![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Чета форуми, чатя, не само в mirc де... и ми е ужасна неграмотността на повечето хора. Не не се имам за някакъв кой знае колко грамотен тип, даже напротив. Но се старая да не правя правописни грешки. Поне това... Наблюдавам от по младите потребители (14-15) фрапиращи неточности на изказа и в правописа. Защо става така?
Да оставим настрана факта, че в училище едно 90% от съучениците ми допускат правописни грешки. Според мен е срамно да не можеш да пишеш на собствения си език... Вие какво мислите? Мен ми е тягостно... Очаквам някакви мнения, а не постове от типа на: "Много тъпа тема", каквито вероятно ще има... -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Също и един малък hint от мене:
Научете се да правите разлика между "така, че" и ", така че". Доста изнервящо е. Нито пък е приятно да гледаш наблъскани "но", "че", "ако" и след всеки съюз - запетая, понеже е наизустено там, че щом имаме "но" or whatever, трябва да сложиме задължително запетаята... WRONG. И още един hint: Когато не използвате: "които", "чиито", etc - i.e.: "Вибраторите, (които са купени) купени от майка ми...", или "Едно от жалките неща, (които са) произвеждани в историята." Същото е и сус стратателния залог, бла-бла, дее-причастието - страдайки, спамейки, ебейки и т.н. Научете си и на шибаните пълни членове - само подлогът се членува. Извършителят на действието. Замествайте с "той" и с "него", ако става с "той" - значи е пълен член или обратното: "Успях да видя (него) тъпака на центъра." Разберете, че в българския език има четири наклонения: преизказно, изявително, условно, повелително. И винаги при обръщение към някого, задължително запетая. "Как я караш, братленце?", "Вярно ли имаш сифилис, бе?". Ако не можете да съставяте дълги и сложни изрчения с много подчинени, правете ги отделни. Или пък не знаете как се изменя структурата на изречението - пак ги правете отделни. По-добре три прости изречения, отколко едно огромно, грешно наблъскано с всякакъв вид препинателни знаци. Това са елементарни неща, изучени в четвърти клас. Fuck, всички грешат, когато опрат нещата до правописа, но не виждам какво ви пречи да прочетете и една шибана книга, белким запомните къде е имало запетая и къде-как са използвани глаголните форми на родния ви език. МЕТЪЛИ, БАТКО. ХАХ. Ебавам се, бе. ![]() Flood защитата не позволява да бъде изпълнена заявката ти. Моля изчакай 30 секунди и опитай отново WTF????? -------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:37 PM |