![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
В интерес на истината е най-малкото смешен фактът, че 90% от гражданите на София са селяни, не само тези дошли съвсем скоро от село за да търсят парички. Сред тези 90% има и доста хора, които се считат за кореняци "софианци", но ходят "на село" през уикенда, където им са корените. Затова е някак напразно, да се инвестират толкова пари в град с такова "население" и с такова селско мислене. А тъжното е, че това е Столицата на България. Но София не е нещо по-различно от цялото дередже тук...
Иначе мисля, че всички сме наясно с факта, че "селския манталитет" е болест, която може да се придобие много лесно. За съжаление, средата в която живее човек си оказва влияние. Много е трудно на човек, растящ в бедна, мизерна среда (такива в България, колкото си искаш) да избегне да стане "селски тарикат". Например в моя град - Варна, има голяма инвазия на хора от Добрич, повечето от които са дошли с точно това тарикатско мислене. С това не искам да обидя хората от този град и да им лепна етикет, но така стоят нещата. Всичко може да се подобри значително, ако живота в България стане по-поносим и лек и ако има повечко възпитание и ценности. Две невъзможни неща. Хубаво е да се говори/пише за тези неща, но не знам кога би се променило нещо... Колкото до: "Отношението на софианците към провинциалистите!"... ![]() Мисля, че в този форум няма по-умен човек от Ърнест Хемингуей... Всичко, което не е до морето е провинция. Всеки, който е живял на море и след това във вътрешната, провинциална част, знае разликата. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th July 2025 - 12:57 PM |