![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Какво е мнението ви за религията? За мен това е просто инструмент за контрол над разсъдъците на хората с по-слаби характери. Убеден съм, че Христос е живял някога, но не и че е имал нещо общо с какъвто и да е бог. Бил е просто един наивник, разочарован от социалната обстановка и въобразил си, че е способен да промени хората. Да не говорим какви беди е навлякъл на цялото човечество с иначе безобидното си учение... Но не само християнството, но и всяка религия ограничава мисленето на хората и нерядко създава конфликти между тях.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(FuckMeJesus @ Apr 21 2003, 12:01 AM) az puk smqtam, 4e trqbva da se pro4ete bibliqta...i korana...i takiva knigi.za6toto spored men ako opljuva6 i govori6 protiv ne6to, trqbva vse pak da znae6 za kvo stava vupros i da otkrie6 slabite mesta...know your enemies, kakto sa kazali horata. Човека с неприятния зе мен ник всъщност май направи изказване с най-много вложена мисъл в него... ![]() Първо - никой от вас няма ни най-малка представа на какво учат реално повечето вярвания (не религии) и на всичкото отгоре смесват понятията "вяра" и "религия", които ... просто нямат особено общо. За да бъда по темата - религията е нещо, което е създадено с цел да се контролира народа, да му се дават морални или "морални" норми, с които да живее... Това до голяма степен е положително, но има един отрицателен ефект ... религиозните противоречия. Освен, че хората сами проявяват непоносимост към тези с различна от тяхната религия биват и допълнително насъсквани срещу "друговерците" с цел да им се повишава "бойния дух" и да се използват по-пълноценно като войници... Религията винаги е била едно от основните средства за манипулиране на хората с цел облагодетелстване на определен кръг от хора... Особено това важи за католицизма, както и някои други големи религии... А между другото - аз не съм запознат много с исляма, ама повечето от вас съвсем пък нищо не знаят, с изключение на извращенията и пропагандата против тази религия, тъй че се въздържайте от коментар... ![]() За да не се получи като лекция ще ви подпомогна за по-нататъчната дискусия като ви попитам относно другите религии като "сатанизъм", "хаотизъм" и т.н., които не са и никога няма да бъдат (дай Боже) официални в някоя страна. Какво ще кажете за тях? ![]() Със здраве ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:30 AM |