![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
da vi kaja 4estno, povdiga mi se ot podobni komersialni grupi4ki.pantalonite im triqt zemqta, dokato peqt rapirat, a i muzikata im e bokluk, a se pi6at metuli!da vi kaja li kak izglejdat fenovete im, koito poznavam?smuknati 6iroki dunki, sindjir s prusten na nego, KUBINKI I ME6KA!!!!!GNUS! i poneje sa komersialni i pove4eto hora sa 4uvali vse po nqkoq pesen, mi obqsnqvat, 4e metula e...tup-grupa hora, v koqto vseki se opitva da pre4i na drugiq.e kak da im obqsnq, 4e tova nqma ni6to ob6to s istinskiq metul?moje bi az sum malko konservativna na tazi tema, no taq idiot6tina ne q priemam.ostavam si na black....
-------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Малко неориентирано ще пиша ама недоспиването ми е в повече... извинявай ако напиша нещо, което не разбереш, проблема не е в теб.
За стила на LP и LB (абе защо само за тях конкретно говорим, само те ли са?) мога да кажа, че с нищо не е по-ограничен от хеви метъла. Самите групи може би няма да просъществуват още дълго, но и Black Sabbath ги няма отдавна... Разпадаха се, събираха се... и сега ги няма. И дядо Ozzy пее с Coal Chamber... ![]() Цитат Това, което аз съм слушал (а то не е никак малко) от този стил, стриктно следва формулата: елементарна рифовка + монотонни барабани + ядосан вокал (понякога придружен и от рап-ориентиран такъв) + известно количество семпли + повтарящи се до втръсване припеви. Текстовете обикновено са псевдо-философски на тема колко шитав е светът и колко неразбрани, видите ли, са младите бунтари... Типична хеви (спийд, пауър) група - 4-5 здрави мъжаги с китари, облечени в кожени панталони, дълги коси с бритончета и пеят за битки, мечове, девици, мощни мотори и т.н. все особено възвишени неща. Музиката им е тежка и мелодична, основана на куплет-припев-куплет рифове, тук-таме малко клавир и доста сола... нали трябва да се покаже и китариста... Хайде, кажи ми че не е така? Както се вижда ситуацията е сходна като преди 20 години... всичко ново е добре забравено старо... Малко изключение правят AC/DC. Те са направили един албум и от тогава нататък при всеки нов сменят обложката (това са техни думи). Цитат Прочие, би ли ми посочил индъстриъл мотивите в музиката на въпросните нео банди (като Ill Nino, P.O.D., korn, papa roach и т.н.)? Точно в тези индъстриъл няма, прав си. Има на много места във втория албум на Slipknot. Papa Roach са група, която няма качествата дори на LP (между другото - тези мазни келешчета от самото начало не ги понасям) и въобще не искам да я коментирам. P.O.D. се продадоха, Ill Nino са позьори... Ако искаш може да говорим за KoЯn, но едва ли е най-подходящото място. Там примерно има 5-ма уникални като начин на свирене музиканти, които са уважавани от хора като Joe Satriani и Alice Coper - върви спори с тях ако искаш. ![]() Между другото - твърдиш, че си слушал много от т.нар. неометал - от "Фрактура" и МСМ, ли или? А сега основния въпрос - относно метъла. Виждам, че идеалите ти за "метал" още са възвишени ... ще минат 2-3 години и ще ти намалее ентусиазма... като огледаш 90% от феновете на тази музика - неудачници; ревльовци, които се правят на железни; алкохолици; хора, които обичат да изглеждат различни и се правят на метали, без да са слушали повече от 10 групи (има-няма). Това ли са твоите хора, които получават "от емоции, идеи и внушения"? И все пак да се върна на темата за самото понятие "метъл". Метъла е култура, различна от общоприетата. Метъла е живот, различен от това да бъдеш овца, която гледа да си напълни корема и да се келеши по дискотеки, пълни с пошла музика. Метъла е ... метъла е нещо многобразно. Метъла е отвореност на съзнанието, да отречеш оковите, в които те поставят, да покажеш среден пръст на всичко и всички и да поемеш риска на това да бъдеш цял живот "черната овца". Метъла е начин на мислене ... широк, неограничен до колкото това е възможно! Метъла е творчество... Метъла не е позиране по сцени, псуване по всеки, който не мисли точно като теб и по никакъв начин не ти пречи. Метъла не е безконечно напиване, побоища и насилие. Метъла е нещо, което може да те освободи от натрупаната горчивина, мръсотия, омраза и всичко, което тормози духа и съзнанието ти! Това е моето мнение... Не може да кажеш на някоя, чиято музика, външен вид и т.н. не ти харесва, че автоматично е гаден олигофрен просто щото не те кефи! Да, ама него си го кефи! Той отстоява нещо ново, нещо, което не е правено до сега... Може наистина да не свири добре ама толкова може! Обаче този човек е вложил нещо от себе си в тази музика и отстоява различието си... Моля те, не ми обяснявай, че Cradle Of Filth не са комерсиални. Аз също съм им фен и те са сред първите истински метъл групи, които съм слушал. Вярно, не продават 5 милиона копия примерно, но за стила си (блек) продават прекалено много... че и вече записват за Sony... ![]() Искам да те попитам нещо - не знам дали си музикант, но да предположим, че си. Ако си истински творец би ли свирил едно и също 20 години? Няма ли да се опитваш да се усъвършенстваш, да разкриеш нови висини във музиката, която обичаш, и със всеки нов албум... със всяка песен да изненадваш хората, които са слушали хиляди пъти всички твои песни, знаят всичко за теб... Няма ли да експериментираш с това колко велик можеш да станеш като изпълнител и композитор, като новатор и да натикаш китарите в гърлото на кварталните келеши, които си мислят, че "Господа за шлифера яко са гепили" ( ![]() Мога да дам пример за такива изпълнители. Алис Купър например. Ози Озбърн... Paradise Lost... Мога да дам и пример за хора, които са намерили веднъж печелившата комбинация, която продава албумите им и печели винаги почитатели във всяко едно ново поколение... Единственото нещо, което правят е да вдигат шум около себе си, че са издали нов албум. Такива са Manowar, Iron Maiden, особено AC/DC (откак умря стария вокалист ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th May 2025 - 12:02 AM |