![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
http://kulturistikakonsumator.blogspot.com/
Дъвкана е тази тема, и все пак... не е лошо да се прочете. -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Абе никой не те кара да ходиш на концерти на банди, които не харесваш и много добре знаеш това.
И колкото и детско да изглежда това 'братство' в хардкора и пънка, то породи банди като Last Hope и Vendetta, ако щеш и Redrum. Групи, които са ти много добре известни. Именно този съпорт развива хардкор сцената на някакво откровено казано завидно ниво... и ти отново знаеш това. Тук, в Пловдив и региона (особено Асеновград) зародят ли се нови банди, хората си казват 'брей, дай да отида да ги видя тия'. И ако им допаднат, ходят вече редовно на лайв участията им, за да се разцепват. Търсят инфо за групата в нета, това-онова... ако пък не харесат концерта, просто не повтарят, или повтарят след бая време, за да видят дали аджеба не се е променила тая банда... това има ли го в метъла? Не. Някоя нова банда може да пробие само покрай вече утвърдила се. Никой да не си прави грешните впечатления, че мрънкам, ама от опита с моята група, се сещам за 3 супер яки примера: 1. Попаднах в един форум на тема за един от концертите ни. Разцепи ме едно мнение, гласящо нещо от този род: "Atephobia (melo death/black)... до кога в тая държава ще се пръкват разни бездарни банди, в които единственото авторско нещо е името им". И на въпроса на един фен "Ти знаеш ли изобщо нещо за Atephobia?" отговора е "Ми не". Яко! 2. Няколко пъти съм виждал как някакви метъли късат плакати, било то за наши концерти или на някакви колеги... за какъв чеп? Отива някакъв гамен с тениска на Сепултура до таблото с плакатите и къса този на една банда, дето свири хеви. Браво бе, герой! 3. Бруталната реплика "Абе те са супер яки тия [замести с еди-коя-си-банда тук], ама с тия 3 лева по-добре да вземем нещо за пийване". \m/ Е да, ама в хардкора и пънка тия неща ги няма. И затова сцената им е нещо... за разлика от нашата. Сещам се за един пример, който ме стъписа... концерт на The Revenge Project и Wartime - две банди, заслужаващи да бъдат чути из цяла европа. Да речем, че са сред най-големите в България, едва ли има някой във форума, който да не ги е чувал и да не ги харесва. Размазващо забиват и двете групи, авторските им парчета са меко казано на световно ниво. Та, концерт в О! Шипка. 40 човека присъстващи... язък за The Revenge, защото пътните им до София са 150 кинта. Да не говорим за моментите с "кво ще ги слушам тия шопи / варненци / пловдивчани". На различни варианти на тая реплика съм се наслушал и в трите града. Най-накрая ще разцепим и метъла на ийст и уестсайд ![]() Нека не изглежда като мрънкане това, Стефане, просто ти отговарям на мнението. Ае със здраве ![]() -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 05:36 PM |