzika, koqto ne ti kazva ni6to?! Kato ne razbira6 ni6to ot satanizym za kakvo gi slu6a6 teq si4kite grupi??!?!?

Не всеки слуша дадена музика само заради посланието на текстовете й, както и не всеки се връзва на глупости от сорта на "дайте да избием християните", "господарю Сатана", и т.н. Има и блек групи, които имат какво да кажат... Това Emperor, Arcturus, и т.н. Не всичко в блека е сатанизъм.

Че не всичко в блека е сатанизъм е вярно. Но от там е тръгнал. Отивам да пусна една тема в Metal...

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 10 2003, 07:47 AM
Коментар #89

Balance Guardian

Абе трябваше да я lock-на отдавна тая тема... smile.gif

Цитат
Точно колкото и в хевито.

Ще ти се!

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 10 2003, 09:46 AM
Коментар #90

Facepalmer

^ Manowar все едно не са най позьорската група на света?!?!

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 10 2003, 09:54 AM
Коментар #91

Balance Guardian

Цитат
Manowar все едно не са най позьорската група на света?!?!

Муахахахаа... Кое по-точно им е позьорското? Мен ако питаш, Manowar са една от групите, допринесли най-много за развитието на хеви/пауър метъла. Но това бездруго е позьорска музика, нали?

--------------------

+Quote Post
bobz
коментар Jun 10 2003, 05:09 PM
Коментар #92

Fyeld's vocal
**

Коментари: 106
Регистриран: 19-January 03
Град: Sofia, Bulgaria
Потребител N: 13

Warrior, komersialnite shitove v heavy-to prez '80-te biaha ili tolkova, kolkoto sega ili daje malko pove4e. Naglasata togava ne e bila po-razli4na - predi vsi4ki sa misleli Maiden i Judas za vurha zashtoto sa prodavali milioni i zatova imashe edin milion heavy metal nekadurni grupi, poradi koeto na horata im pisna i doide na moda grunja, sled tova Korn suzdadoha novia metal i se poiaviha pak tolkova imitatori i na horata im pisna da slushat i takuv metal. Istroiata prosto se povtaria - komersialnoto predi be6e da si super jelezen, ottam i naglasata da pravish jelezna muzika, posle naglasata stana da pokajesh kolko si izmu4en i vsi4ki po4naha puk takava muzika. Ta spored men poziori ima vuv vseki edin stil metal - heavy-tata 4upiat stoiki s kitarite, new-tata sediat s kitarite nadolu kato Korn. Vsi4ko si e ebalo maikata i biznesa!!! Deeba ma'a mu biznesa preebava absoliutno vsi4ko! E t'va e polojenieto!
I v zakliu4enie 6te kaja, 4e ne mi dreme za 80 % ot muzikata deto izliza - v kraina smetka ako iskam heavy - puskam si klasi4eskite neshta - novite po4ti nishto ne namiram, ako iskam new puskam pak klasi4eskia. V kraina smetka se okazva, 4e nai-dobrite neshta po4ti vinagi praviat grupite, koito sa startirali daden stil (za nai-goliamo sujalenie)smile.gif))
p.s. ne mojah da obiasnia v zakliu4enieto mi, 4e vseki ot dva-ta stila (i vsi4ki ostanali, ama tuk se vodi spor za tezi dvata) e iak i svej i t.n. v purvite si godini, dokato firmite ne nastupiat muzikantite po vrata i doidat parite i nailezat novite grupi, koito niamat absoliutno nishto da kajat, a praviat prerazkaz na kumirite si!
mat.gif brickwall.gif mat.gif

--------------------
...GOT YOU ALL IN CHECK!!!

+Quote Post
Sw1tched
коментар Jun 10 2003, 06:15 PM
Коментар #93

Архидемон

даам, хората просто не могат да свикнат с мисълта че не всички мислят като тях и още повече че чуждото мнение може да е по-вярно от своето!. Не знам дали съм направил грешката да кажа че хевито или блек-а са тъпи, по дяволите дори БРИТНИ не съм я наричал тъпа, което не означава че ми харесва, освен това осъзнавам че дори електронната музика без грам вокали може да има послание, че може и да няма послание но да носи емоции, да е направена с някаква цел различна от ПАРИ, да не говорим за "позъорското" нео.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 10 2003, 07:36 PM
Коментар #94

Balance Guardian

Страйки, ти си прав, няма да споря с теб...

bobz, за едно съм съгласен - всяко стадо си има мърша. Но дотук. Комерсиалните метъл банди през 80-те далеч не са били толкова, колкото са днес нео бандите. Не че тогава съм слушал метъл, но поне съм чел историята на тази музика. 80-те са периодът на най-бурно развитие на метъла, период на експериментаторство, на поява на нови стилове. Тогава възникват траш-ът (в началото), пауърът, дет-ът, блек-ът... Въобще не е вярно, че всички са имитирали Maiden и Judas; друг въпрос е, че под тяхно влияние се зараждат някои от най-оригиналните метъл банди. Винаги ще се намери кой да копира успешните банди с цел бърза печалба, но ако може да се говори за комерсиализъм през 80-те, той се отнася най-вече до американската глем сцена. Там групите разчитат много повече на имидж, отколкото на музиката си (с някои малки изключения). И само за справка - дори в най-успешните си години старите метъл групи не са могли дори да си мечтаят за безумните печалби, които днес осъществяват нео метъл артистите, затова пряко сравнение по отношение комерсиалност е просто смешно.

Цитат
heavy-tata 4upiat stoiki s kitarite...

Ако под чупене на стойки разбираш свирене, тогава съм съгласен. Или си мислиш, че въпросните "стойкаджии" не могат и те да настроят ниско китарите и да направят с един албум пари за цял живот? Ако имаха комерсиално мислене, точно това биха направили. Може да ви звучи остаряло, клиширано, или съвсем невярно, но според мен хеви бандите все още правят музика заради идеята - не заради парите.

Цитат
Vsi4ko si e ebalo maikata i biznesa!!! Deeba ma'a mu biznesa preebava absoliutno vsi4ko! E t'va e polojenieto!

Виж, това си е вярно. Музикалната индустрия е нещо брутално...

Цитат
novite grupi, koito niamat absoliutno nishto da kajat, a praviat prerazkaz na kumirite si!

Ако при нео-то това е положението, само мога да го съжаля. Защото такива обобщения по адрес на хевито просто не важат. От 95-а насам се появиха достатъчно млади хеви/пауър групи, които не само, че имат какво да кажат, но го правят и по-добре от учителите си!

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 10 2003, 08:39 PM
Коментар #95

Facepalmer

Цитат
И само за справка - дори в най-успешните си години старите метъл групи не са могли да си мечтаят дори за безумните печалби, които днес осъществяват нео метъл артистите

Metallica са продали повече копия от техните албуми от колкото Linkin Park могат да сънуват. Maiden също.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 10 2003, 08:48 PM
Коментар #96

Balance Guardian

Те са изключения, най-вече Maiden. Разбира се, че ще продадат повече, след като са 25 години на сцената и са законодатели в цял един жанр.

Но до 91-ва Metallica съвсем не са продали толкова много албуми - комерсиалният успех идва с черния албум и с последвалите го помии.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 10 2003, 09:08 PM
Коментар #97

Facepalmer

...And Justice For All и Master Of Puppets се продават мисля че поне два пъти по добре от другите подобни албуми. Имам предвид South Of Heaven, Among The Living, So Far SO Good So What... сещаш се...

--------------------

+Quote Post
Metanoia
коментар Jun 10 2003, 11:30 PM
Коментар #98

I Am The Bloody Earth

Warrior Of Ice, не ти ли писна, бе! Ако наистина мислиш, че това на Manowar не е комерсиална поза това значи, че те всъщност наистина са толкова малоумни колкото се представят по интервюта, а и с музиката си. Айде недей да караш на двойни стандарти!
Хеви-групите не били печелили толкова. Аре у лево! Колко нео-групи станаха милионери? Кажи ми ги? 4-5 са. И толкова. Причината, че сега са повече е че музикалния бизнес е по-голям. За това и сега се печели повече. Нищо особено. Достатъчно си умен и сам да се сетиш, защо ме караш да ти го казвам?

П.П. Егати, човек, със всеки ден все повече и повече се излагаш. Направо ми разваляш доброто мнение, което имах за теб, независимо, че имахме от самото начало неразбирателства!

--------------------

+Quote Post
bobz
коментар Jun 11 2003, 02:14 AM
Коментар #99

Fyeld's vocal
**

Коментари: 106
Регистриран: 19-January 03
Град: Sofia, Bulgaria
Потребител N: 13

E az to4no tova iskah da ti kaja, koeto e kazal Metanoia - prebroi grupite stanali milioneri i shte vidish sushtata rabota - sorry ama t'va e polojenieto - nito Taproot, (hed) p.e., Sevendust i oshte suma podobni ne sa stanali milioneri. Edni ot leader-ite na neo-metal Deftones do 3-tia album ne sa uspiali da prodadat pove4e ot milion, a ne znam i tretia kolko prodade, niakude 4etoh, 4e pak ne e minal granitzata - zashtoto iavno prosto ne sa za vseki
Za stoikite deto 4upiat imah predvid za poziraneto na Skorpions, Judas, 4e i Maiden, osobenno Steve Harris kato strelia s bass-a:) To ne e pozirane ne e 4udo. Ne znam dali Man Of War sa ti liubima grupa, no te puk nai-mnogo se vpisvat v tova. Oba4e to i Crazy Town i Ill Nino (spetzialno kum fan-ovete na Ill Nino - sorry!) i suma drugi takiva go praviat, no v drug stil:(((
A puk prez '90te puk vse ne e imalo eksperimentatorstvo? 4e kak vsi4ki kazaha 4e Chaos A.D. e novatorski album, i Korn i oshte suma drugi grupi. A puk za kopiraneto na Judas i Maiden imah predvid samo heavy metal bandite, a ne trasha, speed-a i t.n.
Tova ne razbrah zashto go kaza za pe4eleneto na pari za tzial jivot mislia, 4e mojeshe i da go propusnesh zashtoto samo Linkin Park uspiaha s edin album da go napraviat, ama te sa POP kakto e izvestno na vsi4ki:)))
Ne znam kakvo to4no da ti kaja pove4e, ama ti si znae6, 4e za mnogo neshta ne si prav. Zaradi edna-dve prodali se grupi, obshto vzeto slagash vsi4ko ostanalo v edin kalup, a puk si mislia 4e ne e taka. Az puk si mislia, 4e heavy-to sega ne zvu4i po-razli4no ot tova prez '80-te, osven 4e ima po tupi sola i (po4ti) vsi4ki mu praviat prerazkaz. 4estno, az puk otdavna sum gi sujalil tiah, 6toto slushah strashno mnogo heavy i death i grind-core i s purvoto spriah to4no zaradi tova.
mat.gif brickwall.gif mat.gif

--------------------
...GOT YOU ALL IN CHECK!!!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 11 2003, 08:00 AM
Коментар #100

Balance Guardian

@Metanoia: не ми писна. Нищо комерсиално, нито малоумно, не виждам в музиката на Manowar. Това че имат по-особен имидж не прави музиката им по-малко добра. И не знам какви са тия двойни стандарти, дето те преследват...

Цитат
Хеви-групите не били печелили толкова. Аре у лево!

Ами наистина не са печелили толкова... И дори не всички нео групи да са станали милионери, те пак печелят с пъти повече от съвременните метъл групи. Просто музиката им е по-достъпна - това е единствената причина. Какво въобще си говорим - едни Rhapsody (които могат да засрамят и Бах, и Вагнер, с композициите си) едва са докарали 250-300 хиляди продадени албума, а всяка средностатистическа нео банда продава по толкова само от един албум. За какво въобще си говорим?!

Цитат
Направо ми разваляш доброто мнение, което имах за теб
- нали знаеш колко струва мнението ти за мен...?

@bobz: Steve Harris може да си позволи да се прави и на клоун, ако ще... просто защото малцина са толкова добри басисти като него.

Цитат
edna-dve prodali se grupi, obshto vzeto slagash vsi4ko ostanalo v edin kalup

Де да бяха само толкова...

Цитат
Az puk si mislia, 4e heavy-to sega ne zvu4i po-razli4no ot tova prez '80-te, osven 4e ima po tupi sola i (po4ti) vsi4ki mu praviat prerazkaz.

Тук вече се изказа неподготвен... просто не си слушал съвременните хеви банди, за да говориш така. Дори само в техническо отношение те са далеч напред от хеви групите от 80-те. Да не говорим, че днес е много по-трудно да изкараш свестен хеви албум, тъй като летвата е вдигната много високо и повечето групи се стремят да развият собствен стил, с който да изпъкнат. Не казвам, че с копирането на старите величия се е свършило - такова нещо винаги ще има, но то въобще не е в такава степен...

--------------------

+Quote Post

22 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd July 2025 - 11:14 AM