![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Интересно ми е да разбера има ли хора които ще запитат: "Кои са тия?"
Opeth са една безкрайно уникална и интересна група. Може би една от най-трудносмилаемите... На мен лично ми трябваха около 2 години за да вникна в музиката им. Баща ми донесе от Швеция едно CD, което ми се стори интересно, гледайки обложката - беше "Morningrise". С него започнах... Обръщам се към всеки, който поради една или друга причина не е успял да разбере смисъла в музиката на Opeth - Opeth се слушат вечер, на тъмно, с питие в ръка и мисли в главата, и се слушат изцяло - без да се прескача нищо. Защото познавам хора, които харесват по-първичните неща на Opeth и не намират смисъл в мелодичните, както и обратното - всичко в Opeth има смисъл и предназначение. И без да изпадам в излишни философски размисли, ще напиша само най-важното: Двете основни неща в музиката на Opeth - Гняв и Мъка се съчетават в едно, за да предложат на слушателя Пътят, който е минал, на който се намира и по който ще минава... Нещо за всеки меломан: Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Браво за темата, Мишо, форумът имаше нужда от такава за Opeth. Не виждам какво бих могъл да добавя към написаното от теб, защото то доста точно описва емоциите, които музиката на шведите носи. Има гениалност в тази група. Напоследък стават все по-сложни, което като че ли отчужди част от старите им фенове, но пък развитието им го изисква. За мен тъкмо късните им творби са най-ценни. А Mikael е един от най-добрите метъл вокали, които изобщо съм чувал.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 10:20 PM |