![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
da vi kaja 4estno, povdiga mi se ot podobni komersialni grupi4ki.pantalonite im triqt zemqta, dokato peqt rapirat, a i muzikata im e bokluk, a se pi6at metuli!da vi kaja li kak izglejdat fenovete im, koito poznavam?smuknati 6iroki dunki, sindjir s prusten na nego, KUBINKI I ME6KA!!!!!GNUS! i poneje sa komersialni i pove4eto hora sa 4uvali vse po nqkoq pesen, mi obqsnqvat, 4e metula e...tup-grupa hora, v koqto vseki se opitva da pre4i na drugiq.e kak da im obqsnq, 4e tova nqma ni6to ob6to s istinskiq metul?moje bi az sum malko konservativna na tazi tema, no taq idiot6tina ne q priemam.ostavam si na black....
-------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28392 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Страйки, ако досега не си разбрал коя музика смятам за стойностна, не виждам смисъл тепърва да ти обяснявам... не, не е задължително да е сложна, нито виртуозна, макар тези неща да й придават допълнителна красота. Истинската музика се прави от сърце и душа с целта да извисява духовно слушателя - не да прави богат изпълнителя. А ако смятате, че lp и lb не правят музиката си за пари, повече спорове явно са излишни.
Metanoia, не е важно какво са си мислели хората при появата на даден музикален стил - важно е дали той се е доказал и утвърдил в последствие. Готов съм да заложа каквото и да е в подкрепа на твърдението си, че след най-много пет години нито linkin park, нито limp bizkit ще съществуват (или поне няма да се радват на настоящата си популярност), поради простата причина, че те отдавна казаха каквото имаха да казват и идеите им се изчерпаха. Оттук нанатък могат единствено да лежат на стари лаври и да се повтарят до безкрайност - просто самият им стил не предлага голяма възможност за развитие. Искаш да ти конкретизирам понятието "метъл"... Щеше да е добре първо да изложиш своето виждане по въпроса, но както и да е. Може да звучи клиширано, но наистина в основата на тази музика стои бунтът против общоприетите норми. А колкото до безбройните примери, с които разполагаш, но от които нито един не си дал, бих могъл да ти докажа с разумни доводи, че уважаваните от нас групи далеч не потъпкват гореспоменатия принцип. Метълът е музика, нещо повече - той е изкуство. Изкуство, за чието създаване е необходим талант, разбиране на музиката и отдаденост. Изкуство, което изисква много от слушателя, заради което често е недооценено. Изкуство, което дава много на слушателя - изобилие от емоции, идеи и внушения. Метълът е музика, която се свири и се пее - не е просто препродуциран полуфабрикат (с каквито ни заливат отвсякъде днес). И не на последно място - метъл не могат да се нарекат комерсиалните напъни на банди от псевдо-музиканти, които едва комбинират 3-4 рифа в различна последователност и темпо... И още нещо - ако така наречените от теб "oldschool" метъли плюят по нео групите, то не е от завист, а от обида и презрение. Прочие, би ли ми посочил индъстриъл мотивите в музиката на въпросните нео банди (като Ill Nino, P.O.D., korn, papa roach и т.н.)? Може да ти е смешно твърдението ми относно 90% от нео-групите, но аз мога единствено да съжалявам, че е така. Ако си направиш труда да ми посочиш разликите в звученето на тези толкова оригинални формации, ще се радвам. Това, което аз съм слушал от този стил (а то не е никак малко), стриктно следва формулата: елементарна рифовка + монотонни барабани + ядосан вокал (понякога придружен и от рап-ориентиран такъв) + известно количество семпли + повтарящи се до втръсване припеви. Текстовете обикновено са псевдо-философски на тема колко шитав е светът и колко неразбрани, видите ли, са младите бунтари... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th May 2025 - 11:57 PM |