![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Мене лично най-много ме кефи солажа от Fast As A Shark на ACCEPT
![]() Има къде, къде по оригинални и сложни сола, ама тоя, не знам защо винаги най си ме е кефил ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
@RocknRollNigger:
Не бих казал, че мнението ми е "неподготвено". И Maiden, и Savatage, и Judas ги слушам от над десет години и са ми далеч по-любими банди от DragonForce. Това не променя факта, че последните имат по-добра техника. Съдя по това, което чувам. И си прав за изразителността в свиренето на Oliva, но е откровено глупаво да се твърди, че слагал всички пауър метъл китаристи "в задния си джоб". ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Rolf - И Крис Олива наистина ги слага в малкия си джоб, защото той е ГОЛЯМ музикант и творец, повлиян от много и различни стилове музика и неговото свирене не се състои само от някакви бързи и безмислени суийп-пикинг & тапинг арпежи с псевдо нео-класическо звучене както е при повечето пауър метъл китаристи - типични Ингви Малстийн клонинги в 90% от случаите, твърде познат синдром
![]() Според мен чисто техническите аспекти (скорост и сложност най-вече) на свиренето не трябва да бъдат никаква база за сравнение. Честно казано, след появата на първите много бързи и технични китаристи като Ингви Малмстийн, Джейсън Бекер, Джордж Линч и т.н. изникват един тон мега бързи шред китаристи, използващи техните техники и методи. В днешно време с достатъно желание и старание, дори без особен талант, почти всеки може да се научи да свири адски бързо и технично някакви шред неща. Учебни материали по тая тема в нета- бол. А и не е нужно да се мъчиш на някоя изкривена Кремона, ами можеш за някаква нормана сума да си купиш нисък клас Ибанец или Джаксън с много нисък action, точно за шрединг. Абе... Всеки е свободен да се кефи на каквото си иска, просто според мен е глупаво да се впечатляваш от такива работи. То Майкъл Анджело ( ![]() -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Крис Олива наистина ги слага в малкия си джоб, защото той е ГОЛЯМ музикант и творец, повлиян от много и различни стилове музика Един харесва едно, друг - друго. Не можеш да твърдиш с такава категоричност, че някой слага в джоба си цяла сцена, само защото по-добре отговаря на твоя вкус и предпочитания. Не знам колко пауър метъл си слушал, но мога да те уверя, че и там има съвсем немалко оригинални китаристи. Дори само заради останалите 10% извън болшинството, копиращи Malmsteen, обобщението ти е смехотворно. Цитат Според мен чисто техническите аспекти (скорост и сложност най-вече) на свиренето не трябва да бъдат никаква база за сравнение. Независимо дали ти харесва или не, това е единствената обективна база. Всичко друго е въпрос на някакви лични разбирания за качество. Емоционалното влияние на дадена музика е различно за всеки. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th May 2025 - 06:27 AM |