![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Интересно ми е да разбера има ли хора които ще запитат: "Кои са тия?"
Opeth са една безкрайно уникална и интересна група. Може би една от най-трудносмилаемите... На мен лично ми трябваха около 2 години за да вникна в музиката им. Баща ми донесе от Швеция едно CD, което ми се стори интересно, гледайки обложката - беше "Morningrise". С него започнах... Обръщам се към всеки, който поради една или друга причина не е успял да разбере смисъла в музиката на Opeth - Opeth се слушат вечер, на тъмно, с питие в ръка и мисли в главата, и се слушат изцяло - без да се прескача нищо. Защото познавам хора, които харесват по-първичните неща на Opeth и не намират смисъл в мелодичните, както и обратното - всичко в Opeth има смисъл и предназначение. И без да изпадам в излишни философски размисли, ще напиша само най-важното: Двете основни неща в музиката на Opeth - Гняв и Мъка се съчетават в едно, за да предложат на слушателя Пътят, който е минал, на който се намира и по който ще минава... Нещо за всеки меломан: Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Трудно е да говориш за толкова любима група,сякаш думите винаги не стигат да ги опишеш.
Opeth са уникални по рода си,не мисля,че съм чувала други,които да могат да правят музика,подобна на тяхната. Първия албум,който чух,беше My Arms, Your Hearse -музикален шедъовър, много емоции-агресия,спокойствие,гняв,тежест...Този албум ме накара да чуя дебюта им-Orchid(много силен,още с появата си ги изстреля на върха), тези 2 албума поставиха основите и оттогава не спирам да им се възхищавам.Всеки,който ги е слушал знае за какво говоря. Албумите им са много разнообразни-някои с тежките рифове,по-раздвижени,други са по-меланхолични и баладични, Mikael може да пее много тягостно и тежко,както и много чисто и емоционално-фантастичен глас. Последният "Ghost Reveries " е изключителен,отново многопластов,от първо слушане не може да се осмисли напълно,трябва внимателно да се слуша,за да може да се усети цялата палитра от чувства,която е вътре, като че ли са дали всичко от себе си,и още толкова. Докато някои групи зациклят в творчеството си,други стават комерсиални,при Оpeth няма слаби места,всеки нов албум е по-сложен от предходния,с повече идеи и послания. Да,наистина е трудно,просто трябва да се чуят... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th July 2025 - 12:10 AM |