![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
da vi kaja 4estno, povdiga mi se ot podobni komersialni grupi4ki.pantalonite im triqt zemqta, dokato peqt rapirat, a i muzikata im e bokluk, a se pi6at metuli!da vi kaja li kak izglejdat fenovete im, koito poznavam?smuknati 6iroki dunki, sindjir s prusten na nego, KUBINKI I ME6KA!!!!!GNUS! i poneje sa komersialni i pove4eto hora sa 4uvali vse po nqkoq pesen, mi obqsnqvat, 4e metula e...tup-grupa hora, v koqto vseki se opitva da pre4i na drugiq.e kak da im obqsnq, 4e tova nqma ni6to ob6to s istinskiq metul?moje bi az sum malko konservativna na tazi tema, no taq idiot6tina ne q priemam.ostavam si na black....
-------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28392 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Стилът на linkin и на limp не бил по-ограничен от хевито... Нима?! В хеви метъла няма да видиш такова вопиющо еднообразие в музикално отношение и такава липса на творчески идеи. Хеви групите звучали сходно, казваш - кое им е сходното. Пичовете си свирят РАЗЛИЧНИ рифове и хармонии, текстовете са РАЗНООБРАЗНИ (пък и могат да правят концептуални албуми) - било философски, фентъзи базирани или социално ангажирани, а да съдиш по имиджа на дадена група за музиката и е елементарно. И да не бяха с дълги коси, големи мускули и прочие, това нямаше да има грам значение - важно е това, което създаваш, а не как изглеждаш и се държиш. И далеч не всички групи базират музиката си на посочения от теб стереотип "куплет-припев-куплет рифове и т.н." Тук има и преходи, и инструментали, композицията често е разчупена - има дори групи, които нямат припеви (да, за пауър жанра говоря).
За корн не ми се спори - това, че някой голям музикант ги е похвалил (може би за да се саморекламира по този начин) далеч не означава, че музиката им е качествена. Въпрос на вкус е, но и техните песни са също тъй скучни и еднотипни като на повечето нео-изпълнители. Говориш за нестандартното в музиката им... Похватите им бледнеят пред изстъпления на групи като Asgaroth или Ram-Zet що се отнася до смесването на стилове и "шизофреничното" звучене. Не, радиото и телевизията не са основните ми източници на информация относно нео-то. Слушал съм немалко албуми (взети от приятели най-вече), за да мога да давам примери. Ако 90% от феновете на метъла, които познаваш са неудачници и ревльовци (а според мен е тъкмо обратното), държа да ти кажа че при нео-феновете положението е още по-лошо. Нео в момента слушат предимно комплексирани пубери, които не могат да осмислят живота си по друг начин, освен чрез "бунтовните" послания на тази музика, които ги карат да се чувстват много велики, тежки, cool и прочие. Типичният метъл фен (говоря по собствени наблюдения) е интелигентен човек с широка музикална култура и с някаква цел в живота. А дори да беше както казваш - не се вдъхновявам от феновете, а от групите и от посланията им. Нямам нищо против всеки да твори и да се развива в избраната от него посока. И за стотен път казвам - аз не целя да обиждам неото и феновете му, нито да им натрапвам някакви мои предпочитания и т.н.. Просто изказвам мнението си, че тази музика има твърде малко общо с останалия метъл, за да спада и тя към него. Cradle не са комерсиални, въпреки всички нападки и приказки по техен адрес. Да, имиджа им на моменти е прекален, но пък поне си пасва с музиката, която правят. Какво като са подписали със Sony?! Това ли е твоят критерий за комерсиалност - не какво прави групата в албумите си, а кой ги издава? С последния си албум те дадоха достоен отговор на всякакви упреци в комерсиалност - чуй "Damnation And A Day" и тогава ще ги обсъждаме отново. Ако бях музикант, не бих свирил едно и също, разбира се... по-скоро бих се опитал да изградя собствен оригинален стил (доколкото е възможно), да се науча да свиря прилично, и да се стремя да се развивам. Специално твърдението ти за Cradle и Dimmu е смехотворно - та всеки техен албум е уникален сам по себе си, като същевременно се вписва в стила на групите. Малцина могат да го постигнат... За Manowar си прав донякъде, ала за Maiden не съм съгласен. Не считам, че за да бъде оригинална дадена група, е необходимо с всеки нов албум да прави коренни промени в звученето си - напротив, всеки следващ албум трябва да е музикално по-съвършен от предходния, но и същевременно да има някаква връзка между двата, да личи развитие... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th May 2025 - 11:54 PM |