![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Какво е мнението ви за религията? За мен това е просто инструмент за контрол над разсъдъците на хората с по-слаби характери. Убеден съм, че Христос е живял някога, но не и че е имал нещо общо с какъвто и да е бог. Бил е просто един наивник, разочарован от социалната обстановка и въобразил си, че е способен да промени хората. Да не говорим какви беди е навлякъл на цялото човечество с иначе безобидното си учение... Но не само християнството, но и всяка религия ограничава мисленето на хората и нерядко създава конфликти между тях.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() сив ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 68 Регистриран: 4-May 03 Град: Варна Потребител N: 90 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ May 5 2003, 10:59 AM) Прав си, в един момент човек се научава да я игнорира. Но все пак на моменти се дразня от тази всеобща заблуда, която цари... Някъде бях чел, че над 90% от хората по света били религиозни - каква комедия. До преди 2-3 години и аз си мислех така. Запознах се обаче с едно момиче, което беше религъозно но и много интелигентно. След като е замислих за нейните пречини (които всъщност според мен не бяха пречините които тя изтъкваше) почнах да обръщам по серьозно внимание на това. Според мен пречината за да бъдат една немалка част от хората религьозно това е психологическия момент. не съм психолог макар да се интересувам спихология но ако имаш познат който професионално се занимава с това питай го .. мисля, че ще може да ти обясни по-добре. В днешно време заместител на една част от ефекта който на времето е имала религията я правят психолозите. В днешно време като имаш някакъв душевен проблм се обръщаш към тях а в миналото към попа, равина, гуруто, имама или който и да било там. Та точно интелигентни хора се случва да са религьозни (не че и по-ниско интелигетни не са но при тях винаги може да съществува момента че са глуповати и поради този факт лесно се лъжат) точно защото това им помага в живота в работата. Ние защото все пак живеем в християнска държава и винаги като кажем религия се сещаме първо за нашата но мога да ти дам един много добър пример за източна религия, която напоследък доста сили набра назапад - Будизма. Доказано е че медитацията подобрява живота на човека, не защото самата религия има нещо магично или божествено в нея (поне аз като атеист не откривам ![]() -------------------- The Road goes ever on and on
Down from the door where it began. Now far ahead the Road has gone, And I must follow, if I can, Pursuing it with eager feet, Until it joins some larger way Where many paths and errands meet. And whither then? I cannot say. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 02:01 PM |